«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Μια μικρή υποχώρηση είναι μια μεγάλη παράδοση

Παρακαλώ μην διανοηθείτε να το διανέμεται – και ησυχία διοτι οι ΕΛΛΗΝΕΣ κοιμούνται, για να δουν το βράδυ Survivor – και ξεβράκωτες γλίστρες!

 9 Ιουνίου 2017

«Μια μικρή υποχώρηση είναι μια μεγάλη παράδοση»

ΖΗΤΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Α«Όταν υποχωρείς λίγο, παραδίνεσαι πολύ»

Ένα από τα συνθήματα του Μάη του ’68 ήταν: «Ceder un peu c’ est capituler beaucoup» (όταν υποχωρείς λίγο, παραδίνεσαι πολύ).

Ε, οι δικές μας μνημονιακές κυβερνήσεις δεν έκαναν ούτε αυτό.

Υποχώρησαν τόσο πολύ, που παραδόθηκαν ολοκληρωτικά!

Και πλέον, η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη αποικία κι εμείς υπόδουλοι ενός χρέους που άλλοι δημιούργησαν, αλλά εμείς το φορτωθήκαμε.

Όσο κι αν διαφωνούν κάποιοι, η πικρή αλήθεια είναι πως οκτώ δεκαετίες μετά βιώνουμε μια δεύτερη γερμανική κατοχή. Τότε ήταν στρατιωτική, τώρα είναι οικονομική. Και από τη στιγμή που άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις και μεις απλά τις υλοποιούμε, οι μνημονιακές κυβερνήσεις μπορούν να χαρακτηριστούν «κατοχικές», έστω κι αν αυτό ακούγεται πολύ βαρύ.

Διότι, όταν οι κυβερνώντες νομοθετούν κατ’ εντολήν των δανειστών και δεν μπορούν ούτε… τσιγάρο ν’ ανάψουν χωρίς άδεια, μόνο ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος δεν είμαστε.

Και το ακόμα χειρότερο είναι ότι τόσο τα πολιτικά κόμματα, όσο και οι πολίτες λειτουργούν σαν να είμαστε μια ελεύθερη δημοκρατική χώρα και όχι ένα προτεκτοράτο με ψευδεπίγραφη δημοκρατία. Μόνο που όσο αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα, τόσο δεν θα κάνουμε και κάτι για να την αλλάξουμε…

Κι εδώ τίθεται το μέγα ερώτημα. Είναι αναστρέψιμη η κατάσταση;

Αν θεωρήσουμε πως όχι, καλύτερα ν’ αυτοκτονήσουμε από τώρα, να γλυτώσουμε και τα χειρότερα.

Θέλουμε δεν θέλουμε, λοιπόν, πρέπει να πιστέψουμε πως είναι αναστρέψιμη και να παλέψουμε, επειδή μόνο έτσι θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε και την ελάχιστη έστω πιθανότητα που έχουμε για να γίνουμε κύριοι της πατρίδας μας.

Ναι, είμαστε σκλαβωμένοι, αλλά δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε.

Σκλαβωμένοι σ’ ένα δυσθεώρητο χρέος που ούτε σε δέκα ζωές δεν μπορούμε ν’ αποπληρώσουμε.

Σκλαβωμένοι σε δανειστές που δεν θέλουν μόνο τα λεφτά τους…

Σκλαβωμένοι σε μία γερμανοκρατούμενη Ευρώπη που έχει κουρελιάσει τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας.

Ας δούμε, λοιπόν, κατάματα την πραγματικότητα και ας συνειδητοποιήσουμε πως είμαστε σε μία φυλακή χρέους, από την οποία δεν πρόκειται να μας βγάλουν ποτέ! Γι’ αυτό και πρέπει να οργανώσουμε την απόδρασή μας. Ίσως και να μην έχει ευτυχή κατάληξη, αλλά δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρουμε, από το να μας θυσιάζουν στα μνημόνια, καλύτερα να θυσιαστούμε για την ελευθερία μας.

Άρθρο του Γιώργος Τζεδάκις από : stavroslygeros.gr

4 comments to Μια μικρή υποχώρηση είναι μια μεγάλη παράδοση

 • .
  .
  .
  .
  .
  ΔΗΛΩΣΗ ΣΟΚ ΡΩΣΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  .
  .
  Σάββατο, 8 Ιουλίου 2017
  .
  .
  ΡΩΣΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ: «ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ…»
  .
  .

  ΒΙΝΤΕΟ
  .
  .
  .

  https://3.bp.blogspot.com/-LGp739PHsmo/WV7WP5a2TiI/AAAAAAAAaAI/s9KepOS-C2IE_XttfzFe0ldIycFNG20PQCLcBGAs/s640/putin%2Bvs%2Bmerkel.jpg

  .
  .
  .
  Ρώσος αναλυτής σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε: «Εξαπάτησαν την Ελλάδα για να μπει στην Ε.Ε. και να την ληστέψουν και τώρα ετοιμάζουν πόλεμο Γερμανίας-Ρωσσίας!!!

  .
  .
  .
  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ
  .
  .

  ΒΙΝΤΕΟ
  .
  .
  ΣΟΚ: «ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ & ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΕΜΟ…»
  .
  .
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=-73YIXnS_oE
  .
  .
  .
  Δημοσιεύτηκε στις 25 Ιουν 2017
  .
  .
  http://oimos-athina.blogspot.gr/2017/07/blog-post_8.html
  .
  .
  .
  .
  .
  SSSSSSSSSS – Η .Σ .Υ .Χ .Ι .Α – ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ …………………
  .
  .
  .
  .

  • ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ Ε Λ Λ Α Δ Ι Σ Τ Α Ν
   .

   ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ – ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ – ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΗ ΜΑΑΣΤΡΙΙΧΤ Κ.Α
   .
   ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΙ ΟΤΙ
   .
   ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΗ
   .
   ΜΕ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΔΩ
   .
   ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΛΟΓΩ
   .
   ΕΛΗΨΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
   .
   .
   http://arxaiaithomi.gr/2016/01/25/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B5-%CE%BB-%CE%BB-%CE%B1-%CE%B4-%CE%B9-%CF%83-%CF%84-%CE%B1-%CE%BD/#more-18479
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   .
   SSSSSSSSSS – Η .Σ .Υ .Χ .Ι .Α – ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ …………………
   .
   .
   .
   .
   .

   • .
    .
    .
    ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΣΤΕΙΑ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΩ
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΤΑ ΧΩΝΩ
    .
    .
    ΒΙΝΤΕΟ
    .
    .

    Notis SFAKIANAKIS – TO SYSTIMA VIDEOCLIP
    .
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=6qJlPIIHkhw
    .
    .
    .
    Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουν 2007
    .
    .
    .
    ΓΙ ΄ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΟΥ ΦΤΑΙΕΙ
    .
    ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    .
    ΩΡΕ ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
    .
    .
    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
    .
    .
    .

   • 20 Μαρτίου 2017

    ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ….

    Δίνουν δικαίωμα ψήφου σε 580.000 αλλοδαπούς!
    ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ…. ΑΠΟ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΣΑΣ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 301 ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΝΟ-ΒΟΥΛΙΟΥ

    ΞΥΝΠΗΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ
    ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
    ΣΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΞΕΤΕ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ?
    Η ΝΕΑ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ΔΙΔΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΥΝΤΟΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ……
    Δίνουν δικαίωμα ψήφου σε 580.000 αλλοδαπούς!
    Αλλαγές-σοκ στον «Καλλικράτη» για τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης
    Ψήφο στις δημοτικές και τις περιφερειακές εκλογές σε όλους τους μετανάστες και λοιπούς αλλοδαπούς που μένουν στη χώρα μας σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση, παρά τη δεδομένη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ (60/2013) που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια.

    Μεταξύ των διατάξεων του εν λόγω νόμου υπήρχε κι εκείνη που έδινε το δικαίωμα σε πολίτες ξένων κρατών να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές. Το ΣτΕ απεφάνθη ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνο οι Ελληνες και ότι απαιτείται συνταγματική αναθεώρηση για να μπορεί να επεκταθεί και στους αλλοδαπούς.
    Τώρα η πρόταση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που

    συνέστησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης φέρεται ότι περιλαμβάνει και το δικαίωμα του εκλέγειν στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε όσους αλλοδαπούς μένουν νόμιμα στην Ελλάδα, που εκτιμώνται σε περίπου 580.000. Προτείνεται ακόμα η συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών σε όργανα όπως το Συμβούλιο Ενταξης Μεταναστών.
    Αλλα σημεία αιχμής στην εισήγηση για αλλαγή του «Καλλικράτη», που έχουν ήδη προκαλέσει αντιδράσεις από πλευράς δημάρχων και περιφερειαρχών, είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής, με τις έδρες των δημοτικών ή περιφερειακών συμβούλων να μοιράζονται αναλογικά, με βάση τα ποσοστά του πρώτου γύρου, και η μείωση της θητείας δημάρχων και περιφερειαρχών στα τέσσερα από πέντε έτη. Η αναλογικότητα στην κατανομή των εδρών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο της ακυβερνησίας σε δήμους και περιφέρειες, καθώς η παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου ή περιφερειάρχη δεν θα έχει απαραίτητα την πλειοψηφία και ενωμένη η αντιπολίτευση μπορεί ουσιαστικά να μπλοκάρει όλες τις αποφάσεις του.
    «Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι η αλλαγή του «Καλλικράτη» και η μεταρρύθμιση της Δημόσιας Διοίκησης δεν είναι κομματική, αλλά εθνική υπόθεση» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ. «Γι” αυτό πρέπει να στηριχθεί στη βάση της συναίνεσης και της συνεργασίας. Αν η κυβέρνηση επιχειρήσει να ακολουθήσει άλλο δρόμο και δεν κάνει ουσιαστικό διάλογο, να γνωρίζει καλά πως σπέρνει ανέμους και θα θερίσει θύελλες».
    Δημοκρατία