«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το θεατρο της προδοσίας καλά κρατή!!!

ΚΑΣΗΜΑΤΗΣ Μ Α

Δείτε ο προδότης Τσίπρας, αλλά όχι μόνο, όλη η βουλή, αφού μετά τον Τσίπρα επήγε ο Πολύς Μητσοτάκης  στα χνάρια του πατέρα του και δήλωσε ότι θα εφαρμόσει όλα τα μνημόνια στο ακέραιο!!!

Χθες η φιλική εταιρία μου έστειλε το κείμενο που τα λέει όλα για τους προδότες, τα οποία τα έλεγε μαζί με εμένα από το 2014!

Τα 300+1 προδοτικά ρεμάλια, παίζουν την κολοκυθιά στις πλάτες του λαού – και ο λαός πέρα βρέχει!

…………………………………………………………………………………….

Υπάρχουν Έλληνες Δημοσιογράφοι που δεν έχουν το Γερμανό Υφυπουργό των Εξωτεριών, Roth, ανάμεσα στους χορηγούς τους;;;;

„Ποιόν  «ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ» τώρα  οι Τσίπρας/Σόϊμπλε;“ Το παιχνίδι είναι στημένο!

Η «πρόταση» του ESM, που μπαίνει δήθεν ως όρος του Σόϊμπλε και προβλέπει την υπογραφή ενός ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ (5ου), πριν η Γερμανία συναινέσει στην επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του Ελληνικού «χρέους», είναι ακριβώς η ίδια (ακόμη και στις λεπτομέρειες)) με αυτή που συμφώνησαν οι Δραγασάκης και Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ) στο Βερολίνο το καλοκαίρι του 2014 με τον Υφυπουργό Εργασίας Άσμουσσεν (κυβέρνηση Μέρκελ).

Στις 04 Οκτωβρίου 2014 δημοσίευσε η «Νέα Φιλική Εταιρεία» την παραπάνω συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ  με τη Γερμανική κυβέρνηση, η οποία, ως προς το περιεχόμενό της, είναι η ίδια ακριβώς με αυτήν που παρουσίασε ο Σόϊμπλε στην «διαπραγμάτευση» ως προαπαιτούμενο που πρέπει να αποδεχτεί η κυβέρνηση Τσίπρα, πριν αυτός δώσει τη συγκατάθεσή του στην «αναδιάρθρωση» του χρέους.

…. και ο Τσίπρας κάνει τώρα πως δεν το ‘ξερε!

Δια δώστε το για να μάθει και η «κουτσή Μαρία» στην Ελλάδα με τι σόϊ αλήτες έχουμε μπλέξει! Στον λύκο με τους κοτζαμπάσηδες!

Νέα Φιλική Εταιρεία

http://nea-filiki-eteria.blogspot.gr/2014/10/colpo-grosso-i.html

Στον παραπάνω σύνδεσμο θα διαβάσετε όλες τις πληροφορίες!

…………………………………………………………….

ESM: Προτάσεις απομείωσης έως και 123 δις ευρώ και προπαγάνδα
HuffPost Greece | Κώστας Πουλακίδας
Δημοσιεύθηκε: 04/06/2017 1:17 μμ EEST Ενημερώθηκε: 04/06/2017 1:17 μμ EEST TSAKALOTOS DIJSSELBLOEM

Μόνο ως απόπειρα ναρκοθέτησης της εθνικής διαπραγματευτικής γραμμής για απομείωση του χρέους εκλαμβάνουν στην κυβέρνηση όσους ισχυρίζονται ότι η απομείωση κατά 123 δις ευρώ μέσω της μετάθεσης της αποπληρωμής των τόκων του χρέους μέχρι το 2048, σημαίνει νέο δάνειο για την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως αυτό το σενάριο μελετά ο ESM και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με επιστολή του σε Γερμανούς βουλευτές, την οποία δημοσίευσε το Reuters, ισχυρίζεται ότι αυτό το ενδεχόμενο «θα σήμαινε εκ των πραγμάτων ένα νέο δάνειο, το ύψος του οποίου εξαρτάται από την εξέλιξη των επιτοκίων».

Πολύ προσεκτική η ελληνική κυβέρνηση δεν σχολιάζει απολύτως τίποτα σχετικά με τα σενάριο που επεξεργάζεται ο ESM, την αντίδραση Σόιμπλε που επιχειρεί «να το κάψει» ή το δημοσίευμα του Reuters.

Αυτό όμως επιβεβαιώνει ότι η μέθοδος της απομείωσης κατά 123 δις ευρώ μέσω της μετάθεσης αποπληρωμής των τόκων ως το 2048, βρίσκεται πάνω στο τραπέζι.

Οικονομικοί κύκλοι: Γιατί δεν είναι νέο δάνειο ή νέο μνημόνιο

Ωστόσο δεν μπορεί να μην επισημανθεί η «υιοθέτηση» από πολλά ΜΜΕ της άποψης Σόιμπλε ότι πρόκειται για νέο δάνειο.

Οικονομικοί κύκλοι στην Αθήνα απέφευγαν να εμπλακούν σε μία συζήτηση που άπτεται της πολιτικής προπαγάνδας.
Τραπεζικός παράγοντας ανέφερε στην huffpost.gr πως «όποιος έχει πάρει στη ζωή του δάνειο, γνωρίζει ότι κάθε επέκταση δανείου αποτελεί εκ των πραγμάτων νέο δανειακό κείμενο γιατί εισάγει νέο πιστωτικό κίνδυνο για τον πιστωτή». «Αλλά αυτό δεν σημαίνει νέο δάνειο.

Αλλιώς και το «κούρεμα» του δημόσιου χρέους θα «κακοχαρακτηριστεί ως νέο δάνειο», είπε εμφατικά.

Κύκλοι του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών διερωτήθηκαν «αν οι διαστρεβλώσεις αυτές προκύπτουν από απλή ανοησία και άγνοια ή από πολιτική σκοπιμότητα» πιθανότατα των ΜΜΕ.

Και «συμβούλεψαν» «τους διάφορους “ειδήμονες” για όσα δεν μπορούν να μιλούν, καλύτερα για αυτά να σωπαίνουν».

Οικονομικοί παράγοντες με συμμετοχή κατά το παρελθόν στις διαπραγματεύσεις επεσήμαναν, μιλώντας στην huffpost.gr, ότι η μετάθεση της αποπληρωμής των τόκων δεν συνιστά δάνειο ή νέο μνημόνιο.

Μάλιστα επικαλούνται την απόφαση της 24ης Μαΐου 2016 στο Eurogroup, η οποία αναφέρεται στα βραχυπρόθεσμα μέτρα (που ήδη εκτελούνται) και στα μακροπρόθεσμα μέτρα.

Η απόφαση αυτή αποτελεί το μόνο υπάρχον συμβατικό νομικό πλαίσιο των μέτρων βάση του οποίου θα μπορούσε να εισαχθούν δικαιώματα και υποχρεώσεις στους αντισυμβαλλομένους.

Όμως σε αυτή δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά σε επιπλέον “conditionality”, σε επιπλέον μνημόνια, ή επιπρόσθετες προϋποθέσεις που να επιβαρύνουν την ελληνική πλευρά.

Ίσα ίσα που η απόφαση του Μαΐου του 2016 καθιστά «τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους μία συμβατική υποχρέωση που ανέλαβε η πλευρά των δανειστών ως αντίκρισμα για την νομοθέτηση των μεταρρυθμίσεων από την Ελληνική Βουλή», σημειώνει οικονομικός παράγοντας.

«Η επέκταση των δανείων δεν είναι μια νέα τεχνική μείωσης της παρούσας αξίας του χρέους που εφηύρε ο ESM μετά το Μάιο του 2016 ώστε να χρειάζεται να τροποποιηθεί μελλοντικά η απόφαση του Μαΐου 2016 για να την περιλάβει», σημειώνει και συμπληρώνει .ότι «αντίθετα, στην απόφαση υπάρχει ρητή αναφορά σε επέκταση της διάρκειας των δανείων ως μέτρο απομείωσης του χρέους».

Γερμανικό Υπ.Οικ: «De facto δάνειο»

Πάντως στο κείμενο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών υπάρχει ένας ισχυρισμός που πρέπει να μελετηθεί: αν το «νέο» δανειακό κείμενο για την μετάθεση της αποπληρωμής των τόκων αποτελεί de facto δάνειο ή συμβατικό δάνειο.

«Ένα de facto δάνειο είναι ένα δάνειο που ακριβώς δεν προκύπτει από σύμβαση.

Όμως τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των αντισυμβαλλομένων κρατών προκύπτουν μόνο από συμβάσεις», αναφέρει έμπειρος παράγοντας του χρηματοπιστωτικού τομέα εξηγώντας γιατί η ερμηνεία της αναφοράς σε “de facto νέο δανειο” ή “factually νέο δάνειο” είναι διαστρεβλωτική της πραγματικότητας.

………………………………………………………………..

Ν. Βούτσης: Στις 15 ή στις 22 Ιουνίου θα έχουμε μια έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία
Η Αυγή – ‎πριν από 5 ώρες‎
Αισιόδοξος ότι στις 15 ή στις 22 Ιουνίου θα υπάρξει μια «έντιμη και ρεαλιστική συμφωνία» η οποία θα βοηθάει την Ελλάδα να βγει στις αγορές την ώρα που πρέπει και θα βάζει στις σωστές ράγες την ελληνική οικονομία και κοινωνία, δήλωσε ο πρόεδρος της …

Αλήθειά ρε ρεμάλι πως την εννοείς την ρεαλιστική λύσει, όταν ο κόσμος πεθαίνει και εσείς καλοπερνάτε;;;;;;

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

1 comment to Το θεατρο της προδοσίας καλά κρατή!!!

  • .
    .
    .
    Αποκάλυψη ΒΟΜΒΑ! ΨΕΥΤΙΚΟ το έλλειμμα για να μπούμε σε ΜΝΗΜΟΝΙΟ… (ΕΓΓΡΑΦΟ)
    4 Ιούνιος 2017
    http://www.voicenews.gr/images/eidisis/2017/iounios/1odekahmero/0406/euroellada.jpg

    Μια επιστολή-κόλαφο για τις προθέσεις και τις μεθόδους του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος δικάζεται αυτές τις ημέρες για παράβαση καθήκοντος, φέρνει στο φως η εφημερίδα κυριακάτικη Δημοκρατία.
    Η επιστολή έχει αποστολέα τον Γεωργίου και απευθύνεται στον Πόουλ Τόμσεν με την οποία ο Έλληνας επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας ζητεί να παρέμβει στην ελληνική κυβέρνηση για να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει το Διοικητικό Συμβούλιο.
    Η «φίμωση» του Δ.Σ. ήταν καθοριστικής σημασίας αφού τόσο ο αντιπρόεδρος της υπηρεσίας, Νικ. Λογοθέτης, όσο και το μέλος Ζωή Γεωργαντά, εξέφραζαν σφοδρές αντιρρήσεις για το «φούσκωμα» του ελλείμματος, το οποίο ξεκίνησε από το 6% για να καταλήξει να σταλεί από τον Γεωργίου χωρίς καμία συναίνεση από το Δ.Σ., στην Eurostat στο 15,6%.
    Η αύξηση αυτή ήταν και το «διαβατήριο» για την επιτροπεία του Μνημονίου.
    Εκείνη την περίοδο μάλιστα, ο Γεωργίου είχε παρατύπως εργασιακή σχέση με το ΔΝΤ, και η επιστολή απευθύνεται στον Τόμσεν σε φιλικό τόνο ενώ κοινοποιείται και σε δύο στελέχη της Eurostat, κάτι που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες αποδεικνύει την άμεση συμμετοχή της ευρωπαϊκής υπηρεσίας να αλλάξει τον ιδρυτικό νόμο 3832/2010 και να φιμώσει το υπόλοιπο Δ.Σ.
    Μάλιστα, ο ένας εκ των δύο, υποτίθεται ότι ήταν ο εκπρόσωπος της Eurostat στην ΕΛΣΤΑΤ, ως σύμβουλος «επί τεχνικών θεμάτων».
    http://www.voicenews.gr/images/eidisis/2017/iounios/1odekahmero/0406/epistolilili.jpg

    Το μεταφρασμένο κείμενο της επιστολής:
    Αγαπητέ Poul,
    Όπως γνωρίζεις, η ιδιαίτερα ασυνήθιστη κατάσταση με κάποια μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, δημιούργησε την ανάγκη δημιουργίας μιας πρότασης για τροπολογία στον Ελληνικό Στατιστικό Νόμο (3832) με στόχο να ξεκαθαριστεί ο ρόλος του Δ.Σ. (συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου του Δ.Σ.). Αυτή ήταν η πρόταση του νομικού συμβούλου (ειδικού) της Eurostat στην ΕΛΣΤΑΤ, Χάλκριμουρ Σνόρανσον. (Τόσο η άποψη του Σάμουελσον όσο και οι παρατηρήσεις του Σνόρανσον σχετικά με αυτήν είναι συνημμένες).
    Ως αποτέλεσμα όλων αυτών, οι δύο ειδικοί της Eurostat καθώς κι ένας Έλληνας ειδικός στο Δημόσιο Δίκαιο, τον τελευταίο μήνα, συνέταξαν μια πρόταση για τροπολογία του νόμου 3832, την οποία υπέβαλα χθες στον υπουργό Οικονομικών.
    Η προτεινόμενη αλλαγή περιλαμβάνει την απαραίτητη νομική προστασία (τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά), την οποία επίσης συνάπτω. Αυτά τα κείμενα εστάλησαν επίσης και στον γενικό διευθυντή της Eurostat κ. Ραντεμάχερ.
    Σε αυτό το πλαίσιο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Eurostat μόλις άνοιξε και πάλι το θέμα του διορισμού του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ στο Κοινό Γενικό Στατιστικό Σχέδιο Δράσης της Ελλάδας, με την παρατήρηση ότι αποτελεί σημαντικό κίνδυνο συνολικά για τη μεταρρύθμιση του στατιστικού συστήματος και απαιτεί, μεταξύ άλλων και αλλαγές στον νόμο, ώστε να προωθηθεί. Αυτό το θέμα, που αποτελεί «κόκκινη σημαία», αναμένεται να συζητηθεί στο ECOFIN στις αρχές Νοεμβρίου, εκτός εάν θίξει το ζήτημα η ελληνική πλευρά.
    Όπως βλέπετε από τα συνημμένα κείμενα, οι αλλαγές στον νόμο αναφέρονται λεπτομερώς. Κάποιοι νομικοί κύκλοι μπορούν να το θεωρήσουν υπερβολικά λεπτομερές,, αλλά δικαιολογείται διότι α) ο νόμος 3832 είναι ήδη πολύ λεπτομερής και β) υπάρχει απόλυτη ανάγκη να ξεκαθαριστούν οι ρόλοι του προέδρου και του Δ.Σ. (συμπεριλαμβανομένου και του αντιπροέδρου) στον ίδιο νόμο, καθώς σημειώνονται διαρκώς παρερμηνείες του υπάρχοντος νόμου από κάποια μέλη του Δ.Σ. με καταστροφικά αποτελέσματα για την λειτουργία της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο όλη τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων στις ελληνικές στατιστικές.
    Ίσως επιθυμείς να συζητήσεις το θέμα αυτό με τον κ, Σνόρανσον, ο οποίος ως εκπρόσωπος της Eurostat μέσα στην ΕΛΣΤΑΤ έχει εμπειρία της όλης κατάστασης από πρώτο χέρι. Το καθήκον που έχουμε μπροστά είναι να περάσει η προτεινόμενη τροπολογία «όπως είναι» όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς κάθε ημέρα που περνά η κατάσταση χειροτερεύει.
    Ο κίνδυνος είναι ότι η τροπολογία (στην περίπτωση που η κυβέρνηση την προωθήσει) μπορεί να υποστεί αλλαγές, με την επίκληση της ανάγκης για συμβιβασμό, κι έτσι η κατάσταση μπορεί να παραμείνει κρίσιμη και δυσλειτουργική, κάτι που δεν είναι προς όφελος κανενός.
    Εγώ κι ο Έλληνας νομικός, όπως και οι κ. Σνόρανσον και Σάμουελσον, στους οποίους επίσης στέλνω αυτό το μήνυμα, είμαστε πρόθυμοι να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτησή σας που αφορά την τροπολογία και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε να δημιουργηθεί η πρόταση.
    Θα σε πάρω και τηλέφωνο προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα.
    Με τους καλύτερους χαιρετισμούς μου,
    Ανδρέας»

    Πηγή: Κυριακάτικη Δημοκρατία

    http://www.voicenews.gr/index.php/politiki/97900-apokalypsi-vomva-pseftiko-to-elleimma-gia-na-boyme-se-mnimonio-eggrafo.html
    .
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>