Όταν τα ανθρωποειδή τέρατα γίνονται ανικανοποίητα θα προσπαθήσουν να αφανίσουν οτιδήποτε ηθικό, ιδανικό και ανθρώπινο επάνω στην γη.
Εμείς θα τους αφήσουμε;;;
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στον κόσμο είναι πως οι ανόητοι και οι φανατικοί νιώθουν πάντοτε σίγουροι για τον εαυτό τους, ενώ οι σοφοί γεμίζουν αμφιβολίες».
Μπέρτραν Ράσελ
Αιτίες χθες-σήμερα-αύριο που οδηγούν στην τρέλα του αφανισμού του ανθρώπου!
Αγαπητοί αναγνώστες παρακάτω σας έχω μερικές διαχρονικές πληροφορίες για τους παγκόσμιους δολοφόνους, μαριονέτες του τραπεζικού συστήματος!
Θα σας μεταφέρω την εμπειρία μου με τα τρέχοντα γεγονότα από τους δυο μεγαλύτερους δολοφόνους των λαών!
Για αυτά τα απάνθρωπα εγκληματικά πολιτικά συνονθυλεύματα δυστυχώς, εξαρτάτε η ειρήνη στην γη!
Είναι δυο λαοί που έχουν δημιουργηθεί από αλλόφυλους δολοφόνους όλων των εθνών!
Αυτό μας δείχνει ότι το μόνο που κρατά ενωμένο αυτό το εγκληματικό συνονθύλευμα είναι το μίσος του για τον άνθρωπο και τα συμφέροντά τους!
Από αυτό το εγκληματικό συνονθύλευμα λείπει η ηθική η ανθρωπιά και αυτό που ξεχωρίζει τον άνθρωπο από τα ζώα!!!
Δεν είναι τώρα καιρός να κάνω ανάλυση, τη σημαίνει Αμερική, Ρωσία, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και άλλες επεκτατικές χώρες, που έχουν κάνει ολόκληρα ξεκληρίσματα λαών!
Τώρα αυτό που θέλω να αναφέρω με βεβαιότητα είναι ότι η Αμερική και η Ρωσία έχει μια σκακιέρα και εμείς είμαστε τα πιόνια!
Όλα αυτά που γίνονται είναι παιχνίδια για την επιβεβαίωση των επεκτατικών τους σχεδίων!
Τώρα θα δείτε πως θα κοροϊδέψουν τους φοβισμένους λαούς, η Ρωσία θα κάνει πλάτες στην Αμερική στο θέμα Βόρειο Κορέα – και η Αμερική θα κάνει πλάτες στο θέμα Συρία!
Και οι κατακόμβες φρίκης θα συνεχιστούν στο όνομα της τρομοκρατίας, που είναι δική τους κατασκευή για να επιβάλουν στην ανθρωπότητα απάνθρωπους νόμους – και αφαιρώντας κάθε δικαίωμα του ανθρώπου να αντισταθεί!
Οι συνέπειες των πολέμων είναι ανυπολόγιστες σ’ όλους τους τομείς: κοινωνικό, πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό.
Με τους πολέμους διαπράττονται εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής αλλά και της ηθικής υπόστασης και της αξιοπρέπειας του ατόμου.
Χάνονται μαζικά ανθρώπινες ζωές, ενώ το σωματικό άλγος από τους τραυματισμούς και η ψυχική οδύνη από την κυριαρχία του φόβου, της ανασφάλειας, του πόνου για την απώλεια των αγαπημένων είναι ανείπωτα.
Προκαλούνται ασθένειες και γενετικές ανωμαλίες σε περίπτωση χρήσης χημικών ή ραδιενεργών ουσιών, ενώ ο άνθρωπος αποκτηνώνεται, διαφθείρονται οι συνειδήσεις, εφόσον το ένστικτο της αυτοσυντήρησης οδηγεί σε βία και αγριότητα και η βαρβαρότητα επικρατεί της ευγένειας.
Οι ηθικοί δεσμοί ατόμων και λαών καταλύονται.
Φυσικά, δεν είναι χωρίς σημασία και οι υλικές και οικονομικές συνέπειες.
Οι πολεμικές δαπάνες απομυζούν τους κρατικούς προϋπολογισμούς, ενώ οι λειτουργίες της οικονομικής ζωής αναστέλλονται, επιφέροντας τον οικονομικό μαρασμό.
Σειρά έχουν οι επιπτώσεις στον πολιτισμό.
Καταστρέφονται μνημεία που αποτελούν την πολιτιστική κληρονομιά ενός λαού, αναστέλλεται η καλλιέργεια των γραμμάτων και των τεχνών, οπισθοδρομούν οι επιστήμες, με εξαίρεση αυτές που έχουν άμεση εφαρμογή στον πόλεμο.
Οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, ειδικά σήμερα με τη χρήση σύγχρονων χημικών ή ραδιενεργών όπλων, είναι ανεπανόρθωτες.
Καταστρέφεται σε βάθος χρόνου η χλωρίδα και η πανίδα, μολύνεται το έδαφος, ο αέρας και τα ύδατα, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής του πλανήτη.
Οι συνέπειες εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, πάντως μία πυρηνική βόμβα ενός μεγατόνου (που θεωρείται σχετικά μικρή) θα μπορούσε να προκαλέσει εγκαύματα πρώτου βαθμού σε όσους βρίσκονται σε ακτίνα 11χλμ από τη βόμβα, εγκαύματα δεύτερου βαθμού σε όσους βρίσκονται σε ακτίνα 10 χλμ, και σοβαρότερα εγκαύματα τρίτου βαθμού σε όσους βρίσκονται πιο κοντά, δηλαδή σε ακτίνα 8 χλμ.
Όπως υπογραμμίζεται, όσοι έχουν εγκαύματα 3ου βαθμού στο 25% του σώματος τους και δε δεχτούν άμεση ιατρική φροντίδα, το πιθανότερο είναι να πεθάνουν.
Επίσης, μία πυρηνική βόμβα ενός μεγατόνου θα είναι σαν να χτυπάει μία δύναμη 180 τόνων τα διώροφα σπίτια που βρίσκονται σε ακτίνα 6χλμ.
Στο βίντεο, εξηγείται ότι ακόμα και αν κάποιος επιζήσει από τη ρίψη της βόμβας, αυτό δε σημαίνει απαραιτήτως ότι σώθηκε, μιας και η ακτινοβολία από τη βόμβα μπορεί να επηρεάσει όσους ζουν ακόμα και σε ακτίνα εκατοντάδων χιλιομέτρων.
Το βίντεο ξεκινά ως εξής: «70 χρόνια πριν, έπεσαν πυρηνικές βόμβες στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
Από τότε μέχρι σήμερα δεν υπήρξε ξανά χρήση πυρηνικών βομβών για πολεμικούς λόγους.
Καθώς παραμένουν 15.000 πυρηνικές κεφαλές στον κόσμο, τι θα συμβεί αν ξεκινήσει ένας πυρηνικός πόλεμος;»
Δείτε και το βίντεο!
iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/JL4Kqfxg2KU” frameborder=”0″ allowfullscreen
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
Έρχεται Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος;
Έρχεται Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος (WWIII);
ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ;
Πως θα μπορούσε να ξεκινήσει σήμερα ένας ακόμη “αδιανόητος” Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως έγινε και το 1914;
Ποιες δυνάμεις σπρώχνουν την ανθρωπότητα προς αυτή την κατεύθυνση και ποια είναι τα θερμότερα σημεία έκρηξης ενός Τρίτου Παγκόσμιου Πολέμου;
Ποια είναι τα δυο πιθανά αντίπαλα στρατόπεδα και πως θα συγκρουστούν;
Μήπως τελικά οδεύουμε προς έναν Απο-αμερικανοποιημένο κόσμο;
Γράφει ο Γιώργος Στάμκος (stamkos@post.com)
«Τίποτε δεν θα μπορούσε να είναι πιο φανερό στους ανθρώπους των αρχών του 20ού αιώνα, πέρα από την ταχύτητα με την οποία ο πόλεμος γινόταν απαράδεκτος.
Αλλά δεν το είδαν.
Δεν το είδαν, μέχρι που οι ατομικές βόμβες έσκασαν στα αδέξιά τους χέρια…»
The World Set free, Χ. Τζ. Γουέλς, 1914
Η «Μεγάλη Ψευδαίσθηση»
Φέτος (2016) συμπληρώθηκαν 102 χρόνια από την έναρξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου και 71 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, του τελευταίου Μεγάλου Πολέμου που συγκλόνισε την ανθρωπότητα.
Σχεδόν τρεις γενιές ανθρώπων μεγάλωσαν σ’ έναν ειρηνικό σε γενικές γραμμές κόσμο, που γνώρισε μόνον κάποιες τοπικές ή περιφερειακές συγκρούσεις, αλλά όχι έναν Μεγάλο Πόλεμο.
Ειδικά η τελευταία γενιά, που μεγάλωσε σ’ έναν κόσμο χωρίς Ψυχρό Πόλεμο, χωρίς αντίπαλο δέος, και με την Παγκοσμιοποίηση να έχει εξαπλωθεί παντού, άρχισε να θεωρεί αδιανόητη την έκρηξη ενός Μεγάλου Πολέμου και να καλλιεργεί την ψευδαίσθηση πως οι οικονομικές σχέσεις, το παγκόσμιο εμπόριο και η ευημερία έχει καταστήσει αδύνατη μια παγκόσμια σύγκρουση.
Ωστόσο παρόμοια “Μεγάλη Ψευδαίσθηση” έτρεφαν και οι άνθρωποι στις παραμονές του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου.
“Το Νέο Έτος ξεκινά με ελπίδα, με ευκαιρίες, με τη βεβαιότητα για όμορφα πράγματα, καλές επιχειρηματικές εξελίξεις και μυαλά δίχως σκοτούρες, αν αξιοποιηθεί η ευκαιρία”, έγραφαν οι New York Times, στις 1 Ιανουαρίου 1914.
Από την “Μεγάλη Ψευδαίσθηση” στο Μεγάλο Πόλεμο
Στις αρχές του 1914 οι Ευρωπαίοι, που είχαν σχεδόν έναν αιώνα να ζήσουν ένα Μεγάλο Πόλεμο στο έδαφός τους (οι πολυαίμακτοι Ναπολεόντειοι Πόλεμοι είχαν, βλέπετε, τελειώσει το 1815), είχαν αρχίσει να θεωρούν την ειρήνη ως κάτι το δεδομένο, αν και “βαρετό” -ευτυχώς πάντως που υπήρχαν και οι αποικίες όπου εκτονώνονταν σε “εκπολιτιστικές” πολεμικές περιπέτειες.
Θεωρούσαν πως η πρώιμη παγκοσμιοποίηση της οικονομίας τους, η εξάπλωση του εμπορίου και της ευημερίας, οι συγγενικές και φιλικές σχέσεις μεταξύ των γαλαζοαίματων που τους κυβερνούσαν, αλλά και η αύξηση του κόστους και της καταστροφικότητας -εξαιτίας της βιομηχανοποίησης και της μαζικής στράτευσης- ενός ενδεχόμενου πολέμου, θα απέτρεπε το ξέσπασμα ενός Μεγάλου Πολέμου. Είχαν έτσι όλοι πέσει στη λεγόμενη παγίδα της “Μεγάλης Ψευδαίσθησης”….
Κι όμως, μετά τη δολοφονία του Αρχιδούκα της Αυστρίας Φραγκίσκου Φερδινάρδου στο Σεράγεβο στις 28 Ιουνίου του 1914, από τις σφαίρες του νεαρού Σερβοβόσνιου εθνικιστή Γκαβρίλο Πρίντσιπ, ο ο «αδύνατος» πόλεμος έγινε αναπόφευκτος.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν σκοτωθεί στα πεδία των μαχών, σ’ έναν εξοντωτικό πόλεμο φθοράς, που έμοιαζε περισσότερο με βιομηχανοποιημένη πολιορκία.
Ούτε η παγκοσμιοποίηση της οικονομίας, ούτε το εμπόριο, ούτε και οι στενές σχέσεις της αριστοκρατικής ελίτ της Ευρώπης, απέτρεψαν το ξέσπασμα του “αδιανόητου” πολέμου, καθώς επικράτησε τελικά ο εθνικισμός και η πολεμική προπαγάνδα των λαϊκιστών πολιτικών και των φτηνών εφημερίδων που ήθελαν να πουλήσουν ξεσηκώνοντας τα πλήθη.
Μήπως η ίδια «Μεγάλη Ψευδαίσθηση», η ιδέα πως η οικονομική ιδιοτέλεια θα έκανε παρωχημένους τους πολέμους -βλέπε “Το Τέλος της Ιστορίας” του Φρ. Φουκουγιάμα- , επικρατεί ακόμη και σήμερα;
Είναι γνωστός άλλωστε ο σύγχρονος μύθος ότι δεν υπήρξε ποτέ πόλεμος μεταξύ δύο χωρών που έχουν ΜacDonalds!
Παρόμοιες πεποιθήσεις είχαν και οι άνθρωποι στις αρχές του 20ου αιώνα:
Ο οικονομολόγος και αρθρογράφος με επιρροή στη Βρετανία, ο Ανατόλι Καλέτσκι γράφει χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια, όπως ανακάλυψε ο κόσμος το 1914 και ανακαλύπτει πάλι σήμερα στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή και στις θάλασσες της Κίνας, είναι ότι τα οικονομικά συμφέροντα παραμερίζονται μπροστά στον εθνικιστικό ή τον θρησκευτικό μιλιταρισμό”.
Σύμφωνα με τον Καλέτσκι μπορεί σήμερα να φαίνεται σχεδόν αδύνατο ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν κανονικό πόλεμο στην Κίνα για να υπερασπιστούν κάποιες ακατοίκητες ιαπωνικές βραχονησίδες, που διεκδικούνται από το Πεκίνο.
Ή ότι θα επιτεθεί στη Ρωσία για κάποιο διεκδικούμενο ρωσόφωνο χωριό στο Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανία, αν βέβαια ποτέ η Ουκρανία ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Ή ότι η Ρωσία θα ξεκινήσει πόλεμο με την Τουρκία λόγω της Συρίας.
Ωστόσο στις αρχές του 1914 φάνταζε εξίσου αδιανόητο η Βρετανία και η Γαλλία ότι θα έκαναν πόλεμο στη Γερμανία για να υπερασπιστούν της Ρωσία, κατά της Αυστρο-Ουγγαρίας, εξαιτίας μιας διαμάχης με την Σερβία, που ξεκίνησε από μια δολοφονία στο Σεράγεβο…
Η νέα “Ισορροπία του Τρόμου”
Υπήρχαν όμως δύο βασικά στοιχεία αποσταθεροποίησης τόσο το 1914, όσο και το 2016, που ήταν και είναι σε θέση να οδηγήσουν σε παγκόσμια σύγκρουση:
-
Πρώτον ήταν άνοδος ορισμένων Μεγάλων Δυνάμεων και η παρακμή ορισμένων άλλων.
-
Δεύτερον ήταν η εμμονή και ο υπερβολικός ζήλος για την τήρηση των συμφωνιών αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής.
Για παράδειγμα το 1914 η Αυστρο-Ουγγρική Αυτοκρατορία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν δυνάμεις σε παρακμή. Ανερχόμενη δύναμη ήταν όμως η Γερμανία του Κάιζερ.
Στο μεταξύ η Βρετανία, με μικρότερους εταίρους την Γαλλία και την Ρωσία, προσπαθούσε να διατηρήσει την κυριαρχία και το Status Quo στην Ευρώπη.
H Γερμανία επέλεξε να συμμαχήσει με δύο δευτερεύουσες δυνάμεις σε παρακμή, προκειμένου να ανατρέψει ένα Status Quo που δεν την ικανοποιούσε.
Ταυτόχρονα υπήρχε κι ένα ολέθριο πλέγμα των αμυντικών συνθηκών και συμμαχιών που δεσμεύουν τις Μεγάλες Δυνάμεις να πολεμήσουν για λογαριασμό άλλων χωρών…
Σήμερα υπάρχει ένα αντίστοιχο περιβάλλον με συμμαχίες (ΝΑΤΟ) και αμυντικές συμφωνίες, που δεσμεύουν κυρίως τις ΗΠΑ, ενώ η ισορροπία δυνάμεων δέχεται πιέσεις.
«Σήμερα, η Ρωσία είναι μια δύναμη σε παρακμή.
Η Κίνα βρίσκεται σε άνοδο, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να διατηρήσει την ισορροπία ισχύος του 20ου αιώνα, με την Ευρώπη και την Ιαπωνία ως μικρότερους εταίρους”, υποστηρίζει ο Καλέτσκι. 
Από αυτή την άποψη είναι λογικό σήμερα για την Κίνα και την Ρωσία να συνεργαστούν μεταξύ τους εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιαπωνίας.
Έτσι η κρίση στην ανατολική Ουκρανία, στη ανατολική κινεζική θάλασσα, στη χερσόνησο της Κορέας, αλλά και στη Συρία, μπορούν να ειδωθούν ως σημεία θερμής επαφής ανάμεσα στα δύο γιγαντιαία αντικρουόμενα μπλοκ που μπορούν να οδηγήσουν σε γενικευμένη ανάφλεξη, αν δεν δε σβήσουν εγκαίρως.
Η Ρωσία, που προσπαθεί να ανακτήσει την επιρροή της στο πρώην σοβιετικό χώρο, αισθάνεται όλο και πιο περικυκλωμένη από τις στρατιωτικές βάσεις και τους πυραύλους του ΝΑΤΟ και της Αμερικής.
Η Κίνα, που είναι ανερχόμενη υπερδύναμη, ανησυχεί μήπως δημιουργηθεί κάποιος αντικινεζικός συνασπισμός με πυρήνα τις ΗΠΑ κι επιδιώκει μεγαλύτερη υπερπόντια παρουσία και θαλάσσια προβολή της ισχύος της.
Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ, που θεωρούν φυσιολογικό να συμπεριφέρονται ως η ηγέτιδα δύναμη του κόσμου, να κάνουν ό,τι θέλουν και να μη δίνουν λογαριασμό σε κανέναν, δεν επιθυμούν να ξαναμοιραστεί η τράπουλα, αλλά αντίθετα να διατηρηθεί η υπάρχουσα ισορροπία ισχύος που τους ευνοεί.
Και φαίνονται αποφασισμένες να αναλάβουν επιθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να αποτρέψουν την ανατροπή του Status Quo που τους ευνοεί ακόμη και καταφεύγοντας σε “προληπτικούς” πολέμους.
Το κλειδί βρίσκεται στην Ασία
Το κλειδί πάντως για έναν πιθανό νέο Παγκόσμιο Πόλεμο δεν βρίσκεται πλέον στην Ευρώπη αλλά στην ανατολική Ασία.
Από μερικές απόψεις η σημερινή Ασία θυμίζει με τρομακτικό τρόπο την Ευρώπη πριν το 1914.
Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι καταδικασμένη να υποστεί μια τραγική επανάληψη της ευρωπαϊκής αυτοκαταστροφής, αλλά θα πρέπει να επισημάνουμε ότι ως περιοχή είναι εύθραυστη -πρόκειται για μια συμπαγή μάζα που περιμένει να δεχτεί τον απρόσμενο αντίκτυπο μιας ενέργειας που θα πυροδοτήσει μια καταστροφική αλυσιδωτή αντίδραση.
Naval honour guards stand as they wait for a review on China’s aircraft carrier «Liaoning» in Dalian, Liaoning province, September 25, 2012. China’s first aircraft carrier was delivered and commissioned to the Navy of the Chinese People’s Liberation Army on Tuesday after years of refitting and sea trials.
Leave a Reply