«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού πολιτεύματος!

ΤΟ ΔΑΚΤΙΛΟ 1

«Οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογραμμίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

«Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές» απαντά σήμερα η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις θέσεις που εξέφρασε μετά την καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ αναφέρει ότι «στις 30-8-2016 είχε εκδώσει δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον των Ελληνικών δικαστηρίων».

Τώρα, συνεχίζει η ΕΔΕ, «μετά την πρόσφατη έκδοση δικαστικής απόφασης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι «παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις»».

«Οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή» υπογραμμίζει η Ένωση και προσθέτει:

«Η ορθή ερμηνεία και εφαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές».
Τέλος, η ΕΔΕ υπογραμμίζει ότι «η ανεξαρτησία των γραφείων στατιστικής στα κράτη μέλη μπορεί να «αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής Ένωσης» σύμφωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των δικαστών και των εισαγγελέων μιας χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού πολιτεύματος».
Πρώτο Θέμα

………………………………………..

Je suis André Géorgiou!

Παπακωνσταντίνου: «Ντροπή» η καταδίκη Γεωργίου…

Μιράντα Ξαφά: πολιτικά υποκινούμενη η δίωξη του Ανδρέα Γεωργίου

Στέφανος Μάνος: Ο κ. Γεωργίου πρέπει να βιώνει όσο κανείς άλλος τον ρόλο του Κ. στη Δίκη του Κάφκα

Ένωση Κεντρώων:Τέτοια ζητήματα επιβαρύνουν το κλίμα σχέσεων της Ελλάδας με τους δανειστές

Άννικα Μπράιτχαρτ (Εκπρόσωπος της Κομισιόν): “Έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία και την ακρίβεια των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ κατά την περίοδο 2010-2015 και μετά”

ΠΑΣΟΚ: “Οι θεωρίες της συνωμοσίας δηλητηρίασαν την Ελληνική κοινωνία δημιουργώντας ένα στερεότυπο ασύλληπτου μεγέθους που καθηλώνει τη χώρα διαιωνίζοντας την επιτροπεία και επιδεινώνοντας διαρκώς τους όρους της”

ΝΔ: σιγή ιχθύος μην ξυπνήσει ο Βούδας-σωρεία ανώδυνων και ποντιοπιλατικών δηλώσεων

ΚΚΕ: είναι ο καπιταλισμός ηλίθιε-με τον Γεωργίου θα ασχολούμαστε τώρα?

ΣΥΡΙΖΑ: Πληρώστε πρώτα τα δικαστικά του έξοδα (όπως σας υποχρεώνει η αγαπημένη σας ΕΕ) και μετά εκφέρετε και άποψη ξεφτίλες…

Ποτάμι: “Ντροπή η δίωξη Γεωργίου”…

ΣΚΑΙ: “Τυχόν καταδικαστική απόφαση αναμένεται να προκαλέσει την ενόχληση των θεσμών”

Δεν συνεχίζω άλλο, γιατί θα καταλήξω σαν την Σαράφογλου και θα πω ότι δεν φταίω εγώ αν όλες οι κοινωνικές ομάδες τάσσονται υπέρ της αθώωσης του πρώην υπαλλήλου του ΔΝΤ…

Αλήθεια πόσα λεφτά έχει “επενδύσει” το ΔΝΤ στην “επιμόρφωση” opinion maker στην χώρα μας? θα ξεπερνάνε και το περιβόητο έλλειμμα του 2009…

Βαγγελης Θεοδωρουλακης

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/08/je-suis-andre-georgiou.html#more

SOCRATES ALEXANDRINOS2 Αυγούστου 2017 – 9:03 μ.μ.

Ἀφοῦ δέν φταίει οὔτε ὁ κ. Γεωργίου γιά τήν διόγκωση τοῦ ἐλλείμματος,
οὔτε ὁ κ. Γιῶργος Παπανδρέου πού συζητοῦσε ἀπό τόν Ἀρπίλιο τοῦ 2009 μέ τόν κ. Στρώς Κάν γιά τό πῶς θά ὑπαχθῆ ἡ Ἑλλάδα στό ΔΝΤ,
καί ἀφοῦ δέν φταίει ἡ Εὐρωπαϊκή Ἐπιτροπή πού ἄλλαξε τούς κανόνες ὑπαγωγῆς στό δημόσιο ἔλλειμμα τήν ἄνοιξη τοῦ 2009,
οὔτε καί φταίει ἡ Εὐρωπαϊκή Στατιστική Ἀρχή πού ζήτησε ἀπό τόν Γεωργίου τήν γιά πρώτη φορά ἐφαρμογή τῶν ἐν λόγῳ κανόνων σέ βάρος τῆς Ἑλλάδος, ἀνεχθεῖσα τήν μή ἐφαρμοφή τῶν ἰδίων νέων κανόνων κατά τό τέλος τοῦ 2009 ἀπό τήν Γαλλία καί ἀπό τήν Γερμανία,
εἶναι προφανές ὅτι θά φταίω μόνον ἐγώ, ὁ Ἕλληνας πολίτης!…

Ὁ ὁποῖος Ἕλληνας πολίτης, κατανάλωνα ὑπερμέτρως πολλά ἐπί χρόνια ἄν καί ὑπό διεφθαρμένες ἡγεσίες (πού μοῦ ἔπαιρναν μέγα μέρος ἀπό ὅσα ὑποτίθεται ὅτι κατανάλωνα), ὅπως με ἐνημέρωναν χειραγωγικῶς (manipulativement) οἱ ἐφημερίδες οἱ φίλα προσκείμενες στίς πολιτικές τοῦ κ. Σόϊμπλε περί τό τέλος τοῦ 2009 καί στίς ἀρχές τοῦ 2010, γιά νά μήν ἀντιδράσω, καί
ὁ ὁποῖος Ἕλληνας πολίτης ἀναγκάσθηκα, ὅπως πάρα πολλοί Ἕλληνες πολίτες, νά περιμένω τό ἐκκαθαριστικό τῆς Ἐφορίας γιά νά πληρώσω τόν φόρο εἰσοδήματος οἰκονομικοῦ ἔτους 2009, ὅλο τό 2009, καί τό ἔλαβα στίς ἀρχές τοῦ 2010 – τέτοια πρωτοφανής καθυστέρηση στήν εἴσπραξη τῶν φόρων εἰσοδήματος γιά νά μεγαλώσῃ τό ἔλλειμμα τοῦ 2009!
Φἰλοι μέν οἱ Ευρωπαϊκή Ἐπιτροπή καί οἱ …”ἑταῖροι μας στήν Εὐρώπη” μέ τούς κεκραγμένους ὡς ἄνω ἑταίρους τους στήν Ἑλλάδα, ἀλλά φιλτάτη ἡ ἀλήθεια!

………………………………………..

2/8/17
Ο αξιότιμος κ. Ανδρέας Γεωργίου… Γιατί ο “σπαραγμός”, το “μίσος” και η “λατρεία” για τον γραφειοκράτη του ΔΝΤ;
FILE PHOTO: πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου (Δ) στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
FILE PHOTO: πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου (Δ) στη συνεδρίαση της Επιτροπής του Απολογισμού και του Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Ομολογώ ότι με την «υπόθεση Γεωργίου» δεν ασχολήθηκα σοβαρά ποτέ, αλλά παρακολουθώ με προσοχή όλα τα δημοσιεύματα, υπέρ και κατά του πρώην υπαλλήλου και γραφειοκράτη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που επελέγη από την τότε κυβέρνηση του Γεωργίου Α. Παπανδρέου ως επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ.
Δεν ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο θέμα, όχι επειδή ΔΕΝ είναι σοβαρό.

Αντίθετα, είναι σοβαρότατο. Και δεν έγραψα οτιδήποτε στο βιβλίο μου για την Τρόικα και την καταστροφή της Ελλάδας, πέραν της δημοσίευσης ενός απόρρητου ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail), διότι απαιτείτο περισσότερη έρευνα, όταν συνειδητοποίησα ότι οι αντιμαχόμενες πλευρές κάτι είχαν να κρύψουν.

Δεν ενδιαφερόντουσαν για την αλήθεια και καταθέτω τη θέση μου ορθά-κοφτά, διότι με την υπόθεση αυτή -πάνω απ’ όλα- αποδεικνύεται ότι η Ελλάδα είναι υπό κηδεμονία και η Δικαιοσύνη της άρεται και φέρεται από ξένες παρεμβάσεις και πολιτικές επιρροές.

Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που δημοσιεύω στο βιβλίο, και για το οποίο κλήθηκα από τον εισαγγελέα για κατάθεση, ο κ. Μπομπ Τράα, αξιωματούχος του ΔΝΤ και πρώτος μνημονιακός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα, απευθύνεται προς τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και του λέει ότι θα πρέπει το ζήτημα των στατιστικών στοιχείων “να παρακαμφθεί γρήγορα και σιωπηρά”.

Πραγματικά …άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου…

Η αλήθεια είναι ότι η κουβέντα αυτή είναι …βαριά και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Σίγουρα, φαίνεται να μην αναφέρεται σε μία νόμιμη ενέργεια.

Περισσότερο μοιάζει με τη συγκάλυψη μίας παράνομης ενεργειας.

Όμως, δεν είμαι εισαγγελέας, δεν είμαι δικαστής, άρα αδυνατώ να καταλήξω και στην απόφαση, αν είναι συγκάλυψη μίας παράνομης πράξης ή όχι.

Απ’ εκεί και πέρα, οι αντιμαχόμενες πλευρές έχουν «σκοτωθεί» μεταξύ τους και ο κ. Ανδρέας Γεωργίου, ένας βολεμένος γραφειοκράτης, που δείχνει απόμακρος ως να ενδιαφέρεται μόνο για τον εαυτό του, έχει καταστεί ήρωας των Ελλήνων εκσυγχρονιστών και γενικότερα του συστήματος που κυβερνούσε για δεκαετίες την Ελλάδα και εχθρός όσων πιστεύουν πως η ιστορία των Μνημονίων ήταν κατασκευασμένη για «να υποδουλωθεί η Ελλάδα».

Ο κ. Γεωργίου, στο μεταξύ, απολαμβάνει το «δράμα» του στην έπαυλή του στην Ουάσιγκτον, και έχουμε φτάσει στο σημείο να «δικαιώνεται» με εκβιασμούς και απειλές από τους δανειστές και να καταδικάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Ναι, πρόκειται για παράνοια.

Ρωτήθηκα γιατί, από τη στιγμή που είχα εκείνο το σοβαρό ντοκουμέντο στο βιβλίο μου, δεν ασχολήθηκα με το συγκεκριμένο ζήτημα:

Πρώτον, ήταν άλλο το αντικείμενο του βιβλίου, και το έγγραφο δημοσιεύθηκε επειδή, εκτός της αναφοράς στα στατιστικά, περιείχε άλλα στοιχεία που αφορούσαν την έρευνα για το πως δηλαδή η Ελλάδα καταστράφηκε μέσα από τα Μνημόνια.

Δεύτερον, όταν επιχειρήσαμε να πληροφορηθούμε τι εννοούσε ο …ποιητής Μπόμπ Τράα, πέσαμε πάνω σε τοίχο.

Δεν πήραμε απαντήσεις, αλλά δεχθήκαμε πιεστικές ερωτήσεις για το πως βρέθηκε το έγγραφο στα χέρια μας.

Ουδείς ήταν διατεθειμένος, ούτε σε καθεστώς ανωνυμίας, να συνεργαστεί για το θέμα αυτό.

Έτσι αποφασίσαμε να το αφήσουμε για αργότερα.

Είναι σημαντικό ότι ούτε μετά την αναζωπύρωση της υπόθεσης μπορέσαμε να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, που να πιστοποιούνται με στοιχεία.

Αλλά είναι δεκάδες τα ερωτηματικά και οι υποψίες.

Τρίτον: Παραμένει πάντα ανοικτό το ζήτημα:

Γιατί να παρακαμφθεί γρήγορα και σιωπηρά το θέμα των στατιστικών;

Γιατί έπρεπε να «μαγειρευτούν» είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω τα στοιχεία;

Τα ερωτήματα αυτά πιστεύω ότι δεν απαντήθηκαν ακόμα.

Τέταρτον: Τίθεται και ένα άλλο μείζον θέμα, που αφορά τις παρεμβάσεις των δανειστών για να διασωθεί ο κ. Γεωργίου.

Ερώτηση: Εάν η Ελλάδα δεν βρισκόταν υπό το «ζυγό» των Μνημονίων, θα μπορούσαν η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ να ταπεινώσουν με εξευτελιστικό τρόπο την Ελλάδα και την κυβέρνησή της;

Πως μπορεί να χαιρόμαστε με αυτή την παρέμβαση, μόνο και μόνο επειδή δεν μας αρέσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, την οποία -πως να το κάνουμε- την εξέλεξε ο ελληνικός λαός;

Ήμουν πάντα έντιμος με τους αναγνώστες, και θα είμαι και τώρα:

Στα πολιτικά παιγνίδια των οπαδών και των εχθρών του κ. Γεωργίου, “ενός μίζερου και ευθυνόφοβου γραφειοκράτη”, όπως τον χαρακτηρίζουν άνθρωποι που εργάστηκαν μαζί του, δεν έχω καμία θέση και σχέση.

Αλλά με προβληματίζει ο τρόπος αντίδρασης των δανειστών και η μάχη που δίνουν για να τον σώσουν.

Τι χρειάζονται οι απειλές και οι εκβιασμοί εάν οι δανειστές πιστεύουν ότι είναι αθώος;

Με προβληματίζει όμως και η στάση των αντιπάλων του, διότι έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα ήταν μία χρεωκοπημένη χώρα λόγω της διαφθοράς των πολιτικών και δεν απαιτείτο κανένα μαγείρεμα στατιστικών για να δεθεί στα Μνημόνια.

Διαβάστε πως ο αντικιμενικός Ιγνατίου προδίδη την Ελλάδα με ψέματα!

Από την άλλη πλευρά, εάν η εντολή του κ. Μπόμπ Τράα αφορούσε το μαγείρεμα των στατιστικών, αυτοί που ακολούθησαν και υλοποίησαν την εντολή -και εδώ υποστηρίζεται ότι εμπλέκεται ο κ. Γεωργίου έστω και αν δεν είχε ακόμα διοριστεί- πρέπει να αντιμετωπίσουν τη Δικαιοσύνη, η οποία πρέπει να φερθεί δίκαια και αξιόπιστα.

Επειδή κλήθηκα σε ανάκριση, βασικά για να επιβεβαιώσω ότι έχω δει το συγκεκριμένο έγγραφο που δημοσίευσα, πιστεύω ότι βασικοί μάρτυρες αυτής της υπόθεσης ΔΕΝ έχουν καταθέσει ακόμα.

Χωρίς να κληθούν αυτοί που ξέρουν και αναμείχθηκαν στην υπόθεση πως ζητούν οι δανειστές να κλείσει η υπόθεση;

Με το εκβιαστικό κλείσιμο της υπόθεσης αθωώνεται ο κ. Γεωργίου;

Οπότε, φίλοι και εχθροί του κ. Γεωργίου, να βάλετε τα μαχαίρια στη …θέση τους, και να βοηθήσετε να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση.

Οι αντιδράσεις των υπέρ και των κατά με προβληματίζουν, με ενοχλούν και με υποψιάζουν.

Η υπόθεση Γεωργίου δεν μπορεί να είναι αντικείμενο δημοσιογραφικής έρευνας. Είναι ζήτημα του εισαγγελέα και της Δικαιοσύνης.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Οι συνεχείς παρεμβάσεις των ξένων στη Δικαιοσύνη μίας χώρας, τι διαφέρουν από την άλωση της που εκτέλεσαν με επιτυχία αυταρχικοί ηγέτες όπως ο Ταγίπ Ερντογάν;

mignatiou.com
Αναρτήθηκε από Κριστιάν Ακκυριά στις 8/02/2017 10:40:00 π.μ.
Αντιδράσεις:

Ετικέτες Δημόσια Δοίκηση, Ελλάδα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Οικονομική Κρίση
7 σχόλια:

Κρίτων Καππαδόκης2 Αυγούστου 2017 – 12:19 μ.μ.
Μόνον φίλε κε. Ιγνατίου που το να μένουμε αποστασιοποιημένοι και κατά το δυνατόν απροκατάληπτοι αποτιμητές των γεγονότων στην προκειμένη περίπτωση,
δεν δικαιολογεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε “φίλους και εχθρούς” τού εν λόγω υπόδικου.

Διότι , οι μεν υπερασπιστές τού σκοτεινού υπαλλήλου είναι επιτιθέμενοι και εν αναιδή υπεροπλία , εκείνοι δε που τον καταγγέλλουν προσπαθούν να μετακινήσουν τοίχους (όπως μαρτυρείτε και εσείς).

Οι προστάτες του απαιτούν και επιβάλλουν αντισυνταγματικές, αντιθεσμικές και αθέμιτες μεθοδεύσεις, με μη αποκρυπτόμενη σκοπιμότητα την υποστήριξή του και την ασυλία του (να μην κριθεί για τα έργα του).

Αντιθέτως οι μη φίλοι και προστάτες του και κοντά σε αυτούς και εμείς οι απλοί πολίτες, απαιτούμε να ριχθεί φώς στο πώς και γιατί διαμόρφωσε ο Ανδρέας Γεωργίου το περιβόητο έλλειμμα σε ποσοστό υπερδιπλάσιο από το αντίστοιχο αρχικό των Ενωσικών υπηρεσιών, εάν αυτός πράγματι παρέλειψε να συνεκτιμήσει εξοφληθείσες οφειλές φορέων τού ευρύτερου δημόσιου τομέα που επηρέαζαν το τελικό ποσοστό και αντίθετα προσέθεσε βάρη χωρίς βεβαιωμένα στοιχεία για άλλους φορείς και μάλιστα μολονότι στις μέχρι τότε προηγούμενες χρήσεις ουδέποτε είχαν συνυπολογισθεί.

Στην τελευταία δε περίπτωση, εάν το έπραξε αυτό, γιατί δεν έκανε αντίστοιχες αναγωγές στις αμέσως (π.χ. δέκα ή και περισσότερες) προηγούμενες χρήσεις ώστε να υπολογισθεί αντίστοιχα η ετήσια αύξηση ή μη τού ελλείμματος και έναντι αυτών.

Με απλά λόγια εάν ενήργησε σύμφωνα με τούς παραδεδεγμένους κανόνες τής Στατιστικών μετρήσεων, όπως εφαρμόζονται στις άλλες χώρες τής Ε.Ε. και με τούς κανόνες λειτουργίας των συλλογικών οργάνων που προβλέπονται από τούς νόμους και Κανονισμούς.

Την καταφανή σκοπιμότητα να μην υποβληθούν σε έλεγχο και κρίση τα έργα τού Ανδρέα Γεωργίου την ανήγγειλε πρόσφατα μεγαλοφώνως και αυτός που τον διόρισε Jeffrey GAPa”ndreou (https://www.thepressroom.gr/politiki/espeyse-kidiso-toy-g-papandreoy-na-epitethei-sti) “απαγορεύοντας” στην Δικαιοσύνη να ερευνήσει και να αποφανθεί σχετικά, μήπως και κλονισθεί το γνωστό “δόγμα-καραμέλα” του ότι για την κατάρρευση τής Εθνικής Οικονομίας μας φταίει αποκλειστικά γενικώς η “δεξιά”.
Εάν αυτός είναι ο λόγος προστασίας και “αποστείρωσης” τού περί ού ο λόγος υπόδικου, τότε έχουμε μιάν επί πλέον αδιανόητη επέμβαση Ενωσικών οργάνων στην Ελληνική πολιτικοοικονομική πραγματικότητα:

Υποστήριξη και ενίσχυση συγκεκριμένου αποτυχημένου πρώην πρωθυπουργού, που συνεχίζει να προσπαθεί με πλατσουρίσματα να υποδύεται ότι μετέχει δήθεν (έστω και σκιωδώς) τού πολιτικού γίγνεσθαι.
Ή μήπως τελικά είναι και αυτό; 2 σε 1 όπως και κάποια άλλα σαμπουάν;

Καλύπτουν και προστατεύουν τον Αντρεούλη Γεωργίου και εν τω άμα σκεπάζουν αμαρτήματα τού Jeffrey GAP και διατηρούν το πολιτικό λείψανό του σε κατεψυγμένη ύπνωση, για την περίπτωση που τον ξαναχρειαστούν.
Ποιοί;
Γι’ αυτό οι αποστάσεις δεν μπορεί να είναι ίσες.
Και το ερώτημα παραμένει: Ποιοί;

Απάντηση

ορφεας2 Αυγούστου 2017 – 12:27 μ.μ.
Οποια ξεφτίλα Προ- θυπουργου να δέχεται ως μνημονιακο ορο την αθώωση και πληρωμή των δικαστικών εξόδων του κου Γεωργίου…..
Για ποια ανεξάρτητη δικαιοσύνη μιλαμε και γενικοτερα τι ετσι Ελλαδα σημερα με τους υπάρχοντες πολιτικους λακέδες που αλληλοδιαδεχοντσι στην εξουσία ?
Η πολις εάλω με την συνδρομή ολων μας μια κσι εμεις τους αναδείξαμε και συνεχίζουμε να αυτο βαυκαλιζόμαστε μακριά απο τα ουσιώδη ζητήματα των καιρών

Απάντηση

Δημητρης Τσιπλικωφ2 Αυγούστου 2017 – 2:31 μ.μ.
Το αρθρο του κ. Ιγνατιου παρουσιαζει σωστα το θεμα Γεωργιου αλλα εχει δυο αδυνατα σημεια: Κατ αρχην αναφερει ο αρθρογραφος:

…..Με προβληματίζει όμως και η στάση των αντιπάλων του(του Γεωργιου) , διότι έτσι κι αλλιώς, η Ελλάδα ήταν μία χρεωκοπημένη χώρα λόγω της διαφθοράς των πολιτικών και δεν απαιτείτο κανένα μαγείρεμα στατιστικών για να δεθεί στα Μνημόνια…..
Το συμπερασμα του αρθρογραφου δεν ειναι ασφαλες γιατι η Ελλαδα to 2016 καταταχθηκε σε θεματα διαφανειας 69η αναμεσα σε μια διεθνη λιστα με περισοτερες απο 170 χωρες.* Σε χειροτερη θεση απο την Ελλαδα υπαρχουν για παραδειγμα οι χωρες: Βahrain,Kuwait,Turkey,Brazil,China αλλα δεν εχουν πτωχευσει, νομιζω.

Ετσι λοιπον καταλαβαινουμε οτι η διαφθορα στην Ελλαδα προ 2011 (λες και αυτο μονο φταιει) ειναι σταχτη στα ματια του απλου πολιτη και σε καμμια περιπτωση δεν ηταν αρκετη σαν ποιοτικο και ποσοτικο στοιχειο για να δικαιολογησει την ενταξη του κρατους σε Μνημονια.Επιπλεον το στοιχειο της ανησυχιας των Ευρωπαιων φανερωνει ξεκαθαρα οτι ο Γεωργιου εκανε τις νωθειες στα στατιστικα στοιχεια καθ’ υποδειξη τους.

Παρακατω αναφερει ο κ. Ιγνατιου:…Επειδή κλήθηκα σε ανάκριση, βασικά για να επιβεβαιώσω ότι έχω δει το συγκεκριμένο έγγραφο που δημοσίευσα, πιστεύω ότι βασικοί μάρτυρες αυτής της υπόθεσης ΔΕΝ έχουν καταθέσει ακόμα Χωρίς να κληθούν αυτοί που ξέρουν και αναμείχθηκαν στην υπόθεση πως ζητούν οι δανειστές να κλείσει η υπόθεση;

Μα οι βασικοι μαρτυρες σε ενα εγκλημα οπως στην υποθεση Γεωργιου δεν ειναι οι υπογειοι σκοτεινοι τυποι των Βρυξελλων που διεταξαν το εγκλημα αλλα οι αυτοπτες μαρτυρες που σε καθε εγκλημα μπορουν να πουν στο δικαστηριο¨… ειδα…ακουσα….διαβασα στοιχεια κλπ…..Αυτοι οι μαρτυρες εχουν καταγγειλει τα παντα εδω και χρονια σε ανακριτες και εισαγγελεις και δεν ειναι αλλοι απο την Κυρια Ζωη Γεωργαντα** (μελος ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ) και τον Νικο Λογοθετη*** (αντιπροεδρο ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ) οι οποιοι πολεμουν ενα ολοκληρο συστημα που λεγεται Ελληνικο κρατος και οχι μονο.

Διαβαζοντας τα βιογραφικο των Λογοθετη (με ανωτατες σπουδες, ερευνα και επαγγελματικη καριερα σε θεματα επιχειρησεων και ελεγχου ποιοτητας) & Γεωργαντα ( με ανωτατες σπουδες και ερευνα και ακαδημαικη καριερα) στην μακροικονομικη καταλαβαινει κανεις οτι δεν ειναι ευκολο να αντικρουσει τις μαρτυριες τους και την αξιοπιστια τους.Και οι δυο τους εχουν καταθεσει τα παντα!

Η δικαιοσυνη**** γιατι αργησε?

Πηγες:

*https://www.transparency.org/news/feature/corruption_perceptions_index_2016
**http://www.zoe-georganta.co.uk/ZGeorgantaCV_En_2011.pdf
***http://www.aqs.gr/cv/1268843665_cv%20Logothetis.pdf
**** http://www.koutipandoras.gr/article/georganta-kai-logothetis-apantoyn-gia-tin-elstat

Απάντηση

NikoApelles2 Αυγούστου 2017 – 4:39 μ.μ.
Unfortunatelly, I kbow a few like him from various counties. All living in Washington with World Bank passports.

Απάντηση

ΜΙΧΑΗΛ2 Αυγούστου 2017 – 7:39 μ.μ.
Ο κατά τα λοιπά έντιμος και ικανός δημοσιογράφος – αναλυτής – ερευνητής Ιγνατίου με εκπλήσσει με το άρθρο του. Γράφει: “Ομως δεν είμαι εισαγγελέας, δεν είμαι δικαστής, άρα αδυνατώ να καταλήξω και στην απόφαση αν είναι συγκάλυψη μιάς παράνομης πράξης…”
Ο ίδιος όμως σε προηγούμενο άρθρο του σχετικά με έγγραφο που αποδεικνύει τίς ευθύνες Κίσιγκερ στην Κύπρο αποφαίνεται ότι: “Οι ερευνητές- με βάση όλα αυτά απόρρητα έγγραφα – να καταλήξουν σε συμπεράσματα, τα οποία είναι περισσότερο κοντά στην αλήθεια”!
Στην περίπτωση Γεωργίου γιατί δεν μπορεί να φτάσει, έστω κοντά, στην αλήθεια; Αντιθέτως δηλώνει ότι χρεάζεται εισαγγελέας και δικαστής…..
Μήπως και γιά τόν Κίσιγκερ χρειάζεται δικαστής;;; Μέχρι να βρεθεί δικαστής, που δεν θα βρεθεί ποτέ, ας αφήσουμε ήσυχο αυτό το κάθαρμα {εννοώ τόν Κίσιγκερ)!

Γιά τον Γεωργίου υπάρχουν τα εξής εκπληκτικά στοιχεία, εκτός από το φοβερό mail τού Τραα:
1. Οι καταθέσεις σε ανακριτές και δικαστές τής Γεωργαντά, τήν οποία επισκέφθηκε νύκτωρ κάποια ανακριτρια και τής ζήτησε να ξεχάσει τήν υπόθεση …..
2. Το μεγάλο κόλπο να συνυπολογισθούν στις οφειλές τού Δημοσίου και τα τής Γενικής Κυβέρνησης (άκου τι όρο σκαρφισθήκαν τα ευρωλαμόγια), δηλαδή Νοσοκομεία, ΟΣΕ, ΔΕΗ κ.ο.κ!!! Αυτά δεν συνυπολογίζονταν ποτέ και ούτε συνυπολογίζονται από άλλα ευρωπαϊκα κράτη! Αυτό το κολπάκι οδήγησε στην διόγκωση τού ελλείμματος.
3. Κατά Παπαθανασίου το έλλειμμα ήταν 9%. Ας δεχτούμε αυτό και όχι το 4-5%, που με επιστημονική ακρίβεια υπολογίζει η Γεωργαντά. Το 9% το έκαναν, προκειμένου να δικαιολογήσουν το μνημόνιο, 12%!!!
4. Τον Σεπτέμβριο 2010 τοποθετήθηκε πρόεδρος τής ΕΛΣΤΑΤ ο Γεωργίου. Αυτό τού δίνει το ψευδοεπιχείρημα ότι είχαμε μπεί στο μνημόνιο από τόν Μάη 2010. Αυτός και όλη η μνημονιακή παρέα, εσωτερικού και εξωτερικού, κάνουν πως δεν ξέρουν ότο ο Γεωργίου ανέβασε το έλλειμμα σε 15%(!!!) τόν Δεκέμβρη τού 2010!
5. Τήν δήλωση, τότε, τού Στουρνάρα (τής παρέας εσωτερικού) γιά τόν συνυπολογισμό τής Γενικής Κυβέρνησης: Καμμία κυβέρνηση δεν το κάνει. Είναι σαν να μεγαλώνεις μόνος σου τήν απόσταση τών γκολπόστ. Τότε θα φάς γκόλ! Προφανώς ήθελε να πεί:ΜΝΗΜΟΝΙΟ!

Κύριε Ιγνατίου ποιός δικαστής θα δικάσει ΟΤΑΝ ΑΦΑΙΡΕΊΤΑΙ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΠΟΝΗ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ;!;!;!

Ας ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΎΜΕ ΚΑΠΟΤΕ.

Δημητρης Τσιπλικωφ3 Αυγούστου 2017 – 8:24 π.μ.
Μαλλον για καποιους ολα τα παραπανω που ανεφερες και ειναι σωστα δεν ειναι ουσιωδη στοιχεια για να αντιληφθουμε την απατη που συνεχιζεται και τωρα.

Τι παραπανω να σχολιασει καποιος?

Απάντηση

Evangelos Arkas3 Αυγούστου 2017 – 11:25 π.μ.
Dear Friends,

Georgiou’s legal support team, are 100% right in their claim to apply to Arios Pagos, sicking justice for their client.

The EU’s complain, it is also by 100% right, to speak in support of Georgiou.

The bottom line of their defence, it is what is resting at the bottom, because for the first time we hammered legally, what was known and what our wishes expected to be, against the traitors of Hellas, and now, we have a clear justifiable evidence of EU’s dirty games.

It is the very first case against the rot, for which Hellas can seek justice in the International Court, against the EU scums and the local traitors.

This is the fear that makes them sweat with the thought that our legal claims against them, have a chance to succeed, a chance that can ruin what illegally they achieved…

So, our win against one of their main instigators, can be expanded to include the rest in that scumbag.

Pantote Filika

Dr. Evangelos Arkas
London, UK.

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>