«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΑΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!! ΤΙ; MA ΓΙΑ ΠΙΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑΜΕ;

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Κατά τις πρόσφατες συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού στην Ελβετία, ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Κοτζιάς, που προς τιμήν του το πάλεψε, σε αντίθεση με τον Πρόεδρο μας, δήλωσε ότι η Κύπρος δεν μπορεί να έχει ξένες εγγυήσεις και κατοχικούς στρατούς  γιατί αυτό δεν παραπέμπει σε ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Αυτό ακούγεται  καθ’ όλα σωστό και λογικό.

Είναι όμως η Κύπρος ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ;

Αυτό που συνιστά ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ είναι η ισονομία, η ισοπολιτεία και κυρίως η Δικαιοσύνη ως η πεμπτουσία της Δημοκρατίας.

Σ’ ένα κράτος που υπάρχει σοβαρό έλλειμμα θεσμών, που δεν εφαρμόζονται οι Νόμοι και δεν τιμωρούνται μικρά και μεγάλα ελλείμματα, δεν μπορεί να αποκαλείται κανονικό κράτος.

Απο την ίδρυση της η Κυπριακή Δημοκρατία και ο Λαός της  βίωσαν 4 μεγάλα εγκλήματα για τα οποία, όχι μόνο κανείς δεν μπήκε στην φυλακή, αλλά ο απίστευτα ανώριμος πολιτικά λαός της τους εμπιστεύτηκε ακόμη και την εξουσία!!!!:

Πραξικόπημα και Τουρκική Εισβολή 1974, Χρηματιστήριο 1999, Έκρηξη στο Μαρί 2011, και Καταστροφή της Οικονομίας.

Οι ξένοι δυστυχώς γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Κύπρος δεν είναι κανονικό κράτος λόγω της μη απόδοσης Δικαιοσύνης και της ατιμωρησίας και για αυτό δεν είναι διαθετιμένοι να διακινδυνεύσουν τα συμφέροντα τους με την Τουρκία για να αποδώσουν Δικαιοσύνη στο Εθνικό μας πρόβλημα.

Θα σας θέσω ένα ερώτημα:

Αν ήσασταν Αμερικανοί, Άγγλοι, Γερμανοί, Γάλλοι η Ιταλοί πολίτες, θα δεχόσασταν η χώρα σας να διακινδυνεύσει τα συμφέροντα της με έναν οικονομικό και εμπορικό της εταίρο, όπως η Τουρκία των 80 εκατομμυρίων καταναλωτών, για να υποστηρίξει τα δίκαια των κατοίκων μιας χώρας των 800 χιλιάδων, οι οποίοι μάλιστα ανέχονται τους πολιτικούς τους και την Δικαιοσύνη τους να τους αδικεί και να τους εξευτελίζει και να τους καταδυναστευει;

Αν θέλουμε συνεπώς να είμαστε ένα ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ας κοιτάξουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα τα του οίκου μας, και αυτό θα συμβεί μόνο όταν ο λαός αποφασίσει να ωριμάσει πολιτικά και να απαλλαγεί από το ελεεινό κομματικό κατεστημένο το οποίο θεωρεί την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ υποχείριο και αμπελοχώραφο του.

Δυστυχώς από την στιγμή που η Δικαιοσύνη συνέρχεται εις Σάρκα Μίαν με το πολιτικοοικονομικό σύστημα πραγμάτων που διορίζει Δικαστές και Εισαγγελείς, είναι αναπόφευκτο να λειτουργεί με τους άγραφους νόμους εκείνων που την ορίζουν.

Έτσι ο πολίτης είναι καταδικασμένος να πληρώνει πάντα τον λογαριασμό, όσο ανέχεται να υπομένει σιωπηλά και αγόγγυστα τα 3 κακά της μοίρας του που του φορτώνει για δεκαετίες τώρα το αμαρτωλό κατεστημένο.

Την έλλειψη Λογοδοσίας, την Ασυδοσία και την Ατιμωρησία.

Ας το εμπεδώσουμε επιτέλους.

Οι μεγαλύτεροι εχθροί της Κύπρου δεν είναι ούτε οι Τούρκοι ούτε οι Άγγλοι ούτε οι Αμερικάνοι.

Οι μεγαλύτεροι εχθροί της Κύπρου βρίσκονται εντός των τειχών.

Όμηρος Αλεξάνδρου

………………………………………………………………..

Εκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ 2017: Ζώνη ατιμωρησίας τα κατεχόμενα

Γράφει η Φανούλα Αργυρού

Καθώς όλοι είναι προσηλωμένοι στην διάσκεψη στην Ελβετία  για το Κυπριακό, 24 ώρες πριν ξεκινήσει η εν λόγω διάσκεψη στις 27 Ιουνίου 2017, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσιγκτον  δημοσιοποίησε την  ετήσια έκθεσή  του για την Εμπορία Προσώπων – Trafficking in Persons Report..

Description: Description: Description: Description: C:\Users\Fanoulla\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Outlook\OUC9A7R3\IMG_0668.JPG

Την έκθεση,  454 σελίδων προλογίζουν η Σουζάν Κόππετζ, πρέσβειρα για την παρακολούθησε της ανθρώπινης εμπορίας και ο νέος υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ρεξ Τίλλερσον.

Ξεκινώντας στην σελίδα για την Κύπρο,  η έκθεση αναφέρει ότι  η  κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν πληροί πλήρως τα μίνιμουμ επίπεδα για την εξάλειψη της εμπορίας αλλά κάνει σημαντικές προσπάθειες προς το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με μη κυβερνητικές οργανώσεις και αυξημένα  κονδύλια,  έχει καλυτερεύσει τη βοήθεια προς τα θύματα  προσφέροντας τους δικαίωμα εργασίας, και πληρώνοντας τα έξοδα σε θύματα να έλθουν και να μαρτυρήσουν εναντίον των λαθρεμπόρων.

Η έκθεση εισηγείται διάφορους τρόπους καλυτέρευσης των προσπαθειών της κυβέρνησης.

Όμως η έκθεση καλύπτει και τα υπό τουρκική κατοχή εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Και είναι πολύ ανησυχητικές οι αναφορές  της αμερικανικής έκθεσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα  κατεχόμενα.

Αφού αναφέρει ότι το βόρειο μέρος της Κύπρου διοικείται από τους Τουρκοκύπριους, οι οποίοι το 1983 ανακήρυξαν την ‘τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου’ την οποία οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν ούτε κανένα άλλο κράτος αναγνωρίζει  εκτός της Τουρκίας,  προχωρεί και γράφει ότι στα κατεχόμενα η διοίκηση δεν πληροί τα μίνιμουμ επίπεδα για την εξάλειψη της εμπορίας και η περιοχή αυτή που διοικείται από τους Τουρκοκύπριους συνεχίζει να είναι μια ζώνη ατιμωρησίας για ανθρώπινο λαθρεμπόριο.

Η περιοχή όλο και περισσότερο είναι ένας προορισμός γυναικών από την Κεντρική Ασία, Ανατολική Ευρώπης και Αφρική,  που υπόκεινται σε αναγκαστική πορνεία σε νυχτερινά κέντρα με άδεια της τουρκο-κυπριακής διοίκησης, και σύμφωνα με αναφορές στα μέσα ενημέρωσης, υπολογίζεται ότι οι ιδιοκτήτες των νυχτερινών κέντρων πληρώνουν μεταξύ 20 και 30 εκατομμύρια τουρκικές λίρες  5.7 – 8.5 εκ δολάρια ετησίως σε φόρους.

Αυτό,  τονίζει η έκθεση, παρουσιάζει σύγκρουση συμφερόντων και εμπόδιο στην πολιτική βούληση να αντιμετωπιστεί η λαθρεμπορία.

΄Ανδρες και γυναίκες υπόκεινται σε καταναγκαστική  εργασία σε βιομηχανίες, γεωργία, εστιατόρια, οικιακές εργασίες.

Τα θύματα της λαθρεμπορίας στερούνται της ελευθερίας τους  με απειλές για απέλαση, περιορισμό κινήσεων, και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης.

Ειδικά μετανάστες η άδεια εργασίας των οποίων στην Κυπριακή Δημοκρατία έληξε και περνούν στις περιοχές της τουρκοκυπριακής κοινότητας,  κινδυνεύουν από εκμετάλλευση και καταναγκαστική εργασία.

Οι τουρκοκυπριακές αρχές, προσθέτει η έκθεση, δεν ανταποκρίνονται πλήρως στα ελάχιστα επίπεδα για την εξάλειψη της ανθρώπινης εμπορίας και δεν έχουν ούτε ‘νόμους’  που απαγορεύουν ειδικά την ανθρώπινη εμπορία.

Description: Description: Description: Description: C:\Users\Fanoulla\AppData\Local\Microsoft\Windows\INetCache\Content.Outlook\OUC9A7R3\IMG_0666.JPG

Γράφει ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλλερσον μεταξύ άλλων στον πρόλογό του:

«Η ανθρώπινη εμπορία είναι ένα από τα πλέον τραγικά θέματα ανθρώπινων δικαιωμάτων των ημερών μας.

Τραυματίζει  οικογένειες, υπονομεύει το κράτος δικαίου, και προτρέπει άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.  Απειλή την δημόσια ασφάλεια και την εθνική  ασφάλεια.

Αλλά χειρότερο απ΄όλα, το έγκλημα αυτό κλέβει την ελευθερία ανθρώπων και την αξιοπρέπεια τους. Γι άυτό πρέπει να επιδιώκουμε την εξόντωσή της μάστιγας αυτής.

ΟΙ ΗΠΑ ηγούνται του αγώνα εναντίον της ανθρώπινης εξορίας. Ζητούμε δικαιοσύνη για τα θύματα και λογοδοσία για τους παραβάτες.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ παραμένει αφοσιωμένο στην εξάλειψη της εμπορίας αυτής τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο εξωτερικό».

Όταν λοιπόν στην Ελβετία μάχονται να νομιμοποιήσουν τα κατεχόμενα ως ξεχωριστό συνιστών κράτος και την ληστεία κλεμμένων περιουσιών, και να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, θα έπρεπε η αμερικανίδα πρέσβειρα στη Λευκωσία κα Κάθριν Ντόχερτι να είχε ενημερώσει όλους τους συμμετέχοντες  πρωτίστως τον Νορβηγό αστρολόγο Έιντε και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ ( οποίος όφειλε να γνωρίζει εν πάση περιπτώσει) και λοιπούς συμμετέχοντες στην διάσκεψη προεξάρχοντος των Βρετανών σκηνοθετών (που αυτοί γνωρίζουν βέβαια πολύ καλά την κατάσταση) την κυπριακή και ελλαδική αντιπροσωπεία,  για τα όσα περιλαμβάνει το τμήμα της στην Ουάσιγκτον και τι γράφει ο προϊστάμενος της υπουργός Τιλλερσον με την υπογραφή του, στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα κατεχόμενα μας εδάφη.

Και πριν επιληφθούν οποιουδήποτε άλλου θέματος να απαιτήσουν την εξόντωση της μάστιγας στη ‘ζώνη ατιμωρησίας’ (Zone of impunity) και λογοδοσία από τον Μουσταφά Ακκιντζί  για τους παραβάτες ως πρώτιστο μέτρο για την δημόσια ασφάλεια αλλά και την εθνική ασφάλεια του κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Φανούλα Αργυρού

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος – Λονδίνο 29.6.2017

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>