«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ υπάρχει στο διαδίκτυο, για να μπορεις να εκφράζεις την άποψή σου!

Αυτό το δικαίωμα το έχω και εγώ!

Δεν ήμουν και δεν είμαι χρυσή αυγή, αυτό το λέω όχι γιατί φοβάμαι την εγκάθετη βουλή και την πουλημένη δικαιοσύνη, αλλά γιατί εδώ και 20 χρόνια δεν ανήκω και δεν θέλω κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα!

Επί του θέματος Κασιδιάρη.

Όποιος δει το βίντεο, που η εγκάθετη βουλή με τα παγκόσμια ανθελληνικά όργανα, σε απειλούν να μην ανεβάσεις το βίντεο!!!

Γιατί;;;;;; Μα φυσικά διότι θα δει ο κάθε καλοπροαίρετος ότι ήταν στημένο να βγάλουν την χρυσή αυγή από αυτό που λένε κοινοβουλευτική δημοκρατία, ενώ στην πραγματικότητα ειναι εγκάθετη κοινοβουλευτική δικτατορία!

Ο κάθε καλοπροαίρετος θα δει ποιοι ειναι αυτοί που ετοιμάζουν εμφύλιο!

Και το ποιο ειρωνικό ειναι ότι αυτή η μούμια που παίζει το ρόλο του προέδρου της βουλής ωρύεται σαν τις Κατίνες της Συγγρού! Και μιλάνε για φασίστες και φασιστικές συμπεριφορές, όταν αυτοί διώκουν, αποκλείουν ένα πολιτικό φορέα, δηλαδή μια μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού!

Τώρα ποιοι ειναι φασίστες και ποιοι όχι θα το κρίνει η ιστορία, διότι ο Ελληνικός λαός βλέπει (Survivor) και δεν προκάμει να ασχοληθεί με τον χαμό της πατρίδος του!

Αφού το Κόμμα της χρυσής αυγής, ο πολιτικός φορέας ειναι φασιστικός, γιατί δεν το θέτουν στην ολομέλεια της βουλής να κηρυχθεί παράνομο μαζί με το λαό του που το στηρίζει – και να μην έχει δικαίωμα να συμμετέχει στις εκλογές;;;

Απλά πως θα έχουν όταν το χρειάζονται να κάνουν προδοτικούς θεατρινισμούς για να παραπλανούν τον λαό;;;

Αυτά που λέει ο Κασιδιάρης δεν μπορούν να αντικρουστούν μέσα σε αυτήν την εγκάθετη κοινοβουλευτική δικτατορία και ο σκηνοθετημένος αποκλεισμός τους βολεύει!

Εύχομαι ο Ελληνικός λαός να βάλει μυαλό και να μην πέσει στην παγίδα του σχεδίου που απεργάζονται οι ξένοι νταβατζήδες με το ντόπιο προδοτικό πολιτικό βόθρο , σε νέο και φρικτότερο εμφύλιο!

Η προειδοποίηση, ότι το βίντεο δεν ειναι καταχωρημένο – και όποιος το ανεβάσει, ειναι υπεύθυνος, σε πια χώρα έστω  και τυπικά που λέει ότι ειναι δημοκρατία συμβαίνει;;;

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτό το βίντεο είναι μη καταχωρισμένο. Σκεφτείτε καλά προτού το μοιραστείτε.

Δήλωση Ηλία Κασιδιάρη για το στημένο επεισόδιο από τα κόμματα του μνημονίου – ΒΙΝΤΕΟ

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2017 – 17:44

Ενώ τεκμηρίωνα την αντισυνταγματικότητα του μνημονίου, ένας βουλευτής – από αυτούς που παρέδωσαν την χώρα στους ξένους τοκογλύφους – με διέκοψε παράνομα και με προκάλεσε με σκαιό τρόπο, με σκοπό να δημιουργήσει βίαιο επεισόδιο, για να μην ακούει ο Λαός ότι η βουλή παραδίδει την Εθνική μας Κυριαρχία.

Τον απώθησα, ως όφειλα, για να περιφρουρήσω το δικαίωμά μου να μιλάω ελεύθερα εντός κοινοβουλίου. Δεν τον χαστούκισα, ούτε τον γρονθοκόπησα, όπως ψευδώς αναφέρουν τα κομματόσκυλα και τα κανάλια της διαπλοκής.

Στη συνέχεια αποχώρησα από την αίθουσα εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την άθλια συμπαιγνία όλων των μνημονιακών κομμάτων από Σύριζα μέχρι ΝΔ, που καταλύουν κάθε έννοια συνταγματικής νομιμότητας και έχουν υποδουλώσει την χώρα στα δεσμά των ξένων τοκογλύφων.

Ηλίας Κασιδιάρης, Βουλευτής Αττικής Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/dhlwsh-hlia-kasidiarh-gia-to-sthmeno-epeisodio-apo-ta-kommata-tou-mnhmoniou#ixzz4hAfV6GVY

Απάντηση από την χρυσή αυγή:

Απάντηση στους μνημονιακούς συνεταίρους του Σύριζα νεοδημοκράτες

Χείρα βοηθείας στον Σύριζα προσφέρει μονίμως η Νέα Δημοκρατία, αφού μαζί ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο στις 15 Αυγούστου 2015, και από κοινού θα εφαρμόσουν το τέταρτο μνημόνιο καταστροφής του Ελληνικού Λαού, όπως ρητά έχει δεσμευτεί ο πρόεδρός της ΝΔ στους ξένους τοκογλύφους.

Χρυσή Αυγή – Γραφείο Τύπου

Μοιραστείτε το!

3 comments to Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ υπάρχει στο διαδίκτυο, για να μπορεις να εκφράζεις την άποψή σου!

 • .
  .
  .
  ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΑ , ΣΚΕΨΗ , ΠΡΟΣΠΑΘΙΑ ……
  .
  .
  ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ……….
  .
  .
  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ
  .
  .
  ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ
  .
  .

  .
  .
  ΥΣ.
  .
  ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΩ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ…………
  .
  ΑΛΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΘΑΜΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙΝΟ – ΒΟΥΛΙΟΥ
  .
  ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ …………..
  .
  ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΓΩΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΟ
  .
  ΠΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;..
  .
  .
  .
  Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ.
  .
  ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΚΟΜΜΑ Ή ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
  .
  ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
  .
  ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!
  .
  .
  «Ταύτην την χώραν οἰκοῦμεν οὐχ ἑτέρους ἐκβαλόντες οὐδ’ἐρήμην καταλαβόντες οὐδ’ ἐκ πολλῶν ἐθνῶν μιγάδες συλλεγέντες, ἀλλ’ οὕτω καλῶς καὶ γνησίως γεγόναμεν, ὥστ’ἐξ ἧσπερ ἔφυμεν, ταύτην ἔχοντες ἅπαντα τὸν χρόνον διατελοῦμεν, αὐτόχθονες ὄντες».
  .
  (Ισοκράτης, «Πανηγυρικός», 24)
  .
  .
  “Κατοικούμε αυτήν την χώρα, χωρίς να διώξουμε άλλους από αυτήν, ούτε την καταλάβαμε έρημο, ούτε μαζευτήκαμε σ’ αυτήν μιγάδες από πολλά έθνη, απεναντίας, είναι τόσο καθαρή και γνήσια η ράτσα μας, από την οποία ξεφυτρώσαμε, ώστε σε αυτήν την χώρα που αντικρίσαμε το πρώτο φως, σε αυτήν εξακολουθούμε να κατοικούμε, διότι είμαστε Αυτόχθονες”.
  .
  ..
  .
  http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/

  ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ
  .
  ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
  .
  .
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

 • .
  .
  .
  Η ΥΣΧΙΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ
  .
  Είναι υπέροχο να σε στηρίζει η Φυλή σου .
  .
  Αλλωστέ αυτός είναι ο Σκοπός της Φυλής !
  .
  Πρέπει να είναι Ενωμένη και να συμπαραστέκεται στα Μέλη της .
  .
  Όλοι στην Φυλή πρέπει να προσέχουν να μην δημιουργούν προβλήματα .
  .
  Το κάθε Μέλος της να Σέβεται την ζωή των υπολοίπων .
  .
  Δυστυχώς οι περισσότεροι μένουν στα λόγια . . . και δεν το εφαρμόζουν στην πράξη .
  .
  Και κατά συνεπεία δεν προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα .
  .
  Και θέτουν σε κίνδυνο την Ύπαρξη και την συνέχεια της Φυλής ……………..
  .

  ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ
  .
  .
  ΒΙΝΤΕΟ
  .
  Ίων Δραγούμης (εκπομπή Φρέντυ Γερμανού)
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=Q0sTpN45hL4
  .
  Δημοσιεύτηκε στις 22 Δεκ 2012
  .
  Δείτε πως ειπώθηκε για πρώτη φορά στην Ελληνική τηλεόραση η ιστορία του Ίωνα Δραγούμη.
  “Εκπομπές που αγάπησα” του αείμνηστου Φρέντυ Γερμανού.
  .
  https://scontent.fath1-2.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/970651_465143506915272_1985794582_n.jpg?oh=083ecc0a6d0c86149b4c79d9d073bcc6&oe=5942DE63

  “…Ἕνα ἔθνος ἄξιο θὰ πασκίζει πάντα νὰ περιμαζωχτεῖ σ’ ἕνα κράτος δικό του γιὰ νὰ ζήσει καὶ νὰ κυριαρχήσει, ὅπως κάθε ζωντανὸς ὀργανισμὸς τὸ θέλει, μά, ὅταν δὲν τὸ μπορεῖ ἢ δὲν τὸ καταφέρνει ὁλοκληρωτικά, θὰ κοιτάζει νὰ φυλάγεται τουλάχιστο ὅπως ὅπως ἀπὸ τὸ χαμὸ τοῦ ἑαυτοῦ του…
  …Τὸ ἔθνος εἶναι ἀνάγκη νὰ ζήσει μὲ ὁποιαδήποτε πολιτικὴ μορφὴ ἢ μὲ πολλὲς μορφὲς καὶ ξένες ἴσως, καὶ κομματιαστὰ ἀκόμη, ἂν δὲν γίνεται ἀλλιῶς, γιὰ νὰ δημιουργήσει κάτι. Γιατὶ τὸ ἔθνος εἶναι ἡ ζωὴ καὶ θέλει νὰ δημιουργήσει. Μονάχα τὸ ἔθνος μπορεῖ νὰ δημιουργεῖ, αὐτὸ ἔχει τὴ χάρη τούτη…
  …Ποιὸς εἶναι τῶν ἐθνῶν ὁ σκοπὸς ὁ τελικός, πὲς τὸν προορισμό, πὲς τὸν ἀποστολή, πὲς τὸν ἀνάγκη; Ὁ πολιτισμός! Νά, ἔργο ἄξιο γιὰ τὰ ἔθνη, ἔργο ἀνθρωπιστικό, ἔργο ἀληθινὰ ἀνθρώπινο. Νά, ἡ δικαιολογία τῶν ἐθνῶν. Νά, πὼς τὰ ἔθνη εἶναι χρήσιμα στὴν ἀνθρωπότητα. Νά, πὼς ξεπερνοῦν τὰ σύνορά τους, ξεχειλίζουν, πλαταίνουν, ὑψώνονται, γεμίζουν καὶ κατακτοῦν τὸν κόσμο. Νά, πὼς εἶναι ὄμορφα τὰ ἔθνη καὶ νά, ποὺ ἔσφαλε ὁ Χριστὸς καὶ ὁ Κάρολος Μὰρξ πολεμώντας τὰ ἔθνη. Τοῦ ἔθνους τὸ ἄνθισμα καὶ ὁ καρπὸς ὁ ὡραῖος εἶναι ὁ πολιτισμός…
  …Μὰ δὲν μπορεῖ νὰ εἶναι σημαντικὸ ἕνα ἔθνος χωρὶς κάποια μεγάλη ἰδέα, ποὺ σύμφωνα μ’ αὐτὴ νὰ ἐνεργεῖ, ποὺ νὰ ἔχει πλαστεῖ ἀπ’ τὰ σπλάχνα του καὶ νὰ τὸ τραβὰ ἔπειτα αὐτὸ τὸ ἴδιο πρὸς τὴν ἐκπλήρωσή της. Τὰ ἔθνη γιὰ νὰ μεγαλουργήσουν καὶ νὰ κυριαρχήσουν ἀνάμεσα στὰ ἄλλα ἔθνη σὲ τόπους καὶ σὲ χρόνους, κάτι μεγάλο πρέπει νὰ βάλουν μὲ τὸ νοῦ τους καὶ νὰ τὸ ἀποζητοῦν, ἀλλιῶς δὲν εἶναι ἄξια γιὰ μεγάλα ἔργα καὶ θὰ ἀπομείνουν δοῦλοι ἄλλων ἐθνῶν, δοῦλοι πολιτικὰ ἢ πνευματικὰ καὶ ψυχικά. Ὄχι νὰ μεγαλοπιάνονται, γιατὶ ἔτσι κάνουν οἱ μικροί, μὰ σύμφωνα μὲ μία παράδοση δική τους νὰ βλέπουν καὶ νὰ θέλουν μεγάλα… ”
  Ἴων Δραγούμης
  (“ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ”)
  “Ο καθένας πρέπει να φαντάζεται οτι αυτός πρέπει να σώσει το Έθνος του. Ο καθένας γεννήθηκε σωτήρας του Έθνους του, λίγοι όμως ξέρουν οτι γεννήθηκαν τέτοιοι, δηλαδή πως αυτοί θα το σώσουν, αν θέλουν. Πρέπει να φαντάζομαι πως ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΜΟΝΟ εξαρτάται η σωτηρία του Έθνους μου και πώς, αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα υπήρχε κανένας άλλος που να το σώσει, ή ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΖΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, αλλά να φαντάζομαι, μόνο πώς εγώ, έχω το μεγάλο χρέος της σωτηρίας.”
  -Ίων Δραγούμης-

  Εγώ θα σώσω το έθνος μου; Εναντίον όλων των ισχυρών;
  «Μου αρέσει να ζω μέσα στο έθνος μου για τον εαυτό μου κι ακουμπώντας επάνω του να γίνομαι πιο άνθρωπος, δηλαδή κάτι περισσότερο ή τελειότερο από τον άνθρωπο. Ο καθένας γεννήθηκε σωτήρας του έθνους του. Λίγοι όμως ξέρουν πως γεννήθηκαν τέτοιοι, δηλαδή πως αυτοί θα το σώσουν, αν θέλουν. Πρέπει να φαντάζομαι πως από μένα μόνο εξαρτάται η σωτηρία του έθνους. Και αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα ήταν κανένας άλλος που να το σώσει. Ή να μην κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι και να φαντάζομαι πως μόνο εγώ έχω το μεγάλο χρέος της σωτηρίας».
  -Ίων Δραγούμης-
  Ίων Δραγούμης σημαίνει ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ εναντίον του φιλελευθερισμού:
  “Είναι ανοιγμένος τώρα μπροστά στα θολωμένα μάτια σας και στα μυαλά σας τα σκοτισμένα, ένας δρόμος αληθινός. Δρόμος ζωής και πολέμου. Αν θέλετε πάρετέ τον. Αν δεν σας αρέση πάλι τούτος, βρίσκονται κι άλλοι, αληθινοί και αυτοί, δρόμοι ζωής και πολέμου. ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ. Ειδεμή σαπίστε εκεί που είσθε.”
  “Γιατί να πασκίζουν να μιμηθούν ξένα μοντέλα κα ξένες τεχνοτροπίες; Γιατί να θέλουν και καλά να κοιτάζουν με ξένα μάτια, όταν είναι τόσο εύκολο τα δικά τους μάτια να ανοίξουν ορθάνοιχτα και να κοιτάξουν γύρω; Θάβρουν ό,τι θέλουν, φτάνει να προσέξουν, και, άμα αισθανθούν τα πράγματα που βλέπουν, θα τα εκφράσουν με το πινέλο τους καλύτερα από κάθε ξένο.”
  (Ίων Δραγούμης “Ο Ελληνισμός μου και οι Έλληνες”)
  “Μέσ’ στην πατρίδα δεν είμαι απλός ταξιδευτής, γιατί οι στιγμές είναι πολύτιμες, μέσ’ στην πατρίδα ταξιδεύω δουλευτής, μέσ’ στην πατρίδα θυμούμαι περασμένα, τωρινά κι ερχόμενα και πρέπει να είμαι δεσμός των παλιών με τα μελλούμενα.”
  (Ίων Δραγούμης “Μαρτύρων και ηρώων αίμα”)
  “Του Ρωμιού δεν του λείπει η αξιοσύνη να κυβερνιέται πολιτικά ο ίδιος, μα πρέπει μονάχα πρώτα να νιώσει με τι τρόπο έζησαν και ζουν οι Έλληνες στον κόσμο, ποιος κοινωνικός οργανισμός τούς βαστά. Οι Έλληνες ζουν πάντα σε κοινά ιδιοκυβέρνητα. Λοιπόν ο Έλληνας ή οι Έλληνες που θα κυβερνήσουν πολιτικά τους Έλληνες πρέπει όχι να καταστρέψουν τα κοινά αυτά, παρά να τα αφήσουν, να τα περιποιηθούν, να τα μεταχειρίζονται, να τα εκμεταλλεύονται πολιτικά. Μ’ άλλα λόγια είναι ανάγκη να κάνουν ίσα ίσα το αντίθετο από κείνο που έκανε ως τώρα το Ελλαδικό κράτος.”
  Ίων Δραγούμης (Κοινότης, έθνος και κράτος. Γνώμαι του Ίωνος Δραγούμη 1907-1919, 1923)

  “Δεν τους χρειάζομαι τους ανθρώπους των λεγόμενων «νέων ιδεών». Ανθρώπους νέων χαρακτήρων και νέας υγείας μπορείτε να μου φτιάσετε; Αυτό θέλω. Οι ιδέες πάντα θα έρχονται, είτε νέες είτε παλιές. Ο άνθρωπος πάντα ιδέες θα σκαρώνει, μη φοβάστε. Και δεν έχει σημασία αν είναι νέες ή παλιές. Θα είναι πάντα νέες αν προέρχονται από ανθρώπους υγιεινούς και με χαραχτήρα. Οι ιδέες είναι η αντανάκλαση της ζωής, της κάθε κατάστασης τους ανθρώπου, σα μια αίγλη γύρω από τον άνθρωπο, μια φωτοβολή που απ’ αυτόν βγαίνει.”
  Ίων Δραγούμης (Φύλλα ημερολογίου. Μάης 1914)

  “Τίποτε δεν είναι αδύνατο. Τα δυνατά από τα αδύνατα τα ξεχωρίζει μια ψιλή ψιλή γραμμή. Μα είμαστε τόσο κολλημένοι κάτω στα εύκολα, τόσο μουδιασμένοι που δεν μπορούμε να πηδήξουμε από πάνω από την ψιλή γραμμή.”
  Ίων Δραγούμης (“Μαρτύρων και ηρώων αίμα”)

  “Ο Ίων Δραγούμης κι ο Πέτρος Βλαστός είναι, θαρρώ, οι δυο άνθρωποι που περισσότερο τίμησα και αγάπησα στη ζωή μου.”
  Νίκος Καζαντζάκης
  “Η ελευτεριά καταχτιέται, δε χαρίζεται από άλλους.”
  Ίων Δραγούμης (Όσοι Ζωντανοί)

  – Δεν ήξερα πως είναι τόσο κακοί οι άνθρωποι.
  – Δεν είναι κακοί, είναι μέτριοι και τούτο είναι το χειρότερο. Μακάρι να ήταν κακοί.
  Ίων Δραγούμης (“Μαρτύρων και Ηρώων αίμα”)
  «Ο ελληνισμός είναι μια οικογένεια από κοινότητες. Το έθνος μας ολάκερο πάλι με κοινότητες πρέπει να κυβερνηθεί, και μόνο με κοινότητες θα προκόψει.»
  Ίων Δραγούμης

  «…Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους του Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και σωπαίνει…».
  -Ίων Δραγούμης-

  Το κράτος χρησιμεύει διά την αυτοσυντηρησίαν της φυλής, που είναι απείρως πολυτιμοτέρα από την απλήν αυτοσυντηρησίαν του κράτους. Διότι τα κράτη δεν δημιουργούν τίποτε, μόνον συντηρούν και υποβοηθούν, τα έθνη όμως δημιουργούν πολιτισμούς.
  (Ίων Δραγούμης “Προγραμματικοί πολιτικοί στοχασμοί”, Πολιτική Επιθεώρησις, 1916.)

  «Ο σκλάβος μονάχα με το να πολεμά γίνεται ελεύθερος.»
  Ίων Δραγούμης (Σαμοθράκη)

  «… Η “φρονημάδα” είναι των πολλών, αυτή μας έφαγε και μας τρώει. Την “τρέλλα” θέλω εγώ, αυτή με καθαρίζει από τα τρισβαριά και βρώμικα κατακαθίσματα που αφήνει μέσα μου περνώντας η σημερινή, η ταπεινωμένη ελληνική ζωή και με φαρμακώνει.
  Η τρέλλα έχει μάτια και βλέπει. Η “φρονιμάδα” είναι τύφλα. Τρελλοί ήταν οι προφήτες και γνωστικά τα ξεπεσμένα πλήθη.
  Τον Ασυμβίβαστο ζητώ και τον Σκληρό, γυρεύω τον Τρελλό, τον Σιδερένιο, τον Αλύγιστο.
  Αυτού τα μάτια και τα λόγια και την κίνηση και τη σιωπή ακολουθώ. Σ’ αυτού τον ρυθμό τη ζωή μου τονίζω»
  Ίων Δραγούμης

  «Ο καθένας πρέπει να ξέρει ότι σ’ αυτόν έλαχε να σώσει το Έθνος του, έτσι θα προσπαθήσουν πολλοί και θα το σώσει όποιος μπορέσει…
  Δε με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το Έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα ίσα πονώ.
  Για την κυβέρνηση μού έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό… Όταν ένας του Γένους δε θέλει να χαθεί το Γένος, πώς μπορεί το Γένος να χαθεί;
  Αφού εγώ δεν το θέλω, πώς μπορεί να χαθεί το Έθνος μου;»
  Ίων Δραγούμης

  «Οι Έλληνες φοβούνται τους βαρβάρους που θέλουν κάθε τόσο να τους φάνε. Και για να σωθούν απ’ αυτούς, πρέπει να είναι έτοιμοι πάντα, στρατιώτες, φύλακες, φρουροί και σκοποί για να φυλάσσουν την ελληνική φυλή και τα ελληνικά τα χώματα.
  Για να μπορούν να έχουν ιδέες και να χαίρονται μ’ αυτές οι Έλληνες, πρέπει να ζουν ως Έλληνες και για να ζουν ως Έλληνες πρέπει να κατατροπώνουν βαρβάρους πάντα. Γι’ αυτό η ελληνική φυλή πρέπει να είναι και στρατιωτική και ποτέ να μην παύσει να είναι τέτοια.»
  Ίων Δραγούμης

  «Θέλω να είμαι ωραίο δείγμα ανθρώπου Έλληνος. Να σκοπός μιας ζωής! Δουλεύοντας για τον Ελληνισμό, δουλεύω για τον εαυτό μου. Θέλω να ξοδέψω την ψυχή μου μέσα στο έθνος μου, σε μια αλληλεγγύη με τους ομοφύλους μου».
  Ίων Δραγούμης

  «Όταν έγινε κράτος η Ελλάς, δεν ήταν ανάγκη, δεν έπρεπε να καταστρέψουν τις κοινότητες και να κάμουν δήμους. Οι κοινότητες ήταν αποτέλεσμα ζωής ελληνικής πολλών ετών, ήταν τύπος ελληνικής υπάρξεως. Χαλνώντας τις κοινότητες χαλάσαμε κάτι στερεό, κάτι που ζούσε, κάτι που ήταν φυσικό».
  Ίων Δραγούμης

  «Ας λείψη το κράτος, που θα της είναι εμπόδιο ή θα παραμορφώνη την εθνική ψυχή. Αν το κράτος στενοχωρή το έθνος, πρέπει αναγκαστικά ή να αλλάξη μορφή ή να χαθή. Το κράτος, που εμποδίζει τη φυσιολογία του έθνους, είναι περιττό και βλαβερό.»
  Ίων Δραγούμης

  «Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από την βρώμα όπου κυλιούμαστε, θα μας σώσει από την μετριότητα και από την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε…»
  Ίων Δραγούμης, («Μαρτύρων και Ηρώων αίμα», 1907)

  «Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τους μπάτσους του Τούρκου, που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις και σωπαίνει…»
  -Ίων Δραγούμης-

  “Οι κουρασμένοι κάνουν κοινωνίες εβραίικες με μόνο σκοπό τη γενική αλληλοβοήθεια, οι κουρασμένοι, που δεν έχουν πια ορμές, παρά μόνο γούστα, οι κουρασμένοι, που μόνο τη ζωούλα τους κοιτάζουν, που αλτρουίζουν μόνο για να υπηρετήσουν καλλίτερα το μικροσυμφέρο τους, οι κουρασμένοι, που βαστιούνται από τα χέρια σε μιαν αλληλεγγύη, γιατί φοβούνται να περπατήσουν μοναχοί τους, μην τύχη και κοπιάσουν πάρα πολύ, οι κουρασμένοι, που το στρατιωτικό γι’ αυτούς είναι βάσανο, γιατί δεν υπηρετεί τη ζωούλα τους, οι κουρασμένοι, που εχθρούς δεν έχουν.”
  -Ίων Δραγούμης, “Όσοι ζωντανοί”-
  ” Όσο τα έθνη μεταμορφώνονται σ’ απλές κοινωνίες ανθρώπων, τόσο φτωχότερα καταντούν, τόσο δηλαδή λιγότερες απαιτήσεις ανθρώπων κι ορμών μπορούν να ευχαριστήσουν. Και εκείνα τα έθνη φτωχαίνουν και καταντούν κοινωνίες όπου όλοι οι άνθρωποι ισοπεδώνονται μικραίνοντας και γενάμενοι φιλήσυχοι, χωρίς ορμές πολλές και έντονες, χωρίς πλούτη από νιάτα, δίχως τρέλλα και λαχτάρες και καρδιοχτύπια, δίχως τυχοδιωκτική όρεξη, χωρίς λάμψη, χωρίς πολεμική μανία. Οι κουρασμένοι κάνουν κοινωνίες εβραικές, με μόνο σκοπό τη γενική αλληλοβοήθεια, οι κουρασμένοι, που μόνο τη ζωούλα τους κοιτάζουν, που αλτρουίζουν μόνο για να υπηρετούν καλλίτερα το μικροσυμφέρον τους, οι κουρασμένοι, που βαστιούνται απ’ τα χέρια σε μια αλληλεγγύη, γιατί φοβούνται να περπατήσουν μοναχοί τους, μην τύχει και κοπιάσουν πάρα πολύ, οι κουρασμένοι που το στρατιωτικό γι’ αυτούς είναι βάσανο, γιατί δεν υπηρετεί τη ζωούλα τους, οι κουρασμένοι, που εχθρούς δεν έχουν”.
  Ίων Δραγούμης.
  “Να βλέπει κανείς τους δεσμούς του. Αυτό θα πει ελευθερία.” -Ίων Δραγούμης-

  «Ο εθνικισμός είναι μορφή ενέργειας. Όλοι λοιπόν οι ενεργητικοί άνθρωποι είναι εθνικιστές, είτε το ξέρουν είτε όχι. Ο διεθνιστής είναι στοιχείο θανάτου για το έθνος του». ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
  .
  .
  .
  Ίων Δραγούμης – «Ένας του Γένους»
  23 Δεκεμβρίου 2016
  http://elamcy.com/wp-content/uploads/2016/12/2d905cac065bd7263b23cf06dbcfe494_xl__article.jpg
  «Άλλα κράτη αρπάζουν πολιτείες και χώρες και εμείς και εκείνα που είναι δικά μας δεν τα κρατούμε. Σκιαζόμαστε μη μας πουν οι Ευρωπαίοι πως δεν είναι δικά μας…
  Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το Έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια• άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σ’ όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει ό,τι γίνει. Ξυπνώ κάθε ύπνο, κεντρίζω κάθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω κάθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή.
  Ποιος τον μέλει για την κυβέρνηση την ελληνική; Ποιος μπορεί να ενδιαφέρεται γι’ αυτήν; Τι με νοιάζει αν κινδυνεύει να πέσει η Κυβέρνηση, ο Βασιλιάς, οι Βουλευτές, οι Υπουργοί και να ποδοπατηθεί το Σύνταγμα και η καθολική ψηφοφορία και να μείνει στους δρόμους ο τμηματάρχης, ο ψηφοφόρος, ο νομομηχανικός – αφού ξεχνούν το Έθνος; Τι αντιπροσωπεύει η ελληνική κυβέρνηση; Βέβαια όχι το Έθνος. Αν το αντιπροσώπευε, έπρεπε να είχαμε προ πολλού απελπισθεί. Οι Έλληνες κοντεύουν να πιστέψουν πως το ελληνικό το κράτος είναι πραγματικότητα. Και εγώ αρνούμαι την πραγματικότητα αυτή. Οι Έλληνες πάνε να πιστέψουν πως η αλήθεια είναι το κράτος και το κράτος η αλήθεια. Και όμως μπορεί η ελληνική αλήθεια να είναι κάθε άλλο παρά το κράτος, να είναι κάτι που να μην το βλέπουν οι πολλοί και όμως να υπάρχει…
  Γιατί βλέπω άλλα φώτα εγώ και άλλα οι πολλοί; Δεν είναι εύκολο να φωτίσω το Έθνος μου; Γιατί είμαι μόνος κατάμονος. Όταν ένας του Γένους δεν φοβάται, πως μπορεί και φοβάται το Γένος; Όταν το Γένος φοβάται, πως ένας του Γένους δεν φοβάται; Εγώ να φοβηθώ δεν μπορώ, πώς να κάμω το Έθνος μου ατρόμητο;
  .
  .
  .
  Όταν ένας του Γένους δεν θέλει να χαθεί το Γένος, πώς μπορεί το Γένος να χαθεί; Αφού εγώ δεν το θέλω, πώς μπορεί να χαθεί το Έθνος μου;
  .
  .
  .
  Οι δικοί μας οι αντάρτες είμαστε εμείς, συ και εγώ, και ο άλλος, φθάνει να το θέλουμε.
  Η επιτυχία θα έλθει άμα δεν την συλλογίζεστε. Θα έλθει άμα συλλογίζεσθε πάντα το σκοπό: Μας φτάνουν πια οι μάρτυρες. Χρειάζονται ήρωες. Γενείτε ήρωες».
  *Απόσπασμα από το συγγραφικό έργο του Ίωνα Δραγούμη «Μαρτύρων και Ηρώων Αίμα». Είναι το πρώτο βιβλίο που συνέγραψε το 1907, εμπνεόμενος από τον Μακεδονικό Αγώνα, το οποίο και είχε αφιερώσει στον γαμπρό του Παύλο Μελά. Πρόκειται για ένα βιβλίο με έντονο αυτοβιογραφικό χαρακτήρα, στο οποίο εκφράζεται ξεκάθαρα τόσο η πολιτική του ιδεολογία, όσο και η φλογερή του Αγάπη προς την Πατρίδα και η Πίστη του στις αιώνιες αξίες του Έθνους και του Ελληνισμού.

  Αντεπίθεση
  http://elamcy.com/2016/12/23/ion-dragoumis-enas-tou-genous/

 • .
  .
  .
  ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ
  .
  ΒΙΝΤΕΟ
  .
  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
  .
  https://www.youtube.com/watch?v=Lr_wR3hc6BA
  .
  Δημοσιεύτηκε στις 15 Απρ 2013
  .
  .
  Πάντα οι δούλοι έβρισκαν εύκολο να ξεπουλάνε την ελευθερία τους!
  Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2017
  https://3.bp.blogspot.com/-LB6EMvxtgoo/WKXpyeF-qbI/AAAAAAAApqU/ND2X2YO36-s9pCKIwf0xnyXXxCUjwCh4ACLcB/s400/%25CE%2591%25CE%25BB%25CF%2585%25CF%2583%25CE%25AF%25CE%25B4%25CE%25B14.jpg

  Αλλάζουμε τον εαυτό μας – Αλλάζουμε τον κόσμο: Η αρχή.

  Γιατί αισθανόμαστε σα να πέφτουμε συνεχώς σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο;

  Γιατί δεν αντιδρούμε;

  Γιατί δεν κάνουμε κάτι;

  Ερωτήματα που διατυπώνονται από πολλούς.

  Ερωτήματα που μοιάζουν να μην έχουν απαντήσεις.

  Σημαντικό είναι να αντιληφθούμε ότι υπάρχει το πρόβλημα.

  Ότι κάτι δεν πάει καλά.

  Μπορεί να μοιάζει περίεργο σε κάποιους, αλλά δεν έχουν όλοι αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει.

  Κι αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Ανθρωπότητα (κι όχι μόνο η Ελλάδα, πρέπει να το αντιληφθούμε αυτό) διαβαίνει άλλον ένα Μεσαίωνα.

  Πιο «εκλεπτυσμένο» αυτή τη φορά: δίχως Ιερά Εξέταση, κρεμάλες ή βασανιστήρια.

  Η συνειδητοποίηση ότι ο πολιτισμός μας, παρά τις εκρηκτικές τεχνολογικές εξελίξεις, οπισθοδρομεί δεν ξαφνιάζει τους πνευματικούς ανθρώπους (τους πραγματικά πνευματικούς, όχι αυτούς που εμπορεύονται την τέχνη, την επιστήμη ή τη θρησκεία για τριάντα αργύρια ή για να γίνουν φίρμες του σύγχρονου μάρκετινγκ).
  .
  .
  .

  Δεν ξαφνιάζει, διότι η τεχνολογική εξέλιξη, η υπερκατανάλωση, η πληθώρα υλικών αγαθών (που, όμως υφίσταται για λίγους) δεν συμβαδίζει με την ανάπτυξη της πνευματικότητας.
  .
  .
  .
  .

  Πάντα οι δούλοι έβρισκαν εύκολο να ξεπουλάνε την ελευθερία τους (και, συνεπακόλουθα τον αγώνα για την αποκτήσουν ή να τη διατηρήσουν) για ένα πιάτο φαί, για μια στέγη κι ένα κρεβάτι να κοιμηθούν.
  .
  .
  .
  .

  Πολύ απλά, σήμερα ξεπουλάνε την ελευθερία τους για υλικά αγαθά ακόμα πιο εντυπωσιακά: ένα ακριβό αυτοκίνητο, μια τεράστια τηλεόραση, ένα πανάκριβο κινητό τηλέφωνο.

  Η λογική είναι ακριβώς η ίδια.

  Πάντα οι ανελεύθεροι άνθρωποι συνδέονται περισσότερο με τα πράγματα, παρά με το συνάνθρωπό τους.

  Το πρώτο προϋποθέτει απλώς μια σχέση κατοχής.

  Το δεύτερο απαιτεί αληθινό «δέσιμο», σκληρή δουλειά κι ευθύνη για να διατηρεί τη σχέση του με το συνάνθρωπό του, πραγματική αλληλεγγύη (όχι από την άλλη που αποσκοπεί στην κονόμα), κοινούς αγώνες, αυτοθυσία για έναν ανώτερο σκοπό (που σημαίνει να θυσιάζεται για κάτι που ξεπερνά τις εγωιστικές του ανάγκες).

  .
  .

  Γι’ αυτό και οι ελεύθεροι άνθρωποι γνωρίζουν να αγωνίζονται για ιδεώδη, ιδανικά κι αξίες.
  .
  .

  Οι ανελεύθεροι μοχθούν μόνο για την καθημερινή τους, αποκλειστικά εγωιστική, επιβίωση.

  Να λοιπόν τι συμβαίνει:

  οι περισσότεροι ζούμε ως Πλατωνικοί δεσμώτες σ’ ένα σπήλαιο, δεμένοι χειροπόδαρα.

  Οι πεποιθήσεις μας εδράζονται σε σκιές και είδωλα, καθιστώντας μας ανίκανους να αντικρίσουμε την αλήθεια.

  Οι «ταχυδακτυλουργοί» του σύγχρονου πολιτικού μάρκετινγκ κουνάνε μπροστά στα μάτια μας ό, τι θέλουν να πιστέψουμε.

  Αποκαλούν τα δεσμά μας «μεταρρυθμίσεις», «αειφόρο οικονομική ανάπτυξη»
  .
  .

  καθότι πάντοτε στην ιστορία, οι αλυσίδες βαφτίζονται με ωραίες, βαρύγδουπες λέξεις.
  .
  .

  Η δουλεία μπορεί να αλλάζει τους όρους εφαρμογής της, αλλά διακρίνεται πάντα από μια βασική σταθερά:

  δεν θέτει ποτέ στους ανθρώπους κάποια εναλλακτική πρόταση.
  .
  .
  .

  Το δίλημμα «Ελευθερία ή Θάνατος» τέθηκε από τους αποφασισμένους Έλληνες επαναστάτες, όχι από τους Τούρκους δυνάστες.
  .
  .
  .

  Οι τελευταίοι απλώς έσφαζαν κι έπνιγαν στο αίμα όλες τις απόπειρες εξέγερσης.

  Πώς, όμως μπορούμε να φτάσουμε στο σημείο να θέσουμε τα δικά μας διλήμματα;

  Ποια μπορεί να είναι αυτά; Αυτό θέλει, καταρχήν, προσωπική μεταστροφή.

  Θέλει πραγματική αλλαγή.

  Θέλει να δούμε και να αναγνωρίσουμε, πίσω από τις βαρύγδουπες λέξεις, τις αλυσίδες μας.

  Να τις αντικρίσουμε όχι υπό το πρίσμα της «πολιτικής ορθότητας», αλλά υπό το πρίσμα του πραγματικού Λόγου, της λογικής σκέψης.

  Δύσκολο.

  Αλλά ο κόσμος δεν αλλάζει ποτέ από κάποιους άλλους.

  Αλλάζει πρώτα από μας τους ίδιους.

  «Έτσι αλλάζει ο κόσμος: ένας άνθρωπος κάθε φορά», λέει ένα γνωστό απόφθεγμα.

  Κι ο άνθρωπος που χρειάζεται να αλλάξει πρώτα, είναι πάντα αυτός που κοιτάμε στον καθρέφτη.

  Αλλάζουμε τον εαυτό μας – Αλλάζουμε τον κόσμο.

  Δίχως το πρώτο, απλά παραμένουμε θεατές άβουλοι, δεσμώτες, κυριευμένοι από έναν άκρατο μεσσιανισμό, που πάντα συνοψίζεται στο δόγμα «κάποιος άλλος θα μας σώσει».

  Ο Δημήτρης Ε. Γκίκας είναι Φιλόλογος, Μ.Α.,
  Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας & Φιλοσοφίας της Τέχνης

  Επιστημονικός Συνεργάτης περιοδικού “Ιστορικά Θέματα”

  Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού Δήμου Καλλιθέας

  Δημήτρης Γκίκας

  http://koinosparanomastis.blogspot.gr

  http://aegeanhawk.blogspot.gr/2017/02/blog-post_41.html

  .
  .
  .
  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
  .
  .
  .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>