«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Κανένας, μα κανένας, δεν έχει το θάρρος να πει στους δικαστές, ότι αν η Πατρίδα μας βρίσκετε σε αυτήν την θέση, μοναδικοί υπεύθυνοι είναι αυτοί!

ΙΕΡΙΕΞΕΤΑΣΤΕΣ

Κανένας δεν έχει το θάρρος να πει σε αυτά τα δικαστικά παράσιτα, στις χριστιανικές καρικατούρες της δικαιοσύνης του μεσαίωνα, ότι αυτοί πρέπει να κρεμαστούν πρώτοι από μια επαναστατική λαϊκή κυβέρνηση, όχι σαν του προδότη Τσίμπρα, αλλά ούτε από αυτήν την εγκάθετη προδοτική βουλή της ελίτ, αλλά από τον λαό με λαϊκά δικαστήρια!

Οι ίδιοι ξεχωρίζουν τον εαυτό τους από τον λαό, απαιτώντας να έχουν διαφορετική μεταχείριση στο πόθεν αίσχος τους!

Με το ίδιο τρόπο και ο λαός να αμφισβητήσει την μεσαιωνικής τους ιερατική εξουσία, που μοιάζει με την συμπεριφορά του απατεώνα παπατσή, εδώ ο παπάς, εκεί ο παπάς, που είναι ο παπατσής δικαστικός!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων 

«Η σημερινή βομβιστική επίθεση στο Εφετείο Αθηνών αποτελεί επίθεση κατά της Δημοκρατίας. Όσοι καλλιέργησαν τον τελευταίο καιρό κλίμα πολεμικό με τη Δικαιοσύνη συκοφαντώντας τους λειτουργούς της, ας αναλογιστούν επιτέλους τις ευθύνες τους. Είναι γνωστό ότι τα παιχνίδια με τους θεσμούς έχουν απρόβλεπτες εξελίξεις. Οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί προσηλωμένοι στο συνταγματικό τους καθήκον δεν πτοούνται από τέτοιες εγκληματικές ενέργειες. Η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί όρους και προϋποθέσεις ασφάλειας για τους εργαζόμενους και τους πολίτες που προσέρχονται στα δικαστήρια της χώρας ».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τοποθετήθηκε, με δήλωσή του στην εφημερίδα Documento, στο θέμα του Πόθεν Έσχες. Έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ που ουσιαστικά ακυρώνει τη διαδικασία, τόνισε πως η κυβέρνηση σέβεται τη δικαιοσύνη, σημείωσε ωστόσο, πως όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο.
“Διότι η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης είναι μεν συνταγματικά κατοχυρωμένη, αλλά δεν είναι αυτονόητη. Δεν αρκούν τα λόγια για να εξασφαλίζεται. Απαιτεί καθημερινό αγώνα η προάσπιση της απέναντι σε όσους επιχειρούν να την εμπλέξουν σε παιγνίδια αποσταθεροποίησης. Σε παραγωγή δικτύων ανεξέλεγκτης παραεξουσίας και μηχανισμών αποφυγής δημοκρατικών ελέγχων. Αυτό δεν πρόκειται να περάσει, ούτε στο θέμα του πόθεν έσχες, που ανέκυψε τελευταία, ούτε και σε κανένα άλλο θέμα. Πουθενά.
Δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι όλοι είναι, και πρέπει να είναι, ίσοι απέναντι στο νόμο. Δικαστές ή πολιτικοί, φτωχοί ή πλούσιοι, έχοντες ή μη έχοντες. Κανένας δεν είναι πιο ίσιος από τους άλλους. Κι αυτή την απαράβατη αρχή οφείλουν να σέβονται οι πάντες. Και να ισχύει για τους πάντες”.

Μοιραστείτε το!

4 comments to Κανένας, μα κανένας, δεν έχει το θάρρος να πει στους δικαστές, ότι αν η Πατρίδα μας βρίσκετε σε αυτήν την θέση, μοναδικοί υπεύθυνοι είναι αυτοί!

 • ΒΙΝΤΕΟ

  “Δημόσια & ιδιωτική περιουσία περνάει σε ξένα χέρια: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρο…”

  https://www.youtube.com/watch?v=bW4oV8hR2YI

  Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκ 2017

  Όλες οι εξελίξεις γύρω από το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος στην Ελλάδα και τις προσταγές των δανειστών , υποδεικνύουν ότι η “έξοδος” από το 3ο μνημόνιο, ούτε ονομαστικά δεν έχει καμία αξία.

  Ουσιαστικά η χώρα μετατρέπεται σε χώρο

  με την δημόσια και ιδιωτική περιουσία και μέσα από τους πλειστηριασμούς , να περνάει σε ξένα χέρια.

  Αυτά είπε ο οικονομολόγος και υπεύθυνος στο analyst.gr Βασίλης Βιλιάρδος στον 9.84, σημειώνοντας ότι ο παγκόσμιος ανταγωνισμός ΗΠΑ- Κίνας μπορεί να οδηγήσει σε μη ειρηνικές λύσεις.

  ΒΙΝΤΕΟ

  Μάθε πως εγινες σκλάβος …

  https://www.facebook.com/takis.patrinos.9/videos/747769192094119/

  Οι Takis Mitropoulos, Vasso Pastra και 14 ακόμη βρίσκονται στην τοποθεσία Mikti Zwni.

  23 Νοεμβρίου στις 12:39 μ.μ. •

  Σύγχρονο κοινονικο/οικονομικο/πολιτικο σύστημα της Σιών.

  Μαθε πως δανείζεσαι…πως δημιουργείτε το φούσκα χρημα

  Και πως θα είσαι εσαεί δούλος των τραπεζιτών

  που σήμερα βραβευσαν τον Τσίπρα ως την μεγαλύτερη #μαριονέτα της Σιών.

  http://katohika.gr/ellada/mathe-pos-egines-sklavos/

 • Ονειρεύομαι μια Ελλάδα (Α)
  16/12/2017
  http://www.antinews.gr/media/2017/12/oneireuomai-mia-ellada-a.jpg

  Ονειρεύομαι μια Ελλάδα με πολίτες ελεύθερους, δημιουργικούς, αισιόδοξους, συμπονετικούς, γενναίους, ειλικρινείς, χαμογελαστούς, μορφωμένους, που σέβονται ο ένας τον άλλο, που είναι πατριώτες χωρίς να είναι εθνικιστές, που είναι πολιτικοποιημένοι αλλά όχι κομματικοποιημένοι, που έχουν την δική τους ιδεολογία αλλά σέβονται τις απόψεις των άλλων, που μπορούν να συζητάνε χωρίς να καυγαδίζουν.
  Ίσως κάποιοι σκεφτούν ότι ονειρεύομαι πολύ αλλά ευτυχώς τα όνειρα είναι ακόμα ελεύθερα και ο καθένας έχει το δικαίωμα να προσπαθεί να τα κάνει πραγματικότητα.
  Ονειρεύομαι μια Ελλάδα που φροντίζει για την ουσιαστική και ολόπλευρη εκπαίδευση και μόρφωση των παιδιών της από τον παιδικό σταθμό και το νηπιαγωγείο μέχρι την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τις μεταπτυχιακές σπουδές. Και επειδή η προσπάθεια για προσπέλαση στην γνώση δεν σταματάει ποτέ, ονειρεύομαι την παροχή αυτής της εκπαίδευσης και στους ενήλικες είτε σαν δεύτερη ευκαιρία είτε σαν δυνατότητα επιμόρφωσης σε οποιονδήποτε τομέα και όχι υποχρεωτικά στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση. Ονειρεύομαι την παροχή της ελληνικής παιδείας σε όλους τους φιλοξενούμενους (μετανάστες ή πρόσφυγες) αλλά και αλλοδαπούς που θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε αυτήν την περιπέτεια της γνώσης με εφόδιο και εργαλείο την ελληνική γλώσσα αρχαία και νέα αλλά και την ξενόγλωσση διδασκαλία όπου κρίνεται απαραίτητο.
  Ονειρεύομαι την ανασύσταση του ελληνικού πολιτισμικού και πολιτιστικού ρόλου στα παγκόσμια πνευματικά δρώμενα. Ονειρεύομαι να γίνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια πόλος έλξης για αλλοδαπούς φοιτητές και να σταματήσει η μαζική εξαγωγή ελλήνων φοιτητών σε ξένα πανεπιστήμια.
  Ονειρεύομαι ένα εκπαιδευτικό σύστημα που προάγει την αξιοκρατία τόσο στους εκπαιδευόμενους όσο και στους εκπαιδευτές που επιβραβεύει την προσπάθεια, την εργατικότητα, την αποτελεσματικότητα. Ονειρεύομαι την κατάργηση της παραπαιδείας σαν απαραίτητου εργαλείου για την συμμετοχή στις πανεπιστημιακές σπουδές ή για την εκμάθηση ξένων γλωσσών.
  Ονειρεύομαι την οργάνωση και αναβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών και σχολών ώστε να γίνει ο πολιτισμός ο άλλος μεγάλος πυλώνας της μόρφωσης και της καλλιέργειας τόσο για τους Έλληνες όσο και για τους φιλοξενούμενους. Η μουσική, ο χορός, οι εικαστικές τέχνες, το θέατρο είναι χώροι που έχουμε διαπρέψει και μπορούμε πάλι να δημιουργήσουμε μεγάλα πράγματα με προφανή οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία. Ονειρεύομαι την ανάδειξη των νέων καλλιτεχνών και δημιουργών με βάση το έργο τους και την αξία του και όχι τα «κολητιλίκια» και τις διασυνδέσεις.
  Δεν είναι κακό να ονειρεύεται κανείς….
  Μέντωρ
  http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/oneireuomai-mia-ellada-a/10.120004

  • Ονειρεύομαι μια Ελλάδα (Β)
   17/12/2017
   http://www.antinews.gr/media/2017/12/oneireuomai-mia-ellada-b.jpg

   Ονειρεύομαι μια Ελλάδα που διασφαλίζει στους πολίτες της μια αξιοπρεπή και κατά το δυνατόν σταθερή εργασία που να εξασφαλίζει ένα ελάχιστο επίπεδο εισοδήματος. Ονειρεύομαι μια χώρα που η οικονομία της παράγει, προάγει και δημιουργεί και δεν βασίζεται στις παρασιτικές δραστηριότητες και στην υπόγεια ή άμεση διασύνδεση με τον δημόσιο – κρατικό τομέα.
   Ίσως κάποιοι σκεφτούν ότι ονειρεύομαι πολύ αλλά ευτυχώς τα όνειρα είναι ακόμα ελεύθερα και ο καθένας έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να προσπαθεί να τα κάνει πραγματικότητα.
   Ονειρεύομαι μια Ελλάδα που φροντίζει για την ουσιαστική και ολόπλευρη εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση της νεολαίας της και για τον ουσιαστικό επαγγελματικό προσανατολισμό πριν από το λύκειο. Που φροντίζει για την συνεχή και δια βίου μάθηση και ενημέρωση όλων των εργαζομένων ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις ραγδαίες αλλαγές που συντελούνται τόσο τοπικά όσο και στην παγκόσμια οικονομία. Ονειρεύομαι μια Ελλάδα που αποκαθιστά ένα λογικό θεσμικό πλαίσιο για την εργασία και την ασφάλεια και υγιεινή των εργαζομένων. Ονειρεύομαι μια Ελλάδα που δεν κυριαρχεί η μαύρη και αδήλωτη εργασία, η απλήρωτη εργασία, η αμοιβή μισθωτών με δελτία παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκια). Ονειρεύομαι εργοδότες που σέβονται και συνεργάζονται με τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους ώστε να μεγιστοποιούνται τα οικονομικά αποτελέσματα από την μια μεριά αλλά και να βελτιώνονται οι ηθικές και υλικές απολαβές των εργαζομένων από την άλλη.
   Ονειρεύομαι ένα δημόσιο τομέα που τα τυχόν κενά του σε θέσεις εργασίας τα καλύπτει με αδιάβλητα και αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με βάση τις κομματικές επετηρίδες ή άλλες διασυνδέσεις. Ονειρεύομαι ένα δημόσιο τομέα που τις προμήθειες του τις κάνει με διαφανή τρόπο και δεν αγοράζει από τους κολλητούς, τους γνωστούς και όσους δίνουν την μεγαλύτερη μίζα. Ονειρεύομαι ένα πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και έργων με αξιοκρατική, αντικειμενική και κοινωνικά δίκαιη ιεράρχηση και που κατανέμεται στους αναδόχους – εργολήπτες με ισοτιμία και αξιοκρατία. Ονειρεύομαι ένα δημόσιο τομέα που τους προμηθευτές του, τους συνεργάτες και τους πολίτες τους πληρώνει γρήγορα, εγκαίρως και χωρίς να τους ταλαιπωρεί με γραφειοκρατικές διαδικασίες.
   Ονειρεύομαι ένα πρωτογενή τομέα που να καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του ελληνικού λαού και όπου είναι εφικτό να κάνει και εξαγωγές. Ονειρεύομαι αγρότες γης και κτηνοτρόφους ενημερωμένους, καταρτισμένους, συνεταιρισμένους που εργάζονται με σχέδιο και όραμα, με την ουσιαστική υποστήριξη του κράτους και δεν στηρίζονται στις επιδοτήσεις. Ονειρεύομαι την επιστημονική έρευνα και ανάπτυξη στον αγροτοδιατροφικό τομέα να αναπτύσσεται και να κατακτά παγκόσμια επιτεύγματα.
   Ονειρεύομαι μια ναυτιλία που δεν θα προσφέρει μόνο ή κυρίως στα κέρδη των εφοπλιστών αλλά θα κατανέμει τον δημιουργούμενο πλούτο όσο το δυνατόν ευρύτερα σε όλη την εθνική οικονομία. Ονειρεύομαι μια αμοιβαία επωφελή και ισότιμη συνεργασία πολιτείας και εφοπλιστών για την ανάπτυξη και διαφύλαξη αυτής της ιδιαίτερης δραστηριότητας των Ελλήνων.
   Ονειρεύομαι μια τουριστική βιομηχανία που θα αναδεικνύει την ομορφιά του ελληνικού φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος και του ελληνικού πολιτισμού. Ονειρεύομαι η προσπάθεια για παραπέρα ανάπτυξη να αποτελέσει το τρένο που θα σύρει όλη την οικονομία σε μια σειρά επενδύσεων στις υποδομές και στην προστασία του περιβάλλοντος.
   Ονειρεύομαι μια νέα ελληνική βιομηχανία που θα στηρίζεται στις υπάρχουσες δραστηριότητες (πχ. βωξίτες, αλουμίνα, προϊόντα αλουμινίου) αλλά και στην αναβίωση ιστορικά αξιόλογων δραστηριοτήτων όπως η κλωστοϋφαντουργία, η εριουργία, η υαλουργία, η βιομηχανία ξύλου, η ναυπήγηση σκαφών και πλοίων, η χημική βιομηχανία, η φαρμακοβιομηχανία που για διάφορους λόγους συρρικνώθηκαν ή εξαφανίστηκαν.
   Ονειρεύομαι μια οικονομία που δοκιμάζει τις δυνάμεις της στα γνωστά και οικεία αλλά ταυτόχρονα ξανοίγεται σε νέα πεδία όπως την βιοτεχνολογία, την παραγωγή λογισμικού και εφαρμογών, τις τηλεπικοινωνίες, τον βιομηχανικό σχεδιασμό.
   Δεν είναι κακό να ονειρεύεται κανείς….
   Μέντωρ
   http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/oneireuomai-mia-ellada-b/10.120025

   • Ονειρεύομαι μια Ελλάδα (Γ)
    18/12/2017
    http://www.antinews.gr/media/2017/12/oneireuomai-mia-ellada-g.jpeg

    Ονειρεύομαι μια Ελλάδα που οι πολίτες της χαμογελούν όταν χαιρετίζουν τους γνωστούς τους ή τους συναλλασσόμενους μαζί τους. Που λένε καλημέρα εγκάρδια και το εννοούν. Που ευχαριστούν όταν τους προσφέρεται κάτι ή γίνονται αποδέκτες κάποιας εξυπηρέτησης και προσπαθούν να ανταποδώσουν. Ονειρεύομαι γονείς που είναι στοργικοί και τρυφεροί με τα παιδιά τους χωρίς να είναι καταπιεστικοί ή φορτικοί και τα αφήνουν να μεγαλώσουν και να αναπτυχθούν με σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ονειρεύομαι γονείς που διαπαιδαγωγούν με το παράδειγμά τους και την πειθώ και όχι με την επιβολή όχι μόνο τα δικά τους αλλά και τα άλλα νέα παιδιά του κοινωνικού τους περίγυρου.
    Ονειρεύομαι άντρες που έχουν αξίες και διάθεση να προσφέρουν στην οικογένεια τους και στην κοινωνία. Άντρες που έχουν φιλότιμο και μπέσα, που ο λόγος τους είναι συμβόλαιο τιμής απαραβίαστο. Άντρες που αγαπούν και προστατεύουν τα παιδιά, τις γυναίκες, τους ηλικιωμένους, τους ανήμπορους και προσπαθούν να βοηθήσουν τους πιο αδύναμους. Άντρες που δεσμεύονται και δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Άντρες που έχουν αξιοπρέπεια και δεν επιτρέπουν σε κανένα να τους προσβάλλει, να τους μειώνει και να τους απαξιώνει. Άντρες που ξέρουν να συγχωρούν και να δίνουν δεύτερη και τρίτη ευκαιρία. Άντρες που σέβονται και τιμούν την φιλία και τους φίλους τους. Άντρες που είναι τρυφεροί και ευαίσθητοι χωρίς να είναι μαλθακοί. Άντρες που τιμούν και σέβονται την σύντροφο τους, που λένε «σ’ αγαπώ» και το εννοούν.
    Ονειρεύομαι γυναίκες που έχουν αξίες και διάθεση να προσφέρουν στην οικογένεια τους και στην κοινωνία. Γυναίκες με αξιοπρέπεια και σεβασμό στον εαυτό τους και οι οποίες την θηλυκότητα τους δεν την χρησιμοποιούν σαν εργαλείο. Γυναίκες που ελεύθερα αποφασίζουν αν θα κάνουν οικογένεια και θα γίνουν μητέρες γιατί το θέλουν και όχι γιατί τους επιβάλλεται. Γυναίκες που είναι τρυφερές και στηρίζουν τον σύντροφο τους και τα παιδιά τους. Γυναίκες που ενδιαφέρονται για τις ζωές των άλλων γυναικών χωρίς να κουτσομπολεύουν. Γυναίκες υπερήφανες για το σώμα και τη ηλικία τους. Γυναίκες που μεγαλώνουν τα παιδιά τους με αγάπη και αυτοπεποίθηση στον εαυτό τους, που δεν περιμένουν ανταλλάγματα ή ανταμοιβές γι’ αυτό.
    Ονειρεύομαι μια ελληνική κοινωνία που κυριαρχούν ο αλληλοσεβασμός, η ευγένεια, η κατανόηση και η συμπόνια. Μια κοινωνία που αντιμετωπίζει όλα τα παιδιά σαν παιδιά της. Μια κοινωνία που δεν αφήνει στο περιθώριο αλλά αντίθετα φροντίζει τους ανήμπορους, τους άνεργους, τους ανάπηρους, τους ψυχικά πάσχοντες, τους ηλικιωμένους. Μια κοινωνία που σέβεται και διατηρεί τις παραδόσεις της αλλά ταυτόχρονα έχει τις κεραίες της ανοιχτές στις αλλαγές και το μέλλον. Μια κοινωνία που δεν έχει σαν μέτρο αξίας των ανθρώπων το εισόδημα ή την περιουσία τους. Μια κοινωνία σφιχτοδεμένη και αλληλέγγυα αλλά ταυτόχρονα ανοιχτή και φιλόξενη.
    Δεν είναι κακό να ονειρεύεται κανείς….
    Μέντωρ

    http://www.antinews.gr/action.read/antitheseis/oneireuomai-mia-ellada-g/10.120039

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>