«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Παραδίδεται η Κύπρος στους Τούρκους, ΟΧΙ γιατί το θέλει ο προδότης Αναστασιάδης, ΑΛΛΑ γιατί το θέλει ο Κυπριακός λαός!

Τσίπρα… μην κάνεις την μεγαλύτερη προδοσία, στην Ελληνική ιστορία, Υπογραφή μόνο αν φύγει ο στρατός κατοχής μέχρι ενός, και χωρίς εγγυήσεις!!!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΗΠΑ και Βρετανία επιχειρούν να συμβιβάσουν τ’ ασυμβίβαστα με φόρμουλα για ασφάλεια/εγγυήσεις στη διμερή Τσίπρα-Ερντογάν

Για την Ελλάδα προϋπόθεση για συμμετοχή σε μια πολυμερή είναι μια διμερής Τσίπρα – Ερντογάν
Δημοσίευμα στα “ΝΕΑ” κάνει λόγο για φόρμουλα ΗΠΑ-Βρετανίας για να περιχαρακωθεί η αδιαλλαξία Ερντογάν
Σκοπός της πρωτοβουλίας να καμφθούν και τυχόν αντιρρήσεις Αθηνών και Λευκωσίας βαφτίζοντας το “κρέας ψάρι”…
Πρόνοια για αποχώρηση μεγάλου μέρους των κατοχικών δυνάμεων «από την επομένη της συνυπογραφής λύσης»
Τι προνοεί η φόρμουλα για όσα στρατεύματα θα παραμείνουν και για τον “εκσυγχρονισμό” των Εγγυήσεων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “ΤΑ ΝΕΑ”, ΗΠΑ, Βρετανία, με την άτυπη συνδρομή και του ΟΗΕ έχουν επεξεργαστεί μια συγκεκριμένη φόρμουλα στην οποία θα εδράζεται ένα συμβιβαστικό σχέδιο όσον αφορά στην ασφάλεια και τις εγγυήσεις, δεδομένης της άκαμπτης και αδιάλλακτης στάσης εκ μέρους του Τούρκου Πρόεδρου, Ρ.Τ. Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα πρόκειται ο ίδιος να εκπροσωπήσει την Τουρκία στην Πολυμερή/Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό τον Ιανουάριο.

Το αγλλοσαξωνικό σχέδιο ουσιαστικά αποτελεί ένα ευέλικτο τρόπο γεφύρωσης του χάσματος μεταξύ των δύο πλευρών στο φλέγον ζήτημα της ασφάλειας/εγγυήσεων, όπου τόσο η τουρκική, όσο και η τ/κ πλευρά εμφανίζονται ανένδοτες, καθώς και ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, εμμένει στο σύστημα εγγυήσεων «σε βάθος 15ετίας», με επαναξιολόγηση αναλόγως των δεδομένων που θα έχουν προκύψει τότε.

Μάλιστα το συγκεκριμένο σχέδιο φέρεται να έχει διαβιβάσει ήδη από την δραστήρια Αμερικανίδα υφυπουργό Εξωτερικών Βικτόρια Νούλαντ, χαρακτηρίζοντάς το «σωσίβιο» για την επικείμενη διάσκεψη στη Γενεύη.

Οι πρόνοιες του Σχεδίου:

1. Πρόνοια για «περιορισμένου χρόνου και έκτασης» εγγυοδοσία, σε σχέση μόνο με το τουρκικό σκέλος του διζωνικού κρατικού μορφώματος που θα προκύψει ως ομοσπονδιακός συμβιβασμός.

2. Η παρουσία τουρκικών στρατευμάτων στο έδαφος της Ενωμένης Κυπριακής Ομοσπονδίας «θα περιοριστεί δραστικά», τόσο σε αριθμούς όσο και σε οπλικές δυνατότητες. Αλλά και όσον αφορά τη διασπορά τους.

3. Το σύνολο σχέδιο της εγγυοδοσίας και οι λειτουργικές του παράμετροι θα συναρτηθούν προς «ουσιαστική επιτήρηση» από μηχανισμούς των Ηνωμένων Εθνών, ή ενδεχομένως και νατοϊκών. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά προϋποθέσεις και λόγους τυχόν επεμβατικής ενεργοποίησης.

Να σημειωθεί επίσης ότι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η μεσολαβητική φόρμουλα που έχει τεθεί επί τάπητος, προνοεί την έναρξη αποχώρησης του βασικού κορμού των κατοχικών δυνάμεων από τα κυπριακά εδάφη, «από την επομένη της συνυπογραφής λύσης» από τους ηγέτες των δύο κυπριακών πλευρών. Η οποία φυσικά θα έχει προεπικυρωθεί από χωριστά δημοψηφίσματα.

http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=207755&catid=9

……………………………………..

Κυπριακό, η ιστορία μιας εξαπάτησης

13 Δεκέμβριος 2016, ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

Δύσκολος ο αγώνας, γιατί για 42 χρόνια ο λαός τρέφεται με αυταπάτες… Τεράστιες οι ευθύνες της αντιπολίτευσης, η οποία οφείλει να συνενωθεί, να συσπειρωθεί και να δράσει ως πανίσχυρο μέτωπο αντίστασης στο ξεπούλημα και στην τουρκοποίηση του τόπου

«Δύσκολος ο αγώνας για μια δίκαιη λύση που να οδηγήσει σε μια Κύπρο ελεύθερη, όπου θα διασφαλίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι βασικές ελευθερίες όλων των Κυπρίων, είναι δύσκολος αλλά πρέπει να τον φέρουμε σε πέρας, για τη δικαίωση του λαού μας και όλων των παθόντων της τουρκικής εισβολής», δήλωσε σε ομιλία του ο Πρόεδρος της Βουλής Δ. Συλλούρης, στα αποκαλυπτήρια μνημείου των αγνοουμένων και πεσόντων της κοινότητας Αφάνειας. (Σίγμα 11.12.2016).

Σίγουρα είναι δύσκολος, γιατί έτσι τον κατάντησαν εδώ και 42 χρόνια όλοι οι ανευθυνο-υπεύθυνοι με τις ψευδαισθήσεις, με τις αυταπάτες, με τις κοροϊδίες τους και τις παραπλανητικές ερμηνείες για το τι διαβουλεύονται στα κρυφά με τους Βρετανούς κηδεμόνες του Κυπριακού και πότε με τους βοηθούς Αμερικανούς και τους πρέσβεις τους στη Λευκωσία, από τους Προέδρους μέχρι τους… «κλητήρες» του Προεδρικού και του Υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δύσκολος για μια δίκαιη λύση, γιατί, για να φέρουν εις πέρας τη δικαίωση του λαού, η λύση πρέπει να είναι δίκαιη και, για να είναι δίκαιη, πρέπει να απονεμηθεί δικαιοσύνη για τους αγνοουμένους, για τους πεσόντες, για τον ξεριζωμό, για τον εποικισμό, για τις συλήσεις, προσάγοντας και δικάζοντας την Τουρκία για τα εγκλήματά της.

Αντιθέτως, με τα όσα δέχεται η κυβέρνηση Αναστασιάδη σήμερα και όσα δέχθηκαν οι προκάτοχοί της, ο ένας μετά τον άλλον πιστοί στην τουρκο-βρετανική διαιρετική ΔΔΟ, απο-ενοχοποιούν τον εισβολέα και κατακτητή. Ο ένας κτίζοντας ακόμα ένα τούβλο πάνω στις υποχωρήσεις του προηγούμενου στο Προεδρικό, με τη «σύνεση» και ένοχη σιωπή όλων των πολιτικών κομμάτων.

Που αύριο, ενώ διαφωνούν με τον πλέον έντονο και κατηγορηματικό τρόπο, όπως εκφράζονται γραπτώς και προφορικώς, θα πάνε όλοι παρέα στη Γενεύη. Θυμίζοντας τη συνάθροιση που έκανε ο Μακάριος στο Λονδίνο πριν υπογράψει στις 19 Φεβρουαρίου 1959 τις Συμφωνίες Ζυρίχης/Λονδίνου, επικαλούμενος τις γνωστές «πιέσεις» και «πιστόλια στον κρόταφο», ενώ για όλα τα συμφωνηθέντα στη Ζυρίχη ήταν άμεσα ΕΝΗΜΕΡΟΣ και σύμφωνος, ενημερωμένος για το καθετί, από τον Κ. Καραμανλή μέσω του Πέτρου Μολυβιάτη…

Εκ των υστέρων…

«Έιντε και Βρετανοί δεν θέλουν ‘άλλους’ στη διάσκεψη», έγραψε ο Κώστας Βενιζέλος στον «Φιλελεύθερο» 11.12.2016. Για όσους ακόμα συντηρούν την αυταπάτη ότι οι αφελείς Αμερικανοί σχεδιάζουν για το Κυπριακό! Αναφορικά με την τουρκική πενταμερή στην επερχόμενη Γενεύη, με την Κυπριακή Δημοκρατία απούσα και με την κυβέρνηση Αναστασιάδη εκ των υστέρων και αφού ηγέρθη θέμα να προσπαθεί να… πάρει γνωματεύσεις (!) για τη βρετανο-τουρκική απαίτηση να μην παρευρεθεί η ΚΔ, αλλά οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων!

Στο κύριο άρθρο της η Σημερινή στις 11.12.2016, με τίτλο «Γιατί τώρα είναι η ώρα της αντιπολίτευσης», έγραψε, μεταξύ άλλων, προκαλώντας την αντιπολίτευση.

«Η απόφαση του ΕΛΑΜ να αποχωρήσει πρόσφατα από το Εθνικό Συμβούλιο είναι ορθή. Λογικά, έπρεπε και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν… Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης συμφωνούν ότι ο Ν. Αναστασιάδης είναι ο πλέον αναξιόπιστος, ανακόλουθος, ευάλωτος και ακατάλληλος, δηλ. επικίνδυνος Πρόεδρος στη διαπραγμάτευση του Κυπριακού.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν τον εμπιστεύονται και τον κατηγορούν ότι ψεύδεται στον κυπριακό λαό, αφού άλλα λέγει και αποδέχεται στο τραπέζι των συνομιλιών και άλλα, τελείως διαφορετικά, δηλώνει και ανακοινώνει στους πολίτες… Η άνευ όρων αποδοχή των τουρκικών αξιώσεων στο δείπνο της παράδοσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στους Τούρκους είναι η τελευταία σταγόνα που κάνει το ποτήρι της ανοχής, της υπομονής, της σωτηρίας της Κύπρου αλλά και της οργής να ξεχειλίσει.

Τώρα είναι η τελευταία ώρα της αντιπολίτευσης να συνενωθεί, να συσπειρωθεί, να δράσει ως πανίσχυρο μέτωπο αντίστασης στο ξεπούλημα και στην τουρκοποίηση του τόπου. Αυτή και μόνο είναι η αποστολή της σήμερα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καλούνται να συμπήξουν ένα αρραγές μέτωπο ανακοπής της πορείας καταστροφής της Κύπρου και να εμποδίσουν την τουρκοποίησή της:

Πρώτον, διότι η πλειοψηφία των πατριωτών Συναγερμικών και ΑΚΕΛικών διαφωνούν με οργή για τις κωλοτούμπες των ηγεσιών τους και την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν σε έναν αδίστακτο, επιθετικό και ασεβή Ερντογάν. Δεύτερον, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αγωνιούν για το μέλλον του τόπου, των παιδιών και των εγγονιών τους. Τρίτον, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δεν εμπιστεύονται έναν εν παντί αναξιόπιστο και επικίνδυνο Αναστασιάδη να διαπραγματεύεται την επιβίωση και την ελευθερία του κυπριακού Ελληνισμού.

Τέταρτον, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αναζητούν ένα ισχυρό, αξιόπιστο και σοβαρό αποκούμπι για να αντλήσουν ελπίδες αντίστασης κατά της τουρκοποίησης-ισλαμοποίησης του τόπου. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης μπορούν, θέλουν, τολμούν να το προσφέρουν, έστω και τώρα, στους Έλληνες; Διαφορετικά, θα είναι συνένοχα με τον ακαταλόγιστο Αναστασιάδη».

Ενιαίο κράτος

Δύσκολος ο αγώνας, ναι, ενόσω δεν έχει κανένας το πολιτικό θάρρος να στείλει στον διάολο την απαρτχάιντ ΔΔΟ. Να απεγκλωβίσει τον λαό και το κράτος από τις κηδεμονεύσεις του Λονδίνου και τις κατευθυντήριες γραμμές του 1977, που καμία δεσμευτική ή νομική υπόσταση είχαν ή έχουν και που σκόπιμα, λανθασμένα και παραπλανητικά τις ανήγαγαν οι υποστηρικτές της ΔΔΟ σε τάχατες «Συμφωνίες», για εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων. Να υπερασπιστούν με θάρρος την Κυπριακή Δημοκρατία και το Κράτος Δικαίου για ΕΝΙΑΙΟ ΚΡΑΤΟΣ. Διακόπτοντας τις δηλητηριώδεις τουρκόφιλες διαπραγματεύσεις με τον μεροληπτικό αντιπρόσωπο του ΓΓ Νορβηγό Έιντε.

Υπάρχουν τέτοιοι ηγέτες; Αλλιώς, η τουρκοποίηση-ισλαμοποίηση του τόπου είναι αναπόφευκτη και συνένοχοι όλοι με τον ακαταλόγιστο και επικίνδυνο Αναστασιάδη. Και αυτό, όχι εξαιτίας όσων απορρίπτουν με επιχειρήματα την τουρκο-βρετανική διάλυση της πατρίδας μας, αλλά εξαιτίας όλων εκείνων που την προώθησαν και την υποστηρίζουν μαζοχιστικά, προσκυνώντας τον κατακτητή και τους συμμάχους του.

Αλλά και όλων εκείνων των πολιτικών και καθηγητών που ακροβατούν σε τεντωμένο σχοινί με μασημένες δηλώσεις. Δίχως να έχουν το θάρρος να βγουν ανοικτά και να απορρίψουν την τουρκο-βρετανική Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία όπως έκανε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, έστω και τώρα…

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος

 Fanoulla Argyrou fanoulla@rgyrou.com

 

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>