«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο μεσαίωνας προ των πυλών!

σατανικά αποτρόπαια εγκλήματα του Χριστιανισμού

Ο Ιερός Πόλεμος του Πούτιν

Αυτό το δήθεν δημοκρατικό – και ανθρώπινο, που λέει, ότι ο άνθρωπος, είναι ανώτερο ΟΝ – και έχει δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει, τι έγινε;;;;;;
Ότι δεν καταφέρνουν οι κρατικοί μηχανισμοί και οι κατευθυνόμενοι πόλεμοι, θα το καταφέρουν οι θρησκευτικοί δογματισμοί!
Η Νέα τάξη ξέρει, πολύ καλά να κάνει τον Πόντιο Πιλάτο, το καλύτερο εργαλείο της είναι ο διχασμός, που έχει να κάνει με την υπερβατικότητα της ψυχής, ποιος μπορεί να αποδείξει τι;;;;

ΤΩΡΑ σε θρησκευτικά ζητήματα, νομοθετούν όπως στον μεσαίωνα, ότι αυτός είναι ο θεός, όχι ο άλλος, και σκοτώνει αυτός ο πανάγαθος για να επιβληθεί, αφού έχει την θεϊκοί δύναμη, να το πράξει, με αμπρα καταμπρα!
Είναι το μόνο σημείο κατάφωρης παραβιάσεις του ανθρώπου η θρησκεία, που σε καταδικάζει χωρίς αποδείξεις!
Ποιος το αποφασίζει, ποιος το εκτελεί – και με ποιανού εντολές εδώ δεν επιδέχεται κρητική, αν την κάνεις είσαι σταμπαρισμένος ως μίασμα!
Σπέρνει την διχόνοια σε πληθυσμούς με χαμηλό οικονομικό επίπεδο – και χαμηλή κοινωνική μόρφωση, όλα τα άλλα θα γίνουν μόνα τους!!!
Αλήθεια ποιος φυσικός νόμος λέει ότι ο άνθρωπος πρέπει να πιστεύει, αυτό η το άλλο θρησκευτικό εξουσιαστικό δόγμα;;;
Ποιος φυσικός νόμο χωρίς εντολές αποδείξιμες, πέρα από το απέραντο Σύμπαν αποδεικνύουν την δύναμη που μπορεί να επιβάλει στο ανθρώπινο ΟΝ την άλφα ή την βήτα θρησκευτική υποχρέωση;;;

Ο άνθρωπος με χαμηλή κοινωνική μόρφωση – και ανύπαρκτη νόηση – και την ανικανότητα του να αγαπήσει τα φυσικά κάλοι, τα καλύπτει με ανύπαρκτους κριτές, που δεν έχουν άμεσο αποτέλεσμα στα ψυχικά και άλλα λάθει του ή εγκλήματα!

Εδώ η νέα τάξη, που δεν είναι νέα τάξη, αλλά που μεταλλάσετε μέσα στους αιώνες ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες, συνεργάζεται με άτομα με μαύρες ψυχές, τους λεγόμενους θρησκευτικούς εξουσιομανείς!
Η φύση σου προσφέρει αυτό που αναζητάς, αρκεί να μπορείς να το εκτιμήσεις, να το αγαπήσεις, εκεί βρίσκετε για το κάθε ΟΝ ο θεός του!
Γιατί το ανθρώπινο ΟΝ αναζητά να πιαστεί από κάτι που δεν υπάρχει με την δύναμη μιας θεϊκής οντότητας, που έχει την δύναμη, να σε επιβραβεύσει, ή να σε τιμωρήσει;;;
Η φύση αν την σεβαστής και την αγαπήσεις, σε αποζημιώνει, αν της φερθείς χωρίς σεβασμό σε τιμωρεί, όχι με δογματικό θρησκευτικό τρόπω, αλλά με στέρηση του φυσικού πλούτου, που εσύ υπονόμευσες!
Τώρα αυτά τα ψυχικά αδιέξοδα αυτών των όντων με χαμηλή κοινωνική αυτοεκτίμηση – και το ξεβράκωνα των διαφόρων θρησκευτικών εκβιαστών, πρέπει να αντικατασταθεί επειγόντως με κάτι άλλο πιο τρομακτικό, να καταφέρουν να κρατήσουν τα ζόμπι που έχουν δημιουργήσει μέσα στην στάνη με άλλο μασκάρεμα!
Αυτά τα ζόμπι πάση θυσία, δεν πρέπει να βγουν από την σπηλιά του Πλάτωνα!!!
Τώρα ανακάλυψαν την παν’ θρησκεία, όλες οι θρησκευτικές στάνες με ένα αφεντικό της ψυχής του ανθρώπου – και πολλούς τσοπάνηδες!
Τα ΜΜΕ καλύπτουν επάξια τα κενά του θρησκευτικού κτήνους που ετοιμάζουν, όπως επάξια καλύπτουν τις παγκόσμιες γενοκτονίες, στο όνομα της δημοκρατίας και της ασφάλειας των λαών!!!!!!!!!!!!!!! Ποιων λαών;;;;;; Αυτών που τους σκοτώνουν για να τους προστατέψουν;;;;;
Κράτος και θρησκεία, κράτος εν κράτη, από την σκύλα στην Χάρυβδη!
Ο μεσαίωνας σε μια παγκόσμια κοινωνία κοινωνικά αμόρφωτη, είναι φυσικό επακόλουθο!
Αν το ανθρώπινο ΟΝ με την γέννησή του διδασκόταν την αληθινή γνώση, θα είχε ανεπτυγμένη την νόηση, με αυτά τα δυο αγαθά, γνώση νόηση ο άνθρωπος θα αγαπούσε αυτό που πραγματικά υπάρχει, τότε δεν θα χρειαζόταν να αναζητεί την ψυχική του γαλήνη. ή ικανοποιήσει σε ανύπαρκτες θεϊκές δυνάμεις, αφού το κάθε ΟΝ θα καλυπτόταν με την υπέροχη υπέρβαση της ψυχής σε άλλα χειροπιαστά ενδιαφέροντα!
Όλα αυτά οι μαύρες ψυχές με διάφορες ανύπαρκτες ιδιότητες τρόμου, φόβου, απειλών, κοινωνική απομόνωση, στέρηση από τα πλούσια αγαθά της φύσεις, σου σκλαβώνουν την ψυχή με κληρονομικά συμβόλαια, οι νέες γενιές συνεχίζουν να βόσκουν στο μολυσμένο λιβάδι του σκοταδισμού, γιατί έτσι το κληρονόμησαν, δεν τολμούν να πάνε έξω από την στάνη στο απέραντο φυσικό λιβάδι!
Για αυτό την γνώση την μοιράζονται οι ολίγοι με ελεγχόμενο τρόπο, αυτοί δεν πιστεύουν σε θεούς αλλά ούτε τολμά κάποιος να τους πει άθεους, για αυτό αγωνίζονται με λύσσα μην ξεφύγει ή ξεφύγουν πρόβατα από την στάνη – και άντε να τα μαζέψεις μετά!
Τα άθεα αφεντικά, με τα θεοσεβούμενα ζόμπι, σκλάβους!
Αν θα μπορέσει ο άνθρωπος σε μεγάλη παγκόσμια έκταση να πληροφορηθεί την αλήθεια, πως τα μεγαλύτερα εγκλήματα, οι μεγαλύτερες γενοκτονίες, τα μεγαλύτερα αίσχη, δεν έγιναν σε πολέμους, που ακόμα και εκεί υπάρχει κώδικας τιμής και σεβασμού του αντιπάλου, έγιναν στο όνομα των ανύπαρκτων θεών – θεού, πότε παρουσιάστηκε αυτός ο θεός να τους δώσει τέτοια εντολή, την ανακάλυψαν οι τεμπέληδες σε βάρος τον εργατικών. Αφεντάδες και δούλοι – και το αποκορύφωμα της ψυχικής σκλαβιάς έχει σλόγκαν, έτσι λειτουργεί η κοινωνία, πρέπει να υπάρχουν αφεντάδες, που δίνουν εντολές – και οι δούλοι, που θα τις εκτελούν, δεν μπορεί να είμαστε όλοι ίσια και όμοιοι!
Όταν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εμπέδωσαν ότι ο θεός είναι το Σύμπαν, η υλη, και στην γη η φύση – και άρχισαν να το μοιράζονται με τον ανυποψίαστο λαό, τότε τα θρησκευτικά μιάσματα, αναποδογύρισαν την κλεψύδρα της προόδου με τον σκοταδισμό!
Για να αποκτήσεις άνθρωπε την γνώση.
Πρέπει να αρχίσεις από τον εαυτό σου, να τον κρίνεις αυστηρά, να τον αγαπήσεις αληθινά, όταν αγαπήσεις αληθινά τον εαυτό σου, θα αγαπήσεις αληθινά ότι είναι γύρω σου.
Τότε θα έχεις αποκτήσει το αληθινό βιβλίο της ζωής που θα σε γεμίσει με γνώσει!
Ξέρεται γιατί η μαύρη εγκληματική φράξια της νέας τάξης προσπαθεί να εξαφανίσει την Ελληνική γραμματεία ή να την δίνει με το κουταλάκι μόνο σε αυτούς που εγκρίνει;;
Διότι ένα πιο τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και της γνώσης, ήταν η σπηλιά του Πλάτωνα!!!
Τα ήθελε να μεταδώσει ο Μέγας Πλάτωνας στις επόμενες γενιές!!!
Να γνωρίζουν πως και ποιοι θέλουν να σκλαβώσουν την ψυχή τους!!!
Η σπηλιά του Πλάτωνα είναι το άλφα και το ωμέγα της ελεύθερης σκέψης, της ελευθερίας της ατομικότητας, του δικαιώματος από όλους σε όλα!!!

Η ΣΠΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ

Πλάτωνας, άλωση και σατανιστές

Το πιο διάσημο ίσως νοητικό πείραμα δεν είναι άλλο από την περίφημη αλληγορία του σπηλαίου που δίνει ο Πλάτωνας στην «Πολιτεία» του.

Στόχος του μεγάλου φιλοσόφου είναι να μιλήσει για το εάν οι αισθήσεις μας αρκούν για να προσεγγίσουμε την Αλήθεια.
Μια ομάδα ανθρώπων, λέει ο Πλάτωνας, ζουν αλυσοδεμένοι σε ένα σπήλαιο για ολόκληρη τη ζωή τους, δίχως να μπορούν να στρέψουν το κεφάλι τους.

Το μόνο που βλέπουν είναι ο τοίχος μπροστά τους, ενώ ακούνε -χωρίς όμως να βλέπουν- άλλους ανθρώπους πίσω τους.

Εκεί, δηλαδή πίσω τους, καίει επιπλέον μια φωτιά που ρίχνει φως στον τοίχο που βρίσκεται εμπροσθέν τους.

Όταν άνθρωποι περνούν μεταξύ τοίχου και φωτιάς, οι σκιές τους διαγράφονται πάνω στον τοίχο, ενώ οι δεσμώτες ακούνε μόνο μια υπόκωφη ηχώ.

Η μόνη πραγματικότητα για αυτούς είναι οι σκιές!
Κατόπιν, κάποιοι απελευθερώνονται από τα δεσμά.

Βλέπουν τη φωτιά και τα αντικείμενα που σχημάτιζαν τις σκιές. Βρίσκουν έναν τρόπο να βγουν από το σπήλαιο, στο φως του ήλιου. Τα μάτια τους δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στο δυνατό φως, όμως σταδιακά γνωρίζουν τον πραγματικό κόσμο. Ε

άν αποφασίσουν να ξαναμπούν στη σπήλια, τα μάτια τους θα προσαρμοστούν ξανά στο σκοτάδι. Εάν επιπλέον επιχειρήσουν να εξηγήσουν την πραγματικότητα στους άλλους κρατούμενους, ενδεχομένως να αντιμετωπιστούν ως τρελοί και να δεχτούν το μίσος και την οργισμένη αντίδρασή τους.

Τι πρέπει να κάνουν λοιπόν, ρωτάει ο μεγάλος φιλόσοφος και δίνει ο ίδιος την απάντηση: όσοι ελευθερώθηκαν είναι οι φιλόσοφοι κι αυτοί έχουν χρέος να επιστρέψουν πίσω και να διδάξουν και τους υπόλοιπους.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο άθεος Πούτιν και ο ιερός του πόλεμος!

Λίγο πριν τα χαράματα μια διμοιρία ένοπλων αστυνομικών μπήκαν στο διαμέρισμα του Γεβγκένι Λεμπέντεφ στα βόρεια προάστια της Μόσχας.

Μου είπαν να ξαπλώσω στο πάτωμα με το πρόσωπό μου κάτω, είπε ο ίδιος ενθυμούμενος το περιστατικό του περασμένου Νοεμβρίου.

“Δεν μου επέτρεπαν να κοιτάω όσο εκείνοι ερευνούσαν το διαμέρισμα.

Τα παιδιά μου ήταν τρομοκρατημένα. Η πεντάχρονη κόρη μου χρειάστηκε χρόνο για να το ξεπεράσει. Θεώρησε ότι ήταν ληστές.

Όμως ο Λεμπέντεφ δεν ήταν ύποπτος τρομοκρατίας, ούτε κατηγορούνταν για φόνο, ένοπλη ληστεία, προδοσία ή κάποιο άλλο σοβαρό έγκλημα.

Αντιθέτως οι πάνοπλοι αστυνομικοί ερευνούσαν το σπίτι για παράβαση του αμφιλεγόμενου ρώσικου νόμου περί “προσβολής του θρησκευτικού αισθήματος των πιστών.

Ο νόμος υπογράφτηκε από τον Βλάντιμιρ Πούτιν το 2013 και προβλέπει ένα χρόνο φυλάκιση για όποιον προβαίνει σε μια προσβλητική πράξη έξω από ένα χώρο λατρείας.

Εάν η πράξη συμβεί εντός του χώρου, τότε η φυλάκιση φτάνει τα τρία χρόνια.

Ο Λεμπέντεφ δεν είναι ο μόνος στο σπίτι του οποίου εισέβαλε η αστυνομία.

Σε μια επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 150 αστυνομικοί, ερευνήθηκαν τα σπίτια όσων είχαν αντιταχθεί των σχεδίων οικοδόμησης μιας Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας σε ένα πάρκο της συνοικίας τους.

Το σχέδιο ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδιασμού για την ανέγερση 200 εκκλησιών σε όλη τη ρωσική πρωτεύουσα.

Όμως οι κάτοικοι της Μόσχας θεωρούν ότι αυτό θα τους κλέψει το πολυαγαπημένο τους πράσινο.

Σε πολλές διαμαρτυρίες τους μάλιστα υπήρξαν συμπλοκές με ακραίους ορθόδοξους.

Τελικώς τα σχέδια για την εκκλησία σταμάτησαν και αυτό αποτέλεσε μια νίκη για τα κινήματα. Όμως τίποτα δεν έμεινε εκεί.

Ακτιβιστές της Ορθοδοξίας απέκλεισαν ένα τμήμα του πάρκου με συρματόπλεγμα και έφτιαξαν έναν ξύλινο σταυρό και κάλεσαν έναν ιερέα για να κάνει την τελετή, με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες να συνεχιστούν.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος, επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, έριξε λάδι στη φωτιά κατηγορώντας τους διαμαρτυρόμενους ότι έχουν ιδεολογικό μίσος ενάντια στον σταυρό του Κυρίου.

“Οι επιδρομές της αστυνομίας ήταν εκδικητικές με σκοπό να σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε, είπε ο Λεμπέντεφ στο Politico, και συνέχισε λέγοντας ότι “ο νόμος στοχοποιεί εκείνους που στέκονται απέναντι στη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο νόμος και οι Pussy Riot

Ο νόμος περί θρησκείας, σύμφωνα με τους αναλυτές, έχει να κάνει πολύ με την δίκη των Pussy Riot που τράβηξε τα φώτα του διεθνούς Τύπου.

“Οι Pussy Riot καταδικάστηκαν για χουλιγκανισμό και έκφραση μίσους απέναντι στους ορθόδοξους χριστιανούς”, δήλωσε στο ίδιο μέσο ο Αλεξάντερ Βερκόφκσι, διευθυντής του κέντρου SOVA, που μελετά τις σχέσεις μεταξύ οργανωμένης θρησκείας και κοινωνίας.

“Οι δυο κατηγορίες ήταν πολύ δύσκολο να τεκμηριωθούν, όμως, η καταδίκη ανοίγει τον δρόμο για το προδικασμένο, προσέθεσε.

Η καταδική είχε δεχθεί σφοδρή κριτική από Ρώσους φιλελεύθερους, όπως και από προοδευτικούς εντός της Εκκλησίας, που το είδαν σαν μια ακόμη απόδειξη της διασύνδεσης μεταξύ εκκλησίας και κράτους στο Ρωσικό Σύνταγμα.

Παρόλο που ο Πούτιν ήταν πράκτορας της KGB και επισήμως άθεος επί Σοβιετικής Ένωσης, έχει χτίσει στενούς δεσμούς με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει κάτι που μοιάζει περισσότερο με εθνική ιδεολογία.

Πέρυσι μόνο διόρισε σε υψηλές θέσεις στο Υπουργείο Παιδείας, υπερσυντηρητικούς Ορθόδοξους.

Από τους νόμους που απαγορεύουν τους gay έως τις απαγορεύσεις των διαδηλώσεων, ο νόμος περί θρησκείας δεν είχε εφαρμοστεί μέχρι τώρα.

Το πρώτο του θύμα ήταν ο 38χρονος Βίκτορ Κρασνοφ, που σε μια διαδικτυακή συνομιλία με δυο ορθόδοξους Ρώσους υποστήριξε πως δεν υπάρχει Θεός.

“Εάν πω ότι η συλλογή από παραμύθια, που οι Εβραίοι ονομάζουν Βίβλο, είναι ένα τίποτα και μισό, τέλειωσε.

Για μένα είναι αυτό”, είχε γράψει τότε.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν στο σπίτι του τον Μάρτιο του 2016 και ύστερα από πολύμηνη ψυχιατρική έρευνα για το εάν μπορεί να παραστεί σε δίκη, κρίθηκε πως μπορεί.

Ο δικαστής είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί, καθώς “κανείς που έχει σώας τας φρένας δεν θα έγραφε κάτι τέτοιο για την Ορθοδοξία και την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η υπόθεσή του ακόμη είναι ακόμη ανοιχτή, αποτελώντας μια στροφή 180 μοιρών στην ρωσική ιστορία.

Τι γινόταν στην ΕΣΣΔ;

Κατά τις δυο πρώτες δεκαετίες της Σοβιετικής Ένωσης, περίπου 200.000 μέλη του κλήρου είχαν δολοφονηθεί, ενώ εκατομμύρια άλλων Χριστιανών είχαν διωχθεί για την πίστη τους, σύμφωνα με μια έρευνα επιτροπής του Κρεμλίνου το 1995. Παρόλο που ο Στάλιν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε επιτρέψει την “αναβίωση” του ορθόδοξου Χριστιανισμού, η αντιθρησκευτική προπαγάνδα και ο επιλεκτικός στιγματισμός των πιστών συνεχίστηκε μέχρι και τα μέσα του 1980.

“Ο Γιούρι Γκαγκάριν είχε ταξιδέψει στο διάστημα και επιστρέφοντας είχε πει:

Δεν είδα τον Θεό εκεί έξω”, σχολιάζει αγανακτισμένος με αυτά που του συμβαίνουν ο Κρασνόφ.

Η δίκη του, που κράτησε ένα χρόνο τελείωσε τον προηγούμενο μήνα λόγω των ορίων κράτησης που προβλέπει ο νόμος.

Όμως ο δικαστής ήταν διατεθειμένος να την τραβήξει έως ότου ο κατηγορούμενος δηλώσει ένοχος. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Κρασνέφ, η άρνησή του να “συνεργαστεί” με το δικαστήριο μπορεί να του επιφυλάσσει και άλλα νομικά προβλήματα στο μέλλον, γύρω από την αθεΐα του.

Η σταυροφορία του Πούτιν

Μπορεί η υπόθεση του Κρασνέφ να δέχθηκε σφοδρή κριτική από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όμως δεν σταμάτησαν οι διώξεις Ρώσων που κατηγορούνται ότι προσέβαλαν Χριστιανούς.

“Οι κατηγορίες αυτές επιτρέπουν στο κράτος να ενισχύσει την ιδεολογική του στάση σχετικά με τους δεσμούς του με την εκκλησία”, εξηγεί στο Politico ο Βερκόφσκι.

“Δεν είναι οι κατηγορούμενοι οι σημαντικοί στην υπόθεση.

Το πιο επείγον για τις αρχές είναι να υπάρχει μαζική κάλυψη από τα μίντια, προσθέτει.

Τρεις τέτοιες περιπτώσεις ήταν αυτή του Ρουσλάν Σοκολόφσκι, της ταινίας Ματίλντα και οι Ιαχωβάδες.

Ο πρώτος θέλησε να δοκιμάσει την νέα διάταξη του νόμου, ο οποίος όριζε ότι όποιος παίζει Pokemon Go μέσα σε εκκλησία θα διώκεται για βλασφημία.

Όπως και έγινε.

Συνελήφθη λίγο αφότου ανέβασε το σχετικό βίντεο στο YouTube.

H “Ματίλντα” παρουσιάζει την ερωτική ιστορία μεταξύ του τσάρου Νικολάου του Β’ και της μπαλαρίνας Ματίλντα Τσεσίνσκα.

Ο Νικόλαος ο Β’ δολοφονήθηκε μαζί με την οικογένειά του από τους επαναστάτες το 1918, όμως αγιοποιήθηκε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία το 2000.

Συνεπώς οι ερωτικές σκηνές της ταινίας αποτελούσαν βλασφημία.

Το νομικό τμήμα του κόμματος του Πούτιν, Ενωμένη Ρωσία, ζήτησε η ταινία να απαγορευτεί στη χώρα. Εξάλλου είχαν προηγηθεί και οι απειλές ακραίων χριστιανών που έλεγαν ότι εάν προβληθεί στους κινηματογράφους “θα τους κάψουν.

Η ταινία χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού και από ό,τι φαίνεται θα παίξει στις αίθουσες.

Όμως οι ορθόδοξοι ακτιβιστές έχουν εμποδίσει την διεξαγωγή αρκετών προσβλητικών εκθέσεων στη Μόσχα τους τελευταίους μήνες.

Ο Πούτιν έχει καταδικάσει τις βίαιες απειλές, λέγοντας παράλληλα όμως ότι οι καλλιτέχνες δεν θα έπρεπε να προκαλούν με τη δουλειά τους τους πιστούς.

Η οργάνωση «Οι Μάρτυρες του Ιαχωβά στην Ρωσία» απαγορεύτηκε τον περασμένο Μάρτιο από το ρωσικό ομοσπονδιακό υπουργείο Δικαιοσύνης, μετά από σχετική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας.

Με την απαγόρευση αυτήν, η οργάνωση εντάχθηκε στον κατάλογο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τις κοινωνικές και θρησκευτικές οργανώσεις – οι οποίες στο ρωσικό νομικό σύστημα εκλαμβάνονται ως «Μη Κυβερνητικές» από την στιγμή που δεν έχουν άλλο αναγνωρισμένο νομικό ή θεσμικό καθεστώς – των οποίων η ύπαρξη και η δράση έχει απαγορευθεί λόγω «εξτρεμιστικής δραστηριότητας».

Οι Ιαχωβάδες στην Ρωσία εμφανίστηκαν το 1991, αμέσως μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ και έκτοτε οι σχέσεις τους με το μετασοβιετικό ρωσικό κράτος δεν ήταν και οι καλύτερες.

Ένας λόγος είναι η σοβιετική «κληρονομιά» της φοβικής κουλτούρας έναντι κάθε δυτικού «προϊόντος», διότι θεωρούνταν ως αντισοβιετικός «δούρειος ίππος».

Σε ορισμένες περιπτώσεις, όχι άδικα, κυρίως στην ακμή του «Ψυχρού Πολέμου».

Η απαγόρευσή τους πάντως προκάλεσε την αντίδραση πολλών οργανώσεων Ιαχωβάδων ανά τον κόσμο.

Η Εκκλησία, βέβαια, δεν έχει ζητήσει ποτέ την καταδίκη κανενός. Ούτε έχει δώσει μια άφεση αμαρτιών, όμως.

Εκπρόσωποί της σχολιάζουν πως “η συγχώρεση είναι δύσκολη υπόθεση.

Φυσικά πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμα του Χριστού, όμως σε μια κοινωνία υπάρχουν νόμοι που πρέπει να εφαρμόζονται”.

Επιπλέον οι ακραίοι Ορθόδοξοι θεωρούν πως ο νόμος αυτός προστατεύει τη Ρωσία από τους εφιάλτες που ζει η Ευρώπη, “με τους βίαιους μετανάστες και την παιδοφιλία – που έχουν προκύψει από τους νόμους που θέτει η φιλελεύθερη ευρωπαϊκή ελίτ που πιστεύει στον Σατανά”.

Δεν είναι, όμως, όλοι οι Ρώσοι χριστιανοί υπέρ του νόμου. Μάλιστα τον περασμένο μήνα, μια ομάδα χριστιανών ιερέων πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στην Αγία Πετρούπολη, ενάντια στον νόμο λέγοντας πως ο ίδιος αποτελεί μια προσβολή στην πίστη τους.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Σοκολόφσκι, Αλεξέι Μπουσμάκοφ, “εάν η Ρωσία συνεχίσει αυτό το μονοπάτι, μέχρι το 2030 θα θυμίζει την μεσαιωνική Ισπανία, όπου η Ιερά Εξέταση κυνηγούσε άπιστους και αιρετικούς”.

Κάποιος της ιδίας φράξιας, θα μου πει τι σε ενοχλεί από τα παραπάνω;;;

Όλα, αυτά τα γεγονότα δεν γίνονται τυχαία, είναι προγραμματισμένα από τη φράξια της νέας τάξης!

Το μόνο που θα πετύχουν είναι να οξύνουν και να διχάζουν τον λαό.

Δημιουργώντας σκόπιμα τρομοκράτες, όλων των ειδών που θα δικαιολογήσει την κρατική βια και την στέρηση ή αναστολή δημοκρατικών νόμων!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>