«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Επειγόντως ζητείται ΗΓΕΤΗΣ να κρεμάσει τους προδοτες

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΛΕΛΗΝΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ  ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Ξυπνήστε Έλληνες σε λίγους μήνες δεν θα υπάρχει Ελλάδα.

ΣΗΜ

Ξεπουλιούνται τα φιλέτα της ΔΕΗ,υδροηλεκτρικά φράγματα,λιγνίτες

Ευριπίδης Μπίλλης

Σύνολο δωρίζεται, μαζί με την Ελληνική γη, τα βουνά, τα φράγματα και ποτάμια με ανεκτίμητης αξίας νερού, και εταιρεία με  τζίρο περίπου 307.000.000 ευρώ ετησίως.

 «Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νομοσχέδιο, στη Μικρή ΔΕΗ θα δοθεί το παραγωγικό δυναμικό συνολικής ισχύος 2.768 MW.

Τα 903 MW είναι υδροηλεκτρικά και προέρχονται από το συγκρότημα του Νέστου, τον υδροηλεκτρικό σταθμό Πουρνάρι 1 και 2 και της μικρής ισχύος υδροηλεκτρικές μονάδες Αγρας και Εδεσσαίος,

Πουλάνε την Ελλάδα οι προδότες by ΠλατωνΚωνσταντινοςΚανελλοπουλος on Scribd

 Δωρίζεται δηλαδή το υδροηλεκτρικό συγκρότημα Νέστου 500 MW.

Που δεν είχαν κανένα δικαίωμα να το κάνουν.

Γιατί ιδίως τα βουνά και τα λαγκάδια μας δεν εκχωρούνται σε ξένους.

Δείτε κατωτέρω το Φράγμα Θησαυρός (πραγματικός θησαυρός) του Νέστου στην παραμεθόριο μας παραδεισένια περιοχή Παρανεστίου-Ξάνθης

Παράγονται από τα δωριζόμενα υδροηλεκτρικά

Σύνολο δωρίζεται, μαζί με την Ελληνική γη, τα βουνά, τα φράγματα και τα ποτάμια ανεκτίμητης αξίας νερού, και εταιρεία με σίγουρο τζίρο περίπου 307.000.000 ευρώ ετησίως.

Δείτε φωτογραφίες μερικών φραγμάτων της εκποιούμενης ΔΕΗ, από όλους του νεοταξικού κατοχικού και συνεπώς φασιστικού «δημοκρατικού» πολιτικού «Ελληνικού» τόξου, που δεν θα βάλει έλεγε την υπογραφή του ο κατοχικός «υπουργός» υπηρέτης της τρόικας Τσακαλώτος (!!!!!!!!!!!!!!!!!).

Πατήστε στο σύνδεσμο

Φράγμα Θησαυρού ΔΕΗ
https://www.flickr.com/…/…/29847764062/in/dateposted-public/
https://www.flickr.com/…/…/29667749900/in/dateposted-public/
https://www.flickr.com/…/…/29334887413/in/dateposted-public/

Λίμνη Θησαυρού ΔΕΗ 
https://www.flickr.com/…/…/29667821040/in/dateposted-public/

Φράγμα Αλιάκμονα και λίμνη Σφηκιάς
https://www.flickr.com/…/…/29927517726/in/dateposted-public/

Φράγμα ΔΕΗ Αχελώου
https://www.flickr.com/…/…/29334470994/in/dateposted-public/

Φράγμα Εκτροπής Αχελώου ΔΕΗ Μεσοχώρας
https://www.flickr.com/…/…/29927550416/in/dateposted-public/
https://www.flickr.com/…/…/33646405516/in/dateposted-public/

Φράγμα και λίμνη Λάδωνα
https://www.flickr.com/…/…/29334992453/in/dateposted-public/

Φράγματα ΔΕΗ Πουρνάρι Ι & ΙΙ του Αράχθου
https://www.flickr.com/…/…/29927587796/in/dateposted-public/

Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για τη δημιουργία και πώληση της «μικρής ΔΕΗ» αποκαλύπτει τα σχέδια της κυβέρνησης πίσω από την εκτροπή του Αώου.

Δεν περιλαμβάνει μόνο το συγκεκριμένο ποταμό, αλλά επίσης, τον Σαραντάπορο και τον Αραχθο, καθώς επίσης τα υπάρχοντα και μελλοντικά υδροηλεκτρικά φράγματα στην Ήπειρο.

Δείτε,

Τα ποτάμια της Ηπείρου, βορά στη «μικρή ΔΕΗ» των ιδιωτών, http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=420285

Φράγμα Αώου
https://www.flickr.com/…/…/32874182203/in/dateposted-public/

Β. ΛΙΓΝΙΤΕΣ

  • Η Ελλάδα είναι δεύτερη σε παραγωγή λιγνίτη ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πέμπτη σε ολόκληρο τον κόσμο.

  • Εάν αναλογιστούμε το μέγεθος της χώρας μας σε σχέση με πολλές άλλες Ευρωπαϊκές και μη, κατανοούμε το μέγεθος των αποθεμάτων της Ελλάδας σε λιγνίτη και συνεπώς την ανάγκη εκμετάλλευσής του

  • Πατήστε στο σύνδεσμο

  • (http://dspace.lib.ntua.gr/…/1…/4856/3/vergoulisp_lignite.pdf).

  • Σύμφωνα με το (καταργηθέν) ΙΓΜΕ (Ινστιτούτα Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών) τα βεβαιωμένα γεωλογικά αποθέματα λιγνίτη στην Ελλάδα ανέρχονται σήμερα σε 6,7 δις τόνους, από τα οποία 3,3 δις. τονοι εκτιμώνται ως εκμεταλλεύσιμα για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας

  • Πατήστε στο σύνδεσμο

  • (http://library.tee.gr/digital/m2069/m2069_kavouridis_a.pdf).

Ήτοι αναλυτικά:

  • Δυτική Μακεδονία (58,7%) αποθέματα 1.876 εκ. τόνοι, Ελασσόνα (5,3%) αποθέματα 169 εκ. τόνοι , Μεγαλόπολη (7,8%) αποθέματα 251 εκ. τόνοι, Δράμα(28,2%) αποθέματα 169 εκ. τόνοι.

  • Αφού οι δύο μονάδες Αμυνταίου 600 MW (2Χ300) που δωρίζονται στη ξένη ΔΕΗ, αποτελούν το 14 % των 4.438 ΜW τoυ Λιγνιτικού Κέντρου Πτολεμαΐδας – Αμυνταίου (1,8 δις τόνοι λιγνίτη) συνάγεται ότι δωρίζονται στη ξένη ΔΕΗ 0,252 δις τόνοι λιγνίτη. Ή 252.000.000 τόνοι λιγνίτη.

  • Αντίστοιχα στη Μεγαλόπολη (Μελίτη) δωρίζονται άλλα 251 εκ. τόνοι.

Σύνολο δωρίζονται 500 εκ. τόνοι λιγνίτη.

Υπενθυμίζω τα πολύ ενδιαφέροντα του Έλληνα του εξωτερικού κ. Γιαλτουρίδη (ggialtouridis@hotmail.com) που τέθηκαν παλαιότερα υπόψη σας για δυνατότητα συμφέρουσας μετατροπής των λιγνιτών της ΔΕΗ και σε πετρέλαιο.

  • Ως είχε αναλύσει (όρα κατωτέρω), χρησιμοποιώντας τη μέθοδο Νέας Ζηλανδίας, οι 3347 εκατομμύρια τόνοι λιγνίτη της ΔΕΗ μπορούν να μετατραπούν σε 420 δισεκατομμύρια λίτρα καυσίμου ντίζελ , με λιανική πώληση του στην Ελλάδα περίπου 1,30 ευρώ ανά λίτρο.

  • Μαθηματικά αυτό σημαίνει, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο Έλληνας του εξωτερικού κ. Γιαλτουρίδης, τουλάχιστον 546 δις ευρώ έσοδα πώλησης .

  • Συνεπώς στην μικρή ΔΕΗ δωρίζονται αντίστοιχα έσοδα με το 30% περίπου (αφού της δωρίζεται το 30% των λιγνιτικών αποθεμάτων) των 600 δις ευρώ, ήτοι: 180 δις ευρώ.

Πολύ χουβαρντάδες όλοι οι του δημοκρατικού» μνημονιακού κατοχικού και συνεπώς φασιστικού ευρωπαϊκού τόξου

  • Κατωτέρω η επιστολή του Έλληνα ειδικού του εξωτερικού:

    Prof. Billis, About one year ago I sent you the following which you distributed to your list of contacts:

From: ggialtouridis@hotmail.com To: euri@central.ntua.gr Subject: RE:

Άκουσα σε τηλεοπτική του συνομιλία τον υφυπουργό Πάρη Κουκουλόπουλο να θέτει σε σωστή κατά τη γνώμη μου βάση το θέμα της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας. Date: Sun, 19 Jun 2011 17:59:56 -0400 !– .ExternalClass .ecxhmmessage P {padding:0px;} .ExternalClass body.ecxhmmessage {font-

Prof. Billis,
As far as northern Greece’s lignite reserves are concerned, please do not discount the Fischer-Tropsch process whereby lignite, via gasification, can be converted to liquid fuels, including a premium synthetic diesel fuel far superior (higher cetane number or CN) to what’s available today. With crude prices topping $100 per barrel, the Fischer-Tropsch process is feasible for Greece’s energy needs.

Some links:
http://www.fischer-tropsch.org/
http://www.blackhamresources.com.au/…
http://coalactionnetworkaotearoa.files.wordpress.com/…/can_…
I would like expand on your estimates below, this time calculating the value
of the lignite owned by ΔΕΗ if it was used exclusively for conversion to diesel fuel using the Fischer-Tropsh process.
Here is a recent study for the uses of lignite in the Mataura Valley in New Zealand, an area rich in lignite deposits:
http://coalactionnetworkaotearoa.files.wordpress.com/…/lmlc…
An initial investment would be required to construct a large-scale processing facility. Also, environmental concerns would need to be addressed in order to limit emissions, including CCS (Carbon Capture & Storage), CCU (Carbon Capture & Utilization) using again the same Fischer-Tropsh process this time to convert the gases emitted from the first phase to hydrocarbons (methane, propane, benzene, etc) as well as recycling the CO2 via Bio CCS Algal Synthesis.
Using the New Zealand calculations, the ΔΕΗ-owned 3347 million tonnes of lignite can be converted to 420 billion liters of diesel fuel. Diesel fuel in Greece retails for approximately 1,50 euros per liter. Just do the math.
Georgios Gialtouridis
Dover, MA

Ευριπίδης Μπίλλης

Μας το έστειλε η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ!

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

4 comments to Επειγόντως ζητείται ΗΓΕΤΗΣ να κρεμάσει τους προδοτες

  • .
    .
    .
    Το παραμύθι της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνηs (του Χρήστου Μπίσδα)
    .
    Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017
    .
    .
    .

    https://1.bp.blogspot.com/-GhD-SnZCP7M/WTHR0t0HL1I/AAAAAAAAHEw/ZYGIq6ZnjpMIUohd1ri3hi_O_N59k6YigCLcB/s1600/download.jpg
    .
    .
    .

    .
    .
    Στις 14-11-1994 τέθηκε σε ισχύ η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, την οποία έχει υπογράψει και η Ελλάδα και κυρώσει με το Ν. 2321/1995.
    .
    Η ανωτέρω σύμβαση, μεταξύ άλλων, κατοχυρώνει το δικαίωμα της Ελλάδας να ανακηρύξει αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ) πλάτους μέχρι 200 ν.μ.
    .
    Ήδη έχουν περάσει πάνω από 20 χρόνια από την κύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας από την χώρα μας και ουδεμία ελληνική κυβέρνηση τόλμησε να επεκτείνει την κυριαρχία της στην θάλασσα με την ανακήρυξη ΑΟΖ, για να μην αναφερθούμε στην επέκταση των εθνικών χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ.
    .
    Παρόλα αυτά, πολιτικοί και δημοσιογράφοι κατά καιρούς επαναφέρουν στην επικαιρότητα την δυνητική – επομένως ανύπαρκτη ακόμα – «ελληνική ΑΟΖ» δημιουργώντας φρούδες ελπίδες στον ελληνικό λαό περί ελληνικού πλούτου προερχόμενου από τους υδρογονάνθρακες της ΑΟΖ.
    .
    Η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν αυτή που πρόβαλε για πρώτη φορά την ανακήρυξη ΑΟΖ ως πανάκεια για την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, διότι η ανακήρυξή της θα επέτρεπε την εξόρυξη υδρογονανθράκων.
    .
    Ούτε όμως η κυβέρνηση Σαμαρά, ούτε οι λεγόμενες κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας (αλλά στην πραγματικότητα κομματικής σωτηρίας), ούτε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τόλμησαν να κάνουν το μεγάλο βήμα.
    .
    Η Ελλάδα σήμερα δεν διαθέτει ΑΟΖ διότι ουδεμία κυβέρνηση έκανε χρήση του δικαιώματος ανακήρυξης ΑΟΖ.
    .
    Περαιτέρω, αυτό που κρύβουν όλοι σχεδόν από τον ελληνικό λαό είναι ότι για να αποκτήσει ΑΟΖ ένα παράκτιο κράτος δεν αρκεί να την ανακηρύξει, δηλαδή να δηλώσει διεθνώς την επιθυμία κατοχής ΑΟΖ, αλλά θα πρέπει και να την οριοθετήσει, εκεί όπου η ΑΟΖ του παράκτιου κράτους επικαλύπτεται από την ΑΟΖ όμορων κρατών.
    .
    Στην περίπτωση της Ελλάδας, η ΑΟΖ που τυχόν θα ανακηρυχθεί, θα πρέπει να οριοθετηθεί με την Αλβανία, την Ιταλία, τη Λιβύη, την Αίγυπτο, την Κύπρο και την Τουρκία.
    .
    Οι μέχρι σήμερα διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Αλβανία και την Τουρκία για την ενδεχόμενη οριοθέτηση ΑΟΖ έχουν αποβεί άκαρπες.
    .
    Όμως, την στιγμή που γράφεται το άρθρο δεν έχει γίνει καν ανακήρυξη ΑΟΖ από την Ελλάδα, οπότε οποιαδήποτε συζήτηση περί οριοθέτησης με όμορα κράτη είναι θεωρητική και άνευ αντικειμένου.
    .
    Παρόλα αυτά, την ώρα που ο ελληνικός λαός ζει στην φτώχεια κάποιοι συνεχίζουν να διαδίδουν το παραμύθι ότι η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα διότι έχει υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της.
    .
    Μάλιστα, πρόσφατα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκήρυξε διαγωνισμό για την παραχώρηση θαλασσίων «οικοπέδων» για την έρευνα και εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, οικόπεδα τα οποία δεν ανήκουν ακόμα στην Ελλάδα και κανείς δεν ξέρει αν ποτέ θα τα αποκτήσει.
    .
    Η ανικανότητα, για να μην χρησιμοποιήσω την λέξη προδοσία, την ελληνικών κυβερνήσεων προς εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων, είναι εμφανής αν γίνει σύγκριση με τον τρόπο με τον οποίο οι κυπριακές κυβερνήσεις χειρίστηκαν το θέμα της ΑΟΖ.
    .
    Η Κύπρος, παρότι δεν διαθέτει την στρατιωτική ισχύ της Ελλάδας, ανακήρυξε ΑΟΖ και την οριοθέτησε με κράτη όπως είναι η Αίγυπτος και το Ισραήλ.
    .
    Δεν κατέληξε σε οριοθέτηση με την Τουρκία, η οποία αμφισβητεί την κυπριακή ΑΟΖ, όμως προέβη μέσω ξένων ιδιωτικών εταιριών σε έρευνες για υδρογονάνθρακες σε θαλάσσια οικόπεδα τα όρια των οποίων δεν συμπίπτουν με την τουρκική ΑΟΖ, άρα δεν χρειάζεται οριοθέτηση μεταξύ Κύπρου και Τουρκίας.
    .
    Σε κάθε περίπτωση, από την ανακάλυψη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων έως την εκμετάλλευση αυτών θα περάσει πολύς χρόνος, η αρχή όμως έγινε για την Κύπρο.
    .
    Σημειωτέον ότι δεν τέθηκε θέμα οριοθέτησης της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, αφού η Ελλάδα, όπως προαναφέρθηκε, δεν έχει ανακηρύξει ΑΟΖ!!!
    .
    Αντίθετα, στην Ελλάδα συνεχίζεται η απόκρυψη της αλήθειας, η διάδοση ψευδών και ο εμπαιγμός του ελληνικού λαού από τα κόμματα του «συνταγματικού» τόξου και τα ελεγχόμενα από αυτά Μ.Μ.Ε.
    .
    Κυκλοφορούν μάλιστα διάφοροι χάρτες στους οποίους σημειώνονται τα όρια της υποτιθέμενης ελληνικής ΑΟΖ και επισημαίνεται πόσο σημαντικό είναι το Καστελόριζο, διότι ενώνει τις ΑΟΖ Ελλάδας και Κύπρο.
    .
    Αυτό που κρύβουν τεχνηέντως από τους Έλληνες είναι ότι η Ελλάδα επί του παρόντος δεν διαθέτει ΑΟΖ, άρα όσα κοιτάσματα υδρογονανθράκων κι αν υπάρχουν νότια της Κρήτης και αλλού δεν δικαιούται να τα εκμεταλλευτεί.
    .
    Η αλήθεια είναι ότι Ελλάδα, μη διαθέτοντας ΑΟΖ, δεν δικαιούται και δεν τολμά να κάνει εξόρυξη υδρογονανθράκων πέραν των χωρικών της υδάτων, δηλαδή πέραν των 6 ν.μ., ούτε καν εντός της υφαλοκρηπίδας της, όπου αυτή αμφισβητείται από την Τουρκία.

    .
    Η περίπτωση τη δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ είναι τρανή απόδειξη των φοβικών συνδρόμων όλων των ελληνικών κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης, σύνδρομα που ευτυχώς δεν είχαν οι Κύπριοι αδελφοί μας.
    .
    Η Κύπρος προέβη σε ανακήρυξη ΑΟΖ και σε έστω μερική οριοθέτησή της.
    .
    Είχε όμως το σθένος να ανακηρύξει ΑΟΖ και να την υπερασπιστεί παρά τις πιέσεις της Τουρκίας.
    .
    Αντίθετα, στην Ελλάδα καμία κυβέρνηση μέχρι σήμερα δεν είχε τα κότσια να προχωρήσει έστω και σε ανακήρυξη της ΑΟΖ.
    .
    Επομένως, όσα λέγονται για ελληνική ΑΟΖ και κοιτάσματα υδρογονανθράκων που δήθεν ανήκουν στην Ελλάδα και προορίζονται για εσωτερική κατανάλωση.
    .
    Είναι γελοίο να υποστηρίζουν κάποιοι ότι θα προχωρήσει σε ανακήρυξη ΑΟΖ μία χώρα που δεν τολμά να αυξήσει τα χωρικά της ύδατα από τα 6 ν.μ. στα 12 ν.μ., όπως δικαιούται.
    .
    .
    Μέχρι να υπάρξει ανεξάρτητη κυβέρνηση στην Ελλάδα, οι Έλληνες δεν θα δουν ούτε ΑΟΖ ούτε δεκάρα τσακιστή από υδρογονάνθρακες και η Ελλάδα θα υποκύπτει στις αξιώσεις και στο εκάστοτε casus belli της Τουρκίας.
    .
    .
    Και για να υπάρξει ανεξάρτητη κυβέρνηση στην Ελλάδα θα πρέπει ο ελληνικός λαός να ψηφίσει εθνικιστικά.
    .
    .
    Εκτός αν οι Έλληνες προτιμούν τα κόμματα του «συνταγματικού» τόξου
    .
    .
    να τους πωλούν φύκια από την «ελληνική ΑΟΖ» για μεταξωτές κορδέλες…
    .
    .
    .
    http://koinosparanomastis.blogspot.gr/2017/06/s.html
    .
    .
    .

    ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ρητή παραίτηση δικαιωμάτων εθνικής κυριαρχίας …..
    ..
    ΣΕ ΑΠΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ,
    .
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ………..
    .
    .
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    .
    .

  • Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    Η Λυση ειναι μονο μια! Oι σημερινοι βυζαντινορδοδοξοι ζητιανοι Ρωμιοι του πλανητη μαs να ξαναγινoυν Ελληνεs!
    Αυτο πρεπει να μαs απασχολη κατα την διαρκεια του 21ου μ.Χ. αιωνα συνεχωs, για να γινη το ονειρο
    πραγματικοτητα! Mε τον ζυγο των 1.000 χρονων θεοκρατουμενου ακομη κρατιδιου τηs Ρωμιοσυνηs, ο Ιουδαιοχριστιανισμοs το μεταβαλε σε μια στεππα καλπαζουσαs Μεταφυσικηs γεματο με χριστιανικουs ναουs, που εξηγει την καταπτωση και την μεταβολη του Ελληνα σε Ρωμιο, δηλαδη σε ενα ανθρωποειδεs που ζει με την ελπιδα τηs μεταθανατιαs του υπαρξηs, στο “Βασιλειο των Ουρανων”.

    Στρατιωτικο πραξικοπημα συνεπωs και εκτελεση χωριs χαριστικεs βολεs και χωριs την μονοφθαλμη πορνη που μαs το παιζει “τυφλη θεα”,των συγχρονων Εφιαλτων, δηλαδη των επιγονων των Τουρκοκοτζαμπασηδων, Καλικαντσαρων, Τσορμπασηδων, Κεχαγιαδων και αλλων Τουρκογυφτων, Γερμανοτσολιαδων και δηθεν προοδευτικων τηs νεοφιλελευθερηs Αριστεραs, με ισοπεδωση των Κολεγιων Αθηνων και Ανατολιαs Θεσσαλονικηs, δηλαδη των παραρτηματων στο κρατιδιο τηs Ρωμιοσυνηs τηs Λεσχηs “Bildenberg” και ολωντων αλλων οργανωσεων του διεθνουs πολιτικου σιωνισμου. Σε αντιθεση με τον πολιτισμο των σημερινων βυζαντινορθοδοξων ζητιανων Ρωμιων, ο αρχαιοελληνικοs εξελιχθηκε εχονταs σαν διαρκεs σημειο αναφοραs, οτι δεν υπαρχει περιπτωση αποφυγηs των φυσικων διαδικασιων, οπωs η φθορα και οτι ολα τα εμβια και ανοργανα οντα ειναι θνητα και δεν εχουν κανενα μεταφυσικο καταφυγιο…Τα ιδια ισχυουν και για την Ε.Ε. Η λεξη “Αλληλεγγυη” μεταξυ των μελων κρατων τηs εχει εξελιχθει σε μια ιδιαιτερα ιδιομορφη “ξενη λεξη¨.Απο την μια πλευρα κραυγαζουν οι δηθεν προοδευτικοι ανθρωποι τηs νεοφιλελευθερηs Αριστεραs με συνδρομη των Μεσων Μαζικηs Αποβλακωσηs των Ευρωπαιων πολιτων, για περισσοτερη ενσωματωση των εκατομμυριων προσφυγων απο την Ασια και Αφρικη και απο την αλλη οι πολιτικωs υπευθυνοι τοποθετουν μια σφηνα εναντια του μερουs τηs κοινωνιαs που με αγωνια προβλεπει τουs κινδυνουs που κρυβει μια τετοια ενσωματωση. Η ανικανη αυτη πολιτικη ηγεσια σε καθε μελοs κρατοs τηs Ε.Ε. αντιπαρατασσει στουs δικαιουs προβληματισμουs ενα περισταλτικουσ πριορισμουσ στην ελευθερια διατυπωσησ τησ γνωμησ, περισσοτερη επιβλεψη και πολιτικο συρσιμο απο την μυτη σε ολα τα επιπεδα για αποφυγη δημιουργιαs αντιπαλων δυναμεων με ενισχυση των φαινομενων χαφιεδισμου, καταγγελιων και ρουφιανιαs. Οι κοινωνιεs τηs Ε.Ε. βρισκονται υπο καταρρευση! Αυτο φαινεται στην αυξανουσα εγκληματικοτητα. στην δημιουργια υποβαθμισμενων συνοικιων, σε εθνολογικεs και θρησκευτικεs διατριβεs και αντιπαλοτητεs μεταξυ ομαδων κρουσηs, στην πολιτικη ριζοσπαστικοποιηση και συνεπωσ στο τελοs τηs πολιτικηs και κοινωνικηs ανοχηs. Η πολιτικη αρχιτεκτονικη τησ Ε.Ε. ειναι καταδικασμενη να καταρρευση μετα απο ασυμμετρεs επαναστασειs και οικονομικη κριση λογω τηs υπερχρεωσηs, τηs μειωσηs και γηρανσηs των γηγενων πληθυσμων, των προβληματων ενσωματωσηs των ξενων απο ισλαμικεs χωρεsw ωs επισηs και τηs τρομοκρατιαs.

    Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

    • Σιγά σιγά τολμούν οι τρομοκρατημένοι! Ίσως ο κόπος μας αρχισει να αποδίδει!
      Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στηρίζει Τραμπ

      Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ με ανακοίνωσή της επικροτεί την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, και διαβεβαιώνει ότι η παγκόσμια θέρμανση “είναι κατασκεύασμα επιχειρηματικών συμφερόντων”
      news247
      Ιουνίου 04 2017 18:28

      “Μήπως η αποχώρηση των ΗΠΑ από την συμφωνία των Παρισίων, ξεσκεπάζει το «κατασκεύασμα» που λέγεται «κλιματική αλλαγή»;’ αναρωτιέται σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ η οποία υποστηρίζει ότι η Συμφωνία του Παρισιού, την οποία θα εφαρμόσει σχεδόν το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, είναι εφεύρημα “προκειμένου κάποιοι να πετύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων”.
      AdTech Ad
      Μάλιστα, διατείνεται πως “γι΄αυτό και ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δίκιο να την απορρίψει”.
      “Εκτός από το γεγονός ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία δημιουργεί -εκ των πραγμάτων- πλέον ένα νέο σκηνικό και αλλάζει τα δεδομένα, πολλά είναι και τα ερωτήματα που εγείρει (ως προς τα όσα έχουν προηγηθεί) ενώ δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι, ταυτόχρονα, αποτελεί μία κίνηση η οποία μάλλον έρχεται να επιβεβαιώσει κάποια πράγματα’, σχολιάζει και συνεχίζει:
      “Αλήθεια, μετά από την εξέλιξη αυτή, ποιο μπορεί να είναι το προφανές: α) ότι πίσω από τον μύθο της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένες βιομηχανίες που προωθούν φιλοσοφίες, εκστρατείες, «λογικές» και προπαγανδίζουν υπέρ της κλιματικής αλλαγής, με προφανή στόχο να αποκομίσουν κέρδη ή β) το ότι μία υπερδύναμη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί να αδιαφορεί τόσο πολύ για το μέλλον και να είναι τόσο «αναίσθητη» αδιαφορώντας για κάτι δήθεν «τόσο τραγικό» όσο το «κατασκεύασμα» της κλιματικής αλλαγής;”
      Αναλυτικά η ανακοίνωση:
      “Υποστηρίζοντας και επιμένοντας, προφανώς, στην άποψή του ότι η κλιματική αλλαγή είναι απλά μια «κινεζική συνωμοσία», ο Τραμπ -τέσσερις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του- ανακοινώνει ότι οι ΗΠΑ διακόπτουν την εφαρμογή των μη δεσμευτικών όρων της συνθήκης για την κλιματική αλλαγή και τερματίζουν τη συνδρομή τους στο Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα.
      Ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας, μία υπερδύναμη, οι ΗΠΑ (ένα από τα κράτη και συγκεκριμένα το δεύτερο κράτος με τους πιο υψηλούς ρύπους) αφήνουν τα υπόλοιπα 195 έθνη να συνεχίσουν το κοινό σχέδιο δράσης, που «εμπνεύστηκαν» κάποιοι προκειμένου να …επιτύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων.
      Εκτός από το γεγονός ότι η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία δημιουργεί -εκ των πραγμάτων- πλέον ένα νέο σκηνικό και αλλάζει τα δεδομένα, πολλά είναι και τα ερωτήματα που εγείρει (ως προς τα όσα έχουν προηγηθεί) ενώ δεν μπορεί να παραβλεφθεί το γεγονός ότι, ταυτόχρονα, αποτελεί μία κίνηση η οποία μάλλον έρχεται να επιβεβαιώσει κάποια πράγματα.
      Αλήθεια, μετά από την εξέλιξη αυτή, ποιο μπορεί να είναι το προφανές: α) ότι πίσω από τον μύθο της κλιματικής αλλαγής βρίσκονται τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και συγκεκριμένες βιομηχανίες που προωθούν φιλοσοφίες, εκστρατείες, «λογικές» και προπαγανδίζουν υπέρ της κλιματικής αλλαγής, με προφανή στόχο να αποκομίσουν κέρδη ή β) το ότι μία υπερδύναμη όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μπορεί να αδιαφορεί τόσο πολύ για το μέλλον και να είναι τόσο «αναίσθητη» αδιαφορώντας για κάτι δήθεν «τόσο τραγικό» όσο το «κατασκεύασμα» της κλιματικής αλλαγής;
      Σήμερα, όταν αναφέρουμε την λέξη «περιβάλλον», συνειρμικά σκεφτόμαστε «κλιματική αλλαγή» και «υπερθέρμανση του πλανήτη», την ίδια ώρα που η αλλαγή του κλίματος αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα στα χέρια αυτών που διαμορφώνουν τις πολιτικές και που στο όνομα των «πράσινων χαρτοφυλακίων» εφεύραν την «πράσινη οικονομία».
      Θα ήταν αφέλεια να σκεφθεί κάποιος ότι η κίνηση του Προέδρου των ΗΠΑ είναι ατυχής ή τυχαία ή άστοχη ή άτοπη. Μάλλον το αντίθετο. Και στοχευμένη είναι και καθόλου τυχαία και μάλλον είναι ένα βήμα στο οποίο θα προστεθούν πολλά ακόμα βήματα και που όσο περνούν τα χρόνια τόσο θα έρχονται να αποδείξουν ότι οι υποψίες και οι αρχικές εκτιμήσεις για την καλοστημένη μηχανή της κλιματικής αλλαγής και την απάτη των μεγάλων συμφερόντων στις πλάτες των περισσότερο αδυνάτων, έχουν ισχυρή βάση και μία πολύ δυνατή δόση αντικειμενικότητας.
      Προς επίρρωση των καταστάσεων αξίζει να αναφερθεί ότι ούτε μπορεί να ήταν τυχαίο το γεγονός ότι η συμφωνία για την κλιματική αλλαγή (συμφωνία των Παρισίων) επετεύχθη μετά από μία εικοσαετία αδιέξοδων συναντήσεων. Σαν πολύ δεν είναι για κάτι τόσο τραγικό και τρομακτικό; (ο σοφός λαός λέει ότι «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά»). Φαίνεται όμως ότι «η φωνή των συμφερόντων», με το πέρασμα των ετών, μεγάλωσε και έτσι τελικώς τα κατάφερε να επιβληθεί.
      Κάπως έτσι, μπήκε σε εφαρμογή μία συμφωνία που αποτελεί ένα σχέδιο δράσης για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη «αρκετά κάτω» από τους 2°C, με…. κόστος που το φόρτωσαν στις πλάτες των ορυκτών καυσίμων γιατί «έτσι τους συνέφερε».
      Την ίδια ώρα, σκαρφίστηκαν και συνέταξαν οδηγίες και επέβαλλαν δεσμεύσεις που αναγκάζουν την συμμόρφωση σε καθεστώτα που αυτή τη στιγμή π.χ επιβάλλουν παύση λειτουργίας των ορυχείων, απόσυρση μονάδων της ΔΕΗ με μία «βίαιη» διαδικασία και πολλαπλές αρνητικές και καταστροφικές συνέπειες τις οποίες, διαχρονικά, έχουμε εκθέσει και για τις οποίες διεξάγουμε έναν διαχρονικό αγώνα προκειμένου να τις αποτρέψουμε. Τέλος, δεν είναι δυνατόν να ξεχάσει κανείς την μηχανορραφία που σκαρφίστηκαν και βάπτισαν ΕΤΜΕΑΡ, το οποίο ως γνωστόν είναι η αποζημίωση των παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), είναι η συνεισφορά όλων μας στη μείωση εκπομπών αερίων ρύπων μέσω προώθησης των ΑΠΕ.
      Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει πολλές φορές υποστηρίξει και αποδείξει την ευαισθησία της για την προστασία του περιβάλλοντος. Μία ευαισθησία δεδομένη, διακηρυγμένη και σαφής. Άλλο τόσο σαφής είναι η θέση εκείνη που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους ότι «ο πλανήτης και η χώρα μας έχουν ανάγκη από την Πράσινη Ανάπλαση και όχι από την «πράσινη ανάπτυξη» που είναι «καθαρό» δημιούργημα των συμφερόντων’.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>