«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η εγκαθετη βουλη με τον προεδρο της δημοκρατιας, τον ανθρωπο της καρπαζιας, ολοκληρονουν την υποδουλοση της Ελλαδος!

Οι φίλοι μας??????? Και προστάτες μας γερμανοί???????, μας εκβιάζουν για το τέμενος!!!!

 Έλληνες, ή  αυτοκτονήστε, ή πεθάνετε, στα α@χίδια της εγκάθετης προδοτικής βουλής!

Έλληνες, Πεινάτε, υποφέρεται, είσαστε δυστυχισμένοι  που δεν μπορείτε να δώσετε φαγητό στα παιδιά σας, σας παίρνουν το σπίτι σας, με το δικό σας αίμα ταΐζουν τους δολοφόνους αλλόφυλους, που τους ονομάζουν μετανάστες, στα α@χίδια όλου του σάπιου πολιτικού συστήματος!

Εμείς τι κάνουμε ορέ πατριώτες;;;;

Είδα ένα όνειρο, λέει είχα πάρει ένα σαπιοκάραβο από την Ελευσίνα – και το είχα γεμίσει με όλες τις προδοτικές βουλές, από το Σημίτη μέχρι σήμερα – και κατευθυνόμουν προς την Ολλανδία, εκεί λέει έχουν ειδικά  εργοστάσια που κάνουν τον άνθρωπο σαπούνι, μπανέλες, τσατσάρες, και άλλα χρήσιμα για την πρόστυχη και ένοχη παγκόσμια κοινωνία, εκεί έκαναν σαπούνι και τους ήρωες της Μικράς Ασίας, όλο χαρά έφτασα στην Ολλανδία, μόλις είδα το Άμστερνταμ ξύπνησα! 

Πότε ρε Έλληνες θα δούμε το ίδιο όνειρο;;;;

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΦΕΚ! ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΛΚΗΣ! ΝΑ τα Δουν ΑΥΤΑ, ΟΛΟΙ οι ΕΛΛΗΝΕΣ! Ο Λ Ο Ι ! Τι ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ, Φυσικά Κάτω από τη Μύτη Όλων… !!!

Ξ Υ Π Ν Η Σ Τ Ε !ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ, 3.762.000€ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ!!! Tον ΕΝΦΙΑ τον πλήρωσες …Μ@Λ@Κ@ μου;

ΝΑ ΤΑ ΔΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ο Λ Ο Ι !
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΛΘΟΥΜΕ!

ΜΗΠΩΣ…

(ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ Φ.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ!
ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΑ – ΚΑΛΑ …)


ΠΟΣΟ ‘LARGE’ ΛΑΟΣ, ΕΙΣΑΙ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΡΕ Ε Λ Λ Η Ν Α ΤΗΝ ΩΡΑ, ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΝΕ Η ΧΩΡΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΠΡΟΑΝΑΧΩΡΗΣΙΑΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ…600.000€ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ 3.762.000€ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ…

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΛΗΤΕΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΤΥ…Μπάς και είναι ακόμα «κάποιοι», που ΔΕΝ καταλαβαίνουν;
Μπάς και είναι ακόμα «κάποιοι», που ΔΕΝ …θέλουν να καταλάβουν;
Μπάς και είναι ακόμα «κάποιοι», που επιμένουν να πιστεύουν στον ‘τΣίριζα’ και στις θλιβερότατες συνεργαζόμενες …»ουρές του»;
Μπάς και είναι ακόμα «κάποιοι», που διαβάζουν ΑΝΟΗΤΩΣ συστημικές εφημερίδες και κοιτούν ΗΛΙΘΙΩΣ τις «ειδήσεις» στα βοθροκάναλα;

Λόγου χάριν …
ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ;

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/07/blog-post_3557.html#ixzz4nU1OsdYp

Στο υπόγειο για προσευχή

 Το τέλος του ραμαζανιού κάπου στον Πειραιά

Το τέλος του ραμαζανιού κάπου στον Πειραιά

Σε ανταπόκρισή της με τίτλο «Στο υπόγειο για προσευχή» η Süddeutsche Zeitung του Μονάχου υπενθυμίζει ότι η Αθήνα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν διαθέτει ένα κανονικό τζαμί, παρά το ότι στην Αττική ζουν 200 έως 300.000 μουσουλμάνοι.

«Εδώ και σχεδόν 200 χρόνια, από τότε δηλαδή που οι Έλληνες απελευθερώθηκαν από τον οθωμανικό ζυγό, στην Αθήνα δεν χτίστηκε πλέον κανένα τζαμί. Όλες οι προσπάθειες για την ανέγερση ενός τεμένους αποτύγχαναν. Οι ιστορικές ευαισθησίες ήταν έντονες. Η δυσπιστία έναντι των Τούρκων, και κατ” επέκταση έναντι όλων των μουσουλμάνων, ήταν βαθιά. Την πιο λυσσαλέα αντίσταση προέβαλλε η ορθόδοξη εκκλησία. Η καμπή ήρθε το 2006, μετά και από πιέσεις της ΕΕ. Το κοινοβούλιο πήρε την απόφαση. Οι μουσουλμάνοι της Αθήνας θα αποκτούσαν το τζαμί τους.»

Αυτά το 2006. Το τζαμί στον Βοτανικό όμως έχει μόνο θεμελιωθεί. Η ανέγερση καθυστερεί για χίλιους δυο λόγους. Η κρίση και οι αλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, οι εναλλασσόμενοι αρμόδιοι υπουργοί, οι ενστάσεις της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, οι προσφυγές στη δικαιοσύνη, οι αντιδράσεις ακραίων μειοψηφιών. Ακόμα και σήμερα λειτουργούν στην Αθήνα πάνω από 100 ανεπίσημα τζαμιά σε υπόγεια και πίσω αυλές.

Σπύρος Μοσκόβου

………………………

13.03.2017

Το μουσουλμανικό τέμενος της Αθήνας παίρνει «μορφή»

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

καθημερινή

Ο μεταλλικός σκελετός του μουσουλμανικού τεμένους τοποθετήθηκε εδώ και τουλάχιστον δύο εβδομάδες. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Απριλίου.

Πίσω από μια σιδερόφρακτη πόρτα επί της Ιεράς Οδού, σε έκταση που παραχωρήθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και πριν από μήνες εκκενώθηκε από ακροδεξιούς καταληψίες μετά την επέμβαση της αστυνομίας, συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους της Αθήνας.

Σταδιακά το έργο που κατασκευάζεται στον Βοτανικό αποκτά μορφή. Η σκυροδέτηση της θεμελίωσης του κτιρίου ολοκληρώθηκε στις αρχές Ιανουαρίου. Πριν από δύο εβδομάδες τοποθετήθηκε και βάφτηκε ο κύριος και δευτερεύων μεταλλικός σκελετός του τεμένους και αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για την κάλυψη της οροφής και των τοιχωμάτων με θερμομονωτικά πανέλα. Θα ακολουθήσουν ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει ολοκλήρωση του έργου στα τέλη Απριλίου.

Το κτίριο του τεμένους θα καλύπτει έκταση 1.000 τ.μ. και θα αποτελείται από δύο λατρευτικούς χώρους (έναν για τους άντρες, χωρητικότητας 300 ατόμων και έναν που θα μπορεί να δεχθεί 50 γυναίκες). Δεν προβλέπεται όμως η τοποθέτηση μιναρέ. Το έργο θα κοστίσει συνολικά 887.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η σύμβαση υπογράφτηκε στις 10 Οκτωβρίου 2016 από την κοινοπραξία των τεσσάρων μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας (J&P ΑΒΑΞ, ΤΕΡΝΑ, ΑΚΤΩΡ, INTRAKAT).

Πολυετής περιπέτεια

Η ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους παρέμενε εκκρεμής υπόθεση εδώ και δεκαετίες, προκαλώντας αντιδράσεις κάθε φορά που το θέμα επανερχόταν στη δημόσια συζήτηση. Από τη δεκαετία του ’80 πρεσβευτές μουσουλμανικών κρατών στην Αθήνα έθεταν ανά τακτά διαστήματα το ζήτημα στην ελληνική κυβέρνηση. Τελικά, το 2000 ψηφίστηκε ο νόμος 2833 που προέβλεπε την ανέγερση τεμένους και ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου με χρηματοδότηση από τη Σαουδική Αραβία. Ως τόπος κατασκευής επελέγη τότε έκταση 33,4 στρεμμάτων στην περιοχή Χουσμούζα Παιανίας.

Το κλίμα όμως εκεί δεν ήταν φιλόξενο. Κάτοικοι και Εκκλησία αντέδρασαν έντονα. Η τοποθεσία, ένας λοφίσκος με ελιές και πουρνάρια, απείχε περίπου 200 μέτρα από την Αττική Οδό και μία από τις ενστάσεις των αντιδρώντων ήταν ότι «δεν γίνεται η πρώτη εικόνα των ταξιδιωτών από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” να είναι ένας μιναρές».

Αυτό το σχέδιο δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Μάλιστα, μία από τις εναλλακτικές προτάσεις που ακούστηκαν τότε ήταν η εγκατάσταση του τεμένους σε περιοχή του Μενιδίου, μακριά από τα βλέμματα των τουριστών ή το κέντρο της Αθήνας.

Ο νέος σχεδιασμός

Τελικά, λίγα χρόνια αργότερα, αλλάζει η χωροθέτηση του μουσουλμανικού τεμένους. Επειτα από συνεννόηση του υπουργείου Παιδείας με τον Οργανισμό Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας αποφασίζεται η δημιουργία του στον Βοτανικό, σε έκταση που θα παραχωρούσε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Βάσει του νέου σχεδιασμού, το κόστος ανέγερσης επρόκειτο να καλυφθεί από την ελληνική πολιτεία και όχι από άλλο κράτος. Στον χώρο που επιλέχθηκε –και σήμερα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες κατασκευής– λειτουργούσε τότε το Κέντρο Συντήρησης Αυτοκινήτων Ναυτικού. Το κόστος μετεγκατάστασης των υπηρεσιών του Ναυτικού υπολογιζόταν το 2010 σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωναν τότε στον Τύπο ότι στόχος ήταν η κατασκευή του τεμένους από ελληνικές εταιρείες.

Δεν έλειψαν και πάλι οι αντιδράσεις. Το Συμβούλιο της Επικρατείας, όμως, απέρριψε όσες προσφυγές κατατέθηκαν. Επειτα από τέσσερις άγονους διαγωνισμούς, η κοινοπραξία των μεγαλύτερων κατασκευαστικών εταιρειών της χώρας ανέλαβε τελικά να υλοποιήσει το έργο.

Ολα τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του οικοπέδου στον Βοτανικό πρόκειται να κατεδαφιστούν, καθώς αποφασίστηκε να μην αξιοποιηθούν, αλλά να στηθεί στη θέση τους η μεταλλική κατασκευή. Στον περιβάλλοντα χώρο του τεμένους θα τοποθετηθεί πράσινο, θα λειτουργεί παιδική χαρά και θα διαμορφωθούν και θέσεις στάθμευσης. Ακόμα, σε βοηθητικό κτίσμα θα στεγάζονται οι μονάδες θέρμανσης, ύδρευσης και πυρόσβεσης. Σε λιγότερο από δύο μήνες αναμένεται να κλείσει μια εκκρεμότητα δεκαετιών.

……………………………………….

Οι Γερμανοί και το τζαμί που χτίζεται στην Αθήνα

Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, 00:03

Με ένα δηλητηριώδες άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung κατηγορεί την Αθήνα, ότι είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς κανονικό τζαμί. Για τον ίδιο λόγο η Ελλάδα είναι στο στόχαστρο και της Τουρκίας! Η οποία παριστάνει τον προστάτη των απανταχού μουσουλμάνων. Η διαπίστωση των Γερμανών είναι σωστή. Μόνο που θα πρέπει να κατηγορήσουν άλλους πριν κατηγορήσουν την Ελλάδα.

Όσοι είναι Έλληνες μετανάστες ή έχουν σχέση με Έλληνες μετανάστες ξέρουν ένα βασικό πράγμα. Όπου υπάρχει ελληνική κοινότητα από καταβολής Ελλήνων στο εξωτερικό, υπάρχει και ελληνική εκκλησία. Αλλά, πουθενά η ελληνική εκκλησία, ούτε καν στο Μαλάουι της Αφρικής, δεν έχει χτιστεί με λεφτά του ντόπιου κράτους.

Όλες οι ελληνικές εκκλησίες χτίστηκαν από το υστέρημα του σκληρού μεροκάματου των Ελλήνων μεταναστών.

Χωρίς εξαίρεση!

(Κανένας δεν θα πει σε αυτόν τον προβοκάτορα – γενίτσαρο, ότι οι Έλληνες ήταν νόμιμοι μετανάστες, κανείς δεν θα πει σε αυτό το βδέλυγμα, ότι αυτοί είναι ακάλεστοι λαθρεποικοι και αλλοδαποί δολοφόνοι – και δεν έχουν δικαίωμα να αγοράσουν δημόσιο οικόπεδο, πολύ περισσότερο να βγάλουν άδεια για να το χτίσουν!)

Κάτι παραπάνω: Πριν καν αποκτήσουν στέγη όλοι αυτοί οι Έλληνες φτωχοδιάβολοι της διασποράς φρόντιζαν να αγοράσουν γη και να χτίσουν την εκκλησία τους.

Χωρίς ποτέ να ζητήσουν από κανένα κράτος να τους την πληρώσει κιόλας!

Ο λόγος ήταν και είναι απλός:

Η εκκλησία ήταν δική τους και έπρεπε να είναι και ουσιαστικά δική τους. Κομμάτι τους. Ψυχή τους.

Αντιστοίχως, στην Ελλάδα, η Αρμένικη εκκλησία, η Καθολική, η Αγγλικανική, της Πεντηκοστής, των Μαρτύρων του Ιεχωβά, η Κοπτική, η Εβραϊκή Συναγωγή καθώς και οι Ινδουιστικές μονές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης έχουν φτιαχτεί ή αγοραστεί από τα λεφτά των αντίστοιχων πιστών. Καμιά δεν έχτισε το ελληνικό κράτος.

Ο λόγος είναι απλός. Όποιος είναι ιδιοκτήτης ενός ναού μπορεί να ασκήσει την εξουσία της ιδιοκτησίας του κάποτε ή να εκβιάζει δια της ιδιοκτησίας.

Κανείς πιστός δεν δέχεται υπό αυτούς τους όρους να μην είναι δικός του ο ναός του.

Οι πιστοί δεν παίζουν με τη θρησκεία τους.

Με τους Μουσουλμάνους στην Ελλάδα τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Όπου υπήρχαν αμιγείς μουσουλμανικοί πληθυσμοί από παλιά σαν τη Θράκη, υπήρχαν και υπάρχουν τα τζαμιά. Όπου δεν απέμειναν, σαν την Αθήνα, τα τζαμιά έκλεισαν και είτε ερήμωσαν είτε έγιναν μουσεία σαν του Τζισταράκη στο Μοναστηράκι.

Αλλά, και τα πιο πολλά τζαμιά στην Αθήνα δεν χτίστηκαν εξ αρχής. Σχεδόν όλα ήταν ελληνικές εκκλησιές και αρχαίοι ναοί που μετατράπηκαν σε τζαμιά.

Αυτά, σαν τον Παρθενώνα, ξανάγιναν ναοί μετά την απελευθέρωση.

Αυτά συνέβαιναν χωρίς προβλήματα μέχρι τα τελευταία 20 χρόνια που η Αθήνα γέμισε από μετανάστες μουσουλμάνους, οι οποίοι μπορεί σήμερα να είναι και 200.000 με 250.000 ψυχές.

Όλοι αυτοί μη έχοντας τζαμί για να εκκλησιάζονται έφτιαξαν ιδιόμορφα τζαμιά σε ορόφους σπιτιών, αυλές πολυκατοικιών και υπόγεια, όπου ζουν.

Το αίτημα για τζαμί έγινε επιτακτικό, αλλά… Αλλά, το αίτημα απαιτούσε από το ελληνικό κράτος να φτιάξει το τζαμί.

Αυτό να πληρώσει και να το χτίσει. Και μάλιστα, το αίτημα ερχόταν όχι τόσο από τους ίδιους τους μετανάστες μουσουλμάνους, που βολεύονταν και βολεύονται στους ναούς που έχουν δημιουργήσει, όσο από ζάπλουτες αραβικές χώρες και από την Τουρκία!

Εδώ πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δυο πράγματα.

Ούτε το ελληνικό κράτος ούτε η επίσημη εκκλησία ήταν πρόθυμοι μέχρι το 2006, που ψηφίστηκε νόμος δημιουργίας τζαμιού, να συναινέσουν στο χτίσιμο μουσουλμανικού τεμένους.

Για λόγους καθαρού φόβου και αντιπαλότητας με την οθωμανική μνήμη. Και κωλυσιεργούν μέχρι σήμερα στον Βοτανικό.

Το δεύτερο θέμα είναι ότι οι μουσουλμάνοι δεν είναι ένα ενιαίο θρήσκευμα, όπως δεν είναι και οι χριστιανοί. Μάλιστα, οι διαφορές σιιτών και σουνιτών είναι συχνά αβυσσαλέες, μέχρι αιματηρών συγκρούσεων.

Το τρίτο θέμα είναι το ιδιοκτησιακό και θρησκευτικό διοικητικό.

Ποιος θα είναι ο μουφτής και οι ιερείς και πώς θα εκλέγεται; Πώς θα διορίζονται;

Από ποιους, που οι μουσουλμάνοι πιστοί δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι, ούτε προέρχονται από μία ή έστω τρεις χώρες, αλλά πάνω από 20;

Από ποιόν θα πληρώνονται όλοι οι ιερωμένοι και διοικητικοί;

Όπως είπα και στην αρχή, τέτοια προβλήματα δεν υπάρχουν στις αντίστοιχες άλλες θρησκείες εδώ και έξω από εδώ, δεδομένου ότι η κάθε εκκλησία έχει τους ιδιοκτήτες της και τους πιστούς της που κάνουν κουμάντο.

Το θέμα είναι τεράστιο και δεν εξαντλείται έτσι απλά.

Έχει πολλές και όχι μόνο θρησκευτικές πτυχές. Κυρίως πολιτικές. Στα υφάσματα των οποίων κινείται και η γερμανική εφημερίδα.

Την οποία δεν την έπιασε ξαφνικά ο πόνος για τους μουσουλμάνους της Αθήνας!

Έχει όμως μια ελληνική επιπολαιότητα όλη η ιστορία.

Στο θέμα της ιδιοκτησίας. Οι ελληνικές κυβερνήσεις και η εκκλησία ώφειλαν να δώσουν το ελεύθερο στους μουσουλμάνους να φτιάξουν τα τεμένη τους, αγοράζοντας τα οικόπεδα των προδιαγραφών που θα ορίσει το κράτος. Όπως αγόραζαν οι Έλληνες στο εξωτερικό για να χτίσουν τις δικές τους εκκλησιές.

Και να τα χτίσουν  με τα λεφτά τους, όπως χτίζουν οι Χριστιανοί, οι Αρμένιοι, οι Εβραίοι, οι Ινδουιστές, οι άλλοι θρησκευόμενοι τους δικούς τους ναούς.

Για να είναι αφεντικά του εαυτού τους από όλες τις πλευρές.

Το μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα είναι μια ιστορία με μέλλον. Μακάρι να είναι ρόδινο. Αλλά, μερικοί πιστεύουν, και όχι χωρίς ισχυρά επιχειρήματα, ότι οι ίδιοι οι μουσουλμάνοι ίσως διαπιστώσουν με οδυνηρό τρόπο κάποτε ότι ήταν πιο ανεξάρτητοι, πιο ασφαλείς και πιο ελεύθεροι με τα ιδιότυπα τεμένη στους ορόφους των σπιτιών, στις αυλές και στα υπόγεια, όπως σήμερα. Τουλάχιστον δεν είναι διχασμένοι και κανείς δεν διεκδικεί να τους ποδηγετήσει.

Γ Παπαδόπουλος- Τετράδης

http://arxaiaithomi.gr

1 comment to Η εγκαθετη βουλη με τον προεδρο της δημοκρατιας, τον ανθρωπο της καρπαζιας, ολοκληρονουν την υποδουλοση της Ελλαδος!