«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΜΕΡ: «Ο ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ».

“Σχέδιον εξοντώσεως του Ελληνικού πληθυσμού , ευρίσκεται εν εξελίξει.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΣ ΕΠΝΙΞΑΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

H Δημογραφική Κατοχή και ο “αποικισμός” της χώρας από λαθρομετανάστες.

Δεν είναι μόνον η συστηματική καταστροφή της Ελληνικής βιομηχανίας , ο δραστικός περιορισμός της Αγροτικής παραγωγής (στο βαμβάκι και ελαιόλαδο) , η πλήρης εξάρθρωση της παρακτίου αλιείας , η επιβολή του οθνείου νομίσματος ,του ευρώ , και προσφάτως , η άνευ προηγουμένου εξάχνωσι του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος , όσον κυρίως ο δημογραφικός κατήφορος της χώρας και ο αποικισμός της από λαθρομετανάστες, που υπονομεύουν το μέλλον της χώρας”.

«Ας πονούμε αλλ’ ας μη γονατίσουμε. Τα ατέλειωτα αιματηρά δαγκώματα ας οπλίσουν την ψυχή μας με την ατρύπητη ασπίδα της φιλοσοφικής ανοχής ,στο αντίκρισμα της ανθρώπινης ατέλειας » – Κώστας Πασαγιάννης, 1917

Κατόπιν 7ετούς διαρκείας της Ελληνικής κρίσεως , ορισμένοι παρατηρητές υποπτεύονται «ξένον δάκτυλον» – πάλιν μετά εκατόν έτη…
Ό,τι δηλ. η Ελληνική κρίση δεν είναι τυχαία αλλά μεθοδευμένη ,με απωτέρους γεωπολιτικούς σκοπούς. Όπως το 1917 , με το ξεκλήρισμα του Ελληνισμού της Ιωνίας έτσι και τώρα ο Ελληνικός λαός πλήττεται αλλ’ από την υπογεννητικότητα του ευρώ. Κατά 10% εμειώθησαν οι γεννήσεις του 2015 στις 91.847 έναντι 102.282 του 2001 και αυξήθησαν οι θάνατοι.
Όσον κι’ αν οι αποδείξεις της υποψίας είναι δυσχερείς – επτασφράγιστα παραμένουν τα μυστικά των μεγάλων Ευρωπαϊκών ανακτοβουλίων – εν τούτοις , ενισχύονται τελευταίως οι ενδείξεις ότι σχέδιον εξοντώσεως του Ελληνικού πληθυσμού , ευρίσκεται εν εξελίξει. Επιγραμματικά , αφ’ής η Ελλάς ενετάχθη στην ευρωζώνη οι γεννήσεις μειώνονται και οι θάνατοι αυξάνουν για πρώτη φορά μεταπολεμικώς.
Δεν είναι μόνον η συστηματική καταστροφή της Ελληνικής βιομηχανίας , ο δραστικός περιορισμός της Αγροτικής παραγωγής (στο βαμβάκι και ελαιόλαδο) , η πλήρης εξάρθρωση της παρακτίου αλιείας , η επιβολή του οθνείου νομίσματος ,του ευρώ , και προσφάτως , η άνευ προηγουμένου εξάχνωσι του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος , όσον κυρίως ο δημογραφικός κατήφορος της χώρας και ο αποικισμός της από λαθρομετανάστες, που υπονομεύουν το μέλλον της χώρας.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ , ο μόνιμος πληθυσμός της χώρας εμειώθη το 2016 κατά 0,7% , στα 10,9 εκατομμύρια άτομα. Εις ένα εκατομμύριον υπολογίζονται είναι ετερογενείς κι’ αλλόθρησκοι στην Ελλάδα.
Συνακόλουθος με την δημογραφική κρίση είναι και η εκποίηση του εθνικού πλούτου της χώρας: Λιμάνια , αεροδρόμια, σιδηρόδρομοι , ξενοδοχεία ,τουριστικές εγκαταστάσεις και Τράπεζες πωλούνται εις ξένους αντί πινακίου φακής.
Συστηματική η διείσδυση του Γερμανικού κεφαλαίου στην Ελληνική οικονομία ,ως ο πλήρης έλεγχος των τηλεπικοινωνιών από την Ντόϋτσε Τέλεκομ, των πολιτικών αεροδρομίων από την ΧΟΧΤΗΦ και ΦΡΑΜΑΠΟΡΤ , εξοντωτικός ανταγωνισμός των εγχωρίων υπεραγορών υπό της Γερμανικής εταιρίας «Λίντλ», αήθης η δράση της ΖΗΜΕΝΣ στην Ελληνική επικράτεια και απόλυτος ο έλεγχος των Ελληνικών Τραπεζών υπό του Ευρωπαϊκού ΤΧΣ που διοικείται από Γερμανόν.
Πάνω απ’ όλα ,όμως, είναι ο σκοτεινός ρόλος της Τραπέζης της Ελλάδος , εργαζομένης αποκλειστικώς κατά τας επιταγάς της ΕΚΤ, που αποβαίνει εις βάρος των Ελληνικών συμφερόντων .
H ΤτΕ πράττει ό, τι επιθυμεί ο χερ Σόϊμπλε , ο Γενς Βάϊντεμαν της Μπούντεσμπάνκ , ο υφιστάμενος των Κλάους Ρέγκλινγκ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού (από)Σταθεροποιήσεως (EΤΧ) και ο κρυψίνους Μάριο Ντράγκι , πρόεδρος της ΕΚΤ ,oι οποίοι δίδουν απ’ευθείας τις εντολές στην ΤτΕ , διά την εφαρμογή καταστρεπτικής νομισματική πολιτική εν Ελλάδι. Παράδειγμα , το παράνομον κλείσιμο των Ελληνικών Τραπεζών επί τρείς εβδομάδες τον Ιούλιο του 2015 , η μαζική εκποίηση του εκτεταμένου δικτύου των Ελληνικών Τραπεζών στα Βαλκάνια , κατ’ εντολή των Γερμανικών συμφερόντων ,με Ελληνικές απώλειες κεφαλαίων 2 δις. ευρώ και 20.000 θέσεων εργασίας .
Εξ άλλου ,ο ισολογισμός της ΤτΕ εμφανίζει στο ενεργητικόν του 103,3 δις. ευρώ του ELA (έκτακτης παροχής ρευστότητος) αντί του Παθητικού , όπου είναι εγγεγραμμένο κονδύλι 72,2 δις.ευρώ (του Target2) το οποίον εκφράζει την συσσωρευμένο εμπορικό άνοιγμα του ευρώ , έναντι κυρίως της Γερμανίας .
Ως αποτέλεσμα , το εξωτερικό χρέος της χώρας υπολογίζεται 495 δις. ευρώ (282% του ΑΕΠ 2016 αντί 178% του επισήμου) ενώ καλλιεργεί την φρούδη ελπίδα συμμετοχής της Ελλάδος στην «ποσοτική διευκόλυνση» και «εξόδου της στις αγορές» – αμφότερα τελείως ανέφικτα με κολοσσιαίο δημόσιο χρέος.
Συγχρόνως , η Ελληνική οικονομία χάνει συνεχώς εις ανταγωνιστικότητα και «διάγει»» υπό καθεστώς απαγορεύσεως της διακινήσεως κεφαλαίων και δεσμεύσεως των καταθέσεων, κατ’ εντολήν του Μάριο Ντράγκι της ΕΚΤ – ήδη καλουμένου να δώσει εξηγήσεις δια τις μυστικές σχέσεις του με την «Ομάδα των 30» και διά το παράνομο κλείσιμο των Ελληνικών Τραπεζών το 2015.
Η χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας έχει ουσιαστικώς διακοπεί και οι αγοραπωλησίες ακινήτων έχουν περιορισθή στο ελάχιστον. Μόνον οι πωλήσεις αυτοκινήτων –που ενδιαφέρουν την Γερμανία – εξακολουθούν να δανειοδοτούνται από τις Τράπεζες.
Ο συνταξιοδοτικός τομέας έχει χάσει 34 δις. ευρώ τα τελευταία 5 χρόνια και η εγχωρία αγορά τζίρον τουλάχιστον 100 δις. ευρώ. Οι συνολικές απώλειες της Ελληνικής περιουσίας υπερβαίνουν το εξωτερικό χρέος την τελευταία 7ετία.Η παρατεταμένη ΄Υφεσις , διαπιστωθείσα υπό της ΕΛΣΤΑΤ και διά το 2016 συνεχίζεται αμείωτη και εφέτος το πρώτο τρίμηνο.

Η «Γερμανική Ωφέλεια»

Η 8ετής Ελληνική κρίσις αποβαίνει με την πάροδο του χρόνου υπέρ της Γερμανίας , ούτως ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος θα ομιλήσει περί «Γερμανικής ωφελείας». Ωφέλεια που εζημίωσε την Ελλάδα , χάριν της σωτηρίας των Γερμανικών Τραπεζών , της Ντόϋτσε κι’ η Κόμμερτς Μπάνκ και τινών Γαλλικών (Κρεντί Λυονέ και Αγκρικόλ).
Προ της διεθνούς πιστωτικής κρίσεως , Ευρωτραπεζικά «σαράφικα» είχαν αγοράσει Ελληνικά ομόλογα , με την ψευδή εγγύησι της ΕΚΤ ,ότι δήθεν καλύπτονται από την συμφωνία του Μααστρίχτ, ως διαβεβαίωνε τον κ.Γ.Προβόπουλο , «πρόεδρο» της ΤτΕ ,ο αλήστου μνήμης διοικητής της ΕΚΤ Ζάν Κλώντ Τρισσέ το 2008.
Όταν όμως ήλθε η ανάγκη στηρίξεως των Ελληνικών ομολόγων το 2009 ,η ΕΚΤ αθέτησε την «υπόσχεση» της ,μ’ αποτέλεσμα την κατάρρευσι των τιμών των ομολόγων και την υπαγωγή της χώρας εις τρία μέχρι τούδε «προγράμματα» λιτότητος (μνημόνια) που προκάλεσαν μίαν άνευ προηγουμένου Ύφεσι της Ελληνικής οικονομίας και πρωτοφανή ανεργία.
Οι επιδράσεις της «Γερμανικής ωφελείας» επί της χώρας μας είναι άκρως καταστρεπτικές δια την κοινωνική συνοχή της : Η ανεργία του ενός τετάρτου του ενεργού πληθυσμού (1,1 εκατομύριον άνεργοι) , η έξοδος 450.000 νέων Ελλήνων επαρκούς επαγγελματικής καταρτίσεως στο εξωτερικό (κυρίως Γερμανία και Γαλλία) , η κατάρρευση του εγχωρίου συστήματος υγείας και νοσοκομειακής περιθάλψεως και η περικοπή των συντάξεων έχουν προκαλέσει εκτεταμένη κοινωνική κρίση.
Η ραγδαία αύξηση των θανάτων άνω των γεννήσεων, υπονομεύουν άμεσα την δημογραφική ευρωστία της Ελλάδος.
Κατά τον καθηγητή Βύρωνα Κοτζαμάνη του εργαστηρίου δημογραφικών αναλύσεως του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας , «η υπεροχή των θανάτων έναντι των γεννήσεων υπολογίζεται ετησίως σε 50.000 άτομα τα προσεχή χρόνια» (ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 7.1.17).
Εξ άλλου , η εισβολή και εγκατάστασις ενός εκατομμυρίου μουσουλμάνων , καθιστούν την ζωή των Ελλήνων αφόρητο στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου και στο κέντρο των Αθηνών . Οι «πρόσφυγες» δεν προέρχονται μόνον από την εμπόλεμο Συρία αλλά και από το Ιράκ, Πακιστάν ,Αφγανιστάν και την Αφρική – ακόμη κι’ από την Λατινική Αμερική!
Πρόκειται κυρίως δια οικονομικούς μετανάστες που προσελκύονται στην χώρα μας , απ’ το σύνθημα της Γερμανίδος καγκελαρίου φράου Μέρκελ ότι «ανεξέλεγκτα είναι τα Ελληνικά σύνορα» (αλλ’ «ελεγχόμενα τα Γερμανικά», μετά την «Κατάλυσι της Συνθήκης Σένγκεν) και βεβαίως από τον πακτωλό των ευρώ ,με τα οποία χρηματοδοτείται η «νέα μετοικεσία Βαβυλώνος» εις βάρος της Ελλάδος , από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις 400 ΜΚΟ που δρουν ανεξελέγκτως στην χώρα μας .
Τα γεγονότα αυτά , ακόμη και όταν εξωραΐζονται απ’ τα εγχώρια μέσα παραπληροφορήσεως , συνιστούν μίαν εμπόλεμο κατάστασιν εις περίοδο μάλιστα «ειρήνης» ,όπως αυτή που διανύομε.
Η κρατική κυριαρχία έχει περιορισθή δραστικά ,τα σύνορα της χώρας κατελύθησαν, το εθνικό νόμισμα απωλέσθη , η οικονομία κατεστράφει και η νομοθετική εξουσία εξεχωρήθη στην κυρία Βελκουλέσκου της… «Τρώηκα» , που ως άλλος Δράκουλας τρώει τις σάρκες του Ελληνικού λαού!
Η Ελλάς έπαυσε πάλι ν’ ανήκει στον λαόν της , τρία μόλις χρόνια προ της 200στής επετείου της εθνικής παλιγγενεσίας. Ουσιαστικώς αυτό που συμβαίνει πρόκειται περί της νέας Αλώσεως , κρυφής αλλά προκαλουμένης υπό του ευρώ…

Η Γερμανική Άλωση

Οι συνέπειες της κρυφής Αλώσεως υπερβαίνουν εκείνης του 1453 από τους Οθωμανούς. Ως αναφέρει ο πανεπιστημιακός Αναστάσιος Λαυρέντζος (*), «εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι συνεπάγεται για μία χώρα όπως η Ελλάς , με 11 εκατομμύρια πληθυσμόν , η παρουσία ενός εκατομμυρίου αλλοδαπών , η συνεχής υστέρηση των γεννήσεων έναντι των θανάτων και η είσοδος 100.000 νεαρών μουσουλμάνων ετησίως , χαμηλής μορφώσεως , υψηλής γαμηλιότητος αλλά τελείως διαφορετικής κουλτούρας ».
Ο μελετητής αυτός προβλέπει βάσιμα ότι «σε σύντομο χρονικό διάστημα η Ελλάς θα έχει μεταλλαχθή σε κάτι διαφορετικό από την εικόνα που έχουμε σήμερα , ως Ευρωπαϊκή , χριστιανική και ομοιογενής χώρα».
Το παρόν ενίοτε εμφανίζεται χειρότερο του μέλλοντος.
Η Ελληνική κοινωνία μεταφορικώς «βιάζεται» από τους επήλυδας στα κέντρα της υποδοχής των (hot-spot) και ενίοτε πραγματικώς στις πόλεις , αντιστάσεως μη ούσης από πλευράς της διακυβερνήσεως της. Κατηγορείται μάλιστα η Ελληνική κυβέρνηση , υπό της φράου Μέρκελ , ότι δεν τηρεί την συμφωνία της με την Τουρκία ενώ αυτή ευθύνεται για τις μαζικές απώλειες των προσφύγων!
Βεβαίως ,δεν είναι η πρώτη φορά που αλώνεται ο Ελληνισμός .Δεν αναφέρομαι τόσον στην απόφασι της Υψηλής Πύλης διά την γενική σφαγή του Ελληνικού πληθυσμού που απεκάλυψε ο Αλή πασάς στους Φιλικούς ,επισπεύσας την έκρηξη της Ελληνικής επαναστάσεως το 1821 , ούτε στις υποδείξεις του Λήμαν Φόν Σάντερς «πασά» προς τον Κεμάλ , διά γενοκτονία του Ελληνισμού της Ιωνίας προ της Μικρασιατικής Καταστροφής (1922) ,μήτε στον δόλιο ρόλο του Χένρυ Κίσινγκερ κατά την Τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 και τις άοκνες προσπάθειες διαλύσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας υπό των πατρώνων του «ΟΗΕ» στην Γενεύη πέρυσι , όσον κυρίως στο σχέδιον εξοντώσεως του Ελληνικού πληθυσμού , υπό του Γερμανικού τακτικού στρατού ,της Βέρμαχτ κατά τον δεύτερον παγκόσμιο πόλεμον. Διά της πείνης , του υπερπληθωρισμού και της τρομοκρατίας, διαρκούσης της τριετούς Κατοχής της Ελλάδος (1941-44).
Ιδού μερικά αδιαμφισβήτητα γεγονότα της καταληστεύσεως της χώρας , κατά την πρώτη Γερμανική Κατοχή.
• Τον Μάϊο 1941 περιουσιακά στοιχεία της Εθνικής Τραπέζης (10 κιβώτια με χρυσά και ασημένια νομίσματα αξίας 12.000 χρυσών λιρών και 6 κιβώτια με τιμαλφή) κατεσχέθησαν από τα Γερμανικά στρατεύματα στο υποκατάστημα Ηρακλείου, Κρήτης και μετεφέρθησαν στην Γερμανία(**).
• Τον Ιούνιο του ιδίου έτους ,η διοίκησι της Εθνικής Τραπέζης συνάπτει συμφωνία συνεργασίας με την Ντόϋτσε Μπάνκ, προκειμένου να εξασφαλίσει προστασία από την αρπακτικότητα των Γερμανικών επιχειρηματικών παραγόντων , που είχαν κατακλύσει και την τότε κατεχομένη Ελλάδα – πλην όμως ματαίως . Τα «ξάφρισαν όλα». Αποθέματα πρώτων υλών , βιομηχανοστάσια , μεταλλεύματα κλπ (***).
• Το 1943 ,οι αρχές Κατοχής ορίζουν ως διοικούντα σύμβουλο της Εθνικής Τραπέζης τον Δημήτριο Λυμπέρη , όπως και σήμερα τον Κλάους Ρέγκλινγκ , όστις έχει την τελευταία λέξη για το ποία θα είναι η διοίκηση των 4 «συστημικών» Ελληνικών Τραπεζών (από τις 17 Τράπεζες που υπήρχαν προηγουμένως) – και όχι η γενική συνέλευση των μετόχων ,κατά παράβασι του Ν.2190 περί Α.Ε. και της αυστηρής νομοθεσίας περί προστασίας των Τραπεζών.
• Τότε ,εξ άλλου, το 1942, διεξήχθη η «μάχη των χρεωγράφων», δια να περισωθή η Εθνική Τράπεζα απ’ το πληθωρικό χρήμα , με το οποίον οι δυνάμεις Κατοχής προσπαθούσαν να ιδιοποιηθούν τις μετοχές εταιριών στο χαρτοφυλάκιο της .
Σήμερον ,μετά από τρείς ανακεφαλαιώσεις των τεσσάρων Τραπεζών που απέμειναν στην χώρας μας , οι παλαιοί μέτοχοι έχουν χάσει ουσιαστικώς την περιουσία των .Τον μεν λογαριασμό (60 δις. ευρώ) δεν έχει πληρώσει το ΤΧΣ αλλ’έχει χρεωθή ο ΄Ελλην φορολογούμενος , το δε Ελληνικό δημόσιο εζημίωσε 30 δις. ευρώ από τα εξανεμισθέντα «γουάραντς». Η τετάρτη «ανακεφαλαίωση» των «συστημικών» Τραπεζών είναι ante portas με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια άνω του 50% του ενεργητικού των.
Επανέρχομαι:
• Στις 14 Μαρτίου 1942 , οι δυνάμεις Κατοχής , Γερμανία και Ιταλία υπέγραψαν στην Ρώμη συμφωνία ,ερήμην της Ελληνικής πλευράς , η οποία ρύθμιζε τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ του ΄Αξονος και της κατεχομένης Ελλάδος. Τους όρους του Κατοχικού Δανείου κοινοποίησε ο εκπρόσωπος του τρίτου Ράϊχ στην Ελλάδα ,΄Αλτεμπουργκ προς τον κατοχικό πρωθυπουργό Τσολάκογλου. Η Ελλάδα επλήρωνε στους Γερμανο-Ιταλούς 1,5 δις. δραχμές μηνιαίως ως έξοδα κατοχής εις εκάστη δύναμη. Πέραν του ποσού αυτού , οι αρχές κατοχής αντλούσαν οιονδήποτε ποσόν , από την Τράπεζα της Ελλάδος και αγόραζαν όσα επισιτιστικά προϊόντα ήθελαν από την εγχώρια αγορά.
Περιττό να λεχθή ότι τα κυκλοφορούντα ακάλυπτα Κατοχικά Γερμανικά μάρκα και Ιταλικές λιρέτες ,όπως επίσης και το ανεξόφλητο Ελληνικό δάνειο προς τις κατοχικές δυνάμεις , προκάλεσαν τον τεραστία αύξησι των τιμών στο εσωτερικό της χώρας και εμμέσως τον θάνατο 250.000 Ελλήνων περίπου από την πείνα και την ανεργία του αστικού πληθυσμού εκ της οικονομικής καταβαραθρώσεως .
• Ο καλπάζων πληθωρισμός προκάλεσε την δραστική μείωσι της αγοραστικής δυνάμεως της μεσαίας αστικής τάξεως και το κλείσιμο των επιχειρήσεων , την αργία της εργατικής τάξεως και τις ελλείψεις. Οι ομοιότητες με την σημερινή οικονομική κατάσταση με τους 1.100.000 ανέργους , νομίζω ότι παρέλκουν…
Ως γράφει ο Μάρκ Μαζάουερ σχετικώς για την Εμπειρία της Κατοχής (****), «οι Έλληνες έτρεφαν αυταπάτες» (ΣΣ: πάλιν) ως προς την συμπεριφορά της Γερμανίας. «΄Ηλπιζαν στην διαμεσολάβησι του Χίτλερ στον πόλεμο με την Ιταλία.»
Αντίθετα , οι Γερμανικές δυνάμεις εισέβαλαν ορμώμενες εκ Βουλγαρίας και εντός 14 ημερών την κατέλαβον την χώρα , πλην της Κρήτης. Όπου όμως μετά ένα μήνα έγινε ο τάφος του ανθού της Γερμανικής νεολαίας , δίκην Ερινυών.
Τ’ αντίποινα της Βέρμαχτ για την αντίστασι του Ελληνικού λαού ήταν απάνθρωπα όχι μόνο στην ηρωϊκή Κρήτη αλλά στις πόλεις και στα χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδος. Η μισή Μακεδονία εδόθη στους απολέμους Βουλγάρους , η χώρα διεμοιράσθη μεταξύ των ηττημένων Ιταλών και των κατακτητών Γερμανών , με προνόμιο των δευτέρων .Η Βέρμαχτ κατέστρεψε χωριά και κωμοπόλεις όπως των Καλαβρύτων ,του Διστόμου κλπ. ,δολοφονώντας όλον τον άρρενα πληθυσμόν.
«Αρχικώς ήταν το πλιάτσικο και εν συνεχεία η κατάρρευση της εσωτερικής αγοράς» γράφει ο Μαζάουερ. Η Βέρμαχτ επεδόθη στην επίταξη κάθε μεταφορικού μέσου και στην κατάσχεση των υπαρχόντων τροφίμων στις αποθήκες. Αποθέματα καπνού , βάμβακος , δερμάτων , υφασμάτων «αγοράσθησαν» σε προπολεμικές τιμές , με πληθωρικό χρήμα και οι Γερμανοί τα προώθησαν πάραυτα στην Γερμανία κατά παράβαση του δικαίου περί πολέμου.
Εκπρόσωποι ιδιωτικών Γερμανικών εταιριών ΚΡΟΥΠ, Ι.ΓΚΕ.ΦΑΡΜΠΕΝ,ΖΗΜΕΝΣ,ΡΑΗΝΜΕΤΑΛ κλπ. περιέτρεχαν την χώρα και αγόρασαν με πληθωρικές δραχμές όλες τις μεγάλες , Ελληνικές επιχειρήσεις όπως του Πυριτιδοποιείου Μποδοσάκη, των μεταλλείων «Βωξιτών Παρνασσού» ,των Ναυπηγείων Βασιλειάδη , της Γαλλικής εταιρίας που παρήγε άργυρο και μόλυβδο στο Λαύριο.
Ολόκληρη η παραγωγή των Ελληνικών ορυχείων πυρίτου ,σιδηρομεταλλευμάτων , βωξίτου ,χρωμίου , νικελίου, μαγνησίου και μαγγανίου ως και χρυσού στις εγκαταστάσεις του Γαλικού ποταμού , περιήλθε υπό Γερμανική διαχείρηση «σε μακροχρόνια βάση»! Οι Ιταλοί πήραν μόνο τα μεταλλεία νικελίου Λοκρίδος κι’ η γνωστή (μνημονιακώς) οικογένεια Παπακωνσταντίνου ,τα λιγνιτωρυχεία Κοζάνης.Ουδέποτε οι ζημιωθείσες Ελληνικές επιχειρήσεις απεζημιώθησαν από την Γερμανία δια την κλοπή των υλικών και του παραγωγικού εξοπλισμού των.
• Η κυβέρνηση Τσολάκογλου απέτυχε την συγκέντρωσι της αγροτικής συγκομιδής των ετών 1941 και ‘42 λόγω της δυσπιστίας και αντιδράσεως των αγροτών. Οι επιτάξεις των Ιταλικών και Γερμανικών στρατευμάτων «καθ’ οδόν» κατέστρεψαν την εγχώριο αγορά ,πέραν της απαγορεύσεως διακινήσεως αγροτικών προϊόντων από νομού εις νομόν.
Ως αποτέλεσμα , η σταφίδα περίσσευε στον νομόν Κορινθίας , όταν ο Αθηναϊκός λαός λιμοκτονούσε τον χειμώνα του 1941-42 ολίγα χιλιόμετρα πιο πάνω αλλά απηγορεύετο η μεταφορά της. Οι τιμές κάλπαζαν , τροφοδοτούμενες από το πληθωρικό χρήμα που τύπωναν αθρόως οι αρχές κατοχής στην Τράπεζα της Ελλάδος , μ’ αποτέλεσμα την δημιουργία εκτεταμένης Μαύρης Αγοράς και ανταλλακτικής οικονομίας. Οι απειλές και οι ποινές θανάτου δεν πτοούσαν τους μαυραγορίτες.
Κατ’ αναλογίαν με την σημερινήν εποχή, αντίστοιχο της μαύρης αγοράς είναι το φαινόμενο του… «Μαυρογιαλουρισμού» , δηλ.του διορισμού στο δημόσιο οπαδών των κομμάτων εξουσίας.
Δια καθαρώς ψηφοθηρικούς λόγους επιχειρούν τώρα να σώσουν τα «κοινωνικά παντοπωλεία ,τις «Τράπεζες χρόνου» , τα κέντρα ημερήσιας υποδοχής αστέγων » και διά μην κλείσουν 19 ΤΕΙ-φαντάσματα του σχεδίου ΑΘΗΝΑ. Προς τούτο χρησιμοποιούνται πάλι τα πληθωρικά «λεφτά» της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
Τα περιττά ΤΕΙ και οι 256 δημοτικές «υποδομές αργοσχόλων» εντάσσονται στο ΕΣΠΑ , που αποτελεί το σύγχρονο εκλογομαγειρείο των εγχωρίων διαχειριστών της «Γερμανικής Αλώσεως» : Των αριστεροδεξιών Κουϊσλινγκς!

Ο δείκτης εξαρτήσεως

Το 1943 , «η Ελλάδα αποσυντίθετο ως μία κουρελού σε μεμονωμένες περιφέρειες μεταξύ των» γράφει ο Μαζάουερ και μας θυμίζει ανάλογα φαινόμενα σήμερα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και στο κέντρο της Αθήνας ,όπου τα επεισόδια και οι πυροβολισμοί των αναρχικών «μπαχαλάκηδων» (Εξάρχεια- οδόν Αχαρνών κλπ) είναι καθημερινά συμβάντα. Στα δημοτικά σχολεία της πρωτευούσης πολλά παιδιά λιποθυμούν εξ ασιτίας και κεντρικοί Αθηναϊκοί δρόμοι έχουν γίνει δημόσια ουρητήρια. Ηλικιωμένοι παγώνουν και οι νέοι αυτοκτονούν.
Το 1941-42 , η ημερησία πρόσληψη θερμίδων της πλειονότητος του Ελληνικού πληθυσμού έπεσε στο ένα τρίτον και ακόμη χαμηλότερα για μεγάλο τμήμα της εργατικής τάξεως Αντίστοιχη ήταν και η δημογραφική συρρίκνωση του Ελληνικού λαού – μία άλλη μορφή γενοκτονίας που εφήρμοσαν οι Γερμανοί στην Ελλάδα.
Τέτοια φαινόμενα εθνοεξοντώσεως παρατηρούνται και σήμερα , χωρίς η Ελληνική ιθύνουσα τάξις να προβληματίζεται και η Ευρωπαϊκή «ελίτ» να συγκινείται.
Την βαρεία εθνική αμέλεια εξομοιώνω με ιστορικό δόλον και την Ευρωπαϊκή με διεθνές έγκλημα γενοκτονίας! Η ανθελληνική συμπεριφορά των Φράγκων , γνωστή από το σχέδιο BROCARTUS προς τον Φίλιππο 14ον προ 550 ετών για γενοκτονία των Ελλήνων και κάψιμο όλων των Ελληνικών βιβλίων , όπως και η προηγηθείσα γραφή του Καρλομάγνου , Contra Errores Grecorum , επαναλαμβάνεται τώρα με πιο κομψό αλλά δόλιο τρόπο.
Από τον λιμό της Αθήνας-Πειραιώς απωλέσθησαν 250.000 άνθρωποι κατά την Γερμανική Κατοχή , σύμφωνα με υπολογισμούς του Ερυθρού Σταυρού , και οι δυσμενείς δημογραφικές τάσεις παρετάθησαν και μετά την απελευθέρωση , λόγω υστερήσεως των γεννήσεων …
Παρομοία είναι η σημερινή πληθυσμιακή εξέλιξη που προεκτείνεται εκθετικά στο μέλλον. Σύμφωνα με τον «Εκόνομιστ» (*****) , ο πληθυσμός της Ελλάδος μειώνεται σταθερά 0,2% ετησίως από του 2015 και μέχρι του 2020.
Κατόπιν , η πληθυσμιακή συρρίκνωση θα επιταθή λόγω γηράνσεως του πληθυσμού και της ανεργίας.
Όταν ο πληθυσμός της χώρας πέσει κάτω των 8 εκατομμύριων το 2050 – εάν δεν ληφθούν από τούδε σοβαρά μέτρα ανακάμψεως – η δημογραφική βλάβη θα είναι ανήκεστος.
Η κρατούσα άποψη των διαχειριστών της «Γερμανικής λιτότητος» , ότι ο πληθυσμός της Ελλάδος θα διατηρηθή στα σημερινά επίπεδα με την ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών , αποτελεί ευφημισμόν της ευθανασίας του Ελληνικού γένους , το οποίον στα τέλη του 21ου αιώνος – αρχάς του επομένου – θα παύσει να υπάρχει ως το γνωρίσαμε τα τελευταία 1000 χρόνια.
΄Ηδη , σημειώνω , οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις δεν υπερβαίνουν σήμερα τις 80.000 άνδρες , λόγω της επιβληθείσης Γερμανικής λιτότητος και της μειώσεως του αριθμού των κληρωτών , ενώ 45.000 νέοι εκπατρίσθησαν μόνον το 2015. Η συνολική απώλεια πληθυσμού πλησιάζει τις 100.000 ετησίως.
Η μείωση του Ελληνικού πληθυσμού , με τον προσδιορισμό της προσδοκίμου ζωής των ηλικιωμένων στην συνταγογράφηση και με την κάμψι των γεννήσεων , γίνεται εις τρόπον ώστε ο Δείκτης Εξαρτήσεως (των εργαζομένων προς εξηρτημένους κατοίκους) να πέσει κάτω της μονάδος.
Αλλά και τούτο είναι σφαλερόν καθώς τα τρία Μνημόνια Γενοκτονίας καταδικάζουν την Ελληνική οικογένεια εις συνεχή συρρίκνωση. Με την άνοδο της ανεργίας ,ο Δείκτης Εξαρτήσεως αυξάνει στο 1,66 έναντι 0,86 της Γερμανίας. Ο Ελληνικός Δείκτης Γηράνσεως (>65/<14ετών) αυξήθη 147% το 2016!
Συνεπώς , ο Ελληνικός πληθυσμός θα μειούται τα προσεχή χρόνια .
Μία βραδυφλεγής δημογραφική «βόμβα Νετρονίου» θα εξαλείφει τους ανθρώπους και θ’ αφήνει τον υλικό πλούτο των απείρακτο , να τον καρπωθούν οι επικυρίαρχοι. Ανάλογα περιστατικά συνέβησαν κατά την Γερμανική κατοχή και μεταπολεμικώς στην βόρειο Κύπρο , τον Λίβανο και προσφάτως την Συρία.
Η «Λιβανοποίηση» της Ελλάδος έχει ήδη συντελεσθή χωρίς εισβολή κατοχικών στρατευμάτων , παρά μόνον με την απραξία των ταγών της Ελληνικής πολιτείας , που αρκούνται στην νομή της εξουσίας και με την δολιότητα της Φραγκοκρατουμένης Ευρώπης (κατά τον Αμερικανό πρόεδρο Τράμπ) η οποία επιβουλεύεται και πάλι τον Ελληνισμόν μετά 72 έτη.
Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απωλέσαι.
Ήδη το καθεστώς της «ηνωμένης Ευρώπης» (υπό τους Φράγκους) αμφισβητείται από τους λαούς της. Οι Άγγλοι έφυγαν ήδη , οι Ιταλοί κατεψήφισαν τον Δούρειον Ίππον… του Ρέητζι ,οι Ολλανδοί συντόμως ψηφίζουν «όχι άλλους Μαροκινούς στην γειτονία» , οι Γάλλοι ερωτοτροπούν με την ιδέα αποχωρήσεως από το ευρώ της μαντάμ Λεπέν και οι Πολωνοί θεωρούν τον πρόεδρο της Ε.Ε. εγκάθετο των Γερμανών και επιθυμούν την αντικατάσταση του!
Στην πρόσφατη σύναξη των Δελφών , όπου συγκεντρώθησαν όλοι οι ευρωλάγνοι της χώρας , μία φωνή μόνον ηκούσθη δια το δημογραφικό πρόβλημα αλλά κι’αυτή εις ώτα μη ακουόντων (******).
Οι άλλοι αναλώθησαν εις κινδυνολογίες μήπως και η χώρα μας αποκτήσει την ανεξαρτησία της , ενώ είναι πασιφανές ότι το ευρώ την βλάπτει και δημογραφικώς.
Εάν δεν αλλάξει πορεία η χώρα ,το δημογραφικό πρόβλημα θα προκαλέσει την οριστική εξαφάνιση του Ελληνισμού μέσα στην Ευρώπη. Ό, τι δεν κατόρθωσαν ανά τους αιώνας επίβουλοι εισβολείς Πέρσες, Ρωμαίοι, Άραβες, Ρώς, Βούλγαροι, Νορμανδοί , Φράγκοι και Οθωμανοί θα το έχει επιτύχει ο χέρ Σόημπλε , με το κάλπικο θεώρημα Ράϊνχαρντ-Ρογκώφ ,υπέρ της λιτότητος του ευρώ και εναντίον της δημοσίας δαπάνης (*******).

Βιβλιογραφία:
(*) Η ΣΙΩΠΗΡΗ ΑΛΩΣΗ υπό Αναστασίου Λαυρέντζου , Εκδόσεις ΠΡΑΓΜΑΤΕΙΑ.
(**)ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ Εθνικής Τραπέζης 1841-2006.Εκδόσεις Ιστορικού Αρχείου ΕΤΕ 2007.
(***)ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ-Μία διαδρομή.Ibid 2005.
(****)ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ – Η εμπειρία της Κατοχής ,υπό Μαρκ Μαζάουερ. Εκδόσεις ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ 1993.
(*****) POCKET WORLD FIGURES , «The Economist» 2017 Edition.
(******) Ο καθηγητής Βύρων Κοτζαμάνης του πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπεστήριξε στο «Φόρουμ Δελφών» ότι το 2050 το τρίτον του Ελληνικού πληθυσμού θα είναι άνω των 65 ετών και ο γνωστός από της εποχής Σημίτου , κ. Τάσος Γιαννίτσης ότι το συνταξιοδοτικό σύστημα θα καταρρεύσει (ΣΣ: αν ήδη δεν έχει).
(*******).Ως γνωστόν , το θεώρημα των καθηγητών του Χάρβαρντ Carmen Reinhart και Ken Rogoff «Ανάπτυξη την εποχή του Χρέους» απεκαλύφθη ,απ’ τους οικονομολόγους του ΜΙΤ , ότι εβασίσθη εις ένα μοναδικό διάγραμμα λογισμικού (spreadsheet του Excel) με λανθασμένες στήλες και σε ατελείς εξισώσει. Αντί Αναπτύξεως μόλις 0,1% για χώρες με Χρέος άνω του 90% ,ως εσφαλμένως υπεστήριζε το αξίωμα των καθ. R&R, στην πραγματικότητα οι οικονομίες των ανεπτύχθησαν με ρυθμό 2,2%.(Βλ.σχ. AUSTERITY by Kerry-Anne Mendosa pg 79-80).
Συμπερασματικώς ,η «Λιτότης» του ευρώ είναι μία εσφαλμένη ιδεολογία παρά ένα αποτελεσματικό οικονομικό σύστημα. Η τεραστία ανεργία της Ελλάδος αποδεικνύει την λανθασμένη οικονομική πολιτική των Σόημπλε-Ντράγκι-ΔΝΤ και η δημογραφική συρρίκνωση του Ελληνικού πληθυσμού κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, εφ’ όσον υπάρχει ακόμη χρόνος της Ανασυγκροτήσεως με έξοδο από το ευρώ.

www.worldenergynews.gr

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2017/06/blog-post.html

Μοιραστείτε το!

2 comments to ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΜΕΡ: «Ο ΑΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ».

 • .
  .
  .
  .
  .
  .
  Η Πατρίδα είναι γυναίκα
  .
  .
  .
  .
  H Πατρίδα δεν είναι μια απλή Ιδέα ούτε ένα κίνημα

  .
  .
  H Πατρίδα δεν είναι Κόμμα… ούτε και απλό σύμβολο…
  .
  .
  .
  .
  από έργο της Ella
  .
  .
  .
  https://1.bp.blogspot.com/-7NxNYVbv2bI/V7cd5bAiGdI/AAAAAAAAFtI/hIDgdDN-dVQkZLoEg2iHZX_I9pW0ai5KQCLcB/s320/goddes-athena1.jpg

  .
  .
  .
  Πατρίδα είναι εκείνο το συγκεκριμένο κομμάτι γης που σε στήριξε, σε έθρεψε σε άντρωσε…
  .
  Είναι η γη που αγαπήθηκε από καρδιές και φροντίστηκε επί γενιές γενεών (από χέρια παππούδων, γιαγιάδων και γονέων) για να καρπίσει…
  .
  Είναι η γη, τα όρη τα βουνά και οι πεδιάδες…
  .
  Είναι οι θάλασσες, οι λίμνες και τα ποτάμια…
  .
  Είναι τα τραγούδια που ακούστηκαν και συνεχίζουν να ακούγονται στους κάμπους…
  .
  Είναι οι χοροί που χόρεψαν χιλιάδες…
  .
  Είναι οι καημοί που πλήγωσαν εκατομμύρια…
  .
  Είναι η ίδια η ΖΩΗ που κυλά στις φλέβες μας…
  .
  Είναι το χτυποκάρδι που μας κρατά ζωντανούς καθώς βροντά στα στήθη μας…
  .
  Είναι η σκέψη που τριγυρνά στο νου τα βράδια…
  .
  Είναι τα αρώματα που αγκαλιάζουν την αύρα μας και πλημμυρίζουν με θύμησες το είναι μας…
  .
  Είναι τα χρώματα του ήλιου που ψιθυρίζουν πάνω στα γνώριμα άνθη στα λιβάδια…
  .
  Είναι εκείνο το μικρό χωράφι που χώρεσε τις ανάγκες μιας ολόκληρης φαμίλιας…
  .
  και χόρτασε δεκάδες στόματα…
  .
  Είναι εκείνη η πηγή που δρόσισε τα χείλη με καθαρό νερό…
  .
  Είναι οι μνήμες των παππούδων και των γιαγιάδων μας…
  .
  που κυνηγήθηκαν, διώχτηκαν, βασανίστηκαν και δολοφονήθηκαν για τα συμφέροντα κάποιων περίεργων… που ονομάστηκαν “ηγέτες”… μολονότι δεν υπηρέτησαν τη ζωή, αλλά το θάνατο και την καταστροφή…
  .
  Ποιά αμνησία σας πότισε το φαρμάκι της και ξεχάστε τον ΟΙΚΟ σας;
  .
  Ποια δηλητήρια σας γέμισαν τα σπλάχνα και υποταχτήκατε;
  .
  Ποια βάρη σας τσάκισαν τα γόνατα και λυγίσατε;
  .
  Ποια ψέματα πιστέψατε γι΄αλήθειες και ξεχάσατε ποιοι είστε;
  .
  Ποια μίση θέριεψαν ανάμεσα σας και αρνηθήκατε το αληθές;
  .
  Ποιος είναι αυτός ο ψεύτης που μου στερεί τον ήλιο μου;
  .
  Ποιος είναι αυτός ο κομματιασμένος νους που διχάζει εμπρός στο δίκαιο και αληθές;
  .
  Ποιος είναι αυτός που ρημάζει εδώ κ αιώνες τον τόπο μου;
  .
  Ποιος είναι αυτός που στερεί το γέλιο και την υγεία από τα μάτια του λαού μου;
  .
  Ποιος είναι αυτός που προστάζει να ζει σαν ζητιάνος ο άνθρωπος στον τόπο του;
  .
  Ποιος είναι αυτός που εξομοίωσε ανθρώπινες ψυχές με μηχανές και αριθμούς;
  .
  Ποιος κρύβεται ανάμεσα μας και σπέρνει αμφιβολίες ανάμεσα σε ντόπιους, γηγενείς,
  και ενάρετους που τα κοινά υπηρετούν;
  .
  Ποιος πολεμοχαρής αντίθετος με το Φως και την Αλήθεια στέλνει στο σκότος και στο αδιέξοδο τα παιδιά της πατρίδας μου;
  .
  Ποιος αιμοδιψής, αχόρταγος θυσιάζει ψυχές, ζωές και ωθεί προς τα άλογα και τα παράλογα;
  .
  Ποιος έπεισε τον Έλληνα, τον οικουμενικό πολίτη
  τον φωτεινό Νου πως μπορεί να ζει αδιαφορώντας για τα κοινά,
  για την μοίρα του τόπου του, για τη δικαιοσύνη, για το μέλλον των παιδιών του;
  .
  Ποιος προσπαθεί μανιασμένα να αλλοιώσει τις μνήμες του;

  .
  .
  .
  https://3.bp.blogspot.com/-7Hwj8FYabNA/V7cdDrFmrrI/AAAAAAAAFs8/ZzRJR4rV2k8dKeO_eJWSg-UhIyLliHmXACEw/s320/gynaika%2Bsappas.jpg

  .
  από έργο του Σάππα
  .
  .
  .
  .

  Η Πατρίδα είναι γυναίκα… και θέλει φροντίδα…
  .
  Είναι λεπτή κι αιθέρια ιδέα και θέλει προστασία…
  .
  Είναι συναίσθημα βαθύ, οικουμενικό, δυνατό, δυναμικό κι ανθρώπινο…
  .
  Είναι η ίδια η ζωή που θέλει να την υπηρετούμε…
  με σοφία~~~
  .
  Όχι δεν είναι εφήμερη κατάσταση που εξαρτάται από σύνορα…
  .
  Δεν είναι ένα κομμάτι χαρτί που αλλάζει από το χθες στο σήμερα…
  .
  Δεν είναι ένα κομμάτι πανί που ξεσκίζεται έτσι εύκολα…
  .
  Είναι το ίδιο το DNA που χάρισαν γονείς στα τέκνα τους…
  .
  Είναι το μεδούλι στα οστά μας…
  που μας ενώνει με την ίδια την αρχή της Ζωής πάνω στον πλανήτη…
  που μας θέλει κηπουρούς και φροντιστές της Ζωής σε τούτη τη γωνιά του σύμπαντου…
  .
  Όπως δεν θέλει ο σωστός Άνθρωπος να εξευτελίζει τη γυναίκα…
  .
  να τη βιάζει…
  .
  να τη λοιδορεί…
  .
  να τη χρησιμοποιεί…
  .
  να την υποτιμά…
  .
  να τη χτυπά…
  .
  να την εκμεταλλεύεται…
  .
  έτσι δεν της πρέπει και της Πατρίδας~~~
  .
  .
  Όπως στο πρόσωπο της γυναίκας βλέπει κανείς τη Μάνα, τη γιαγιά, την αδελφή,
  .
  το χέρι το στοργικό…
  .
  το λόγο τον παρηγορητικό…
  .
  την αγκαλιά της προστασίας…
  .
  το πρόσωπο που δίνει ζωή και κουράγιο στα δύσκολα…
  .
  έτσι και η Πατρίδα…
  .
  .
  .
  https://3.bp.blogspot.com/-eLrqoucWHHo/V7ccWqDrstI/AAAAAAAAFss/Pjd9QinzGcINiURNa3ncTuGm8o6md5UHgCLcB/s320/%25CF%2580%25CE%25B1%25CE%25BD%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25B9%25CE%25B1%2B%25CE%25B3%25CE%25B1%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25BA%25CF%2584%25CE%25BF%25CF%2584%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2586%25CE%25BF%25CF%258D%25CF%2583%25CE%25B1%2BFrancisco%2BZurbaran.jpg

  .
  .
  .
  από έργο του Φρανσίσκο Ζουρμπαράν
  .
  .
  είναι γυναίκα, μάνα κι αδελφή…
  σύΖυγος, σύνΤροφος, φίλη και ερωμένη…
  .
  .
  Είναι οντότητα ζωντανή …
  .
  .
  Είναι η συλλογική Ψυχή ενός λαού με κοινές ρίζες…
  .
  .
  Είναι ο συλλογικός Νους γενεών που παραμένει ολοζώντανος….
  .
  .
  και μιλά σε όσους μπορούν να ακούσουν τους ψιθύρους του
  και ξεχωρίζουν το αληθές από τη φασαρία~~~
  .
  .
  Η Πατρίδα φίλε μου είναι γυναίκα…
  .
  είναι επιστήμη…
  .
  είναι σοφία..
  .
  και θα διεκδικήσει…
  .
  θα τιμωρήσει και …
  .
  θα απαιτήσει τα δίκια της…

  .
  .
  Η Πατρίδα Ζει χιλιετίες τώρα…
  .
  .
  κι ας αλλάζουν τα πρόσωπα….
  .
  .
  γνωρίζει…
  .
  υπομένει…
  .
  περιμένει…
  .
  .
  https://2.bp.blogspot.com/-moMFikmKJdo/V7cc33INJNI/AAAAAAAAFs4/2mV4TowMCPU2wQSTI0MCUe1AD5uTa5CyQCLcB/s320/%25CE%25BD%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25B7%2B%25CF%2584%25CF%2589%25CE%25BD%2B%25CE%2595%25CE%259B%25CE%259B%25CE%2597%25CE%259D%25CE%25A9%25CE%259D.jpg
  .
  .
  .

  .
  .
  .
  .
  η Νίκη των Ελλήνων
  .
  .
  δεν ησυχάζει…
  .
  ούτε μπορείς να την κοροϊδέψεις για πολύ…
  .
  .
  Όσο κι αν αγαπά…
  .
  δεν τυφλώνεται…
  .
  δεν βολεύεται με υποσχέσεις ψεύτικες…
  .
  βλέπει πολύ πιο μακριά στο μέλλον…
  .
  και πάντα μα πάντα…
  .
  υπηρετεί το Φως, τη Ζωή και την Αλήθεια…
  .
  .

  Έχει πολλά ονόματα…
  .
  στα χείλη των ανθρώπων…
  .
  μα μία ποιότητα…
  .
  Η Πατρίδα είναι γυναίκα.
  .
  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
  .
  *λόγος ποιητικός…
  .
  μα αληθινός…
  .
  σε εποχές που η σχετικότητα
  .
  η μετριότητα, η βιτρίνα…
  .
  και τα συμφέροντα των ιδιαίτερα ολίγων…
  .
  κουκουλώνουν, πνίγουν και βιάζουν την ίδια την Αλήθεια
  .
  και συμπιέζουν τους κληρονόμους ενός τόπου
  .
  σε μια αναγκαστική “υποταγή”
  .
  στα πόδια κάθε επιτήδειου… δήθεν ηγέτη, δήθεν αρχηγού…
  .
  μιας γιάφκας κομματικών θεατρίνων με πληρωμένους μισθούς
  .
  και διαγεγραμμένες συνειδήσεις
  .
  σε εποχές που ο κάθε φωνακλάς και νταής…
  .
  ξιπάζεται και ξιπάζει άδειες ανθρώπινες μορφές…
  .
  .
  της Βίκυς Χρυσού*
  .
  .

  Read more: http://vickytoxotis.blogspot.com/2016/08/blog-post_19.html#ixzz4kYrZufg1
  .
  19 Αυγ 2016
  .
  .
  http://vickytoxotis.blogspot.com/2016/08/blog-post_19.html
  .
  .
  .
  .
  https://1.bp.blogspot.com/-PLfd6E4XfMQ/V_YTJJhaloI/AAAAAAAGhB0/utzL-ytTGBAXA80iLIxBwsspbna3YGboACLcB/s640/2016-10-06_120043.png
  .
  .
  .
  .
  ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
  .
  .
  .

 • Ποιοι ακριβώς ψήφισαν το νεοταξικό γουρούνι Μακρόν;
  https://4.bp.blogspot.com/-xMCGP5Ce7Rk/WRA16I23ASI/AAAAAAAAmAY/yurve12lWQYu1SI2_eIhqDpjiwqZEPbIwCLcB/s400/age708_2.jpg
  Ποιοι ακριβώς ψήφισαν το νεοταξικό γουρούνι Μακρόν; Οι αλλοδαποί της Γαλλίας , οι ανώμαλοι και οι ηλίθιοι που καθοδηγούνται από τα ΜΜΕ. Μη ξεχνάτε εξάλλου πως ούτε το 10% των Γάλλων δεν είναι αυθεντικοί Γάλλοι. Το 90% προέρχονται είτε από άλλες ευρωπαϊκές εθνότητες, είτε από τις γαλλικές αποικίες, μαύροι, μιγάδες κλπ Οπότε πως θα μπορούσε ποτέ να βγει πρόεδρος ένας Εθνικιστής; Το 35% που πήρε η Λεπέν, πρόκειται για πραγματικό άθλο συνεπώς. Και σε τα μας σε λίγο… με πακιστανική κυβέρνηση αφού μέχρι το 2025 το πολύ, οι Έλληνες θα είμαστε μειοψηφία στην χώρα μας…
  8/5/17

  http://ygro-pyr.blogspot.gr/2017/05/blog-post.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>