«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Στ. Κοντονής: Αποσιώπησαν μέρος της επιστολής με γκεμπελικές πρακτικές

ΚΟΝΤΟΝΗΣ «Το περιεχόμενο της άρνησης διατυπώνεται με τρόπο σαφή και καθαρό στο κείμενο της επιστολής που έδωσα στη δημοσιότητα … μου κάνει εντύπωση ότι τμήμα από το κείμενο έχει αποσιωπηθεί εντελώς από τα συστημικά ΜΜΕ -δεν μιλάμε για αυτά του κ.Μαρινάκη, εκεί μιλάμε για μία κατάσταση που εκθέτει τη δημοσιογραφία», είπε ο κ. Κοντονής

Δεν έχουν ούτε το σθένος να βάλουν μία επιστολή ολόκληρη, να την διαβάσει το κοινό και να βγάλει τα συμπεράσματά του, αποσιώπησαν τις αναφορές στην Άνοιξη της Πράγας που έθεσε το ζήτημα του Σοσιαλισμού με ελευθερία και δημοκρατία, με ανθρώπινο πρόσωπο, το ρεύμα του ευρωκομμουνισμού, αυτοί οι πλαστογράφοι μας κατηγορούν ότι δήθεν διαμορφώνουμε την Ιστορία, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής μιλώντας Στο Κόκκινο και το Στάθη Σχινά. Δείτε το πλήρες κείμενο της επιστολής.

«Το περιεχόμενο της άρνησης διατυπώνεται με τρόπο σαφή και καθαρό στο κείμενο της επιστολής που έδωσα στη δημοσιότητα … μου κάνει εντύπωση ότι τμήμα από το κείμενο έχει αποσιωπηθεί εντελώς από τα συστημικά ΜΜΕ -δεν μιλάμε για αυτά του κ.Μαρινάκη, εκεί μιλάμε για μία κατάσταση που εκθέτει τη δημοσιογραφία», είπε ο κ. Κοντονής.

«Του κ. Βενιζέλου την ανακοίνωση την έχουν ολόκληρη … από τη δική μου επιστολή αποσιωπούν εντελώς τα ζητήματα … για την Άνοιξη της Πράγας, που γεννήθηκε από το ΚΚ της Τσεχοσλοβακίας το 1968 και έθεσε για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα το ζήτημα του Σοσιαλισμού με ελευθερία και δημοκρατία, με ανθρώπινο πρόσωπο. Από εκείνη τη στιγμή δημιουργήθηκε το ρεύμα του ευρωκομμουνισμού. Όλα αυτά αποσιωπούνται … αυτοί οι πλαστογράφοι μας κατηγορούν ότι δήθεν διαμορφώνουμε την Ιστορία κτλ. … δεν έχουν ούτε το σθένος μία επιστολή να την βάλουν ολόκληρη, να την διαβάσει το αναγνωστικό κοινό και να βγάλει τα συμπεράσματά του … είναι προπαγανδιστές που θυμίζουν Γκέμπελς, λογικές και πρακτικές ναζί», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

«Γελοίοι και ανιστόρητοι» όσοι αποδίδουν σταλινισμό στην ανανεωτική Αριστερά

Σχολιάζοντας τις αναφορές Βενιζέλου στο Facebook και συγκεκριμένα το απόσπασμα που αναφέρει: «Κυρίως όμως αναρωτιέμαι τι είδους αντίδραση περιμένει η κυβέρνηση από την Εσθονία και άλλα κράτη – μέλη, ανάλογα με τις ειδικότερες ιστορικές ευαισθησίες καθενός που συμπίπτουν όμως στον κοινό παρονομαστή του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου; Αδιαφορία ή καταγραφή σε ένα αρχείο «δοσοληψιών» αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης; Ποιος εθνικός στρατηγικός στόχος υπηρετείται με τον τρόπο αυτό και ποιά δημοκρατική και άρα παροδική κυβέρνηση νομιμοποιείται να προσδίδει ιδεολογικό ή μάλλον ιδεοληπτικό πρόσημο σε μια ολόκληρη χώρα τοποθετώντας την στο περιθώριο των κοινών ευρωπαϊκών αξιών και ιστορικών προσλήψεων;» ο κ. Κοντονής σχολίασε ότι «μου δίνει την εντύπωση ενός ασυνάρτητου κειμένου … κάτι θέλει να πει, το οποίο δεν το λέει».

«Πρέπει να γίνει κατανοητό στην κοινωνία», τόνισε ο υπουργός, «ότι υπάρχει προσπάθεια διαστρέβλωσης και αποσιώπησης της ιστορικής πραγματικότητας, ότι αφενός ο κομμουνισμός σε οποιαδήποτε μορφή του, δεν μπορεί να ταυτιστεί με αυτό το όνειδος του ναζισμού, των στρατοπέδων συγκέντρωσης, της εξόντωσης 6 εκατ. εβραίων, εκατομμυρίων άλλων αντιφρονούντων ή αιχμαλώτων πολέμου … αφετέρου ότι δεν μπορεί κανείς να προσβάλλει το χώρο της ανανεωτικής Αριστεράς, που γεννήθηκε μέσα από την επέμβαση των Σοβιετικών στην Πράγα το 1968 … διασπάστηκε το ΚΚΕ και δημιουργήθηκε το ΚΚΕ Εσωτερικού, ήρθαμε σε σύγκρουση οι γεννήτορες και η ηγεσία του ΚΚΕ Εσωτερικού ακριβώς με αυτές τις πρακτικές, λογικές και πολιτικές. … Έρχονται σήμερα και αποδίδουν σταλινισμό στην ανανεωτική Αριστερά; Είναι γελοίοι και ανιστόρητοι».

Ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ, συντηρητική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας την στάση της αντιπολίτευσης, ο ίδιος τόνισε ότι «έχουμε να κάνουμε με έναν ακροδεξιό κατήφορο της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται σε σύγκρουση με το μεταπολιτευτικό της παρελθόν και με αυτό προσπάθησαν μεγάλοι ηγέτες της, ο Καραμανλής, ο Ράλλης, ο Μητσοτάκης, ο Στεφανόπουλος, να βγάλουν από την παράταξη το μίσος του εμφυλίου και τον αντικομμουνισμό».

«Εδώ, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τέτοιο φαινόμενο. Δεν ξέρω εάν έχουμε καταλάβει ότι αυτή η διαδικασία που δεν είναι τωρινή, απλώς παίρνει σάρκα και οστά, ιδεολογική κάλυψη, πλήττει τον πυρήνα της ίδιας της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας, γιατί είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που έχουμε να κάνουμε με μία τέτοια παρέμβαση, του ίδιου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης», όπως τόνισε.

Αντίστοιχα, «έχουμε επίσης μία συντηρητική μετάλλαξη του ΠΑΣΟΚ που ταυτίζεται με τη Δεξιά και τη συντηρητική παράταξη. Όταν είχε κληθεί ο Ανδρέας Παπανδρέου να καταδικάσει τη δικτατορία του Γιαρουζέλσκι στην Πολωνία, αρνήθηκε … ήθελε να δώσει ένα μήνυμα ότι δεν μπορούν να υπάρχουν ταυτίσεις, επικίνδυνες σε αυτά τα ζητήματα. Αυτό το ζήτημα αποδεικνύει τη συντηρητική μετατόπιση όχι μόνο της ΝΔ προς ακροδεξιές θέσεις και εμφυλιοπολεμικά κηρύγματα, αλλά και του κεντρώου χώρου … προς συντηρητικές κατευθύνσεις. Αυτό είναι πολύ δυσάρεστο», είπε ο κ. Κοντονής.

Η επιστολή Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή:

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής απάντησε αρνητικά στην πρόσκληση να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα», που διοργανώνεται στις 23 Αυγούστου, στο Ταλίν, στο πλαίσιο της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής που απέστειλε στους διοργανωτές, στην οποία παρουσιάζονται αναλυτικά οι λόγοι της άρνησής του.

«Η πρωτοβουλία σας να διοργανώσετε στο πλαίσιο της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «Η κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα» μας προκάλεσε εύλογα ερωτηματικά. Ειδικά σε μία περίοδο, που οι θεμελιώδεις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αμφισβητούνται ανοιχτά από την άνοδο των ακροδεξιών κινημάτων και των νεοναζιστικών κομμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η προαναφερθείσα πρωτοβουλία είναι πολύ ατυχής.

Η Ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχθεί παρόλο που μπορεί να γράφεται κυρίως από τους νικητές ή να αξιολογείται διαφορετικά από την οπτική των κρατών. Παρόλα αυτά, τα ιστορικά στοιχεία και γεγονότα, κατέγραψαν τον στρατό της ΕΣΔΔ ως τον απελευθερωτή της Ευρώπης και των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης και ως λυτρωτή από την φρίκη του Ολοκαυτώματος.

Στη σκέψη και στη συνείδησή μας, το ναζιστικό καθεστώς, δηλαδή εκείνο το  πολιτικό σύστημα, το οποίο έχει τον ρατσισμό, το μίσος τη μισαλλοδοξία και τη μαζική δολοφονία ως τον πυρήνα της ιδεολογίας του δεν θα υπήρχε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τον κομμουνισμό, με την πολιτική ιδεολογία που αυτός αντιπροσωπεύει, ή να συγκριθεί με οτιδήποτε άλλο, απλούστατα διότι η ανθρωπότητα δεν έχει αντιμετωπίσει τίποτε παρόμοιο με τον ναζισμό και ελπίζουμε πως δε θα το κάνει στο μέλλον.

Η φρίκη που γνωρίσαμε μέσω του Ναζισμού είχε μία και μόνη εκδοχή, αυτή που περιγράψαμε παραπάνω. Ο κομμουνισμός, αντίθετα, γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα, ένα εκ των οποίων υπήρξε ο ευρωκομμουνισμός, ο οποίος γεννήθηκε μέσα σε κομμουνιστικό καθεστώς, την περίοδο της Άνοιξης της Πράγας με στόχο να παντρέψει τον σοσιαλισμό με την Δημοκρατία και την ελευθερία. Αυτό το ιδεολογικό ρεύμα μπόλιασε έκτοτε την πολιτική σκέψη όλης της Δυτικής Ευρώπης, έθεσε ζητήματα αναζήτησης, αποτέλεσε ένα μεγάλο εργαστήρι θεωρητικών επεξεργασιών, διαμορφώνοντας μια κουλτούρα διαλόγου, που το κατέστησαν έναν οργανισμό ζωντανό.

Θεωρούμε πως η πρωτοβουλία διοργάνωσης ενός συνεδρίου με το συγκεκριμένο περιεχόμενο και τίτλο, στέλνει ένα λανθασμένο και επικίνδυνο πολιτικό μήνυμα, το οποίο είναι προϊόν των Συμφωνιών που ακολούθησαν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αναβιώνει το ψυχροπολεμικό κλίμα που τόσα δεινά έφερε στην Ευρώπη, αντίκειται στις αξίες της ΕΕ και σίγουρα δεν αντικατοπτρίζει την οπτική της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού, η οποία είναι πως ο ναζισμός και ο κομμουνισμός δε θα μπορούσαν ποτέ να υπάρχουν ως τα δύο μέρη της ίδιας εξίσωσης.

Έχει γίνει σαφές ότι η Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ελληνικού Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο εν θέματι Συνέδριο».

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>