«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η λέξη που απαγορευόταν ΓΙΑ 1500 χρόνια με ποινή ΘΑΝΑΤΟΥ –  Ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ!  Ο πόλεμος ήταν ανελέητος, οι ΕΛΛΗΝΕΣ πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης.

Μόνο αν ΔΕΝ έχεις διαβάσει την Βίβλο τους και δεν ξέρεις τι φρίκη περιλαμβάνει

Σκοτώστε τους Έλληνες, σκοτώστε κάθε τι ελληνικό, ακόμα και τα ζώα των Ελλήνων σφάξτέ τα, ξεκοιλιάστε τις  μανάδες Ελληνίδες και σκοτώστε τα έμβρυα τους, κάψετε, διαμελίστε, εξαφανίσατε κάθε τι Ελληνικό, σκοτώστε τους Έλληνες ειδωλολάτρες, για την ειδωλολατρία θα μιλήσουμε παρακάτω.

ΓΙΑΤΙ άραγε τόσο μίσος σε ένα λαό – και σε μια φυλή που μοίρασε το φως στην γη, τον πολιτισμό, που κατέβασε τον άνθρωπο από τα δέντρα – και το καθιέρωσε σε ανώτερο ΟΝ;;;;

Ένας από τους κυριότερους λόγους είναι η ιερότητα αυτού του τόπου, που κάποιοι προγονοί μας, μέσα στους αιώνες διάλεξαν να αναπτύξουν την φυλή των γηγενών Ελλήνων!

Έχω ξανά πει ότι το – ΙΧΩΡ και E1b1b: Είναι το DNA των Ελλήνων διαφορετικό εξαιτίας του E1b1b; … Κάποιοι πάνε ένα βήμα παραπέρα ισχυριζόμενοι πως η απλοομάδα E1b1b του Υ χρωμοσώματος, είναι η απόδειξη για το ντι εν ει των Ελλήνων!

 Δεν ξέρω αν είναι θεόσταλτο από το σύμπαν,  ή από άλλο πλανήτη, η τυχαίο γεγονός, ένα είναι σίγουρο, ότι υπάρχει μέσα του μια ιδιαιτερότητα και ανωτερότητα!

 Αυτό είναι το μυστικό που μας στέρησαν και στερούν μέσα από την καταστροφή της διαχρονικής ιστορίας των Ελλήνων!

Κάποιοι με λένε σοβινιστή, άλλοι να κατέβω από το καλάμι, άλλοι όσα δεν τα φτάνει η Αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια, άλλοι τι θέλεις να μας πεις ότι μόνο εσύ είσαι πατριώτης, τους προσπερνώ – και τους ρωτώ σε ποιο λαό η γη του, σε κάθε σπιθαμή εδάφους αναβλύζει τόσες ποσότητες αρχαιολογικών ευρημάτων, ποιος λαός έχει υποστεί τέτοιο μίσος, με μοναδικό σκοπό τον αφανισμό του – και δεν μπορούν να το επιτύχουν, άραγε γιατί;;;

Διάβασα πριν λίγες ημέρες, γιατί η Ρωσία δεν βοήθησε την Ελλάδα;

Μα αγαπητοί μου αναγνώστες θα πρέπει να πάτε πολύ πίσω για να δώσετε την απάντηση, στους Εβραίους και στις διάφορες δολοφονικές φυλές αυτών!

Στους Χαζάρους, στους κέλτες, και στους σημερινούς αγγλοσάξονες!

ΚΕΛΤΗΣ ΘΕΟΣ ΘΟΡ

Ο θεός των παραπάνω εβραϊκών λαών και η πίστη που κουβαλούσαν ήταν η εξής, δεν έχει σημασία πως θα λέγετε η θρησκεία εκεί που θα διαμένετε, διαμελίστε έθνη, κάψετε , σκοτώστε ολόκληρους λαούς, αρκεί να είναι για το καλό των Εβραίων!

Το έκαναν πράξη και στην περίπτωση της Αμερικής!

Κρύβουν επιμελώς με το παραμύθι του Κολόμβου την αλήθεια, οι αγγλοσάξονες  άδειασαν τις φύλακές τους, από τα δολοφονικά αποβράσματα – και τα αμόλησαν στην παρθένα ήπειρο που λέγετε Αμερική, εκεί ζούσαν δυο γηγενής φυλές, οι Ινδιάνοι και οι Μαύροι!

Τους Ινδιάνους τους κατάσφαξαν και τους Μαύρους τους έκαναν σκλάβους τους!!!

Για την ένοχη διεθνή ανθρωπότητα, η Αμερική είναι το ποιο δημοκρατικό έθνος!!!!

Σας θυμίζει τίποτα, σχετικά με το σφάξτε όλους τους Έλληνες;;;;

Όλες οι  θρησκείες είναι παρακλάδια των Εβραίων, σε κάθε έθνος απαγορεύονται δυο πράγματα η δημοκρατία και η θρησκεία των Ελλήνων! Γιατί;;;

Διότι οι Εβραίοι δια του χριστιανισμού καθιέρωσαν δυο εξουσίες σε όλα τα έθνη!

Μια είναι η κρατική, που ελέγχει τα δεδομένα της τσέπης σου – και η άλλη η θρησκεία, που ελέγχει τα δεδομένα της ψυχής σου!

ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΑΒ Γ

Για αυτό οι Ρώσοι δεν μας βοήθησαν, διότι άμα ο Έλληνες αποκτήσουν καλή διαβίωση, αλλά κυρίως καλή μόρφωση,  άντε να τον πιάσεις – και αυτό είναι ο τρόμος του Εβραιοχριστιανισμού!

Δεν πρέπει να το ερευνήσουν οι νέες γενιές των Ελλήνων,  να ερευνήσουν γιατί τόσο μίσος κατά των Ελλήνων 2.000 χρόνια;;;;;;;;;

Και μόνο το μίσος που φανέρωσαν κατά των Ελλήνων λαοί ανιστόρητοι, που ευεργετήθηκαν – και  προσπάθησαν με τον ποιο φρικτό τρόπο να αφανίσουν, όχι μόνο το λαό, την φυλή, από προσώπου γης, αλλά και οτιδήποτε θύμιζε αυτήν την φυλή, το ότι δεν το κατάφεραν δεν αξίζει να το ερευνήσουν οι νέες γενιές, το γιατί;;;

 Η μανία και το μίσος που δέχτηκε η φυλή των Ελλήνων, που δεν κατάφεραν να την αφανίσουν, δηλώνει την ιερότητα αυτής της φυλής και του εδάφους που καλλιέργησαν τον άνθρωπο, από ζώο σε ανώτερο ΟΝ!

Ποιος λαός έχει γεμίσει όλα τα μουσεία του κόσμου με κλεμμένα αρχαία, κείμενα, αγάλματα, αγγεία, παπύρους, ακόμα και ένα σπασμένο κομμάτι από την Ελλάδα θεοποιείτε,  γίνεται πηγή θαυμασμού και εσόδων για όσους βάναυσα τα τεμάχισαν – και συνεχίζουν να τα τεμαχίζουν, ή να τα κλέβουν, τα διαμέλιζαν για να τα έχουν στην κατοχή τους – και να τα επιδεικνύουν με καμάρι!

Το μίσος αυτό συνεχίζετε με διάφορες μορφές μέχρι σήμερα, ακατάπαυστα – και με την ίδια δυναμική,  από τα ίδια εγκληματικά κέντρα αποφάσεων μετά από 2.000 χρόνια το λιγότερο!

Το γεγονός αυτό θα πρέπει να δυναμώνει τους κληρονόμους αυτής της φυλής, να τους θεοποιεί, να τους ατσαλώνει, να τους κάνει άφοβους – και να τους αφυπνίσει για να καταλάβουν πια είναι η αληθινή αποστολή τους μέσα στην μελλοντική διαχρονικότητα που θα ακολουθήσουν!

Πρέπει να καταλάβουν, μέσα από διασταυρωμένες έρευνες γιατί αυτή η μεγάλη καταστροφή του ελληνισμού, ψάξτε να βρείτε το όνομα Έλληνας σε ό,τι έμεινε γραπτό στην ελληνική γλώσσα.

Το όνομα Έλληνας ήταν απαγορευμένο επί ποινή ΘΑΝΑΤΟΥ.

Συκοφαντήθηκε ανελέητα και κακόβουλα και έγινε συνώνυμο του ειδωλολάτρη, μία λέξη ειδικά κατασκευασμένη για τους Έλληνες μόνο με «πνευματική» μανία, κατάφεραν το ειδωλολάτρης να ακούγετε σαν μίασμα, κατάρα, γιατί;;;;;

Ο καθένας έχει δικαίωμα να ευχαριστιέται με όλα τα φυσικά και φτιαχτά τεχνουργήματα που τον ευχαριστούν, ή τον κάνουν ευτυχισμένο.

Και μάλιστα αυτοί που κατηγόρησαν και κατηγορούν την φυλή των Ελλήνων σαν ειδωλολατρική, έχουν την ποιο ηλίθια ειδωλολατρία, σε εικόνες, και κουρελόχαρτα, σε πτώματα και όλα τα μπιχλιμπίδια του κόσμου!!!!!!!

Ας δούμε τι είναι τόσο κακουργηματικό με αυτήν την ειδωλολατρία, που κατάσφαξαν στο όνομά της έναν ολόκληρο λαό – και είναι ακόμα και σήμερα απαγορευτικό;;;;

Σφάξτε, κάψετε, διαμελίστε τους Έλληνες ειδωλολάτρες!!!!

Εδώ αγαπητοί αναγνώστες που ψάχνετε για την αλήθεια, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βάση!

Γιατί τόσο μένος για την ειδωλολατρία, που είναι η κορωνίδα των επιδιώξεων των Εβραιοχριστιανών!

Κατηγορούν τους Έλληνες ως ειδωλολάτρες, ότι πιστεύουν στα είδωλα, ότι προσκυνούν τα είδωλα!

Μέγα ψέμα, οι Έλληνες δεν προσκύνησαν ούτε προσκυνούν στα είδωλα, οι Έλληνες δεν σκύβουν, δεν προσκυνούν – και τις παρακλήσεις τους τις κάνουν σηκώνοντας τα χέρια και το κεφάλι προς τον ουρανό, προς το Σύμπαν!

Για να καταλάβουμε την εμμονή τους στην ειδωλολατρία θα πρέπει να θυμηθούμε αυτό που ανέφερα παραπάνω, ότι ο χριστιανισμός είναι η μια εξουσία από τις δυο που κάνουν κουμάντο σε όλα τα έθνη!

Για να δούμε τι λένε ειδωλολατρία, άμα εσύ αγαπάς τον διπλανό σου που σε βοήθησε, άμα θυμάσαι τον στρατηγό με ενθουσιασμό που σε κράτησε με το θάρρος του και την θυσία του ελεύθερο, άμα αγαπούσες τον πατέρα σου, την μητέρα σου, τον αδελφό σου και θέλεις να τον τιμήσεις, και φτιάχνεις μια προτομή – και την βάζεις στον κήπο σου στο σαλόνι σου – και πολλές φορές κουβεντιάζεις μαζί του, αδειάζεις άλλοτε τον ψυχικό σου πόνο – και άλλοτε την ευχαρίστησή σου, ά ρε πατέρα δεν τα έκανες καλά τα πράγματα, ά ρε πατέρα αν δεν ήσουν εσύ να με φέρεις στον κόσμο και να με φροντίσεις, εγώ θα……. Και πολλά άλλα!

Όπως να ευχαριστείς ένα δέντρο για τον ίσκιο που σου προσφέρει.

Αυτό ο χριστιανισμός το λέει ειδωλολατρία και το έχει σημαία κατά των Ελλήνων!

Γιατί;;; Είναι πράγματι κακό αυτό να τιμάς αυτό που αγάπησες ή μίσησες με το είδωλό του;;;

Όχι φυσικά δεν είναι κακό, αλλά είναι κακό για τον Εβραιοχριστιανισμό!

Τι είναι αυτό που ενοχλεί θανατηφόρα τον Εβραιαοχριστιανισμό;;;;

Είπαμε τι κάνει εν περίληψη ο ειδωλολάτρης Έλληνας.

Ας δούμε τι κάνει ο εβραιοχριστιανός!

Κλέβει σκοτώνει, πάει στην εκκλησία και στον εκπρόσωπό της και παίρνει συγχωροχάρτι, όχι αφιλοκερδώς!

Πάει σαν πρόβατο στο μαντρί, ελέγχετε από τους γύρο του, τη φορεί, γιατί τώρα έχει ακριβότερο ντύσιμο, ή  χειρότερο,  αλλά το κυριότερο είναι το ενδιαφέρον του παπά, το τσιράκι και ο ρουφιάνος της μιας εξουσίας που είπαμε παραπάνω, ρε Γρηγόρη, έχω καιρό να σε δω στην εκκλησία, έχεις καιρό να εξομολογηθείς, αυτόν το διάλογο ο ρουφιάνος παπάς τον κάνει και στον δρόμο, άμα έχεις ξεκόψει από το θρησκευτικό μαντρί!!!

Πας τα λες όλα τα ξερνάς – και το θρησκευτικό σύστημα με την αγέλη των πιστών ρουφιάνων κάνει την δουλειά του!

Όταν σε απειλεί με την κόλαση και τον παράδεισο, είναι για εδώ στην γη, σου στέλνει το μήνυμα, άμα ξεκόψεις, θα κηρυχθείς αρχικά και σιωπηλά απολωλώς πρόβατο από την πιστή κοινωνία, μετά άμα δεν βάζεις μυαλό, θα ανακηρυχτείς μίασμα, παρείσακτος, ξένο σώμα για την εκκλησία – και κινδυνεύεις με την συγκατάθεση των δικών σου, να υποστείς και κανένα εξορκισμό, δηλαδή βασανιστήρια, γιατί είναι ο διάολος μέσα σου!!!

Αυτά εν περίληψη, να γιατί η ειδωλολατρία των Ελλήνων είναι υπό διωγμό, είναι ο μοναδικός λόγος, για να ελέγχουν και το σώμα σου και την ψυχή σου!

Δεν μπορούν όμως να εξηγήσουν και αλλάζουν κουβέντα, όταν τους λες εγώ θέλω να πιστεύω όπου μου αρέσει!

Αυτό το δικαίωμά σου  για τον Εβαιοχριστιανισμό, δεν είναι ούτε δημοκρατικό, ούτε δικαίωμα, ούτε θρησκευτικό σου δικαίωμα, να απαιτείς να μην είσαι ελεγχόμενος!

Λένε ότι στα χρόνια Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας = και του  Βυζαντίου και επί τουρκοκρατίας, ο ραγιάς Ρωμιός είχε ξεχάσει τελείως την Ελλάδα, την ελληνικότητά του και το ίδιο το όνομά του.

Τον έκαναν να απεχθάνεται τον έλληνα και για αυτό έγινε ρωμιός και μάλιστα να είναι υπερήφανος για αυτό.

Κανένας άλλος λαός στον κόσμο δεν πέταξε το όνομά του για να πάρει το όνομα του κατακτητή. (Θλιβερό κατάντημά μας.)

Αυτό είναι ένα τρομερό ψέμα, άλλοι το κάνουν από άγνοια – και άλλοι κατόπιν σχεδίου!

Η ίδια η Επανάσταση τους διαψεύδει – και μάλιστα αυτό που κρύβουν επιμελώς, πόσες φορές επιχείρησαν να ελευθερωθούν – και πόσοι πέθαναν με αυτές τις διαχρονικές απόπειρες!

Για αυτό έχουν αφανίσει τα αρχεία των 400 χρόνων σκλαβιάς των ελλήνων, διότι όσο και να τα έκρυβαν, όσο και να τα διαστρέβλωναν, μέσα από την καθημερινότητα και την διαχρονικότητα της σκλαβιάς, υπήρχε η φρικτή ιστορία της σκλαβιάς, εκεί θα διάβαζες πως αυτοί που υποτίθεται είχαν αλλαξοπιστήσει , διατηρούσαν την Ελληνική ψυχή τους, εκεί υπήρχαν όλες οι προδοσίες των λεγόμενων προυχόντων – και της Εβραιαοχριστιανοσύνης, που δεν έχουν καμία σχέση και αλήθεια με αυτά που οι σύγχρονοι γενίτσαροι λένε!

Η ελληνική γλώσσα είναι η μεγαλύτερη απόδειξη σε αυτά που ανέφερα παραπάνω, είναι το θεϊκό εργαλείο που επένδυσαν οι πρόγονοί μας, για να είναι αθάνατη, η Ελληνική γλώσσα αναπαράγετε μόνη της, όσο εξελίσσετε ο άνθρωπος, η Ελληνική γλώσσα είναι ο στυλοβάτης και οδηγητής στις σύγχρονες τεχνολογίες – και πάνω από οιαδήποτε γλώσσα ηγείται της αποστολής της φυλής των Ελλήνων, ότι και να κάνουν, δεν θα μπορέσουν ποτέ να διαχωρίσουν την ελληνική γλώσσα από την Ελληνική φυλή!

από τον Επιτάφιο του Περικλή Α

Χάρις σε αυτήν την γλώσσα κατάφεραν τα σκλαβωμένα αδέρφια μας να κρατήσουν στην ψυχή τους την φυλή μας, για αυτό με μανία λένε ότι μετά τα 400 χρόνια σκλαβιά δεν έμμηνε ούτε ένας Έλληνας, έχει ιδιαίτερη σημασία, το ούτε ένας Έλληνας!!!!! Φόβος και τρόμος έστω και για έναν Έλληνα!!!

Κάποιοι λένε ότι κουράστηκε αυτός ο λαός τους διωγμούς και το μίσος όλης της αχάριστης ανθρωπότητας, δυστυχώς αυτή είναι η αποστολή αυτής της φυλής, να διαιωνίσει το είδος για κάποια θεϊκή  αποστολή, κάποια εντολή συμπατική προς τον  Έλληνα στο σύγχρονο μέλλον, όσο και αν προσπαθούν να το ανακόψουν!

Χιλιάδες λέξεις  από την Ελληνική γλώσσα, τις πήραν οι κατακτητές και προσπάθησαν να τις αλλοιώσουν, οι οποίοι ήξεραν ότι ένα λαό τον κατακτάς όταν όντως του αλλάζεις τη γλώσσα του.

Δεν τα κατάφεραν όμως με τίποτα, διότι η Ελληνική γλώσσα είναι ζωντανή – και αυτόδιορθώνεται, αυτόπροστατεύεται, είναι με μυστήριο τρόπο όπως το σύμπαν ατελείωτη!!!

 Λένε ότι η 25η Μαρτίου 1821 έφτασε σαν ένας εφιάλτης και τον ξύπνησε, τον Έλληνα,  γιατί στο βαθύ υποσυνείδητο όλοι οι σκλάβοι Ρωμιοί ήξεραν ότι ήταν «Έλληνες».

Ευτυχώς τους είχε μείνει και αυτό μέσα στη ρωμαίικη παράδοση.

Τα δημοτικά μας τραγούδια και πάλι ευτυχώς κράτησαν κάτι από αυτή την καταστροφική ισοπέδωση.

Αυτή ήταν η ζοφερή κατάσταση των Ελλήνων όταν ανέτειλε το 1821.

Και εδώ αυτό το σκεπτικό είναι λάθος, δεν είναι κυρίως τα ήθη και έθιμα που κράτησαν τον Ελληνισμό, αλλά κάτι ανώτερο των ανθρωπίνων δυνατοτήτων, κάτι θεϊκό, κάτι συμπαντικό, που είναι εμβολιασμένη αυτή η φυλή – και έχει αντισώματα να αποθεραπεύεται, αυτό τρομάζει τους εχθρούς της, αυτή  είναι ιερή φυλή των Ελλήνων και μοναδική!

Λένε ότι κατά την Αναγέννηση οι Ευρωπαίοι μάς «άνοιξαν» λίγο τα μάτια, αλλά η λάμψη της, δυστυχώς, δεν μπορούσε να φτάσει σε κάθε ελληνική γωνιά της Μεσογείου.

Πώς να γίνει αυτό που άλλοι φοβόντουσαν και άλλοι ήθελαν να  προσαρμόσουν την Ελληνική Γραμματεία στα δικά του μέτρα, για να γίνει ήρωας, επιστήμονας, τεχνικός, ως  ο πρώτος της ανακάλυψης και ο μοναδικός σε κάτι που το βρήκε έτοιμο!

Με αυτόν τον τρόπο η αναγέννηση, μόνο αναγέννηση δεν ήταν, ήταν μια κίνηση ότι έμμηνε να το καρπωθούμε σαν αφεντικό της κάθε επιστημονικής, φιλοσοφικής παρακαταθήκης που άφησε μέσα στους αιώνες η Ελληνική φυλή, νομίζοντας ότι δεν θα τους ανακαλύψουν!

Εσκεμμένα παρουσιάζουν τα 400 χρόνια της μαύρης Τουρκοκρατίας σα το τέλος του Ελληνισμού – και αρχής μιας νέας φυλής, που χαριστικά της επέτρεψαν να λέγετε  Ελλάς και Έλληνες!!!

Κρύβουν όλα τα ξένα και ντόπια μιάσματα- βδελύγματα, τι τράβηξαν, πως αντιστέκονταν, πως διατηρούσαν την μνήμη τους και την ιστορία τους οι Έλληνες, όσα κουστούμια και αν τους ανάγκαζαν να φοράνε, η ψυχή και το ΙΧΩΡ έμενε αναλλοίωτο – και αυτό το κρύβουν, αυτό ήθελαν να εξαφανίσουν καίγοντας τα πάντα, διαμελίζοντας τα πάντα, σκοτώνοντας τα πάντα, αλλά δεν τους βγήκε – και είναι τρομοκρατημένοι.

Μένει να το κάνουν προσευχή τους οι νέες γενιές!

Μέχρι και το 1821 –και πολύ μετά από αυτό– η πραγματικότητα ήταν ότι όλος ο Ελληνισμός έμεινε πρώτα από όλα ανιστόρητος και συνεπώς ανελλήνιστος.

Η ρωμιοσύνη τον κρατούσε απολίτιστο και κάτω από την εξουσία των δογμάτων τον τυραννούσε πολιτικά,  θρησκευτικά και σωματικά, αλλά περισσότερο πνευματικά.

Λένε ότι και μετά το 1821 η Ευρώπη φιλελληνικά προσπάθησε να μάς βοηθήσει!

Και αυτό είναι μεγάλο ψέμα, ψέμα μεγάλων διαστάσεων που μοιράζουν οι κοτζαμπάσηδες και οι Γερμανοτσολιάδες.

Η Ευρώπη και οι μπασταρδεμένοι λαοί της, έκαναν τα πάντα να κρύψουν την αλήθεια, το συναντάμε στους δήθεν εγκέφαλους της επιστήμης, της τέχνης, της ποίησης, των μαθηματικών, των γραμμάτων, οι  μεγάλη πλειοψηφία καπηλεύτηκε όλα τα έτοιμα ευρήματα των Ελλήνων ως δικά της.

 Η Ευρώπη έσερνε τον χορό πάντα στην κηδεία του Ελληνισμού – και όσες φορές δήθεν βοήθησε με το αζημίωτο, το βλέπουμε και σήμερα το αζημίωτο, το έκανε για να εξυπηρετήσει τα δικά της συμφέροντα, που ταίριαζαν στην χρονική στιγμή, πάλι με το αζημίωτο!

Διάφοροι ανακηρύχτηκαν ως εγκέφαλοι που ανακάλυψαν το άλφα και το βήτα επίτευγμα, κανένας δεν ανέφερε, ότι αυτό το εφαρμόζω, το επαναφέρω, το αναπτύσσω με βάση με  την Ελληνική γραμματεία!

Η αναγέννηση της Ευρώπης ήταν ένα ακόμα βρόμικο βήμα να αλλοιώσουν την αλήθεια, να βαλτώσουν  και να καπηλευτούν οτιδήποτε Ελληνικό, μόνο έτσι ο διαχρονικός σιωνισμός τους επέτρεπε να εφαρμόσουν οτιδήποτε Ελληνικό, έπρεπε να μην αναφέρετε πουθενά η πηγή των δήθεν ανακαλύψεων τους!

Ας μας πουν μια ανακάλυψη τα βδελύγματα,  που δεν την βρήκαν έτοιμη από την Ελληνική γραμματεία;;;;

Το ρωμαίικο έμεινε πάντοτε εναντίον της Ελλάδας και κάθε τι ελληνικού.

 Ακόμη και σήμερα ονομάζουμε τους προγόνους μας, τους φωτοδότες της ανθρωπότητας ειδωλολάτρες, αυτούς που έσπειραν το σημερινό μας πολιτισμό, τους χλευάζουν, τους υποβιβάζουν – και υποβιβάζουμε – και τους αποκαλούνε και – αποκαλούμε  αηδιαστικά ειδωλολάτρες!

Ασταμάτητα το μίσος κατά του Ελληνισμού, από τον σιωνισμό, ήταν μέσα στην Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, το βυζάντιο – και την 400 χρόνων σκλαβιά, η απελευθέρωση μας το 1821 έγινε κάτω από ελεγχόμενες και ανθελληνικές οδηγίες, από τις λεγόμενες μεγάλες δυνάμεις!

Η ελληνικότητά μας ακόμη και σήμερα διαστρεβλώνεται, τις περισσότερες φορές αποκρύπτεται και αλλοιώνεται τόσο άδικα ώστε να την απωθούμε.

Ο σημερινός έλληνας αγνοεί τελείως το παρελθόν του και τον εαυτό του.

Με τη ρωμιοσύνη – εβραιοχριστιανισμό,  γίναμε ένας λαός φοβισμένος, διχασμένος, σχιζοφρενής.

 Τι μέλλον μπορεί να έχει ένας λαός ο οποίος δεν γνωρίζει την ένδοξη ιστορία και το λαμπρό παρελθόν του το οποίο θα πρέπει να τον οδηγεί στο μέλλον για σημαντικότερα κατορθώματα;

Αλήθεια θέλω εδώ να κάνω ένα ερώτημα σε αυτούς που θα διαβάσουν το άρθρο, τους Χριστιανούς Έλληνες;;;

Τι κακό σας έκαναν οι Ελληνικοί θεοί, Η Αθηνά, ο Άρης, ο Ήφαιστος, η Αφροδίτη, η Άρτεμις, η Δήμητρα, ο Ερμής, Ο Ποσειδώνας,  Απόλλωνας – και όλοι οι Ελληνικοί θεοί, που με  τόση ελαφρότητα και ευκολία τους απαρνηθήκατε τους κατηγορείτε και τους βρίζεται – και τους αντικαταστήσατε με άλλους;;;;;;;;

Για το μόνο που κατακρίνω τους παππούδες μου, τους γονιούς μου, τον εαυτό μου και τις νέες γενιές είναι, ότι δεν ερευνούν, δεν ψάχνουν για την αλήθεια, αυτό θα έπρεπε να είναι αυτοσκοπός στον κάθε Έλληνα που γεννιέται, όταν βλέπει μέσα από την βιασμένη διαδρομή του, σε μια εικονική κοινωνία  τι του προσφέρουν και γιατί;

Και μάλιστα με τον σημερινό πόλεμο κατά των Ελλήνων.

Η παγκόσμια κοινότητα είναι βαθύτατα ένοχη απέναντι στους Έλληνες και τον Ελληνισμό, με υποκρισία για την δημοκρατία και την ασφάλεια των λαών.

Καταπατά βάναυσα αυτά που λέει ότι υπερασπίζετε, και ειδικά για τους Έλληνες, αναγνώρισε ένα ολοκαύτωμα των Εβραίων, που τα σωρηδόν στοιχεία που μαθαίνουμε, λένε ότι ήταν φτιαχτό, με συνεννόηση τους ίδιους, όχι φυσικά τον λαό τους, αλλά τις ηγεσίες τους!

Και το μεγαλύτερο και φρικτότερο εγκληματικό ολοκαύτωμα στην ιστορία της ανθρωπότητας, των Ελλήνων, ούτε η ιστορία το αναφέρει, ούτε το τίμησαν για να μην επαναληφθεί!

Λένε ότι οι Ευρωπαίοι σήμερα περιμένουν σπίθες αναλαμπής από τον ελληνισμό που δεν έρχεται.

 Λένε ως Ρωμιοί τι έχουμε δώσει στον κόσμο;

Τους απαντούμε,  η Ευρώπη κατά την Αναγέννηση αναγεννήθηκε μέσα από το αρχαίο ελληνικό πνεύμα.

Εμάς με φθόνο και μίσος μας άφησαν στα δόντια του κτήνους, είμαστε αιώνες πίσω και ζούμε μέσα σε ένα δογματισμό και κριτικισμό, σε μια μοναδική σκλαβιά που είναι μοναδικό φαινόμενο, ένα πειραματόζωο στον παγκόσμιο δοκιμαστικό σωλήνα θανάτου!

Οι Ευρωπαίοι ως συνήθως θέλουν τους Έλληνες μπροστάρηδες, ναι εεε,  καλά κάνουν, αλλά δεν κάνουν τίποτα να τους στηρίξουν, αντίθετα, η μεγάλη πλειοψηφία δεν γνωρίζει – και οι υπόλοιποι ως συνήθως δεν θέλουν να έχουν θύματα, δεν θυσιάζουν τίποτα για το καλό της ανθρωπότητας – και το ζητούν από τους Έλληνες – και ταυτόχρονα τους λοιδορούν, τους καθυβρίζουν, τους σαμποτάρουν, τους βλέπουν να αυτοκτονούν κατά χιλιάδες –  και πολλά άλλα, αλλά;;;;; Απαιτούν από τον Ελληνικό λαό να θυσιαστεί πάλι στον βωμό σαν την Ιφιγένεια για το δικό τους καλό!!!

Μετά από μία τόσο μακραίωνη ταπείνωση, ο σημερινός Έλληνας δεν γνωρίζει το χθες και είναι ανίκανος να προβλέψει και να βαδίσει στο ελληνικό του μέλλον.

Και αυτό το ανέχεται και το επικροτεί η ένοχη παγκόσμια κοινότητα!!!

Αυτό συμβαίνει σε επανάληψη με σύγχρονο τρόπο, σκοτώστε τους Έλληνες ειδωλολάτρες, για να κρύψουν πάλι τον αρχικό τους σχεδιασμό, τον αφανισμό των Ελλήνων!

Αυτό μας έχει φέρει σε μία κατάσταση βαρβαρότητας και διχασμού, άκρος επικίνδυνο για την Ελληνική φυλή που τη ζει σήμερα  μέσα στη χρεοκοπία του τον οικονομικό, ψυχολογικό και πνευματικό διωγμό.

Το πιο σημαντικό πράγμα που μας έφερε τα ο 1821 –εκτός από την ελευθερία από τον τουρκικό ζυγό– είναι που ξανά έφερε στην επιφάνεια και ζωντάνεψε τα ονόματα Ελλάς και Έλληνες. Να, λοιπόν γιατί η γενναία Ελληνική Επανάσταση αφορίστηκε τόσο πανηγυρικά!

 Η ρωμιοσύνη μας ήθελε ανιστόρητους, βάρβαρους και σκλάβους.

Ποιος αμφιβάλει για αυτό;

Και επέτυχε να ελέγχει τον Ελληνισμό κάτω από την Εβραϊκή θρησκεία, τον χριστιανισμό!

Κλαίω όταν σκέπτομαι τι θα είχαμε επιτύχει αν είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε την θρησκεία μας, τα αρχαιοελληνικά μας ήθη και έθιμα, σήμερα η Ελλάδα θα ήταν πάλι το λίκνο για κάθε άνθρωπο που είναι άνθρωπος!

Εάν έχετε διαβάσει δύο-τρία βιβλία Ιστορίας, βάλτε το χέρι στην καρδιά σας και πείτε ότι όλα τα ανωτέρω είναι ψέματα, διασταυρώσετε τα με χιλιάδες άλλα,  ευτυχώς κυκλοφορούν στο διαδίκτυο η αλήθειες – και δεν μπορούν παρ όλη την τεράστια εκστρατεία σπίλωσης να καταφέρουν να κρύψουν την αλήθεια.

 Τότε μόνο θα αναγεννηθεί ξανά η Ελληνική Γραμματεία, για να επιτελέσει την αληθινή αποστολή της!

 Η καρδιά που χτυπάει ελληνικά και βλέπει ελεύθερα με πόνο την κατάντια μας, θα ομολογήσει την αλήθεια που φαίνεται με γυμνό μάτι.

Ας κοιτάξουμε λίγο γύρω μας.

Είχε απόλυτο δίκιο ο ποιητής μας Κωστής Παλαμάς που διακήρυξε:

Αυτό το λόγο θα σας πω

δεν έχω άλλο κανένα,

Μεθύστε με το αθάνατο

κρασί του Εικοσιένα.

Μόνο τότε θα ψάλλουμε με πολλή υπερηφάνεια τα αθάνατα λόγια του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού.

Απ’ τα κόκκαλα βγαλμένη

Των ελλήνων τα ιερά

Και σαν πρώτα ανδρειωμένη

Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά!

Ντυθείτε με την ασπίδα τον Θερμοπυλών, με τον αγώνα του μέγα Αλέξανδρου να μοιράσει τον ελληνικό πολιτισμό σε όλους τους λαούς, με τον Ηρακλή που μοίρασε τέχνες και πολιτισμό σε φυλές που ήταν στα δέντρα στα πέρατα της γης, με τους αρχαίους φιλόσοφους που σας παρέδωσαν το σπαθί να ανοίγετε τον δρόμο σας.

Φορέστε για πανωφόρι την Αρχαία Ελληνική γραμματεία – και τότε θα αποκτήσετε φτερά για να πετάξετε ελεύθερα προς την αποστολή σας στο σύμπαν!

Ο Σωκράτης είπε «Εγώ δεν μπορώ να διδάξω τίποτα σε κανένα, εγώ μονάχα μπορώ να τον κάνω να σκέφτεται!»

Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να σας πει τι θα κάνετε, αυτό μένει να το ερευνήσεις σαν σκεπτόμενο, ανώτερο ΟΝ, μην το αμελήσεις, η πατρίδα σε καλεί να σε αγκαλιάσει με την δύναμη της γνώσεις, που θεοποιεί!

Οι νέες γενιές που θα ερευνήσουν την αλήθεια, θα πρέπει να είναι άκρος προσεκτικοί.

Υπάρχουν δυο τρόποι που παρουσιάζετε η αλήθεια.

 Ο ένας είναι αναληθείς με σχεδιασμένες φαντασίες = και μυθεύματα για να σε αποθαρρύνουν, ή να σε αποπροσανατολίσουν.

Και ο άλλος τρόπος είναι η αλήθεια που είναι ωμή, πολλές φορές σκληρή αρχικά, που όμως όταν μπεις και την κάνεις κτήμα σου, δεν θα μπορέσεις να την απαρνηθείς ποτέ!

Και δεν σου λέω εγώ τι είναι ο Εβραίος, το λένε οι ίδιοι!

“ΑΓΙΑ  ΓΡΑΦΗ»,  ΠΑΛΑΙΑ  ΔΙΑΘΗΚΗ,  «ΠΡΟΦΗΤΗΣ»  ΙΕΡΕΜΙΑΣ

Ο  ΑΥΤΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ  ΤΟΥ  ΕΒΡΑΙΟΥ:

Ιερ. 9,4        ἕκαστος  ἀπὸ τοῦ πλησίον αὐτοῦ φυλάξασθε καὶ ἐπ᾿ ἀδελφοῖς αὐτῶν μὴ πεποίθατε, ὅτι πᾶς ἀδελφὸς πτέρνῃ πτερνιεῖ, καὶ πᾶς φίλος δολίως πορεύσεται.

Ιερ. 9,5        ἕκαστος κατὰ τοῦ φίλου αὐτοῦ καταπαίξεται, ἀλήθειαν οὐ μὴ λαλήσωσι· μεμάθηκεν ἡ γλῶσσα αὐτῶν λαλεῖν ψευδῆ, ἠδίκησαν καὶ οὐ διέλιπον τοῦ ἐπιστρέψαι.

Ιερ. 9,6        τόκος ἐπὶ τόκῳ καὶ δόλος ἐπὶ δόλῳ·

Ιερ. 9,4        Να  φυλάγεται  ο  καθένας  σας  από  τον διπλανό  του  εβραίο,  ακόμα  και  στα αδέλφια  σας να  μην  έχετε εμπιστοσύνη,  γιατί  κάθε  αδελφός σας θέλει  να  σας  εξαπατήσει  και  κάθε φίλος  θα  σας  φερθεί  με  δόλο.

Ιερ. 9,5        Κάθε  εβραίος  φίλος  θα  σας περιπαίξει,  δεν  θα  πει  ποτέ  την αλήθεια,  έχουν  μάθει  όλοι  οι εβραίοι να λένε  πάντα  ψέματα,  πάντα  αδικούν και  ποτέ  δεν  σταματούν  τις  αδικίες.

Ιερ.  9,6                      Οι  εβραίοι  βάζουν  τόκο  στον τόκο  και  δόλο  στον  δόλο.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr/

4 comments to Η λέξη που απαγορευόταν ΓΙΑ 1500 χρόνια με ποινή ΘΑΝΑΤΟΥ –  Ήταν ΕΛΛΗΝΑΣ!  Ο πόλεμος ήταν ανελέητος, οι ΕΛΛΗΝΕΣ πρέπει να εξαφανιστούν από προσώπου γης.

 • .
  .
  .
  .
  .
  ΑΦΙΕΡΩΜΑ
  .
  ΕΔΩ ΜΙΛΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ……………
  .
  .
  .
  .
  .
  Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ.
  .
  .
  .
  Η Εθνική συνείδηση είναι η γνώση και το βίωμα της ιδιαίτερης φύσης του Έθνους στο οποίο ανήκουμε,
  .
  .
  η συνείδηση όλων των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων που αποτελούν το Έθνος,
  .
  .
  η γνώση του λαϊκού και φυλετικού χαρακτήρα, του πολιτισμού και της ιστορίας του,
  .
  .
  επιπλέον η συνείδηση του ότι ανήκουμε στο ίδιο Έθνος και των υποχρεώσεών μας προς αυτό.
  .
  .
  .

  https://ellas2.files.wordpress.com/2009/04/plato.jpg
  .
  .
  .
  Η Εθνική συνείδηση των Ελλήνων παρουσιάζεται πολύ πριν τους Περσικούς πολέμους, που αποτελούν ορόσημο στην εξέλιξής της.
  .
  Πριν από τον 7ο π.Χ. αιώνα οι Έλληνες είχαν χαράξει γύρω τους ένα τείχος, που ξεχώριζε αυτό από τους άλλους λαούς τους ‘βαρβάρους».
  .
  Στην αφύπνιση του κοινού Ελληνικού αισθήματος συνετέλεσε και η επαφή των Ελλήνων μέσω των αποικιών, με άλλους λαούς, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν συνειδητά τα γνωρίσματα της φυλής τους, κοινά σ’ αυτούς και ξένα στους αλλόφυλους.
  .
  Επίσης οι Πανελλήνιοι Αγώνες, Πύθια, Νέμεα, Ίσθμια, ιδιαίτερα δε τα Ολύμπια, από τους οποίους αποκλείονταν οι βάρβαροι, συνέβαλαν στην τόνωση της Πανελλήνιας συνειδήσεως.
  .
  Αλλά η Πανελλήνια αυτή Εθνική συνείδηση δεν επέδρασε στην πολιτική ζωή των Ελλήνων, ο πολιτικός τοπικισμός τους δεν υποχώρησε.
  .
  Η πόλις – κράτος, το κατ’ εξοχήν Ελληνικό πολιτικό πρότυπο, παραμένει ακλόνητο, ως την μεγάλη στιγμή της Μακεδονικής Ορμής. Πάντως το βίωμα των Περσικών πολέμων τόνωσε την συνείδηση των Ελλήνων και δημιούργησε τάσεις πανελλήνιας Εθνικής πολιτικής.
  .
  Οι τάσεις αυτές απέβλεπαν στην κατάπαυση των εμφυλίων ερίδων, που μάστιζαν την Ελλάδα και την ανάληψη του Εθνικού πολέμου εναντίον των Περσών (Κίμων – Καλλικρατίδας). Δυστυχώς, η διαρχία Σπάρτης – Αθήνας έσυρε την Ελλάδα στον καταστρεπτικό Πελοποννησιακό πόλεμο.
  .
  Η επαίσχυντος όμως Ανταλκίδειος ειρήνη, συνετέλεσε στην αναβίωση του ιδεώδους των Πανελλήνων. Ο Γοργίας στην Ολυμπία διακήρυξε την ανάληψη κοινού απελευθερωτικού Αγώνα κατά των Περσών, ο Ισοκράτης με Εθνικό παλμό ωθεί την Αθήνα και την Σπάρτη να συνδιαλλαγούν, για προπαρασκευή Πανελλήνιας στρατιάς «υπ’ Αθηναίων μεν και Λακεδαιμονίων στρατηγουμένης, υπέρ δε των συμμάχων ελευθερίας αθροιζομένης, υπό δε της Ελλάδος απάσης εκπεμπομένης, επί δε την των βαρβάρων τιμωρίαν πορευομένης» (Πανηγ. 185).
  .
  .
  Ήταν ευτύχημα το γεγονός ότι η πνευματική ηγεσία του Ελληνισμού είχε συναίσθηση της Εθνικής της συνειδήσεως.
  .
  .
  Η Εθνική συνείδηση του Αριστοτέλη δεν δημιούργησε τον πολιτικό, τον στρατηλάτη Αλέξανδρο; Άς ασχοληθούμε όμως τώρα με την Εθνική συνείδηση του Πλάτωνα.
  .
  .
  Ο Πλάτων πιστεύει στην κοινή καταγωγή των Ελλήνων.
  .
  .
  Οι Έλληνες μεταξύ τους λέει, είναι οικείοι και συγγενείς, ενώ με τους βαρβάρους είναι άσχετοι και ξένοι «φημί γαρ το μεν Ελληνικόν γένος αυτό αυτώ οικείον είναι και συγγενές, τω δε βαρβαρικώ οθνείον τε αλλότριον» (Πολιτεία 470γ).
  .
  .
  Αρρώστεια είναι για τον Πλάτωνα, οι εμφύλιοι σπαραγμοι, γι’ αυτό τις συγκρούσεις μεταξύ των Ελλήνων τις ονομάζει «στάσεις», ενώ τις συγκρούσεις Ελλήνων βαρβάρων τις αποκαλεί «πολέμους», μια και οι Έλληνες, όπως λέει, είναι φυσικοί πολέμιοι των βαρβάρων. Και συνεχίζει, όσον αφορά την στάση: «Όπου τύχη να ξεσπάση και χωριστή σε δύο η πόλη, αν αρχίσουν να καταστρέφουν ο ένας του άλλου τα κτήματα και βάζουν φωτιά στα σπίτια, τι αποτρόπαιο πράγμα που φαίνεται να είναι και πόσο αφιλοπάτριδες οι δύο μερίδες. Γιατί αλλιώς ποτέ δεν θα τολμούσαν να ρημάζουν έτσι την μητέρα που τους γέννησε και τους ανέστησε» (Πολ. 470 δ,ε) και πιό πάνω (470 α) σημειώνει ότι αποτελεί βεβήλωση να προσφέρουμε στα ιερά μας, λάφυρα Ελλήνων. Για τον Πλάτωνα δεν είναι δίκαιο οι Έλληνες να εξανδραποδίζουν πόλεις Ελληνικές, απεναντίας μάλιστα «του Ελληνικού γένους φείδεσθαι». Ομοίως δεν επιτρέπει στους Έλληνες να έχουν Έλληνα δούλο.
  .
  .
  Την αντίληψη των αρχαίων Ελλήνων περί διαχωρισμού τους απ’ τους βαρβάρους αποδέχεται και ο Πλάτων. Δύο χαρακτηριστικά χωρία όπου η παραδοχή αυτή είναι σαφής: «Δια πάντων ανθρώπων Ελλήνων τε και βαρβάρων» (Επιστ. Ζ 335 α) και «εν ανθρώποις πάσι και Ελλήσι και βαρβάροις» (Νόμοι Γ 687 α).
  .
  .
  Ο Πλάτων θεωρούσε τους Έλληνες, ως λαό του λόγου και ουσιώδες γνώρισμα του Ελληνικού ανθρωπίνου τύπου το φιλομαθές και το φιλόσοφο, αντίθετα γνώρισμα των βαρβάρων το θυμοειδές, το επιθυμητικό και το φιλοχρήματο, γνωρίσματα κατά τον ίδιον κατώτερα.
  .
  .
  Ο Πλάτων υπερτάσσει το κοινό συμφέρον ολόκληρης της Ελλάδας, από εκείνο των πόλεων – κρατών, ακριβώς λόγω της βαθειάς Εθνικής του συνειδήσεως. Να και η θέση του σ’ ένα διαχρονικό πρόβλημα του Ελληνισμού : Στην Η’ επιστολή (353 ε) εκφράζει έντονα τον φόβο του για την απειλουμένη έκλειψη της Ελληνικής γλώσσας στην Σικελία.
  .
  Αλήθεια, σήμερα ποιός πνευματικός άνθρωπος ανησύχησε για τον ίδιο ακριβώς κίνδυνο, που και σήμερα υφίσταται, σε μεγαλύτερο μάλιστα βαθμό, στην Ν. Ιταλία και στην Σικελία; Ο Πλάτων μάλιστα υποδεικνύει το καθήκον των ομογλώσσων και ομοφύλων «τούτων δε χρή πάση προθυμία πάντας τους Έλληνας τέμνειν φάρμακον».
  .
  .
  .
  .
  Την Εθνική συνείδηση του Πλάτωνα μαρτυρά και η προσήλωσή του στην Ελληνική παράδοση. Αναφερόμενος στα Τρωϊκά, όπως και ο Όμηρος, αποκαλεί τους Έλληνες Αχαιούς, σέβεται το Μαντείο των Δελφών, της Δωδώνης και τον «πάτριον θεόν».
  .
  .
  Γνήσια Ελληνικός είναι και ο Νόμος του περί συμμετοχής στους Τέσσερις Πανελλήνιους Αγώνες, που θα αποτελούσαν και σοβαρούς παράγοντες της ηθικής συνοχής του Ελληνισμού.
  .
  .
  Αλλά η τρανοτέρα εκδήλωση της Εθνικής συνειδήσεως του Πλάτωνος, είναι η παραδοχή του ότι η υπό ίδρυση ιδεώδης ΠΟΛΙΤΕΙΑ του θα είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ:
  .
  » Ην συ πόλιν οικίζεις, ούχ Ελληνίς έσται;
  Δεί γι’ αυτήν, έφη» (Πολ.470 ε).
  .
  .
  .
  .
  ΕΛΛΑΣ
  .
  Απρίλιος 21, 2009
  .
  .
  https://ellas2.wordpress.com/2009/04/21/%CE%B7-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%B1/
  .
  .
  .
  .
  .

  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2016/05/06/%ce%bf%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b5%cf%83-%ce%b5%ce%b9%cf%87%ce%b1%ce%bd-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b4%cf%81%ce%bf%ce%bc%ce%bf-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b8%ce%b5%cf%89%cf%83/
  .
  .
  ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΔΕΩΝ
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2016/06/22/%ce%bf%ce%bb%ce%b5%cf%83-%ce%bf%ce%b9-%ce%b8%cf%81%ce%b7%cf%83%ce%ba%ce%b5%ce%b9%ce%b5%cf%83-%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b7-%cf%84%cf%89%ce%bd/
  .
  .
  Πότε η ανθρωπότητα θα τίμηση το μεγαλύτερο ολοκαύτωμα που συνέβη επί γης;;;
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2016/06/11/%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b5-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%89%cf%80%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%cf%84%ce%af%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%b3%ce%b1%ce%bb%cf%8d/
  .
  .
  Η Α Θ Α Ν Α Τ Η Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ο Τ Η Τ Α
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2016/01/26/%ce%b7-%ce%b1-%ce%b8-%ce%b1-%ce%bd-%ce%b1-%cf%84-%ce%b7-%ce%b5-%ce%bb-%ce%bb-%ce%b7-%ce%bd-%ce%b9-%ce%ba-%ce%bf-%cf%84-%ce%b7-%cf%84-%ce%b1/
  .
  .
  Οι 12 ενεργειακές μορφές του Ανθρώπου
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2016/06/18/%ce%bf%ce%b9-12-%ce%b5%ce%bd%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ad%cf%82-%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%ad%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%bd%ce%b8%cf%81%cf%8e%cf%80%ce%bf%cf%85/
  .
  .
  ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΕΛΛΗΝΑΣ… ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2016/07/05/%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b7%ce%b8%ce%b7%ce%ba%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1%cf%83-%cf%84%ce%b9-%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%bf-2/
  .
  .
  OLYMPUSGAIA ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΝΩΝ
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2016/05/29/olympusgaia-%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b5-%ce%b7-%cf%89%cf%81%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b3%ce%bf%ce%bd%cf%89%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%b3%ce%bf%ce%bd%cf%89%ce%bd/
  .
  .
  Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ…. ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΙΟΣ!
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2016/03/25/%ce%bf-%ce%b1%ce%bb%ce%b7%ce%b8%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%83-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b1%cf%83-%cf%80%ce%b5%ce%b8%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%ce%b8%ce%b5%cf%81%ce%bf/
  .
  .
  ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2016/09/30/%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b5%cf%81%cf%89%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf-%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%83-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%bf%cf%88%cf%85%cf%87%ce%bf%cf%85%cf%83-%cf%80/
  .
  .
  ΔΕΝ ΣΕ ΦΟΒΑΜΑΙ – Μελίνα Ασλανίδου .•*´¨`*•.¸❤ ❥ ♡ ღ ɞ¸.•*´¨`*•
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2016/06/19/%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%cf%86%ce%bf%ce%b2%ce%b1%ce%bc%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%b1%cf%83%ce%bb%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%bf%cf%85-%e2%80%a2%c2%a8/
  .
  .
  ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΟΣΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΡΙΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΑΝ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΤΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ !
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2016/05/30/%ce%bf%cf%84%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%88%cf%89-%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1/
  .
  .
  ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ . ΑΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΩ . ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΧΩΝΩ
  .
  .
  http://arxaiaithomi.gr/2016/11/27/%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%ce%b8%cf%85%ce%bc%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%b9-%cf%83%cf%85%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%cf%83%ce%b7%ce%ba%cf%89/
  .
  .
  ΒΙΝΤΕΟ
  .
  .
  Αντώνης Βαρδής – Είμαι στους απ” έξω
  .
  .
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=ZQ0zJfAMknE
  .
  .
  .
  Δημοσιεύτηκε στις 11 Ιουλ 2014
  .
  Δε με γνωρίζεις, με αφορίζεις,
  φοβάμαι κι όλο κλείνομαι,
  στον πανικό μου κάτι δικό μου
  να ψάχνω και ν” αφήνομαι.
  Κάνω αγώνα, και στον κανόνα
  ας είμαι η εξαίρεση•
  κι ας την πατήσω κι ας ξεψυχήσω
  στης νύχτας την προσπέραση.
  .
  Ό,τι και να μου κάνουν, επιμένω,
  της γενιάς μου δεν πέρασε το τρένο•
  κι ας ουρλιάζουν φαντάσματα και λύκοι,
  θα τους πάρω αυτό που μου ανήκει.
  Να θυμάσαι πως είμαι στους απ” έξω,
  το παιχνίδι μου μόνος θα το παίξω•
  συνεργός δε θα γίνω στην απάτη,
  κι ας με λένε τρελό και παραβάτη.
  .
  Με δυο τσιγάρα και μια κιθάρα
  του κόσμου αγνοούμενος,
  γράφω και σβήνω, ίχνη αφήνω
  στον τοίχο σαν κρατούμενος.
  .
  Ό,τι και να μου κάνουν, επίμενω,
  της γενιάς μου δεν πέρασε το τρένο•
  κι ας ουρλιάζουν φαντάσματα και λύκοι,
  θα τους πάρω αυτό που μου ανήκει.
  Να θυμάσαι πως είμαι στους απ” έξω,
  το παιχνίδι μου μόνος θα το παίξω•
  συνεργός δε θα γίνω στην απάτη,
  κι ας με λένε τρελό και παραβάτη.
  .
  .
  .
  ΒΙΝΤΕΟ
  .
  .
  ΔΕΜΕΝΟΣ ΕΔΩ ΒΑΡΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (New Song 2011)
  .
  .
  .

  https://www.youtube.com/watch?v=KjTfbFOdS88
  .
  .
  .
  Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
  .
  ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΟΜΜΑ Ή ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
  .
  ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  .
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
  .
  .
  http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2013/02/blog-post_1649.html
  .
  .
  Oswald Spengler: Η βιολογική κοινότητα ως απαραίτητος παράγοντας του πολιτισμού
  .
  Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017
  .
  http://attikanea.blogspot.gr/2017/07/oswald-spengler.html
  .
  .

  ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! ! !
  .
  ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ
  .
  .
  .
  .
  .
  ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΑΥΤΟ : ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ……………
  .
  ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ –
  .
  ΕΙΝΑΙ Ο ΦΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ………………..
  .
  ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ…………………..
  .
  ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ !
  .
  .
  .
  .
  .
  ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
  .
  .
  .
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
  .
  .
  .
  .
  .
  .

 • .
  .
  .
  .
  .
  Απαγορευμένες Γνώσεις: Ορφέας και Όμηρος Έζησαν 16.500 χρόνια πριν!
  .
  .
  .
  .
  .
  Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017
  .
  .
  .
  https://4.bp.blogspot.com/-LVnVL_RJY6E/WXHz9GD10yI/AAAAAAABEZM/_QEWUwdmHU4NqXEcpJ4F6ijvGxxebwzQgCLcBGAs/s400/2017-07-21_153021.png
  .
  .
  .

  Ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο ήλθε στα χέρια μου, με τίτλο «Περίπλους στο παρελθόν», του εκπαιδευτικού Θεόδωρου Ποσταντσίδη, Στο βιβλίο αυτό, ο μελετητής κάνει μια ανατροπή στα έως τώρα συμβατικά λεγόμενα και μετρημένα, φοβισμένα, μασημένα λόγια του επίσημου επιστημονικού κατεστημένου. Από την εν λόγω εργασία του, λοιπόν, σας παρουσιάζω μια περίληψη: «Η χρονολόγηση ενός γεγονότος δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται ούτε από συμπτωματικά στοιχεία, ούτε βέβαια από κυκλικά επιχειρήματα, όπως γίνεται στην περίπτωση του Τρωικού Πολέμου, όπου οι επιστήμονες έδωσαν πρώτα μια ημερομηνία και κατόπιν έτρεξαν να προσαρμόσουν τα πάντα γύρω από αυτήν.
  .
  .
  .
  https://ellasellas.files.wordpress.com/2017/03/lekakis.jpg?w=620
  .
  .
  .

  Γ. Λεκάκη
  .
  .
  Έτσι οι όποιες αναφορές υπάρχουν σήμερα δεν έχουν καμμία αξία μια και είναι απλά ένα ακόμα κυκλικό επιχείρημα. Ξεκινούν από το 1170 π.Χ. και φυσικά καταλήγουν υποχρεωτικά εκεί. Τα όποια αστρονομικά στοιχεία χρησιμοποίησαν αφορούσαν εκλείψεις, που συμβαίνουν πάντοτε, και φυσικά κοντά και σε αυτήν την ημερομηνία. Αλλά αυτό δεν είναι στοιχείο χρονολόγησης. Είναι σαν να πας στην ακροθαλασσιά και να αναρωτιέσαι αν θα βρεις κοχύλια για να δηλώσεις μετά ότι εκεί είναι η θάλασσα, χωρίς να σκέφτεσαι ότι από την αρχή πήγες εκεί.
  Το θέμα μας όμως δεν είναι άλλο από την χρονολόγηση των ορφικών και ομηρικών κειμένων, με μερικά πραγματικά στοιχεία, που αφορούν αστρονομικά φαινόμενα μοναδικά, όπως η εαρινή ισημερία σε συγκεκριμένο ζώδιο και η ισομέρεια των εποχών.
  Η Γη ισορροπεί μέσα σ’ ένα βαρυτικό πεδίο, που από την μια κάνει τον φυσικό άξονά της να έχει μια κλίση 23,4° ως προς το επίπεδο της ελλειπτικής, το επίπεδο δηλαδή περιστροφής γύρω από τον ήλιο, και από την άλλη να εκτελεί μια περιστροφή κάθε ημέρα γύρω από τον άξονα αυτό δεξιόστροφη. Γι’ αυτό και ο ήλιος «κινείται» ως προς εμάς αριστερόστροφα. Ταυτόχρονα η κλίση αυτή του άξονα συμβάλει στην δημιουργία των εποχών, ενώ παράλληλα αναγκάζει την Γη, όπως και κάθε «σβούρα» να κάνει ο άξονάς της μία πλήρη στροφή κάθε περίπου 25.760 χρόνια. Αυτή η μεγάλη στροφή ονομάζεται μετάπτωση ισημεριών μια και εξ αιτίας της η εαρινή ισημερία αλλάζει, κατά μέσον όρο κάθε 2.500 χρόνια (ζώδιο). Στην εποχή μας γίνεται στους Ιχθείς.
  Όπως ξέρουμε η Γη περιφέρεται και γύρω από τον Ήλιο. Κάνει μια περιστροφή κάθε έναν χρόνο. Αυτή όμως η περιστροφή δεν είναι απόλυτα ομαλή. Από την μια η τροχιά της προσομοιάζει προς μια έλλειψη και από την άλλη το νοητό κέντρο αυτής της ελλειπτικής δεν ταυτίζεται με την θέση του Ήλιου. Είναι σαν ο Ήλιος να πλησιάζει, μέσα σ’ ένα διάστημα 95.000 χρόνων, πότε προς την μια και πότε προς την άλλη πλευρά.
  .
  .
  .
  https://i2.wp.com/www.diadrastika.com/wp-content/uploads/2016/01/axonas-isimerion-min.jpg
  .
  .
  .

  Έτσι δημιουργούνται δύο σημεία τροχιακά. Αυτό που είναι το πιο κοντινό στον Ήλιο (περιήλιο) και το συμμετρικό του, που είναι πιο μακρινό από τον Ήλιο (αφήλιο). Δημιουργείται δηλαδή ένας άξονας συμμετρίας. Τα δύο δε τμήματα της ελλειπτικής ονομάζονται αψίδες. Η ετήσια κίνηση της Γης έχει όμως άλλα 4 «σταθερά» σημεία αναφοράς αποτέλεσμα και αυτό της κλίσης του άξονα της Γης. Τα δύο είναι τα σημεία που τέμνεται η ελλειπτική με την προέκταση του ισημερινού (ισημερίες) και ο κάθετος σε αυτά άξονας, που αντιπροσωπεύει τις τροπές του Ήλιου (μεγαλύτερη ημέρα και μεγαλύτερη νύχτα). Η αναπαράσταση αυτού του φαινομένου σε γράφημα είναι ένας κύκλος που τέμνεται από δύο άξονες (σχ. 1).
  Η σύνθεση των αψίδων της ελλειπτικής με τον «τροχό» που είδαμε παραπάνω δίνει την διάρκεια των εποχών, γιατί ενώ οι άξονες τροπών και ισημεριών είναι σταθεροί ο άξονας περιηλίου-αφηλίου κινείται κάνοντας έναν κύκλο κάθε 20.936 χρόνια. Όταν αυτός ο άξονας περιηλίου-αφηλίου ταυτίζεται με τον άξονα των τροπών τότε η Άνοιξη έχει ίδιες ημέρες με το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο με τον Χειμώνα. Όταν όμως ταυτίζεται με τον άξονα των ισημεριών τότε ή ο Χειμώνας ισούται με την Άνοιξη και το Καλοκαίρι με το Φθινόπωρο ή Άνοιξη με το φθινόπωρο και το καλοκαίρι με τον χειμώνα. Το σημαντικό των παραπάνω πληροφοριών είναι ότι αυτές οι κινήσεις είναι μετρήσιμες μια και επαναλαμβάνονται με την ακρίβεια ενός ρολογιού. Έτσι ξέρουμε πότε συμβαίνουν».
  Οι αστρονομικές πληροφορίες των κειμένων
  Όταν ο συγγραφέας αναφέρεται σε αρχαία κείμενα εννοεί «μόνον του Ορφέως, του Ομήρου και του Ησιόδου, κείμενα απροσδιορίστου έως σήμερα ηλικίας, μια και ούτε ένας – επαναλαμβάνω ούτε ένας – δεν γνωρίζει το πότε γράφηκαν. Πολλοί υπέθεσαν, αλλά κανείς δεν γνώριζε πραγματικά.
  Ο Ορφέας, ο χαρισματικός αυτός πανεπιστήμων, στους λεγόμενους «Ύμνους» του μας δίνει μια σειρά από πληροφορίες για τα αστρονομικά φαινόμενα της εποχής του. Για όσους θέλουν να τον αμφισβητήσουν θα πω εδώ ότι ο Ορφέας (το ίδιο ισχύει και για τους άλλους) όταν παρατηρούσε τον ουρανό και κατέγραφε τα διάφορα φαινόμενα προφανώς δεν σκεφτόταν πώς να ξεγελάσει τους επόμενους χιλιάδες χρόνια μετά, αλλά θέλησε να τα καταγράψει, ώστε να μπορέσουν και να τα χρονολογήσουν. Μάλιστα ο αείμνηστος Κ. Χασάπης έγραψε μια διατριβή πάνω σε αυτά και κατάφερε να ταυτίσει με ακρίβεια τα λεγόμενα στους Ύμνους με αντίστοιχα αστρονομικά φαινόμενα.
  Οι λεγόμενοι Ύμνοι δεν ήταν δοξασίες τρελλαμένων πρωτογόνων, αλλά η καταγραφή των αστρονομικών και άλλων χαρακτηριστικών των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος, αλλά και μια σειρά γήινων φαινομένων. Από το εξαίρετο αυτό βιβλίο, που αγνοήθηκε, αλλά ποτέ δεν διαψεύστηκε, αν και τελευταία κάποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τα συμπεράσματα του Κ. Χασάπη, μαθαίνουμε τα εξής:
  α) Στον «Ύμνο» 27,3 (της Ρέας) λέει «ΤΑΥΡΟΦΟΝΩΝ ΖΕΥΞΑΣΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΝ ΑΡΜΑ ΛΕΟΝΤΩΝ».
  β) Στον «Ύμνο» 14,2 (της Μητέρας των Θεών) αναφέρει: «Η ΛΙΣ ΤΑΥΡΟΦΟΝΟΣ ΙΕΡΟΤΡΟΧΟΝ ΑΡΜΑ ΤΙΤΑΙΝΕΙ».
  .
  .
  .
  https://i0.wp.com/www.diadrastika.com/wp-content/uploads/2016/01/axonas-isimerion-2-min.jpg

  .
  .
  .

  γ) Στον «Ύμνο» 8,19 (του Ήλιου) συνεχίζει: «ΜΑΣΤΙΓΙ ΛΙΓΥΡΗ ΤΕΤΡΑΟΡΟΝ ΑΡΜΑ ΔΙΩΚΩΝ». Η κίνηση πέριξ του Ήλιου αναφέρεται ως κίνηση άρματος που την βλέπουμε και στην ιστορία του Φαέθωντος. Εδώ επίσης έχουμε αναφορά στους γνωστούς αστερισμούς του Λέοντα και του Ταύρου, που βρίσκονται, ως προς την ελλειπτική σε απόσταση τριών ζωδίων δηλαδή 90°. Όταν ο Λέων βρίσκεται στον άξονα των Τροπών, τότε ο Ταύρος βρίσκεται στην Εαρινή Ισημερία (σχ.2).
  δ) Στον ύμνο 34,21-22 (στον Απόλλωνα) μας λέει: «ΜΙΞΑΣ ΧΕΙΜΩΝΟΣ ΘΕΡΕΟΣ Τ ΙΣΟΝ ΑΜΦΟΤΕΡΟΙΣΙΝ ΤΑΙΣ ΥΠΑΤΑΙΣ ΧΕΙΜΩΝΑ ΘΕΡΟΣ ΝΕΑΤΑΙΣ ΔΙΑΚΡΙΝΑΣ».
  Εδώ έχουμε μια σαφή αναφορά στο γνωστό στην Αστρονομία περιοδικό φαινόμενο της ισομέρειας των εποχών. Ας δούμε το νόημα, ή την απόδοση εάν θέλετε, αυτών των στίχων, γιατί εδώ είχαμε μια τεράστια παρανόηση από τους προηγούμενους ερευνητές:
  Ο Ορφέας ναι μεν αναφέρει ότι το Θέρος και ο Χειμώνας είναι ίσοι, αλλά δεν εννοεί το γνωστό μας καλοκαίρι στην πλευρά αυτή της Εύκρατης Ζώνης, αλλά για το σύνολο Θέρος+Άνοιξη που αφορά το υπόλοιπο κομμάτι της Γης, στις άλλες δύο ζώνες, που έχουν μόνον δύο εποχές. Άλλωστε στον δεύτερο στίχο μας λέει επεξηγηματικά ότι οι τελευταίες (ΥΠΑΤΑΙΣ) ημέρες του Χειμώνα διακρίνονται (ΔΙΑΚΡΙΝΑΣ) από τις πρώτες (ΝΕΑΤΑΙΣ) ημέρες του Θέρους. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνον όταν ο χειμώνας και το θέρος γειτνιάζουν και αυτό συμβαίνει μόνον όταν θεωρούμε ότι υπάρχουν δύο εποχές. Τώρα για το πώς μπορούν να ξεχωρίσουν μεταξύ τους (ΔΙΑΚΡΙΝΑΣ) αυτό μπορεί να γίνει μόνον με την Εαρινή Ισημερία. Άλλωστε ακόμη και σήμερα λέμε ότι είναι η πρώτη ημέρα της Άνοιξης. Άρα την εποχή του το σύνολο ΘΕΡΟΣ+ΕΑΡ ισούτο με το ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ+ΧΕΙΜΩΝΑΣ. Αυτό συνέβη το 3983 π.Χ. και την προηγούμενη φορά το 14451 π.Χ.
  Με βάση αυτά τα δύο πρώτα στοιχεία θα λέγαμε ότι αναφέρεται πιθανόν στο 3983 π.Χ. Αλλά εδώ έρχεται ο Όμηρος να μας δώσει το επόμενο στοιχείο. Στην Οδύσσεια (Ε,271-277) η Καλυψώ λέει στον Οδυσσέα ότι θα κινηθεί με βάση την θέση της Μ. Άρκτου, της οποίας καταγράφει την θέση με απόλυτη ακρίβεια, που είναι παμφαίνουσα (ΑΜΜΟΡΟΣ ΕΣΤΙ ΛΟΕΤΡΩΝ ΩΚΕΑΝΟΙΟ), δηλαδή βρίσκεται κοντά στον Β. Πόλο. Αυτή θα έπρεπε να βρίσκεται πάντοτε αριστερά του. Για να επιτευχθεί αυτό θα έπρεπε ο Οδυσσέας να έχει μια κίνηση από ΝΔ. προς ΒΑ.
  «ΠΛΗΙΑΔΑΣ Τ ΕΣΟΡΩΝΤΙ ΚΑΙ ΟΨΕ ΔΥΟΝΤΑ ΒΟΩΤΗΝ ΑΡΚΤΟΝ Θ ΗΝ ΚΑΙ ΑΜΑΞΑΝ ΕΠΙΚΛΗΣΙΝ ΚΑΛΕΟΥΣΙΝ Η Τ ΑΥΤΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΚΑΙ Τ ΩΡΙΩΝΑ ΔΟΚΕΥΕΙ ΟΙΗ Δ ΑΜΜΟΡΟΣ ΕΣΤΙ ΛΟΕΤΡΩΝ ΩΚΕΑΝΟΙΟ ΤΗΝ ΓΑΡ ΔΗ ΜΙΝ ΑΝΩΓΕ ΚΑΛΥΨΩ ΔΙΑ ΘΕΑΩΝ ΠΟΝΤΟΠΟΡΕΥΕΜΕΝΑΙ ΕΠ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΧΕΙΡΟΣ ΕΧΟΝΤΑ»
  Η Μ. Άρκτος ήταν παμφαίνουσα το 2500-2000 π.Χ. περίπου έως το 1000-500 π.Χ. Σήμερα, για παράδειγμα, δεν είναι παμφαίνουσα. Αμέσως διαπιστώνουμε ότι ούτε το 3983 π.Χ. ούτε το 14451 π.Χ. ήταν παμφαίνουσα στο Βόρειο Ημισφαίριο. Αδιέξοδο; Όχι, γιατί δεν χρησιμοποιήσαμε ακόμη όλα τα στοιχεία.
  Είδαμε ότι η Εαρινή Ισημερία συνέβαινε στο ζώδιο του Ταύρου. Αυτό συνέβη από το 4000 π.Χ. έως το 1440 π.Χ. εάν υπολογίσουμε και το μεσοαστρικό κενό ανάμεσα στον Ταύρο και τον Κριό. Απ’ αυτό βλέπουμε ότι το 3983 π.Χ. είχαμε ισομέρεια εποχών και ισημερία στον Ταύρο, αλλά όχι παμφαίνουσα την Μ. Άρκτο. Το δε 14451 π.Χ. ισομέρεια εποχών, φθινοπωρινή ισημερία στον Ταύρο (απέναντι δηλαδή), αλλά και κάτι αξιοπρόσεκτο ως προς την Μ. Άρκτο. 14451- 12880 (25760/2) = 1571, δηλαδή ακριβώς απέναντι από την εποχή που η Μ. Άρκτος ήταν παμφαίνουσα (σχ.3).
  .
  .
  .
  https://i2.wp.com/www.diadrastika.com/wp-content/uploads/2016/01/axonas-min.jpg
  .
  .
  .

  Ας υποθέσουμε ότι αντί για το Βόρειο Ημισφαίριο ο Ορφέας έμενε στο Νότιο Ημισφαίριο. Ξέρω ότι ακούγεται παράλογο, αλλά είναι απλά μια υπόθεση. Τότε το 14451 π.Χ. θα είχαν στον Νότο και ισομέρεια εποχών, αλλά και Εαρινή Ισημερία στον Ταύρο, μια και οι εποχές είναι αντίθετες. Παρ’ όλα αυτά, πάλι δεν ικανοποιείται η θέση της Μ. Άρκτου. Ας δούμε τώρα και κάτι λίγο περίεργο πριν συνδυάσουμε όλα αυτά και βρούμε ημερομηνία που να ανταποκρίνεται σε όλα τα δεδομένα: Είδαμε την Καλυψώ να δίνει τις συγκεκριμένες οδηγίες στον Οδυσσέα για την νύχτα μόνο. Λέω για την νύχτα μόνο, γιατί κινούμενος στον άξονα Δύσης-Ανατολής θα έπρεπε να του πει ότι ο Ήλιος θα ξημερώνει κάπου μπροστά δεξιά και θα συνεχίσει να κινείται μέχρι να τον συναντήσει το μεσημέρι. Άρα έχοντας λοξά δεξιά τον Ήλιο μπορεί να προσανατολιστεί. Όμως η Καλυψώ δεν λέει κουβέντα. Είναι δυνατόν να μη μιλά για το προφανές και να του αναφέρει μόνον την Μ. Άρκτο; Ο Ησίοδος στο «Έργα και Ημέρες» (στ. 414-418) αναφέρει:
  «ΗΜΟΣ ΔΗ ΛΗΓΕΙ ΜΕΝΟΣ ΟΞΕΟΣ ΗΕΛΙΟΙΟ ΚΑΥΜΑΤΟΣ ΙΔΑΛΙΜΟΥ, ΜΕΤΟΠΩΡΙΝΟΝ ΟΜΒΡΗΣΑΝΤΟΣ ΖΗΝΟΣ ΕΡΙΣΘΕΝΕΟΣ ΜΕΤΑ ΔΕ ΤΡΕΠΕΤΑΙ ΒΡΟΤΕΩΣ ΧΡΩΣ ΠΟΛΛΟΝ ΕΛΑΦΡΟΤΕΡΟΣ ΔΗ ΓΑΡ ΤΟΤΕ ΣΕΙΡΙΟΣ ΑΣΤΗΡ ΒΑΙΟΝ ΥΠΕΡ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΗΡΙΤΡΕΦΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ»
  Αρχίζει λοιπόν και περιγράφει μία-μία τις διάφορες εποχές για να προσδιορίσει την εποχή που γίνεται η επιτολή του άστρου του Σειρίου, δηλαδή το πότε ο Σείριος ανατέλλει πριν από τον Ήλιο. Στην αρχή καλοκαίρι («ΗΜΟΣ ΔΗ ΛΗΓΕΙ ΜΕΝΟΣ ΟΞΕΟΣ ΗΕΛΙΟΙΟ ΚΑΥΜΑΤΟΣ ΙΔΑΛΙΜΟΥ») που τελειώνει, μετά έρχεται το φθινόπωρο με τις βροχές του («ΜΕΤΟΠΩΡΙΝΟΝ ΟΜΒΡΗΣΑΝΤΟΣ ΖΗΝΟΣ ΕΡΙΣΘΕΝΕΟΣ») και μετά έρχεται ο χειμώνας, η εποχή που ο ήλιος είναι λιγότερο ισχυρός και γι’ αυτό το δέρμα των ανθρώπων γίνεται πιο ανοιχτό («ΜΕΤΑ ΔΕ ΤΡΕΠΕΤΑΙ ΒΡΟΤΕΩΣ ΧΡΩΣ ΠΟΛΛΟΝ ΕΛΑΦΡΟΤΕΡΟΣ»). Τότε μας λέει ότι ο Σείριος ανατέλλει πριν από τον Ήλιο. Αυτό όμως στο Βόρειο Ημισφαίριο συμβαίνει Αύγουστο. Δηλαδή καλοκαίρι, την εποχή που είναι χειμώνας στο Νότιο. Εφέτος συγκεκριμένα συμβαίνει στην αρχή του χειμώνα του Νότου (13 Ιουνίου, Kstars software), όπως ακριβώς αφήνεται να εννοηθεί από τον Ησίοδο. Ο Ησίοδος, λοιπόν, μας μιλά για αστρικά γεγονότα, που μπορεί να δει κάποιος μόνον από τον Νότο, την αντίστοιχη εποχή και όχι από τον Βορρά.
  Γιατί δεν υπάρχουν τα τρία περιγραφόμενα φαινόμενα ταυτόχρονα; Γιατί ο Οδυσσέας πηγαίνοντας ανατολικά, ας πούμε σχηματικά από την Αμερική προς την Ευρώπη, δεν βλέπει τον Ήλιο μπροστά του; Γιατί ο Ησίοδος περιγράφει γεγονότα που συμβαίνουν μόνον στο Νότιο ημισφαίριο;
  Πριν μερικά χρόνια αναπτύχθηκε η θεωρία του Ωρίωνα. Αυτή έλεγε ότι οι τρεις πυραμίδες αντιπροσωπεύουν τα τρία αστέρια της Ζώνης του Ωρίωνα και μάλιστα με καταπληκτική ακρίβεια μια και ανταποκρίνονταν στην αναλογία του φαινόμενου μεγέθους τους όσο και στην διάταξή τους και πολλές ακόμη λεπτομέρειες. Εκεί που ατύχησε η θεωρία αυτή ήταν στο ότι στον ουρανό του Β. Ημισφαιρίου η θέση της Ζώνης του Ωρίωνα είναι ανάποδα σε σχέση με την διάταξη των πυραμίδων (εικ.4).

  .
  .
  .

  https://i2.wp.com/www.diadrastika.com/wp-content/uploads/2016/01/axonas-min.jpg

  .
  .
  .

  Εάν κάνουμε μια τολμηρή υπόθεση και εδώ και ας ανατρέψουμε την Γη. Τότε στις ίδιες μοίρες, αλλά στο Νότιο πια ημισφαίριο θα είχαμε (εικ.5) τον Ωρίωνα στην θέση που θα ταυτίζονταν με την ακριβή τοποθέτηση των πυραμίδων της Αιγύπτου».
  .
  .
  .
  https://i0.wp.com/www.diadrastika.com/wp-content/uploads/2016/01/sky-map-2-min.jpg
  .
  .
  .

  Και ο συγγραφέας καταλήγει: «Αλλά δεν καλούμαστε να δημιουργήσουμε την δική μας εκδοχή της Ιστορίας, αλλά να αποτυπώσουμε την ίδια την Ιστορία. Έτσι όσο και εάν φανεί τολμηρό, απίθανο ή αδύνατο για κάποιους, όλα αυτά τα στοιχεία, μαζί με αυτό των πυραμίδων, ταιριάζουν μόνον σε μία περίπτωση: Φαίνεται ότι κάποια στιγμή, μετά από το 14451 π.Χ. είχαμε ανατροπή των φυσικών πόλων της Γης! Υπάρχουν επιστήμονες που έχουν στοιχεία γι’ αυτό. Όλοι αυτοί ήξεραν τι έβλεπαν στον ουρανό τους και προφανώς δεν τα έλεγαν για να μας κοροϊδέψουν.
  Έτσι όπως λέει και ο Σ. Χόλμς, όταν αποκλείσεις το αδύνατο, αυτό που μένει, όσο περίεργο και να φαίνεται, είναι πάντα η αλήθεια. Εδώ αδύνατο είναι να μην ήταν έτσι διατεταγμένος ο Ουρανός! Άρα είχαμε ανατροπή πόλων, που βέβαια κατέστρεψε σχεδόν τα πάντα εδώ στην Γη (γι’ αυτό και οι Κέλτες φοβόντουσαν μην πέσει ο ουρανός στο κεφάλι τους), αλλά πριν από αυτήν, το 14451 είχαμε και ισομέρεια εποχών, αλλά και Εαρινή Ισημερία στον Ταύρο στο τότε Νότιο Ημισφαίριο, και σήμερα Βόρειο, μια και δεν επηρεάζονται από αυτό, αλλά και την Μ. Άρκτο παμφαίνουσα στο Β. Ημισφαίριο μια και ο άξονας πήρε την ακριβώς απέναντι θέση (σχ.6).
  .
  .
  .
  https://i2.wp.com/www.diadrastika.com/wp-content/uploads/2016/01/axonas.2-min.jpg
  .
  .
  .

  Ταυτόχρονα, λόγω της ανατροπής, η Γη σταμάτησε αναγκαστικά την περιστροφή της και περιστράφηκε αντίθετα από ό,τι πριν, έτσι ώστε να εναρμονιστεί με το βαρυτικό πεδίο μέσα στο οποίο βρίσκεται. Αυτό φαίνεται άλλωστε από τον μύθο του θρόνου του Άργους, που θα άλλαζε χέρια μόνον αν ο Ήλιος ανέτειλε από την Δύση, όπως και έγινε! Μ’ αυτόν τον τρόπο και όλες οι αναφορές που βρίσκουμε στον Ορφέα, τον Όμηρο και τον Ησίοδο σχετικά με το πού δύει ή ανατέλλει ο Ήλιος αλλά και από πού φυσούν οι αντίστοιχοι άνεμοι, παίρνουν πραγματικό νόημα μια και ταυτίζονται απόλυτα με την πραγματική Γεωγραφία. (Στα γραφήματα 7-8 φαίνεται πως με την ανατροπή αλλάζει η κατεύθυνση περιστροφής και άρα πρέπει, λόγω βαρυτικού πεδίου, να σταματήσει και να περιστραφεί ανάποδα που αυτό σημαίνει ότι πλέον ανατέλλει από εκεί που έδυε).
  Ένα ακόμη σχετικό στοιχείο είναι οι Αργοναύτες, που μόλις περνούν την Τροία σταματούν. Και τότε διαπιστώνουν ότι ο Ήλιος δύει μπροστά τους μέσα στην θάλασσα! Αυτό δεν είναι εφικτό ακόμη και χωρίς ανατροπή στην σημερινή υποτιθέμενη θέση (εικ.9) πολύ δε μάλλον με την ανατροπή της. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Απ’ όλα τα παραπάνω προκύπτουν αβίαστα τα εξής συμπεράσματα:
  α) Ο Ορφέας έζησε και έδρασε περί το 14500 π.X. ή 16.500 χρόνια από σήμερα. Τότε έγινε η Αργοναυτική Εκστρατεία και λίγο μετά, με μια γενεά διαφορά, ο Τρωικός Πόλεμος.
  β) Ο Όμηρος, όπως και ο Ησίοδος (ή ο «Ησίοδος» των «Έργων» για να ακριβολογώ) αν και δεν προσδιορίζουν επακριβώς την εποχή που έζησαν, εν τούτοις από κάποιες άλλες αστρονομικές παρατηρήσεις, που δεν αφορούν το παρόν άρθρο, υπολογίζω ότι έζησαν γύρω στα 500-700 χρόνια μετά, δηλ. περίπου 16.000 χρόνια από σήμερα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έζησαν ταυτόχρονα. Ίσως μια καλή χρονική ένδειξη να είναι ότι τα γεγονότα στην εποχή τους είχαν μια απήχηση, αλλά οι λεπτομέρειες είχαν ξεχαστεί. Γι’ αυτό και οι αστρονομικές παρατηρήσεις στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια είναι περιορισμένες και αφορούν εκλείψεις κλπ., σε σχέση με τα σημαντικά αστρικά γεγονότα που προσφέρει ο Ορφέας, αλλά αγνοεί, ίσως, ο Όμηρος.
  γ) Η ελληνική Ιστορία, και όχι πια προϊστορία, μια και έχουμε γραπτά κείμενα ηλικίας 16.500 ετών αναγνωρισμένα απ’ όλους, πρέπει να ξαναγραφτεί. Ταυτόχρονα και η ομηρική γεωγραφία πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων. δ) Οι «Ινδοευρωπαίοι» κλπ. θα πρέπει να αναθεωρηθούν, μια και η παγκόσμια, μητέρα, γλώσσα είναι η λεγόμενη ορφική (αλλά και ομηρική) γλώσσα και το παγκόσμιο γλωσσικό φαινόμενο είναι αποτέλεσμα ενός κοινού παγκόσμιου πολιτισμού που σχεδόν έσβησε και όχι μια τυχαία διάσπαρτη λειτουργία».

  .
  .
  .
  https://ellasellas.files.wordpress.com/2017/03/orpheus-min.jpg?w=620
  .
  .
  .
  ΠΗΓΕΣ:
  .
  Τα στοιχεία είναι από το δίτομο βιβλίο του Θ. Ποσταντσίδη «Περίπλους στο παρελθόν».
  .
  Και: Ορφικά (Αργοναυτικά και ύμνοι), Ομήρου («Οδύσσεια»), Ησιόδου («Έργα και Ημέρες»), Astronomical Software: Kstars, Γρ. Α. Αντωνακόπουλου «Γενική Αστρονομία», εκδ. ΟΑΕΔ Αθήναι, 1986, συλλογικό «Άτλας του Ουρανού», εκδ. Susaeta 2008, Wikipedia,
  .
  Γιώργος Λεκάκης
  .
  .
  http://www.eugenfound.edu.gr,
  http://spaceplace.nasa.gov

  .
  xronos.gr

  .
  conspiracyfeeds
  .
  .
  .
  http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/07/16500.html#ixzz4nX83A3Om
  .
  .
  .
  .
  ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

 • .
  .
  .
  .
  ΒΙΝΤΕΟ
  .
  .
  .
  ΕΛΛΑΣ
  ,
  .
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=OUJP53OcQn0
  .
  .
  .
  Δημοσιεύτηκε στις 30 Μαρ 2013
  .
  .
  .
  http://2.bp.blogspot.com/-n-60l1UbnHo/VaN2nvyMJwI/AAAAAAAAI7k/mOHD1WCa8lQ/s640/%25CE%259D%25CE%25B1%2B%25CE%25BC%25CE%25B7%25CE%25BD%2B%25CE%25BE%25CE%25B5%25CF%2587%25CE%25BD%25CE%25AC%25CE%25BC%25CE%25B5.jpg
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  ΠΕΡΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ
  .
  .
  Μητρός τε και πατρὸς και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερόν εστιν η Πατρὶς
  .
  και σεμνότερον και αγιώτερον και εν μείζονι μοίρα και παρα θεοίς και παρ᾿ ανθρώποις τοις νουν έχουσι.
  .
  .
  Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος
  .
  .
  ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ ΛΑΟΣ ! ! ! ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ! ! !

  .
  .
  .
  ΕΛΛΑΣ ! ΤΟ ΜΕΓΑΛEΙΟ ΣΟΥ ! ΤΕΛEΙΩΜΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ……………………
  .
  .
  .
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
  .
  .

 • .
  .
  .
  .
  .
  ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ
  ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΕΤΕ
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ
  ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
  .
  .
  .
  .

  https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQjiqnBi5-OhHlxPZbAf-u5ezZSQk7chivo8_8JRR0Y-DjDwKNaHw
  .
  .

  ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ,

  .
  ΛΑΤΡΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ,
  .
  ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΥ,
  .
  ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.
  .
  ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΜΟΥ
  .
  ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΕΚΕΙ,
  .
  ΤΙΜΩ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΑΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ
  .
  ΜΑ ΟΙ ΑΣΒΗΣΤΕΣ ΜΝΗΜΕΣ ΜΟΥ
  .
  ΘΑ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ.
  .
  ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΦΟΡΕΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝ,
  .
  ΕΝΘΥΜΟΥΜΑΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΟΥ ΣΑΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ,
  .
  ΣΑΝ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΜΥΣΤΗΣ,
  .
  ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΟΝΤΟΤΗΤΑ,
  .
  ΟΥΤΕ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΗΡ,
  .
  ΕΙΜΑΙ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΗ ΥΠΑΡΞΗ
  .
  ΠΟΥ ΕΠΕΛΕΞΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΕΡΓΟ
  .
  ΣΑΝ ΑΠΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ.
  .
  ΣΕ ΚΑΘΕ ΖΩΗ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΜΕ ΚΥΝΗΓΗΣΕ
  .
  ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΟΥ ΠΟΤΙΣΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΧΩΡΑ,
  .
  ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ,
  .
  ΔΕΝ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΗΣΑ,
  .
  ΔΕΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑ,
  .
  ΔΕΝ ΓΟΝΑΤΙΣΑ,
  .
  ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΞΑΝΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝ
  .
  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΑΧΗ.
  .
  ΜΕ ΘΛΙΒΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ
  .
  ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ
  .
  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΡΑ,
  .
  ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΞΑΝΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ,
  .
  ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΝΟΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ
  .
  ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟ ΥΛΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΫΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥΣ
  .
  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ
  .
  ΣΕ ΚΟΙΤΟΥΝ ΠΑΡΑΞΕΝΕΜΕΝΟΙ.
  .
  Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ,
  .
  .
  .
  ΟΜΩΣ ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ,
  .
  ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ,
  .
  ΟΦΕΙΛΩ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΩ ΣΤΑΘΕΡΟΣ
  .
  ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΡΕΥΤΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΜΠΟΔΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ.
  .
  ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
  .
  ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΞΕΝΟΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΤΙ,
  .
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΜΟΥ ΘΕΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣΤΡΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ,
  .
  ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ
  .
  ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΩ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΛΛΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ,
  .
  ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΕΧΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,
  .
  ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑ ΜΕ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ
  .
  ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ.
  .
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΑΣΤΕ,
  .
  ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΥΡΙΑΔΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙΣΜΩΣΕΙ
  .
  ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΔΩ
  .
  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
  .
  ΕΛΛΗΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΕΓΩ,
  .
  ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΣΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ,
  .
  ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΔΕΝ ΣΕ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΟΝΕΙΣ
  .
  ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ,
  .
  ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ
  .
  ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΣ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ
  .
  ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ,
  .
  ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΝΩ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΝΤΑΙ,
  .
  ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑ
  .
  ΓΙΑ ΤΟ ΑΜΕΣΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΑΝΕΙΣ ΤΟ ΓΕΛΙΟ ΣΟΥ.
  .
  ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΣΕΙΣ
  .
  ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ,
  .
  ΕΧΕΙΣ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΨΗΛΑ
  .
  ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΛΙΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΙΑ,
  .
  ΕΙΣΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΥ ΦΩΤΟΣ
  .
  ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΟΣ ΑΡΡΗΤΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ.
  .
  .
  ΕΛΛΗΝ,
  .
  .
  ΟΙ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ ΗΧΗΣΑΝ
  .
  ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ,
  .
  ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ,
  .
  ΕΦΤΑΣΕ Η ΣΤΙΓΜΗ
  .
  .
  ΝΑ ΞΑΝΑ ΓΙΝΕΙΣ
  .
  .
  .
  .
  ΕΛ-ΛΗΝ!
  .
  .
  .
  .
  .
  ΛΥΡΙΟΣ ΜΥΡΜΙΔΩΝ
  diogeneis
  .
  .
  .

  ΒΙΝΤΕΟ
  .
  .
  ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝ
  .
  .
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=NYQT3mC_Et4
  .
  .
  .
  Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαρ 2013
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  .
  ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
  .
  .
  .
  .
  .
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
  .
  .
  .
  .
  .