«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα «Προμήθεια» Η θερινή σύναξις των δωδεκαθεϊστών: Δείτε τι έγινε στον Ολυμπο

Ορκίστηκαν πίστη σε Δία και λοιπούς θεούς – Το θέμα κέντρισε την προσοχή του Associated Press!

Πριν λίγες ημέρες στο Λιτόχωρο Πιερίας, το χωριό που βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, πραγματοποιήθηκε η πομπή όσων συμμετείχαν στα φετινά «Προμήθεια», τη μεγάλη συνάντηση των πολυθεϊστών και δωδεκαθεϊστών ή, πιο γενικά, των αρχαιολατρών, στη σκιά του βουνού των Θεών.

Άνδρες και γυναίκες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που φορούσαν χλαμύδες και σανδάλια, είχαν στο κεφάλι τους φύλλα από κισσό και κρατούσαν αναμμένες δάδες, ασπίδες και δόρατα, ακολούθησαν την -παράδοξη για τον αμύητο επισκέπτη- πομπή στους δρόμους του Λιτοχώρου, η οποία κατέληξε στο υπαίθριο αμφιθέατρο του χωριού, όπου πραγματοποιήθηκαν αρχαϊκά πολιτισμικά δρώμενα.

Η καλοκαιρινή σύναξις των Δωδεκαθεϊστών συγκέντρωσε το ενδιαφέρον του Associated Press, που κάλυψε το γεγονός και δημοσίευσε σήμερα αφιέρωμα στους… νοσταλγούς των θεών του Ολύμπου.

Υπό τυμπανοκρουσίες οι Δωδεκαθεϊστές, ντυμένοι με παραδοσιακά ενδύματα τιμούν τους αρχαίους θεούς.

«Δωδεκαθεϊστές». Πόσα ξέρουμε για αυτούς, πώς ήταν η ζωή τους πριν, και ποιος ο σκοπός τους;

Ένας από τους «καθοδηγητές» και ο George Klonis, που κάποτε ήταν οδηγός λεωφορείου και τώρα έχει βρει το νόημα της ζωής του στον Όλυμπο. Οφείλει την αφοσίωσή του στην Ελληνική Μυθολογία και τους αρχαίους Θεούς, που τον ώθησαν να έχει πλέον σπίτι του, τον Όλυμπο, γράφει το ρεπορτάζ του Associated Press.

Σε άλλο στιγμιότυπο πλήθος κόσμου παρακολουθεί μια αναπαράσταση.

Τα τελευταία 14 χρόνια συμμετέχει σε κάθε τελετουργία. Δεν ταξίδεψε τυχαία 400 χιλιόμετρα από την Αθήνα για να φτάσει στο όνειρό του.

«Θέλουμε ο τόπος αυτός να είναι ιδιαίτερος. Να νοιώθεις ότι είσαι σε ένα μέρος που απλά ακολουθείς τα βήματα των Θεών. Για μένα άνοιξε μια πόρτα…», περιγράφει ο ίδιος.

Ασπρομάλλης και πράος, με απαλή φωνή. Έτσι τον χαρακτηρίζουν…

Πίσω από αυτόν, πλήθος, ντυμένο με χλαμύδες και κλαδιά από ελιές στο κεφάλι τους, τον ακολουθούν. Κάθε καλοκαίρι, μήνα Ιούλιο, εκατοντάδες «Δωδεκαθεϊστές» μαζεύονται για να υμνήσουν τα θεία τους.

Το ετήσιο προσκύνημα, έχει ξεκινήσει από το 1996, με πλήθος δραστηριοτήτων. Στα όρη και τα βουνά κρατώντας παραμάσχαλα χλαμύδες, σανδάλια, στάρι, ξηρούς καρπούς και «ανθόσπαρτα» στεφάνια για να εκφράσουν την πίστη τους στους αρχαίους Ελληνες θεούς επιδίδονται σε προσευχές, παιχνίδια φαντασίας, οργανώνουν ακόμη και μαραθωνίους.

Στο Λιτόχωρο, την ημιορεινή κωμόπολη του Νομού Πιερίας με τους 7.000 κατοίκους που βρίσκεται στις ανατολικές απολήξεις του Ολύμπου κάθε χρόνο έχει γιορτή.

Στην παρέα και ένας συνταξιούχος υπάλληλος Τηλεπικοινωνίων και Πληροφορικής, ο Δημήτρης Καλατζής που κουβαλά μαζί του, πάντα τον εξοπλισμό του, όλη την στολή του.

«Τι σημασία έχει, αν δεν ντυθείς; Ολα τα άλλα είναι δευτερεύοντα», απαντά.

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός είναι η κυρίαρχη θρησκεία στη χώρα μας, την Ελλάδα, αλλά υποστηρίζει ότι το αρχαίο πνεύμα και το αρχαίο παρελθόν δεν έφυγε ποτέ από πάνω μας. Από τα ονόματα στις οδούς, τα αρχαία νομίσματα που κυκλοφορούν, οι ναοί και τα αγάλματα που έχουν «επιζήσει» μέχρι και σήμερα.

«Τα παιδιά διδάσκονται ακόμη Μυθολογία στα σχολεία», υπογραμμίζει το AP.

Το κίνημα των πολυθεϊστών ξεπήδησε τη δεκαετία του 1990, εξάντλησε όλες τις υπερβολές και τις γραφικότητες που το χαρακτηρίζουν, επιβίωσε στον πόλεμο που του ασκήθηκε από την Εκκλησία -πολλοί ήταν εκείνοι που ταύτιζαν τους πολυθεϊστές με τους σατανιστές- και σήμερα, 25 χρόνια μετά, στέκει ακόμη στο περιθώριο, τυλιγμένο με ένα πέπλο μυστηρίου.

«Είναι ένα παράθυρο στον κόσμο των αρχαίων Ελλήνων. Είναι μια ευκαιρία να ζήσεις τον Πολιτισμό, την Κουλτούρα και τις Τέχνες τους», δηλώνει κάτοικος από το Λιτόχωρο.

Ο πολυθεϊσμός δεν επιβάλλει κανόνες στην καθημερινή ζωή όσων τον ασπάζονται, αλλά δίνει κατευθύνσεις για πρακτικά θέματα της καθημερινότητας οι οποίες συμβαδίζουν -με τι άλλο;- με το αρχαίο ελληνικό πνεύμα.

Δείτε βίντεο: Η καλοκαιρινή σύναξις των δωδεκαθεϊστών: Δείτε τι έγινε στον Όλυμπο

http://www.protothema.gr/stories/article/696773/i-kalokairini-sunaxis-ton-dodekatheiston-deite-ti-egine-ston-olubo/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Πραγματοποιήθηκαν και φέτος τα «Προμήθεια» Η θερινή σύναξις των δωδεκαθεϊστών: Δείτε τι έγινε στον Ολυμπο

  • .
    .
    .
    .
    .
    ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ( ΕΛΛΗΝΕΣ )
    .
    .
    .
    .
    ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ..
    ΟΤΑΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΙΚΑ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΕΜΙΣΕ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΔΕΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .
    .
    Η ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
    .
    ΕΤΣΙ ΒΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ …………
    .
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ : ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ………………
    .
    Η ΝΤΠ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΕΘΝΟΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΟ ……………..
    .
    Η ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΑΤΡΕΥΤΗ……………..
    .
    Άγια κατανάλωση
    http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/05/blog-post_8103.html#ixzz4i191R2Jq
    .
    .
    .
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ …
    .
    .
    ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΠΕ O ΝΙΤΣΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ …
    .
    .
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΚΤΩ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ
    .
    OI ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ
    .
    Η ΑΓΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ
    .
    ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
    .
    ΟΙ ΨΕΥΤΟΙΘΑΓΕΝΕΙΣ
    .
    ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ
    .
    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ …………..
    .
    ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ………………..
    .
    ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ………………
    .
    ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ …………
    .
    .
    ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ …………
    .
    .
    ME TO ΠΟΥ ΜΕΤΑΛΛΑΞΑΝ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ !
    .
    .
    ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ : https://2.bp.blogspot.com/-RrZFb6zN7Pw/VtnAL7VRNpI/AAAAAAAARhI/I4QHzc2MO7I/s1600/2016-03-04_190344.png

    .
    .
    ΕΤΣΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
    ΞΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ……….
    .
    .
    ΑΠΟ
    .
    Eλεύθερος Έλληνας
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=DCieVHza2-8
    .
    ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΝΗ ΑΝΑΜΝΗΣΗ …………..
    .
    ΤΕΛΟΣ
    .
    .
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>