«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

40 χρόνια οι κρυφοί προδοτες, οι αληθινοί προδοτες, φώναζαν για την προδοσία της Χούντας!!!

Ετοιμάζετε να σκάση η προδοσία, για αυτό έκαναν αλλαγές στο στράτευμα και στην αστυνομία για να περάσουν την προδοσία!!!

Δηλαδή τον λαό τον έχουν για κωλόχαρτο!

Καλά κάνουν, αφού ο λαός αποδέχεται τον ρόλο του κωλόχαρτου, να καθαρίζει τα σκατά από τους προδοτες!!!

Να μην ξεχνάτε προδοτες……. Η στάμνα πάει πολλές φορές στην βρύση….. Αλλά μια δεν γυρίζει!!!!

«Κοτζιάς: Βαφτίζει το κρέας ψάρι για να «χρυσώσει» τη διχοτόμηση της Κύπρου.»

 ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ Κ Α

Όταν ακούς μεγάλα και παχιά λόγια να φυλάγεσαι.

Αυτή η κουβέντα έρχεται γάντι με τη φτηνή αποπροσανατολιστική ρητορική του Ν. Κοτζιά για την Κύπρο, η οποία επιχειρεί να κρύψει τις υποχωρήσεις που βήμα το βήμα πραγματοποιούνται από Λευκωσία και Αθήνα στο παρασκήνιο και σιγά – σιγά έρχονται στο προσκήνιο.

Σε ερώτηση από το γερμανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DPA για το πώς μπορεί κανείς να εγγυηθεί τα δικαιώματα και των δύο κοινοτήτων ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς απαντά με άνεση: «Επεξεργαζόμαστε μία συνθήκη για μια ομοσπονδιακή Κύπρο. Και οι δύο εθνοτικές ομάδες θα έχουν ίσα δικαιώματα. Οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν το δικό τους ομόσπονδο κρατίδιο ή καντόνι, ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε. Εκεί θα είναι μόνοι τους και θα μπορούν να διαχειρίζονται τη δική τους ασφάλεια, καθώς θα έχουν τη δική τους αστυνομία. Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί ομοσπονδιακή αστυνομία, η οποία θα αποτελείται κατά 50% από Τουρκοκύπριους και κατά 50% από Ελληνοκύπριους.

Πέρα από την ομοσπονδιακή αστυνομία θα υπάρχει μια διεθνής αστυνομική δύναμη που θα παρεμβαίνει σε περίπτωση που οι δυνάμεις της ομοσπονδιακής αστυνομίας δεν επαρκούν».

Σχετικά με την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων, ο κ. Κοτζιάς αναφέρει ότι «θα έχουν πλήρη πολιτική ισότητα. Σε όλα τα σημαντικά ζητήματα θα διαθέτουν δικαίωμα αρνησικυρίας. Και το Ανώτατο Δικαστήριο θα αποτελείται από τέσσερις δικαστές από κάθε εθνοτική ομάδα. Πρόκειται για μια ισότητα πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι στα συνήθη ομοσπονδιακά κράτη».

Τι προκύπτει από τη συγκεκριμένη απάντηση του Ν. Κοτζιά;

Πρώτον: Και οι δύο εθνοτικές ομάδες, παρότι άνισες πληθυσμιακά, θα έχουν ίσα δικαιώματα, ενώ θα είναι πολιτικά και γεωγραφικά διαιρεμένες σε δύο «κρατίδια» (συνιστώντα κράτη).

Δεύτερον: Θα δημιουργηθεί ομοσπονδιακή αστυνομία, πάνω από τις αστυνομικές δυνάμεις των «συνιστώντων κρατών», στην οποία η συμμετοχή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, πάλι κατά χονδροειδή παράβαση του πληθυσμιακού συσχετισμού, θα είναι 50-50 και χωρίς να διευκρινίζεται η εθνοτική διοίκησή της! Μαζί, επίσης, με την ομοσπονδιακή αστυνομία υπάρχει, κατά Κοτζιά, και διεθνής αστυνομική δύναμη, της οποίας δεν προσδιορίζονται χαρακτηριστικά και αρμοδιότητες (διοίκηση, χώρες συμμετοχής, κατανομή, αριθμητική δύναμη). Με τόσα πολλά και διαφορετικά αστυνομικά σώματα τίθεται εύλογα το ερώτημα: μήπως τελικά οι αστυνομικές δυνάμεις αποτελούν το άλλο προσωνύμιο των στρατιωτικών δυνάμεων;

Τρίτον: Ο Κοτζιάς αναγνωρίζει ότι οι Τουρκοκύπριοι θα έχουν πλήρη πολιτική ισότητα με τους Ελληνοκύπριους καθώς και δικαίωμα veto σε όλα τα κρίσιμα θέματα. Τότε, με το δικαίωμα veto σε χρήση, πώς θα λαμβάνονται αποφάσεις όταν ακόμα και στο Ανώτατο Δικαστήριο η κάθε εθνοτική ομάδα θα συμμετέχει με 4 δικαστές; Η «λύση» που προετοιμάζεται για την Κύπρο, είναι λύση. Είναι αδιέξοδο! Εκτός και αν οι αποφάσεις θα λαμβάνονται, όπως λέγεται, δια κλήρου!!! Έλεος!!!

Ιδού, λοιπόν, το έκτρωμα που στηρίζει ο Ν. Κοτζιάς για δήθεν «λύση» στην Κύπρο. Και αυτό πίσω από τα μεγάλα λόγια περί δήθεν απομάκρυνσης των τουρκικών στρατευμάτων.

http://www.iskra.gr/

«ΚΥΠΡΙΑΚΟ-ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ-EIDE: Για πρώτη φορά!»

1974 turkish invasion-collage-leveled

Ε, λοιπόν, το μόνο που ακούμε αυτές τις μέρες και μετά από τα … κατορθώματα των πηγαίνε-έλα στις ελβετικές πόλεις και θέρετρα που διοργάνωσε ο Νορβηγός τουρκόφιλος Άιντε, με τα συγκρουόμενα συμφέροντα στο Νταβός με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, που ακόμα τον ανέχονται στη μεροληπτική του θέση, είναι τρεις λέξεις! ‘Για πρώτη φορά’.  Για πρώτη φορά έγινε το ένα, για πρώτη φορά το άλλο, για πρώτη φορά τα πάντα!

Μετά από 43 σχεδόν χρόνια τουρκικής εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής, για πρώτη φορά τελικά όλοι πήραν είδηση το… Κυπριακό! Γι΄αυτό προφανώς το βρετανικό Newsnight στις 12.1.2017 μίλησε για… ‘Ελληνική Κύπρο’ και ‘Τουρκική Κύπρο’ και ρώτησε η δημοσιογράφος την τουρκοκύπρια εκπρόσωπο του ψευδοκράτους στο Λονδίνο (με τον τίτλο της παρακαλώ!)  άκουσον άκουσον ότι …  ‘η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει τα εδάφη της στην Κύπρο και αν το 29% ικανοποιεί την Τουρκία’!

averof-Andros sitting

Εφόσον κυκλοφορεί τόσο πλατιά λοιπόν αυτή η φράση ‘για πρώτη φορά’  να την χρησιμοποιήσουμε και εμείς. Για πρώτη φορά λοιπόν η Κύπρος αντιμετωπίζει τους μειοδότες της τόσο φανερά. Τόσο επίσημα τόσο φιλοτουρκικά, τόσο ξενοδουλικά με τέτοια υποταγή που εξισώνεται  με εκείνη του Τσιάμπερλαιν προς Χίτλερ.  Το εξηγεί εξάλλου περίτρανα με το κύριο άρθρο της η Σημερινή 20.1.2017:

‘Η Κυπριακή Δημοκρατία κινδυνεύει από ελληνικά χέρια’.  «Κινδυνεύει από τον Νίκο Αναστασιάδη, τις ηγεσίες ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ… χάριν μιας λύσης τουρκικών προδιαγραφών, η οποία θα καταρρεύσει από τις πρώτες μέρες… Η Τουρκία σε συνεργασία με τους δυτικούς φίλους της προέβη σε συνεχείς βίαιες προσπάθειες διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας. Επέτυχε να θέσει υπό την κυριαρχία της κυπριακό έδαφος… αποφάσισε να επενδύσει σε πολιτικά μέσα και σε ελληνοκύπριους πολιτικούς και κόμματα…».

Ορθά έγραψε η Σημερινή ότι η Τουρκία επένδυσε πάνω σε ελληνοκύπριους πολιτικούς και κόμματα.  Πάνω σ΄αυτούς ακριβώς  είχε επενδύσει και τις ελπίδες του ο τούρκος Υπ. Εξωτερικών Φατίν Ζορλού το 1957 (αφού είχε ετοιμάσει και τους  σχεδιασμούς του ο Δρ. Νιχάτ Ερίμ) όταν έλεγε στους σύμμαχους του Βρετανούς ότι με κάποια βοήθεια από τους Ελληνοκύπριους θα κατάφερναν να επιβάλουν την βρετανο-τουρκική οθωμανική διαιρετική λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

sufi-dervish-dancers

Σαυτό το τσουβάλι όμως βρίσκονται και οι υπόλοιποι της λεγόμενης ειρωνικά,  αντιπολίτευσης η οποία, διασπάστηκε κιόλας.   Που αναμασούν τα ίδια και τα ίδια. Και δεν έχουν το θάρρος να βγουν  με μια φωνή και απόφαση απορρίπτοντας ρητώς και δίχως περιστροφές,  σωστά ή λανθασμένα ανύπαρκτα περιεχόμενα,  το έκτρωμα της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Σαν ζαλισμένοι  ντερβίσηδες αντιδικούν δίχως νόημα και ουσία, ο ένας εδώ και ο άλλος εκεί. ΄Ολοι λαλίστατοι από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις. ΄Ολοι έχουν προτάσεις, όλοι έχουν καταθέσει υπομνήματα για… να λύσουν σωστά το Κυπριακό. ΄Όλα για τον κάλαθο των αχρήστων εφόσον δεν απορρίπτουν ριζικά την ΔΔΟ από τον ‘φόβο των Ιουδαίων’.  Απλά γιατί κανένας δεν τολμά να αντιδικήσει με τους πάτρωνες της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ! Και γιατί δεν τολμούν να αντιμετωπίσουν, να εγκαταλείψουν και να αποδεσμευτούν  με παρρησία από τα λάθη των προηγούμενων προέδρων,  ξεκινώντας από τον Μακάριο πάνω στον οποίο επένδυσαν ένα πλασματικό άλλοθι για να καλύπτουν τα κατά συρροή λάθη τους και να συνεχίζουν…

Και όλα αυτά ενώ η Τουρκία εξελίσσεται σε μια χώρα τυραννίας και βάναυσης δικτατορίας στην περιοχή, μια πολιτική κατάσταση που ήδη εξαπλώθηκε και στα κατεχόμενα. Ακόμα προχθές έστειλε ο δικτάτορας Ερτογάν ελικόπτερο στα κατεχόμενα και άρπαξε σαν γύπας έντεκα στρατιωτικούς χωρίς να έχει είτε ιδέα είτε λόγο ο Μουσταφάς με τον ισχυρισμό ότι είναι  συνεργάτες του θρησκευτικού ηγέτη στις ΗΠΑ Φετουλάχ Γκουλέν,  όπως και εκατοντάδες άλλους  δημοσιογράφους, στρατιωτικούς, καθηγητές, γιατρούς, δικηγόρους και απλούς ανθρώπους  που πέταξε στις φυλακές. Και ενώ γράφονται δεκάδες άρθρα για την άνοδο της  τρομοκρατίας και καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βάλε στην Τουρκία,  το τι διδάσκεται στα σχολεία π.χ.

1) «Ότι και να κάνετε, δεν θα σταματήσετε την άνοδο του τουρκικού έθνους. Ότι και να κάνετε, η νίκη θα είναι το Ισλάμ». Του  Uzay Bulut  13.1.2017,  ο οποίος προειδοποιεί για την ραγδαία ισλαμο-ποίηση της Τουρκίας. ‘Turkey’s Radical Islamization Process Accelerating  https://pjmedia.com/blog/turkeys-radical-islamization-process-accelerating/

2) «Η Τουρκία έχασε τα μυαλά της» της Zia Weise, 631 ερευνητές και καθηγητές έχασαν τις δουλειές τους και ακόμα μόλις μπήκαμε στο 2017.  http://www.politico.eu/article/turkey-failed-coup-purge-scholars-loses-its-brains/

3) Σύμβουλος Ερντογάν: Όσοι προσπαθούν να χωρίσουν την Κύπρο από την Τουρκία θα πληρώσουν – Cyprus Times  http://cyprustimes.com/2017/01/18/symvoulos-erntogan-osi-prospathoun-na-chorisoun-tin-kypro-apo-tin-tourkia-tha-plirosoun/

Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.

Να απαιτήσουν μια  γνήσια γραμμή απελευθέρωσης από τον τούρκο κατακτητή.  Όσοι δεν συμφωνούν με όσους τρέχουν εκλιπαρώντας με μια αηδιαστική πολιτική κατευνασμού να τον δικαιολογούν και να τον προστατεύουν ουσιαστικά δίχως καμία αντίδραση ή διαμαρτυρία για την  κάθε αλαζονική του δήλωση, απαίτηση και κάθε του εκβιασμό ας μην περιορίζονται σε αντιπολιτευτικούς αλαλαγμούς  που δεν πάνε πουθενά πέραν από τα μικρόφωνα των ΜΜΕ στην Κύπρο. Ολοκληρώνοντας το κύριο άρθρο της η Σημερινή έγραψε:

«Η Κυπριακή Δημοκρατία άντεξε Αρμαγεδδώνες. Απέτυχαν να την διαλύσουν Τουρκία, ελληνική χούντα, δύο πραξικοπήματα, μία εισβολή, αγγλοαμερικανικές συνωμοσίες. Σήμερα κινδυνεύει από τους διαχειριζομένους την τύχη της και από όσους ενώ έδωσαν όρκο να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της, ετοιμάζονται να την διαλύσουν και να καταστήσουν την Τουρκία νόμιμο επικυρίαρχο.

Αυτή είναι η αλήθεια και τα άλλα όλα είναι προπετάσματα καπνού, πίσω από τα οποία προσπαθούν να αποκρύψουν τους πραγματικούς στόχους τους οι σημερινοί ηγέτες…»

Ορθά επεσήμανε η Σημερινή. Ο κατευνασμός του αιμοσταγούς εισβολέα και κατακτητή από τα θύματά του ‘’για πρώτη φορά’ κορυφώθηκε τόσο ξετσίπωτα σήμερα.  Φθάνοντας στο σημείο του ‘συνδρόμου της Βρισηίδας’ (Λάζαρος Μαύρος  17 και 18.1.2017 Σημερινή). Αν και είχε ξεκινήσει από πολύ πιο νωρίς. Από τον  Ιούλιο του 1974… Θα τα πούμε πιο ξεκάθαρα σύντομα.

Φανούλα Αργυρού

https://tanea-diaspora.net/

https://vimasaronikou.wordpress.com/2017/01/22/%ce%ba%cf%85%cf%80%cf%81%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%b7-eide-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b7/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>