«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η όραση της ατρυτώνης ψυχής

ΤΟ Μ

Οι τροχοπέδες της όρασης

Το παραμύθι είναι πολύ γνωστό και υπέροχα διαχρονικώς αλληγορικό.

Ο υπερφίαλος αυτοκράτορας ράβει συνεχώς καινούργια ρούχα και οι ράφτες του και οι αυλοκόλακες του τον ξεγελούν με αποτέλεσμα να παρελαύνει γυμνός.

Από φόβο, χειραγώγηση και συνήθεια, οι υπήκοοι υποτελείς του, τον χειροκροτούν και ο ίδιος καμαρώνει αυτάρεσκα.

Οι πολλοί έχουν πάντα δίκιο;;;;

Όχι, θα αποδείξει ένα παιδί.

Μαμά, λέει, το παιδί, ο αυτοκράτορας είναι γυμνός, δεν φοράει τίποτα.

Βλέπει το παιδί;

Βλέπει καθαρά με τα μάτια της ψυχής του και εκτός κοινωνικής διαμόρφωσης,πριν παγιωθεί.

Τι είναι κοινωνική διαμόρφωση;

Κοινωνική διαμόρφωση, είναι ένα ΜΑΤΡΙΞ, ένα σπήλαιο.

Μπαίνουμε γύρω στην ηλικία των τεσσάρων χρόνων, χάνοντας την παιδική αθωότητα και γύρω στα 12, με την είσοδο στην εφηβεία, έχουμε τον πλήρη διαχωρισμό του ενεργειακού σώματος με το φυσικό σώμα.

Τα παιδιά και οι έφηβοι βρίσκονται στο έλεος του άγριου Κέρβερου και της φιλελεύθερης σεξουαλικότητος να χρησιμεύουν σαν φρέσκια ενέργεια για ζόμπι ενήλικες.

Αποστραγγίζονται νωρίς.

Στην ουσία πεθαίνουν νωρίς ακόμη και αν αυτός ο θάνατος δεν είναι φυσικός.

Ό,τι απομένει θα το αποστραγγίξει το κατεστημένο μιας εργασιακής συνθήκης δουλοπαροικίας, το αδιέξοδο μιας ανεργίας, οι πληρωμές των φόρων και των ειδικών τελών, στο ανύπαρκτο περιτύλιγμα των κατά συνθήκη κοινωνικών σχέσεων.

Έρωτας;

Πληρωμένος ή εξαγορασμένος.

Φιλία;

Γνωστοί και άγνωστοι του Φβ.

Καμιά σχέση με τον Δάμωνα και τον Φιντία.
Κοινωνικές επαφές, καθαρά συμφερολοντογικές, χρησηοθηρικές, με μόνη αξία, τη χρηματοπιστωτική.
Ο δε «αυτοκράτωρ» ανακοινώνει νέα μέτρα για την αγάπη, την ισότητα για την ειρήνη μέσω κομμάτων, επιχορηγούμενων ΜΚΟ και οργανώσεων θρησκευτικών σε μία αλλοτρίωση λέξεων και εννοιών, καθολική.

-Μαμά, λέει τι παιδί, αφού ο αυτοκράτωρ θέλει την ισότητα γιατί είναι αυτός πολύ πλούσιος και εμείς φτωχοί;

Υπάρχει αληθινή ισότητα σε μια μεγάλη οικονομική ανισότητα;

-Μαμά, τον αυτοκράτορα τον ψηφίζει ο θεός ή εμείς;

Πως είναι ο ίδιος πάντα ή, παρόμοιος;

-Μαμά, πόσα ρούχα, κόμματα, εκκλησίες και αρώματα, έχει ένας αυτοκράτορας;

-Πόσους ράφτες και μανδαρίνους, υπουργούς και συμβούλους;

-Γιατί τον χειροκροτούν όλοι αυτοί με τις αλυσίδες γύρω στο λαιμό τους, που φορούν;

-Δεν κρυώνει τόσο γυμνός που κυκλοφορεί ;

-Σε τι κλίμακα μετριέται η παγωνιά της ψυχής και η ανυπαρξία της φωτιάς του πνεύματος;

«Θέλω να δω με τα δικά σου μάτια, τον κόσμο από την αρχή, τον αυτοκράτορα, τα ρούχα του, τους ραφτάδες του, τις σκιές που τον ακολουθούν.

Θέλω να δω αυτή την παρέλαση, όλων αυτών που τον χειροκρ0τούν χωρίς τις αλυσίδες τους να φορούν στην απέλαση των νιφάδων του χιονιά

Δείξε μου πως βλέπεις καθαρά μέσα στην ομίχλη με μια ελεύθερη ψυχή, ενός νέου Ηρακλή, λέει η μητέρα καρδιά, σε ένα παιδί και, μονομιάς ένα διεφθαρμένο σύστημα θα γκρεμιστεί.»

Αστραία

https://astreaastreaa.wordpress.com/2017/01/09/η-όραση-της-ατρυτώνης-ψυχής/comment-page-1/#comment-418

Μοιραστείτε το!

1 comment to Η όραση της ατρυτώνης ψυχής

 • .
  .
  .
  .
  .

  Ή έννοια του κακού…..!!!
  .
  Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

  Το Κακό….σύμφωνα με την εξήγηση της «Βικιπαίδεια», της ελεύθερης εγκυκλοπαίδειας είναι: «Κακό είναι μια πράξη ή μία κατάσταση από την οποία προκύπτει, ή τείνει να προκύψει, αποτέλεσμα που αντίκειται σε μια ηθική. Η ηθική αυτή δεν είναι σαφώς καθορισμένη, η παραβίασή της όμως αφορά σε γενικές γραμμές το μη σεβασμό και τη σπατάλη της φύσης, της δημιουργίας και της ανθρώπινης υπόστασης, είτε άμεσα, είτε με προδιάθεση: η καταστροφικότητα, η περιττή βία, ο μη σεβασμός της ζωής, η συνειδητή και σκόπιμη αδικία, ο σχεδιασμός του εξευτελισμού της αξιοπρέπειας με ταπεινά κίνητρα κλπ. αντανακλούν το κακό.»
  .
  Το κακό συνήθως θεωρείται το εννοιολογικό αντίθετο του καλού.
  κακός -ή -ό συγκριτικός: χειρότερος, υπερθετικός: χείριστος, κάκιστος
  .
  1. Κακός είναι αυτός που δεν αναγνωρίζεται ως χρήσιμος, ωφέλιμος, που προκαλεί την αποδοκιμασία για το ήθος και την ποιότητά του.
  .
  Οι πρόγονοί μας ΑΔΕΛΦΙΑ…έλεγαν: «Ουδέν κακόν αμιγές καλού». Το ζήτημα είναι ότι σε αυτήν την περίοδο που διανύουμε….ψάχνουμε το καλό….και δεν μπορούμε να το βρούμε….!!! Φαίνεται…θα είναι καλά κρυμμένο…..ώστε η αναζήτησή του….είναι σαν ένας γρίφος….και ένας πολύ καλά κρυμμένος Θησαυρός…..! Το γεγονός είναι πως ο κάθε άνθρωπος οφείλει να γνωρίζει το καλό και το κακό…διότι έτσι καταφέρνει να αποδεικνύει καθημερινώς την ανωτερότητα της σκέψης του σε σύγκριση με τα ζώα…..όμως παρ’ όλα αυτά ο άνθρωπος….εξακολουθεί να κάνει το κακό…..κι έτσι αποδεικνύει την ηθική του κατωτερότητα…..σε σχέση με τα ζώα.
  .
  Φυσικά ενώ έχουμε πολλές εκδηλώσεις του κακού, μπορούμε όμως να εστιάσουμε σε τρεις όψεις: Η απάτη, ο παρασιτισμός και η παρωδία… λέξεις που συγγενεύουν με τους τωρινούς μας πολιτικούς ….που με κάθε τρόπο εκδηλώνουν την έννοια του κακού όπου τα τελευταία χρόνια είχαμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε δύο κακά…οπότε η επιλογή μας ως ψηφοφόροι…ήταν να διαλέγουμε το λιγότερο κακό από δυο κακά, αλλά οφείλαμε όμως ΑΔΕΛΦΙΑ…να θυμόμαστε ότι το κακό όμως….παρέμενε….!!! Έτσι αντί του Καραμανλή…..είχαμε στην αντιπέρα όχθη….τον Ανδρέα Παπανδρέου…..και όποιον να διαλέγαμε….το κακό το είχαμε και πάλι στις πλάτες…μας…!!! Αργότερα….νάσου και πάλι….άλλος Παπανδρέου….ο Γιωργάκης…..να και το αντίπαλο δέος….ο Κωστάκης Καραμανλής…και πάλι….μας έμεινε η πικρή γεύση….!
  .
  Εκείνο που δεν μπόρεσε να καταλάβει αυτός ο λαός ήταν που τόσο εύκολα παραμυθιάζονταν…τόσα χρόνια…..και τελικά δεν έβλεπε ότι και τα δύο «φρούτα»…ήταν από το ίδιο παρασιτικό «δέντρο»….μόνο που άλλαζε το όνομα τους….μιας και ήδη φρόντιζαν οι Σιωνιστές και οι Μασόνοι….να βάζουν τα δικά τους πρόσωπα εξ αρχής και τους παρουσίαζαν….ως μια εναλλακτική λύση…..οπότε και πάλι….έπεφτες μέσα στην παγίδα….!
  .
  Όμως η Σοφία και η Γνώση υπάρχουν ΑΔΕΛΦΙΑ….για ακριβώς αυτόν τον λόγο…ώστε να μπορεί κάποιος να ξεχωρίζει τον καλό δρόμο…..από τον κακό. Αλλά δυστυχώς….ένα μεγάλο μέρος του λαού εξαπατήθηκε….και ένα άλλο μέρος συνεργάστηκε κιόλας….αφού έτρωγαν τα λίγα ψίχουλα κάποιοι από τους πολίτες….και οι πολιτικοί κλέβοντας και κάνοντας κομπίνες…ευημερούσαν εις βάρος όλων…..!!! Έτσι το μισό από το κακό που γινόταν από τους…εντολοδόχους πολιτικούς μας……ήταν που ήθελαν να φαίνονται και να αισθάνονται σπουδαίοι….και με το αζημίωτο βέβαια.
  .
  Θυμάμαι λοιπόν ένα καλοκαίρι….που καθόμουνα σ’ ένα υπερυψωμένο μαγαζί…κι από κάτω υπήρχε πεζόδρομος…σε παραλιακό μέρος κι ενώ με είχε επισκεφτεί ένας γνωστός μου και πίναμε καφέ….μόλις είδε ένα τότε πολιτικό του Πασόκ….πετάχτηκε σαν αίλουρος και πήδηξε κάτω…παρότι ήταν ευτραφής….που σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα τολμούσες να το πράξεις…και αγκάλιασε τον τότε πολιτικό και …με μια λαχτάρα….και είπα από μέσα μου…αυτός δυστυχώς…..είναι ένας από τους πολλούς πολίτες αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας…που όποιος έχει μια γνωριμία….ή φιλία…κλπ με ένα «ξακουστό» όνομα….νομίζει ότι έχει…πιάσει….τον Πάπα…από τα «ακτινίδια»….!
  Έτσι ακριβώς είναι η ματαιοδοξία μας….αλλά και η δική μας καλοπέραση. Τους υπόλοιπους τους κάνουμε πέρα….τους γράφουμε κανονικά….αρκεί να περνάμε εμείς καλά….ή μήπως κάνω λάθος…γιατί ερωτώ….τα τελευταία χρόνια πως ζούσε και πως ενεργούσε η πλειοψηφία…του ελληνικού λαού; Έτσι δεν αντιδρούσε; …εκτός κι αν είμαι «εξωγήινος»…και δεν τα βλέπω…καλά…τα πράγματα.
  .
  Τέτοιες συμπεριφορές…είχαμε έως τώρα…να σέρνονται….πίσω από τις ποδιές τους…για να βολευτεί το «τομάρι» τους….το παιδί τους….κλπ και περιμένουμε αυτόν τον λαό…να υπηρετήσει την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ…να παλέψει…για το ΔΙΚΑΙΟ…και να μας δώσει…την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας….διότι…αν και γι’ αυτήν δεν έχουμε υπόσταση…τότε είμαστε και άξιοι της μοίρας μας….!
  .
  Το περίεργο….είναι ότι οι κακοί….και γενικά αυτό που λέμε κακό ή οι ενέργειες τους που ενώ εξακολουθούν να πράττουν το κακό….γι’ αυτούς δεν έχει σημασία…διότι το κακό…ΑΔΕΛΦΙΑ….δεν τους απασχολεί…..!!! Αν ερωτήσεις έναν κακό….αν η πράξη του ήταν κακή….δεν θα την παραδεχτεί…διότι δεν έχει αντίληψη του ενέργειάς του….και δεν τον απασχολεί…διόλου για τις ζημιές που προκαλεί στο γύρω του περιβάλλον.
  .
  Κι αυτό….είναι ένα ζητούμενο….!!! Δηλαδή….οι κακοί…θα εξακολουθούν….να διαπράττουν άσχημα…πράγματα….αλλά τη λύση δεν θα την δώσουν οι κακοί…αλλά οι ΚΑΛΟΙ…..οι οποίοι……σήμερον είναι απομονωμένοι….και αηδιασμένοι….κι έχουν φύγει από την πολιτική σκηνή και από τα κοινά….οπότε ανάμεσα στο κακό συναπάντεμα….των πολιτικών….ψάχνουμε ανάμεσα στους κακούς….τον πιο «καλύτερο»….αλλά στο βούρκο….όποιον και να βγάλεις έξω…..λερωμένος θα είναι….!
  .
  Το θέμα…..είναι να βρούμε την λύση του προβλήματος. Το πως θα γίνει αυτό….είναι και το κύριο ζήτημα….αρκεί να βάλουμε λιγάκι το «χεράκι» μας….αλλιώς θα μας το βάζουν μια ζωή οι άλλοι….κι εσύ….θα κάθεσαι να μυξοκλαίς…και να αναθεματίζεις…!

  .
  Αν προσπαθήσουμε να…..«διαβάσουμε» με προσοχή τον λαό μας…..εν μέρει τον ακούμε να σχολιάζει όλα τα πολιτικά δρώμενα…και έχει μάλιστα άποψη για όλα και για όλους….και τον τελευταίο πολίτη αυτής της έρμης της χώρας να διαλέξεις…θα σου πει την γνώμη του, γιατί ξέρει να σχολιάζει τους άλλους….είναι «μανούλα» σ’ αυτό…ενώ φυσικά τον εαυτό του τον αφήνει στην μπάντα….!
  .
  Τώρα τελευταία όμως….λίγο πάνω λίγο κάτω…..που άρχισε να μας τσούζει…..γιατί αισθανόμαστε….ολοένα και μεγαλύτερη πίεση…..διότι είναι φυσικά και θέμα ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ….για αρκετούς….οπότε…με αρκετό βρίσιμο που ρίχνουμε για να ξορκίσουμε το κακό….ψάχνει ο καθένας να βρει μια λύση….αλλά όχι από τον ίδιο του τον ΕΑΥΤΟ…αλλά περιμένει και πάλι από ΑΛΛΟΥΣ…έναν άλλο ακόμη εθνοσωτήρα….να του δώσει τη λύση….ενώ ο ίδιος…..είναι στην αναμονή….!!!
  .
  Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα….αν (θυμάστε ήταν και του Κοσκωτά…!!!) …αλλά κι αυτό επίσης του….Σώρρας….που για ακόμη μια φορά….πέφτουμε θύματα αυτής της εθνικής μας υπόθεσης και ύπαρξης…..και το ψηλό γαζί συνεχίζεται ΑΔΕΛΦΙΑ….να πάει….σύννεφο….! Φυσικά μέσα στην απελπισία του Νεοέλληνα….κατόρθωσε να βρει ο «δικός» σου….και διάφορους οπαδούς….οι οποίοι θα είναι και πάλι τα επόμενα θύματα…που νομίζουν όλοι αυτοί… ότι θα σώσει την χώρα μας….αλλά δυστυχώς αντί να χτυπήσουμε την ρίζα του κακού ΑΔΕΡΦΙΑ….κοιτάμε να τρώμε τα «φρούτα»…..ως χάνοι…που μας στέλνουν κάθε τόσο….και κάθε τόσο….ώστε να βλέπουμε να ξεπροβάλουν καινούργια και καινούργια «μοντέλα» εντεταλμένα….γιατί αυτό το δένδρο βρε αδερφέ….φαίνεται να είναι πολύ παραγωγικό…και δεν σ’ αφήνει….νηστικό….!
  .
  Το θέμα είναι να μπορέσουμε να δούμε και να διακρίνουμε….πίσω από τους υπάρχοντες πολιτικούς….και όλο το σύστημα που εδρεύει….ποιος κρύβεται και μας βασανίζει…αφού θέλει να μας επιβάλλει….με το ζόρι…το δικό του. Ποιοι αλήθεια κρύβονται και γιατί έχουν εξαπολύσει τέτοια δριμύ….επίθεση;
  .
  Ξεχνάτε μήπως με τα εμβόλια….που ορισμένοι τρέχατε σαν «παλαβοί»….να εμβολιαστείτε….είτε από άγνοια…είτε από φόβο…είτε από κακή ενημέρωση και εκτίμηση…που ακόμη και σήμερα….αν πάλι….βάλουν τέτοιο ανοιχτό θέμα…εμβολιασμού…πάλι ορισμένοι θα πέσουν και πάλι…θύματα…διότι είναι ευκολόπιστοι…και θέλουν οι άλλοι να τους ελέγχουν….και πηγαίνουν….σαν τα πρόβατα….στη σφαγή…δυστυχώς παρασύροντας και άλλους. Ήδη με τον νέο τύπο Η7Ν5….εξακολουθούν να κρατάνε ζωντανό ένα τέτοιο νέο ενδεχόμενο…όταν εκείνοι το αποφασίσουν και πάλι …για να σπείρουν τον φόβο και τον πανικό. Φυσικά τώρα πάνω σε αυτό το ζήτημα….μετά από την αφύπνιση και ενημέρωση….είναι πολλά άτομα ψιλιασμένα….όμως οι Σιωνιστές…εξακολουθούν να θέλουν το κακό μας…οπότε…αν πάθεις μια φορά ΑΔΕΡΦΕ μου…πρέπει μετά να μάθεις….για να μην την ξαναπατήσεις.…την επόμενη φορά.
  .
  Αν πάμε και στο θέμα των ψεκασμών….πολύ δύσκολο…για να λυθεί βέβαια…τόσο απλά αυτό το ζήτημα…μιας και έρχεται εξ ουρανού…και όλες οι βλαβερές ουσίες επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα τον οργανισμό μας….εν τούτοις είναι πολλοί που ακόμη σήμερα… αμφισβητούν…την όλη διαδικασία…και δεν βλέπουν…ότι είμαστε πολύ απλά σκέτοι «αριθμοί» για αυτούς….που θέλουν σόνι και καλά να κυβερνήσουν τη Γη…παγκόσμια…!!!…με το έτσι θέλω…!
  .
  Την τεχνολογία….ΑΔΕΛΦΙΑ….την χρησιμοποιούν για την δική τους χρήση….για τον έλεγχο των «μαζών….γιατί ως μάζες μας βλέπουν…με τις έξυπνες κάρτες…τις ταυτότητες…τον έλεγχο των διοδίων…τα βιοτσιπς…και όλο το τραπεζικό σύστημα να λειτουργεί….ώστε να γίνεται η αφαίμαξη του χρυσού….και το μάζεμα των χρημάτων…στους ολίγους….για να φτιάξουν μια ολιγαρχία …στα μέτρα τους….και να γίνουμε απλά «ρομποτάκια»…χωρίς βούληση…και να καταλήξουμε σκλάβοι….τους…..!
  .
  Η τεχνητή κρίση…επιβλήθηκε και συνεχίζουν να μας την επιβάλλουν….εφαρμόζοντας έως τώρα την περίπτωση του «βατράχου»…που τον ζεσταίνουμε στο νερό σε κατσαρόλα…σταδιακά…κι από 5…βαθμούς…τον πάμε…στους δέκα…ο «βάτραχος» προσαρμόζεται…κι ανά πέντε….τον φτάνουμε μέχρι στους 80 βαθμούς….κι επειδή…η προσαρμογή…..είναι ομαλή….ο «βάτραχος» αποδέχεται τη διαδικασία θέρμανσης και προσαρμογής….γιατί φανταζόστασαν ΑΔΕΛΦΙΑ…αν από τους 5 βαθμούς τον «βάτραχο»….να τον βάζαμε απότομα…στους 80 βαθμούς…θα πεταζόταν…τσουρουφλισμένος….έξω από την κατσαρόλα….!
  Κάπως έτσι…μας πήγαν κι εμάς…στην Ελλάδα…και τα αποδεχόμαστε….όλα σαν «βατράχια»….ενώ φυσικά…πίστευαν…ότι και οι Κύπριοι…θα αποδέχονταν…το ίδιο…μετά την άρνηση τους…με όποιον τρόπο κι αν πραγματοποιήθηκε αυτή….πέρασαν….κι έδειξαν κι εκεί….τα «δόντια» τους…κόβοντας τους σαν «πράσο»…δίνοντας και το μήνυμα…για να προσέχουν και οι άλλοι….! Όπως διαπιστώνουμε έχουν αρχίσει να δείχνουν τον κακό τους εαυτό….και γενικά οι εκδηλώσεις του κακού…αυτήν την γενικότερη περίοδο…θα συσσωρεύεται…λόγω της συμπλήρωσης του ενιαυτού…όπου θα δούμε….μία τέτοια αύξηση του κακού…όπου θα κάνει τον κύκλο της….και θα έχει την ανοδική της πορεία…έως να ξεφουσκώσει….και να πάρει την κατιούσα…!
  .
  Όταν μας έβαλαν…στην Ευρωπαϊκή Ένωση….και στο ευρώ…μας είχαν πείσει…ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια …και με το λέγε-λέγε….έριξαν και το χρήμα…..και όλοι τσιμπήσανε….και κάποιοι από τους σημερινούς πολίτες φάγανε καλά…μιας και στο κράτος μας…τον έλεγχο τον κάναμε μόνο κατά το δοκούν…και έριχναν και μερικά ψίχουλα….για να κλείνουν και τα στόματα….οπότε όμως αυτοί τρώγανε τις χοντρές αγελάδες…και συναγωνιζόταν ποιος θα κάμει το μεγαλύτερο σκάνδαλο…μιας και η εκποίηση της πολιτικής ζωής μας…είχε παραδοθεί…στα μεγάλα συμφέροντα….!
  .
  Φυσικά ….που να ακουμπήσει κάποιος….σ’ αυτήν την χώρα….όταν στη λεγόμενη «δημοκρατία»….που έχουν καταστρέψει πλέον τις δομές της….ώστε η θεσμοθέτηση της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΒΟΥΛΗΣΗΣ….σήμερα να προβάλλει περισσότερο από ποτέ για την….ΕΝΕΡΓΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ….και τις αποφάσεις να τις παίρνει πλέον ο ίδιος ο ΛΑΟΣ….αλλά σας παραμυθιάζουν….ότι δεν έχετε τις δυνατότητες….αλλά και τις ικανότητες….!!!
  .
  ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΛΑΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ…ΚΑΙ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ….ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ…ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ…ΥΠΑΡΞΗ.
  .
  Το γεγονός είναι πως οι άνθρωποι που γνωρίζουν το καλό και το κακό, αποδεικνύουν και την ανωτερότητα της σκέψης τους σε σύγκριση με τα ζώα. Το γεγονός όμως πως παρ’ όλα αυτά…..κάποιοι κάνουν το κακό….αποδεικνύοντας ΑΔΕΛΦΙΑ….και την ηθική τους κατωτερότητα….σε σύγκριση με τα ζώα.
  .
  Ίσως μερικά πράγματα θα πρέπει να είναι καλά από μόνα τους…..διαφορετικά δεν θα υπήρχε το μέτρο…..ώστε να χαρτογραφήσουμε το…..καλό και το κακό.
  .
  Όμως ΑΔΕΛΦΙΑ…αν δεν αντέξουμε το κακό….δεν θα ζήσουμε…. για να δούμε το καλό…να επικρατεί. Φυσικά ο φόβος του κακού είναι ένα πολύ πιο ισχυρό κίνητρο για τις ανθρώπινες πράξεις….από την προοπτική του καλού. Θα πρέπει να διακρίνουμε ότι η αντίληψη…..της υπερφυσικής καταγωγής τους κακού δεν είναι αναγκαία.
  .
  Ο άνθρωπος είναι απόλυτα ικανός για κάθε κακία.
  .
  Γι’ αυτό και η σημερινή χριστιανική εκκλησία σήμερα…υπερτονίζει το κακό….λέγοντας ότι φιλόσοφοι….δεν πέτυχαν ποτέ να διαλευκάνουν το πρόβλημα του Κακού, μάλλον το έκαναν πιο περίπλοκο. Αντιστρόφως το κακό δεν είναι ποτέ πρόβλημα για τους Πατέρες της Εκκλησίας. Μας λένε επίσης….ότι ζήτημα δεν είναι να κάνει κανείς θεωρίες περί Κακού, αλλά να πολεμάς τον Διάβολο….και λένε ότι οι λέξεις «σύμβολον» και «διάβολος» προέρχονται από την ίδια ρίζα, και γι’ αυτό εκφράζουν πολύ εντονότερα πραγματικότητες αντίθετες. Ο διάβολος (δια-βάλλω) λένε….είναι εκείνος που διαιρεί, πού χωρίζει, κόβει κάθε επικοινωνία και κατεβάζει το ον στην εσχάτη μοναξιά.
  .
  Αντίθετα, το σύμβολον (συν-βάλλω) συνδέει, κατασκευάζει μια γέφυρα, αποκαθιστά την επικοινωνία. Και λένε ακόμη ότι….η Αγία Γραφή δεν κάνει φιλοσοφία. Η Βίβλος δεν βλέπει στο Κακό σαν μιαν απλή έλλειψη Καλού και τελειότητος, μια μη πληρότητα, αλλά μια ελευθερία που απέτυχε και έγινε κακή θέληση. Προσθέτοντας το μη υπάρχον στο υπάρχον το διαστρέφει σε ον κακοποιό. Εν τούτοις, αυτή η διαστροφή το Κακό, δεν υλοποιείται και δεν προσωποποιείται σε Πονηρό, παρά μόνο με την ύπαρξη ορισμένων προϋποθέσεων, παρά μόνον αν του προμηθεύσει κανείς “κλίνη και φαγητό” οντολογικά, δηλαδή την δυνατότητα να επικαλεσθεί -χάρις στην ελευθερία τους- τους συνενόχους συνειδητούς ή μη, οι οποίοι προσφέρονται να υπηρετούν το ψέμα.
  .
  Το ερώτημα όμως που μπαίνει σχετικά με αυτούς που υπηρετούν σήμερα τη Χριστιανική θρησκεία και την εκκλησία είναι…πως γίνεται η ιεραρχία του σημερινού κλήρου…να είναι βουτηγμένη…μέσα ανομίες…με πλήθος σκάνδαλα…με πλήρη υποταγή στο χρήμα…με ένα σωρό ψέματα…με ανήθικες πράξεις…με σεξουαλικά σκάνδαλα και παιδεραστίες….με ύποπτες συναλλαγές με το εκάστοτε κράτος….να μην πληρώνει πάντα την εφορία….να σιτίζεται….από το κράτος…να επιβάλλει το δόγμα της….σε όλο τον λαό….ως αυτοί να είναι οι «περιούσιοι»…που ξέρουν την αλήθεια….που εκμεταλλεύονται μέσω της πίστης….τον κοσμάκη….που οι καημένοι δίνουν τον οβολό τους…και μερικοί μάλιστα δίνουν και τις περιουσίες τους στον κλήρο….τόσο «βλάκες» δηλαδή….αντί δυστυχώς να τις δώσουν σ’ ένα σχολείο…ή νοσοκομείο….για να πιάσει τόπο…!
  .
  Τους κάνετε τζάμπα….μάγκες…! Γι’ αυτό το παίζουν «έξυπνοι»…αφού έχουν φανατικούς οπαδούς…σε όλη την κλίμακα της κοινωνικής διαστρωμάτωσης…και ασκούν ένα ακόμη….άλλο σύστημα εξουσίας….!
  .
  .
  .
  Ο Όμηρος έλεγε: «Ποτέ μα ποτέ κακός άνθρωπος δεν ήταν σοφός.»….και αυτό το έχουμε δει όλα αυτά τα τελευταία 1.700 χρόνια….το ότι οι Χριστιανοί….δεν έχουν βγάλει….σοφούς….επαφίενται στις γραφές τους….και στον Χριστό….και για να στηλιτεύουν…την πολυμορφία, την ποικοιλομορφία, την πολυδιαφορετικότητα….τόσων πολλών Προγόνων μας Φιλοσόφων (ανδρών+γυναικών)…..όπου οι μεταγενέστεροι Χριστιανοί….σκαρφίστηκαν λοιπόν …τους αγίους….με ιστορίες για «αγρίους» με μπόλικα θαύματα…..ώστε τα θύματα…να κάθονται και να πιστεύουν την κάθε μπούρδα….και έβαλαν λοιπόν κάθε μέρα….να γιορτάζονται….τα δικά τους αμφιλεγόμενα πρόσωπα….και με το πρόσχημα της βάπτισης….που γίνεται σε μικρή ηλικία…να παίρνεις…κι ένα όνομα …Αγίου….κλπ….ώστε να σε εγκλωβίσουν….αφού το κάθε όνομα που κουβαλάς…σε «κουβαλάει» κι αυτό ταυτόχρονα επηρεάζοντας….τη θρησκευτική σου συνείδηση…εξ αρχής….διότι ΑΔΕΛΦΙΑ….έχει πολύ μεγάλη σημασία….να βαπτίζεσαι…κατά βούληση…κι όταν γίνεσαι πλέον μεγάλος σε ηλικία….όπως γινόταν με τους Προγόνους μας….κι άλλο με το ζόρι….και χωρίς να αντιλαμβάνεσαι…όντας μωρό…το τι σου γίνεται….όπως το επέβαλαν οι Χριστιανοί….!!!
  .
  .
  .
  Αλλά άμα πράγματι θέλουμε να απαλλαχτούμε απ’ τις κακές προδιαθέσεις της επιβολής των Χριστιανών….πρέπει ν’ αποφύγουμε δια παντός και τις κακές συναναστροφές τους….που ολόκληρη την Ελλάδα την έχουν καπελώσει….από την στιγμή που γεννιέσαι….μέχρι να πεθάνεις….!!! Διώξτε τους….μιαν ώρα αρχύτερα….για να δείτε άσπρη….μέρα….!!!…γιατί απλά η κατάρα του κακού….που οι ίδιοι κουβαλούν…..είναι ότι εξακολουθεί να γεννούν το κακό….άσχετα αν υπερασπίζονται για το αντίθετο. Και μην ξεχνάτε ότι οι κακοί υπακούουν στα πάθη τους…ακριβώς όπως οι δούλοι στ’ αφεντικά τους…!!! Φυσικά….ας μην ξεχνάμε ότι μόνο το κακό αναπτύσσεται από μοναχό του….αλλά για ν’ αναπτύξουμε όμως ΕΜΕΙΣ την καλοσύνη ……χρειάζεται προσπάθεια και θάρρος εκ μέρους μας. Εξάλλου ο κάθε συνετός άνθρωπος….ξέρει να προλαβαίνει το κακό….ο θαρραλέος το υποφέρει και φυσικά….δίχως να παραπονιέται. Και προπαντός τα όποια κακά έργα γίνονται….οφείλουν να γίνουν παράδειγμα και καθρέφτης….για τουςενάρετους ανθρώπους. Τα κακά που συναντάμε εις την ζωή μας είναι σαν ένα ταξίδι ζωής…όπως οι λόφοι…..που φοβίζουν τους ταξιδιώτες στην πορεία τους. Και τα δύο φαίνονται μεγάλα από μακριά…..μα όταν πλησιάσουμε από κοντά…..βλέπουμε πως μπορούμε να τα υπέρ πηδήξουμε ευκολότερα…..απ’ ότι εμείς νομίζαμε.
  .
  .
  Φυσικά το κάθε κακό εύκολα καταπνίγεται στη γέννησή του…..αλλά αν το αφήνουμε να μεγαλώνει και να δυναμώνει συνέχεια με την ανοχή μας…τότε είμαστε και συνυπεύθυνοι….για ότι διαδραματίζετε….! Η ανοχή …έχει και όρια….!!!
  .
  .
  Διότι το κακό που κάνουν οι άνθρωποι ζει ύστερα απ’ αυτούς….ενώ το καλό,….πολλές φορές…..θάβεται μαζί τους.

  .
  .
  Φυσικά ΑΔΕΛΦΙΑ….δεν αρκεί να παραπονιόμαστε για το κακό…γιατί απλά το διπλασιάζουμε. Όταν όμως το περιγελάμε….το εξουδετερώνουμε.
  .
  .
  Υπάρχει σε τούτον τον κόσμο ένας «μυστικός»….και κατ’ επέκταση….ο νόμος της ανταποδοτικότητας…. σκληρός κι απαραβίαστος θάλεγα….. γιατί πάντα το κακό στην αρχή θριαμβεύει …αλλά στο τέλος….πάντα νικιέται…..!

  .
  .
  ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε.Ι.)
  .
  diogeneis

  .
  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/04/blog-post_11.html#ixzz4teDHdQpE
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Επίκτητος: Μια εναλλακτική στάση ζωής
  .
  .
  .
  .
  .
  Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

  .
  .
  Μια εναλλακτική στάση ζωής: Ο Επίκτητος γεννήθηκε στην Ιεράπολη της της Φρυγίας. Ήταν δούλος και ζούσε στη Ρώμη, αλλά κάποια στιγμή κατάφερε – δεν ξέρουμε πώς- να ζει ελεύθερος. Έγινε φιλόσοφος και διώχθηκε από τη Ρώμη εξαιτίας σχετικού διατάγματος του Δομιτιανού.
  .
  .
  Πήγε μετά στη Νικόπολη της Ηπείρου (Νομός Πρέβεζας), όπου ίδρυσε φιλοσοφική σχολή. Μεταξύ των μαθητών του συγκαταλέγεται ο ιστορικός Φλάβιος Αρριανός, ο πραγματικός καταγραφέας των φιλοσοφικών του απόψεων, καθώς ο ίδιος δεν άφησε κανένα σύγγραμμα (όπως και ο Σωκράτης!). Ήταν ανάπηρος από το ένα πόδι, δεν ξέρουμε όμως πώς ακριβώς το έπαθε, κάποιοι λένε ότι έτσι γεννήθηκε, άλλοι ότι του το έσπασε σκόπιμα ο κύριός του.
  .
  .
  Τα κύρια σημεία που εστιάζει ο Επίκτητος είναι η ακεραιότητα, η αυτοδιαχείριση και η προσωπική ελευθερία, την οποία προωθεί με το να ζητάει στους μαθητές του την λεπτομερή εξέταση δύο κεντρικών ιδεών, την προαίρεση ελεύθερη εκλογή στάσης ζωής και τη σωστή χρήση των εντυπώσεων.
  .
  .
  Στο Εγχειρίδιον ο Επίκτητος δίνει ρητές συμβουλές για το πώς πρέπει να ζούμε. Λέγεται Εγχειρίδιον γιατί όλα τα άτομα που θέλουν να ζήσουν όπως πρέπει, πρέπει να το έχουν πάντα μαζί τους εύκαιρο. Είναι ένα βιβλίο συνεχούς και απαραίτητης χρήσης, όπως το σπαθί (που συχνά αναφέρεται με αυτή την λέξη και φαίνεται η παρομοίωση να έχει παρθεί από εκεί) για έναν στρατιώτη.
  .
  .
  Κάποια πράγματα τα εξουσιάζουμε και άλλα όχι, λέει ο Επίκτητος, και πρέπει να μάθουμε την διαφορά. Της εξουσίας μας είναι η γνώμη μας, η διάθεσή μας, η επιθυμία να απολαύσουμε, η προσπάθεια να αποφύγουμε, με άλλα λόγια όσα είναι δική μας ενέργεια. Δεν είναι της εξουσίας μας το σώμα, η περιουσία, οι δόξες, τα αξιώματα, με μια λέξη όσα δεν είναι δικής μας ενέργειας.
  .
  .
  Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να είμαστε ευτυχισμένοι κι αυτός είναι να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με πράγματα πέρα από τον έλεγχό μας.Αν θες, λέει, να μη σου τύχουν αρρώστιες, θάνατος ή φτώχεια, θα δυστυχήσεις. Την επιθυμία κατάργησέ την τελείως γιατί αν επιθυμείς κάτι που δεν είναι της εξουσίας σου θα αποτύχεις.
  .
  .
  Κάθε τι που αγαπάς να εξακριβώνεις τι είναι, πχ να λες χύτρα είναι έτσι ώστε αν σπάσει να μην ταραχθείς, αν φιλάς το παιδί σου ή την γυναίκα σου να λες, άνθρωπος είναι, έτσι δε θα ταραχθείς όταν πεθάνει. Αν θες η γυναίκα σου, τα παιδιά σου και οι φίλοι σου να ζουν αιωνίως, είσαι ηλίθιος. Θέλεις δηλαδή να εξουσιάζεις εκείνα που δεν είναι της δικής σου εξουσίας. Θάνατο και εξορία και όλα που σου φαίνονται τρομερά λογάριαζέ τα κάθε μέρα.
  .
  .
  Περισσότερο από όλα τον θάνατο, μ” αυτό ποτέ δε θα συλλογισθείς τίποτα ταπεινό, ούτε θα επιθυμήσεις τίποτα με υπερβολή. Πρέπει να αγαπάμε τα παιδιά μας, τα αδέρφια μας, τους φίλους μας αλλά ταυτόχρονα να υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας την θνητότητά τους. Η κυρίαρχη σχέση είναι με τον θεό: οι ανθρώπινες σχέσεις δεν θα έπρεπε να μας δίνουν λόγο να μεμφόμαστε τον θεό αλλά θα πρεπε να μας παρακινούν να χαιρόμαστε με την φυσική τάξη πραγμάτων.
  .
  .
  Δεν πειράζουν τους ανθρώπους τα πράγματα, αλλά οι γνώμες που σχηματίζουν για τα πράγματα. Πχ ο θάνατος δεν είναι κάτι φοβερό, αν ήταν θα φαινόταν και στον Σωκράτη, η ιδέα του θανάτου, επειδή είναι τρομερή, αυτή μας τρομάζει. Αν αλλάξουμε τις εντυπώσεις μας, θα αλλάξουν και τα συναισθήματά μας. Σε αυτό το αξίωμα βασίστηκε και η γνωστική ψυχοθεραπεία του Albert Ellis.
  .
  .
  Η πραγματική διαδικασία αυτοβελτίωσης είναι αρχικά ζήτημα του συνειδητά να επιβραδύνεις τη διαδικασία των σκέψεών σου ώστε να επιτρέψεις την αντανάκλαση όσων συμβαίνουν. Μοιάζει κάπως με τα φίλτρα που λέμε στην ψυχοθεραπεία, ανάμεσα στην σκέψη και τη δράση. Λέει “Εντύπωση, περίμενέ με λίγο. Άσε να δω τι είσαι και τι συμβολίζεις, άσε να σε τεστάρω”. Το να έχω μία εντύπωση σημαίνει να έχω επίγνωση για κάτι στον κόσμο.
  .
  .
  Οπότε αν κάποιος σε έχει θυμώσει γνώριζε ότι είναι η δική σου σκέψη που σε θυμώνει (αυτό μοιάζει με το τι λέει και ο Δαλάι Λάμα σε σχέση με τον θυμό). Οπότε πριν αντιδράσεις μην αφήσεις τις εντυπώσεις σου να σε παρασύρουν. Γιατί αν πάρεις λίγο χρόνο θα δεις ότι είναι πιο εύκολο να ελέγξεις τον εαυτό σου. Ο θυμός καταστρέφει την ικανότητά μας να λογικευτούμε και να πάρουμε καλές αποφάσεις για αυτό πρέπει να του φερόμαστε με φροντίδα, αλλά και αποφασιστικότητα.
  .
  .
  Ο Επίκτητος λέει ότι κάθε πράγμα έχει 2 χερούλια, ένα από το οποίο μπορείς να το σηκώσεις κι ένα από το οποίο είναι ασήκωτο. Κάθε πράγμα δηλαδή έχει 2 όψεις, μία υποφερτή και μία όχι! Ο θυμός μοιάζει άχρηστος για κάθε γεγονός στην ζωή μας. Μας εμποδίζει από το να διαχειριστούμε την κατάσταση που ουσιαστικά τον προκάλεσε. Είναι εργαλείο παραλογισμού.
  .
  .
  Η βάση της φιλοσοφίας είναι η αυτογνωσία. Η φιλοσοφία είναι τρόπος ζωής, διδάσκει ο Επίκτητος, και όχι απλά θεωρία. Για εκείνον όλα τα εξωτερικά γεγονότα κανονίζονται από τη μοίρα, επομένως δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. Πρέπει να τα δεχόμαστε ήρεμα, χωρίς πάθη. Ωστόσο είμαστε υπεύθυνοι για τις ενέργειές μας. Προσπαθώντας να ελέγξουμε τα ανεξέλεγκτα αρχίζουμε να υποφέρουμε.

  .
  .
  Αν και ο όρος ειμαρμένη που χρησιμοποιεί παραπέμπει στην έννοια του πεπρωμένου και της μοίρας, δεν πρέπει να συγχέεται με την μοιρολατρία. Στην περίπτωση της ειμαρμένης μπορούμε να επιλέγουμε παρόλο που όλες οι δυνατότητες στις οποίες ένα γεγονός ενδέχεται να εξελιχθεί είναι ήδη δεδομένες.
  .
  .
  Το ποια όμως από τις προκαθορισμένες δυνατότητες θα επιλέξουμε ανήκει στη δική μας δικαιοδοσία. Γι’ αυτό προκειμένου να προβούμε στις σωστές επιλογές θα πρέπει να έχουμε μελετήσει την φύση, ώστε γνωρίζοντας τις δυνατότητες των γεγονότων να επιλέξουμε αυτές που θα μας κάνουν ευτυχισμένους.
  .
  .
  Πχ η αρρώστια δεν είναι κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε, το πότε θα αρρωστήσουμε, το για πόσο, το αν θα συνέλθουμε, δεν εξαρτώνται από εμάς. Μπορούμε βέβαια να επισκεφτούμε έναν καλό γιατρό αλλά δεν μπορούμε να έχουμε έλεγχο στο αν θα πετύχει η θεραπεία.
  .
  .
  Για να πετύχουμε τη γαλήνη, την απάθεια, πρέπει να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με χαζές ανησυχίες, προσπάθειες να ελέγξουμε τους άλλους, γιατί θα οδηγούμαστε συνεχώς σε αγωνία και άγχος. Αντίθετα, θα πρεπε να δίνουμε την ενέργειά μας στο να προσπαθούμε να αυτοβελτιωθούμε και να κάνουμε το καθήκον μας και να ζούμε με τιμή, προσπαθώντας να δεχτούμε όσο πιο ήρεμα γίνεται τις προκλήσεις που εμφανίζονται μπροστά μας.
  .
  .
  Η απάθεια, δηλαδή η αταραξία της ψυχής είναι προϋπόθεση της αρετής και της ευτυχίας. Η αγωνία μας για την ζωή είναι από τα πολλά πάθη μας. Το πάθος είναι μια αφύσικη κίνηση της ψυχής, μια ορμή πλεονάζουσα, που μας παρασύρει σε επικίνδυνες για την ηθική ισορροπία και την ευτυχία μας, αντιδράσεις. Πρέπει λοιπόν να βγάλουμε από την ψυχή μας κάθε είδους πάθος για να κατακτήσουμε την αρετή και να γίνουμε ευτυχισμένοι.
  .
  .
  Τα συναισθήματα πένθους, οίκτου και στοργής είναι γνωστές ενοχλήσεις της ψυχής. Η θλίψη είναι το πιο επιθετικό, και ο Επίκτητος θεωρούσε το να πενθούμε ή να θλιβόμαστε πράξη κάκιστη. Είναι σα να πηγαίνουμε ενάντια στην θέληση του Θεού, έλεγε.
  .
  .
  Όταν συναντούμε εμπόδια, ποτέ να μην κατηγορούμε τους άλλους αλλά μόνο τον εαυτό μας, δηλαδή τις γνώμες μας. Ο απαίδευτος κατηγορεί τους άλλους για τα δικά του ατυχήματα, εκείνος που άρχισε να εκπαιδεύεται τον εαυτό του και ο πεπαιδευμένος ούτε τον εαυτό του.
  .
  .
  “Μη γυρεύεις τα πράγματα να γίνονται όπως θες, αλλά θέλε τα πράγματα όπως γίνονται και θα ευτυχίσεις” διακήρυσσε συχνά ο Επίκτητος.
  .
  .
  Η αρρώστια είναι εμπόδιο για το σώμα, όχι όμως και για την ελεύθερη κρίση. Αν κουτσαθείς αυτό είναι εμπόδιο για το πόδι, όχι όμως για την ελευθερία της κρίσης.Της περιουσίας καθενός μέτρο είναι το σώμα του. Για το σώμα μόνο ό,τι έχεις ανάγκη να παίρνεις (πχ ρούχα, τροφή). Μιας και περάσεις το μέτρο δεν υπάρχει πια όριο. Ηθική προστυχιά η υπερβολική ενασχόληση με το σώμα, να τρως υπερβολικά, να πίνεις υπερβολικά και τέτοια.
  .
  .
  Η προσοχή πρέπει να είναι στο πνεύμα.Τα σώματά μας δε μας ανήκουν στην πραγματικότητα, αφού δεν μπορούμε πάντα να αποφασίσουμε τι θα τους συμβεί.Μη λες πώς πρέπει να τρώνε αλλά αλλά τρώγε όπως πρέπει. Θυμήσου ο Σωκράτης τόσο είχε βγάλει από την ζωή του την επίδειξη που άνθρωποι έρχονταν και του ζητούσαν να τους συστήσει σε φιλοσόφους κι εκείνος τους έστελνε, τόσο δεν τον πείραζε να τον παραβλέπουν.
  .
  .
  Μην καυχιέσαι για ό,τι κάνεις.
  .
  .
  Προσδιόρισε για τον εαυτό σου έναν χαρακτήρα κι έναν τρόπο ζωής που θα τον κρατήσεις ανάλλαχτο και μόνος όταν είσαι και με άλλους.
  .
  .
  Του απαίδευτου κατάσταση και χαρακτήρας: ποτέ δεν περιμένει ωφέλεια ή βλάβη από τον εαυτό του, αλλά απ’ έξω. Του φιλόσοφου κατάσταση και χαρακτήρας: κάθε ωφέλεια ή βλάβη από τον εαυτό του την περιμένει.
  .
  .
  Έλεγε πως η ελευθερία και η σκλαβιά δεν είναι παρά ονόματα για την αρετή και την κακία και οι δύο εξαρτώνται από τη βούληση. Κανένας του οποίου η βούληση είναι ελεύθερη, δεν είναι δούλος. Εδώ θυμίζει λίγο αυτό που έλεγε ο Φρανκλ ότι μπορείς να διαλέξεις πως θα συμπεριφερθείς σε κάθε κατάσταση. Όπως και ο Επίκτητος ήταν δούλος, έτσι και ο Φρανκλ ήταν κρατούμενος σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
  .
  .
  Εστιάζει πολύ στην ελευθερία. Ένα αληθινά ελεύθερο άτομο δεν είναι ελεύθερο μόνο από χρέη, αλλά και από τις ενοχλήσεις που προκαλούνται προσπαθώντας να πείσουν τους άλλους ή να τους αλλάξουν. Δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να αντέξουμε την κριτική, ειδικά όταν δε δίνεται με καλό τρόπο.
  .
  .
  Ο Επίκτητος ρωτάει: “Αν κάποιος έδινε το σώμα σου σε κάποιον που γνώριζε τυχαία στον δρόμο θα θύμωνες πολύ. Και δεν ντρέπεσαι να δίνεις ο ίδιος το μυαλό σου, να αφήνεις να σε επηρεάζει όποιος τύχει να σου επιτεθεί λεκτικά;”
  .
  .
  Η ουσία του θεού είναι η καλοσύνη, έχουμε όλα τα καλά που θα μπορούσαν να μας δοθούν.
  Δεν ήταν υπέρ του γάμου και των παιδιών. Ο γάμος μπορεί να ήταν καλός σε μια κοινωνία σοφών ανδρών, αλλά με την επικρατούσα κατάσταση που είναι σα να βρίσκεσαι σε μάχη διαρκώς, μάλλον θα αποσπάσει τον φιλόσοφο από την υπηρεσία του Θεού.
  .
  .
  Ο γάμος θα μας βγάλει τις χειρότερές μας πλευρές, έλεγε ο Επίκτητος. Πίστευε πολύ στην φιλία, αλλά δεν πίστευε με τίποτα ότι μπορούν δύο σύζυγοι να είναι φίλοι. Ο γάμος, έλεγε, είναι μια τρομερή διάσπαση από την καλή ζωή. Το να ασχολείσαι καθημερινά με μικροπράγματα και με το να ασχολείσαι με τι κάνει το παιδί σου (αν έφαγε ή όχι) αν είναι άρρωστος ο άντρας σου κλπ είναι σκέτη αγγαρεία.
  .
  .
  Η συνεχής συναισθηματική προσοχή που απαιτείται από τους συζύγους συνεχώς είναι μεγάλο βάρος. Οι σοφοί δεν πρέπει να ανησυχούν και να ασχολούνται με τις ασήμαντες λεπτομέρειες της οικογενειακής ζωής. Στη μόνη περίπτωση που ήταν υπέρ του γάμου ήταν μεταξύ 2 φιλοσόφων, όπως στην περίπτωση του Κράτη και της Ιππαρχίας (Κυνικών φιλοσόφων) που ζούσαν λιτά, χωρίς σπίτι ή υπάρχοντα, ζώντας στους δρόμους, χωρίς να αναλώνονται σε τσακωμούς για το ποιος θα πλύνει τα πιάτα.
  .
  .
  Ο Επίκτητος χρησιμοποιεί τις εξής αναφορές σχετικά με το πώς θα έπρεπε να ζουν οι Στωικοί την ζωή τους.
  .
  .
  Η ζωή σαν μια γιορτή:Ενθαρρύνει να σκεφτούμε τη ζωή μας σαν γιορτή, κανονισμένη προς όφελός μας από τον Θεό, σαν κάτι που πρέπει να ζούμε με χαρά και να μη λυγίζουμε από τις δυσκολίες, αλλά να βλέπουμε την μεγαλύτερη εικόνα.
  .
  .
  Η ζωή σαν παιχνίδι:Ενθαρρύνει τους μαθητές του να εκτιμήσουν τα εξωτερικά πράγματα που είναι αδιάφορα (ούτε καλά, ούτε κακά). Το τι μετράει είναι το πώς παίζουμε το παιχνίδι. Όπως και όταν κάποιοι παίζουν μπάλα δε σκέφτονται αν η μπάλα είναι καλή ή κακή, θέλουν απλά να την πετάξουν και να την πιάσουν. Με τα παιχνίδια συζητά και περί της αυτοκτονίας. Λέει δηλαδή, αν δεν αντέχεις την ζωή μπορείς να παραιτηθείς, όπως αν δε σου άρεσε ένα παιχνίδι θα το σταματούσες.

  Να είσαι σαν τα παιδιά που λένε “δε θα παίξω άλλο” και φεύγουν όταν δεν απολαμβάνουν το παιχνίδι. Έτσι να κάνεις κι εσύ και αν μείνεις τελικά, να σταματήσεις να γκρινιάζεις. Όποιος βρίσκει την ζωή αβάσταχτη είναι ελεύθερος να παραιτηθεί, αλλά να το σκεφτεί καλά πριν αφήσει τον ρόλο του. Οι Στωικοί ποτέ δε θα την βρουν αβάσταχτη και δε θα παραπονεθούν σε κανέναν – Θεό ή άνθρωπο.
  .
  .
  Η ζωή σαν ύφανση: Ό,τι υλικό μας δίνεται πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε σωστά και όσο καλύτερα μπορούμε. (όπως αυτοί που φτιάχνουν τις πλέξεις, κλπ)
  .
  .
  Η ζωή σαν θεατρικό έργο: Ο ρόλος που παίζουμε στην ζωή κανονίζει και ποιες πράξεις είναι κατάλληλες για μας. Πρέπει να δεχόμαστε την μοίρα μας, όποια κι αν είναι, αφού δεν επιλέγουμε τον ρόλο μας. Να θυμάσαι ότι είσαι ένας ηθοποιός του οποίου ο χαρακτήρας έχει αποφασιστεί από τον συγγραφέα – είτε είναι μικρός, είτε είναι μεγάλος. ‘Ο,τι κι αν θέλει να είσαι, παίξε τον ρόλο που σου δόθηκε όσο καλύτερα μπορείς. Είναι δουλειά σου να κάνεις το καλύτερο που μπορείς, αλλά είναι δουλειά άλλου να επιλέξει τι ρόλο θα παίζεις.
  .
  .
  Η ζωή σαν ένας αθλητικός αγώνας: Όπως οι αθλητές πρέπει να προετοιμάζονται για να μπουν στην αρένα, έτσι και οι Στωικοί προετοιμάζονται για την φιλοσοφική ζωή μέσων της ηθικής που διδάσκονται. Η εκπαίδευση για τη Στωική ζωή είναι όπως η εκπαίδευση του αθλητή, δύσκολη, απαιτητική και δυσάρεστη. Πρέπει να τα έχουμε σκεφτεί όλα αυτά που χρειάζονται για να προετοιμαστεί κάποιος για κάτι, ώστε να μη φανούμε μετά χαζοί, αν δεν έχουμε υπολογίσει σωστά. Πρέπει να εκπαιδευόμαστε συνεχώς και να είμαστε έτοιμοι για όλα όσα μπορεί να συναντήσουμε μπροστά μας, ο αγώνας είναι εδώ κάθε στιγμή.
  .
  .
  Η ζωή σαν στρατιωτική θητεία: Η μεταφορά αυτή επιστρέφει στην Στωική ιδέα ότι το σύμπαν κυβερνάται από τον Θεό και είτε μας αρέσει είτε όχι, είμαστε όλοι στην υπηρεσία του. Η ζωή είναι σαν την υπηρεσία του στρατιώτη, καθένας είναι υπεύθυνος για κάτι. Αν δεν το κάνεις, ο στρατηγός σου θα παραπονεθεί και θα φέρεις και όλους τους υπόλοιπους σε δυσμενή θέση όλο τον στρατό με το λάθος σου.
  .
  .
  Αν ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε δε θα υπήρχε στρατιώτης να κρατά σκοπιά ή να πολεμήσει. Έτσι είναι και στην ζωή του κάθε ανθρώπου είναι μια εκστρατεία. Είναι για σένα να παίξεις τον ρόλο του στρατιώτη, να κάνεις τα πάντα για να ευχαριστήσεις τον Στρατηγό.
  .
  .
  Η φιλοσοφία των Στωικών μπορεί να περιληφθεί και στην φράση που λένε στα προγράμματα των 12 βημάτων: “Θεέ μου δώσε μου τη δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, την υπομονή να αντέξω αυτά που δεν μπορώ και την σοφία για να γνωρίζω την διαφορά μεταξύ τους”.
  .
  .
  πηγη

  .
  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/04/blog-post_2904.html#ixzz4teECUZdw
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  Η Ατομική, Δική Σου Πορεία

  .
  .
  .
  .
  .
  Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013
  .
  .
  Τι αποκάλυψη!
  Οι αποκαλύψεις συμβαίνουν όταν τολμάς να αμφισβητείς τις ιδέες σου… ειδικά τις πιο πειστικές!
  Τόλμησε λοιπόν!
  Η ζωή σου έχει ήδη σχεδιαστεί από την αρχή!
  Δεν γνωρίζεις τις λεπτομέρειες γιατί αυτές θα συμπληρωθούν βάση του τρόπου που θα αποφασίσεις να τις βιώσεις.
  Πολλά παραμένουν κρυμμένα, όχι γιατί υπάρχουν και απλά «δεν πρέπει να τα ξέρεις», αλλά γιατί τα κομματάκια δεν έχουν συμπληρωθεί ακόμα.
  Αλλά η βασική σου πορεία, ο σχεδιασμός του ταξιδιού σου, τα καθοριστικά του ορόσημα έχουν ήδη προκαθοριστεί. Εσύ τα έχεις επιλέξει και Έχεις αποφασίσει, προτού Έρθεις εδώ.
  Τα ήξερες όλα από παιδί, αλλά η λογική του επιφανειακού νου σου τα είχε απορρίψει. Τα έχες ξεχάσει.
  Αν επιτρέψεις στον εαυτό σου να θυμηθεί, θα τα εντοπίσεις όλα, ένα ένα. Κοιτάζοντας τη ζωή σου μέχρι τώρα, θα αντιληφθείς, μέσα από απαλλαγμένη (από πεποιθήσεις και προγραμματισμούς) σφαιρική όραση, ότι όλα ανταποκρίνονται στην βαθύτερη, πρωταρχική Σου επιθυμία. Γνώριζες. Στην πορεία, αυτή τη γνώση θέλησες να την υποτιμήσεις.
  Δεν έχει τίποτα να κάνει όλο αυτό με τις επιθυμίες του επιφανειακού νου. Αν τον ρωτήσεις (κάτι που θα κάνεις αν είσαι ακόμα δέσμιός του βάση προγραμματισμού), θα αρνηθεί τα πάντα. Θα απορρίψει εύκολα αυτή την αλήθεια, που διαφέρει από απλή «ιδέα».
  Δεν αποφεύγεις το πεπρωμένο σου. Γιατί άλλωστε να ήθελες να το κάνεις; Είναι η ζωή που Εσύ Σχεδίασες και Αποφάσισες για τον Εαυτό σου. Η καλύτερη ζωή που θα μπορούσες να έχεις!
  Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να εκπαιδεύσεις τον επιφανειακό νου να ευθυγραμμιστεί με τη Θέλησή Σου, για να ζήσεις με χάρη και τιμή, ευγνωμονώντας όλα όσα βιώνεις στην πορεία σου. Και δεν έχει λόγο να μην το κάνει όταν του αφιαρέσεις το ρόλο του προστάτη που του έχεις, ασυνείδητα, αναθέσει. Τότε διαπιστώνεις ότι δεν είναι καν θέμα εκπαίδευσης αλλά απαλλαγής, απελευθέρωσης και ανοίγματος.
  Ξεχνάμε τον προορισμό μας, όταν αρχίζουμε να έχουμε άποψη, όταν αποκτάμε προσωπική (εγωιστική) ατζέντα, με κοπό να ελέγχουμε έκβαση, βασιζόμενη στο φόβο και στις πεποιθήσεις ενοχής και αυτο-υποτίμησης.
  Ξεχνάμε όταν βασιζόμαστε περισσότερο στις υποσυνείδητες καταγραφές της έλλειψης και την πλάνη των κατώτερων ενστίκτων που μας μεταμορφώνουν σε δούλους και αμήχανα, συμβιβασμένα θύματα της ζωής.
  Το ξύπνημα, η ενθύμηση, είναι προσωπική υπόθεση, την οποία οφείλουμε στον Εαυτό μας, να επιλέξουμε συνειδητά. Πριν από αυτό, τίποτα δεν έχει νόημα, τίποτα δεν είναι διαχρονικό ούτε έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα πέρα από την επιφανειακή, διασκορπισμένη ύπαρξη σε ένα κόσμο χωρίς συνοχή, χωρίς δικαιοσύνη, χωρίς αγάπη.
  Και όταν ξαναθυμηθείς, όταν επιτέλους αποδεχτείς τη δική Σου Βούληση, τότε σταματάς να αγωνιάς, να φοβάσαι και να πολεμάς με τη ζωή. Τα πάντα αποκτούν άλλο νόημα, ο νους αδειάζει από τις πολυάριθμες, άσκοπες σκέψεις και ηρεμεί. Τότε είναι έτοιμος να γίνει πιστός υπηρέτης και εκτελεστής του Θέληματός Σου, το οποίο και αποδέχεται, σε Αυτό αφοσιώνεται με ηθελημένη δέσμευση, με δέος, δυναμη πολεμιστή και παράλληλα με ταπεινότητα.
  .
  .
  Είναι μια εντελώς διαφορετική κατάσταση ύπαρξης που δύσκολα περιγράφεται αλλά βιώνεται στο έπακρον, με απόλυτη έκσταση και αίσθηση «έλευσης», από όσους είναι διατεθειμένοι να σπάσουν τα στενά (αλλά επιβλητικά) όρια του εγώ.
  .
  .
  πηγη

  .
  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/03/blog-post_5777.html#ixzz4teEbzitu
  .
  .
  .
  .
  ΥΣ.
  .
  Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΘΗΤΕΙΑ ………………
  .
  .
  ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ,
  ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ,
  ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΗ ,
  ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ,
  ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ,
  .
  ΤΟΝ ΜΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ,
  ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ,
  ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΡΟΣ ΣΤΟ ΚΑΛΟ ,
  ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ …………….
  .
  Η ΥΠΑΡΞΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΩΝΑΣ ………………….
  .
  ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ .
  .
  ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ .
  .
  .
  .
  .
  .
  .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>