«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το ασύλληπτο γερμανικό τέχνασμα: Έδωσαν δόση και ANFA 21,5 δισ. και δέσμευσαν την Ελλάδα για πλεονάσματα 180 δισ και τα επόμενα 113 προαπαιτούμενα – φωτιά που πρέπει να περάσει η εγκάθετη Κυβέρνηση και η προδοτική βουλή των 300+1

ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ 2

17/06/2017

Η Γερμανία έδωσε το ελάχιστο, προσέφερε αόριστες υποσχέσεις για το χρέος και έναντι αυτών η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι θα συγκεντρώσει από πρωτογενή πλεονάσματα 180 δισεκ.

Πραγματικά το γερμανικό σχέδιο είναι ασύλληπτο.

Την ώρα που μέρος της ελληνικής κυβέρνησης «πανηγυρίζει» για την επιτυχία του σχεδόν τίποτα στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου, αποκαλύπτεται ότι η Γερμανία πήρε 8 φορές περισσότερα από αυτά που έδωσε στην Ελλάδα.

Δηλαδή για κάθε 1 ευρώ που έδωσαν στην Ελλάδα παίρνουν 8 ευρώ δεσμεύοντας την μακροχρόνια.

Εάν ήταν καλή ή μέτρια ή κακή η συμφωνία στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου δεν χρειάζεται μεγάλης κλίμακας οικονομετρικής ανάλυσης.

Αλλά η παράθεση των εξής παραμέτρων.

Η Ελλάδα πήρε 8,5 δισεκ. δόση για να αποπληρώσει σχεδόν στο 80% υποχρεώσεις χρέους και μέσα στο 2017 έλαβε υποσχετική ότι θα πάρει τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες ANFA κ.α. συνολικά 13 δισεκ.

Η Ελλάδα λοιπόν πήρε 21,5 δισεκ. μαζί με την δόση.

Ταυτόχρονα τον Οκτώβριο του 2017 θα ξεκινήσει η 3η αξιολόγηση σε σύνολο 8 -10 αξιολογήσεων που προφανώς δεν θα ολοκληρωθούν.

Στόχος είναι η τρίτη αξιολόγηση να κλείσει μέσα στο α΄ δίμηνο του 2018.

Ταυτόχρονα οι ανάγκες και υποχρεώσεις στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουλίου 2018 είναι περίπου 9,6 δισεκ. όπερ σημαίνει ότι η Ελλάδα θα λάβει

+31,7 δισεκ. που έχει ήδη αντλήσει από το τρίτο μνημόνιο των 86 δισεκ.

+8,5 δισεκ. της δόσης που εγκρίθηκε στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου

+9,6 δισεκ που θα λάβει το 2018.

Συνολικά θα λάβει η Ελλάδα περίπου 50 δισεκ. σε σύνολο 86 δισεκ. θα απομείνουν 36 δισεκ. ευρώ.

Στο Eurogroup στις 15 Ιουνίου 2017 η Ελλάδα έλαβε 21,5 δισεκ. δόση και extra έσοδα.

Όμως για τι δεσμεύτηκε;

Ξεπερνώντας τις αοριστίες του χρέους, ότι η Ελλάδα δεν πήρε τελικώς QE και το ΔΝΤ παρέμεινε στο ελληνικό πρόγραμμα υπό την μορφή της αναμονής για 14 μήνες….η ελληνική κυβέρνηση δέσμευσε την Ελλάδα με τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Από το 2018 έως το 2022 τα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι 3,5% ετησίως.

Από το 2023 έως το 2060 τα πρωτογενή πλεονάσματα θα είναι 2% ετησίως.

Τι σημαίνουν όλα αυτά σε παρούσες αξίες; Επειδή ο μεταβλητός παράγοντας είναι το ΑΕΠ ας πάρουμε ως παράδειγμα ότι το μέσο ΑΕΠ μεταξύ 2017 και 2060 θα είναι 188 δισεκ. ευρώ σενάριο ακραία συντηρητικό.

Σε παρούσες αξίες λοιπόν τα πρωτογενή πλεονάσματα μεταξύ 2017 και 2060 αθροιστικά φθάνουν στα 180 δισεκ. ευρώ (17,5% του ΑΕΠ +77% του ΑΕΠ) Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να συγκεντρώσει σε 43 χρόνια 180 δισεκ. και έναντι αυτής της μεγάλης δέσμευσης πήρε 21,5 δισεκ. εκ των οποίων τα 7,5 δισεκ. θα εξαφανιστούν τον Ιούλιο 2017 με τις αποπληρωμές χρέους.

Θα επιχειρηματολογήσουν ορισμένοι λέγοντας ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι συμβατή υποχρέωση της Ελλάδος καθώς μέσω αυτών θα πληρώνονται οι τόκοι των δανείων και υποχρεώσεων χρέους.

Αυτό είναι αληθές αλλά δεν αναιρεί ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε σε παρούσες αξίες να συγκεντρώσει 180 δισεκ. για να πάρει 21,5 δισεκ. το 2017.

Το γερμανικό τέχνασμα είναι ασύλληπτο.

Η Γερμανία έδωσε το ελάχιστο, προσέφερε αόριστες υποσχέσεις για το χρέος και έναντι αυτών η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι θα συγκεντρώσει από πρωτογενή πλεονάσματα 180 δισεκ. για το ελληνικό χρέος έναντι 218 δισεκ. τωρινών υποχρεώσεων προς τους δανειστές ή συνολικού χρέους 320 δισεκ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

…………………………………….

 

Νέα λίστα με 113 προαπαιτούμενα πρέπει περάσει η κυβέρνηση.  

Όπως προκύπτει από την έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος, που παρουσιάζει η «Ναυτεμπορική»η κυβέρνηση πρέπει να υλοποιήσει 113 προαπαιτούμενα έως και το β” τρίμηνο του 2018.

Μεταξύ των παρεμβάσεων που πρέπει να υλοποιηθούν, ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς το πρόγραμμα, είναι η ευθυγράμμιση των αντικειμενικών αξιών με τις τιμές αγοράς έως τον Δεκέμβριο, οι νέες αλλαγές στο καθεστώς του ΦΠΑ, η αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο ώστε οι απεργίες να προκηρύσσονται με το 50% των μελών των σωματείων, πλήρης ανατροπή του χάρτη των κοινωνικών επιδομάτων, καθώς και το άνοιγμα όσων επαγγελμάτων παραμένουν ακόμη κλειστά.

Στον τομέα της Υγείας, καθιερώνεται ο οικογενειακός γιατρός έως τον Δεκέμβριο του 2017 και αναθεωρείται το πλαίσιο ελέγχου των δαπανών του ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, αυξάνονται οι ώρες διδασκαλίας για τους δασκάλους και τους καθηγητές, αλλάζουν οι όροι χορήγησης των αναπηρικών και των οικογενειακών επιδομάτων, ενώ ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για την κινητικότητα στο Δημόσιο, καθώς και την επιλογή προϊσταμένων.

Ακόμη, εντός του Ιουλίου θα πρέπει να λήξει οριστικά το θέμα με τις χρεώσεις της ΔΕΗ  για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ).

Συνολικά ο κατάλογος περιλαμβάνει 113 προαπαιτούμενα, εκ των οποίων τα 95 θα πρέπει να υλοποιηθούν μέσα στο 2017 στο πλαίσιο της 3ης και της 4ης αξιολόγησης.

Τα 113 προαπαιτούμενα που πρέπει να αρχίσουν να υλοποιούνται αμέσως είναι τα εξής:

Ιούνιος 2017
1. Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων: Υπογραφή «συμβολαίου απόδοσης» ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών και τον επικεφαλής της ΑΑΔΕ μέχρι τον Ιούνιο του 2017.
2. ΕΦΚΑ: Σύνταξη μέχρι το τέλος Ιουνίου κειμένου με τις απαιτούμενες ενέργειες για τη συγχώνευση του μηχανισμού είσπραξης ασφαλιστικών εισφορών του ΕΦΚΑ με τον μηχανισμό είσπραξης της ΑΑΔΕ μέχρι το τέλος του 2017.
3. Δημόσιες συμβάσεις: Συγκρότηση του Σώματος Επανεξέτασης Προσφυγών (σε πρώτο βαθμό) με στόχο να τεθεί σε λειτουργία μέχρι τον Ιούνιο του 2017.
4. Δημόσιες συμβάσεις: Μέτρα για τη βελτίωση του συστήματος δικαστικών προσφυγών στον τομέα των δημόσιων συμβάσεων.
5. Διαχείριση δημόσιων οικονομικών: Οι αρχές θα επιλέξουν μέχρι το τέλος Ιουνίου τον ανεξάρτητο ελεγκτή που θα ελέγξει τις πληρωμές του δημοσίου και τις καταβολές που έγιναν στο διάστημα από τον Ιούνιο του 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2016 για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου.
6. Συντάξεις: Επανυπολογισμός του 30% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν από τις 13 Μαΐου 2016 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 με βάση τα νέα δεδομένα του νόμου 4387/2016 (μέχρι το τέλος Ιουνίου 2017).
7. Εξορθολογισμός δαπανών υγείας: Σχέδιο αναδιάρθρωσης ακαδημαϊκών προγραμμάτων σπουδών και προγραμμάτων εκπαίδευσης στην ιατρική για να ενισχυθεί η εκπαίδευση στον χώρο της γενικής ιατρικής.
8. Επανεξέταση δαπανών: Ολοκλήρωση μελέτης για τον εξορθολογισμό των εκπαιδευτικών προνομίων και επιδομάτων μέχρι τον Ιούνιο του 2017.
9. Αναδιάρθρωση ληξιπρόθεσμων οφειλών: Μέχρι το τέλος Ιουνίου οι αρχές θα καλύψουν όλες τις θέσεις συντονιστών και θα εκδώσουν τις σχετικές αποφάσεις για να ενεργοποιηθεί ο νόμος του εξωδικαστικού συμβιβασμού.
10. Απλοποίηση εργατικής νομοθεσίας: Η τεχνική βοήθεια για την κωδικοποίηση της εργατικής νομοθεσίας θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2017.
11. Αδήλωτη εργασία: Κατάρτιση νέου σχεδίου για στοχευμένους ελέγχους με βάση την ανάλυση κινδύνου.
12. Αγορές προϊόντων και επιχειρηματικό περιβάλλον: Μέχρι τον Ιούνιο οι αρχές θα υιοθετήσουν τις προτάσεις του ΟΟΣΑ για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
13. Κλειστά επαγγέλματα: Δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των μηχανικών.
14. Κλειστά επαγγέλματα: Δημοσίευση του Προεδρικού Διατάγματος για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των μηχανικών δημοσίων έργων.
15. Κλειστά επαγγέλματα: Οι αρχές θα υιοθετήσουν μέσα στον Ιούνιο ένα πρώτο πακέτο μέτρων για να καταργήσουν αδικαιολόγητους περιορισμούς.
16. Διαρθρωτικά ταμεία: Οι Αρχές θα υιοθετήσουν έως τον Ιούνιο του 2017 i) νομοθετικές και διοικητικές πράξεις ή και άλλα κατάλληλα μέσα με ισοδύναμο αποτέλεσμα για τον εξορθολογισμό των διαδικασιών απαλλοτρίωσης στο πλαίσιο ενός νέου ενοποιημένου νομοθετικού πλαισίου, (ii) υποβάλλει στη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής πρόταση σχεδίου για ολοκληρωμένο γεωγραφικό και κτηματολογικό σύστημα πληροφοριών για τη διαχείριση και παρακολούθηση των απαλλοτριώσεων, περιλαμβανομένων των δαπανών τους, (iii) εξορθολογισμό και απλούστευση των διαδικασιών που σχετίζονται με αρχαιολογικά έργα με κωδικοποίηση της νομοθεσίας ή / και με άλλα κατάλληλα μέσα με ισοδύναμο αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής δεσμευτικών προθεσμιών για την έκδοση αδειών και iv) έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό, τη δημιουργία μητρώου εμπειρογνωμόνων για την εξασφάλιση της εποπτείας των συγχρηματοδοτούμενων έργων, όπως απαιτείται από το άρθρο 28.8 του νόμου 4314/2014.
17. Διαρθρωτικά ταμεία: Οι αρχές θα συμφωνήσουν με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή 15-20 μεγάλα εμβληματικά σχέδια για την περίοδο 2014-2020 για έγκριση και ολοκλήρωση.
18. Ενέργεια-ΔΕΗ: Όχι αργότερα από τον Ιούνιο θα γίνει προσαρμογή του ΥΚΩ κατόπιν πρότασης της ΡΑΕ ώστε το έλλειμμα της ΔΕΗ να καλυφθεί όχι αργότερα από τον Δεκέμβριο του 2022.
19. Ενέργεια: Μέχρι τον Ιούνιο η ΔΕΗ θα εισφέρει το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ σε εταιρεία Συμμετοχών. Η εταιρεία συμμετοχών θα καταθέσει φάκελο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενώ η συναλλαγή θα γίνει γνωστή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις σχετικές άδειες.
20. Δίκτυα ενέργειας: Νέος μηχανισμός για τη χωρητικότητα των δικτύων σύμφωνα με τις οδηγίες της βοήθειας για την Ενέργεια και το Περιβάλλον.
21. Δίκτυα ύδρευσης: Η Ειδική Γραμματεία Υδάτων θα ενεργοποιήσει καινούργιο σύστημα συλλογής πληροφοριών.
22. Ιδιωτικοποιήσεις: Πρόσληψη συμβούλων μέχρι τον Ιούνιο του 2017 για τα υπολειπόμενα περιουσιακά στοιχεία που περιλαμβάνονται στο σχέδιο αξιοποίησης περιουσιακών στοιχείων του ΤΑΙΠΕΔ.
23. Ιδιωτικοποιήσεις – Ελληνικό: Έγκριση του Αναπτυξιακού Πλάνου από το Κεντρικό Συμβούλιο και προώθηση στα αρμόδια υπουργεία για επεξεργασία.
24. Ιδιωτικοποιήσεις: Η κυβέρνηση θα λάβει οριστικές αποφάσεις για τη μεταφορά της ΕΑΒ στην ΕΔΗΣ (Εταιρεία Δημοσίων Συμμετοχών).
25. Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας: Η Γενική Συνέλευση θα υιοθετήσει όσες ρυθμίσεις του εσωτερικού κανονισμού έχουν απομείνει σε εκκρεμότητα.
26. Δημόσια διοίκηση: Εκτέλεση της πρώτης άσκησης αξιολόγησης.
27. Δημόσια διοίκηση: Επιδόματα: Ευθυγράμμιση των επιδομάτων για τη βαριά και ανθυγιεινή εργασία με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό.
28. ΕΛΣΤΑΤ: Ενίσχυση της αυτονομίας του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΛΣΤΑΤ από το 2018 κ.λπ.
Ιούλιος 2017
29. Δημόσια έσοδα – Καταπολέμηση φοροδιαφυγής: Συνεργασία φορολογικών αρχών και δικαιοσύνης από το τέλος Ιουλίου του 2017.
30. Υγεία: Μείωση φαρμακευτικής δαπάνης: Συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης της Τεχνολογίας στην Υγεία με στόχο τη λειτουργία σχετικού Κέντρου Αξιολόγησης από τον Ιούλιο του 2018.
31. Αναδιάρθρωση ληξιπρόθεσμων οφειλών: Υιοθέτηση και των τελευταίων μέτρων για την ενεργοποίηση του νόμου για τον Εξωδικαστικό Συμβιβασμό σύμφωνα με τα όσα περιγράφονται στο Τεχνικό Μνημόνιο.
32. Αναδιάρθρωση ληξιπρόθεσμων οφειλών: Εγκαθίδρυση του επαγγέλματος του συντονιστή για τη διαχείριση των αιτήσεων στον μηχανισμό εξωδικαστικού συμβιβασμού και ολοκλήρωση του σχετικού μητρώου.
33. Επαγγελματική κατάρτιση: Συνεργασία υπουργείων Παιδείας και Εργασίας με ΟΑΕΔ για 4.000 θέσεις επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης τη διετία 2017-2018 και 2018-2019.
34. Επαγγελματική κατάρτιση: Αναθεώρηση του πλαισίου επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.
35. Αγορές προϊόντων – επιχειρηματικό περιβάλλον: Υιοθέτηση όλων των προτάσεων της Εργαλειοθήκης 3 με εξαίρεση 11 προτάσεις.
36. Αγορές προϊόντων – επιχειρηματικό περιβάλλον: Νέα νομοθεσία για τα λατομεία.
37. Αγορές προϊόντων και επιχειρηματικό περιβάλλον: Εκ των υστέρων αξιολογήσεις επιπτώσεων. Έως τον Ιούλιο του 2017, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει τις εκκρεμούσες συστάσεις των εκ των υστέρων αξιολογήσεων που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2015 και θα υιοθετήσει ανάλογα μέτρα, σε συμφωνία με τα θεσμικά όργανα.
38. Χρήσεις γης: Υποβολή στο Συμβούλιο της Επικρατείας του Προεδρικού Διατάγματος για την εναρμόνιση της παλαιότερης νομοθεσίας με τον νόμο 4269/2014.
39. Διαρθρωτικά ταμεία: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για όλες τις θέσεις στα διαρθρωτικά και επενδυτικά ταμεία.
40. Ιδιωτικοποιήσεις (Ελληνικό): Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
41. Ιδιωτικοποιήσεις (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας): Συμπλήρωση εσωτερικού κανονισμού.
42. Ιδιωτικοποιήσεις (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας): Πλήρωση των κενών θέσεων στο Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ και διαχωρισμός των μελών σε εκτελεστικά και μη.
43. Ιδιωτικοποιήσεις (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας): Το Δ.Σ. θα εξετάσει το θέμα του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ.
44. Ιδιωτικοποιήσεις (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας): Δημοσίευση του Στρατηγικού Πλάνου.
45. Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: Ολοκλήρωση της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργική έως το τέλος Ιουλίου.
46. Ανεξάρτητες Αρχές: Νέα νομοθεσία για τον εσωτερικό κανονισμό των ανεξάρτητων αρχών.
Αύγουστος 2017
47. Υγεία: Εφαρμογή του clawback: συμψηφισμός για την περίοδο 2013-2015 με τις εκτιμώμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές (50% μέσα στον Αύγουστο 2017).
48. Ιδιωτικοποιήσεις (ΔΕΣΦΑ): Επιλογή του προτιμητέου υποψήφιου αγοραστή.
49. Ιδιωτικοποιήσεις (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας): Ορισμός των μελών του Δ.Σ. της ΕΔΗΣ στα μέσα Αυγούστου.
50. Δημόσια διοίκηση (κινητικότητα): Περιγραφή επαγγελμάτων για την εφαρμογή του νέου σχεδίου κινητικότητας.
Σεπτέμβριος 2017
51. Δημόσια έσοδα (ΑΑΔΕ): Προσδιορισμός των οργανικών θέσεων σε μεσοπρόθεσμη βάση.
52. Δημόσια έσοδα (Τελωνεία): Εγκατάσταση των τριών scanners στα διεθνή αεροδρόμια.
53. Κοινωνική προστασία: Νομοθεσία για το επίδομα στέγασης.
54. Διατήρηση ρευστότητας: Λήψη μέτρων από την Τράπεζα της Ελλάδος αν τα ιδιωτικά κεφάλαια δεν καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες των λιγότερο συστημικών τραπεζών (LSIs)
55. Αγορές προϊόντων και επιχειρηματικό περιβάλλον: Νέα νομοθεσία μέσα στον Σεπτέμβριο για τους τομείς εξόρυξης.
56. Κτηματολόγιο: Νέα νομοθεσία μέσα στον Σεπτέμβριο για τα γραφεία Κτηματολογίου.
57. Ενέργεια-φυσικό αέριο: Το ΚΥΣΟΙΠ κατόπιν εισήγησης της ΡΑΕ θα υιοθετήσει το μεσοπρόθεσμο σχέδιο (2017-2020) για την αγορά φυσικού αερίου.
58. Δίκτυα ύδρευσης: Νέα επιχειρηματικά σχέδια για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ με την υποστήριξη της Τεχνικής Βοήθειας.
59. Ιδιωτικοποιήσεις (Εγνατία): Υποβολή για έγκριση της νέας πολιτικής για τα διόδια στην Εγνατία και τους κάθετους άξονες.
60. Ιδιωτικοποιήσεις (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας): Αντικατάσταση των μελών του Δ.Σ. της ΕΤΑΔ αν κριθεί αναγκαίο.
61. Ιδιωτικοποιήσεις (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας): Μεταφορά του πρώτου «πακέτου» ακινήτων κατόπιν συμφωνίας με τις αρχές.
62. Δημόσια διοίκηση (κινητικότητα): Εφαρμογή του νέου πλαισίου κινητικότητας μέσα στον Σεπτέμβριο.
63. Δημόσια διοίκηση (εκσυγχρονισμός): Προκηρύξεις για όλες τις γραμματείες υπουργείων.
64. Δημόσια διοίκηση: Επιλογή γενικών διευθυντών μέσα στον Σεπτέμβριο.
65. Δικαιοσύνη: Τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, του πτωχευτικού νόμου και άλλων σχετικών νόμων για να εξασφαλίσουν τα δικαιώματα των δανειστών σύμφωνα με τις βέλτιστες πρακτικές στην Ε.Ε.
66. Ανεξάρτητες αρχές: Προσαρμογή της νομοθεσίας για τις ανεξάρτητες αρχές συμπεριλαμβανομένων της Επιτροπής Ανταγωνισμού, της ΡΑΕ και της Ρυθμιστικής Αρχής Επιβατικών Μεταφορών.

Οκτώβριος 2017
67. Δημόσια οικονομικά: Ολοκλήρωση των λογιστικών της κεντρικής κυβέρνησης και υποβολής των νομικών κειμένων.
68. Κοινωνική προστασία: Εξορθολογισμός των εκπαιδευτικών επιδομάτων μέσα στον Οκτώβριο
69. Αγορά εργασίας: Ως βασικό προαπαιτούμενο για την επόμενη αξιολόγηση, θα απαιτείται η ψήφιση του 50% των μελών των πρωτοβάθμιων σωματείων για να προκηρυχθεί απεργία.
70. Δίκτυα ύδρευσης: Προετοιμασία για την ανάπτυξη ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων.
71. Ιδιωτικοποιήσεις (Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας): Ολοκλήρωση του εσωτερικού κανονισμού για θέματα μερισματικής και επενδυτικής πολιτικής μέσα στον Οκτώβριο.
72. Δημόσια διοίκηση – Συντονισμός: Συγκρότηση μηχανισμού συνεργασίας μεταξύ υπουργείων πριν από την υποβολή νομοθετικών προτάσεων.

Νοέμβριος 2017
73. Υγεία (Εφαρμογή του clawback): Συμψηφισμός για την περίοδο 2013-2015 με τις εκτιμώμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές (ολοκλήρωση της διαδικασίας μέσα στον Νοέμβριο).
74. Κοινωνική προστασία: Μεταρρύθμιση των οικογενειακών επιδομάτων μέσα στον Νοέμβριο.
75. Κοινωνική προστασία: Μεταρρύθμιση αναπηρικών επιδομάτων – νέα νομοθεσία για τον καθορισμό των προϋποθέσεων απόδοσης των αναπηρικών επιδομάτων.
76. Κοινωνική προστασία: Μεταρρύθμιση των μεταφορικών επιδομάτων μέσα στον Νοέμβριο με εφαρμογή από το 2018 σε συνέχεια του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.
77. Εκπαίδευση: Αλλαγή των ωρών διδασκαλίας ανά εκπαιδευτικό και της αναλογίας μαθητών ανά αίθουσα και μαθητών ανά δάσκαλο, με βάση τις βέλτιστες πολιτικές του ΟΟΣΑ.
78. Αγορά προϊόντων και επιχειρηματικό περιβάλλον (Εργαλειοθήκη 1): Υιοθέτηση όλων των προτάσεων για τα υλικά οικοδομών: συνολικά 372 τεχνικών προδιαγραφών σε υλικά οικοδομών.
79. Βιομηχανίες δικτύου (Ενέργεια): Τα δομικά μέτρα για την αποεπένδυση της ΔΕΗ στον τομέα λιγνίτη θα οριστικοποιηθούν μέσω της επίσημης κατάθεσης της συμφωνηθείσας δεσμευτικής προσφοράς από την Ελληνική Δημοκρατία στο DG COM.
80. Ιδιωτικοποιήσεις (Υπερταμείο): Η γενική συνέλευση θα εγκρίνει το στρατηγικό πλάνο.
81. Μάχη κατά της διαφθοράς. Οι αρχές θα τροποποιήσουν τη νομοθεσία για την εκπλήρωση των συστάσεων GRECO σχετικά με τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των προεκλογικών εκστρατειών σε διάστημα ενός μήνα από την κατάθεση της έκθεσης GRECO.

Δεκέμβριος 2017
82. Φορολογικοί κώδικες. Οι αρχές μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 θα πρέπει:
α) να προβούν σε επανεξέταση με τη βοήθεια τεχνικής υποστήριξης όλων των φοροκινήτρων για επιχειρήσεις και την ενσωμάτωση των φοροαπαλλαγών, κατάργηση όσων χαρακτηρίζονται αναποτελεσματικές, ή άνισες,
β) αναθεώρηση με τη βοήθεια τεχνικής υποστήριξης του φορολογικού πλαισίου για τα οχήματα συλλογικών επενδύσεων και τους συμμετέχοντες βάσει των βέλτιστων πρακτικών στην Ε.Ε.,
γ) κωδικοποίηση και απλοποίηση της νομοθεσίας ΦΠΑ, ευθυγραμμίζοντάς τη με τον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών και κατάργηση εκκρεμών κενών, περιλαμβανομένων όσων αναφέρονται στην αναθεώρηση της νομοθεσίας σχετικά με την επανεγγραφή και διαγραφή ΦΠΑ,
δ) ανάληψη τεχνικής αναθεώρησης των προβλέψεων μετά την τριετή εφαρμογή τους, καθορισμός προβλημάτων και κενών, προτάσεις τροποποιήσεων με στόχο την καλύτερη εφαρμογή και κατάργηση αντικρουόμενων προβλέψεων και
ε) αναθεώρηση προτιμητέας φορολογικής μεταχείρισης για τη ναυτιλιακή βιομηχανία υπό το φως των επισημάνσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τον Ιανουάριο 2018.
83. Φόροι ακινήτων. Οι αρχές με τη βοήθεια τεχνικής υποστήριξης θα νομοθετήσουν για τη διασφάλιση της ευθυγράμμισης του φόρου αντικειμενικών αξιών με τις τιμές αγοράς μέχρι τον Δεκέμβριο 2017.
84. Δημόσια έσοδα (ΑΑΔΕ): Όλο το προσωπικό που μετατίθεται στην ΑΑΔΕ θα εκτιμηθεί και τοποθετηθεί στις αρμόζουσες βαθμίδες.
85. Δημόσια χρηματοοικονομική διαχείριση. Προετοιμασία σχεδίου δράσης για τη βελτίωση της διαχείρισης των κρατικών εγγυήσεων βάσει διαγνωστικής έρευνας που θα προηγηθεί.
86. Συντάξεις. Ο ατομικός επανυπολογισμός των συντάξεων βάσει των νέων κανόνων θα πρέπει να οριστικοποιηθεί μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου.
87. Συντάξεις. Οι αρχές θα πρέπει να διασφαλίσουν πως μέχρι τον Δεκέμβριο το ΕΦΚΑ θα μπορεί να διατηρεί αυτόματα ηλεκτρονικά αρχεία για το ιστορικό υπηρεσίας των συνταξιούχων.
88. Συντάξεις: Να εκδοθούν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 οι υπουργικές αποφάσεις του άρθρου 70 παρ. 2 και το Π.Δ. του άρθρου 52 του Ν. Κατρούγκαλου. Το άρθρο 52 αφορά τη λειτουργία του ΕΦΚΑ (μεταφορά προσωπικού, σύσταση νέων θέσεων, αρμοδιότητες γενικών διευθύνσεων κ.λπ.). Το άρθρο 70 παρ. 2 αφορά τον διαχωρισμό της περιουσίας φορέων που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ.
89. Επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση (ΕΕΚ): Η κυβέρνηση θα υιοθετήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του ανθρώπινου κεφαλαίου (με τεχνική βοήθεια) έως τον Δεκέμβριο του 2017.
90. Κλειστά επαγγέλματα: Άρση των περιορισμών για τα εναπομείναντα κλειστά επαγγέλματα, έως τον Δεκέμβριο του 2017.
91. Βιομηχανίες δικτύου (Ενέργεια): Κατανομή δυνατοτήτων και διαχείριση συμφόρησης. Για τη σύζευξη της αγοράς την επόμενη μέρα (Ιταλία – Ελλάδα και Βουλγαρία – Ελλάδα), η Ελλάδα θα ενταχθεί στο σχέδιο σύζευξης της αγοράς της Ε.Ε. μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017.
92. Εταιρείες ύδρευσης: Οι αρχές έως τον Δεκέμβριο του 2018 θα εκπονήσουν στρατηγικό σχέδιο για την ενίσχυση της διακυβέρνησης, της διοικητικής ικανότητας και της οικονομικής αυτονομίας των εταιρειών.
93. Ιδιωτικοποιήσεις (Ελληνικό): Οι Αρχές θα εκδίδουν το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για το Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης όχι αργότερα από έξι μήνες από την επίσημη υποβολή του, σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του Ν. 4062/2012.
94. Δημόσια διοίκηση: Ολοκλήρωση των αξιολογήσεων στελεχών έως τον Δεκέμβριο του 2017.
95. Δημόσια διοίκηση: Ολοκλήρωση των διορισμών των Γενικών Διευθυντών μέχρι το Δεκέμβριο του 2017.

Α’ τρίμηνο 2018
96. Υγειονομική περίθαλψη: Εξορθολογισμός των δαπανών για την υγεία. Ο ΕΟΠΥΥθα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο παρέχει πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη, εισάγοντας την υποχρεωτική εγγραφή του ασθενούς σε οικογενειακό γιατρό, έως την 1η Ιανουαρίου 2018.
97. Δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας: Μεταρρύθμιση των παροχών αναπηρίας. Το πιλοτικό πρόγραμμα του συστήματος αξιολόγησης της λειτουργικής αναπηρίας θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2018.
98. Αγορά εργασίας (Διαιτησία): Οι αρχές, σε διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, θα επανεξετάσουν τις τρέχουσες διαδικασίες για διαμεσολάβηση και διαιτησία έως τον Φεβρουάριο του 2018.
99. Αδήλωτη εργασία: Να ολοκληρωθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018 η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των βάσεων δεδομένων του υπουργείου Εργασίας, του υπουργείου Οικονομικών, του ΣΕΠΕ, του ΟΑΕΔ, του ΙΚΑ (ΕΦΚΑ) και της Ελληνικής Αστυνομίας.
100. Αγορά εργασίας: Το νέο πλαίσιο της Διαιτησίας, οι αρχές, αφού λάβουν υπόψη την ανεξάρτητη έκθεση, να δρομολογηθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2018.
101. Βιομηχανίες δικτύου (Ενέργεια. NOME): Η πρώτη κοινή αξιολόγηση από τις αρχές και τα θεσμικά όργανα θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2018.
102. Βιομηχανίες δικτύου (Ενέργεια): Το πλαίσιο κατανομής των δυνατοτήτων του δικτύου και των δυνατοτήτων και της διαχείρισης συμφόρησης, να ολοκληρωθεί έως την 1-1-2018.
103. Ιδιωτικοποιήσεις (Ελληνικό): Οι Αρχές θα ολοκληρώσουν όλες τις βασικές προϋποθέσεις (όπως καθορίζονται στη Συμφωνία Αγοράς Μετοχών), ώστε να ανοίξει ο δρόμος για το χρηματοοικονομικό κλείσιμο, εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.

Β’ τρίμηνο 2018
104. Δημόσια οικονομικά: Ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης του Συστήματος Πληροφόρησης για τη Δημοσιονομική Διαχείριση (FMIS) και του νέου Λογιστικού Σχεδίου, ώστε να εφαρμοστεί στον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.
105. Κοινωνική ασφάλιση: Εναρμόνιση των κανόνων για τα επιδόματα αναπηρίας και κοινωνικής μέριμνας σύμφωνα και με τη μεταρρύθμιση των παροχών αναπηρίας έως τον Ιούνιο του 2018.
106. Κοινωνική ασφάλιση: Τον Μάιο του 2018 θα αναθεωρηθούν οι κανόνες παροχών αναπηρίας και κοινωνικής πρόνοιας, συμπεριλαμβανομένου του νόμου 4387/2016.
107. Κοινωνική ασφάλιση: Αναθεώρηση των παροχών αναπηρίας, με το νέο πλαίσιο να εφαρμόζεται μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2018.
108. Αγορές προϊόντων και επιχειρηματικό περιβάλλον. Οι αρχές θα επαναξιολογήσουν έως τον Ιούνιο του 2018 το νέο καθεστώς αδειοδότησης των επιχειρήσεων.
109. Ιδιωτικοποιήσεις (Εγνατία): Οι υπουργοί Υποδομών, Μεταφορών και Οικονομικών θα εκδώσουν, έως τον Απρίλιο του 2018, ΚΥΑ που θα καθορίζει τη νέα πολιτική διοδίων.
110. Δημόσια διοίκηση: Έως τον Απρίλιο του 2018 θα γίνει η επιλογή των νέων προϊσταμένων σε ολόκληρη τη δημόσια Διοίκηση.
111. Δημόσιες συμβάσεις: Οι αρχές θα συνεχίσουν να εφαρμόζουν τις δράσεις σχετικά με τις ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης της Κομισιόν.
112. Ιδιωτικοποιήσεις (Εγνατία): Μέχρι την έγκριση της νέας πολιτικής τιμολόγησης διοδίων που θα εφαρμοστεί σε όλους τους σταθμούς διοδίων του αυτοκινητόδρομου και τους κάθετους άξονες, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής οποιουδήποτε νέου σταθμού διοδίων, θα εκδώσει προσωρινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα θέσει σε λειτουργία τους σταθμούς αυτούς, με την τρέχουσα τιμολόγηση.
113. Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων: Το ΥΠΟΙΚ χρησιμοποιώντας την τεχνική βοήθεια του Υπερταμείου ή άλλου εμπειρογνώμονα, θα επανεξετάζει σε τακτική βάση το χαρτοφυλάκιο ακινήτων που ανήκουν στο κράτος, καθώς και το χαρτοφυλάκιο των κρατικών επιχειρήσεων (συμπεριλαμβανομένων των νεοσυσταθέντων). Το κράτος μεταβιβάζει στο Υπερταμείο τα περιουσιακά στοιχεία που πληρούν τις προδιαγραφές.

http://www.crashonline.gr/

Αυτή είναι η έκθεση συμμόρφωσης της Κομισιόν για την Ελλάδα

Στην δημοσιότητα έδωσε η Κομισιόν την έκθεση συμμόρφωσης για την Ελλάδα, που ανοίγει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά πως το πρόγραμμα που βρίσκεται σε ισχύ τηρείται από την χώρα και κατ’ επέκταση ανοίγεται το δρόμος για την εκταμίευση του ποσού που είναι απαραίτητο για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων της Ελλάδας.

Όπως είχε ανακοινώσει μετά το Eurogroup της 15ης Ιουνίου ο Κλάους Ρέγκλινγκ, η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 800 εκατ. ευρώ θα γίνει μετά το καλοκαίρι και μόνο υπό την προϋπόθεση ότι στο μεταξύ το υπουργείο Οικονομικών θα έχει συνεισφέρει με ίδιους πόρους στην μείωση του στοκ των συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Η έκθεση αποκαλύπτει τη σχέση ίδιων πόρων έναντι των εκταμιεύσεων από τον ESM, σε αναλογία 1 προς 2 έναντι των εκταμιεύσεων δανειακών κεφαλαίων για αυτό το λόγο. Επομένως για να πάρει τα επόμενα 800 εκατ. ευρώ το υπουργείο Οικονομικών, θα πρέπει να έχει αποπληρώσει με έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού ληξιπρόθεσμες οφειλές 400 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου ανέρχεται σύμφωνα με τους υπολογισμούς του κουαρτέτου σε 6,460 δισ. ευρώ (στοιχεία Απριλίου) εκ των οποίων 1,365 δισ. ευρώ αφορά συντάξεις εν αναμονή και περίπου 1,9 δισ. ευρώ αφορά εκκρεμείς (εκκαθαρισμένες 1,051 δισ. ευρώ, μη εκκαθαρισμένες 850 εκατ. ευρώ) επιστροφές φόρων.

Βασικοί πυλώνες της έκθεσης σε ότι αφορά τα μέτρα είναι τα προνομοθετημένα μέτρα που εξοικονομούν 1% από τις συντάξεις το 2019 και 1% από τη μείωση του αφορολόγητου το 2020-22. Προβλέπεται ότι το φορολογικό πακέτο μπορεί να εφαρμοστεί νωρίτερα, το 2019, αν το ΔΝΤ σε συνεργασία με τους θεσμούς κρίνει κατά την τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος ότι χρειάζεται εμπροσθοβαρής εφαρμογή του για την επίτευξη του στόχου του 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος.

Επίσης αναφέρεται ότι στην τελευταία αξιολόγηση θα αποφασιστεί από τους θεσμούς αν προβλέπεται υπεραπόδοση έναντι του στόχου για το 2019, η οποία θα επιτρέψει την εφαρμογή των αντιμέτρων (και ποσών).

Στην έκθεση υπάρχει και η λίστα με τις 113 απαιτήσεις για υλοποίηση prior actions που πρέπει να καλύψει από εδώ και στο εξής η χώρα. Μεταξύ αυτών:

  • Προσαρμογή των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές ακινήτων (έως τον Δεκέμβριο του 2017).
  • Επανεξέταση των φορολογικών κινήτρων για τις επιχειρήσεις, κατάργηση όσων κρίνονται αναποτελεσματικά και επαναξιολόγηση της προτιμησιακής φορολογικής μεταχείρισης της ναυτιλίας (έως τον Δεκέμβριο του 2017).
  • Στελέχωση της ΑΔΑΕ και καθορισμό των απαραίτητων οργανικών θέσεων μεσοπρόθεσμα (έως τον Σεπτέμβριο του 2017).
  • Επανυπολογισμό όλων των συντάξεων (έως τον Δεκέμβριο του 2017).
  • Τον επανυπολογισμό και έκδοση του 30% των νέων συντάξεων που αφορούν την περίοδο μετά το νόμο Κατρούγκαλου (έως τα τέλη Ιουνίου 2017).
  • Την καθιέρωση της υποχρεωτικής εγγραφής των ασφαλισμένων σε έναν οικογενειακό γιατρό (έως την 1η Ιανουαρίου 2018).
  • Τη νομοθέτηση μιας μεγάλης μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μεταρρύθμιση στα οικογενειακά επιδόματα και στα επιδόματα αναπηρίας (έως τον Νοέμβριο του 2017).
  • Τη δημιουργία ενός αξιόπιστου συστήματος εκπροσώπησης στις κλαδικές συμβάσεις (έως τον Σεπτέμβριο του 2017).
  • Τη νομοθέτηση της αύξησης στο 50% του ποσοστού των πρωτοβάθμιων σωματείων που θα αποφασίζουν τη διενέργεια απεργιών (έως την ερχόμενη αξιολόγηση).
  • Τη σύνταξη έκθεσης (έως τον Δεκέμβριο του 2017) με βάση μια ανεξάρτητη νομική άποψη για τον ρόλο της διαιτησίας στις συλλογικές συμβάσεις. Την αναθεώρηση της ισχύουσας διαδικασίας μεσολάβησης και διαιτησίας (έως τον Φεβρουάριο του 2018) και τη λήψη των απαραίτητων μέτρων (έως τον Μάρτιο του 2018).
  • Την έκδοση της υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές την περίοδο Μαΐου – Οκτωβρίου (έως το τέλος Ιουνίου).
  • Την υιοθέτηση (έως τον Ιούλιο του 2017) των 4 συστάσεων της δεύτερης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που αφορούν τα ποτά. Σε αυτές περιλαμβάνεται ο εξορθολογισμός του ΕΦΚ που επιβάλλεται στις ζυθοποιίες, το θέμα της φορολόγησης του τσίπουρου και της τσικουδιάς.
  • Την υιοθέτηση (έως τον Σεπτέμβριο του 2017) νομοθεσίας πάνω στο συμφωνηθέν πλαίσιο για το κτηματολόγιο.
  • Την εκποίηση περίπου του 40% της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ ΔΕΗ 0,00% μέχρι τον Νοέμβριο του 2017, ώστε να εφαρμοστεί έως τον Ιούνιο του 2018.
  • Την κατάρτιση λίστας με 15-20 εμβληματικά έργα του ΕΣΠΑ της περιόδου 2014-2020, με χρονοδιαγράμματα έως την ολοκλήρωσή τους (έως τον Ιούνιο του 2017).
  • Επίσης προβλέπει την τροποποίηση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (έως τον Σεπτέμβριο του 2017).

http://www.newsbomb.gr/

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

5 comments to Το ασύλληπτο γερμανικό τέχνασμα: Έδωσαν δόση και ANFA 21,5 δισ. και δέσμευσαν την Ελλάδα για πλεονάσματα 180 δισ και τα επόμενα 113 προαπαιτούμενα – φωτιά που πρέπει να περάσει η εγκάθετη Κυβέρνηση και η προδοτική βουλή των 300+1

  • .
    .
    .
    “Τελειώνουν” την Ελλάδα- Επιδιώκεται πλήρης αντικατάσταση πληθυσμού τα επόμενα χρόνια!
    .
    Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017
    .
    .
    .
    http://www.el.gr/media/k2/items/cache/dc0e793397d2e1e9e4c361951777ca14_L.jpg?t=-62169984000
    .
    .
    .

    Εδώ και πολλά χρόνια, αρκετοί είναι αυτοί που προειδοποιούν για την ανησυχητική τάση μείωσης των γεννήσεων και την συνεπακόλουθη μείωση του ελληνικού πληθυσμού μέσα στην χώρα.
    .
    Οι “ειδικοί” το αποδίδουν στην οικονομική κρίση, τον δραματικό περιορισμό των αμοιβών και την έλλειψη της κοινωνικής συνοχής που υπήρχε πριν κάποια χρόνια.
    .
    Ωστόσο, οι ίδιοι οι “ειδικοί” και οι πολιτικοί, δεν φαίνεται να ανησυχούν και να προσπαθούν να βρουν τρόπους βελτίωσης και αναστροφής του φαινομένου, παρά προβαίνουν στην πιο “εύκολη” λύση.
    .
    .
    Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα προσφύγων, στους πρόσφυγες που ήταν ενταγμένοι στην Ελλάδα αφιερώθηκε η εκδήλωση του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες.
    .
    «Η παρουσία των μεταναστών και προσφύγων στην Ελλάδα, συνέβαλε στην βελτίωση των δημογραφικών, των οικονομικών δεικτών και του δυνητικού παραγόμενου προϊόντος», ανέφερε ο καθηγητής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, Σταύρος Ζωγραφάκης.
    .
    Με τα τελευταία στατιστικά στοιχεία της απογραφής του 2011, 912.000 ξένοι υπήκοοι ζουν στην Ελλάδα.
    .
    Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι από την Αλβανία, ακολουθεί η Βουλγαρία, η Ρουμανία, το Πακιστάν και η Γεωργία. Οι πιο πολλοί βρίσκονται στην παραγωγική ηλικία των 15 με 64 ετών.
    .
    Η μέση ηλικία τους είναι κατά δέκα χρόνια κατώτερη από αυτή των Ελλήνων.
    .
    Ενδεικτικά, ο μέσος όρος ηλικίας των Αλβανών είναι 29,5 έτη, ενώ των Ελλήνων 42,8.
    .
    Οι αλλοδαποί φαίνεται να εργάζονται σε μεγαλύτερο ποσοστό από τους Έλληνες, αλλά με χαμηλότερα μεροκάματα.
    .
    Αυτό φαίνεται από την εξάρτηση του οικονομικού μη ενεργού πληθυσμού σε σχέση με τον ενεργό:
    .
    Για κάθε εκατό ανθρώπους, 54,6 Έλληνες δεν εργάζονται, ενώ για τους μετανάστες οι αντίστοιχος δείκτης πέφτει στο μισό. (Σημειώνεται, πως στα στατιστικά στοιχεία, οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εντάσσονται κάτω από τον ίδιο όρο: εκείνον του «μεταναστευτικού πληθυσμού»).
    .

    Παρότι οι μετανάστες δουλεύουν σε μεγαλύτερο ποσοστό, οι δείκτες είναι αντιστρόφως ανάλογοι όσον αφορά τη φτώχεια (18,5% Έλληνες, 47,5 μετανάστες) και τον κοινωνικό αποκλεισμό (33% για Έλληνες, 67% για μετανάστες).
    .
    Γενικότερα, οι μετανάστες κάλυψαν κενά, σημείωσε ο κ. Ζωγραφάκης, καθότι πολλοί Έλληνες μετακόμισαν από την ύπαιθρο στα αστικά κέντρα και ασχολήθηκαν με άλλους τομείς δραστηριότητας.
    .
    Τρεις στους δέκα από το σύνολο των εργαζομένων σε κατασκευές είναι μετανάστες, όπως και ένας στους δυο στη γεωργία.
    .

    Η εργασιακή δυναμική που έφεραν οι μετανάστες, οδήγησε σε 100-125.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 85.000 για Έλληνες εργαζόμενους.
    .
    Εξάλλου, έχει παρατηρηθεί ένας καταμερισμός αναλογικά με την εθνικότητα και το φύλο, εξήγησε ο κ. Ζωγραφάκης.
    .
    Για παράδειγμα, οι Αλβανοί εργάζονται στις κατασκευές και τη γεωργία, οι Πακιστανοί και Μπαγκλαντεσιανοί κάνουν τις πιο σκληρές και ανθυγιεινές δουλειές, και έχουν μεγάλη παρουσία στις βιομηχανίες και τις βιοτεχνίες, ενώ οι γυναίκες από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και από τις Φιλιππίνες απασχολούνται στις οικιακές εργασίες.
    .
    Σε ό,τι αφορά επίσης τους δείκτες γονιμότητας, οι μετανάστες συνεισέφεραν κατά 97% στη βελτίωση του δημογραφικού δείκτη, ενώ μόλις το 3% οφείλεται στη φυσική αύξηση του πληθυσμού, περιέγραψε ο κ. Ζωγραφάκης.
    .
    Σημείωσε επίσης, πως το θέμα της υπογεννητικότητας και της γήρανσης του πληθυσμού είναι παρόν σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση:
    .
    Χαρακτηριστικά ανέφερε, ότι στη «Λευκή Βίβλο» της Ε.Ε., υπολογίζεται πως χρειάζονται 20 εκατομμύρια μετανάστες στα κράτη της Ε.Ε., λόγω της μείωσης του πληθυσμού.

    .
    .

    ΠΗΓΗ
    .
    https://sinomosiologos.blogspot.gr/2017/06/blog-post_540.html?showComment=1498164455032#c3146015294700122197

    ΣΧΟΛΙΑ
    .
    .
    ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΟΟΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ….
    ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΕΙΕΣ ………….
    ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΡΝΕΙΑ ΣΥΜΟΡΙΕΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΦΟΝΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΚΟΣΤΟΥΣ ΣΕ ΕΜΑΣ … ΠΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΖΟΥΣΑΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ .
    .
    .
    ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΡΥΒΟΥΝ
    .
    ΤΙΤΛΟΣ: 5.800.000 ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ! ! ! ! …………………
    .
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=CN-qjzloWG4
    .
    .
    Ανέβηκε στις 8 Μαρ 2011 ΣΚΕΨΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ! ! !
    Μπράβο μ@λ@κ@ Έλληνα ,
    .
    η χώρα σου έχεις 5.800.000 λαθρομετανάστες και επειδή έχεις τον φόβο το να μην σε πουν “ρατσιστή” επειδή ζητάς το αυτονόητο κάθεσαι και τρως στην μάπα τον φασισμό των αριστεριστών
    .
    …. Έλλαδα 2030 , οι Έλληνες θα είναι μειονότητα ,τα αφεντικά των παιδιών μας θα είναι αλλοδαποί, όσοι θα μιλούν ελληνικά θα θανατώνονται και στην κουτάλα θα είναι οι αλλοδαποί
    .
    … δηλαδή για να ξυπνήσεις πρέπει να συμβούν όλα αυτά ;;
    .
    .
    ΕΣΤΙΑΣΕ ΣΚΕΨΟΥ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ; ; ;
    .
    ΖΗΤΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΗΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    .
    ΤΙΤΛΟΣ : ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=IHSX-2Wc77M
    .
    .
    ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΚΡΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !
    .
    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΙΚΗ, Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ,
    .
    Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ Η ΝΤΠ
    .
    ΤΙΤΛΟΣ: ΙΣΛΑΜ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ / ISLAM AND EUROPE
    .
    .
    http://www.youtube.com/watch?v=Jb6DPwhRUsk
    .
    .
    ΞΥΠΝΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΤΑ – ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

    .
    .

    ΜΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΘΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ
    .
    Η ΚΑΛΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΝΟΜΙΜΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
    .
    .
    Μήπως τελικά μέσα στο παιγνίδι που παίζεται τον τελευταίο καιρό κρύβεται στην ουσία η εξαγορά του πολιτισμού της Ελλάδας που η απόδοση σε κέρδη δεν τελειώνει ποτέ και είναι πάνω από πετρέλαια, θάλασσες, κλίματα και διάφορα άλλα…!!!
    .
    .
    Η ΑΡΠΑΓΗ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
    .
    .
    Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

    .
    .
    Με αναλογιστική μελέτη αποδεικνύεται ότι οι εισπράξεις των τελευταίων 98 ετών στο μουσείο του Λούβρου μόνο από τα Ελληνικά εκθέματα αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 359 τρις ευρώ…!!!
    .
    302 Δίς ευρώ έχει εισπράξει αναλογικά η Γαλλία από τα Ελληνικά εκθέματα τα τελευταία 50 χρόνια…!!!
    .
    Μήπως τελικά μέσα στο παιγνίδι που παίζεται τον τελευταίο καιρό κρύβεται στην ουσία η εξαγορά του πολιτισμού της Ελλάδας που η απόδοση σε κέρδη δεν τελειώνει ποτέ και είναι πάνω από πετρέλαια, θάλασσες, κλίματα και διάφορα άλλα…!!!
    .
    .
    http://www.triklopodia.gr/360-tris-evro-echi-kerdisi-evropi-apo-tin-ellada-tha-prepi-na-sintaraxi-pannellinio-ke-na/
    .
    .
    .
    .
    .
    ΥΣ.
    .
    .
    ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    .
    .
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ :
    .
    ΠΡΩΤΟΝ
    .
    Η ύπαρξη αγροτικής πολιτικής, κοινής για όλη την Ευρώπη, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Ένωση.
    .
    .
    Η Ελλάδα διέθετε ποιοτική πρώτη ύλη καθώς επίσης
    .
    και τον σπανιότερο παραγωγικό συντελεστή για να παράγει ανώτερης ποιότητας προϊόντα:
    .
    .
    το εργατικό δυναμικό υψηλού επιπέδου.
    .
    .
    .
    Εconomist: Η Ολλανδία παράγει σε αξία 1700 ευρώ το στρέμμα, το Ισραήλ 1290 και η Ελλάδα μόλις 190…
    .
    .
    .
    24. Οι Έλληνες αγρότες δεν έχουν ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση;
    Οι περισσότεροι από τους Έλληνες αγρότες δεν έμαθαν ποτέ το πραγματικό σκεπτικό της ΚΑΠ.
    .
    Ως εκ τούτου, πολλοί παραγωγοί έπαιρναν χρήματα που δεν ήξεραν από πού προέρχονταν και για ποιά χρήση προορίζονταν.
    .
    Άλλοι πάλι που κι αυτοί έπαιρναν, ήξεραν καλά το πώς και το γιατί, αλλά… δεν ήταν παραγωγοί.
    .
    .
    .
    8 Νοεμβρίου 2015
    .
    .
    http://www.ptyxi.com/2015/11/%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF-%CF%80%CE%B5%CF%84%CE%AC%CE%B3%CE%B1%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3/
    .
    .
    .
    .
    ΔΕΥΤΕΡΟΝ
    .
    ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ Ε Λ Λ Α Δ Ι Σ Τ Α Ν
    .
    .
    ΔΕΚΑΕΤΕΙΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΤΕ Ο ΚΑΘΕ ΓΗΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
    .
    ΝΑ ΤΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΚΑΛΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΚΤΥΠΩΣΗ
    .
    ΟΤΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ
    .
    ΔΙΟΤΙ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΒΑΖΑΝ ΚΑΡΑΒΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΑ
    .
    ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ, ΓΙΑΤΡΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΜΕ ΛΙΓΑ ΜΟΡΙΑ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΜΟΝΟ ΚΑΙ
    .
    ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΨΗΦΟΥΣ
    .
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΛΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ
    .
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ – ΤΟΥΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥΣ ΠΟΥ ΗΞΕΡΑΝ – ΟΤΙ ΕΙΧΑΝ ΨΗΦΙΣΗ ΜΑΑΣΤΡΙΙΧΤ Κ.Α
    .
    .
    ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΙ ΟΤΙ
    .
    ΑΦΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΗ ΜΕ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΔΩ
    .
    ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΖΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΛΟΓΩ ΕΛΗΨΗΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    .
    ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΥΛΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ
    ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΤΣΑΠΑ, ΤΟΝ ΓΚΑΣΜΑ,
    .
    ΚΑΙ ΛΟΓΩ Κ Α Τ Ο Χ Η Σ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
    ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΛΟΥΝΙΑ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΑΤΑ
    ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    .
    ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΑΛΙ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    .
    ΜΕ ΔΙΣ ΣΥΝΑΛΑΓΜΑ 18 ΔΙΣ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΙΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ
    .
    ΠΟΥ ΜΕ ΠΑΡΕΜΠΟΡΕΙΟ ΠΑΛΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΕΙ 30 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΕΒ
    .
    ΚΑΙ ΚΑΤ’ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΟΛΩΝ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ 55 ΔΙΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
    .
    ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ 50 ΔΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
    .
    ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΟΟΟΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΩ ΝΑ ΠΡΙΟΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΚΛΑΔΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ
    .
    ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΙ ΜΚΟ ΤΟ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ
    .
    ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΕΩΝΕΤΕ Ο ΓΗΓΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
    .
    ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ
    .
    ΣΤΟ ΟΤΙ ΟΟΟΟΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΡΠΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
    .
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΙ !!!
    .
    ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ
    ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ; ; ; ? ? ?
    .
    ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ
    .
    ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ! ! !
    .
    ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ……..
    .
    ΜΑΣ ΑΦΑΝΙΣΑΝ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΧΩΡΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ._
    .
    Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ :
    .
    .
    http://arxaiaithomi.gr/2016/01/25/%CF%84%CE%BF-%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BD%CE%BF-%CE%B5-%CE%BB-%CE%BB-%CE%B1-%CE%B4-%CE%B9-%CF%83-%CF%84-%CE%B1-%CE%BD/
    .
    .
    .
    ΤΡΙΤΟΝ
    .
    «Μισό εκατ. δολάρια, κόστισα στην Ελλάδα για να σπουδάσω, ο Καναδάς με βρήκε τζάμπα»
    .
    .
    Έλληνες επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη μετανάστευση επιστημονικού δυναμικού
    .
    .
    .
    «Μία χώρα χωρίς επιστήμη είναι σαν ένα αυτοκίνητο χωρίς μηχανή». Με τα λόγια αυτά ξεκίνησε ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, Ελευθέριος Διαμαντής,
    .
    .
    .
    http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/2692315/miso-ekat-dolaria-kostisa-stin-ellada-gia-na-spoudaso-o-kanadas-me-vrike-tzampa
    .
    .
    .
    .
    ΤΕΤΑΡΤΟΝ
    .
    ΣΤΑ 170 ΔΙΣΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ “ΦΥΓΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ” ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!
    .
    Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2015
    .
    Οι περίπου 400.000 Έλληνες επιστήμονες και πτυχιούχοι που έριξαν μαύρη πέτρα πίσω τους τα έξι τελευταία χρόνια εκτιμάται ότι αντιπροσωπεύουν και σοβαρή κεφαλαιακή απώλεια
    .
    Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) και από εταιρείες συμβούλων στην αναζήτηση αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού, κάθε μορφωμένος Έλληνας που μεταναστεύει σε ηλικία 25-30 ετών, ανάλογα με τις σπουδές του έχει κοστίσει στην οικογένειά του κατά μέσον όρο από 300.000 ευρώ και πάνω.
    .
    Δεν παραπαίει μόνον ο ελληνικός παραγωγικός ιστός και, κυρίως, το μεταποιητικό του σκέλος. Η χώρα, από το 2009 και μετά, υφίσταται και μία χωρίς προηγούμενο διαρροή «διανοητικού κεφαλαίου», η οποία αποτιμάται με χρηματικούς όρους σε περίπου 200 δισεκατ. ευρώ.
    .
    Πρόκειται για μία φανταστική απώλεια, για την οποία ουδείς κάνει λόγο. Ίσως δε κάποιοι να εύχονται την διαρροή αυτή.
    .
    Διότι, μία χώρα χωρίς επιστημονική, επιχειρηματική και διοικητική ελίτ, γίνεται εύκολη λεία στις ορέξεις της αδυσώπητης και ολοκληρωτικής μετριοκρατίας, ύπατο όραμα της οποίας είναι να ασκεί την γελοία αλλά βίαιη εξουσία της σε πιθήκους.
    .
    Κατά συνέπεια, το όλο πρόβλημα είναι πολυσύνθετο, πλην όμως είναι και αυτό μέρος για την ώρα της εθνικής καταστροφής που βιώνει η Ελλάδα.
    .
    Είναι δε πολυσύνθετο διότι, όπως πολύ σωστά τονίζει ο δρ. Ευάγγελος Μαρκόπουλος, πέρα από το brain drain (διαρροή μυαλών), υπάρχει και το entrepreneur drain (διαρροή νέων επιχειρηματιών), το business drain (διαρροή επιχειρήσεων), το managers drain (διαρροή στελεχών), το students drain (διαρροή φοιτητών) και άλλες σχετικές διαρροές, που περιορίζουν καθημερινά την αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας.
    .
    Είναι δε σαφές ότι, με σημαντικές διαρροές διανοητικού και καινοτόμου κεφαλαίου, οι προϋποθέσεις ανάπτυξης της χώρας θα απομακρύνονται κα η συμμετοχή της στον νέο διεθνή καταμερισμό της εργασίας θα γίνεται όλο και πιο προβληματική.
    .
    Από την άποψη αυτή, τονίζει ο δρ. Ευαγ. Μαρκόπουλος, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να αποτυπωθεί το μέγεθος αυτής της ανεπανόρθωτης καταστροφής της Ελλάδας.
    .
    Καμία άλλη οικονομική απώλεια δεν έχει το μέγεθος και τον μεσο-μακροπρόθεσμο καταστροφικό αντίκτυπο για την χώρα από την απώλεια των μορφωμένων ανθρώπων της, δηλαδή της ισχυρότερης ελπίδας ανάπτυξης ενός τόπου.
    .
    Ακόμα πιο τραγικό, όμως, είναι να αναλογιστεί κανείς πόσο έχει επενδύσει μία ελληνική οικογένεια στην ανατροφή και δημιουργία ενός επιστήμονα ή μορφωμένου ανθρώπου γενικότερα, ο οποίος σήμερα προσφέρεται δωρεάν στις αγορές εργασίας των αναπτυγμένων χωρών, στους κόλπους των οποίων μαίνεται και η μάχη για την απόκτηση ταλέντων.
    .
    .
    Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Αναπτύξεως (ΟΟΣΑ) και από εταιρείες συμβούλων στην αναζήτηση αξιόλογου ανθρώπινου δυναμικού, κάθε μορφωμένος Έλληνας που μεταναστεύει σε ηλικία 25-30 ετών, ανάλογα με τις σπουδές του έχει κοστίσει στην οικογένειά του κατά μέσον όρο από 300.000 ευρώ και πάνω.
    .
    Το ποσό αυτό δεν είναι υπερβολικό, καθώς πέραν του κόστους σπουδών περιλαμβάνει και όλο το κόστος που έχει επενδυθεί από την ελληνική οικογένεια για την ανατροφή του ανθρώπου από την γέννησή του μέχρι την στιγμή της μετανάστευσής του.
    .
    Τέτοια κόστη είναι η διατροφή σε όλες τις ηλικίες, η ιατρική περίθαλψη, η ψυχαγωγία, η διαβίωση, η ένδυση, η μόρφωση (ακόμη περισσότερο αν είναι σε ιδιωτικά σχολεία), οι σπουδές (αν είναι σε ιδιωτικά ή κρατικά πανεπιστήμια, εντός ή εκτός Ελλάδος, εντός ή εκτός της πόλης του, κλπ.), και άλλα πολλά που ένα παιδί, μαθητής, φοιτητής και νέος εργαζόμενος λαμβάνει από την οικογένειά του μέχρι να ενταχθεί στην αγορά.
    .
    Πρόκειται για μία τεράστια επένδυση της ελληνικής οικογένειας, με μεγάλες στερήσεις των γονέων, αλλά και των παιδιών, με οικονομικά βάρη (δάνεια σπουδών κλπ.) και με πολλές άλλες θυσίες και υποχρεώσεις που δεν αποτιμώνται οικονομικά.
    .
    Έτσι, ο μορφωμένος και ταλαντούχος Έλληνας που εγκαταλείπει την χώρα δεν συμβάλλει μόνον στην διεύρυνση του ελλείμματος φαιάς ουσίας, αλλά αποτελεί και σοβαρή οικονομική απώλεια, τόσον του παρόντος όσο και του μέλλοντος.
    .
    Με άλλα λόγια, δεν χάνεται μόνον η επένδυση που προαναφέραμε αλλά πάει περίπατο και η μελλοντική απόδοσή της, όταν ο «μετανάστης» θα έμπαινε στην αγορά της εργασίας και παραγωγής.
    .
    Σαφώς δε, η Ελλάδα και ο παραγωγικός της ιστός χάνουν και πιθανές εφευρέσεις ή άλλες καινοτομίες που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην οικονομία και την κοινωνία υψηλές προστιθέμενες αξίες.
    .
    Αν λάβουμε λοιπόν υπ’ όψιν μας ότι από το 2009 έως σήμερα έχουν εγκαταλείψει την χώρα περίπου 400.000 μορφωμένοι και ταλαντούχοι Έλληνες, με κόστος από 300.000 ευρώ και πλέον για τον καθένα, η συνολική απώλεια ξεπερνά τα 170 δισεκατ. ευρώ.
    .
    Αντιπροσωπεύει, δηλαδή, παραπάνω από το μισό χρέος της χώρας, γεγονός που δεν διαφεύγει της προσοχής των δανειστών μας.
    .
    Κοινοτικοί παρατηρητές και ειδικοί του ΟΟΣΑ έχουν ήδη επισημάνει στις ηγεσίες των δανειστών μας ότι η Ελλάδα χάνει πολύτιμο διανοητικό κεφάλαιο και η απώλεια αυτή θα κάνει όλο και δυσκολότερο τον παραγωγικό μετασχηματισμό της οικονομίας της –με τον τελευταίο να αποτελεί ζωτική ανάγκη, αν θέλουμε να βγούμε από το δανειακό τέλμα και την γενική απαξίωση της χώρας.
    .
    Όπως μάς είπε η κυρία Βενετία Κουσία, επικεφαλής της εταιρείας Manpower Group στην Ελλάδα, στην εγχώρια αγορά εργασίας ήδη παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού, φαινόμενο που επιδρά αρνητικά και στις επενδύσεις.
    .
    Οι ελλείψεις δε αυτές γίνονται ακόμα πιο ζωηρές στο επίπεδο των ταλέντων, τα οποία βεβαίως δεν έχουν κανέναν λόγο να φυτοζωούν στην χώρα μας. Εγκαταλείπουν έτσι την Ελλάδα και αναζητούν καλύτερη τύχη σε χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστραλία, η Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ.
    .
    «Με αυτούς τους ταλαντούχους Έλληνες που φεύγουν είναι σαν να χαρίζουμε σε αναπτυγμένες χώρες, όπως η Γερμανία για παράδειγμα, 2 με 3 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για την ανάπτυξή τους», τονίζει ο δρ. Ευαγ. Μαρκόπουλος και θέτει επί τάπητος ένα πρόβλημα που δεν είναι βέβαια μόνον ελληνικό.
    .
    .
    Η φυγή των εγκεφάλων είναι πλέον τεράστιο πρόβλημα, συνυφασμένο με την οικονομική παγκοσμιοποίηση, το οποίο δυστυχώς κατατάσσει πλέον την Ελλάδα στην κατηγορία των χωρών της Αφρικής.
    .
    Όπως και να έχουν τα πράγματα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η φυγή φαιάς ουσίας από την Ελλάδα δεν είναι απότοκος της κρίσης.
    .
    Πρόκειται για ένα βαθύτερο φαινόμενο απομάκρυνσης από ένα αντιπαραγωγικό, βαθύτατα συντηρητικό και πολύ διεφθαρμένο σύστημα, αυτό του πελατειακού κρατισμού, το οποίο όλο και δυσκολότερα αποδέχεται την ευφυΐα, την ζωντάνια, την δημιουργία και τα ανήσυχα πνεύματα που πάντα αναζητούν κάτι καλύτερο.
    .
    του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

    http://europeanbusiness.gr

    http://aegeanhawk.blogspot.gr/2015/12/170.html
    .
    .
    .

    ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

    ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ
    .
    ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ
    .
    ΚΑΙ ελληνες
    .
    .
    .
    http://www.europeanbusiness.gr/articlefiles/braindrain.jp
    .
    .
    .
    .
    .
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ
    .
    .
    .
    Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΨΗΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΠΛΑ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΕΤΕ
    .
    BINTEO
    .

    5 Αλήθειες Για Την Ισλαμική Τρομοκρατία στη Βρετανία
    .
    .
    .
    ://www.youtube.com/watch?v=Unp0MuY0_pA
    .
    .
    .
    Δημοσιεύτηκε στις 6 Ιουν 2017
    .
    .
    .
    ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΣΑΣ
    .
    ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ
    .
    ΗΤΑΝ ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΟ ΝΑ ΤΑ ΠΩ …………
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    .
    .
    https://sinomosiologos.blogspot.gr/2017/06/blog-post_540.html?showComment=1498164455032#c3146015294700122197

    .
    .
    .
    .
    .
    .
    ΟΜΟΑΙΜΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ,
    .
    Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ……………
    .
    .
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    .
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ
    .
    .

  • Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    O γραφων το επαναλαμβανει για πολλαπλη φορα!.
    Ωs μονη λυση σωτηριαs της πατριδασ μας, παραμενει μισ στρατιωτικη κυβερνηση, η οποια θα στειλει στο διαβολο χωριs επιστροφη και χωριs χαριστικεs βολεs όλα τα καθαρματα, δεξια, κεντρωα και αριστερα που ωs γερμανοτσολιαδεs της χειρηστηs μορφηs, προδιδουν σε γερμανουs σακατατηδεσ πασηs μορφηs, την πατριδασ τους.

    Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    • ΑΞΙΟΤΙΜΕ Κ. Χατζηθεοδωρου ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ
      .
      ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ………………
      .
      Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΤΩΝ ΓΗΓΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ .
      .
      ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ …
      .
      ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΞΕΛΗΞΕΙΣ .
      .
      ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ , ΑΡΙΣΤΕΡΑ , ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΕΣ , ΚΕΦΑΛΑΙΟ , ΜΙΣΘΟΣΥΝΤΗΡΗΤΟΥΣ , ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ,
      ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ Ή ΜΕΓΑΛΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ,
      .
      ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΓΝΟΟΥΝ , ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ,
      .
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ, ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ , ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΗ ΗΘΙΚΗ ,
      .
      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΖΕΥΓΑΡΩΣΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΦΥΛΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ,
      .
      ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΣΚΛΗΡΟΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ,
      .
      ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΓΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΚΟΛΗΜΕΝΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ,
      .
      Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ,
      .
      ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΟΙ ΨΕΥΤΟΙΘΑΓΕΝΕΙΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΒΕΤΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥΣ ,
      .
      ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ,
      .
      ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ,
      .
      ΜΕΤΑ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΑΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥΣ
      ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ …………….
      .
      ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΤΗΚΑΝ ,
      .
      ΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ; ; ; ; ;
      .
      ΜΕ ΠΟΝΟ ΨΥΧΗΣ ΕΑΝ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΡΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΕΕΕΕΕΡΑ ΜΑΚΡΥΑ ,
      .
      ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ …………
      .
      ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΣ ΑΝΤΕΘΝΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΠΙΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ………
      .
      ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ……………….
      .
      ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ .
      .
      ΙΣΩΣ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ ,
      .
      ΑΠΛΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΕΒΑΖΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΡΑΜΦΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΤΡΕΧΕ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ……
      .
      ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΟΛΙΜΠΡΙ ΚΑΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ………
      .
      ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΗΓΕΤΗΣ …..
      .
      ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΩ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΩ …..
      .
      ΓΙΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΠΑΤΡΙΔΑ ………..
      .
      ΕΓΩ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΖΗΣΩ ΝΑ ΔΩ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ
      .
      ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ !
      .
      ΔΟΞΑΣΜΕΝΗ !
      .
      ΕΛΕΥΘΕΡΗ !
      .
      .
      ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗΣ .
      .
      ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
      .
      .
      .
      ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
      .
      .
      .

      ..

      .
      .
      ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΣ
      .
      .
      Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ
      .
      .

    • Ποιοι ακριβώς ψήφισαν το νεοταξικό γουρούνι Μακρόν;
      https://4.bp.blogspot.com/-xMCGP5Ce7Rk/WRA16I23ASI/AAAAAAAAmAY/yurve12lWQYu1SI2_eIhqDpjiwqZEPbIwCLcB/s400/age708_2.jpg
      Ποιοι ακριβώς ψήφισαν το νεοταξικό γουρούνι Μακρόν; Οι αλλοδαποί της Γαλλίας , οι ανώμαλοι και οι ηλίθιοι που καθοδηγούνται από τα ΜΜΕ. Μη ξεχνάτε εξάλλου πως ούτε το 10% των Γάλλων δεν είναι αυθεντικοί Γάλλοι. Το 90% προέρχονται είτε από άλλες ευρωπαϊκές εθνότητες, είτε από τις γαλλικές αποικίες, μαύροι, μιγάδες κλπ Οπότε πως θα μπορούσε ποτέ να βγει πρόεδρος ένας Εθνικιστής; Το 35% που πήρε η Λεπέν, πρόκειται για πραγματικό άθλο συνεπώς. Και σε τα μας σε λίγο… με πακιστανική κυβέρνηση αφού μέχρι το 2025 το πολύ, οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στην χώρα μας…
      8/5/17

      http://ygro-pyr.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html

  • Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017
    Το γαλλικό φιλμάκι «Το ελληνικό χρέος, μια ευρωπαϊκή τραγωδία» για την κρίση στην Ελλάδα που πρέπει να δεις (ελληνικοί υπότιτλοι)

    Το γαλλικό φιλμάκι «Το ελληνικό χρέος, μια ευρωπαϊκή τραγωδία» εξηγεί με σύντομο και κατανοητό τρόπο πώς η ελληνική κρίση αφορά όλους τους Ευρωπαίους και όχι μόνο τους Έλληνες.

    Οι δημιουργοί της ταινίας μιλούν για το αποτυχημένο μοντέλο επιβολής νεοφιλελεύθερων πολιτικών καθώς και για την παραπληροφόρηση γύρω από την ελληνική κρίση.

    Πατήστε το κουμπί «settings» για να δείτε το φιλμάκι με ελληνικούς υπότιτλους:

    Πηγή: enallaktikos.gr

    Το διαβάσαμε από το: Το γαλλικό φιλμάκι «Το ελληνικό χρέος, μια ευρωπαϊκή τραγωδία» για την κρίση στην Ελλάδα που πρέπει να δεις (ελληνικοί υπότιτλοι) http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2017/06/blog-post_2479.html#ixzz4l0hKOxH5

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>