«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Δεν αρκεί “η ισχυρή εθνική γράμμη”: Να υπενθυμίζουμε τα τουρκικά εγκλήματα εναντίον της Κύπρου

ΤΟ ΑΝΤΡΟ ΜΕ ΤΑ ΦΙΔΙΑ
January 12, 2017

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών.

Σήμερα η γραφίδα μου θα λειτουργήσει περισσότερο με το θυμικό και λιγότερο με τη λογική.

Τούτο γιατί είμαι εξοργισμένος με την κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στο Κυπριακό.

Και μπορεί νάμαι Ελλαδίτης, αλλά διεκδικώ να εκφράσω την αγωνία μου, τον πόνο μου, το άγχος μου, τα ερωτηματικά μου, τις αμφιβολίες μου, τους φόβους μου για την πορεία του Νησιού.

Όχι μόνον γιατί ταυτίζεται η πορεία του με την πορεία της Ελλάδας και του Ελληνισμού συνολικά, αλλά γιατί τ΄αγάπησα και το αγαπώ το Νησί, τους ανθρώπους του, την ιστορία του, τον πολιτισμό του. Άσβεστη μένει στη μνήμη μου η εικόνα με τις σκηνές και τους χιλιάδες εκτοπισμένους (σωστότερα πρόσφυγες στην ίδια τους τη χώρα), που είδα το 1975 στο χώρο, που σήμερα είναι ο Στρόβολος.

ΠΙΟΣ ΕΙΝΑΙ

Ακόμα και τώρα, τόσα χρόνια μετά, «βλέπω και ξαναβλέπω» να προβάλλει μπροστά μου ο Πανίκος, ένας 22 χρονος Κύπριος πατριώτης, που μια τούρκικη σφαίρα ντουμ-ντουμ του είχε παραμορφώσει το πρόσωπο. Εγχειρήσεις είκοσι έξι (26 ναι 26) χρειάστηκε για να επανέλθει το παλληκάρι. Όχι δεν ξεχνώ… Δεν μπορώ… Δεν θέλω… .
Δεν λησμονώ, αρκετά χρόνια αργότερα, περί το 1985 να περπατάω σχεδόν παράλληλα με την πράσινη γραμμή στη Λευκωσία και να ακούω «την αναγνώριση» του Τούρκου (φαντάρου/εισβολέα).
.
Δεν ξεχνάω τον 80 χρονο, που σκαρφαλωμένος στην ταράτσα σπιτιού στη Λευκωσία με τα κυάλια προσπαθούσε να καταλάβει ποιοί έμεναν στο δικό του σπίτι στο κατεχόμενο μέρος της πόλης, σπίτι που πλέον δεν ήταν δικό του.
.
Κάθε μέρα, τις ίδιες ώρες, κάθε μέρα το ίδιο δακρυσμένος.
.
Γέρικα μα περήφανα μάτια, αλλά πλέον μονίμως μελαγχολικά, μονίμως βουρκωμένα.
.

Πώς να ξεχάσω τον Τούρκο αξιωματικό πάνω στα παλιά τείχη της Λευκωσίας (απέναντι από τα γραφεία της Cyta) να μαστιγώνει τουρκοκύπριο φαντάρο, επιδεικνύοντας σε όλες τις πλευρές ποιός είναι το αφεντικό (με την ημισέληνο από πάνω του να ανεμίζει) .
.
Πού να καταχωνιάσω τον πόνο που μου εκμυστηρεύτηκαν οι Ελληνοκύπριοι κάτοικοι του μικτού χωριού της Πύλας (πάνω από την Λάρνακα).
.
Αυτοί πλήρωναν για όλα και οι Τουρκοκύπριοι ούτε ένα σεντ για νερό-ηλεκτρικό-τηλεφωνία.
.
Και από πάνω τους το άγαλμα του Τούρκου να δείχνει τον δρόμο στις ορδές των εξ ανατολάς ορμόμενων για την εισβολή και κατάκτηση και του υπόλοιπου νησιού.

Και παραδίπλα οι «Οηέδες», όπως τους αποκαλούσαν που μέρα με την μέρα μεροληπτούσαν υπέρ των τουρκοκυπρίων.
.
Να σημειώσω ότι η Πύλα είναι ένα χωριό υπό την άμεση διοίκηση του ΟΗΕ από το 1974, όπου συμβιώνουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι.
.
Δεν ξέρω αν ο μίτος της οργής μου ξεκινά από την προσφυγική-μικρασιατική καταγωγή (λόγω παππού και γιαγιάς) ή αν έχει και άλλη αιτία. Αλλά το να εξισώνεις θύτη και θύμα είναι απαράδεκτο.

.
Το να συνομιλείς επί ίσοις όροις με τον Ακιντζί, το ενεργούμενο του εγκληματία πολέμου Ερντογάν .
(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) είναι αν όχι απαράδεκτο τουλάχιστον ανόητο.

ΓΙΟΥΓΚΕΡ ΜΕΡΚΕΛ ΕΡΤΟΝΓΑΝ
Αλήθεια πώς μπορεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να αποδέχεται να εκπροσωπεί αντί το κυρίαρχο-το αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ-το ισότιμο μέλος της Ε.Ε. Κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πώς δέχεται να εκπροσωπεί την Ελληνοκυπριακή κοινότητα ;

.
Και μην αρχίσουμε τα περί διπλής ταυτόχρονης εκπροσώπησης …γιατί ο του ΟΗΕ Άϊντα ανακοίνωσε ότι οι «συμμετέχοντες στην Διάσκεψη είναι φυσικά οι Κύπριοι κ. Αναστασιάδης και κ. Ακιντζι και οι εγγυήτριες δυνάμεις Τουρκία -Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο».
.

Ο κ. Άϊντα ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν προσκλήθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία και η απάντηση του όχι μόνο ήταν απαράδεκτη αλλά ήταν και προσβλητική για την Κυπριακή Δημοκρατία .
(Πηγή: Η παγίδα του Άιντα στον Αναστασιάδη για τη Διάσκεψη: Λέει όχι στην Κυπριακή δημοκρατία ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).
.
Η Ελληνική Πολιτική Ηγεσία Θερμά συγχαρητήρια στο σύνολον του Ελλαδικού πολιτικού κόσμου, που συμφώνησε σε μια ισχυρή Εθνική γραμμή.
.
Ναί πράγματι το Κυπριακό είναι πρωτίστως θέμα εισβολής και κατοχής τμήματος της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.

.
Αν δεν αποχωρήσει ο εισβολέας, αν δεν φύγουν τα στρατεύματα κατοχής, αν δεν πάψουν να υπάρχουν εγγυήτριες δυνάμεις δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη και σε βάθος χρόνου λύση. Να σημειώσουμε την εκπληκτική δουλειά του ΥΠΕΞ καθηγητή κ. Κοτζιά και του επιτελείου του.
.
Αρκεί,όμως αυτή η διακήρυξη;
.
Αρκεί αυτή η συναντίληψη; Βεβαίως και δεν αρκεί. Αν μεταξύ των άλλων αντιληφθούμε ότι : • .
Οι γεωπολιτικές-οικονομικές-πολιτικές εξελίξεις μέσα στο 2017 σχετίζονται άμεσα με το χώρο της Μεσογείου και ιδίως της Νοτιανατολικής Μεσογείου. • .
Ο νέος ανταγωνισμός μεταξύ των ΗΠΑ (του Τραμπ) και της Κίνας θα εκδηλωθεί στη «διαδρομή» του νέου δρόμου του μεταξιού, του θαλάσσιου one belt one road , που διέρχεται και από Κύπρο και από Ελλάδα. • .
Η αναμενόμενη άνοδος των τιμών πετρελαίου θα δώσει τη δυνατότητα στους παγκόσμιους ενεργειακούς κολοσούς να επισπεύσουν και πληθύνουν τις έρευνες για περισσότερους ενεργειακούς πόρους σε Κύπρο και Ελλάδα. • .

ΕΡΤΟΝΓΑΜ ΚΙΣΙΓΓΕΡ ΡΟΝΤΣΙΛΝΤ
Η παραπαίουσα οικονομία της Τουρκίας θα επιταχύνει την πτώση του Ερντογάν προκαλώντας μεγαλύτερη αστάθεια στην Τουρκία, γεγονός που αποθαρύνει τους ενεργειακούς παίκτες από το να την επιλέξουν ως χώρα διέλευσης αγωγών. • .
Υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα που προσδοκούν τεράστια οικονομικά οφέλη από την επανένωση του νησιού σε μια αλά Τούρκα εκδοχή (είναι τα ίδια, αλλά και παρόμοια συμφέροντα, που κερδοσκόπισαν από την επανένωση των δύο γερμανιών σε βάρος των Ανατολικογερμανών, εξ ου και το όψιμο ενδιαφέρον Σόϊμπλε-Μέρκελ). • .
Η Τουρκία δεν πρόκειται να ενταχθεί άμεσα στην Ε.Ε., αλλά κάποιες «Ευρωπαϊκές» δυνάμεις, αλλά και η τουρκική ελίτ, θα ήθελαν μέσω αλά τούρκα ενιαίας Κύπρου να προωθούν τα γεωοικονομικά τους συμφέροντα. • .
Κάποιοι Νατοικοί «σχεδιασμοί» καλοβλέπουν την ένταξη της αλά τούρκα ενιαίας Κύπρου στο ΝΑΤΟ, μπλοκάροντας εμμέσως την σταδιακή επάνοδο στη Μεσόγειο της Ρωσίας. •

.
Και λόγω της εισβολής κατοχής τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, εμείς εδώ στην Ελλάδα ματώνουμε οικονομικά με την αγορά των αναγκαίων οπλικών συστημάτων.

ΑΝΘΕΛΛΗΝ

Επισημαίνεται ότι για εξοπλιστικές δαπάνες η Ελλάδα στο διάστημα 1974-2010 πλήρωσε 250δις $ εκ των οποίων πλέον του 48% το καρπώθηκαν οι ΗΠΑ και οι εταιρείες τους.Αν μάλιστα η Ελλάδα ακολουθούσε ρυθμούς εξοπλισμών των Ευρωπαικών χωρών που είναι και μέλη του ΝΑΤΟ θα έπρεπε να είχε δαπανήσει αντί των 250 δις $ μόνον 108,3 δις $.
.
Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία των εκθέσεων του Διεθνούς Ινστιτούτου Στοκχόλμης για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό (SIPRI), η Ελλάδα μετά το 1974 εισάγει σταθερά κατά μέσο όρο και σε ετήσια βάση: -Το 3,74% των όπλων που εξάγουν παγκοσμίως οι ΗΠΑ! -Το 9,64% των όπλων που εξάγει παγκοσμίως η Γερμανία -Το 5,51% των όπλων που εξάγει παγκοσμίως η Γαλλία.

.
Ως ποσοστό του ΑΕΠ εξακολουθούμε παρά την τραγική μας οικονομική κατάσταση να είμαστε η πρώτη χώρα σε επίπεδο ΝΑΤΟ:
.
Οφείλουμε να απαιτήσουμε από την πολιτική ηγεσία να συνδιαμορφώσει μια Εθνική στρατηγική για το σύνολον των θεμάτων που άπτονται της ασφάλειας της χώρας.

.
Οφείλουμε να απαιτήσουμε από την πολιτική ηγεσία να συμφωνήσει στην άμεση μονομερή ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ με ταυτόχρονη πρόσκληση στην Ε.Ε. να αξιοποιηθούν μέσω κονδυλίων της ( ακόμα και του πακέτου Γιουνκέρ) και στο πλαίσιο της θεσπισμένης «γαλάζιας ανάπτυξης» (COM/13.9.12) .
σε μια πενταπλάσια της χερσαίας Ελλάδας θαλάσσια έκταση οι επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται στους τομείς της ενέργειας-των υδατοκαλλιεργειών και της αλιείας-των θαλάσσιων ορυκτών πόρων-της βιοτεχνολογίας.
.
Οφείλουμε, όμως και εμείς, είτε μένουμε Ελλάδα, είτε Κύπρο, είτε σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη να κινητοποιηθούμε.
ΔΩΡΟ
Θάπρεπε τούτες τις μέρες μπροστά σε κάθε Τούρκικη πρεσβεία, σε κάθε προξενείο τους, σε κάθε γραφείο αντιπροσωπείας τους να είμαστε εκεί και να υπενθυμίζουμε ότι το 1974 οι Τούρκοι εισέβαλαν και κατέλαβαν τμήμα της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας.

.
Να υπενθυμίζουμε ότι ακόμα υπάρχουν αγνοούμενοι.
.
Να υπενθυμίζουμε ότι ακόμα επιχειρούν και μεταφέρουν εποίκους στην κατεχόμενη Κύπρο αλλοιώνοντας και το πληθυσμιακό στοιχείο.

.
Να υπενθυμίζουμε τα εγκλήματα του Τουρκικού κράτους κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας.
.
Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το σύνολον των νέων τεχνολογιών και του διαδικτύου προκειμένου να κρατάμε ενήμερη την παγκόσμια κοινή γνώμη.
.

Η υπόθεση αυτή δεν πραγματώνεται μόνον μέσω των «αντιπροσώπων» μας, δηλαδή των πολιτικών.
.
Απαιτεί την ενεργοποίηση όλων μας.
.
Οι καιροί ου μενετοί.
.
Ο Δημήτρης Σκουτέρης είναι πολιτικός αναλυτής (skouterisd@gmail.com , @skouterisd1)

.
http://mignatiou.com/2017/01/den-arki-i-ischiri-ethniki-grammi-na-ipenthimizoume-ta-tourkika-egklimata-enantion-tis-kiprou/ <http://mignatiou.com/2017/01/den-arki-i-ischiri-ethniki-grammi-na-ipenthimizoume-ta-tourkika-egklimata-enantion-tis-kiprou/>
.
Φωτογραφία www.mignatiou.com <http://www.mignatiou.com/> .
Δημήτρης Σκουτέρης

.
http://mignatiou.com/2017/01/den-arki-i-ischiri-ethniki-grammi-na-ipenthimizoume-ta-tourkika-egklimata-enantion-tis-kiprou/

από ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

http://arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>