«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το μέλλον στη θεραπεία 
του καρκίνου του προστάτη είναι ήδη εδώ

ProstateCancer_mertziotis.jpg

Ο καρκίνος του προστάτη είναι η δεύτερη πιο συχνή κακοήθεια στον άνδρα στην Ευρώπη. Συχνά δεν παρουσιάζει συμπτώματα ή άλλες φορές αυτά προσομοιάζουν με τα συμπτώματα της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη.

Η μέθοδος ανίχνευσης του καρκίνου του προστάτη είναι η δακτυλική εξέταση από τον ουρολόγο, το PSA (εξέταση αίματος που ανιχνεύει τον καρκίνο του προστάτη) και η λήψη βιοψιών. Το PSA, ή το ειδικό προστατικό αντιγόνο, είναι μία πρωτεΐνη που παράγεται από τον προστάτη και που απελευθερώνεται σε πολύ μικρές ποσότητες στην κυκλοφορία του αίματος, εξηγεί ο κύριος ΜΕΡΤΖΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ. Οταν υπάρχει ένα πρόβλημα με τον προστάτη, όπως όταν αναπτύσσεται και αυξάνεται ένας όγκος, όλο και περισσότερο PSA απελευθερώνεται, έως ότου φθάνει σε ένα επίπεδο όπου μπορεί να ανιχνευθεί εύκολα στο αίμα. Το PSA διαδραματίζει δύο διαφορετικούς ρόλους στον προστατικό καρκίνο πρώτα ως εργαλείο ανίχνευσης προτού να εντοπιστεί η ασθένεια και έπειτα ως τρόπος να ελεγχθεί η πρόοδος της ασθένειας μόλις διαγνωσθεί. Οι κανόνες για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του προστάτη αλλάζουν τόσο δραματικά τα τελευταία χρόνια που πολλοί άνδρες βρίσκονται σε σύγχυση σχετικά με το τι σημαίνει να έχουν καρκίνο του προστάτη, αν θα πρέπει να ελέγχονται τακτικά, για την πιθανότητα να τον παρουσιάσουν και τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση που διαγνωστούν με αυτόν.

Πρίν 2 χρόνια, η Αμερικανική Ουρολογική Εταιρεία κυκλοφόρησε νέες κατευθυντήριες γραμμές για τον προληπτικό έλεγχο του καρκίνου του προστάτη, καθότι μόνον 4 στους 1.000 άνδρες θα καταλήξει από αυτήν την πάθηση.

Μια διάγνωση καρκίνου είναι μια εμπειρία που σου αλλάζει τη ζωή. Απαιτείται να αρχίσεις να παίρνεις μερικές σκληρές αποφάσεις που μπορούν να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητά σου για πολλά από τα επόμενα χρόνια που έρχονται.

Ο άνδρας που έχει διαγνωστεί με προστατικό καρκίνο θα βρεθεί αντιμέτωπος με διάφορες επιλογές θεραπείας, οι οποίες είναι εξίσου αποτελεσματικές, αλλά καθεμία από τις οποίες επίσης έχει τις καλές πλευρές της και τα μειονεκτήματά της.

Ετσι πολλοί άνδρες με εντοπισμένο καρκίνο προστάτη θα οδηγηθούν στο χειρουργείο για ριζική αφαίρεση του οργάνου πολλές φορές χωρίς να το χρειάζονται (αφού, όπως προαναφέρθηκε, μόνον 4 με 5 στους χίλιους άνδρες θα ωφεληθεί από αυτό) με τις αναπόφευκτες συνέπειες της ακράτειας και της στυτικήςδυσλειτουργίας. Αυτό λοιπόν είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ουρολογία τις τελευταίες δεκαετίες μετά την εισαγωγή αυτών των χειρουργικών θεραπειών (ριζική προστατεκτομή). Θα πρέπει, λοιπόν, να οδηγούνται στη χειρουργική αίθουσα μόνον οι άνδρες που ο όγκος τους είναι διηθητικός και πρόκειται να δώσει μεταστάσεις, οπότε θα ωφεληθούναπό τη χειρουργική θεραπεία. Επειδή αυτό δυστυχώς ακόμα δεν είναιεφικτό, τα τελευταία χρόνια η έρευνα έχει εστιασθεί στο πώς οι χειρουργικές θεραπείες θα γίνουν λιγότερο επεμβατικές, άρα θα υπάρχουν λιγότερες επιπλοκές και, ακόμα καλύτερα, να θεραπευθεί ο καρκίνος χωρίς χειρουργείο και ταυτόχρονα χωρίς το φόβο υποτροπής ή εξάπλωσής του.

Το μέλλον, λοιπόν, στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη έχει αρχίσει ήδη και εφαρμόζεται εκτός από τα μεγάλα κέντρα της Αμερικής και της Ευρώπης εδώ και 1,5 χρόνο περίπου και στην Ελλάδα από τον κ. Μερτζιώτη και την ομάδα του, όπως παρουσιάστηκε από τον ίδιο στο Παγκόσμιο Ουρολογικό Συνέδριο 12-13 Νοεμβρίου όπου συμμετείχε ως ομιλητής , και είναιη εστιακή θεραπεία για τον καρκίνο του του προστάτη.

«Η εστιακή θεραπεία (focaltherapy) είναι ο νέοςεπαναστατικόςτρόποςαντιμετώπισης του καρκίνου του προστάτη. Με ειδικές μεθόδους απεικόνισης του όγκου λαμβάνουμε μία τριδιάστατη εικόνα του οργάνου αλλά και της βλάβης (του όγκου), όπου με απόλυτη ακρίβεια, απευθείας με την ίνα του laser ή με κρυοθεραπεία, την καταστρέφουμε αφήνοντας άθικτα τα υγιή κύτταρα και τους ιστούς του προστάτη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν όλες αυτές οι επιπλοκές που συναντάμε με τη χειρουργική του καρκίνου του προστάτη», όπως μας είπε ο κ. Μερτζιώτης. Συμπληρώνοντας αναφέρει ότι «με τις καινούργιες μεθόδους απεικόνισης έχουμε αυξήσει το ποσοστό των ανδρών με θετικές βιοψίες, αφού καταφέρνουμε σε ποσοστό πάνω από 70% να πούμε με ακρίβεια εάν πρόκειται για όγκο ή όχι και έτσι να μειώσουμε τον αριθμό των μη αναγκαίων ή τυφλών βιοψιών που γίνεται με τις συμβατικές μεθόδους».

Για εκείνους τους ασθενείς των οποίων ο καρκίνος του προστάτη είναι μεγάλος, επιθετικός ή έχει εξαπλωθεί εκτός της πυέλου, η θεραπεία αφαίρεσης μπορεί να είναιη απάντηση. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, η σύγχρονη Ουρολογία», τονίζει ο κ. Μερτζιώτης, «προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ελάχιστα επεμβατικών χειρουργικών επιλογών, συμπεριλαμβανομένων των προηγμένων, όπως η ρομποτικά υποβοηθούμενη λαπαροσκοπική αφαίρεση του προστάτη και η λαπαροσκοπική αφαίρεση του προστάτη. Επιπλέον, η εστιασμένη ακτινοθεραπεία είναι μία από τις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη».

Συμπερασματικά, με όλες αυτές τις μεθόδους έχει αυξηθεί κατακόρυφα το προσδόκιμο ζωής των ασθενών με καρκίνο του προστάτη, προσφέροντάς τους ταυτόχρονα ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής, εφάμιλλο των υγιών ανδρών.

Περισσότερα: www.ourologos.gr

mertziotis.jpg

ΜΕΡΤΖΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΔΡΟΛΟΓΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>