«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Σκλαβιά Δουλεία υποτέλεια κυριαρχούν στην Ελληνική κοινωνία από το 1821!

 SSSSSSSSSS – Η .Σ .Υ .Χ .Ι .Α – ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ …………………

ερωτιματικο Σ

Οι εχθροί του Ελληνισμού, βοήθησαν κατόπιν ύπουλου σχεδίου, που τους βόλευε να τιμωρήσουν την Τουρκία που σήκωνε κεφάλι, να ελευθερωθούν οι Έλληνες από την σκλαβιά των Μογγόλων – και να γίνουν ελεύθεροι δούλοι των Ούννων Κελτών, απογόνων των Εβραίων – αγγλοσαξόνων!

Η ίδια  εχθρική ταχτική που την ονόμασαν βοήθεια προς τους Έλληνες, από όλες τις μεγάλες δυνάμεις, εφαρμόζουν και σήμερα!

Τότε Ουίλσον Τσόρτσιλ, Στάλιν, Ρούσβελτ μοιράζοντας τα ιμάτια των εθνών, μοίρασαν και την Ελλάδα ανάλογα με τα δικά τους συμφέροντα! Και σήμερα ακριβός το ίδιο κάνουν, Αμερική, Ρωσία, Γερμανία!

Για να το καταλάβουμε σήμερα, για να μας βοηθήσει η Ρωσία, θα πρέπει να εφαρμόσουμε Σταλινικό καθεστώς στην Ελληνική Επικράτεια, σφάζοντας τον μισό πληθυσμό και να αλλάξουμε αφέντη!

Εκεί τοποθετείτε το ανήκουμε στην δύση του Προδότη εθνάρχη Καραμανλή με την αστυφιλία και το ξεκλήρισμα του αγροτικού κόσμου!

 Από το 1821 μας δάνειζαν δάνεια, με το ζόρι, για να βρίσκεται η Ελλάδα μόνιμα υποδουλωμένη, το 95% ήταν για να τους πληρώνουμε τους τόκους και να αυξάνουν το Χρέος,  διότι τα γεωλογικά τους συμφέροντα δεν  τους συνέφερε να υπάρχει ένα ανεξάρτητο έθνος – και ιδικά των Ελλήνων στην περιοχή των Βαλκανίων και την Μεσογείου!

Και σήμερα το ίδιο εγκληματικό σχέδιο εφαρμόζετε κατά της Ελλάδος, Δείτε παρακάτω, μας δίνουν υποτίθεται δανεικά 7,5 δις, όχι για τις ανάγκες του Ελληνικού του λιμοκτονούντα λαού, αλλά για να τους πληρώσουμε τους τόκους και να αυξάνετε το χρέος!!!

Θα ρωτήσει καλοπροαίρετα ο καθένας;;;;

Γιατί συνεχίζουν να μας δανείζουν αέρα κοπανιστό, αφού δεν μπορούμε να τα πληρώσουμε;;;

Γιατί δεν μας αφήνουν να φτωχέψουμε;;;

Διότι ακόμα δεν τα έχουν πάρει όλα, η μάχη γίνεται στο ΤΑΙΠΕΔ, Ρεύμα, νερό, λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσια περιουσία, τα σπίτια τον Ελλήνων, τα κτήματα και κυρίως, οι δασικοί χάρτες, τον ορυκτό πλούτο – και μάλιστα σε κάτι που δεν το διαφημίζουν, τα πετρέλαια είναι για ξεκάρφωμα, αλλού είναι ο πλούτος του ορυκτού!

Ξένα χέρια δούλων, ελεγχόμενη μαύρη αγορά, διότι οι Έλληνες δεν βάζουν μυαλό και μιλούν για δικαιώματα!

Και το κυριότερο μια πτώχευση της Ελλάδος, που έχουν μοιράσει ανά τον κόσμο τα προικιά της σε ομόλογα, θα ταρακουνούσε το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα – και οι απατεώνες κερδοσκόποι θα έχαναν τα πρόστυχα κέρδη τους και την αγελάδα που αρμέγουν, συν ότι θα ήταν το κακό παράδειγμα και για άλλους με απρόβλεπτες καταστροφικές διαστάσεις , με τον τρόπω του του ντόμινο!

Δεν θα πω τα περί δραχμής και πολλά άλλα που με κινδυνολογία μας ξεφουρνίζουν όλα τα καθάρματα ντόπια και ξένα με την Εγκάθετη βουλή να σέρνει τον χορό της φρίκης!

Μια ανεξέλεγκτη πτώχευση, που δεν θα είναι οργανωμένη από τα βρόμικα κέντρα των κερδοσκόπων. στα μέτρα των νταβατσηδων , θα επέτρεπε στην Ελλάδα να ελευθερωθεί, μόνο με μια κίνηση, δημιουργώντας Ελληνική τράπεζα! Το άλφα και το Ωμέγα για την σωτηρία της Ελλάδος, ξεκινά από μια Ελληνική τράπεζα!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

……………………………….

ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Α

Μοσκοβισί: «Αυτή η πληρωμή αποτελεί αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών που συνεχίζει να κάνει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία»

Την έγκριση της τρίτης δόσης του προγράμματος, ύψους 8,5 δισ. ευρώ, από το Διοικητικό του Συμβούλιο, ανακοίνωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας, μέσω Twitter, ενώ ανάλογη ανακοίνωσε έκανε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«To ΔΣ του ΕSM μόλις ενέκρινε την τρίτη δόση 8,5 δισ. της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα» ήταν η ανάρτηση του ESM στο Twitter.

Της απόφασης προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης είχε προδιαγράψει την εξέλιξη αυτή, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι τα εκκρεμή ζητήματα θα έχουν επιλυθεί μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής και ότι κατά την τηλεδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας θα αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης για τη χώρα μας.

«Θα είναι το πρώτο Eurogroup μετά από πολλά που η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται στην ατζέντα» υπογράμμισε ο αξιωματούχος, που ενημέρωσε τον Τύπο στις Βρυξέλλες εν όψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Ικανοποιημένος ο Μοσκοβισί

Την ικανοποίησή του για την έγκριση της δόσης των 8,5 δισ. ευρώ από το ΔΣ του ESM εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ένα «ισχυρό σήμα ελπίδας».

Κρατήστε την κοροϊδία!!!

Σήμα ελπίδας!!!

Δηλαδή έχουμε χάσει και την ελπίδα – έδωσε σήμα. ότι ακόμα υπάρχει κάπου στο σύμπαν!!!

Το ομολογεί ξεδιάντροπα ο ανθέλληνας!

«Αυτή η πληρωμή αποτελεί αναγνώριση των τεράστιων προσπαθειών που συνεχίζει να κάνει ο ελληνικός λαός, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η οικονομία. Σηματοδοτεί το άνοιγμα ενός νέου κεφαλαίου για την Ελλάδα, το οποίο πρέπει να αφορά τις θέσεις εργασίας, τις επενδύσεις και την ανάκαμψη προς όφελος όλων» δήλωσε ο κ. Μοσκοβισί.

Η ανακοίνωση του ESM

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM, η απόφαση λήφθηκε «σε συνέχεια της έγκρισης του αναθεωρημένου μνημονίου από το Εκτελεστικό Συμβούλιο ESM και την ολοκλήρωση από την ελληνική κυβέρνηση όλων των προαπαιτούμενων την περασμένη Τετάρτη».

Στη συνέχεια, η ανακοίνωση αναφέρει πως η πρώτη εκταμίευση στο πλαίσιο αυτής της δόσης θα ανέλθει σε 7,7 δισ. ευρώ και αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τον ESM τη Δευτέρα. Από αυτό το ποσό, 6,9 δισ. ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για ανάγκες εξυπηρέτησης του χρέους και 800 εκατ. ευρώ για την εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

«Η σημερινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕSM δείχνει ότι η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε αυτό το στάδιο» δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα έχει προχωρήσει σημαντικά σε ό,τι αφορά «την επιστροφή στη δημοσιονομική βιωσιμότητα και στην οικονομική ανάπτυξη» και πως οι προσπάθειες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού «αξίζουν αναγνώριση».

«Η κυβέρνηση θα πρέπει να συνεχίσει αυτήν την πορεία για την ανοικοδόμηση μίας ανταγωνιστικής οικονομίας και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών» κατέληξε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Η ανακοίνωση του ESM τονίζει, επίσης, ότι η εκταμίευση των υπολειπόμενων 800 εκατ. για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών μπορεί να γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2017, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα σημειώσει σημαντική πρόοδο όσον αφορά την εκκαθάριση των οφειλών προς τους ιδιώτες, χρησιμοποιώντας ιδίους πόρους, καθώς και τη χρηματοδότηση από τις εκταμιεύσεις που εγκρίθηκαν σήμερα. Για την εν λόγω εκταμίευση θα ληφθεί νέα απόφαση από το ΔΣ του ESM.

Tέλος, η ανακοίνωση αναφέρει πως μετά την εκταμίευση που εγκρίθηκε σήμερα η συνολική οικονομική βοήθεια του ESM προς την Ελλάδα θα ανέλθει στα 39,4 δισ. από τα 86 δισ. του τρέχοντος προγράμματος. Συνολικά, η Ελλάδα έχει λάβει βοήθεια από τα ταμεία διάσωσης της ΕΕ 181,2 δισ. ευρώ.

…………………………………

ΤΑΙΠΕΔ: Το 2017 κλείνουν οι εκκρεμότητες, το 2018 οι νέοι διαγωνισμοί
Στον πάγο η πώληση του 17% της ΔΕΗ, τελειώνει το σίριαλ με το ακίνητο Αφάντου, ενώ προχωρά άμεσα ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Οι εκκρεμότητες με το διοικητικό συμβούλιο και τα νέα χρονοδιαγράμματα του Ταμείου.

 7 Ιουλίου 2017

Το 2017 θα είναι η χρονιά που θα κλείσουν οι εκκρεμότητες σε υφιστάμενους διαγωνισμούς, ενώ το 2018 πρόκειται να γίνουν νέες προκηρύξεις από το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων, όπως προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις της προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ Λίλας Τσιτσογιαννοπούλου (φωτό).

Πάντως ο στόχος για έσοδα 3,5 δισ. ευρώ το 2018, για να πιαστεί ο συνολικός στόχος των έξι δισ. για την τριετία 2016-2018 που προβλέπει το μνημόνιο, φαντάζει εξαιρετικά αισιόδοξος. Ειδικά όταν ολόκληρο το 2017 δεν προκηρύχθηκε σχεδόν κανένας νέος μεγάλος διαγωνισμός, με την εξαίρεση της νέας διαδικασίας για τον ΔΕΣΦΑ.

Με τη συνδρομή της Fraport και του 1,2 δισ. ευρώ για τα περιφερειακά αεροδρόμια, φέτος το ταμείο αναμένεται να έχει έσοδα περί τα 2 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εισπράξεων από ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΛΘ κ.λπ. Οσο για τους νέους διαγωνισμούς, ο μόνος μεγάλος που αναμένουμε μέχρι το τέλος του έτους αφορά στην παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, με την πρώτη φάση (μη δεσμευτικό ενδιαφέρον) να ξεκινά άμεσα.

Όπως είπε χθες η κα Τσιτσογιαννοπούλου, οι διαγωνισμοί για τις ενεργειακές εταιρείες (ΔΕΗ ΔΕΗ -2,13%, ΔΕΠΑ, Ελληνικά Πετρέλαια) και την πώληση ποσοστών σε άλλες ΔΕΚΟ (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ) ή του ΟΤΕ πάνε για το 2018.

Προς το παρόν, στο ΤΑΙΠΕΔ κοιτάζουν περισσότερο τις εκκρεμότητες στους υφιστάμενους διαγωνισμούς, οι οποίες δεν είναι λίγες. Επιπλέον πρέπει εντός των προσεχών εβδομάδων να συμπληρωθεί με νέα μέλη το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου καθώς η διαδικασία υποβολής βιογραφικών και επιλογής των υποψηφίων, που «τρέχει» η εταιρεία Egon Zehnder, ολοκληρώθηκε την Τρίτη.

Με την επιλογή των νέων μελών μπορεί να υπάρξουν ανακατατάξεις και στις εκτελεστικές θέσεις του Δ.Σ., το οποίο σήμερα έχει μόνο τρία μέλη: την κα Τσιτσογιαννοπούλου, τον διευθύνοντα σύμβουλο Αντ. Λεούση και το μέλος Αγγ. Βλάχο.

Από τη χθεσινή συζήτηση προκύπτει, πάντως, πως κλείνουν κάποια ανοικτά μέτωπα ετών, όπως ο διαγωνισμός για την πώληση του ακινήτου της Αφάντου στη Ρόδο (σε δύο επενδυτές), αλλά παραμένουν ανοικτά κάποια άλλα, όπως η ΔEH. Στην περίπτωση της τελευταίας, το ΤΑΙΠΕΔ θα προσλάβει σύμβουλο ο οποίος θα… κάθεται καθώς πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί -του χρόνου- η πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔEΗ, ώστε να προχωρήσει η διάθεση του 17% που ελέγχει το Ταμείο.

Το συγκεκριμένο σχέδιο έχει ήδη συμφωνηθεί τόσο με τη διοίκηση της ΔEΗ, όσο και με την κυβέρνηση καθώς ουδείς θα ενδιαφερθεί για το ποσοστό μιας εταιρείας, όταν δεν γνωρίζει πόσες μονάδες παραγωγής θα διαθέτει του χρόνου!

Χαρακτηριστικό της διαδικασίας που ακολουθεί η κυβέρνηση με το ΤΑΙΠΕΔ είναι το γεγονός πως χθες δημοσιοποιήθηκε το Επιχειρησιακό Σχέδιο (Asset Development Plan – ADP) του ταμείου που εγκρίθηκε τον Ιανουάριο (!) από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ). Μάλιστα το ADP που ανακοινώθηκε χθες έχει λήξει γιατί είναι εξάμηνης διάρκειας και σύντομα το ΚΥΣΟΙΠ θα κληθεί να εγκρίνει το νέο σχέδιο για το εν εξελίξει εξάμηνο…

Τα ανοικτά μέτωπα μέχρι τον Δεκέμβριο
Το πρόγραμμα της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ μέχρι τον Δεκέμβριο θα είναι πάντως πολύ φορτωμένο, με υφιστάμενους διαγωνισμούς και την ωρίμανση κάποιων νέων. Για παράδειγμα, μέχρι το τέλος του έτους πρέπει να οριστικοποιηθεί το σχέδιο για την αξιοποίηση (είτε με πώληση μετοχών, είτε με παραχωρήσεις του συνόλου των δραστηριοτήτων ή κάποιων δραστηριοτήτων) των 10 περιφερειακών λιμανιών που λειτουργούν με τη μορφή της Α.Ε.

Όπως είπε η κα Τσιτσογιαννοπούλου, οι σύμβουλοι μπορεί να προτείνουν είτε πώληση του οργανισμού λιμένα, όπως σε ΟΛΠ, σε ΟΛΘ, ή ακόμα και παραχώρηση μιας δραστηριότητας (π.χ. κρουαζιέρα) σε τρία λιμάνια ως ενιαία σύμβαση κ.λπ. Μέσα στο τέταρτο τρίμηνο πιθανώς θα μπορεί να ξεκινήσει κάποιος σχετικός διαγωνισμός.

Το Ελληνικό
Για το Ελληνικό, η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είπε πως εντός των ημερών θα αναρτηθεί προς διαβούλευση η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), που συνοδεύει το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης (ΣΟΑ). Η διαβούλευση θα διαρκέσει ενάμιση μήνα, τυχόν αλλαγές θα ενσωματωθούν στην ΣΜΠΕ, ώστε να σταλεί προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το Προεδρικό Διάταγμα.

Για να κλείσει το θέμα και να εισπραχθεί η πρώτη δόση των 300 εκατ. ευρώ από τον επενδυτή απαιτούνται όμως και δύο άλλα βήματα: Η μετεγκατάσταση διάφορων ενοίκων του Ελληνικού (νόμιμων ή όχι) όπως το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΑ, και η προκήρυξη του διαγωνισμού για την άδεια καζίνο.

Η είδηση που βγήκε χθες είναι πως τελειώνει το σίριαλ με το ακίνητο της Αφάντου στη Ρόδο. Υπενθυμίζεται πως το ειδικό χωροταξικό σχέδιο (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση του στοιχειωμένου ακινήτου καλύπτει έκταση 1.615 στρεμμάτων και έχει χωριστεί σε δύο τμήματα, το «Βόρειο Αφάντου ή γκολφ Αφάντου», έκτασης 1.359 στρεμμάτων, και το «Νότιο Αφάντου», έκτασης 255,7 στρεμμάτων. Το πρώτο παραχωρήθηκε στην M.A. Angeliades Inc. έναντι 26,900 εκατ. ευρώ και το δεύτερο στην Αegean Sun Investments έναντι 15,2 εκατ. ευρώ.

Η υπογραφή των συμβάσεων έχει κολλήσει εδώ και δύο χρόνια καθώς υπήρξε παρέμβαση της αρχαιολογίας. Τελικά συμφωνήθηκε να υπογραφεί μνημόνιο μεταξύ επενδυτών και αρχαιολογικής υπηρεσίας, ενώ το ΤΑΙΠΕΔ θα καλύψει (με ποσό μέχρι και 100.000 ευρώ) τις εργασίες που πρέπει να γίνουν στο ακίνητο, σε μια πρώτη έρευνα για την ύπαρξη αρχαίων.

Αμεσα, είπε η κα Τσιτσογιαννοπούλου, θα ξεκινήσει η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες για τη διάρκεια της παραχώρησης κ.α. Στο πρώτο στάδιο, οι ενδιαφερόμενοι θα εκδηλώσουν μη δεσμευτικό ενδιαφέρον. Η διοίκηση του Ταμείου είχε ανακοινώσει από πέρυσι (για να καλύψει σχετικό προαπαιτούμενο του μνημονίου) την εκκίνηση της διαδικασίας. Φαίνεται, όμως, πως τώρα ξεκινά πραγματικά, με τους τελικούς όρους του διαγωνισμού να είναι ακόμα στον αέρα και αντικείμενο διαπραγμάτευσης με τους ενδιαφερόμενους.

Η 20ετής παράταση, μέχρι το 2026, της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξετάζεται αυτή την περίοδο από το Ελεγκτικό Συνέδριο και μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται η απόφαση. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας (έγκριση Κομισιόν, κύρωση από τη Βουλή) και η είσπραξη της πρώτης από τις δύο δόσεις προγραμματίζεται για τον Νοέμβριο. Για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκκρεμεί η αναδιατύπωση, «λεκτική» όπως είπε η πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, υπουργικής απόφασης για τις επιδοτήσεις των άγονων γραμμών, ώστε να υπογραφεί η σύμβαση πώλησης στην ιταλική FS.

Πώς χάνει τις μετοχές του ΑΔΜΗΕ
Σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει 17% στην ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, με το Δημόσιο να κατέχει 34% και το 51% να βρίσκεται στο ευρύ επενδυτικό κοινό. Μέτοχοί της έχουν καταστεί οι μέτοχοι της ΔEH στις 16.06.2017, με μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔEΗ και επιστροφή εις είδος προς τους μετόχους της, των μετοχών που κατείχε η ΔEΗ στην ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Παράλληλα, όμως, έχει συσταθεί η ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ, με μοναδικό μέτοχο το Δημόσιο. Σκοπός της είναι η απόκτηση από τη ΔEH μετοχών έκδοσης του ΑΔΜΗΕ που αντιστοιχούν σε ποσοστό τουλάχιστον 25% του μετοχικού κεφαλαίου αυτού. Στην ουσία, η ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ θα αποκτήσει το σύνολο των μετοχών της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών που κατέχουν το Δημόσιο και το ΤΑΙΠΕΔ, διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το ταμείο χάνει ένα περιουσιακό στοιχείο αφού δεν θα ελέγχει πλέον μετοχές της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, όπως συμβαίνει σήμερα.

Φώτης Κόλλιας
fotisk2@euro2day.gr

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Σκλαβιά Δουλεία υποτέλεια κυριαρχούν στην Ελληνική κοινωνία από το 1821!

  • .
    .
    .
    ΒΙΝΤΕΟ
    *******
    ΜΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΝΟΤΗΣ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ♬ HD poseidonios o rodios
    .
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=_FSR3gGBBfk
    .
    .
    .poseidonios o rodios
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,
    .
    ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    .
    ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΙΟΝΕΤΟΙΔΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ
    .
    -ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ-ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ-ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ-ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ.
    .
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ,ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 300.
    .
    ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ.
    .
    ΑΥΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΙΑ,
    .
    ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ,
    .
    (ΘΥΣΙΕΣ-ΥΠΟΧΩΡΙΣΕΙΣ-ΥΠΟΜΟΝΗ-ΑΝΤΟΧΗ)
    .
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΕΙ ΟΛΑ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΜΑΣ!!
    .
    ΤΟΤΕ ΞΥΠΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ,
    .
    ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ
    .
    -ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ-ΤΗΝ ΕΚΤΙΜΗΣΗ-ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΕΙΑ
    .
    -ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ-ΤΗΝ ΝΤΟΜΠΡΟΣΥΝΗ-ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ ΜΑΣ.
    .
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΡΕ ΕΛΛΗΝΑ
    .
    ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΔΕΚΑΣΤΟΣ
    .
    -ΔΙΚΑΙΟΣ-ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΟΣ-ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ-ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ-ΕΥΜΕΝΗΣ
    .
    -ΘΕΤΙΚΟΣ-ΦΩΤΕΙΝΟΣ-ΛΑΜΠΡΟΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ!!
    .
    ΟΧΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ
    .
    (ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ)
    .
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ..
    .
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ
    .
    ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΠΙΔΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ.
    .
    ΧΑΙΡΕ ΕΛΛΗΝΑ –
    .
    ΦΩΣ ΤΗΣ ΝΟΗΣΗΣ!!!!!!!!!!!!!!
    .
    .
    poseidonios o rodios
    .
    .
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>