«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΤΟ 1821 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΑΝΤΙ ΤΩΝ  ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ  ΚΑΙ  ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ  ΝΑ  ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ  ΤΑ  ΠΡΑΚΤΙΚΑ  ΤΩΝ  ΔΑΝΕΙΩΝ  ΑΠΟ  ΤΟ  1821  ΠΟΥ  ΠΗΡΑΝ  ΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΚΑΙ  ΜΑΣ  ΚΡΑΤΟΥΝ  ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ  ΣΤΟΝ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ   ΕΔΩ  ΚΑΙ 200  ΧΡΟΝΙΑ.  Α΄ ΜΕΡΟΣ

Ο Κολοκοτρώνης φώναζε να μην πάρουμε το δάνειο, αλλά από το Λονδίνο που βρισκόταν ο Ι. Ορλάνδος (γαμπρός του Κουντουριώτη) ούρλιαζε «να τον κρεμάσουν, εδώ και τώρα».

Οι  «Έλληνες  πολιτικοί» τον φυλάκισαν στις 2 Φεβρουαρίου 1825 και στις 7 Φεβρουαρίου σύναψαν το δάνειο με  τους  ιουδαίους  τοκογλύφους.

Το δάνειο χορηγήθηκε από τους Εβραίους τραπεζίτες αδελφούς Ρικάρντο και οι όροι του δεν ήταν απλώς ληστρικοί, αλλά άνευ προηγουμένου για τα παγκόσμια χρονικά:

Συμφωνήθηκε ότι θα δοθεί το 55% της ονομαστικής αξίας του δανείου, προκειμένου να καλυφθούν οι επισφάλειες των Άγγλων πιστωτών. Δηλαδή  οι 2.000.000 λίρες έγιναν 1.100.000. Οι Έλληνες βεβαίως πληρώναμε τόκους για ολόκληρο το ποσόν  (2 εκατ. λίρες).

Mε  ποιόν  τρόπο η τότε  πολιτική τριανδρία  Κωλέττης – Μαυροκορδάτος – Κουντουριώτης το υποθήκευσε μέλλον του  Ελληνικού  λαού για τους επόμενους δύο αιώνες.

Για  τις  οικονομικές  ανάγκες  του  Αγώνα  του  1821  τα πρώτα χρήματα τα είχαν προσφέρει οι Φιλικοί και  οι έμποροι του εξωτερικού, (κυρίως  Βλάχοι), αλλά  αυτά  γρήγορα ξοδεύτηκαν.  Έτσι  οι  «υπεύθυνοι»  για  την  χρηματοδότηση  του  αγώνα  του  Ελληνικού  λαού  το  1821, αποφάσισαν να μπουν ως υποθήκη  Εθνικά  οικόπεδα, προκειμένου να βρεθούν χρήματα εκ  δανείων,  για να διατεθούν στον αγώνα.

Συνέχεια ανάγνωσης «ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΤΟ 1821 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.»

Μοιραστείτε το!

1 comment to ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΤΟ 1821 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

  • ΑΝ ΟΧΙ ΕΓΩ ΠΟΙΟΣ
    http://1.bp.blogspot.com/-GrWJNXPkMXQ/Vk8JDvNGiSI/AAAAAAAAAaY/PuqbWvYhkS8/s200/chernoe-solnce-mifologicheskie-predposylki.jpg

    “Ο άνθρωπος δεν προσπαθεί πλέον να συναντήσει τη ζωή,
    αλλά να αποφύγει τον θάνατο.
    Τούτο σημαίνει ότι ο χαρακτήρας της ανθρώπινης πράξης δεν είναι θετικός αλλά αρνητικός.
    Ο σκοπός της τροφής λ.χ. δεν είναι να προσφέρει την ευωχία του γεύματος,
    αλλά να αφαιρέσει τον εφιάλτη της πείνας.
    Γι’ αυτό στον άνθρωπο της αρνητικής ηθικής η πείνα προηγείται του γεύματος…”
    Δ. Λιαντίνης.
    Πόσο πιο συμπυκνωμένα μπορεί να περιγράψει κάποιος τη σημερινή πραγματικότητα;
    Πόσο πιο ολιστικά;
    Έρχεται ο Λιαντίνης και με μία φράση κι ένα παράδειγμα,
    ξεγυμνώνει τη πραγματικότητα των δήθεν υλικών παραδείσων.
    Κι αφήνει όχι ένα γυμνό κορμί προς τέρψιν οφθαλμών, αλλά ένα ταλαιπωρημένο, ασθενικό και άσχημο σώμα, που προκαλεί σε όλους αποστροφή…………………………

    Αυτοί που διαφεντεύουν τις τύχες των Λαών,
    ανέλαβαν την εξουσία σε χώρες με πλούτο, με κοινωνικές δομές και πολιτισμό.

    Και κατάφεραν σε λιγότερο από εκατό χρόνια, να τις χρεοκοπήσουν, να διαφθείρουν τους λαούς, να απαλείψουν την παιδεία και να εξαφανίσουν τη κοινωνική συνοχή.

    Για να εγκαταστήσουν ένα μοντέλο διακυβέρνησης με στόχο το υπέρτατο κέρδος για τους ίδιους, αντιστρέφουν το λογικό και το φυσιολογικό και δοξάζουν τη παράνοια και τη διαστροφή.

    Διαφημίζουν άντρες με μούσι ντυμένους γυναικεία και διδάσκουν στα σχολεία όχι την αυτοσυγκράτηση και την πειθαρχεία, αλλά το σεξουαλικό ξεσάλωμα και την αναρχία.

    Όχι φυσικά από ιδεολογία, αλλά γιατί γνωρίζουν πως άνθρωποι παρατημένοι στα βίτσια και στην αναρχία, είναι εύκολοι στόχοι και θύματα για τα συμφέροντά τους.

    Μια αδυσώπητη πλύση εγκεφάλου, οδηγεί τους Λαούς, στη παγκοσμιοποίηση.

    Σε ένα κόσμο χωρίς ελευθερίες, χωρίς αυτοδιάθεση, χωρίς ελπίδα.

    Μια παγκοσμιοποίηση που απαιτεί να εξισώσει τα άνισα και να απαγορεύσει τη σκέψη.

    Αυτό είναι το σχέδιο.

    Πριν γίνει πολύ συγκεκριμένο, πριν γίνει πολύ απτό, ο πολύς κόσμος δεν μπορούσε να το αντιληφθεί.

    Τώρα όμως βρισκόμαστε στην πλήρη ανάπτυξή του.

    Και ο κόσμος έχει αρχίσει να αντιδρά.

    Η βίαιη προσπάθεια διαγραφής της ταυτότητας, είτε αυτή γίνεται με πόλεμο είτε γίνεται μέσω των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, που δημιουργούν μυαλοπλυμμένους δούλους, φέρνει κι αντίδραση.

    Οι λαοί της Ευρώπης (τουλάχιστον) άρχισαν να αντιλαμβάνονται τον ιστό που πλέκεται γύρω τους. Επιστρέφουν στις αξίες της οικογένειας και του Έθνους.

    Αργά είναι αλήθεια.. αλλά σταθερά.

    Ο δρόμος είναι πια φανερός και όλοι καταλαβαίνουν τι πρέπει να γίνει.

    Να προστατεύσουμε το Έθνος μας. Να υπερασπιστούμε τις οικογένειές μας.

    Να αγκαλιάσουμε τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμά μας.

    Ακούγεται παράδοξο αλλά, η προοδευτικότερη κίνηση που μπορούμε να κάνουμε σήμερα, είναι να επιστρέψουμε στις ρίζες μας.

    Και η επαναστατικότερη, η πιο ακραία κίνηση, είναι να κλείσουμε τις τηλεοράσεις.

    Να αντισταθούμε στις «σειρήνες» που τραγουδούν τις νότες του ατομικισμού και του προσωπικού οφέλους.

    Η πραγματική ελευθερία, βρίσκεται στη ζωή με νόημα και προσφορά.

    Οι Εθνικές κοινότητες, είναι οι μήτρες τέτοιων αξιών.

    Και πρέπει να τις προστατεύσουμε.

    Ο Αριστοτέλης δίδασκε πως,

    «ελευθερία μπορεί να έχει μόνο ο δημιουργικός άνθρωπος».

    Και σαν τέτοιο αναγνώριζε μόνον όποιον έχει συνείδηση των καθηκόντων του απέναντι στην κοινότητα, και ενεργεί σύμφωνα μ’ αυτά.

    Όποιος βιώνει την ευθύνη της Κοινότητος, αυτός είναι ελεύθερος.

    Αυτό εννοούσε και ο Δραγούμης όταν έγραφε:

    «Πρέπει να φαντάζομαι πως από μένα μόνο εξαρτάται η σωτηρία του έθνους.

    Και αν δεν ήμουν εγώ, δεν θα ήταν κανένας άλλος που να το σώσει.

    Ή να μην κοιτάζω τι κάνουν οι άλλοι και να φαντάζομαι πως μόνο εγώ έχω το μεγάλο χρέος της σωτηρίας».

    Μην αναρωτιέστε λοιπόν, ποιος θα μας σώσει.

    Μην ψάχνετε συμμάχους ή βοηθούς.

    Όλο το μέλλον, λαμπρό, περήφανο κι αγωνιστικό βρίσκεται στα χέρια μας.

    http://myrmithonas.blogspot.gr/2015/11/blog-post_20.html

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>