«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟΣ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΚΥΡΙΕ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ!!!

Ο Ακιντζί ζητάει να ισχύουν οι εγγυήσεις για 15+ χρόνια 1ΝΤΡΟΠΗ

ΔΕΝΝ

<<Αδιάλλακτος ή απλά αλλοπρόσαλλος ο Πρόεδρος της Κύπρου; Ένας άνθρωπος, δύο πρόσωπα…>> αναρωτιέται ο δημοσιογράφος του Φιλελευθέρου Μιχάλης Ιγνατίου.

Απλά αλκοολικός είναι κύριε Ιγνατίου με ότι αυτό συνεπάγεται σύμφωνα με την γνώμη των ειδικών. Και έχετε και εσείς οι δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι πολιτικοί που κρύβετε κάτω από το χαλί αυτό το σοβαρότατο πρόβλημα τις ευθύνες σας. Τον ενδοτισμό και την επιρρέπεια στο χρηματισμό τον είχε από το 2004 (Κονδύλια της UNOPS).Τώρα όμως η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη γιατί ο άνθρωπος δεν μπορεί να κρύψει τον αλκοολισμό του. Ο ίδιος δυστυχώς δεν θέλει να το καταλάβει παρ’ όλες τις παραινέσεις των αυλικών του.

Και εγώ θα ρωτήσω κάτι ακόμη αν είσασταν Γερμανοί και Αγγλοαμερικάνοι, θα είχατε ποτέ καλύτερη ευκαιρία να κλείσετε το Κυπριακό υπέρ των τουρκικών συμφερόντων; Είχατε ποτέ στο παρελθόν τέτοια ευκαιρία η θα την έχατε ποτέ στο μέλλον με οιονδήποτε άλλον; Σίγουρα όχι. Εγώ αυτά τα έγραφα από το 2012 σε μια προσπάθεια μου να αποφύγουμε τον εφιάλτη. Εσείς και ο Φιλελεύθερος όμως κ. Ιγνατίου στηριζόμενοι στα εκατομμύρια του Νικόλα Παπαδόπουλου, αφήσατε σκόπιμα τον ΑΝΑΝ νι ΑΔΗ ν’ αρπάξει την εξουσία μέχρι να μεγαλώσει πολιτικά ο Νικόλας που μας πουλά σήμερα το παραμύθι της ΔΔΟ με το δήθεν σωστό περιεχόμενο για να τον υποστούμε σαν ηλίθιοι πολιτικά που είμαστε την επόμενη πενταετία. Τώρα επαληθεύουμε αλλά δυστυχώς είναι πολύ αργά, εκτός και αν πεισθείτε επιτέλους σαν έντυπο να ασκήσετε πίεση στους Βουλευτές, που έχουν και αυτοί της κομματικές τους ατζέντες, να τον παύσουν με βάση το Άρθρο 44 του Συντάγματος. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τον απαλλαγούμε.

Όμηρος Αλεξάνδρου

Του Μιχάλη Ιγνατίου

Το ομολογώ… Είναι δύσκολο να παρακολουθήσει κανείς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, και το πρόβλημα δεν το έχουμε εμείς που διαβάζουμε λέξη προς λέξη τις δηλώσεις του, είτε επειδή το επιβάλλει το δημοσιογραφικό καθήκον, είτε από μαζοχισμό. Το έχει ο ίδιος το πρόβλημα διότι συμβαίνει αυτό που έχω διαπιστώσει πολλές φορές.

 Είναι και ο ίδιος μπερδεμένος με όλο αυτό που του συμβαίνει. Και το υποστηρίζω αυτό μετά λόγου γνώσεως και ας φωνάζει και ας εκνευρίζεται κάθε φορά που με διαβάζει.

Εάν μελετούσε τις τελευταίες δηλώσεις του ένας ξένος, ένας άνθρωπος που δεν έχει ιδέα για το Κυπριακό, θα νόμιζε πως ο κ. Αναστασιάδης είναι ένας αδιάλλακτος άνθρωπος. Αν, όμως, δίναμε στον ίδιο άνθρωπο να διαβάσει τα λεγόμενά του μετά από εκείνο το δείπνο, που θα του γίνει εφιάλτης -και να με θυμηθείτε- θα έλεγε πως ο Πρόεδρος είναι αλλοπρόσαλλος, και αυτό που πάει να κάνει είναι τουλάχιστον απαράδεκτο, για να μην χρησιμοποιήσω άλλη πιο βαριά λέξη.

Και είναι εδώ που τίθεται το μέγα ερώτημα: Ποιον εκ των δύο Αναστασιάδηδων να πιστέψουμε; Τον πρώτο που απορρίπτει τις εγγυήσεις και την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων ή αυτόν που αφήνει παράθυρα και πόρτες ανοικτά και πρεσβεύει την «όποια λύση», επειδή κάποια …θεία φώτιση του διαμήνυσε πως είναι ο τυχερός που θα λύσει το Κυπριακό. Βέβαια, εάν η λύση ήταν καθαρή και τερμάτιζε κάθε σχέση της νήσου με την κατοχική δύναμη, να την ψηφίσω πρώτος και καλύτερος και να τον υποστηρίξω μέχρι θανάτου. Είναι, όμως, η λύση καθαρή; –   Τερματίζει την τουρκική κατοχή; –   Θα γίνονται σεβαστές οι ελευθερίες όλων των πολιτών; –   Θα τηρούνται οι δημοκρατικές διαδικασίες.

Και αναφέρω σε κάθε ευκαιρία αυτή την πολύ σημαντική λεπτομέρεια, διότι στο τέλος-τέλος, με τη λύση που μαγειρεύουν, καταργούν τις δημοκρατικές διαδικασίες. Οι ψήφοι των Ελληνοκυπρίων, που αποτελούν το 82% του πληθυσμού, θα μαζεύονται σε ένα καλάθι και θα ισούνται με τις ψήφους των Τουρκοκυπρίων, του 18% δηλαδή, που θα μπαίνουν στο άλλο καλάθι. Ναι, είναι τόσο απλά πράγματα και μην χάνεστε στις δικαιολογίες του Προέδρου της Δημοκρατίας και των συμβούλων του, που έχουν μάθει αυτή την τακτική, την οποία ανέδειξαν σε «επιστήμη», να αναμειγνύουν τα «λευκά» ψέματα με τις μισές αλήθειες. Έτσι δεν γίνεται δουλειά και δεν πείθονται οι πολίτες αγαπητέ Πρόεδρε. Και θα έρθει η ώρα της κρίσης και θα το χάσεις το δημοψήφισμα και θα αναζητάς το λάθος.

Τούτη, είναι η ευκαιρία της ζωής για ένα Πρόεδρο. Και ειδικά για τον κ. Αναστασιάδη. Του το έχω πει και προσωπικά και συμφώνησε: Οι ξένοι, (Βρετανοί, Αμερικανοί, γραφειοκράτες των Βρυξελλών και λοιποί), του χρωστάνε. Διακινδύνευσε μία ολόκληρη καριέρα για να τους βοηθήσει το 2004. Κινδύνευσε να χαρακτηριστεί «προδότης», μία λέξη με την οποία διαφωνώ κάθετα και οριζόντια, και την έχω αφαιρέσει από το λεξιλόγιό μου. Είναι άλλο ένας άνθρωπος να διαπράττει το λάθος και άλλο επί τούτου να βυσσοδομεί εναντίον της πατρίδας του, όπως πιθανότατα έπραξαν άλλοι. Ο σημερινός Πρόεδρος πίστεψε δυστυχώς ότι το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν ήταν το μάννα εξ ουρανού, η καλύτερη ευκαιρία της Κύπρου. Ήταν η χειρότερη και η πλέον απαράδεκτη.

Συνεχίζω να πιστεύω, λοιπόν, ότι είναι η ευκαιρία του, διότι δεν χρειάζεται να επιβεβαιώσει σε κανένα ότι ο στόχος του είναι η λύση του Κυπριακού. Δεν δικαιούται κανένας εκ των ξένων συνομιλητών του να αμφισβητήσει τις προθέσεις του. Το έχει δείξει στην πράξη. Αυτό, λοιπόν, για το οποίο τον κρίνω και τον κατακρίνω είναι ότι έμεινε στο 2004 σε ότι αφορά τα σχέδια λύσης. Αποφάσισε ότι συνεχίζουμε από εκεί που μείναμε, ενώ έπρεπε να πει σε αυτούς τους ανόητους τους μεσολαβητές, ότι οι πολίτες απέρριψαν τις βλακείες που τους θέσατε ενώπιον τους και πρέπει να αλλάξουν όλα. Μόνο αυτός είχε τη δύναμη να απαιτήσει και να κερδίσει.

Έτσι έδωσε το δικαίωμα στους αντιπάλους του να υποστηρίζουν ότι βαδίζει στο δρόμο του 2004, και είναι σε όλους γνωστό πια ότι εκείνο το σχέδιο έθετε την Κύπρο υπό την μόνιμη επιρροή της Τουρκίας. Είναι δυνατόν κ. Πρόεδρε να επιστρέφεις στον τόπο του εγκλήματος, όταν μπορούσες να οδηγήσει το νησί στην οδό της μόνιμης ειρήνης;

Εκτός, λέω τώρα εγώ, αν το προσπάθησες και οι συνομιλητές σου στο Λονδίνο, στις Βρυξέλλες, στην Ουάσιγκτον και αλλού σου ξεκαθάρισαν ότι οι αποφάσεις τους δεν αλλάζουν, και για την Κύπρο θα έχουν λόγω οι Τούρκοι. Μα αν έχουν έτσι τα πράγματα, δεν είχες κανένα λόγο να λάβεις μέρος στην περιπέτεια των διαπραγματεύσεων. Τα γράφω όλα αυτά προσπαθώντας να βρω έστω και μία δικαιολογία για την επιμονή του κ. Αναστασιάδη να συμμετέχει σε μία διαπραγμάτευση της οποίας το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο. Οι μόνοι που θα χάσουν από αυτή την ιστορία είναι οι Ελληνοκύπριοι.

Διότι υπάρχει και το μείζον θέμα του οικονομικού κόστους, διά το οποίο περιέργως ουδείς ομιλεί ως να μην υπάρχει. Με όποιον και να έχω προσπαθήσει να συζητήσω το θέμα βρήκα τοίχο. Και ο λόγος είναι ότι οι Τούρκοι απαιτούν να πληρωθούν τα όποια έξοδα σε ποσοστά πληθυσμού. Αν π.χ. το κόστος της διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι 10 δις, τα 8,2 θα τα πληρώσουν οι Ελληνοκύπριοι και τα υπόλοιπα οι Τουρκοκύπριοι, δηλαδή η κατοχική δύναμη Τουρκία. Ακόμα δύο Μνημόνια, για ποιο λόγο; Για το θέμα αυτό θα επανέλθω…

ΕΝΑ ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΕ: Στις 25 Νοεμβρίου, αναρτήθηκαν στην φωτογραφική υπηρεσία του ΚΥΠΕ φωτογραφίες από τις επαφές στα κατεχόμενα μεταξύ του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου και του Ακιντζί. Η λεζάντα, που παρέμεινε για 24 ώρες, πριν αλλάξει άνευ εξηγήσεως, ανέφερε ότι ο Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών (άνευ εισαγωγικών).

Στις 8 Δεκεμβρίου, στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν διαβάζουμε ότι «ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΕΤΑΒΕΙ Ο ΑΚΙΝΤΖΙ». Οι λεζάντες παραμένουν ακόμη, αφού ουδείς ενοχλήθηκε, είτε στο ΚΥΠΕ, είτε στους δημοσιογράφους που διάβασαν τις λεζάντες.

Τα ξημερώματα της 2ας Δεκεμβρίου, η μετάφραση της ανακοίνωσης των Ηνωμένων Εθνών μετά το δείπνο, γίνεται λανθασμένα και παραπλανητικά: «Στις 11 Ιανουαρίου θα παρουσιάσουν τους χάρτες τους. Από την 12η Ιανουαρίου θα συγκληθεί Διάσκεψη για την Κύπρο με την πρόσθετη συμμετοχή των εγγυητριών δυνάμεων και θα προσκληθούν όσα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη απαιτείται.» Ας δούμε τι γράφει στα αγγλικά η ανακοίνωση: «On the 11th of January, they will present their respective maps. From the 12th of January, a Conference on Cyprus will be convened with the added participation of the guarantor powers. Other relevant parties shall be invited as needed.” Αυτά για τώρα… ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και MIGNATIOU.COM

Πηγή: Αδιάλλακτος ή απλά αλλοπρόσαλλος ο Πρόεδρος της Κύπρου; Ένας άνθρωπος, δύο πρόσωπα… http://mignatiou.com/2016/12/adiallaktos-i-apla-alloprosallos-o-proedros-tis-kiprou-enas-anthropos-dio-prosopa/ <http://mignatiou.com/2016/12/adiallaktos-i-apla-alloprosallos-o-proedros-tis-kiprou-enas-anthropos-dio-prosopa/>

ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ ΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΝ ΠΙΟ ΚΡΙΣΙΜΗ ΩΡΑ

Δυστυχώς στην πιο κρίσιμη καμπή του ελληνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο βρίσκονται στην εξουσία ανεπαρκείς, ενδοτικοί και δοσίλογοι ηγετίσκοι – Δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι μια κακή και τουρκικών προδιαγραφών λύση στην Κύπρο θα είναι απαρχή δεινών στο Αιγαίο και τη Θράκη…

Ο αλκοολικός Νίκος Αναστασιάδης πάει την Παρασκευή στην Αθήνα για να πείσει τον αχάπαρον Αλέξη Τσίπρα να μεταβεί στην Γενεύη για να κάνει την μαριονέτα του Ερντογάν και με ανοικτά όλα τα κεφαλαιώδη θέματα στο κυπριακού να δεχθεί την παραμονή τούρκικου στρατού και εγγυήσεων.

Αυτή η πολιτική αθλιότητα και προδοσία ίσως μόνο με εκτέλεση πριν η κρεμάλα μετά ξεπλένεται, δεν υπάρχει άλλη παραδειγματική τιμωρία .

Όμηρος Αλεξάνδρου

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

 

<<Ο εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες ότι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει στην Αθήνα την Παρασκευή για να συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ως γνωστόν, οι διαφορές της Λευκωσίας και της Αθήνας για τη σύναξη της Γενεύης είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού.

Ο κ. Χριστοδουλίδης εξήγησε ότι η μετάβαση στην Αθήνα κρίθηκε αναγκαία επειδή«εντατικοποιείται η προετοιμασία ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της διάσκεψης στο Κυπριακό. (Λόγω τούτου), αυτή την εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση προετοιμασίας με την ομάδα συμβούλων του διαπραγματευτή και την Παρασκευή θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί σε μία διαδικασία, η οποία στο τέλος θα την εκθέσει ανεπανόρθωτα, καθώς μεταβαίνοντας  ο κ. Τσίπρας στη Γενεύη θα αναγκαστεί να συνομιλεί για ένα θέμα που υποτίθεται έπρεπε να είχε επιλυθεί πριν συμβεί οτιδήποτε άλλο. Και αναφέρομαι στο θέμα των εγγυήσεων της «νέας Κύπρου», το οποίο η Ελλάδα απορρίπτει μετά βδελυγμίας. Πολύ ορθά υποστηρίζει ότι στον 21ο αιώνα και με δεδομένο ότι η χώρα θα είναι και μετά τη λύση μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν χρειάζεται εγγυήσεις και μάλιστα από χώρα μη μέλος της Ε.Ε.

Είναι τρομακτικό και που να το σκέφτεται κανείς, πόσο μάλλον εάν γίνει δεκτό στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης: Να επιλύεται όπως-όπως ένα διεθνές θέμα, το Κυπριακό, και η χώρα που δημιούργησε το πρόβλημα, η Τουρκία, να παραμένει στο προσκήνιο και να ταλαιπωρεί τους κατοίκους του.

Αντιλαμβάνομαι, παρά τις δημόσιες διακηρύξεις, ότι η Αθήνα και η Λευκωσία αναζητούν τρόπο να «τετραγωνίσουν τον κύκλο», ώστε να παραμείνουν με κάποιο τρόπο οι εγγυήσεις. Πρόκειται για το πρώτο μοιραίο λάθος…

Πληροφορήθηκα επίσης, ότι ήδη έχουν αποφασίσει να αποδεχθούν χρονοδιάγραμμα το οποίο θα ονομάσουν «αποχώρησης των ξένων στρατευμάτων». Θα παραμείνουν δηλαδή κατοχικά στρατεύματα και μετά την όποια συμφωνία. Αυτό είναι το δεύτερο μοιραίο λάθος.

Μερικοί άνθρωποι δεν μαθαίνουν από τα λάθη τους…

Ο βασικός λόγος της απόρριψης του σχεδίου Ανάν, το 2004, πέραν του γεγονότος ότι ήταν ακραία φιλοτουρκικό, ήταν τα θέματα της ασφάλειας. Η πρόνοια για παραμονή στρατευμάτων δεν επέτρεψε στους Ελληνοκύπριους να υποστηρίξουν το συγκεκριμένο σχέδιο, που είχε και έντονα ρατσιστικά στοιχεία εις βάρος του ελληνικού στοιχείου. Το θέμα της ασφάλειας είναι οπωσδήποτε σοβαρό και αφορά και τις δύο κοινότητες. Ο ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας χρησιμοποιεί τους «φόβους» των Τουρκοκυπρίων και απαιτεί την παραμονή του τουρκικού αποσπάσματος. Κρύβει, βεβαίως, ότι το τουρκοκυπριακό στοιχείο φοβάται περισσότερο τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σταδιακά επιβάλλει τα θρησκευτικά του πιστεύω και στα κατεχόμενα.

Η Αθήνα και η Λευκωσία έχουν υποχρέωση να παλαίψουν για να αποτρέψουν και τις τουρκικές εγγυήσεις, και την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αποδεχθούν την βρετανικής έμπνευσης φόρμουλα, που οι Αμερικανοί παρουσιάζουν ως δική τους. Με τις τουρκικές εγγυήσεις και την παραμονή των Τούρκων στρατιωτών στο νησί, ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει καμία τύχη στο δημοψήφισμα και η δεύτερη ήττα του θα είναι καταλυτική για την πολιτική του καριέρα.

Ο κ. Τσίπρας είναι ένας νέος πολιτικός, που παρά τα τραγικά λάθη του στα θέματα της οικονομίας, δεν έχει καεί ακόμα, βασικά επειδή παίζει χωρίς αντίπαλο στην ελληνική πολιτική σκηνή. Διότι και η εναλλακτική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, δεν θα αλλάξει τις ζωές των Ελλήνων, όσο η χώρα βρίσκεται κάτω από την «μπότα» του γερμανικού Μνημονίου.  Και δεν έχει καεί, διότι όλοι οι πολιτικοί είναι «το ίδιο και το αυτό πράγμα» τελικά, και νοιώθω ότι οι πολίτες βαρέθηκαν και να τους …αλλάζουν…

Όμως, κινδυνεύει σοβαρά λόγω του Κυπριακού και ας το καταλάβει. Είμαι βέβαιος ότι θα τον στηρίξουν οι αντίπαλοι του της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, στην περίπτωση που ενταχθεί στο στρατόπεδο της «όποιας λύσης» του Κυπριακού. Αλλά θα τον στηρίξουν για να τον …καταποντίσουν. Θα τον υποστηρίξουν και αρκετά στελέχη του κόμματος του, που υποστηρίζουν και σήμερα με «αρρωστημένο» τρόπο το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν.

Ο κ. Τσίπρας (και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς) δεν πρέπει να υποχωρήσουν από τις θέσεις τους. Η πλειοψηφία των Ελλήνων στην Ελλάδα και στην Κύπρο συμφωνούν μαζί τους. Αντίθετα, διαφωνούν με τον κ. Αναστασιάδη, που στη διάρκεια ενός περίεργου μεταμεσονύκτιου δείπνου, άλλαξε τις θέσεις του. Προσωπικά πιστεύω ότι βρέθηκε ενώπιον απίστευτου εκβιασμού, αλλά θεωρώ πως δεν είχε την παραμικρή δικαιολογία για να αποδεχθεί όλες τις τουρκικές θέσεις.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν πρέπει να τον ακολουθήσει. Και συμφωνώ απόλυτα μαζί του πως μία κακή λύση στην Κύπρο θα είναι απαρχή δεινών στο Αιγαίο και τη Θράκη…>>

…………………………….

Για χρόνια τώρα γράφω για την εξάρτηση του Προέδρου από το αλκοόλ. Πολύ πιο πριν τις Προεδρικές Εκλογές καλούσα με πολλή αγωνία τον Κυπριακό Λαό να αποφύγει να εκλέξει στην εξουσία έναν άνθρωπο που είναι από κάθε άποψη εξαρτημένος. Δυστυχώς δεν τα κατάφερα να τον πείσω

ΚΥΡΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΙΑΤΡΕΧΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ – ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΛΙΓΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΥΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 44 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΨΕΤΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΑΞΕΤΕ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Για όσα γράφω και λέγω δέχομαι καθημερινά απειλές, χυδαίες βρισιές και κτυπήματα κάτω από την μέση από στρατευμένα κομματόσκυλλα. Έχω ενημερώσει τον στενό μου περίγυρο και τους φίλους μου για τους κινδύνους που διατρέχω. Επιθυμώ να ενημερώσω και εσάς ότι εάν μου συμβεί κάτι να ξέρετε από που θα προέλθει, μια που ποτέ δεν είχα διαφορές με τον απλό άνθρωπο και οιανδήποτε σχέση με τον υπόκοσμο η άλλες παράνομες δραστηριότητες. Απο εμένα να είστε βέβαιοι ότι θα ακούτε πάντα την αλήθεια με θάρρος και παρρησία όσο σκληρή και να είναι χωρίς να υπολογίζω κινδύνους και απειλές. Υπέρτατος στόχος μου ήταν είναι και θα παραμείνει η προστασία της πατρίδας μου για την οποία θυσιάστηκαν δικοί μου άνθρωποι από εξωτερικούς και εσωτερικούς εχθρούς.

Ο κ. Στέλιος Λουκά Στυλιανού έγραψε σήμερα στο Face Book

<<Στέλιος Λουκά Στυλιανού <https://www.facebook.com/stylianoust?fref=ufi> :  Eδώ θα δώσω μια δική μου μαρτυρία. Εκείνο το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου 2016, λίγο πριν ο Αναστασιάδης πάει στο “δείπνο” με τον Ακκιντζί, ήμουν στο προεδρικό σε μια εκδήλωση την οποία μετά βίας κατάφερε να προσφωνήσει ο Αναστασιάδης. Ήταν ένα μάτσο κρέας που ΔΕΝ επικοινωνούσε με το περιβάλλον. Λίγο πρίν τις 8 έφυγε η καλύτερα τον κουβάλησαν στο αυτοκίνητο. Δεν ήταν έκπληξη το ότι συμφώνησε σε όλα….>>

Για όσους αντέδρασαν σήμερα για τα όσα έγραψε για τον Πρόεδρο ο κ. Στέλιος Λουκά Στυλιανού στο Face Book, (Πιο πάνω) και αμφισβητούν τις χιλιάδες μαρτυρίες πολιτών για το πρόβλημα του Προέδρου, σας μεταφέρω ποιο κάτω αυτούσιο το εμαιλ που μου έστειλε ο Ευρωβουλευτής κ. Κώστας Μαυρίδης καθώς επίσης και σχετικά φιλμάκια:

<<<From: mavrides@ucy.ac.cy [mailto:mavrides@ucy.ac.cy]

Sent: Saturday, December 12, 2015 7:43 PM

To: Omiros Alexandrou

Subject: Re: Τί τρέχει με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη;

Για δική σου ενημέρωση και αξιοποίηση

Αγαπητέ Όμηρε,

σου μεταφέρω μια πληροφορία σχετικά με την συμπεριφορά του ΠτΔ, στην πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Ολάντ. Ο  δικός μας (εννοεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη) ήταν στρακόττον στο μεθύσι και έλεγε ανοησίες. Μάλιστα τα παραπατήματα του καταγράφηκαν σε κάμερες τις οποίες όμως ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος με διάφορα επιχειρήματα, από πιέσεις και κολακείες μέχρι επίκληση …. εθνικών συμφερόντων, κατάφερε να μην προβληθούν.>>>

Οι μαρτυρίες ανθρώπων που καθημερινά διαπιστώνουν το πρόβλημα που έχει ο Πρόεδρος με το αλκοόλ είναι χιλιάδες. Πατήστε στους πιο κάτω συνδέσμους για να δείτε τα σχετικά φιλμάκια. Τα σχόλια δικά σας:

 

(1)                        http://www.Google.com.cy/url?url=http://www.youtube.com/watch%3Fv%3D3v7algA7gl4&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ved=0ahUKEwjS2e39xtHJAhWLtBQKHUTqDScQtwIIHzAD&usg=AFQjCNEG-a61UqiSUARGWkx0vvPDAU_Tpw <http://www.google.com.cy/url?url=http://www.youtube.com/watch%3Fv%3D3v7algA7gl4&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ved=0ahUKEwjS2e39xtHJAhWLtBQKHUTqDScQtwIIHzAD&usg=AFQjCNEG-a61UqiSUARGWkx0vvPDAU_Tpw>

 

(2)                        https://www.Google.com.cy/url?url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DlpWgj9S7EBk&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ved=0ahUKEwiAio-dztHJAhXMtxQKHY1FAs0QtwIIEzAA&usg=AFQjCNGtb3_lexT2EJqX4rSy7WRECMORFQ <https://www.google.com.cy/url?url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DlpWgj9S7EBk&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ved=0ahUKEwiAio-dztHJAhXMtxQKHY1FAs0QtwIIEzAA&usg=AFQjCNGtb3_lexT2EJqX4rSy7WRECMORFQ>

 

(3)                        https://www.Google.com.cy/url?url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D-u3qmwbnIvY&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ved=0ahUKEwjQ5PLWztHJAhVK6xQKHbkEBB0QtwIIEzAA&usg <https://www.google.com.cy/url?url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3D-u3qmwbnIvY&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ved=0ahUKEwjQ5PLWztHJAhVK6xQKHbkEBB0QtwIIEzAA&usg> =

 

(4)https://www.Google.com.cy/url?url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DEPzSqiCXRwk&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ved=0ahUKEwif-tXh0NPJAhULcRQKHQZPABoQtwIIEzAA&usg=AFQjCNGu889stcOt5yqgBp8ULK3Vxv5VaA <https://www.google.com.cy/url?url=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DEPzSqiCXRwk&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ved=0ahUKEwif-tXh0NPJAhULcRQKHQZPABoQtwIIEzAA&usg=AFQjCNGu889stcOt5yqgBp8ULK3Vxv5VaA>

Όμηρος Αλεξάνδρου

 

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>