«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ανθελληνική αγγλική συμπεριφορά! Και ντόπιοι μεταποιητές!

Φυσικά όλα τα παρακάτω θα τα εννοούσα?????? Αν διαπίστωνα αγγλική ανθελληνική συμπεριφορά???

ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Σημασία έχει ποιο το λέει, ποιος και τι λέει, ποιος το ανεβάζει στο διαδίκτυο, ή στα πουλημένα ΜΜΕ, ποιος ανέχεται τα ανθελληνικά μαχαιρώματα και αφού δεν τα καυτηριάζει, σημαίνει ή είναι πληρωμένος προδότης, ή υιοθετεί τις Αγγλικές βρομιές!

Όλα τα ανθελληνικά υποκείμενα με τα ντόπια προδοτικά τσιράκια τους και το πρόσχημα της επιστημονικής μελέτης από έγκριτους ανθέλληνες επιστήμονες, αλλά χωρίς όνομα, προσπαθούν να συκοφαντήσουν τους αρχαίους Έλληνες ότι ήταν μαστούρηδες οι ιερείς στα μαντεία!!!

Διάφοροι μεγάααααλοι  ανθέλληνες επιστήμονες, ανασκευάζουν και κατασκευάζουν και αναμασάνε τα σκατά τους, από αυτά που χωρά ο ΚΟΛΛΟΣ ΤΟΥΣ!

Ρε αλήτες και εσύ με την επιστημονική σου ανάλυση του ΚΟΛΛΟΥ ΣΟΥ και του ντόπιου αχάριστου προδότη, Ρε καθίκια του κερατά, όλα αυτά που είσαστε, που βλέπεται, που ακούτε, που γεύεστε, συν ότι περπατάτε στα δυο πόδια το χρωστάτε στους Μαστούρηδες Έλληνες, Βρομεροί, αχάριστοι, άγγλοι κίναιδοι, ζείτε και τρέφεστε από αυτά που κλέψατε από τους μαστούρηδες αρχαίους Έλληνες!

Ρε  ανθελληνικά βρομοσκούλικα, καμία μελέτη δεν σας έπεσε στα χέρια πριν γεμίσετε τον κόσμο ξερατά, ότι τα σημεία αυτά επιλεγόντουσαν, για ένα και βασικό λόγο, ότι είναι τα καλύτερα μαγνητικά παιδία επικοινωνίας με τους προγόνους τους, με το σπίτι τους στο σύμπαν!!!

Για αυτό πισωγλέντηδες κίναιδοι άγγλοι συκοφαντείτεσε κάθε ευκαιρία, αυτούς που από ζώα σας έκαναν ανθρώπους, διότι δεν είσαστε ίδια φυλή, είσαστε διάφορα ζουμιά από πειράματα που έκαναν οι αρχαίοι έλληνες για να φτιάξουν στην γη μια γήινη φυλή να αντέχει στις γήινες συνθήκες!

Ξέρεις εσύ από ζουμιά μεγάλε επιστήμονα, ιδικά στο κλαρίνο??????? Ξέρεις εσύ… αυτά που πετάνε με τους κουβάδες οι τσατσάδες στα μπουρδέλα, τέτοια ζουμιά είσαστε όλοι οι ανθέλληνες λαοί ιδικά οι Άγγλοι!

Σταματήστε να λέτε τις ανθελληνικές βρομιές, ως επιστημονικές μελέτες, γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα……… Και θα  τιμωρηθείτε…… Σκληράαααααα!!!

Το ποιο πρόστυχο, ύπουλο, καταχθόνιο, φρικιαστικό όπλο είναι η προπαγάνδα, πες πες κάτι θα μείνει!

Οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν απίστευτα έξυπνοι άνθρωποι και πιστεύω πως θα είχαν αναγνωρίσει αυτή τη σημασία των σεισμών και θα ήθελαν οι πολίτες τους να επωφεληθούν από αυτούς» ανέφερε ο Στιούαρτ.

Δεν λέει πώς να ωφεληθούν;;;;;

Στο παρελθόν, ορισμένοι επιστήμονες είχαν υποστηρίξει ότι οι Δελφοί είχαν αποκτήσει την ξεχωριστή θέση τους στην αρχαία ελληνική κοινωνία σε μεγάλο βαθμό χάρη σε μια ιερή πηγή και σε αέρια που εκλύονταν από ένα σεισμικό ρήγμα.

 Ναι πήγαιναν επάνω στο ρήγμα και τραβούσαν την πρέζα τους!!!

Πραγματικά, μπορώ να αναγνωρίσω στους Κίναιδους άγγλους ένα μεγάλο προτέρημά τους, ότι είναι ιδικοί σε δόλια και υποχθόνια υπονοούμενα!!!

Άλλωστε το νιώσαμε καλά και εγκληματικά στο πετσί μας οι Έλληνες, στο καταχθόνιο σχέδιό τους, τον εμφύλιο, που είναι εξ ολοκλήρου έργο δικό τους!

Οι αρχαίοι Έλληνες έχτιζαν σκοπίμως στις περιοχές των σεισμικών ρηγμάτων

Σύμφωνα με Βρετανό καθηγητή

Τα σεισμικά ρήγματα είναι πιθανό ότι έπαιξαν ρόλο-κλειδί στη διαμόρφωση του πολιτισμού των αρχαίων Ελλήνων, υποστηρίζει ένας Βρετανός γεωεπιστήμονας.

Όπως πιστεύει, οι πρόγονοί μας πιθανώς έχτιζαν ναούς, ιερά και άλλα κτίρια μεγάλης γι’ αυτούς σημασίας σκοπίμως σε περιοχές που προηγουμένως είχαν πληγεί από σεισμούς.

Ο καθηγητής γεωεπιστήμονας Ίαν Στιούαρτ, διευθυντής του Ινστιτούτου Βιώσιμης Γης του Πανεπιστημίου του Πλίμουθ, ο οποίος έκανε τη σχετική δημοσίευση στο γεωλογικό περιοδικό “Proceedings of the Geologists’ Association”, έχει στο παρελθόν παρουσιάσει διάφορα ντοκιμαντέρ του BBC σχετικά με την πολιτισμική επιρροή των σεισμών.

Στη νέα μελέτη του υποστηρίζει ότι τα σεισμικά ρήγματα στην περιοχή του Αιγαίου έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να αποκτήσουν συγκεκριμένες περιοχές ιερή σημασία και να ανεγερθούν σε αυτές σημαντικοί ναοί και πόλεις.

Στο παρελθόν, ορισμένοι επιστήμονες είχαν υποστηρίξει ότι οι Δελφοί είχαν αποκτήσει την ξεχωριστή θέση τους στην αρχαία ελληνική κοινωνία σε μεγάλο βαθμό χάρη σε μια ιερή πηγή και σε αέρια που εκλύονταν από ένα σεισμικό ρήγμα.

Ένας σεισμός κατέστρεψε το ιερό των Δελφών το 373 π.Χ., αλλά ο ναός κτίσθηκε ξανά στο ίδιο σημείο, όπως επισημαίνει ο βρετανός ερευνητής.

Ο Στιούαρτ θεωρεί όμως ότι οι Δελφοί δεν αποτελούσαν εξαίρεση και ότι άλλες τοποθεσίες όπως οι Μυκήνες, η Έφεσος, η Κνίδος και η Ιεράπολις είχαν επίσης αποκτήσει ξεχωριστό «στάτους» εξαιτίας της παρουσίας γειτονικών ρηγμάτων.

Όπως δήλωσε «πάντα θεωρούσα ότι ήταν κάτι περισσότερο από σύμπτωση το γεγονός πως πολλές σημαντικές τοποθεσίες στον κόσμο του Αιγαίου βρίσκονται ακριβώς πάνω από ρήγματα που προκλήθηκαν λόγω σεισμικής δραστηριότητας.

Οι αρχαίοι Έλληνες απέδιδαν μεγάλη αξία στις θερμοπηγές που δημιουργούνται από σεισμούς, ίσως, όμως η κατασκευή ναών και πόλεων κοντά σε αυτά τα μέρη να ήταν πιο συστηματική από ό,τι είχε προηγουμένως θεωρηθεί».

Η μελέτη καταγράφει αντιστοιχίες μεταξύ ενεργών ρηγμάτων και αρχαίων ελληνικών πόλεων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου, στη σημερινή δυτική Τουρκία.

Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις, ορισμένα ρήγματα φαίνονται να περνούν κυριολεκτικά μέσα από την ‘καρδιά’ μερικών ιερών κτισμάτων.

«Δεν υποστηρίζω ότι κάθε ιερή τοποθεσία στην αρχαία Ελλάδα κτίσθηκε πάνω σε ένα ρήγμα.

 Όμως μολονότι σήμερα η σχέση μας με τους σεισμούς είναι πλήρως αρνητική, πάντα ξέραμε ότι σε βάθος χρόνου οι σεισμοί δίνουν περισσότερα από όσα παίρνουν.

Οι αρχαίοι Έλληνες ήσαν απίστευτα έξυπνοι άνθρωποι και πιστεύω πως θα είχαν αναγνωρίσει αυτή τη σημασία των σεισμών και θα ήθελαν οι πολίτες τους να επωφεληθούν από αυτούς» ανέφερε ο Στιούαρτ.

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=900788

Περίληψη Η αρχαία καταστρεπτική ικανότητα των σεισμικών βλαβών είναι ιστορικά γνωστή από τους ιστορικούς και οι πολιτιστικές τους επιπτώσεις που αποκαλύφθηκαν ευρέως από τους αρχαιολόγους.

 Οι αρχαιολογικές και γεωλογικές έρευνες σε μερικές από τις πιο γνωστές τοποθεσίες στον κόσμο της αρχαίας Ελλάδας, ωστόσο, υποδεικνύουν μια πιο ξεχωριστή και στενή σχέση μεταξύ των σεισμικών βλαβών και των προηγούμενων ανθρώπινων οικισμών.

Στο χείμαρρο του σεισμού του Αιγαίου, οι αστραπές λειτουργούν ως ασβεστολιθικά τοιχώματα πάνω στα οποία κατασκευάστηκαν οχυρώσεις, ακροπόλεις και ακρόπολη και οι υποκείμενες γραμμές βλάβης ήταν οι προτιμώμενες διαδρομές για την κίνηση και την έξοδο των υπόγειων υδάτων.

 Ο ζωτικός καθαριστικός ή θεραπευτικός ρόλος των φυσικών πηγών στις τελετουργικές πρακτικές των πρώιμων οικισμών υποδηλώνει ότι οι γραμμές φθοράς από τις οποίες διαρρέουν ίσως βοήθησαν να τοποθετηθούν οι νεοσύστατοι κόμβοι των ελληνικών πόλεων.

Ομοίως, η τάση των σεισμών να διαταράσσουν τα υπόγεια ύδατα και να διακόπτουν περιστασιακά τις ανθεκτικές πηγές παρέχει έναν μέχρι τώρα μη αναγνωρισμένο μηχανισμό για την απότομη κατάρρευση αυτών των ίδιων οικισμών.

Οι αναθηματικές κόγχες, τα γλυπτά, οι ανάγλυφες επιγραφές και οι επιγραφές στις επιφάνειες των σφαλμάτων υποδηλώνουν ότι τα ιερά ιερά, ιδιαίτερα εκείνα με διακοσμητικές λειτουργίες, μπορεί να έχουν σχεδιαστεί σκόπιμα και να τιμούνται ως άμεσες συνδέσεις με τον χθόνιο βασίλειο.

Περιφερειακά, το δίκτυο κατακερματισμού του Αιγαίου, τα γεωθερμικά νερά που κυκλοφορούν και οι βαθιές αφαλάτωση δημιουργούν το τεκτονικό πλαίσιο για τις πηγές και τα αέρια που εισπνέουν τον αρχαίο ελληνικό κόσμο σπηλαίων, σπηλαίων, θαλάμων και ιερών σπηλιών.

Η πιθανότητα ότι τα σεισμικά σφάλματα μπορεί να αποτελούσαν το επίκεντρο σημαντικών ιερών θέσεων σημαίνει ότι, λόγω της προφανής καταστροφικότητάς τους, οι σεισμοί μπορεί να είχαν μια μη αναγνωρισμένη πολιτιστική σημασία στην ελληνική αρχαιότητα.

Λέξεις-κλειδιά σεισμοί; Αρχαιολογία; Τεκτονική; Ελλάδα; Τουρκία

Το πρωτότυπο εδώ http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0016787817301190

Abstract The ancient destructive capability of earthquake faults is well chronicled by historians and their cultural impact widely uncovered by archaeologists. Archaeological and geological investigations at some of the most renowned sites in the ancient Greece world, however, suggest a more nuanced and intimate relationship between seismic faults and past human settlements. In the Aegean’s karstic landscape earthquake fault scarps act as limestone ramparts on which fortifications, citadels and acropoli were constructed, and underlying fault lines were preferred pathways for groundwater movement and egress. The vital purifactory or therapeutic role of natural springs in the ritual practices of early settlements implies that the fault lines from which they leaked may have helped position the nascent hubs of Greek cities. Equally, the tendency for earthquakes to disrupt groundwater patterns and occasionally shut down persistent springs provides a hitherto unrecognized mechanism for the abrupt demise of those same settlements. Votive niches, carvings, reliefs and inscriptions on fault surfaces suggest important sacred sanctuaries, particularly those with oracular functions, may have been deliberately built astride active fault traces and venerated as direct connections to the chthonic realm (‘the underworld’). Regionally, the Aegean’s distributed network of tensional faulting, circulating geothermal waters and deep-seated de-gassing sets the tectonic framework for the springs and gases that infuse the ancient Greek netherworld of caves, chasms, chambers, and sacred grottos. The possibility that seismic faults may have constituted the fulcrum of prominent sacred places means that, for all their obvious destructiveness, earthquakes may have had an unacknowledged cultural significance in Greek antiquity.  Keywords Earthquakes; Archaeology; Tectonics; Greece; Turkey

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>