«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους

771

Υπάρχει στ’ αλήθεια έστω κι ένας Έλληνας ή Ελληνίδα (πλην των παρωπιδοφόρων κομματανθρώπων, αν και αυτοί εμφανίζονται πτοημένοι), που να πιστεύει ότι θα τιμωρηθούν, θα φυλακιστούν οι υπεύθυνοι για την οικονομική διάλυση της πατρίδας μας, για την κοινωνική αποδιοργάνωση και για τον «πλανητικό» διασυρμό;

Σίγουρα κανείς.

Όλοι μας έχουμε κατά νου την λαϊκή σοφία, η οποία συνόψισε ευθύβολα, με αποφθεγματικό τρόπο, την νυν περιρρέουσα ατμόσφαιρα:

«Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει».

Όλοι τους διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους και διατείνονται ότι οι υπεύθυνοι θα τιμωρηθούν (το τελευταίο ανέκδοτο: σύσταση εξεταστικής επιτροπής για καταλογισμό ευθυνών), όπως τιμωρήθηκαν για την, μέσω του χρηματιστηρίου, εξαπάτηση του λαού.

Τίποτε δεν θα συμβεί, ο χρόνος θα παρέλθει, τα πάντα θα ξεχαστούν, οι διεφθαρμένοι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα κλοπιμαία, ο λαός, το υποζύγιο, θα στενάζει κάτω από την φρικτή φτώχεια που μας καταδικάζει η διεθνής, μνημονιακή «Προστασία».

Όλα κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους, αρραγές το σύστημα και η Δικαιοσύνη, εν πολλοίς, με κλονισμένο το κύρος της, εξαρτημένη από την εκτελεστική εξουσία.

Τι μέλλει γενέσθαι, λοιπόν; Ζητείται ελπίς. Υπάρχει όμως;

Όλοι μας συζητάμε για τον απεγκλωβισμό της πατρίδας, όχι τόσο από το ΔΝΤ, όσο από τις άπληστες κομματικές συμμορίες που αναπαράγουν από τετραετία σε τετραετία την λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

Δεν έχουν καμία σχέση πλέον με τον λαό, έχουν χρεοκοπήσει ηθικά και πολιτικά, διαιωνίζουν την κραιπάλη των επαγγελματιών της πολιτικής. Κάτι πρέπει να γίνει!

Τι όμως; Νέο κόμμα.

Αλλά από ποιους;

Από δυσαρεστημένους και αποτυχημένους πολιτικάντηδες, ναυάγια και ξέφτια των ήδη υπαρχόντων κουρελούδων – κομμάτων;

Υπήρξαν πολλές απόπειρες στο παρελθόν, που απλώς απέδειξαν ότι κάποιοι ίδρυσαν κόμματα, για να εκβιάσουν την επιστροφή τους στο «μαντρί» που τους ανέθρεψε.

Εξάλλου ποιος εμπιστεύεται περιτρίμματα της τωρινής πολιτικής ζωής;

Κόμμα χωρίς…επώνυμα σκύβαλα;

Όσες φορές βγαίνει στο «μεϊντάνι» κόμμα «αγνώστων», αν γλιτώσει την διαπόμπευση και την ειρωνεία από τα βοθροκάναλα, περιορίζεται σε αποκαρδιωτικά ποσοστά, που φτάνουν στα όρια της γελοιοποίησης.

Κι αυτό γιατί είναι κόμματα-νεοεποχίτικα κομματίδια ή προσωποπαγή ή…αλιβάνιστα. (Όσα κόμματα αγαθών προθέσεων εμφανίστηκαν τα τελευταία χρόνια περιορίστηκαν στο 0,5%, άρα απέτυχαν.

Προφανώς δεν φταίει ο λαός, αλλά τα ίδια. Όταν ο δάσκαλος διδάσκει και οι μαθητές δεν καταλαβαίνουν, ελέγχεται ο δάσκαλος για ανεπάρκεια και ανικανότητα και όχι οι μαθητές).

Το νυν σύστημα είναι χαλκέντερο, δεν επιτρέπει διεμβολισμούς.

Θυμίζω ότι με την πτώση της Χούντας επαναπατρίστηκαν και αναστήθηκαν σχεδόν όλοι όσοι ήταν υπεύθυνοι για την επιβολή της.

Και όχι, μόνο αυτό, αλλά οι παλαιοκομματικοί τζιτζιφιόγκοι επέστρεψαν με τις δάφνες του αντιστασιακού.

Όσοι έλιωσαν στις φυλακές παραμερίστηκαν, περιθωριοποιήθηκαν. (Όταν ελευθερώθηκε ο τόπος, μετά την ηρωική επανάσταση του ’21, πλάκωσαν στην αιματοβαμμένη πατρίδα, «οι ακαθαρσίες της Κωνσταντινούπολης και της Ευρώπης», όπως τους ονόμασε ο Μακρυγιάννης, οι ψαλιδόκωλοι, όπως υπέροχα τους χλεύαζε ο λαός.

Και συνεχίζει ο Μακρυγιάννης: «Αυτήνοι αφεντάδες μας κι εμείς είλωτές τους.

Πήραν τα καλύτερα υποστατικά, τις καλύτερες θέσεις, τους σπιτότοπους, στα υπουργεία βαριούς μιστούς.

Κριταί αυτήνοι, αφεντάδες αυτήνοι…και οι αγωνισταί δεν έχουν ούτε γομάρι. Και ξυπόλητοι και γυμνοί διακονεύουν εις τα σοκάκια».

Ο Τερτσέτης στα Απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη διασώζει κάτι που «επροξενούσεν γέλωτα άσβεστον» στον Γέρο του Μοριά.

Είχε λάβει μια επιστολή από έναν λογιότατο, γνωστό του, που ζούσε στην Ευρώπη, ο οποίος έγραφε:

«Ή να ελευθερωθούμε ή να χαθείτε»).

Άρα αν ανατραπεί το υπάρχον πολιτικό σκηνικό δεν θα μιλάμε για το τέλος της μεταπολίτευσης, αλλά για το τέλος των πολιτικών της μεταπολιτευτικής εποχής.

Το ζητούμενο, πώς ανατρέπεται το σιδηροπαγές σύστημα;

Κάποιοι μιλούν για κοινωνικές εκρήξεις, ο λαός αυτοδίκως να τιμωρήσει και να απαλλάξει τον τόπο από τους…πατριδοφθόρους πολιτικούς και την νεοταξική πανούκλα που επικάθησε στο σβέρκο μας.

Εφιαλτικό σενάριο.

Υπάρχουν πολλοί λύκοι (κυρίως γκρίζοι) που θα εκμεταλλευτούν την …αναμπουμπούλα. Σε τέτοια περίσταση κούρσεψαν την Κύπρο. Το εξ ανατολών θηρίο εξάλλου, αλληλοσπαρασσόμενο, αναμένει για εξαγωγή της διάλυσής του.

Λοιπόν. Εφ’ όσον, κατά τον αείμνηστο Μ. Χατζηδάκι, βιώνουμε μια νέα Τουρκοκρατία, «για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους», χρειάζεται να μιμηθούμε τους προγόνους:

Μια νέα Φιλική Εταιρεία.

Τι ήταν η Φιλική Εταιρεία;

Περί τα μέσα του 1814 τρεις Έλληνες έμποροι της Οδησσού «απεφάσισαν να συστήσωσι μιαν εταιρείαν μυστικήν και να εισάξωσιν εις αυτήν, ει δυνατόν, όλους τους εκλεκτούς των ομογενών, διά να συνεργήσωσι μόνοι των εκείνο, το οποίο ματαίως προ πολλών χρόνων ήλπιζαν από τους Ευρωπαίους βασιλείς χριστιανούς». (Ε. Πρωτοψάλτη «Η Φιλική Εταιρεία», Αθήναι 1964 σελ. 22).

Από στόμα σε στόμα, ιστός αράχνης, χιλιάδες φιλογενείς Έλληνες μυήθηκαν στην Εταιρεία, διαφύλαξαν το μυστικό και φτάσαμε στην αγιασμένη Επανάσταση.

Κάτι παρόμοιο μπορεί να γίνει και σήμερα. Το σάπιο σύστημα να καταστραφεί με τα όπλα του, με νόμιμες διαδικασίες.

Κάποιοι αφανείς Έλληνες, χριστιανοί Ορθόδοξοι και πατριώτες, έντιμοι και «φιλογενείς», συστήνουν την νέα Φιλική Εταιρεία, με σκοπό την Παλιγγενεσία μας θα έλεγα, «την συντήρησιν της εθνικής συνειδήσεως και της ορθοδόξου πίστεως του λαού και την προπαρασκευήν του έθνους» για την αποτίναξη της νέας Τουρκοκρατίας.

Υπάρχουν χιλιάδες, εκατομμύρια Έλληνες που «πνίγονται» από τις αναθυμιάσεις του συστήματος, τον εξευτελισμό των τιμαλφών αξιών του Έθνους μας, την περιφρόνηση της Παιδείας μας που εφώτισε όλη την οικουμένη, που δακρύζουν για την κατάντια της πατρίδας μας, που ασφυκτιούν από την ανικανότητα που κυβερνά γονατισμένη. Την ημέρα των εκλογών θα υψωθεί το λάβαρο…

Ένα αρτιγενές πολιτικό, πατριωτικό κίνημα θα σαρώσει τα πάντα.

Ούτε οι ξένοι θα μας σώσουν – «ουαί τω μη ιδίω όνυξι ξυομένω», αλίμονο σ’ αυτόν που δεν έχει δικά του νύχια να ξυθεί, ούτε-το γράφω με πόνο ψυχής ειλικρινά- οι νέες γενεές.

Τα γράμματα με τα οποία «μπουκώνουμε» τους νέους, δεν είναι γράμματα λευτεριάς και θυσίας, αλλά αφιλοπατρίας και φιλοτομαρισμού, είναι τα άθεα γράμματα του Παπουλάκου.

Οι μόνοι αγώνες που ξεσηκώνουν τους νέους είναι οι ποδοσφαιρικοί. Η τηλεόραση και το κινητό δεν γεννούν ήρωες, αλλά τις… κουκουλοφλώρες ορδές που δεν ορρωδούν προ ουδενός. ((Ως δάσκαλος μάχιμος βεβαιώνω πως αν οι νέοι “σκοντάψουν” σε απροσποίητη και καθαρή ματιά δίνουν την καρδιά τους). Την Φιλική Εταιρεία την ίδρυσαν έμποροι, οι μικρομεσαίοι, όχι αυτοί που δεν είχαν να χάσουν τίποτε από μια αποτυχία, αλλά αυτοί που θα έχαναν τα πάντα, που θυσίασαν και την ζωή τους για το Γένος….

«Το αν, εσπάρθη πολλές φορές, αλλά δεν εφύτρωσε», έλεγε ο Κολοκοτρώνης. Χρειάζονται έργα, τώρα αδελφοί!!!
Προς το παρόν «ο μεν θερισμός πολύς, οι δε εργάται ολίγοι».

Δημήτρης Νατσιός

δάσκαλος-Κιλκίς

https://professors-phds.com/

http://arxaiaithomi.gr/

 

Μοιραστείτε το!

1 comment to Για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους

 • .
  .
  ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΟΜΗΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
  .
  .
  ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΠΕΘΑΝΕ – ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ
  .
  .
  http://2.bp.blogspot.com/-VhLURcA-1vQ/Vh1C-hxyvgI/AAAAAAAAAYU/REgaw6s0d2o/s320/revolt.jpg
  .
  .
  Ας αποσυνδέσετε για λίγο τον εγκέφαλό σας από το βλακοκούτι, από την πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ και σκεφτείτε: ποιό είναι το χαρακτηριστικό δείγμα της έλλειψης Δημοκρατίας σε μια χώρα, σε μια κοινωνία;
  .
  Δεν έχει να κάνει με το Σύνταγμα ή με τη δικαιοσύνη ή με νόμους. Είναι πολύ πιο απτό, πολύ πιο ζωντανό από νομικές ερμηνείες.
  .
  Αυτό που χτυπάει το συναγερμό της έλλειψης Δημοκρατίας, αυτό που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, που βαράει τις καμπάνες να μαζευτούν οι χωριανοί στη πλατεία είναι η ύπαρξη αυτού που βαρβαρικά ονομάζουμε “καρτέλ”.
  .
  Της κλίκας δηλαδή, που ποδηγετεί την καθημερινότητα, που απαξιώνει νόμους και κρατική μέριμνα, που απενεργοποιεί μηχανισμούς ελέγχου, που αναισθητοποιεί συνειδήσεις, που ακρωτηριάζει κοινωνίες, που δολοφονεί αξιοκρατία και βιάζει την προσωπική αξία του κάθε πολίτη, όλα υπέρ της διατήρησης, μιας κάστας, μιας συμμορίας, μιας παρέας.
  .
  Τέτοια φαινόμενα, που κωδικά ονομάζουμε “καρτέλ” είναι ο καρκινικός όγκος στο σώμα μιας κοινωνίας. Απόλυτα μη συμβατός με Δημοκρατία, τουλάχιστον εάν συμφωνήσουμε να ορίσουμε τη Δημοκρατία, σαν το σύνολο των ενεργειών για την ευημερία του κοινού, την προστασία του πολίτη και την ανάδειξη της αξιοκρατίας.
  .
  Αυτά εννοούμε εμείς Δημοκρατία. Εκείνοι όμως, οι ολιγάρχες, οι κάτοικοι του απυρόβλητου, σαν Δημοκρατία εννοούν την πόρνη τους. Εκείνη την πουλημένη γυναίκα που για την σωστή τιμή, θα κάνει όλα τα γούστα τους.
  .
  Έτσι λοιπόν, παγκοσμίως, αν εξετάσετε την πολιτική ιστορία των χωρών θα δείτε ότι τελικά, συμπιέζεται σε μια θεμελιώδη μάχη: την μάχη των καρτέλς. Την μάχη συγκεκριμένων συμφερόντων ενάντια στη γενικότερη ευημερία.
  .
  Η τραγική ιστορία της Ελληνικής πολιτικής σκηνής…. Ανέκαθεν τα καρτέλς, εξουσίαζαν αυτό τον τόπο. Είτε ονομάζονταν κοτζαμπάσηδες, είτε ονομάζονταν τσιφλικάδες, είτε ονομάζονταν πολιτικά τζάκια, το ίδιο γίνεται.
  .
  Μιλάμε σήμερα στην Ελλάδα, για δικαιοσύνη…ψάχνουμε παρθένα σε οίκο ανοχής…
  .
  Στην Ελλάδα των Κοκών, των Ράλληδων, των Καραμανλήδων, των Παπανδρέου, των Μητσοτάκηδων, των Γεννηματάδων, των Βαρβιτσιώτηδων, των Κεφαλογιαννέων, των Κουρήδων, των Καψήδων και τόσων άλλων ακόμη…
  .
  Στην Ελλάδα του καρτέλ των supermarkets, του καρτέλ του γάλατος, του καρτέλ της μπίρας, του καρτέλ των φαρμάκων, του καρτέλ του πετρελαίου, του καρτέλ των όπλων, του καρτέλ της δικαιοσύνης, του καρτέλ των ναρκωτικών, στην Ελλάδα τελικά, του καρτέλ των συνειδήσεων…
  .
  Μιλάμε σήμερα για κοινό του δικαίου αίσθημα…πόσο μα πόσο παραπλανημένοι είμαστε…
  .
  Μεγαλώσαμε με τα γραπτά του Πλάτωνος, με το όραμα του Λυκούργου, με την πνοή του Αλεξάνδρου, με την κοφτερή σαν ξυράφι ακεραιότητα του Λεωνίδα και με το παράδειγμα του Παύλου Μελά…
  .
  Και βρεθήκαμε να ζούμε στην Ελλάδα του Τσοχατζόπουλου,του Πάγκαλου, του “το Άδωνις”, του Τομπούλογλου, του ΓΑΠ, στην καθημερινότητα του ψεύτη, του λαμόγιου, του πράκτορα, του χαφιέ, του άθεου, του πουλημένου.
  .
  Ζούμε σε μια κρύα δικτατορία της εικόνας, που είσαι ότι δηλώνεις για όση ώρα διαρκεί “το link”…
  .
  Ζούμε σε μια κενόψυχη “ανεκτική” κοινωνία. Που αρέσκεται να προσέχει το γαλλικό μανικιούρ της γλάστρας στη tv και να μην προσέχει τον αδελφό Έλληνα που υποφέρει και ζητιανεύει στη γωνία.
  .
  Κάποτε τα πρότυπά μας ήταν άνθρωποι καθημερινοί, οι σκληρά εργαζόμενοι και σοφοί γονείς μας, τώρα είναι “ο έξυπνος” που κοίταξε τη πάρτη του και πλούτισε.
  .
  Κάποτε αγωνιζόμασταν σαν κοινωνία, για να αφήσουμε στους απογόνους Υστεροφημία και Τιμή. Τώρα κλέβουμε, δολοπλοκούμε, γινόμαστε αναίσθητοι, αμόρφωτοι, κενόψυχοι, γινόμαστε βάρβαροι, για να αφήσουμε στους απογόνους… bmw…
  .
  Εμείς οι λίγοι, οι διαφορετικοί, ήμασταν και θα είμαστε η καλλίφωνη παραφωνία της “καθώς πρέπει” πόρνης κοινωνίας σας…δεν πρόκειται ποτέ να μας κερδίσετε…το καλύτερο που μπορείτε να ελπίζετε είναι να μείνετε με τη ψευδαίσθηση ότι κερδίσατε..βλέπετε όλο το παιχνίδι σας είναι παιχνίδι των σκιών..χάσατε από τη στιγμή που ρίξαμε πάνω σας το πρώτο φως..
  .
  Εμείς από πιτσιρικάδες κηρύξαμε “πόλεμο στον μοντέρνο κόσμο σας”
  .
  Σιγά μην κάνουμε πίσω τώρα…
  .
  http://myrmithonas.blogspot.gr/2015/10/blog-post_13.html
  .
  .
  ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ
  .
  .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>