«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΒΟΥΛΗ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Αντί οι προδότες να οδηγούνται στην αγχόνη, είναι βουλευτές και ελεύθεροι να προδίδουν μέσα από την Ελληνική βουλή!!!

Που μας κατάντησαν οι πολιτικοί προδότες, να τρέχουμε να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες!!!

Και ο στρατός, ο μοναδικός βάση συντάγματος, που έχει την υποχρέωση να προστατεύει το έθνος κωφεύει!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Για να μην έχετε καμία αμφοβολία για το τι θέλουν να κάνουν στο Σκοπιανό Τσίπρας και Κοτζιάς

Ο χάρτης είναι από την wikipedia, φυσικά δεν τον υιοθετούμε, πλην όμως είναι το πιο χαρακτηριστικό αποδεικτικό στοιχείο για τα σχέδια που υπάρχουν και εξυπηρετούνται, με τη «λύση» που ετοιμάζεται σε Αθήνα και Σκόπια, με την παραχώρηση της λέξης Μακεδονία στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων και την αυτόματη αναγνώριση «μακεδονικού έθνους και γλώσσας»

Τον Αύγουστο του 1963 ο τότε βουλευτής της Ε.Δ.Α. Εμμαν. Γλέζος κλήθηκε στην Μόσχα για να του απονεμηθεί το παράσημο ‘’ΛΕΝΙΝ’’.

Ο Γλέζος μόλις έφθασε στην Μόσχα, με την προτροπή της Σοβιετικής ηγεσίας, έκανε δηλώσεις προς τους ανταποκριτές του διεθνούς τύπου στις οποίες μεταξύ άλλων μίλησε και περί «ιδρύσεως αυτόνομης Μακεδονίας και περί υπάρξεως Μακεδονικής μειονότητας».

Οι δηλώσεις αυτές του βουλευτή ήταν από την αρχή αστήρικτες, εξυπηρετούσαν ύπουλους σκοπούς των Σοβιετικών και αποδοκιμάστηκαν από την Ελληνική κυβέρνηση, από τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολιτεύσεως από τον τύπο και από τον Ελληνικό λαό.

Έτσι ο πρωθυπουργός κ.Πιπινέλης στιγμάτισε στην Ελληνική Βουλή τις ανεδαφικές και προδοτικές δηλώσεις του κομμουνιστή βουλευτή και γνωστοποίησε ότι το θέμα αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, καθώς και ότι ο αρμόδιος στην περίπτωση αυτή είναι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος και άσκησε ποινική δίωξη κατά του Γλέζου.
Ο εκπρόσωπος της Ενώσεως Κέντρου Στέφ. Στεφανόπουλος δήλωσε στην Βουλή ότι «οι δηλώσεις του Γλέζου αποτελούν έγκλημα εσχάτης προδοσίας’’, ενώ ο αρχηγός της Ενώσεως Κέντρου Γ. Παπανδρέου στην συνέχεια δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «ούτε σλαβομακεδονική μειονότητα υπάρχει στην πραγματικότητα, αλλά ούτε και στις πεποιθήσεις μας’’. 

Επίσης, εκπρόσωπος της ΕΡΕ δήλωσε ότι «αποδοκιμάζει μετά βδελυγμίας τις προδοτικές δηλώσεις, οι οποίες δεν είναι δυνατόν να σταθούν σε ένα τόπο ο οποίος περισσότερο από όλες τις χώρες της Ευρώπης έχει εθνική ενότητα». 

Το κόμμα των Προοδευτικών έκανε δηλώσεις, με αντιπρόσωπό του ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε«διακηρύσσουμε ότι για εμάς στην Μακεδονία δεν υπάρχει μειονότητα’’.

Εκτός από τις παραπάνω επίσημες δηλώσεις, ολόκληρος ο Ελληνικός λαός και ο τύπος καυτηρίασαν τις υποβολιμαίες δηλώσεις του κομμουνιστή βουλευτή και επεκράτησε αγανάκτηση σε κάθε άκρη της Ελληνικής επικράτειας.

Η αντίδραση του Ελληνικού λαού ήταν τόσο μεγάλη, ώστε την επομένη των δηλώσεων, αναγκάσθηκε ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Κοριούκιν να επισκεφθεί τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Πιπινέλη και να τον διαβεβαιώσει ότι «για την Σοβιετική Ένωση δεν υφίσταται Μακεδονικό θέμα και σλαβομακεδονική μειονότητα’’.

Για τις παραπάνω δηλώσεις είναι επιβεβλημένο να τονισθούν σε όλους τα παρακάτω, για να αποδειχθεί παγίως η αδέκαστη πραγματικότητα.
 Μακεδονικό έθνος ουδέποτε εμφανίσθηκε στον ιστορικό ορίζοντα και ουδέποτε αναφέρθηκε στην ιστορία.

Οι Έλληνες που ζουν στην Μακεδονία, ζουν εκεί από τον 9ο π.χ. αιώνα και είναι από τους εκλεκτότερους Έλληνες.

Είναι από τους πλέον σκληροτράχηλους, δοκιμασμένους, ακατάβλητους και τους πλέον δεινοπαθήσαντες της αδιάσπαστης εθνικής ενότητας του Ελληνισμού. 

Οι εκλεκτοί αυτοί Έλληνες, κατά περιόδους, δέχθηκαν τα διάφορα καταστροφικά κύματα των επιδρομέων, ιδιαίτερα των Σλάβων, και τους αντιμετώπισαν ως γνήσιοι απόγονοι των Μαραθωνομάχων και του Λεωνίδα και πότισαν με το αίμα τους κάθε σπιθαμή της Μακεδονικής γης.

 Οι θυσίες αυτές τους δίνουν το δικαίωμα να μην επιτρέπουν τον χαρακτηρισμό ‘’σλαβομακεδόνες’’, τον οποίο θεωρούν υβριστικό, επειδή ανέκαθεν οι κάτοικοι της Μακεδονίας ήταν Έλληνες, ομιλούσαν την Ελληνική γλώσσα, είχαν τα ίδια ήθη και έθιμα, Έλληνες βασιλείς και παιδεία, θρησκεία και πολιτισμό Ελληνικό.

Για επιβεβαίωση της ελληνικότητας της Μακεδονίας, παρατίθενται παρακάτω οι απόψεις διαφόρων ιστορικών συγγραφέων και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων, μεταξύ των οποίων και Σλάβοι.
Έτσι:
Ο Βούλγαρος συγγραφέας Padev στην μελέτη του Escape from the Balkans, σελίδα 78, γράφει: «Δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία ότι η πλειονότητα αυτής της περιοχής είναι Ελληνική.

Την επισκέφθηκα ο ίδιος και μπορώ να το πιστοποιήσω’’.
Ο Stroumzin στο έργο του ‘’Macedoine, Alexandrie’’ 1945 σελίδα 172, γράφει:

‘’Η περιοχή της Μακεδονίας κατοικείται πάντα από μία συντριπτική πλειοψηφία Ελλήνων’’.

Ο Γερμανός [Μισέλληνας] Pantel Hennimg στο έργο του ‘’Griechenland Wischen Hammer und Ambross’’ 1942 γράφει:

‘’Ο Ελληνικός πληθυσμός αποτελεί μία σχεδόν εξ ολοκλήρου κλειστή Εθνική και γλωσσική ενότητα’’.
Ο Comme W.A. στο έργο του ‘’Greece’’ Londonγράφει:

‘’Η Ελληνική Μακεδονία έχει καθαρά Ελληνικό χαρακτήρα’’.

 Ο Ελβετός Δημοσιολόγος Staihelin Valter τον Μάιο 1948 στο ελβετικό περιοδικό ’’Ατλαντίς’’ μεταξύ άλλων γράφει:

‘’Κατ’ αρχήν είμαστε υποχρεωμένοι να καθορίσουμε ότι Μακεδονία, στο σύνολό της, σημαίνει απλώς μία γεωγραφική περιοχή. Μακεδονική φυλή δεν υπάρχει.

Δεν υπάρχει Μακεδονικός λαός.

Στην Ελληνική Μακεδονία, όλοι γενικά οι κάτοικοί της μέχρι και του τελευταίου μιλάνε ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ’’.

Ο Γερμανός γλωσσολόγος και καθηγητής του Πανεπιστημίου του Breslau Geyer Fritz στο έργο του ‘’Η Μακεδονία μέχρι της αναβάσεως στον θρόνο του Φιλίππου του Β’ ‘’, το έτος 1930 γράφει:

‘’ Η ιστορική εξέλιξη τοποθετεί τον ιστορικό προ της ανάγκης να δεχθεί την Ελληνική εθνικότητα των Μακεδόνων…προ του ιστορικού εγείρεται άμεσο το πόρισμα ότι οι Μακεδόνες πρέπει να θεωρούνται Ελληνική φυλή’’. 

 Ο Γάλλος αρχαιολόγος Sawan γράφει: ‘’ Οι Μακεδόνες, φυλή Ελληνική, με ψυχή Ελληνική και ήθη Ελληνικά και με γλώσσα καθαρά Ελληνική’’.

 Ο Ρώσος ιστορικός και συγγραφέας Turbov γράφει:

‘’Ιστορικά η Μακεδονία υπήρξε πάντοτε χώρα Ελληνική και αν, κατά καιρούς, την καταπάτησε ο Βουλγαρικός λαός, βρισκόταν απλώς για παροδικές αρπαγές και τίποτα άλλο’’.
Ο Ελβετός δημοσιολόγος Tenhil γράφει:

‘’Είναι αδύνατο να υπάρξει σοβαρός επιστήμονας και ερευνητής σεβόμενος τον εαυτό του, που να αμφισβητήσει την Ελληνικότητα της Μακεδονίας’’.
 Ο Άγγλος ιστορικός John Biure γράφει:

‘’Ο Μακεδονικός λαός και οι βασιλείς του ήταν Έλληνες, όπως φαίνεται από τις παραδόσεις τους και από τα σπάνια λείψανα της γλώσσας που μιλούσαν’’.

Ο Ρώσος καθηγητής Misoulin στο βιβλίο του ‘’ Ιστορία των αρχαίων χρόνων ‘’, το οποίο ήταν αναγνωστικό των μαθητών Ε’ και ΣΤ’ τάξεως μέσης εκπαιδεύσεως στα Γυμνάσια της Σοβιετικής Ενώσεως και το οποίο είχε εκδοθεί από το Ινστιτούτο ιστοριών της Ακαδημίας Επιστημών της Σοβιετικής Ενώσεως, το έτος1946, στην σελίδα 159 γράφει:

‘’ Οι Μακεδόνες κατάγονται από την ίδια φυλή με τους Έλληνες Θεούς και Ήρωες’’.

 Ο Kern στο έργο του ‘’ Ans makenien alterund never reit cufurt ‘’ 1914 γράφει:’’

Οι Μακεδόνες είναι Έλληνες όπως η επιστήμη έχει πιστοποιήσει από μακρού’’.

Ο Λόρδος Salisbury δήλωσε επίσημα σε Συνέδριο στο Βερολίνο τα εξής:

‘’Η Μακεδονία και η Θράκη είναι Ελληνικές επαρχίες’’.

 Ο Georgevitch στο έργο του ‘’Macedonia’’ [1919] σελίδα 187 γράφει:

‘’ Η Μακεδονία είναι μία παλαιά Ελληνική επαρχία’’.

 Ο Ditriht πάντοτε έλεγε:

‘’ Όλες οι παραδόσεις και τα έθιμα επί της χερσονήσου του Αίμου είναι Ελληνικής πηγής’’.

 Ο ιστορικός Burg στο έργο του ‘’ A history of Greece to the death of Alexander the Great London’’ 1902 γράφει:

‘’ Οι Μακεδόνες ως φυλή ήταν Έλληνες. Αισθάνονταν τους εαυτούς τους πάντοτε ως Έλληνες, ομιλούσαν ελληνικά και ποτέ δεν είχαν χάσει 
τον σύνδεσμό τους με τον Ελληνικό πολιτισμό’’.

Από Ελληνικής πλευράς υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι η Μακεδονία είναι Ελληνική από την αρχή της ιστορίας:

Ο Όμηρος αναφέρει ότι οι Μακεδόνες συμμετείχαν στον Τρωικό πόλεμο.

Ο Ησίοδος μνημονεύει τον Μάγνα και Μακεδόνα αδελφούς.

 Ο Αισχύλος αναφέρει ότι το Ελληνικό γένος φθάνει από Πελοποννήσου μέχρι Μακεδονίας.

 Ο Θουκυδίδης εγκαθιστά τους Έλληνες στην Μακεδονία από τον 9ο π.χ. αιώνα.

 Ο Ηρόδοτος ονομάζει τους Μακεδόνες Δωριείς.

 Ο Πολύβιος ονομάζει τους Αχαιούς και Μακεδόνες ομόφυλους.

 Ο Στράβων λέγει: ‘’ Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία’’.

 Η συμμετοχή του Αλεξάνδρου του Α’ στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στους οποίους λάμβαναν μέρος μόνο Έλληνες, είναι ισχυρή απόδειξη της Ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Οι παραπάνω μαρτυρίες που παρατέθηκαν, ξένων ιστορικών διεθνούς κύρους, Σλάβων ιστορικών και Αρχαίων Ελλήνων, δίνουν την κατάλληλη απάντηση στους περί Μακεδονίας αστήρικτους ισχυρισμούς των κομμουνιστών.
Ελευθέριος Μαυρουδής
Υποστράτηγος ε.α.

1 comment to Αντί οι προδότες να οδηγούνται στην αγχόνη, είναι βουλευτές και ελεύθεροι να προδίδουν μέσα από την Ελληνική βουλή!!!

 • .
  .
  .
  .
  Ιστορική αναδρομή στην “Μακεδονία του Αιγαίου” με την οποία φλέρτραρε το ΚΚΕ
  .
  .
  February 11, 2018


  https://odosdrachmis.gr/wp-content/uploads/2018/02/%CE%A4%CE%AF%CF%84%CE%BF%CE%A0%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CF%84%CF%82.jpg
  .

  .
  Ο ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική συνέχεια της “αναθεωρητικής ομάδας του ΚΚΕ”, του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ και του Συνασπισμού της Αριστεράς, (όλοι οι παραπάνω είναι μία κομματική γραμμή από το 1968 και μετά) έχει ιστορικές σχέσεις με τα Σκόπια από την εποχή που στο ΚΚΕ μιλούσαν για την Μακεδονία του Αιγαίου.Αλλά ας δούμε την υπόθεση από την αρχή όπως περιγράφεται στο βιβλίο των Αλ. Δάγκα και Γ. Λεοντιάδη.
  Στις 5 – 15 Φεβρουαρίου 1968 συνήλθε στη Βουδαπέστη η 12η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ για να εξετάσει την πολιτική κατάσταση της Ελλάδας με τη δικτατορία και εσωκομματικά ζητήματα.
  Τρία μέλη του Πολιτικού Γραφείου, οι Μήτσος Παρτσαλίδης (φωτό ανάμεσα σε Τίτο και Τσίπρα), Ζήσης Ζωγράφος, Πάνος Δημητρίου, και ακόμη οι Δημήτρης Βατουσιανός, Βασίλης Ζάχος, Σταύρος Καράς, Θανάσης Καρτσούνης, Λεωνίδας Τζεφρώνης, επτά αναπληρωματικά μέλη της ΚΕ και τα τρία μέλη της Κεντρικής Εξελεγκτικής Επιτροπής διαφώνησαν με την πλειοψηφία σε εσωκομματικά και κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως η πολιτική των συμμαχιών και ο ρόλος της Σοβιετικής Ένωσης και αποχώρησαν.
  Μαζί με τους διαφωνούντες συμπαρατάχτηκαν άλλα στελέχη του “Γραφείου Εσωτερικού”, δηλαδή του τμήματος της ηγεσίας που δρούσε στο εσωτερικό της χώρας σε συνθήκες παρανομίας, όπως οι Μπάμπης Δρακόπουλος, Νίκος Καρράς, Αντώνης Μπριλλάκης, Τάκης Μπενάς κ.ά.
  Οσα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής ακολούθησαν θεωρητική ομάδα, εξακολούθησαν να κινούνται ελεύθερα στις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ και την ανασυγκρότησαν έναν χρόνο αργότερα το ΚΚΕ εσωτερικού. Πρόκειται για την πλευρά των Δ. Παρτσαλίδη, Ζ. Ζωγράφου και Π. Δημητρίου, των τριών μελών του Πολιτικού Γραφείου που διαγράφηκαν
  Από τα πρώτα θύματα της διάσπασης, σε πρακτικό επίπεδο, ήταν το εξαιρετικής σημασίας κομματικό αρχείο του ΚΚΕ, το οποίο βρισκόταν στην πόλη Sibiou, 282 χιλιόμετρα βορειοδυτικώς του Βουκουρεστίου, πρωτεύουσας της κομμουνιστικής, τότε, Ρουμανίας, όπου ήταν η έδρα της Κεντρικής Επιτροπής του διωγμένου- μετά την ήττα του ανταρτοπολέμου – ΚΚΕ.
  Το καθεστώς Τσαουσέσκου με τη «φιλοξενία» που επεφύλαξε στο «αδελφό» κόμμα απέβη μοιραίο για τους σοβιετόφιλους Ελληνες κομμουνιστές: Ο Τσαουσέκου είχε αρχίσει να διαφοροποιείται από την Μόσχα κι έκανε «τα στραβά μάτια» στην ιδιαίτερη κινητικότητα που είχε αναπτύξει στο ρουμανικό έδαφος, όπου και η έδρα του “ορθόδοξου” ΚΚΕ, η αναθεωρητική ομάδα.
  Τον Μάρτιο του 1968, έναν μήνα δηλαδή μετά την 12η Ευρεία Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ του «ορθόδοξου» μαρξιστικού-λενινιστικού και του «ευρωκομμουνιστικού»- που αντιπαρατέθηκαν μέχρις εσχάτων, μια ομάδα ομάδα αναθεωρητών, υπό την κάλυψη της αστυνομίας του Τσαουσέσκου, εισέβαλε στο κτίριο του Βουκουρεστίου όπου βρισκόταν το αρχείο του ΚΚΕ.
  Κατάφερε, βάσει ενός καλά καταρτισμένου σχεδίου, να αιφνιδιάσει την ηγεσία Κολιγιάννη, να αρπάξει το 1/3 του αρχείου (εκατομμύρια φάκελοι, υπολογίζονται σε 3,5 χλμ. μήκος τα ράφια του συνόλου των αρχείων) να το φορτώσει σε φορτηγά που είχε παραχωρήσει ο Τσαουσέσκου και να το φυγαδεύσουν στα υπόγεια της «Σεκουριτάτε» της μυστικής υπηρεσίας του καθεστώτος.
  Είχε προηγηθεί, μόλις λίγο διάστημα πριν, η κατάληψη από πλευράς των «αναθεωρητών», όπως τους αποκαλούσε πάντα το ΚΚΕ, του ραδιοσταθμού «Η Φωνή της Αλήθειας», που εξέπεμπε από το Βουκουρέστι (ήταν ένα χτύπημα στρατηγικής σημασίας εις βάρος του δικτύου που είχε στήσει το ΚΚΕ στις Λαϊκές Δημοκρατίες για να απευθύνεται στους Ελληνες πολίτες), καθώς και του Τμήματος Διαφώτισης και Προπαγάνδας στα περίχωρα της ίδιας πόλης.
  Η ηγεσία Κολιγιάννη με επιστολές της προς το ρουμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, και αυτοπρόσωπη παρουσία του Κολιγιάννη στην Μόσχα απαίτησαν την επιστροφή του αρχείου, στο οποίο περιλαμβάνονταν όλα τα στοιχεία όχι μόνο για τα μέλη του κόμματος, αλλά και για εκατοντάδες χιλιάδες άλλους Ελληνες, για την δράση του ΚΚΕ στην κατοχή, το ποιοι Ελληνες συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς κλπ.
  Μάλιστα προέβησαν σε παράσταση έναντι του γενικού εισαγγελέα στο Βουκουρέστι, ο οποίος ενώ έδωσε αρχικώς εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης, στη συνέχεια σταμάτησε κάθε ενέργεια, προφανέστατα κατ΄ εντολήν της ρουμανικής κυβέρνησης.Τότε επενέβη η Μόσχα: Ζήτησε εντός δέκα ημερών “να επιστραφεί το μέρος του αρχείου που είχε κλαπεί στο νόμιμο ιδιοκτήτη του το ΚΚΕ (το εναπομείναν τμήμα του αρχείου ταξίδεψε την ίδια χρονιά στο Ιβάνοβο, 300 χλμ. βορειοανατολικά της Μόσχας, ενώ η έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ μεταφέρθηκε στη Βουδαπέστη).
  Ο Τσαουσέσκου ενημέρωσε τότε τους ΣΥΡΙΖΑίους της εποχής ότι πρέπει εντός 10 ημερών να έχουν απομακρύνει το αρχείο από την χώρα, αλλιώς θα είναι υποχρεωμένος να το κατασχέσει και να το επιστρέψει στο “ορθόδοξο” ΚΚΕ.Το κλίμα είχε γίνει πολύ βαρύ στο κομμουνιστικό ανατολικό αμπλοκ, για τον “ΣΥΡΙΖΑ” της εποχής και ήταν θέμα χρόνου να αρχίσουν οι συλλήψεις, όταν θα εγκατέλειπαν το ρουμανικό έδαφος.
  Η μοναδική ελπίδα τους ήταν η Γιουγκοσλαβία, η οποία δεν συμμετείχε στο Σύμφωνα της Βαρσοβίας και υπό την στιβαρή ηγεσία του Γ.Μ.Τίτο, είχε καταφέρει να σταθεί όρθια μετά την απομάκρυνσή της από το φιλοσοβιετικό μπλοκ τα έτη 1948-1949 (μια απομάκρυνση που εν πολλοίς έκρινε και την τύχη του ελληνικού εμφυλίου).Μετά από διαβουλεύσεις που είχαν οι «αναθεωρητές» με την Ενωση Κομμουνιστών Γιουγκοσλαβίας, ήρθαν σε επαφή με την Ενωση Κομμουνιστών “Μακεδονίας”, τον κομματικό πυρήνα της κομμουνιστικής κυβέρνησης των Σκοπίων.
  Τα Σκόπια με μεγάλη χαρά δέχθηκαν την παρουσία όχι μόνο των ΣΥΡΙΖΑίων της εποχής, αλλά κυρίως του αρχείου τους: Ετσι η ονομασία “Μακεδονία” νομιμοποιείτο για πρώτη φορά από μια ελληνική πολιτική ομάδα, αλλά έβαζαν στο χέρι και έναν τεράστιο όγκο πληροφοριών για τα ελληνικά πολιτικά, κοινωνικά και στρατιωτικά γεγονόταν των προηγούμενων 40 ετών.
  Οι συγγραφείς του βιβλίου, Αλ. Δάγκα και Γ. Λεοντιάδη, καταγγέλλουν την πρωτοφανή «πολιτική αφέλειά» τους.Ο ίδιος ο Λεοντιάδης αποδίδει «καιροσκοπισμό» εκ μέρους της ομάδας των ΣΥΡΙΖΑίων για την απόφαση να εγκατασταθεί το αρχείο στα Σκόπια, καθώς, όπως λέει, «γνώριζαν ότι θα γινόταν αντικείμενο εκμετάλλευσης από πλευράς τους» όσον αφορά το λεγόμενο «Μακεδονικό ζήτημα»και τις θέσεις του ΚΚΕ επ΄ αυτού, των δεκαετιών 1920-1930 (περί «ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας και Θράκης»), που αργότερα ανατράπηκαν, σε συνάρτηση με την ύπαρξη σλαβομακεδονικού προσφυγικού στοιχείου, η παρουσία του οποίου ήταν έντονη στις τάξεις του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ).
  Στα χρόνια που ακολούθησαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ της εποχής, βίωσαν μια εξαιρετική «φιλοξενία» στ Σκόπια: Κτίρια, υποδομές, επικοινωνίες, διαμονή χιλιάδων “αναθεωρητών”, ακόμα και πλαστά ελληνικά διαβατήρια για να μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα της δικτατορίας.
  Και ολα αυτά με έναν μόνο όρο: Να αναγνωρίζουν την «Δημοκρατία της Μακεδονίας».Βέβαια, όπως αναφέρεται στο βιβλίο, στα Σκόπια υπήρξαν σημαντικές απώλειες ντοκουμέντων με ευαίσθητο περιεχόμενο, τα οποία και παρακρατήθηκαν από τους Σκοπιανούς, για να παραδοθεί ένα μέρος του και να μεταφερθεί τελικώς το αρχείο στην Αθήνα το 1988 (επί ΕΑΡ), ύστερα από επίμονες διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο εμπλεκομένων πλευρών.
  Λέγεται μάλιστα ότι είχε μεσολαβήσει και το ΠΑΣΟΚ ώστε να έχουν επιτυχή έκβαση οι προσπάθειες αυτές.Το 1989 η ΕΑΡ γίνεται Συνασπισμός, και μέσα από αυτόν ξεπηδά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ολη η πολιτική κληρονομά και η πολιτική συμπάθεια προς τα Σκόπια, στα οποία χρωστούν την επιβίωσή τους ως πολιτικός φορέας, μεταφέρεται στη νέα γενιά.
  Τώρα, το μέρος του αρχείου που παρέδωσαν οι Σκοπιανοί, ανήκει με πλήρες δικαίωμα κυριότητας, στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας” (ΑΣΚΙ) που εδρεύει στο κτίριο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου..
  .
  https://odosdrachmis.gr/%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B4%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85/
  .
  .
  .
  .