«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ο αόρατος εχθρός

 Ο ΑΟΡΑΤΟΣ-ΕΧΘΡΟΣ Σ

Από αρχαιοτάτων χρόνων ήξερες τον εχθρό, τον έβλεπες, μπορούσες να υπερασπιστής την ελευθερία σου, την πατρίδα σου και τα ιερά των προγόνων σου!

Τον έβλεπες τον εχθρό με τα όπλα και τι ήθελε και πολεμούσες, είτε κέρδιζες, είτε έχανες, ήξερες με ποιον πολεμάς και ποιοι είναι οι σύμμαχοι του εχθρού.

Έχουμε να επιδείξουμε έναν Μέγα Αλέξανδρο, Θερμοπύλες, Σαλαμίνες, το 1821  το 1889-1920, το 1940 και πολλές άλλες νίκες, που ήταν για το δίκιο μας, για την ελευθερία μας!

Σήμερα και ειδικά μετά το 1965 τα πάντα ανατράπηκαν, οι τρόποι των πολέμων έγιναν καθαρά σε οικονομικό επίπεδο, οπότε πιάσε το αυγό και κούρευτω!

Ο εχθρός έγινε αόρατος, βρίσκεται στους συμμάχους σου, στους ηγέτες σου, στην γειτονιά σου!

Στους Επαγγελματίες που ζητάς τις γνώσεις τους, στις τράπεζες που έχεις τον κόπο σου, το αίμα σου.

Στην κρατική μηχανή, που την πληρώνεις με δυσβάσταχτους φόρους να σε προστατεύει, να σε βοηθά!!!

Αυτόν τον αόρατο εχθρό, για να τον νικήσεις, πρέπει να τον προκαλέσεις, να τον χτυπήσεις στο σημείο που τρέφεται και αυτό είναι το χρήμα.

Άμα του στερήσεις το φαγητό του, την κύρια δύναμη του, θα φανερωθεί το κτηνώδες πρόσωπο του και θα μπορέσεις να τον πολεμήσεις.

Ο αόρατος εχθρός χρησιμοποιεί τα ειρηνικά αισθήματα του ελληνικού λαού, με δούρειο ίππο την ξακουστή φιλοξενία των Ελλήνων- και την αγάπη του στον πολιτισμό-και στέλνει μισθοφόρους βαπτισμένους μετανάστες τις ελίτ από εμπόλεμες χώρες, αφού έχουν τα μέσα και το χρήμα να έρθουν, συν ότι τους χρηματοδοτούν-και αφήνουν τους φτωχούς πατριώτες τους μόνους στον θάνατο του πολέμου, αφού δεν έχουν ούτε για ένα κομμάτι ψωμί, όχι να φύγουν,  έτσι έρχονται οι καλοζωισμένοι στην Ελλάδα, τους έχουν δασκαλέψει ότι στην Ελλάδα έχει ειρήνη και δημοκρατία και μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε!!!

Δυστυχώς οι διχασμένοι με πολύ μαεστρία Έλληνες τσιμπάμε με την δήθεν δυστυχία των καλοβαλμένων αλλοδαπών και πέφτουμε στην παγίδα του αόρατου εχθρού, βοηθώντας σε βάρος του Γηγενή Ελληνικού πληθυσμού, τους δολοφόνους μας!

Όσοι ξέρουν και προσπαθούν να ενημερώσουν τους πατριώτες τους, βαφτίζονται αυθημερόν, ρατσιστές, δικτάτορες, απάνθρωποι, φασίστες, χρυσαυγητες, πριν καν διαβάσουν τι έχεις να τους πεις!

Είναι τα γνωστά παγκοσμίως τα τερτίπια των εθνομιδενιστών κομουνιστών και καπιταλιστών, κυρίως των ανέκαθεν προδοτών κομουνιστών!

Γιατί αφού είναι τόσο ανθρωπιστές δεν το δείχνουν στους πατριώτες τους, γιατί δεν ξεσηκώνονται, να ζητήσουν να ψηφιστεί νόμος, που να λέει ξεκάθαρα, ότι σας φιλοξενούμε μέχρι να σταματήσει ο πόλεμος στην χώρα σας, μετά θα επιστρέψετε στην πατρίδα σας μαζικά όλοι.

Αν ταυτού απαιτούν να τους φτιάξουμε τέμενος, θέλουν φαγητό του γούστου τους, κλέβουν ρημάζουν, ζητούν ιθαγένεια, και πολλά άλλα εγκληματικά αιτήματα, ενώ είναι ακάλεστοι λαθρωδολοφονοι και εχθροί του Ελληνισμού.

Ο εχθρός πάντα στην  ιστορία παραφύλαγε αφού είχε σπείρει τον σπόρο της διχόνοιας και επέβαλε τους επεκτατικούς του όρους!

ΑΟΡΑΤΟΣ Ν

Επιτέλους, φτάνει ο προδοτικός κατήφορος της διχόνοιας, οι αρχαίοι υμών πρόγονοι, έλεγαν ότι πρώτα πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου, αν αγαπήσεις τον εαυτό σου, θα αγαπήσεις τους συνανθρώπους σου, συγγενείς, φίλους, γείτονες, συναδέλφους, πατριώτες σου, τότε αφού θα έχεις δομήσει την ανθρώπινη κοινωνία στον τόπο σου, μπορείς να φιλοξενήσεις Ξένους, που τους έχεις καλέσει, τους έχει κάνει έλεγχο και τους παρέχεις όσα καλά απολαμβάνεις και εσύ, ισότιμα, με τους δικούς σου εθνικούς όρους, και τα δικά σου ήθη και έθιμα, για όσο θα είναι φιλοξενούμενοι.

Εδώ σήμερα γίνεται ανάποδα, έρχονται ακάλεστοι αναμεμιγμένοι με πράκτορες, μισθοφόρους, εγκληματίες  στο σπίτι σου και σου λένε κάνε παρά πέρα, θα μείνουμε μαζί, και αν δεν χωράμε εσείς σαν φιλόξενοι θα φύγετε και θα μείνουμε εμείς στο σπίτι σου!!!

Αυτός ο εγκεφαλικός βαυκαλισμός, αυτός ο προδοτικός μαζοχισμός, αυτή η εγκεφαλική σχιζοφρένεια πρέπει να σταματήσει, εδώ και τώρα, ανατρέποντας όλο το προδοτικό πολιτικό σύστημα, πρέπει να γίνει τώρα, στο όνομα της ελευθερίας, στο όνομα των προγόνων μας, στο όνομα των παιδιών μας, στο όνομα του πολιτισμού και της δημοκρατίας, στο όνομα του αυτονόητου της ύπαρξης μας από χρέος στην διαχρονικότητα αυτής της ιερής φυλής των Ελλήνων!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

1 comment to Ο αόρατος εχθρός

  • ===================================================
    ===================================================
    .
    .
    Διεκδικείστε!
    .
    .
    21/10/2016
    .
    από Βασίλης Βιλιάρδος
    .
    http://www.analyst.gr/wp-content/uploads/2016/10/202.jpg
    .
    Υπάρχουν πολλές ελπίδες για το μέλλον μας, αλλά όχι χωρίς να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας – ενώ η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, αφού διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις, αλλά όχι όταν οι Πολίτες της έχουν αποχαυνωθεί, περιμένοντας μοιρολατρικά να χάσουν τα πάντα.
    .
    «Οι φορολογικοί και λοιποί διωγμοί που υφίστανται ήδη οι Έλληνες θα ενταθούν στο μέλλον – αφού έχουν καταδικασθεί να πληρώσουν για τα χρέη της χώρας τους,
    .
    παρά το ότι ένα μεγάλο μέρος τους δεν οφείλεται καθόλου στην ίδια,
    .
    αλλά στην πολιτική που της επιβλήθηκε μετά το 2010 από την Τρόικα (άρθρο). 1,
    .
    Με υποκλίσεις και με παρακλήσεις πάντως δεν κερδίζουμε τίποτα, εκτός εάν μας αρκούν τα ψίχουλα της Γερμανίας,
    .
    έναντι πολλαπλών ανταλλαγμάτων ή/και οι δηλητηριώδεις συνταγές του ΔΝΤ – υπενθυμίζοντας πως η κρίση μας έχει κοστίσει πάνω από 1 τρις €«.
    .
    .
    Ανάλυση
    .
    Αυτό που λείπει από την Ελλάδα, τόσο όσον αφορά τις κυβερνήσεις της μετά την υπαγωγή της στην Τρόικα,
    .
    .
    όσο και τους Πολίτες της, είναι η ενεργητική διεκδίκηση των δικαιωμάτων της.
    .
    .
    Ειδικά όσον αφορά το χρέος, για το οποίο μετά το 2009 δεν ευθύνεται ασφαλώς η χώρα μας αλλά οι δανειστές της
    .
    .
    και η πολιτική που της επέβαλλαν (ανάλυση), 2,
    .
    .
    τουλάχιστον η διεκδίκηση της «αναδιάρθρωσης» του με βάση την απόφαση του ΟΗΕ (πηγή) 3, – ακόμη και αν θα έπρεπε να προβεί η Ελλάδα σε μία οδυνηρή στάση πληρωμών για να το επιτύχει.
    .
    .
    Οφείλει επίσης να απαιτηθεί η αποζημίωση της από το ΔΝΤ στο ευρωπαϊκό δικαστήριο, αφού το ίδιο το ΔΝΤ παραδέχθηκε τα δεκάδες λάθη του (άρθρο) 4,
    .
    .
    – τα οποία μας έχουν μετατρέψει ήδη σε ένα αποτυχημένο κράτος, 5, από όποια πλευρά και αν το εξετάσει κανείς.

    .
    .
    Το δημόσιο χρέος πάντως είναι πλέον το σημαντικότερο πρόβλημα μας, υπενθυμίζοντας πως η χώρα το 2010 αντιμετώπιζε ουσιαστικά μία μεγάλη στενότητα ρευστότητας – επειδή έληγαν πολλά μαζί ομόλογα, τα οποία δεν είχαν φροντίσει να επιμηκύνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις της.
    .
    .
    Ακόμη όμως και αν δεχθούμε πως το έλλειμμα του 2009 έφτασε στο 15,4%, με αποτέλεσμα να αυξηθεί το δημόσιο χρέος στο 128% του ΑΕΠ, ήταν ασφαλώς χαμηλότερο από το αντίστοιχο της Ιταλίας σήμερα – ενώ το ιδιωτικό χρέος, το οποίο το 2016 έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με το μη εξυπηρετούμενο να πλησιάζει στο 135% του ΑΕΠ, το 2009 ήταν από τα χαμηλότερα μεταξύ των βιομηχανικών χωρών.
    .
    .
    Σε κάθε περίπτωση, εάν δεν επιλυθεί το πρόβλημα του χρέους, δεν πρόκειται να ανακτήσει την πιστοληπτική του ικανότητα ο δημόσιος τομέας – γεγονός που σημαίνει ότι, το κράτος θα συνεχίσει να μην μπορεί να δανείζεται από τις αγορές, παραμένοντας στον ορό των δανειστών, όσο αυτός διαρκέσει.
    .
    Ταυτόχρονα δεν έχει τη δυνατότητα να δανείζεται ο ιδιωτικός τομέας, ακόμη και αν υποθέσουμε πως θα μπορούσαν οι χρεοκοπημένες και αφελληνισμένες πλέον ελληνικές τράπεζες – οπότε η ρευστότητα θα συνεχίσει να μειώνεται. Παράλληλα, ο δημόσιος τομέας απαγορεύεται να επενδύει και ο ιδιωτικός δεν είναι σε θέση να το κάνει – οπότε χωρίς επενδύσεις η χώρα θα παραμείνει βυθισμένη στην ύφεση.
    .
    Με τη ζήτηση (κατανάλωση) τώρα να μειώνεται συνεχώς, ακόμη και αν υποθέσουμε πως θα είχε τη δυνατότητα να δανεισθεί και να επενδύσει ο ιδιωτικός τομέας, δεν θα το έκανε – αφού κανένας δεν επενδύει, όταν γνωρίζει πως τα προϊόντα που θα παράγει δεν θα μπορούν να καταναλωθούν.
    .
    Παραμένουν λοιπόν μόνο οι εξαγωγές, μαζί με τον τουρισμό – όπου όμως αφενός μεν ο παραγωγικός μας ιστός έχει πλέον αποψιλωθεί, αφετέρου έχουμε πρόβλημα ανταγωνιστικότητας, όταν την ίδια στιγμή όλα τα άλλα κράτη προσπαθούν να αναπτυχθούν σε αυτούς ακριβώς τους τομείς.
    .
    Υπενθυμίζουμε εδώ ακόμη μία φορά τους συντελεστές της ανάπτυξης, όπου ΑΕΠ = κατανάλωση + επενδύσεις + δημόσιες δαπάνες + (Εξαγωγές – Εισαγωγές) – μία εξίσωση που αποδεικνύει πως είναι αδύνατον να ξεφύγει η χώρα από την ύφεση και τη μιζέρια, εάν δεν ληφθούν ριζικά μέτρα.
    .
    Με κριτήριο τώρα την υπεραπλουστευμένη παραπάνω εικόνα της οικονομίας μας, τεκμηριώνεται πως το νούμερο ένα πρόβλημα μας, είτε παραμείνουμε στην Ευρωζώνη, είτε την εγκαταλείψουμε, είναι το χρέος – τόσο το δημόσιο, όσο και το ιδιωτικό πια.
    .
    Επομένως, εάν δεν διεκδικήσουμε τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους τους, ακόμη και αν πρέπει να προβούμε σε στάση πληρωμών με όλα όσα δεινά κάτι τέτοιο συνεπάγεται, θα συνεχίσουμε να βιώνουμε
    .
    μία οδύνη δίχως τέλος –
    .
    οπότε είναι ασφαλώς προτιμότερο ένα οδυνηρό τέλος, προτού ακόμη λεηλατηθεί η χώρα μας εντελώς (ανάλυση), 6,
    .
    μετατρεπόμενη σε αποικία των δανειστών της,
    .
    με τους Πολίτες της φτηνούς σκλάβους χρέους (άρθρο). 7,
    .
    Το τι σημαίνει «διεκδίκηση» πάντως δεν το έχει αποδείξει μόνο η Ιρλανδία, η οποία κατάφερε να διατηρήσει το χαμηλό φορολογικό συντελεστή της, καθώς επίσης να τυπώσει μόνη της χρήματα που θα εξοφλεί μετά το 2040 –
    .
    ή η Ισπανία, η οποία αρνήθηκε να υπαχθεί στην Τρόικα,
    .
    ενώ επέβαλλε τη διάσωση των τραπεζών της απ’ ευθείας από την ΕΚΤ.
    .
    Πρόσφατα το απέδειξε επίσης η μικρή σχετικά περιοχή του Βελγίου, η Βαλονία (Wallonia), η οποία ήταν η μοναδική που απέρριψε τη συμφωνία CETA 8, με τον Καναδά, στην πρόσφατη σύνοδο κορυφής της Ευρώπης –
    .
    παρά το ότι η Κομισιόν, καθώς επίσης τα μέλη της ΕΕ, της προσέφεραν ειδικά προνόμια (συμβιβασμούς), όσον αφορά τη γεωργία της, την ασφάλεια υγείας των Πολιτών της, το περιβάλλον, τα κοινωνικά στάνταρ κοκ.
    .
    Λόγω της άρνησης αυτής η κρυφή παγίδα, η CETA δηλαδή (ανάλυση), 9,
    .
    δεν μπορεί να υπογραφεί την ερχόμενη εβδομάδα, όπως ήταν προγραμματισμένο – γεγονός που σημαίνει ότι, μία πολύ μικρή περιοχή της Ευρώπης, με 3,6 εκ. κατοίκους, διεκδίκησε θαρραλέα τα δικαιώματα της και τα κατάφερε, προστατεύοντας όλους εμάς τους ευρωπαίους πολίτες από μία καταστροφική συμφωνία.
    .
    Ειδικότερα, αφού η Βαλονία είχε απαιτήσει επί πλέον αλλαγές από αυτές που της προσφέρθηκαν συμβιβαστικά από την ΕΕ, έθεσε βέτο εναντίον της υπογραφής της συμφωνίας από το Βέλγιο – απαιτώντας πια απ’ ευθείας διαπραγματεύσεις με τον Καναδά (πηγή). 10,
    .
    .
    Δεν δίστασε λοιπόν να τοποθετηθεί μόνη της, εναντίον όλων των άλλων 28 ευρωπαϊκών χωρών – διεκδικώντας αυτά που οι Πολίτες της θεωρούν σωστά.
    .
    .
    Στα πλαίσια αυτά, εύλογα αναρωτιέται κανείς αφενός μεν γιατί συμπεριφέρονται με τόση δουλοπρέπεια οι ελληνικές κυβερνήσεις στις συνόδους κορυφής της Ευρώπης,
    .
    .
    αφετέρου γιατί δεν διαμαρτύρονται καθόλου οι ιθαγενείς – οι Πολίτες της χώρας μας δηλαδή, οι οποίοι σιωπούν όπως τα πρόβατα, έχοντας σκύψει εντελώς το κεφάλι.
    .
    .
    Ακούγοντας δε πρόσφατα γνωστό υπουργό της κυβέρνησης να προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες να διαμαρτυρηθούν και να εξεγερθούν, με στόχο να βοηθήσουν τις δικές του προσπάθειες να επιτύχει κάτι καλύτερο, μόνο ντροπή μπορούσε να νοιώσει κανείς – αδυνατώντας να δώσει μία σωστή ερμηνεία της παθητικής στάσης του συνόλου σχεδόν της κοινωνίας.
    .
    .
    Επίλογος
    .
    Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε ότι, τίποτα δεν προσφέρεται δωρεάν στη ζωή –
    .
    .
    πως για όλα τα πράγματα πρέπει να αγωνιζόμαστε και να τα διεκδικούμε, όσο δύσκολη και αν φαίνεται η επίτευξη τους.
    .
    .
    Ειδικά όσον αφορά την Ελλάδα, στην οποία εάν δεν επιστρέψει η αισιοδοξία που προσφέρουν μόνο οι προοπτικές για το μέλλον, δεν πρόκειται να ξεφύγει ποτέ από το βάλτο που έχει παγιδευτεί,
    .
    .
    αν μη τι άλλο είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνισθούμε και να διεκδικήσουμε ενεργητικά τα δικαιώματα μας απέναντι στα παιδιά μας – προτού είναι πολύ αργά και παρά το ότι φαίνεται πως έχουν πέσει πια οι τίτλοι τέλους (άρθρο). 11,
    .
    .
    Σε κάθε περίπτωση, το χειρότερο όλων είναι να αναλωνόμαστε σε εμφυλίους πολέμους μεταξύ μας – διαχωριζόμενοι σε αντίπαλες ομάδες υπέρ του ευρώ ή της δραχμής, του ενός κόμματος ή του άλλου κοκ.
    .
    .
    Πρέπει επίσης να καταλάβουμε πως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να απαιτήσουμε από την όποια κυβέρνηση μας να διεκδικήσει τα δικαιώματα μας, μεταξύ άλλων πλημμυρίζοντας ειρηνικά τους δρόμους
    .
    .
    και όχι απλά να τοποθετούμαστε εναντίον της – περιμένοντας παθητικά πως η επόμενη θα τα καταφέρει καλύτερα.
    .
    Καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να τα καταφέρει, εάν δεν πιεσθεί αφόρητα από ολόκληρη την κοινωνία η οποία, μετά από τόσα χρόνια κρίσης γνωρίζει πολύ καλά ότι,
    .
    .
    η μοναδική ελπίδα για το μέλλον είναι άμεσα συνδεδεμένη με τη διαγραφή χρεών, σε συνδυασμό με ένα δικό μας σχέδιο αναβίωσης της οικονομίας μας –
    .
    .
    το οποίο φυσικά δεν θα έχει καμία σχέση με τα μνημόνια και με τη λιτότητα που μας επιβάλλεται.
    .
    .
    Κάτι ανάλογο άλλωστε προσφέρθηκε στη Γερμανία μετά τον πόλεμο, παρά το ότι είχε αιματοκυλίσει τον πλανήτη – οπότε οφείλει να προσφερθεί και σε εμάς οι οποίοι, κάναμε μεν πολλά λάθη στο παρελθόν, αλλά ασφαλώς όχι τα εγκλήματα της Γερμανίας.
    .
    .
    Ελπίδα λοιπόν υπάρχει για το μέλλον μας, αλλά όχι χωρίς να τη διεκδικήσουμε –
    .
    .
    ενώ η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει, αφού διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις, αλλά όχι όταν οι Πολίτες της έχουν κυριολεκτικά αποχαυνωθεί, 12,
    .
    .
    περιμένοντας μοιρολατρικά να χάσουν τα πάντα.
    .
    .
    Κλείνοντας υπενθυμίζουμε ξανά ότι, «κανένας δεν μπορεί να αγνοήσει έναν αποφασισμένο λαό,
    .
    .
    αλλά όλοι μπορούν να ποδοπατήσουν έναν τρομοκρατημένο λαό» –
    .
    .
    ενώ μετά από εφτά χρόνια κρίσης, ούτε ένας Έλληνας δεν δικαιούται να ισχυρισθεί πως έχει άγνοια όλων όσων συμβαίνουν στην πατρίδα του,
    .
    .
    γνωρίζοντας απόλυτα πως οι ευθύνες δεν είναι πια της όποιας κυβέρνησης του,
    .
    .
    αλλά αποκλειστικά και μόνο δικές του.
    .
    .
    Υστερόγραφο:
    .
    Εάν μας έλεγε κανείς πως για την κατάσταση της Συρίας δεν φταίει ο πόλεμος, ενώ αυτό που χρειάζεται για να τα καταφέρει είναι η αλλαγή του μείγματος πολιτικής, θα τον πιστεύαμε αλήθεια;
    .
    Πιστεύουμε πως οι δανειστές έχουν πραγματικά την πρόθεση να διασώσουν την Ελλάδα,
    .
    όταν την ίδια στιγμή μας επιβάλλουν, εν γνώσει τους για τα καταστροφικά της αποτελέσματα,
    .
    .
    μία πολιτική που εύλογα μας οδηγεί στη θεωρία συνωμοσίας
    .
    .
    ότι, επιδιώκουν την εξόντωση μας; τον αφελληνισμό της πατρίδας μας;
    .
    .
    .
    Πιστεύουμε πως μπορούν να εφαρμοσθούν οι απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές, 13, σε μία χώρα που βιώνει τον όλεθρο επί επτά συνεχή χρόνια, χωρίς καμία προοπτική για το μέλλον της;
    .
    .
    .
    Πιστεύουμε πως είναι δυνατόν να καταπολεμηθεί το πελατειακό κράτος, η διαφθορά, η διαπλοκή κοκ.,
    σε μία χώρα που ευρίσκεται σε πλήρη αποδιοργάνωση;

    .
    .
    .Πιστεύουμε πως οι ελλειμματικοί θεσμοί, 14, καθώς επίσης τα πράγματι μεγάλα ελαττώματα και τα λάθη μας, μπορούν να διορθωθούν όταν το κράτος καταρρέει;
    .
    Εάν τα πιστεύουμε όλα αυτά, τότε είναι σωστή η μη αντίδραση μας –
    .
    οπότε δικαιολογείται απόλυτα η σιωπή των αμνών.
    .
    .
    http://www.analyst.gr/2016/10/21/diekdikiste/
    .
    .
    ================================
    ================================
    .
    .
    ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    Analyst.gr
    ‘’ Η γνώση είναι δύναμη ‘’
    http://www.analyst.gr/
    .
    (άρθρο). 1, – Ξυπνήστε επιτέλους!
    .
    9/10/2016
    .
    από Βασίλης Βιλιάρδος
    .
    http://www.analyst.gr/2016/10/09/xipniste-epitelous/
    .
    ===================================
    ===================================================================
    .
    ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    Analyst.gr
    ‘’ Η γνώση είναι δύναμη ‘’
    http://www.analyst.gr/
    .
    (ανάλυση), 2, – Το εκ προμελέτης έγκλημα των μνημονίων
    .
    5/04/2015
    .
    από Βασίλης Βιλιάρδος
    .
    http://www.analyst.gr/2015/04/05/ta-ek-promeletis-eglimata-ton-mnimonion/
    .
    ================================
    ================================
    .
    ΟΗΕ (πηγή) 3, – United Nations General Assembly adopts basic principles on sovereign debt restructuring
    .
    11 September 2015
    .
    http://unctad.org/en/pages/newsdetails.aspx?OriginalVersionID=1074
    .
    ==========================================================
    ==========================================================
    .
    ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    Analyst.gr
    ‘’ Η γνώση είναι δύναμη ‘’
    http://www.analyst.gr/
    .
    (άρθρο) 4, – Η βόμβα του ΔΝΤ
    .
    4/07/2015
    .
    από Βασίλης Βιλιάρδος
    .
    http://www.analyst.gr/2015/07/04/i-vomva-tou-dnt/
    .
    ===========================================================
    ===========================================================
    .
    ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    Analyst.gr
    ‘’ Η γνώση είναι δύναμη ‘’
    http://www.analyst.gr/
    .
    αποτυχημένο κράτος, 5, – ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ ΧΩΡΑ
    .
    12/06/2014
    .
    από Βασίλης Βιλιάρδος
    .
    http://www.analyst.gr/2014/06/12/%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%85%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B1/
    .
    ============================================
    ======================================================
    .
    ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    Analyst.gr
    ‘’ Η γνώση είναι δύναμη ‘’
    http://www.analyst.gr/
    .
    (ανάλυση), 6, – Το μέλλον των ιθαγενών
    .
    4/10/2016
    .
    από Analyst Team
    .
    http://www.analyst.gr/2016/10/04/to-mellon-ton-ithagenon/
    .
    ==============================================================
    ==============================================================
    .
    ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    Analyst.gr
    ‘’ Η γνώση είναι δύναμη ‘’
    http://www.analyst.gr/
    .
    (άρθρο). 7, – Το μέλλον της αποικίας
    .
    15/12/2015
    .
    από Βασίλης Βιλιάρδος
    .
    http://www.analyst.gr/2015/12/15/to-melon-tis-apoikias/
    .
    ===================================================
    ===================================================
    .
    ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    Analyst.gr
    ‘’ Η γνώση είναι δύναμη ‘’
    http://www.analyst.gr/
    .
    CETA 8, – Η TTIP η CETA και η TISA
    .
    28/05/2016
    .
    από Βασίλης Βιλιάρδος
    .
    http://www.analyst.gr/2016/05/28/i-ttip-i-ceta-kai-i-tisa/
    .
    ==============================================================
    ==============================================================
    .
    ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    Analyst.gr
    ‘’ Η γνώση είναι δύναμη ‘’
    http://www.analyst.gr/
    .
    (ανάλυση), 9, – CETA, η κρυφή παγίδα
    .
    13/05/2016
    .
    από Άρης Οικονόμου
    .
    http://www.analyst.gr/2016/05/13/ceta-i-krifi-pagida/
    .
    ==============================================================
    ==============================================================
    .
    ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    Analyst.gr
    ‘’ Η γνώση είναι δύναμη ‘’
    http://www.analyst.gr/
    .
    (πηγή). 10, – Chaos bei EU-Gipfel: Wallonen verweigern Zustimmung zu CETA
    .
    Deutsche Wirtschafts Nachrichten
    .
    Veröffentlicht: 21.10.16
    .
    http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2016/10/21/chaos-bei-eu-gipfel-wallonen-verweigern-zustimmung-zu-ceta/
    .
    ==============================================================
    ==============================================================
    .
    ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    Analyst.gr
    ‘’ Η γνώση είναι δύναμη ‘’
    http://www.analyst.gr/
    .
    (άρθρο). 11, – Τίτλοι τέλους
    .
    24/09/2016
    .
    από Βασίλης Βιλιάρδος
    .
    http://www.analyst.gr/2016/09/24/titloi-telous/
    .
    ==============================================================
    ==============================================================
    .
    ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    Analyst.gr
    ‘’ Η γνώση είναι δύναμη ‘’
    http://www.analyst.gr/
    .
    αποχαυνωθεί, 12, – Συλλογική αποχαύνωση
    .
    6/10/2016
    .
    από Ιάκωβος Ιωάννου
    .
    http://www.analyst.gr/2016/10/06/sillogiki-apoxavnosi/
    .
    ===================================================
    ===================================================
    .
    ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    Analyst.gr
    ‘’ Η γνώση είναι δύναμη ‘’
    http://www.analyst.gr/
    .
    διαρθρωτικές αλλαγές, 13, – Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
    11/09/2016
    από Βασίλης Βιλιάρδος

    http://www.analyst.gr/2016/09/11/diarthrotikes-metarrithmiseis/
    .
    ===================================================
    ===================================================
    .
    ΜΑΚΡΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ
    Analyst.gr
    ‘’ Η γνώση είναι δύναμη ‘’
    http://www.analyst.gr/
    .
    ελλειμματικοί θεσμοί, 14, – Θεσμική χρεοκοπία
    .
    30/03/2015
    .
    από Analyst Team
    .
    http://www.analyst.gr/2015/03/30/thesmiki-xreokopia/
    .
    ===================================================
    ===================================================
    .
    .
    Σχετικά με τον Αρθρογράφο
    .
    http://www.analyst.gr/wp-content/uploads/2014/11/Vassilis-Viliardos.jpg
    .
    Βασίλης Βιλιάρδος
    .
    Οικονομολόγος
    .
    E-mail: viliardos@analyst.gr
    .
    Ειδικότητα: Mάκρο-οικονομικά / Πολιτική Οικονομία
    .
    .
    .
    .
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    .
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>