«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Για να μην ξεχνούν οι νεότεροι!

 Του

Δρ. Ησαΐα Κωνσταντινίδη

Δρ. Ησαΐας Κωνσταντινίδη
Πρόσφατα βγάλαμε στην “Ε.Ω.” συγκλονι­στικά και αδιάψευστα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι ο Κωνσταντίνος Καρα­μανλής υπήρξε ένας ΚΙΝΑΙΔΟΣ, μία αι­σχρή προσωπικότητα που βάσισε την πολιτικάντικη καριέρα, πάνω στα κρεβάτια πλούσιων ανώμαλων Αθηναίων, καθώς και “καυτά” ντοκουμέντα που φανερώνουν την άμεση σύνδεση του “εθνάρχη” τους με τις τρομοκρατικές οργανώσεις της άκρας Αριστερός, που έδρασαν στη χώρα μας μετά το 1974, όπως π.χ. η περίφημη “17 Νοέμβρη”.

Μετά απ’ όλα αυτά, είναι να απορεί κανείς γιατί ορισμένοι επιμέ­νουν να χαρακτηρίζουν το πρόσωπο αυτό ως “εθνάρχη”.

Ένα ιστορικό πρόσωπο που ξεβρακώνεται συνεχώς, όπως με τα στοιχεία που έβγαλε η αμερικανική υπη­ρεσία πληροφοριών, η θρυλική CIA, τα ο­ποία δείχνουν μια αθέατη όψη του ε­θνάρχη” Καραμανλή: αυτή του πραγματι­κού του ρόλου κατά τον Β’ παγκόσμιο πό­λεμο.ι προσπαθούσε να μας πείσει τόσα χρόνια η καταραμένη Με­ταπολίτευση, φίλες και φίλοι; Ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδας, ιδρυτής της Νέας Δημο­κρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής υ­πήρξε “εθνάρχης”, που αποκατέστησε τη “δημοκρατία” στη χώρα και μας έβαλε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα Ότι ο “εθνάρχης” Καραμανλής νομιμοποί­ησε το ΚΚΕ και τιμώρησε τους “κακούς χουντικούς”, φυλακίζοντάς τους με την ποινή των ισοβίων δεσμών.

Ότι ο “εθνάρ­χης” Καραμανλής έφερε στα πράγματα τον “χαρισματικό” Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά έδιωξε τον “αναχρονιστικό” Βασιλέα Κωνσταντίνο, με το δημοψήφισμα του 1974.

Αυτά, και πολλά ακόμη, συνιστούν τον ΜΕΓΑ ΜΥΘΟ που λέγεται “εθνάρχης” Καραμανλής· έναν μύθο όμως τόσο σα­θρό, ώστε καταρρέει αμέσως με πάταγο και δεν αντέχει απέναντι σε καμία ιστορι­κή πραγματικότητα.

Ένα απόρρητο έγγραφο λοιπόν, το οποίο βρίσκεται στον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο της αμερικανικής CIA, βγάζει στη φόρα το πραγματικό πρόσωπο του Κων­σταντίνου Καραμανλή.

Το εν λόγω έγγρα­φο ανήκει στη συλλογή εγγράφων για τα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν οι Γερμανοί ναζί κατακτητές στη διάρκεια των ετών 1939-1945 και αποχαρακτηρί­στηκε μόλις το 2006, αν και φέρει την η­μερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 1962.

Αναφέ­ρει δε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως ο Κων­σταντίνος Καραμανλής ήταν συνεργά­της. των γερμανικών αρχών κατοχής, ε­νώ τον συνδέει και με την εξόντωση των Εβραίων της Θεσσαλονίκης!!!

Βέβαια, είναι αλήθεια ότι ο Καραμανλής δεν πολέμησε κατά τη διάρκεια του Β’ πα­γκοσμίου πολέμου, ως όφειλε.

Αν και οι συνομήλικοί του κλήθηκαν και πολέμησαν τόσο κατά των Ιταλών (χειμώνας 1940-41) όσο και κατά των Γερμανών εισβολέων (άνοιξη 1941), εν τούτοις ο δειλός Καρα­μανλής επικαλέστηκε προβλήματα ακοής, και δεν ντύθηκε το χακί για να πολεμήσει!

Από εκεί βγήκε και ο πολύ εύστοχος χα­ρακτηρισμός που του αποδόθηκε αργότε­ρα: “κουφός εθνάρχης“.

Κρύφτηκε λοιπόν ο Καραμανλής στα δύσκολα εκείνα χρό­νια, κι ενώ πολλοί νέοι της γενιάς του ά­φησαν τα κόκαλά τους στα ιερά χώματα της Αλβανίας, αυτός “λούφαζε και περίμενε να δει πού θα καταλήξουν τα πράγ­ματα, για να επωφεληθεί από την κατά­σταση που θα επικρατούσε.

Δεν ήταν όμως μόνο η δειλία εκείνο που θα στιγματίζει στους αιώνες των αιώνων τη συμπεριφορά του Καραμανλή στη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου.

Κι αυτό, διότι αμέσως μετά την κατάκτηση της χώρας μας απ’ τις δυνάμεις του Άξο­να και την τριπλή κατοχή, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όχι μόνο δεν υπέφερε και δεν πείνασε καθόλου, αλλά  ΚΕΡΔΟ­ΣΚΟΠΟΥΣΕ σε βάρος των δυστυχισμένων Ελλήνων, κάνοντας “δουλειές” με τους Γερμανούς!!!

Ήταν δηλ. ένας από τους ά­θλιους δωσίλογους της σκοτεινής εκείνης εποχής, ένας ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ, ο οποίος έκανε αμύθητη περιουσία, την ώρα που οι άμοιροι Έλληνες έπεφταν νεκροί στους δρόμους από την πείνα και τη φτώχεια.

Και ρωτάει εύλογα κανείς: α) πώς ο Καρα­μανλής έφτιαξε μεγάλη περιουσία ακρι­βώς κατά τη διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου και της κατοχής; β) πώς δημιουργήθηκαν τα τεράστια πλούτη της οι­κογένειας Καραμανλή, που περιλαμβά­νουν μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις, ακίνητα, τραπεζικές καταθέσεις κτλ.;

Τι ακριβώς αναφέρει το έγγραφο της CIA (16 Σεπτεμβρίου 1962), το οποίο αποχα­ρακτηρίστηκε το 2006 και περιλαμβάνεται στον επίσημο ιστότοπό της, “καίγοντας” τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή;

Παραθέτουμε εδώ ολόκληρο το κείμενο του εν λόγω εγγράφου που διαλύει τον μύθο της καταραμένης Μεταπολίτευσης των ανθελλήνων δωσίλογων και προδο­τών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και του ΠΑΣΟΚ, της Αριστερός κτλ. Ιδού:

ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΣ Διαγραμμένη λέ­ξη – 16 Σεπτεμβρίου 1962 ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΚΩΝΣΤ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΩΝ

ΠΡΑ­ΚΤΟΡΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑ­ΤΟΧΗΣ, ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΜΕΡΤΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΙΝ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.

 1. 1. Κατά την αυτήν χθεσινή συνομιλία μου με τον Σύμβουλο Πρεσβείας κ. ΙΩ- ΑΝΝΗΝ ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΝ, Ούτος μου ανακοίνωσε και τα κάτωθι υπό άκρως α­πόρρητον τύπον:

Α. Κατά την πέρυσι διεξαχθείσα εις το ΙΣ­ΡΑΗΛ Δίκην του Γερμανού Εγκληματίου Πολέμου ΑΝΤΟΛΦ

ΑΙΧΜΑΝ, μεταξύ των στοιχείων που περιείχοντο εις την σχηματισθείσα  κατ’ αυτού Δικογραφία, βάσει της οποίας παραπέμφθηκε Ούτος εις Δίκην και κατεδικάσθη εις θάνατον, περιείχετο και ένας επίσημος Πίνα ξ των -κατά την κατοχή- διατελεσάντων Πρακτόρων των Γερμανικών Αρχών Κατοχής εις την ΕΛ­ΛΑΔΑ Ελλήνων Υπηκόων, οι οποίοι είχαν συνεργασθή μετά του ΜΕΡΤΕΝ εν ΘΕΣ­ΣΑΛΟΝΙΚΗ εις το έργον της εξοντώσεως των Εβραίων της Πόλεως ταύτης και της λαφυραγωγήσεως των περιουσιών αυ­τών.

Ο Πίναξ ούτον των Πρακτόρων αποκτηθεί. Εσχάτως, ο κ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ συνηντήθη  με τον εν λόγω Ισραηλίτη Υπάλληλο Τύπου της είς ΙΣΡΑΗΛ Ελληνικής Διπλωματικής Αντιπροσωπείας, ο οποίος του εξιστόρησε και του απεκάλυψε, υπό άκρως απόρρητον τύπον, τα του Πίνακας και τα διαβήματα της Ελληνικής Κυβερνήσεως, και τον διαβεβαίωσε  κατηγορηματικώς ότι το όνομα του κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ περίελαμβάνετο πράγματί εις τον Πί­νακα των Πρακτόρων των Γερμανών της Κατοχής, υπογραμμισμένο

 δί’ε­ρυθρός μολυβδίδος, όπως δια τοιαύτης μολυβδίδος ήταν υπογραμμισμένα και τα ονόματα πολλών άλλων Ελ­λήνων Πρακτόρων, μεταξύ των οποί­ων μου ανακοίνωσε και τα ονόματα του Καθηγητού του Πανεπιστημίου κ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ως και του κ. ΚΩΝ­ΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΛΔΑΡΗ, τέως Πρω­θυπουργού καί Αρχηγού του Λαϊκού Κόμματος.

 1. Υπεσχέθην κατηγορηματικώς εις τον κ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΝ άκρα εχεμύθεια επί όλων των ανωτέρω πληροφοριών του”. προσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσε­ως προς παρακολούθησή της Δίκης ΑΙΧΜΑΝ, έλαβε γνώσιν των αφορόντων τους Εβραίους της ΕΛΛΑΔΟΣ εγ­γράφων της Δικογραφίας, έλαβε δε γνώσιν και του συνημμένου Πίνακας των Ελλήνων Πρακτόρων των Γερμα­νών της Κατοχής και εις τον Πίνακα τούτον ανέγνωσε ιδίοις όμμασί και το όνομα του σημερινού Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. ΚΩΝΣΤ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. Ειδοποίησε -κατόπιν τούτου- την Κυ­βέρνησή αρμοδίως.

3 Κατόπιν τούτου, η Ελληνική Κυβέρνησής τόσον δια του εις ΙΣΡΑΗΛ Διπλωματικού της Εκπροσώπου, ό­σον και δια του εν Αθήναις Διπλωματικού Εκπροσώπου του ΙΣΡΑΗΛ κ. ΚΑΠΕΛ προέβη εις επίμονα διαβήματα προς την Κυβέρνησή του ΙΣΡΑΗΛ, όπως μη κοινολογηθεί κατ’ ουδένα τρόπον ο εν λόγω ΠΙΝΑΞ κατά την Δί­κην, ίνα μη αποκαλυφθεί προφανώς το όνομα του κ. Καραμανλή.

Η Κυβέρνησίς του ΙΣΡΑΗΛ εδέχθη την ελληνικήν παράκλησίν και πράγματί ο Γενικός Εισαγγελεύς ΧΑΟΥΣΝΕΡ δεν χρησιμοποίησε κατά την Δίκην τα προσώπου της Ελληνικής Κυβερνήσε­ως προς παρακολούθησή της Δίκης ΑΙΧΜΑΝ, έλαβε γνώσιν των αφορόντων τους Εβραίους της ΕΛΛΑΔΟΣ εγ­γράφων της Δικογραφίας, έλαβε δε γνώσιν και του συνημμένου Πίνακος των Ελλήνων Πρακτόρων των Γερμα­νών της Κατοχής και εις τον Πίνακα τούτον ανέγνωσε ιδίοις όμμασί και το όνομα του σημερινού Πρωθυπουργού της Ελλάδος κ. ΚΩΝΣΤ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

Ειδοποίησε -κατόπιν τούτου- την Κυ­βέρνησή αρμοδίως.

Μας το έστειλε ο Δημητρης Μπακαλιδης dmpakalidis@outlook.com

Μοιραστείτε το!

1 comment to Για να μην ξεχνούν οι νεότεροι!

 • Είναι ώρα λοιπόν, να ειπωθούν μερικές αλήθειες.

  Δέκα αλήθειες για τους λαθρομετανάστες που καίνε

  Το πρόβλημα με τις «ροές» λαθρομεταναστών στα Ελληνικά νησιά επιδεινώνεται συνεχώς!

  Βρίσκεται στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με τους εταίρους. Και επίκεινται κάποιες αλλαγές, γιατί όλοι φοβούνται πια τα χειρότερα. Και πολύ άμεσα.

  Πολύ περισσότερο, που η αποτυχία της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα έχει αυξήσει ήδη τις ροές από «απέναντι» κι έχει επιδεινώσει τους κινδύνους.

  Είναι ώρα λοιπόν, να ειπωθούν μερικές αλήθειες.

  * Πρώτον, η κυβέρνηση Τσίπρα άλλαξε (μεταξύ πολλών άλλων) και το νόμο για τη χορήγηση ασύλου. Η νέα ρύθμιση προβλέπει δυνατότητα του «ενδιαφερομένου» να επαναφέρει την αίτηση του τέσσερις φορές (αν του την αρνηθούν τις τρείς προηγούμενες).

  Με αποτέλεσμα η διαδικασία να είναι χρονοβόρα και να μην μπορεί να τελειώσει ποτέ. Το επέβαλαν οι «αλληλέγγυοι» και οι ΜΚΟ, που αποδεικνύεται ήδη όργανα των «διακινητών».

  (Το ψιλο-κατήγγειλε αυτό και ο ίδιος ο Μουζάλας πια! Και γι’ αυτό οι ΣΥΡΙΖΑίοι θέλουν να τον φάνε. Όλοι οι υπόλοιποι θέλουν να τον διώξουν, γιατί έχει χάσει προ πολλού τον έλεγχο. Οι ΣΥΡΙΖΑίοι, θέλουν να τον διώξουν γιατί λέει και καμιάν αλήθεια πότε – πότε. Αλλά μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο Μουζάλας είναι «υπ’ ατμόν» εδώ κι ένα χρόνο περίπου – και η κατάσταση στον τομέα του βρίσκεται εκτός ελέγχου…).

  Τώρα λοιπόν, οι Ευρωπαίοι επιμένουν και πιέζουν να αλλάξει ξανά ο νόμος περί ασύλου, ώστε να μπορεί να τελεσιδικούν οι υποθέσεις γρήγορα. Και να ξέρουμε ποιοι δικαιούνται άσυλο και ποιοι όχι.

  Ώστε όσοι δικαιούνται άσυλο να επαν-εγκαθίστανται (relocate) σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κι όσοι δεν δικαιούνται άσυλο, να επιστρέφουν («επανα-προωθούνται») στην Τουρκία.

  Πρώτο λοιπόν «αγκάθι», ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συγκρουστεί με τους δικούς του – αλληλέγγυους ΜΚΟ κλπ.

  * Δεύτερον, όσοι έρχονται από «απέναντι», δεν έχουν επίσημα ταξιδιωτικά έγγραφα πάνω τους (διαβατήρια κλπ.) Για την ακρίβεια, τα καταστρέφουν πριν έλθουν ή μόλις πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος.

  Κατά τις μαρτυρίες των Ελλήνων Λιμενικών το κάνουν μπροστά τους!

  Τέτοιο θράσος.

  Αυτό και μόνο πρέπει να είναι επαρκές «τεκμήριο δόλου» και να τους αρνούνται κάθε δικαίωμα ασύλου.

  * Τρίτον, άσυλο δικαιούνται μόνο όσοι προέρχονται από χώρες που έχουν αναγνωριστεί ως «εμπόλεμες ζώνες» (war zones) ή ως «διαλυμένα κράτη» (failed states). Όχι γενικώς από περιοχές που έχουν πολεμικές επιχειρήσεις.

  (Ή όταν υπάρχει τυραννικό καθεστώς και κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους ως «αντιφρονούντων» – dissidents. Αλλά αυτό αφορά επωνύμους που μπορούν να αποδείξουν ότι διώκονται πολιτικά. Όχι μαζικό φαινόμενο προσφύγων…).

  Έτσι μέχρι πρόσφατα πρόσφυγες θεωρούνταν μόνο από τη Συρία, το Κεντρικό Ιράκ, και τη Λιβύη (Παλαιότερα και από τη Σομαλία).

  Τώρα πια και από κάποιες περιοχές της Υεμένης.

  Αλλά οι συντριπτικά περισσότεροι που μας έρχονται από την Τουρκία, είναι από χώρες όπως: Το Μαρόκο, η Τυνησία, η Αλγερία, το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και το Μπαγκλαντές. Ακόμα και από χώρες τις Λατινικής Αμερικής…

  Όλοι αυτοί ΔΕΝ θεωρούνται πρόσφυγες – δεν παίρνουν «στάτους πρόσφυγα» κατά τη διεθνή νομοθεσία. Είναι πια «παράτυποι μετανάστες».

  Ή κατά το κοινώς λεγόμενο «λαθρομετανάστες».

  Και οι λαθρομετανάστες πρέπει να επαναπατρίζονται στις χώρες προέλευσής τους!

  Ώστε να πάρουν το «μήνυμα» και όσοι βρίσκονται ακόμα εκεί, να σταματήσουν να έρχονται. Όταν γίνει μαζικός επαναπατρισμός λαθρομεταναστών – θα σταματήσουν και οι «ροές»…

  * Τέταρτον: κάθε λαθρομετανάστης πληρώνει ένα σεβαστό ποσό στους «διακινητές» για να φτάσει στον προορισμό του –τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης: Η «ταρίφα» φτάνει 12-16 χιλιάδες δολάρια (από χώρες όπως το Μπαγκλαντές και το Πακιστάν) μέχρι 8 χιλιάδες δολάρια (από χώρες όπως το Μαρόκο και η Τυνησία. Αυτά τα ποσά όμως, είναι ιλιγγιώδη σε αυτές τις κοινωνίες.

  Αντιστοιχούν στο 50πλάσια ή και υπερ100πλάσιο στις δυτικές κοινωνίες!

  Τόσο λεφτά κανείς τους δεν έχει εκεί!

  Αν είχαν τόσα λεφτά στις χώρες τους, θα ήταν τοπικοί «Κροίσοι»!

  Δεν θα είχαν καμία ανάγκη να μπουν σε τέτοιες περιπέτειες.

  Που τα βρίσκουν, λοιπόν;

  Απλούστατα κάνουν λαθρεμπόριο πάσης φύσεως: από ναρκωτικά ως όπλα ή «αγορασμένες» γυναίκες (και παιδιά – τα οποία μετά τα αφήνουν ως «ασυνόδευτα», όταν δεν καταλήγουν σε φριχτό «εμπόριο οργάνων»)…

  –Πέμπτον: Ένα τεράστιο κύκλωμα διακινητών έχει δημιουργηθεί, που τους δίνει την «πραμάτεια», τους καθοδηγεί λεπτομερώς από πού θα περάσουν, που θα τα δώσουν, ποιους «συνδέσμους» θα συναντήσουν στη διαδρομή, που θα απευθυνθούν αν κάτι «στραβώσει» στο δρόμο, πόσα θα κρατήσουν οι ίδιοι για τις ανάγκες τους, που θα παραδώσουν τα υπόλοιπα, που θα καταλήξουν και τι θα κάνουν εκεί μέχρι να «ξεχρεώσουν».

  Έτσι εξηγούνται τα ακριβά κινητά που έχουν μαζί τους, το γεγονός πως όπου φτάσουν, ξέρουν με ποιους θα επικοινωνήσουν, ο στρατός των «αλληλέγγυων» που τους περιμένει και τους στηρίζει και τους «ξεσηκώνει» αν χρειαστεί, και τους «συνδικαλίζει» και τους βάζει μπροστά να πιέζουν…

  Δεν είναι συμπεριφορά αυτή απελπισμένων ανθρώπων που τρέχουν να σωθούν. Είναι συμπεριφορά οργανωμένων, προστατευόμενων και καθοδηγούμενων.

  Ο τζίρος όλης αυτής της «επιχείρησης» έφτασε τα δεκάδες δισεκατομμύρια τα τελευταία δέκα χρόνια!

  Μόνο στην Τουρκία – το «μερίδιο» των Τούρκων διακινητών – υπολογίζεται πάνω από 4 δισεκατομμύρια το 2015 ως τις αρχές του 2016 – τη χρονιά της μεγάλης «άοπλης εισβολής» προς την Ευρώπη.

  Οι ρυθμοί έπεσαν αργότερα, αλλά τα ποσά εξακολουθούν να είναι ιλιγγιώδη.

  * Έκτον, αληθινές οικογένειες, δεν υπάρχουν μεταξύ των λαθρομεταναστών!

  Είναι αδύνατο να σηκωθεί ένας 20χρονος με τη δεκαοκτάχρονη γυναίκα του με το δίχρονο παιδί τους να έλθουν από το Αφγανιστάν… με τα πόδια.

  Δεν θα φτάσουν ποτέ (τα μωρά δεν πρόκειται να αντέξουν τέτοιες κακουχίες).

  Κι είναι αδύνατο να κάνουν και… πρόσθετα παιδιά στο δρόμο!

  Όποιος έχει ζήσει αληθινή προσφυγιά τα ξέρει αυτά…

  Οι ευρωπαϊκές αρχές έχουν σήμερα τη δυνατότητα να διαπιστώνουν από προέρχεται καθένας.

  Ακούγοντάς τον να μιλάει τη γλώσσα του, ξέρουν όχι μόνο ότι πατρίδα του είναι το Πακιστάν (κι όχι το Ιράκ που ισχυρίζεται), αλλά και από ποια συγκεκριμένη περιοχή της χώρας προέρχεται.

  Μπορούν λοιπόν, κατά τις συνεντεύξεις στα hot spots να διαπιστώσουν πως κάποιοι που εμφανίζονται ως «οικογένεια» προέρχονται από εντελώς διαφορετικές περιοχές και μιλάνε εντελώς διαφορετικές γλώσσες.

  Ο «πατέρας» μιλάει Παστούν από το Πακιστάν, η μητέρα Ιρακινή διάλεκτο της Αραβικής και τα παιδάκια Συριακή διάλεκτο.

  Άρα ΔΕΝ είναι οικογένεια. Άρα «κόβονται».

  Αγοράζουν στο δρόμο ακόμα και… «οικογένειες» για να το παίξουν «πρόσφυγες». Αλλά τους πιάνουν οι ευρωπαϊκές αρχές στα hot spots.

  Κι εκείνοι κάνουν δεύτερη και τρίτη έφεση, υπό τον «καθοδήγηση» των αλληλέγγυων και των ΜΚΟ που ελέγχουν τα hot spots.

  Και η υπόθεσή μπορεί να συνεχίζεται επ’ άπειρον…

  Αυτό το αίσχος δημιούργησε και διευκόλυνε η νομοθετική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό τον υποχρεώνουν να αλλάξει τώρα.

  Αλλά οι αλληλέγγυοι και οι ΜΚΟ αντιδρούν λυσσαλέα.

  Και οι οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ τους συμπαραστέκονται…

  Είναι «πολλά τα λεφτά», βλέπετε…

  * Έβδομο, πρέπει να πάψουμε να παίζουμε με τις λέξεις. Δεν μπορούμε να μιλάμε για «προσφυγικό», όταν ο Πόλεμος κατά του ΙΣΙΣ στο Κεντρικό Ιράκ και τη Συρία έχει λήξει – και οι αληθινοί πρόσφυγες επιστρέφουν πια στα σπίτια τους.

  Εκτός αν το παίζουν «πρόσφυγες» εκείνοι που τα είχαν καλά με το ΙΣΙΣ και φοβούνται να γυρίσουν πίσω, γιατί είχαν ταυτιστεί με τους τζιχαντιστές.

  Αλλά τους ηττημένους του ΙΣΙΣ δεν τους θέλουμε να τους φέρουμε στην Ευρώπη ως… «πρόσφυγες»! Έλεος πια…

  Έτσι σήμερα πλέον ξέρουμε πως από αυτούς που μας ήλθαν τα δύο τελευταία χρόνια, το 18-20% ήταν αληθινοί πρόσφυγες και οι υπόλοιποι ήταν λαθρομετανάστες.

  Αυτά τα νούμερα παραδέχεται πια και ο ταλαίπωρος Μουζάλας.

  Επομένως, ΔΕΝ μιλάμε για «προσφυγικό»…

  Μιλάμε πια, κυρίως για λαθρο- μεταναστευτικό!

  Να εξηγούμαστε. Και να συνεννοούμαστε…

  * Όγδοο: Και η Ευρώπη έχει μπερδέψει τους αριθμούς…

  Μόνο του 2015-16 πέρασαν στις χώρες της Ένωσης (κυρίως από Ελλάδα και το «Βαλκανικό διάδρομο») περί το 1,5 εκατομμύριο άτομα!

  Επισήμως οι Ευρωπαϊκές αρχές παραδέχονται ότι 160 χιλιάδες από αυτούς δικαιούνται ασύλου. Ερώτηση: και οι υπόλοιποι;

  Μισό λεπτό, δεν είναι ένας και δύο…

  Είναι πάνω από 1,3 εκατομμύρια άτομα που πέρασαν και εγκαταστάθηκαν αλλά δεν δικαιούνται ασύλου, όπως μας λένε.

  Θα μας πει κανείς, τι θα γίνει με όλους αυτούς;

  Κι ακόμα, από τις 160 χιλιάδες πρόσφυγες που δικαιούνται ασύλου έχουν «τακτοποιηθεί» μέχρι στιγμής καμιά 35αρια χιλιάδες!

  Και υπάρχει ανοικτό θέμα «ευρωπαϊκής αλληλεγγύης» – να υποδεχθούν πρόσφυγες κι όσες χώρες-μέλη δεν τους δέχθηκαν ακόμα.

  Μεταξύ των οποίων οι χώρες του Βίζεγκραντ, βεβαίως, αλλά και η Γαλλία (του Σοσιαλιστή Ολάντ προηγουμένως – και του «ευρωπαϊστή» Μακρόν σήμερα) που μας λέει πολλά, αλλά τη δική της «ποσόστωση» ΔΕΝ την έχει πιάσει ακόμα.

  Μιλάμε πάντα για τους 125 χιλιάδες πραγματικούς πρόσφυγες που πήραν δικαιωματικά άσυλο και δεν τους δέχεται ακόμα κανείς…

  Παιδιά με τους υπόλοιπους – που είναι δεκαπλάσιοι – τι θα γίνει;

  Αυτοί που πέρασαν σε ευρωπαϊκές χώρες, δεν πήραν άσυλο, δεν θεωρούνται πρόσφυγες, πού βρίσκονται; Και τι θα απογίνουν;

  Πότε θα μας μιλήσει κάποιος γι’ αυτό;

  * Ένατο: Το πρόβλημα ΔΕΝ είναι «διαδικαστικό».

  Δεν είναι γραφειοκρατικό (μόνο). Δεν είναι νομικό (απλώς)…

  Είναι πρωτίστως Πολιτικό!

  Θα αποφασίσουν Οι Ευρωπαίοι να επαναπατρίσουν τους λαθρομετανάστες; Θα τους επιστρέψουν στις χώρες προέλευσής τους; Ή όχι;

  –Γιατί, αν τους επαναπατρίσουν, τελειώνουν οι «ροές» αμέσως! Κανείς άλλος δεν θα πληρώσει χρήματα εκεί, ούτε θα μπει στην περιπέτεια να έλθει εδώ, για να τον ξαναστείλουν τελικά πίσω…

  — Κι αν δεν τους επαναπατρίσουν, τότε δεν θα σταματήσουν οι ροές. Θα διογκώνονται συνεχώς…

  Κι ούτε θα βρουν τρόπο να τους «μοιράσουν» ανάμεσα στα κράτη-μέλη.

  Απλώς θα διαλύσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση!

  Κι όταν μιλάμε για «επαναπατρισμό» των λαθρομεταναστών, δεν εννοούμε, αναγκαστικά, μέσω Τουρκίας.

  Μπορούν, αντί να παρακαλάνε την Τουρκία να τους δεχθεί, να τους στέλνουν κατευθείαν πίσω στις χώρες τους.

  Η Ευρώπη δίνει κάθε χρόνο σημαντική βοήθεια σε κάθε μία από τις χώρες προέλευσης των λαθρομεταναστών.

  Κι έχει τα μέσα να τις «πείσει» να τους δεχθούν πίσω.

  Κι αν συμβεί αυτό λύνονται και όλα τα άλλα, σχεδόν αυτομάτως…

  * Δέκατο – και τελευταίο: Για να μπορέσει η Ευρώπη να επαναπατρίσει όσους παράνομα της ήλθαν, πρέπει να συγκρουστεί, στο εσωτερικό της, με τα ποικιλώνυμα λόμπι των «διακινητών»:

  ΜΚΟ, διεθνείς οργανώσεις «αλληλέγγυων», κυκλώματα που μονοπωλούν στρεβλή ενημέρωση στον Τύπο και στα Social Media, ομάδες πίεσης που οργιάζουν στο Ευρωκοινοβούλιο και σε τοπικά κοινοβούλια.

  Αυτή τη σύγκρουση πρέπει να την αποτολμήσει

  Γιατί έτσι θα λύσει το πρόβλημα οριστικά…

  Αλλιώς, το πρόβλημα αυτό θα τη διαλύσει!

  Ή θα το λύσει – ή θα τη διαλύσει…

  Τόσο απλά.

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ……………………..

  ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ………………………………..

  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>