«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

PAX NUCLEARA Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ

radienergia_934155147

PD Dr.-Ing. Georg Chaziteodorou  Bleibergweg 114 D-40885 Ratingen Tel.+Fax: 0049 2102 32513 E-Mail: chaziteo@t-online.de

28.03.2018

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Ραδιενεργα υλικα ειναι ως γνωστο, το ουρανιο, το θοριο, το λιθιο, το ηλιον και το βηρυλλιον.

(Το θοριο που σε αντιθεση με το ουρανιο δεν διασπαται, μπορει σε εναν αντιδραστηρα να μεταβληθη σε ενα διασπομενο ισοτοπο του ουρανιου και να διασπαστη).

Οι κυριωτερες περιοχες της Ελλαδος ραδιενεργων μεταλλευματων εχουν εντοπισθει απο τον παρελθοντα αιωνα στις ραδιενεργες γρανιτιτικες εξαπλωσεις στην περιοχη της Αδριανουπολης και στα ραδιενεργα ορυκτα εντος υδροθερμικων και πνευματολυτικων κοιτασματων πλησιον των βουλγαρικων συνορων.

Κοιτασματα ουρανιου- θοριου επεβεβαιωθηκαν στην Μακεδονια, Θρακη και περιοχη της Λαρισης (Βαθη Κιλκις, Εχινου, Δραμας, Κιρκα-Αλεξανδρουπολης, Σερρων, Λουτρων Ελευθερων Καβαλας, Μακρυχωριο Λαρισης).

Οπως τουλαχιστον συναγεται απο τις ερευνητικες εργασιες του ΙΓΜΕ, που ηλιθιωδως καταργηθηκε απο αχρηστους ανθρωπους της εξουσιας, οι συνθηκες στην Ελλαδα (γεωλογικες και μεταλλογενετικες) για την υπαρξη ιδιως κοιτασματων θοριου ειναι ευνο’ι’κες και σε πολλες αλλες απο τις αναφερθεισες περιοχες.

Χωρις ομως ευρειας εκτασης συστηματικων ερευνων στις  περιοχες με τις σχετικες ενδειξεις, παραμενουν τα κοιτασματα αυτα ακομη και τελειως αδικαιολογητα, αγνωστα.

Οι νεοεπενδυσεις στην πυρηνικη τεχνολογια, μετα την απατη του αιωνα για κλιματικες αλλαγες λογω δηθεν των ανθρωπινων δραστηριοτητων, ενω οι κλιματικες αλλαγες θα ελαμβαναν χωρα ακομη και εαν δεν υπηρχε κανενας ανθρωπος στον πλανητη μας, γινονται προκειμενου να μειωθουν η εξαρτηση αλλα και τα μειονεκτηματα των εναλλασσομενων πηγων ενεργειας.

Οι Κινεζοι π.χ. οι οποιοι βρισκονται σημερα σε μια διαρκη τεχνολογικη «μαχη» επιδιωκουν μεσω της γνωσης να βελτιωσουν την τεχνογνωσιας τους και να μειωσουν την ενεργειακη τους εξαρτηση ως μεγαλη βιομηχανικη χωρα επιτυγχανοντας την ενεργειακη τους αυτονομια.

Σε αντιθεση με την Κινα, η Ε.Ε. με εξαιρεση την Γαλλια και Μεγαλη Βρεταννια, εχει μεσω της Γερμανιας παραιτηθει απο τον στοχο της ενεργειακης αυτονομιας και «διασωληνωνεται» με Pipelines Υδρογονανθρακων σαν να ειναι μια ασθενης στην «εντατικη».

Ο γραφων με την 25ετη εμπειρια του σε μια πετραλα’ι’κη εταιρεια με δραστηριοτητες ανα τον κοσμο, πολλες φορες διατυπωσε με αρθρα του τις αμφιβολιες του για την υπαρξη εκμεταλλευσιμων ποσοτητων κοιτασματων Υδρογονανθρακων στα πολυ βαθεια υδατα της ανατολικγς Μεσογειου.

Ακομη και εαν εντοπισθουν με ερευνητικες γεωτρησεις και σχετικα τεστ ορισμενα κοιτασματα, ειναι αμφιβολο εαν αυτα ειναι οικονομικως αλλα και τεχνικως, λογω θαλασσιου βαθους, εκμεταλλευσημα, χωρις προηγουμενως να λυθουν και τα τυχων προβληματα εμπλοτισμου και μεταφορας.

Η διαδικασια εξελιξης ενος θαλασσιου κοιτασματος Υδρογονανθρακων ειναι χρονοβορος και κοστοβορος και με μεγαλα ρισκα.

Ειναι γελειο να ισχυριζεται καποιος απο τα αποτελεσματα γεωφυσικων ερευνων την υπαρξη ενος κοιτασματος και γελειωτερο να διδονται μαλιστα και οι ποσοτητες δηθεν εντοπισθεντων Υδρογονανθρακων.

Η σχεδον καθημερινη προπαγανδα για τα ανακαλυπτομενα κοιτασματα Υδρογονανθρακων τερασιων διαστασεων στην Ανατολικη Μεσογειο… στη ΑΟΖ της Κυπριακης Δημοκρατιας… στο Λιβυκο Πελαγος… Νοτια της Κρητης…. στο Ιονιο Πελαγος κλπ. ειναι προπαγανδα παραμυθιων της Γιαγιας και σκιαγραφουν για τον γραφοντα και οχι μονο, ενα περιβαλλον εξαιρετικα μυστηριο που τωρα ανακαλυπτονται.

Πως αφηνει ο διεθνης πολιτικος σιωνισμος με ολα τα οργανα του και τις πανισχυρες επτα αδερφες καποιους Κυπριους, Βυζαντινορθοδοξους ζητιανους Ρωμιους κ.α. να κανουν ονειρα σε’ι’χηδων;

Αυτα ολα ειναι παραξενα πραγματα και αυτα απασχολουν ιδιαιτερα τον γραφοντα.

Η ετσι ονομασθεισα «ενεργειακη στροφη» στην Γερμανια με τελικη εγκαταλειψη εως το 2050 της παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας με πυρηνικους  αντιδραστηρες ελαφρου υδατος αλλα και της ηλεκτρικης ενεργειας που παραγεται με καυση ανθρακων και υδρογονανθρακων και αντικατασταση των μορφων αυτων με εναλλασσομενες πηγες ενεργειας, περαν που ειναι οικονομικα δυσβαστακτη, παρουσιαζει και σοβαρα τεχνικα προβληματα που κανουν αναγκαια την διατηρηση ως ρεζερβα ενεργειακες εγκαταστασεις που λειτουργουν με καυση ανθρακων και υδρογονανθρακων.

Φαινεται οτι η Γερμανια επεσε θυμα της προπαγανδας για την κλιματικη αλλαγη (τα περιπου 1500 ενεργα ηφαιστεια του πλανητη μας παραγουν ετησιως 30 φορες  περισσοτερο CO2 απ’ οτι ολη η ανθρωποτητα) και επιρεασθηκε απο το τελευταιο ατυχημα παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας με πυρηνικους αντιδραστηρες ελαφρου υδατος στην Fukushima της Ιαπωνιας.

Θυμα ειναι βεβαιως και η Ελλας, η οποια περαν της λεηλασιας της απο τους ετσι ονομασθεντες εταιρους της στην Ε.Ε., πληρωνει απο επανω με τους λογαριασμους της ΔΕΗ και λυτρα για δηθεν ρυπους απο την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας με καυση λιγνιτου.

Τα λυτρα αυτα μαζι με τα λυτρα αλλων χωρων καταληγουν στις χωρες του τριτου και τεταρτου κοσμου, οχι για ενισχυθουν οικονομικα αυτες, αλλα για πληρωνουν τα χρεη τους στους Μεγαλοαπατεωνες του διεθνους πολιτικου σιωνισμου, δηλαδη στους Μεγαλοτραπεζιτες.

Ο γραφων θα περιγραψει εν συντομια ορισμενες δυσκολιες κατα την χρησιμοποιηση εναλλασσομενων πηγων ενεργειας.

Τα φωτοβολτα’ι’κα εχουν τον χειμωνα χαμηλωτερη αποδοση, η δε παραγωγη με υδροσταθμους και βιομαζα ως επι το πλειστον δεν μπορει να αυξηθη κατα το δοκουν.

Σχετικα με την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας με αιολικες εγκαταστασεις πρεπει να ειναι γνωστο, οτι η αποδοση μιας αιολικης εγκαταστασης σε ηλεκτρικη ενεργεια μεταβαλλεται εκθετικα εις την τριτη με την αποδοτικη ικανοτητα της ταχυτητας του ανεμου και η αποσταση μεταξυ των εγκαταστασεων πρεπει τουλαχιστον να ειναι το πενταπλασιο της διαμετρου του σωματος περιστροφης, η οποια δεν συνυπολογιζεται στον υπολογισμο της αποδοσης για καθε μοναδα επιφανειας.

Μονο με το υψος του περιαξονιου αυξανει η αποδοση, διοτι και η ταχυτητα του ανεμου αυξανει με το υψος.

Παραμενει ως τοσο προβληματικος ο υπολογισμος της αποδοσης ανα μοναδα παραγωγης και ανα μοναδα επιφανειας,. διοτι η αποδοση αυτη εξαρταται απο την επιδραση της ταχυτητας του ανεμου σε μεγαλα χρονικα διαστηματα, που αναγκαστικα παιρνεται μια μεση τιμη αυτης.

Ακομη αλυτα προβληματα βρισκονται κρυμενα στην αποθηκευση και μεταφορα της ενεργειας που παραγεται απο τις εναλλασσομενες ενεργειακες πηγες.

Προ της αναλυσης του παροντος πονηματος τιθεται στο παρων σημειο ενα σοβαρο ερωτημα!

Ποιοι λογοι συνηγορησαν για την εξελιξη απανταχου στον κοσμο των πυρηνικων αντιδραστηρων ελαφρου υδατος και οχι αυτων που αναλυονται στο παρων πονημα, δηλαδη υγροποιημενου φθοριουχου αλατος και Θοριου-Υγροποιημενου φθοριουχου αλατος;

Ο γραφων καταληγει στο συμπερασμα, οτι ο πρωτος τυπος πυρηνικου αντιδραστηρος  κατασκευαζονταν φθηνωτερα και πωλιουνταν ευκολωτερα απο αυτους που περιγραφονται στο παρων πονημα και γι’ αυτο επεσαν στην ληθη, απο την οποια τα ξυπνησαν οι Κινεζοι.

Μετα τα ατυχηματα στις πυρηνικες εγκαταστασεις παραγωγης ηλεκτρικης ενεργειας με αντιδραστηρες ελαφρου υδατος στις περιοχες Three Mile Island, Tschernobyl και Fukushima, ξαναεπενδυονται μεγαλα κεφαλαια στην πυρηνικη τεχνολογια με αντιδραστηρες νεας γενεας (υγροποιημενου αλογονου αλατος) με και χωρις θοριο ως ραδιενεργο υλικο, απο την Κινα.

Οι πυρηνικοι αντιδραστηρες της νεας γενεας για την παραγωγη ηλεκτρικης ενεργειας εχουν στην πλατη τους μια ιστορια πειραματων 50 ετων .

Το πρωτο πειραμα ελαβε χωρα στην δεκαετια του 1960 στο Oak Ridge National Laboratory των ΗΠΑ με στοχο την κατασκευην νεου τυπου πυρηνικων αντιδραστηρων που θα βασιζονταν, αντι σε σταθερους πυρηνικους ραβδους, σε υγροποιημενα πυρηνικα καυσιμα αλατων.

Οι αντιδραστηρες ελαφρου υδατος με στερεους πυρηνικους ραβδους δημιουργουν ως γνωστο πυρηνικες αντιδρασεις οι οποιες θερμαινουν το υδωρ μεσα στο οποιο βρισκονται βυθισμενοι σε τετοιο βαθμο, ωστε απο τον παραγομενο ατομο να κινειται μια ατμοτουρμπινα η οποια κινει με την σειρα της, μια γενητρια για την παραγωγη ηλεκτρικου ρευματος.

Το Ινστιτουτο SINAP της Κινας (Ινστιτουτο για εφαρμοσμενη Φυσικη της Shanghai) σχεδιαζει την κατασκευνη ενος πρωτοτυπου 10 ΜW αντιδραστηρα με σταθερα πυρηνικα καυσιμα και ενος 2 ΜW αντιδραστηρα υγροποιημενου αλογονου αλατος εως το 2020 για να παρουσιαση την κυκλοφορια καυσιμων Θοριου-Ουρανιου με μεταβολη του Θοριου σε ενα διασπομενο ισοτοπο του Ουρανιου.

Στοχος της Κινας ειναι ο ελεγχος επι του Τριτιου, δηλαδη του επικινδυνου ισοτοπου του υδρογονου που μπορει να χρησιμοποιηθη για την κατασκευη πυρηνικων οπλων.

Ο περιορισμος της παραγωγης του Τριτιου ειναι ενας κεντρικος ερευνητικος στοχος κατα την εξελιξη των αντιδραστηρων υγροποιημενου αλατος.

Συνοπτικα διδονται στο σημειο αυτο τεσσερα σχηματα πυρηνικων αντιδραστηρων:

ΣΧΕΔΙΟ 1

Σχ. 1:  Αντιδραστηρας πεπιεσμενου υδατος

ΣΧΕΔΙΟ 2

Σχ. 2:  Αντιδραστηρας υγροποιημενου φθοριουχου αλατος

ΣΧΕΔΙΟ 3

Σχ. 3:  Μικροσαντιδραστηρας υγροποιημενου φθοριουχου αλατος

ΣΧΕΔΙΟ 4

Σχ. 4:  Αντιδραστηρας Θοριου-Υγροποιημενου φθοριουχου αλατος

Το δοχειο πιεσης ενος τυπικου αντιδραστηρα πεπιεσμενου υδατος (ιδε Σχ.1) εχει μια διαμετρο περιπου 5 μετρα, υψος περιπου 12 μετρα και ενα παχος των τειχωματων εως 25 εκατοστα.

Στο δοχειο αυτο θερμαινονται  περιπου 200 τοννοι υδατος υπο μια πιεση 160 bar σε 325 βαθμους Κελσιου.

Μπορει το δοχειο να ειναι ασφαλες ομως ο κινδυνος δυσλειτουργιας των εξοπλισμων του ειναι υπαρκτος, με δυνατοτητες ταχειας ατμοποιησης ολης της ραδιενεργου ποσοτητας του υδατος με κινδυνο να μη διοχετευθη αυτο σε ενα δοχειο ασφαλειας και να μολυνη το περιβαλλον.

Ακομη και με την ταχεια διακοπη της αλυσιδωτης πυρηνικης αντιδρασης οι ραδιενεργοι ραβδοι δεινουν ακομη μια

θερμοτητα εως 10 % της αποδοσης του αντιδραστηρα, η οποια οφειλει να αντιμετωπισθη αμεσως με το αυτοματο συστημα της αναγκαιας ψυξης.

Αλλως οπως συνεβει στην Fukushima οι υπερθερμαινομενοι ραβδοι πυρηνικων καυσιμων διασπουν το νερο σε υδρογονο και οξυγονο με αποτελεσμα την εκρηξη των αεριων με καταστροφικα αποτελεσματα στην οικοδομη του αντιδραστηρα και στην μολυνση του περιβαλλοντος.

Τελειως διαφορετικη ειναι η κατασταση με τον αντιδραστηρα υγροποιημενου αλογονου αλατος (ιδε. Σχ. 2).

Σε αυτον διοχετευεται με αντλια ενα τηγμα ακρως σταθερων φθοριουχων αλατων δια του αντιδραστηρα και του μετασχηματιστη θερμοτητας το οποιο περιεχει επισης το φθοριουχο υγροποιημενο αλας και το ραδιενεργο καυσιμο.

Μονο στις περιοχες του δοχειου του αντιδραστηρα βρισκονται οι γεωμετρικες προ’υ’ποθεσεις για μια αλυσιδωτη αντιδραση οπου το στηγμα του αλατος θερμαινεται και υπηρετει ως μεσο ψυξις που μεταφερει ενεργεια στον μετασχηματιστη θερμοτητας.

Επειδη τα χρησιμοποιηθεντα φθοριουχα αλατα υπο κανονικη πιεση εχουν μια θερμοκρασια βρασμου γυρω στους 1400 βαθμους Κελσιου και η λειτουργικη θερμοκρασια του αντιδραστηρα κειται περιπου μεταξυ 600-800 βαθμους Κελσιου, θα ηταν ενας τετοιος αντιδραστηρας υπο κανονικη πιεση, ενας τελειως  ασφαλης αντιδραστηρας.

Στον αντιδραστηρα αυτον γινονται οι εκρηξεις υδρογονου αδυνατες, διοτι στην περιοχη αυτη εκτος απο την κυκλοφορια του ατμου που διαχωριζεται με μια ενδιαμεση κυκλοφορια σε ενα αλλο δοχειο απο του αντιδραστηρα δεν υπαρχει νερο που θα διασπωταν.

Ενα ειδικο τρικ αυξησης της ασφαλειας αποτελει η βαλβιδα Freeze-Plug (ιδε Σχ.2, 3 και 4).

Εαν ο αντιδραστηρας θερμανθει παρα πολυ ‘η εαν διακοπει η τροφοδοτιση με ηλεκτρικο ρευμα χυνεται ολο το περιεχομενο σε νερο του υγροποιημενου αλατοδοχειου, που περιεχει τους πυρηνικους ραβδους, σε ενα αλλο δοχειο το οποιο ειναι ετσι κατασκευασμενο ωστε να μην λαμβανουν πλεον χωρα αλυσιδωτες πυρηνικες αντιδρασεις και λογω της μεγαλυτερης εσωτερικης επιφανειας του δοχειου αυτου δεν χρειαζεται συμπληρωματικη ψυξη.

Η βαλβιδα αυτη του σωληνα εκροης βρισκεται κατω απο το δοχειο του αντιδραστηρα που ψυχνεται με το νερο του ωστε τα αλογονα αλατα πυκνωνονται και μπλοκαρουν την εκροη.

Με την τυχων διακοπη της τροφοδοτισης με ηλεκτρικο ρευμα λυωνουν στην περιοχη τα αλατα και το περιεχομενο του αντιδραστηρα αδειαζει στο περιγραφεντα δοχειο.. Στο Σχ.3 παρισταται ενας μικρος πυρηνικος αντιδραστηρας.

Για την πρωτευουσα και δευτερευουσα κυκλοφορια βρισκεται επισης στο κατω μερος του υγροποιημενου αλατοδοχειου του αντιδραστηρα η περιγραφεισα βαλβιδα Freeze-Plug για την περιπτωση εκροης υγροποιημενου αλογονου αλατος.

Ενα γιγαντιαιο πλεονεκτημα του αντιδραστηρα υγροποιημενου φθοριουχου αλατος ειναι το γεγονος, οτι κατα την λειτουργια του μπορει να επεξεργασθουν τα ραδιενεργα του μερη.

Στην περιπτωση του αντιδραστηρα πεπιεσμενου υδατος (ιδε Σχ. 1) περιεχουν οι πυρηνικοι ραβδοι εμπλοτισμενο Ουρανιο-235 ως καυσιμο για μια χρονικη περιοδο 4-5 χρονια.

Λογω της καυσης (πυρηνικης διασπασης) του Ουρανιου – 235 διακοπτεται η λειτουργια του αντιδραστηρα καθε 12-18 μηνες και αυτος ανοιγεται για να απομακρυνθουν οι πυρηνικοι ραβδοι απο το κεντρο του δοχειου πιεσης και μεταφερθουν σε μια καταλληλη λεκανη εξασθενισης της ραδιενεργειας τους.

Επειδη επικρατει στο κεντρο του δοχειου αυτου ροη Νεοτρονιων οι εν μερη διασπασθεντες ραβδοι μπορουν περαιτερω να χρησιμοποιηθουν.

Ολα τα προ’ι’οντα απο την διασπαση βρισκονται αποκλισμενα στους ραβδους και λογω των ογκομετρικων μεταβολων περιοριζουν αισθητα την διαρκεια ζωης των ραβδων.

Επειδη τα προ’ι’οντα διασπασης απο δεκτες Νεοτρονιων αποτελουντα, κυριως απο το ευγενες αεριο Ξενιο-135 μετα λιγο καιρο γινονται οι ραβδοι ακαταλληλη για περαιτερω χρησιμοποιηση.

Οι ραβδοι πυρηνικης διασπασης δεν ειναι μεμονωμενοι σωληνες αλλα αποτελουνται απο  καθε φορα πολυ ευαισθητες δεσμες 200 λεπτοτειχων σωληνωσεων διαμετρου 11 χιλιοστων και παχους τειχωσεων 0,6-0,8 χιλιοστα.

Οι ραβδοι αυτοι ειναι πανακριβοι και σε διασπασμενη κατασταση πολυ επικινδυνοι και για τον λογω αυτον απαιτειται επισης και για αυτους μια αναγκαια ψυξη.

Τελειως διαφορετικη ειναι η κατασταση στους αντιδραστηες υγροποιημενου φθοριουχου αλλατος.

Σε αυτους γινεται δυνατη η απομακρυνση μικρων ροων υγροποιημενου αλατος, η απελευθερωση αυτων απο τα προ’ο’ντα διασπασης και η αντικατασταση των ραβδων καυσης.

Αερωδη προ’ι’οντα οπως το Ξενιο-135 απομακρυνονται πολυ ευκολα.

Ως προς τα υγροποιημενα προ’ι’οντα διασπασης προκειται για μια περιοχη που απαιτειται ακομη εφαρμοσμενη    ερευνα ιδιαιτερα για τον αντιδραστηρα Θοριου-Υγροποιημενου φθοριουχου αλατος (ιδε Σχ. 4).

Για να κατανοηση καποιος τα προβληματα αποθηκευσης των ραδιενεργων αποβλητων θα πρεπει πρωτα να γνωριζη πως αυτα δημιουργουνται.

Συγκρουεται π.χ. ενα Ατομο με ενα Νεοτρονιο και μετασχηματιζεται, προκυπτουν δυο δυνατοτες.

‘Η διασπαται το Ατομο, εφ’ οσον αυτο ειναι διασπασιμο σε ελαφρωτερα στοιχεια απελευθερωνοντας μεγαλη ενεργεια ‘η δεν διασπαται διοτι το Ατομο απορροφα τον Νεοτρονιο και μεταβαλλεται σε ενα βαρυτερο στοιχειο.

Αυτο λαμβανει χωρα σε καθε πυρηνικο αντιδραστηρα, οταν απο τα ικανοποιητικα μεγαλα αποθεματα Ουρανιου-238 προκυπτει Πλουτονιο-239.

Τα δημιουργουμενα μετασχηματισμενα Ουρανια εχουν πολυ υψηλο υποδιπλασιασμενο χρονο (Halbwertszeit). Το Πλουτονιο-239 π.χ. εχει 24.110 χρονια υποδιπλασιασμενο χρονο, δηλαδη μειωνεται στο χρονικο αυτο διαστημα κατα το ημισυ η ραδιενεργεια του.

Αυτο δεν χρειαζονταν καν να αποθηκευθη διοτι ειναι περαιτερω σχασιμο και διασπαται στον αντιδραστηρα.

Ακομη και κατα το ξαφνικο τελος της διασπασης του Ουρανιου-238 παραμενει 1 % αυτου ως Πλουτονιο-239 στους πηρυνικους ραβδους καυσης.

Τα πρ’ι’οντα ομως της σχασης εχουν μικρωτερους υποδιπλασιασμενους χρονους.

Απο αυτα το 83 % μεγιστως 1 χρονο και το 17 % μεγιστως 30 χρονια.

Για τα τελευαια απαιτειται μια καταλληλη αποθηκευση ως αποβλητα για 300 χρονια.

Στους πυρηνικους αντιδραστηρες υγροποιημενου φθοριουχου αλατος τα μετασχηματισμενα Ουρανια μπορουν ξανατοποθετηθουν στους ραβδους εως να διασπασθουν ικανοποιητικα.

Ο αντιδραστηρας Θοριου-Υγροποιημενου φθοριουχου αλατος παρισταται στο Σχ. 4).

Το Θοριο ειναι ενα ελαφρως ραδιενεργο μεταλλο το οποιο περιεχεται σε διαφορα μεταλλουρουχα υλικα και εως προσφατα δεν ειχε κανενα ενδιαφερον εκμεταλλευσης λογω της ανυπαρξιας χρησιμοτητας του.

Το Θοριο-232 με την αποδοχη ενος Νεοτρονιου μεταβαλλεται σε Θοριο-233 το οποιο εχει εναν υποδιπλασιασμενο χρονο μονο 22,3 λεπτα και υπο την επιδραση της Βητα-Ακτινοβολιας μετατρεπεται σε Προτακτινιο-233 απο το οποιο παλι με ενα υποδιπλασιασμενο χρονο 27 ημερων υπο την επιδραση της Βητα-Ακτινοβολιας μεταβαλλεται στο επιθυμητο Ουρανιο-233.

Για καλυτερη αποδοση του αντιδραστηρα οφειλει το Προτακτινιο-233 να απομακρυνεται συνεχως απο τον αντιδραστηρα και η μεταβολη του να λαμβανει χωρα εκτος της ροης των Νεοτρονιων, διοτι αλλως υπο την βολη των Νεοτρονιων δημιουργουνται ανεπεθυμητα προ’ι’οντα που οδηγουν στην μειωση παραγωγης Ουρανιου-233 που θα ηταν καταλληλο για την κατασκευη ατομικων βομβων.

Βεβαιως το προκυπτων Ουρανιο-233 και Ουρανιο-232 δεν ειναι καθαρο και κατα την διαρκεια της αποσυνθεσης παραγεται ισχυρη Ακτινοβολια-γ που επιτρεπει την κατασκευη ατομικων βομβων μονο με την χρησιμοποιηση ρομποτ.

Στον τυπο του αντιδραστηρα του Σχηματος 4 χρησιμοποιηται ενα συστημα δυπλης κυκλοφοριακης ροης.

Η αλυσιδωτη αντιδραση λαμβανει χωρα μονο στην εσωτερικη κυκλοφοριακη ροη η οποια καλυπτεται απο ενα μανδυα με Θοριο-φθοριτη.

Στην εξωτερικη κυκλοφοριακη ροη δημιουργειται δια των βολων των Νεοτρονιων απο το κεντρο του δοχειου του αντιδραστηρα.

Το Προτακτινιο  απομακρυνεται συνεχως και μεταβαλλεται αυτο εκτος του αντιδραστηρα.

Μετα την μεταβολη αυτου σε Ουρανιο-233 μεταφερεται ως καυσιμο στην εσωτερικην κυκλοφοριακη ροη ενω ταυτοχρονα απομακρυνονται απο αυτην την ροη τα προ’ι’οντα σχασης της αλυσιδωτης αντιδρασης.

Τα αποβλητα που προκυπτουν ειναι μικρας ποσοτητας που αποθηκευονται για 300 χρονια.

Απο αυτα τα 83 % σταθεριοποιουνται, δηλαδη χανουν την ραδιενεργεια τους μετα 10 χρονια.

Η πραγματικοτητα δεν ειναι τιποτε αλλο απο ενας περιπλοκος ρευστος συνδυασμος του ασπρου και του μαυρου, μια στρατια αλληλοσυμπλεκομενων στοιχειων, που ειναι ταυτοχρονα και αλφα και ωμεγα.

Συνυπαρξη συνεπως των αντιμαχομενων ‘η ο νικημενος θα τα χασει ολα μαζι και την ψυχη του…..Αυτο και μονο συνηγορει για την ταχεια προετοιμασια σε ολα τα επιπεδα.

Καμμια χωρα δεν ειναι ασφαλης επειδη απλως και μονον φροντιζει για την στρατιωτικην της αμυνα.

Για τον λογο αυτο η συγκροτηση ενος κεντρικου επιτελειου πυρηνικου πολεμου ειναι τοσον ζωτικης σημασιας για την επιβιωση της Ελλαδος οσο η υπαρξη ενος κλασσικου στρατιωτικου γενικου επιτελειου.

Στο Ινστιτουτο Shanghai για εφηρμοσμενη Φυσικη (SINAP = Institut für Angewandte Physik) εργαζονται εντατικα πανω απο 700 Φυσικοι επιστημονες.

Επιβαλλεται εκ των πραγματων πλεον η συναξη σχεσων και συνεργασιας με ελληνικα ερευνητικα κεντρα.

Επιβαλλεται ομως ταυτοχρονα και ο αποκλισμος και η απομακρυνση απο τετοιες δραστηριοτητες καθε κυβερνητικης εξουσιας και δη πασης κομματικης αποχρωσης.

Τα καθαρματα αυτα καταργουν ερευνητικα ιδρυματα που χρειαζεται η χωρα, οπως το ΙΓΜΕ και χρηματοδοτουν σκουπιδια στα υπουργεια Παιδειας και Πολιτισμου που βρωμιζοντας καταστρεφουν συστηματικα την Ελληνικη Γλωσσα.

Στοχος αποκτιση, οπως το Ισραηλ, και η Ελλαδα πυρηνικα οπλα για μια Ισορροποια και Ειρηνη του Τρομου με την Τουρκια.

Ειναι βεβαιο οτι η Τουρκια, σε συνεργασια με το Πακισταν, κανει το ιδιο εδω και πολυ καιρο.

Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Όλα τα άρθρα του  Επιστήμονος Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου, προστατεύονται αυστηρά από τον ΤΗΝ νομοθεσία πνευματικών δικαιωμάτων ολόκληρα και αποσπάσματα ή αναφορά σε αυτά!

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>