«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι Ιταλοί, οι Άγγλοι, και ο λαός τους, έδειξαν ότι πρώτα έρχεται η πατρίδα τους!!! Εμείς κολυμπάμε σε προδοτες και δεν ανοίγει μύτη!!!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΣΑ

Είναι η ώρα να πληρώσουν όλοι οι απατεώνες προδοτες, οργανωμένα, συντεταγμένα,  νόμιμες εκδηλώσεις, με αποχές από τα πάντα, με στάση πληρωμών στα πάντα, πολιτισμένη λευκή επανάσταση, όπως αξίζει στον πολιτισμένο Ελληνικό λαό!!!

Υπάρχουν άριστοι!!! Την δική μας συμμετοχή περιμένουν!

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ – κυβερνούσαν, λήστεψαν και έβγαλαν τα λεφτά στο εξωτερικό σε μαύρους λογαριασμούς
Εξετάζονται 25.000 καταθέτες που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011 και ο Τσίπρας που έκανε το ΟΧΙ ναι καλύπτει τους προδοτες απατεώνες σε όλων τον κοινωνικό ιστό της Ελληνικής κοινωνίας

ΚΑΙ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΝΗΚΟΥΣΤΗ ΑΠΑΤΗ ,
ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ  ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΝΑ ΖΟΥΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΟΣΗ ΑΔΙΚΙΑ, ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ, ΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ………………………

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ :
Ο Λ Ο Ι…
ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΔΙΚHΓΟΡΟΙ, ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΙ, OI IEΡΕΙΣ, ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΟΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ, ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ…

ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ …

ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ

ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ , ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ …
Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ …

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τον ορισμό της έσχατης προδοσίας. Δεν φτάνει που λήστεψαν τα δημόσια ταμεία και έβγαλαν λεφτά από το ποντάρισμα στο πρώτο μνημόνιο, ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!
Δηλαδή διέπραξαν το μέγιστο έγκλημα, την στιγμή που η πατρίδα χρειαζόταν ρευστότητα για να μην υπαχθεί στον εφιάλτη του ΔΝΤ. Και όμως, αυτά τα αδίστακτα καθάρματα με τα βαριά…ονόματα, μην δίνοντας δεκάρα για την πατρίδα που τάισε αυτούς και τις φαμίλιες τους, έβαλαν τα κλοπιμαία σε τσουβάλια και τα έβγαλαν έξω.
Στην συνέχεια, ο «γιος» έβαλε τον εγκληματία συνέταιρο του να ανοίξει ιστοσελίδα με τα κλεμμένα για να συκοφαντεί τον πολιτικό αρχηγό που τον είχε αποκαλύψει, διαβάλλοντας ακόμα και τις αποφάσεις της δικαιοσύνης!
Το τραγικότερο; Ο «πολιτικός αρχηγός» στεκόταν παραστάτης στις μπίζνες του «υιού» την ώρα του μεγάλου πλιάτσικου.
Η κυβέρνηση οφείλει να τους αποκαλύψει και να τους οδηγήσει στην δικαιοσύνη ώστε να μάθει ο Ελληνικός λαός με τι καθάρματα είχε να κάνει. Πρωτίστως όμως, οφείλει να φέρει πίσω τα κλεμμένα και να κατάσχει τις περιουσίες τους.
……………………………..
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Εξετάζονται 25.000 καταθέτες που έβγαλαν λεφτά στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 21, 2013
Αναλυτικά στοιχεία θα πρέπει να υποβάλουν στις αρμόδιες εφορίες οι φορολογούμενοι, οι οποίοι ερευνώνται για τις καταθέσεις που έβγαλαν στο εξωτερικό την περίοδο 2009-2011.

Η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων έχει αποστείλει προσκλήσεις για παροχή εξηγήσεων σε 25.000 καταθέτες από τους 54.000 που προέκυψαν από τον έλεγχο των εμβασμάτων, οι οποίοι υποχρεούνται να παράσχουν αναλυτικά στοιχεία για την προέλευση των χρημάτων που έβγαλαν στο εξωτερικό.

Θα πρέπει να καταθέτουν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος προηγούμενων ετών που δικαιολογούν το ύψος τους τόσο μέσω διαδικτύου όσο και αυτοπροσώπως με την υποβολή αναλυτικού φακέλου στην εφορία τους.

Αυτό αναφέρεται σε απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη.
skai.gr
https://olympia.gr/2013/01/21/%ce%b5%ce%be%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%b6%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-25-000-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%ad%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%ce%b2%ce%b3%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd-%ce%bb/
Στο στόχαστρο 17.000 καταθέτες του εξωτερικού

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Picture 0 for Στο στόχαστρο 17.000 καταθέτες του εξωτερικού

Στην τσιμπίδα του υπουργείου Οικονομικών μπαίνουν περίπου 17.000 Έλληνες, οι οποίοι την τριετία 2009-2011 έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Πρόκειται για ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα των 54.000 φυσικών προσώπων, από τα οποία, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ.Μαυραγάνης, στο περιθώριο του 4ου Φορολογικού Συνεδρίου «Thessaloniki Tax Forum», το 25% διαπιστώθηκε πως δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα εμβάσματα προς τράπεζες του εξωτερικού με βάση τα δηλωθέντα εισοδήματα.

Έτσι, από την Παρασκευή η ΓΓΠΣ και η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων έχουν αποστέλλει επιστολές στους παραπάνω καταθέτες, καλώντας τους να αποδείξουν μέσα σε 20 ημέρες ότι κατείχαν τα χρήματα νόμιμα και το κυριότερο, ότι έχουν δηλωθεί στην Εφορία και φορολογηθεί.

«Το Βήμα της Κυριακής» παρουσίασε την επιστολή που θα λάβουν τις επόμενες ημέρες οι φορολογούμενοι. Στην επιστολή αναγράφονται μεταξύ άλλων τα εξής: «Από τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών, και έπειτα από επεξεργασία των δηλώσεών σας από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προέκυψε ότι τα χρηματικά ποσά που έχετε μεταφέρει στο εξωτερικό από 1/1/2009 ως 31/12/2011 είναι μεγαλύτερα από τα προκύπτοντα κεφάλαια, βάσει των δηλώσεών σας του οικον. έτους 2004 και επομένων. Επειδή η προκύπτουσα διαφορά θεωρείται ως προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από άγνωστη ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία, σας καλούμε εντός 20 ημερών να ενημερώσετε την ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων ώστε να τεθούν στη διάθεσή μας τα δεδομένα από τα οποία προκύπτουν τα κεφάλαια των προηγουμένων ετών σύμφωνα με τις υποβληθείσες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος».

Εντός της ίδιας προθεσμίας θα πρέπει να υποβληθεί στην αρμόδια ΔΟΥ πλήρης φάκελος δικαιολογητικών που θα περιλαμβάνει:
– Ολα τα αντίγραφα των δηλώσεων.
– Στοιχεία που να αποδεικνύουν το ακριβές ποσό του εμβάσματος στο εξωτερικό.

forologikanea.gr
ΕΤΣΙ ΞΕΠΛΥΝΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ! ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΝΤΡΟΠΗΣ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΞΩ…

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;
Έτσι κάλυψαν τους φοροφυγάδες του εξωτερικού
Στιχομυθίες – σοκ που αναδεικνύουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο το «γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ» περιλαμβάνονται στην ηλεκτρονική αλληλογραφία (e-mail) ανάμεσα στα υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών την κρίσιμη περίοδο των πρώτων μηνών του 2011 που αποκαλύπτει σήμερα το e-reportaz.
Ήταν η χρονική συγκυρία που συνδεόταν με την κατοχύρωση του (ουσιαστικού) ελέγχου στα εμβάσματα και στις καταθέσεις του εξωτερικού, μέσα από τις διατάξεις ενός νέου φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά και η εποχή που η Ελλάδα είχε αποσπάσει από τους Eυρωπαίους ηγέτες την χρονική επέκταση των Μνημονίων κατά 7,5 χρόνια και ετοιμαζόταν να καταρτίσει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα περιόδου 2012-2015.

Στο τιμόνι του υπουργείου Οικονομικών ο παραπεμφθείς σήμερα σε Ειδικό Δικαστήριο για τη λίστα Λαγκάρντ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Άλλα δυνατά brand names του οικονομικού επιτελείου της εποχής, ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ο έτερος υφυπουργός και ελεγχόμενος σήμερα για την υπόθεση «Βάρδαξ Α.Ε.» Δημήτρης Κουσελάς, ο γενικός γραμματέας Ηλίας Πλασκοβίτης, ο διοικητής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) Διομήδης Σπινέλλης, ο νομικός σύμβουλος του ΥΠΟΙΚ Τάσος Μπάνος και η διευθύντρια του γραφείου του κ. Παπακωνσταντίνου Χρύσα Χατζή.

Όπως προκύπτει από τα ηλεκτρονικά μηνύματα των υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών, τα οποία φέρνει κατ΄ αποκλειστικότητα στο φως το e-reportaz.gr, το μεγαλεπήβολο εγχείρημα της άμεσης συνέργειας των ελληνικών τραπεζών στον έλεγχο των καταθέσεων του εξωτερικού ξέμεινε από καύσιμα.

Ενώ, λοιπόν, στον αρχικό σχεδιασμό είχαν περιληφθεί συγκεκριμένες αναφορές για τη διαβίβαση στοιχείων από τις τράπεζες προς την ΓΓΠΣ που αφορούσαν «εμβάσματα εξωτερικού», στην πορεία οι αναφορές αυτές χάθηκαν με αποτέλεσμα να μην συμπεριληφθούν στο υπό κατάρτιση φορολογικό νομοσχέδιο.

«Αγαπητέ Γιώργο»

Ενδεικτικό είναι το μήνυμα που απέστειλε ο τότε διοικητής της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, Διομήδης Σπινέλλης, προς τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Μάλιστα, το μήνυμα που εστάλη στις 23 Φεβρουαρίου 2011, ξεκινά με τη φιλική προσφώνηση, «Αγαπητέ Γιώργο». Ο κ. Σπινέλλης εκφράζει την απογοήτευσή για το γεγονός ότι αφαιρέθηκαν διατάξεις που θα επέτρεπαν αληθινούς ελέγχους στα ελληνικά κεφάλαια του εξωτερικού.

Δείτε το emailemail pap1

Σε άλλο μήνυμά του, προς τον νομικό σύμβουλο του υπουργείου Οικονομικών Τάσο Μπάνο, ο επικεφαλής της ΓΓΠΣ γίνεται ακόμα πιο αιχμηρός: «Τάσο» αναφέρει ο κ. Σπινέλλης «δεν σου κρύβω ότι και εγώ βλέπω κάποια πράγματα που με στεναχωρούν και με ανησυχούν». Τα μαζεύω και τα ζυγίζω»email pap3

Σε μια άλλη ανταπάντηση ο κ. Σπινέλλης, απευθυνόμενος στον κ. Μπάνο, δείχνει την έντονη απογοήτευσή του για την εξέλιξη που είχε το θέμα της νομοθετικής κατοχύρωσης των ελέγχων στις καταθέσεις του εξωτερικού: «Όσο για το σ/ν (σχέδιο νόμου) αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς κατέληξε. Βγήκαν όλες οι καλές διατάξεις και κυρίως η υποχρέωση των τραπεζών να δίνουν στοιχεία λογαριασμών στη ΓΓΠΣ. Είμαι ΠΟΛΥ απογοητευμένος».

Προχειρότητα

Όμως, τα e-mails μεταξύ των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών, εκτός όλων των άλλων, αποτυπώνουν και την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζονται καίρια ζητήματα φορολογικού ενδιαφέροντος, όπως αυτό του ελέγχου των καταθέσεων εξωτερικού. Τα μηνύματα που ανταλλάχθηκαν στις 16 Μαρτίου 2011 για το αν περιελήφθησαν οι αναφορές στις τράπεζες είναι σχεδόν απολαυστικά: «Τελικά το βάλαμε στο ν/σ (νομοσχέδιο) ή όχι; αν όχι να μπει ή το αφήνουμε; να μιλήσω με εετ; (Ένωση Ελληνικών Τραπεζών)», ρωτούσαν από το γραφείο του υπουργού στις 16 Μαρτίου 2011 με θέμα «Στοιχεία τραπεζών στη γγπς». Η Χρύσα Χατζή, διευθύντρια του κ. Παπακωνσταντίνου συμπλήρωνε: «Δεν μπήκε λέει ο Τάσος (Μπάνος). Να το βάλουμε (ψηφίζω)». Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ηλίας Πλασκοβίτης, σε απάντηση προς διάφορα άλλα στελέχη, μεταξύ των οποίων και ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, ανέφερε: «Κατ΄ αρχήν συμφωνώ να μπει. Θα πρότεινα πάντως να έκανες μία συνεννόηση με Ράπανο. Επίσης ο Φίλιππος (Σαχινίδης) να μας πει την άποψή του».

trapezesΟι πυρετώδεις διαβουλεύσεις συντελέστηκαν όταν κυριαρχούσε στην επικαιρότητα το θέμα της διαφυγής μεγάλων ελληνικών κεφαλαίων σε τράπεζες της Ελβετίας. Τη χρονική περίοδο, λοιπόν, που το οικονομικό επιτελείο προετοίμαζε το επόμενο μεγάλο πακέτο οικονομικών μέτρων, παρέπεμπε στις καλένδες μια κρίσιμη νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα μπορούσε να αποδώσει έσοδα στο ελληνικό Δημόσιο αποφορτίζοντας από τα βάρη το φορολογικό σώμα.

Οι ερωτήσεις του κ. Κουσελά

Όσοι ακόμα διατηρούν επιφυλάξεις για τις ικανότητες ή την αποτελεσματικότητα των κυβερνητικών παραγόντων δεν έχουν παρά να διαβάσουν το email που είχε στείλει ο υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς στο νομικό σύμβουλο του υπουργείου Τάσο Μπάνο σχετικά με τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες το Δημόσιο μπορεί να κατάσχει αφορολόγητες καταθέσεις. Το μήνυμα του υφυπουργού φέρει ημερομηνία 20 Μαρτίου 2011 και έχει ως βάση μία ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου. Άγνοια και αδιαφορία. Μείγμα επικίνδυνο…

Δείτε τοemail pap2
Στην εφορία για εξηγήσεις 25.000 καταθέτες του εξωτερικού

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Στην εφορία για τα… περαιτέρω προσέρχονται οι πρώτοι φορολογούμενοι από τη λίστα των 54.000 που έβγαλαν μεγάλα ποσά καταθέσεων στο εξωτερικό το διάστημα 2009 – 2011 χωρίς να δικαιολογούνται από τα εισοδήματά τους. Ήδη 14.000 μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού έλαβαν επιστολή με την οποία καλούνται να υποβάλλουν συμπληρωματικές δηλώσεις προκειμένου να δικαιολογήσουν τα ποσά των καταθέσεων που βρίσκονται σε αναντιστοιχία με τα δηλωθέντα εισοδήματά τους και να πληρώσουν τους πρόσθετους φόρους για τα εισοδήματα που απέκρυψαν. Για τους 14.000 φορολογούμενους η διαφορά μεταξύ των εμβασμάτων και των εισοδημάτων υπολογίζεται σε περίπου 7 δισ. ευρώ. Συνολικά διαφορές δηλωθέντος εισοδήματος και καταθέσεων διαπιστώθηκαν σε περίπου 25.000 φορολογούμενους και επιχειρήσεις και το ποσό που υπολογίζεται να εισπραχθεί ξεπερνάει τα 2 δισ. ευρώ.

Όσοι αμφισβητήσουν τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα χρήματα που έβγαλαν στο εξωτερικό έχουν φορολογηθεί. Θα πρέπει να προσκομίσουν τις φορολογικές τους δηλώσεις από τις οποίες θα προκύπτει ότι τα ποσά αυτά έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί. Ο φόρος θα υπολογιστεί με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος και με τους συντελεστές που ίσχυαν τη χρονιά που απέκρυψαν εισοδήματα. Με την επιστολή που έχουν λάβει ή θα λάβουν τις επόμενες μέρες καλούνται μέσα σε προθεσμία είκοσι ημερών να υποβάλουν ηλεκτρονικά, σε συγκεκριμένη «φόρμα», συμπληρωματικές τροποποιητικές δηλώσεις για κάθε έτος που παρουσιάζεται η απόκλιση στα δηλωθέντα εισοδήματα.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής της κεντρικής υπηρεσίας του ΣΔΟΕ, Θόδωρος Φλωράτος, όσοι δεν θα υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις, το ΣΔΟΕ θα τους ελέγξει εξονυχιστικά και θα τους επιβάλλει τον πρόσθετο φόρο για τις αδήλωτες καταθέσεις με συντελεστή έως και 45%.

imerisia.gr
Καταφθάνουν τα ραβασάκια στους καταθέτες του εξωτερικού

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ;;;;;;;;;

Καταφθάνουν τα ραβασάκια στους καταθέτες του εξωτερικούΤις επόμενες μέρες ξεκινά η αποστολή ειδοποιητηρίων της εφορίας προς 15.000 φορολογούμενους, οι οποίοι καλούνται να δικαιολογήσουν διαφορές ανάμεσα στα δηλωθέντα εισοδήματα τους και τα ποσά καταθέσεων που έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού την τελευταία διετία.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τις διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων διαπιστώθηκε ότι οι εν λόγω φορολογούμενοι διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό, οι οποίες όμως δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στην εφορία τα προηγούμενα χρόνια. Με το ειδοποιητήριο που θα λάβουν από την εφορία, καλούνται είτε να δικαιολογήσουν τις διαφορές που προκύπτουν, είτε να πληρώσουν το σχετικό φόρο (45% επί της διαφοράς).

fpress.gr
Ελεγχοι του ΣΔΟΕ σε 200 «φτωχούς» μεγαλοκαταθέτες

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ;;;;;;;;;;;;;;;;
Το ΣΔΟΕ θα ερευνήσει αν τα ποσά των καταθέσεων δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και έσοδα που έχουν προκύψει από πώληση περιουσιακών στοιχείων.

Σύμφωνα με την imerisia, την πρώτη λίστα με τα ονόματα περίπου 200 Ελλήνων που «φυγάδευσαν» σε τράπεζες του εξωτερικού καταθέσεις εκατ. ευρώ ο καθένας ενώ δήλωναν στην εφορία «πενιχρά» εισοδήματα έχει στα χέρια του το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν οι σχετικές εντολές ελέγχου για τους 200 φορολογούμενους οι οποίοι θα ερευνηθούν εξονυχιστικά και αναδρομικά από το 2000 και μετά προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ποσά από τα εμβάσματα και τις καταθέσεις δικαιολογούνται από τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία που έχουν εμφανίσει στις φορολογικές δηλώσεις.

Το ΣΔΟΕ, όπως δήλωσε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, θα επιβάλλει πρόστιμα σε όσους «πιάστηκαν» να μεταφέρουν υπέρογκα χρηματικά ποσά στο εξωτερικό το 2009 ενώ δήλωναν ελάχιστα εισοδήματα. Για τα εμβάσματα με τα ποσά των καταθέσεων που μετέφεραν οι Έλληνες σε τράπεζες του εξωτερικού τη διετία 2010- 2011 ο υφυπουργός ανέφερε ότι «έχουμε ζητήσει την ταχύτατη επεξεργασία των καταστάσεων του 2010 και 2011 από τις ελεγκτικές υπηρεσίες του ΣΔΟΕ».

Εισαγγελική παραγγελία

Ταυτόχρονα, ξεκινά διευρυμένη εισαγγελική έρευνα κατά της φοροδιαφυγής, καθώς από χθες στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών μπαίνουν όσοι έχουν αποκρύψει περιουσιακά στοιχεία. Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Τσάγγας έδωσε παραγγελίας προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές να διενεργηθεί ποινική προκαταρκτική εξέταση σε μεγάλη κλίμακα κατά της φοροδιαφυγής με επίκεντρο τους φορολογούμενους που ενώ έχουν δηλώσει περιορισμένα εισοδήματα «έβγαλαν» σε τράπεζες του εξωτερικού μεγάλα ποσά.

Η λίστα που διαθέτει το ΣΔΟΕ προέρχεται από τα στοιχεία που έχει επεξεργαστεί η ΓΓΠΣ με βάση τους καταλόγους που απέστειλαν οι εμπορικές τράπεζες στις οποίες περιλαμβάνονται ονόματα, αριθμοί και ποσά λογαριασμών, ονόματα συνδικαιούχων, εμβάσματα, χώρες προορισμού των καταθέσεων κ.λπ.

Τα στοιχεία αποκαλύπτουν κραυγαλέες και εντυπωσιακές περιπτώσεις φορολογουμένων οι οποίοι εν μέσω κρίσης «σήκωσαν» τεράστια ποσά καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες και τα μετέφεραν σε τράπεζες του εξωτερικού. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση φορολογούμενου ο οποίος μέσα σε μια μέρα «φυγάδευσε» στο εξωτερικό το ποσό των 150.000.000 ευρώ! Άλλος φορολογούμενος με διαδικασίες εξπρές έστειλε έμβασμα ύψους 70.000.000 ευρώ.

Οι υποθέσεις που θα ελέγξει κατά προτεραιότητα το ΣΔΟΕ αφορούν ποσά καταθέσεων πάνω από 3.000.000 ευρώ για τα οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι προϊόν φοροδιαφυγής ή ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι φορο-ελεγκτές θα «ξεσκονίσουν» σε πρώτη φάση τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί από το 2000 μέχρι σήμερα και θα ελέγξουν:

1. Αν έχουν δηλωθεί οι τόκοι από τις καταθέσεις του εξωτερικού και έχουν αποδοθεί οι αναλογούντες φόροι. Αν διαπιστωθεί απόκρυψη τότε η εφορία θα καλέσει τους φορολογούμενους να υποβάλουν συμπληρωματικές δηλώσεις και να πληρώσουν τους πρόσθετους φόρους και τα πρόστιμα.

2. Αν τα ποσά των καταθέσεων δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα και έσοδα που έχουν προκύψει από πώληση περιουσιακών στοιχείων. Αν υπάρχει διαφορά τότε οι φορολογούμενοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με δέσμευση των καταθέσεων που δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα τους και με επιβολή φόρου έως 45%.

Συμφωνία με Ελβετία

«Θησαυρό» σε ελβετικό έδαφος αναζητά το υπουργείο Οικονομικών για να εισρεύσει ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών επανεργοποιεί τις διαδικασίες – που είχαν παγώσει λόγω των εκλογών – για την υπογραφή της σύμβασης με τις ελβετικές αρχές προκειμένου να φορολογηθούν οι «μυστικές» καταθέσεις και τα χρηματοοικονομικά προϊόντα που διατηρούν Έλληνες σε ελβετικές τράπεζες.

Η διακρατική συμφωνία που έχει υπογράψει η Γερμανία με την Ελβετία αναμένεται να αποτελέσει τον «πιλότο» για τις ελληνικές αρχές οι οποίες εκτιμούν ότι θα αποφέρει σημαντικά έσοδα στο Δημόσιο και θα δώσει μεγάλη δημοσιονομική «ανάσα». Ωστόσο, το ύψος των συνολικών καταθέσεων Ελλήνων πολιτών -φυσικών και νομικών προσώπων- που βρίσκονται στις ελβετικές τράπεζες παραμένει άγνωστο, με μεγάλο μέρος αυτών να χαρακτηρίζεται ως «μαύρο χρήμα», καθώς προέρχεται από δραστηριότητες που σχετίζονται με την παραοικονομία.

Πηγή: ileiapost.gr
ΣΧΟΛΙΑ
$ΥΡΙΖΑΙΟΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ said
Νοεμβρίου 26, 2016 στις 2:53 μμ

Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

Τους «ξέπλυνε» όλους ο Σύριζα: Δεν θέλει εξεταστική για το πρώτο μνημόνιο ο Τσακαλώτος – Σιωπή και υπεκφυγές για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ

Μεγάλες υπηρεσίες στο αμαρτωλό σύστημα της κλεπτοκρατίας προσφέρει ο Τσίπρας και η αριστερή παρωδία κυβερνήσεως. Θα τρίβουν τα χέρια τους όλοι οι πρωτοπόροι της διάλυσης της χώρας.

Με μία και μόνη δήλωση από βήματος Βουλής, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αθώωσε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα μνημόνια και «ξέπλυνε» τον Σημίτη για την ολέθρια είσοδο της Ελλάδος στο ευρώ με βάση τα παραποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα για το ενδεχόμενο της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για το πως οδηγηθήκαμε στο πρώτο μνημόνιο, είπε: “Όλα αυτά τα ζητήματα, κατά τη δική μου άποψη, έχουν και ακαδημαϊκή πλευρά, δηλαδή να δούμε τα στοιχεία, τι έγινε -και δεν είναι μόνο αυτά τα στοιχεία, αλλά είναι κι άλλα στοιχεία που θα πρέπει να αναλύσει-, αλλά έχει και πολιτική πλευρά. Δεν νομίζω ότι η Εξεταστική είναι το καλύτερο πλαίσιο για να γίνει αυτή η αντιπαράθεση. Νομίζω ότι πρέπει να γίνει με επιστημονικό τρόπο και μετά με πολιτικά συμπεράσματα, αλλά χωρίς αυτό το κλίμα που δημιουργούν οι εξεταστικές επιτροπές, που έχουν τον ρόλο τους για άλλα ζητήματα”.

Από την άλλη πλευρά στο ζήτημα του σκανδάλου της ΕΛΣΤΑΤ αποδέχθηκε ως ορθά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ με βάση τα οποία το 1999 όταν η χώρα εντάχθηκε στην ΟΝΕ το έλλειμμα δεν ήταν 3% όπως η κυβέρνηση Σημίτη είχε παρουσιάσει αλλά 6,3%, πρόσθεσε ωστόσο πως δεν μπορεί να γίνει σύγκριση, καθώς το αναθεωρημένο έλλειμμα προέκυψε έπειτα από αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του ελλείμματος.

Κοινώς, όλα καλώς για τον Τσακαλώτο στην έως τώρα πορεία της διαχείρισης της Ελληνικής Οικονομίας από ΝΔ και Πασόκ. Βεβαίως, όλα αυτά γίνονται επειδή πρώτον ο Σύριζα φοβάται την ώρα και την στιγμή που θα εξεταστούν οι δικές του ευθύνες για τα μνημόνια και επειδή προσδοκά στο Πασόκ για μελλοντικές συνεργασίες, συνεπώς δεν μπορεί να μιλήσει ελεύθερα για το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ.
$ΥΡΙΖΑΙΟΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΑΣ said
Νοεμβρίου 26, 2016 στις 2:55 μμ

ΤΣΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΟΙ $ΥΡΙΖΑΙΟΙ

Μεγάλη εκτίμηση στην κυβέρνηση τρέφουν και οι μεγαλοκατασκευαστές. Γράφει ο Τέλογλου: «Οι εκπρόσωποι των κατασκευαστών, ιδιαίτερα των τριών μεγάλων εταιρειών «Άκτωρ», «Τέρνα» και «JP Άβαξ», είχαν ζητήσει από την κυβέρνηση Σαμαρά να τους προφυλάξει από τυχόν ποινικές ευθύνες στα λεγόμενα συρρέοντα αδικήματα (όπως είναι οι πράξεις δωροδοκίας ή απιστίας που θα μπορούσαν να συμπεριλαμβάνονται σε μια χρόνια αντιανταγωνιστική πρακτική), στην περίπτωση που προέκυπταν από τις εναρμονισμένες πρακτικές του καρτέλ για το οποίο κατηγορούνται. Η κυβέρνηση Σαμαρά δεν ενέδωσε.

Τον Μάιο του 2016, οι υπουργοί Ν. Παρασκευόπουλος, Γ. Σταθάκης και Ευ. Τσακαλώτος έφεραν διάταξη που ικανοποιούσε πλήρως τις απαιτήσεις τους. Μετά από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης η διάταξη επαναδιατυπώθηκε και, αντί ποινικής ασυλίας, καθιερώθηκε οι κατασκευαστικές να πληρώσουν το πρόστιμο. Αρχές του Οκτωβρίου 2016 οι κατασκευαστές επανέφεραν το θέμα της ασυλίας και πιέζουν και τη ΝΔ για να πετύχουν την ποινική ασυλία. Μετά από αυτά γίνεται ξεκάθαρο γιατί ο Μπόμπολας αποφάσισε να αφήσει το Mega να πεθάνει και γιατί η δημοσιογραφική του ναυαρχίδα, το Έθνος, στηρίζει την κυβέρνηση.

……………………………………

Η μεγαλύτερη συνωμοσία της ιστορίας Ο έλεγχος του χρήματος

Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2015

«Άφησε με ελεύθερο να εκδίδω και να ελέγχω τα χρήματα ενός έθνους και δεν με ενδιαφέρει ποιος ψηφίζει τους νόμους του»,
είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο M.A. Rothschild,
επιφανές μέλος της ομώνυμης οικογένειας, η οποία ίδρυσε στα τέλη του 18ου αιώνα τα γνωστά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Ο δε J.K. Galbraith, οικονομολόγος, υπέρμαχος του φιλελευθερισμού, είχε τονίσει ότι,
«Η διαδικασία, με την οποία οι τράπεζες δημιουργούν νέο χρήμα, είναι τόσο απλή, που το μυαλό αηδιάζει».
Τι συμβαίνει με το χρήμα;
Έχει κανείς μας ιδέα πως παράγεται;
Αντιστοιχεί σε πραγματικές αξίες στη ζωή, ή είναι ένα έξυπνο εργαλείο υποδούλωσης
πρώτα στο μυαλό (αφού μας πείθουν ότι χρωστάμε «φανταστικά» λεφτά,
και ταυτόχρονα ότι εμείς απαγορεύεται να παράξουμε «φανταστικό» χρήμα όπως αυτοί)
και μετά στην ιδιοκτησια μας την οποία μας την εξαερώνουν σε ελάχιστο χρόνο αφού ο ιδρώτας της δουλειάς μας δεν αρκεί για να ισορροπήσει το άπειρο «άυλο» απόθεμα χρήματος.

Ας δούμε κάποια διαφωτιστικά στοιχεία από το εξαιρετικό άρθρο του οικονομολόγου Βασίλη Βιλιάρδου για το πως παράγεται το χρήμα και από ποιούς.

«Mε τη διαδικασία της «δημιουργίας» χρήματος «κατασκευάζεται» ουσιαστικά το «λογιστικό χρήμα»,
το οποίο στη συνέχεια «διοχετεύεται» στο κυκλοφοριακό σύστημα της Οικονομίας.
Για παράδειγμα, όταν μία εταιρεία (ιδιώτης, δημόσιο) δανείζεται από μία εμπορική τράπεζα, «δημιουργούνται» αυτόματα νέα χρήματα
όπως και όταν η ιδιωτική τράπεζα δανείζει κάποια άλλη ή δανείζεται από την κεντρική.
Εκτός αυτού, δημιουργούνται επίσης νέα χρήματα από τις ιδιωτικές τράπεζες, όταν αγοράζουν στοιχεία του Ενεργητικού τους (αξιόγραφα, ακίνητα κλπ), ανοίγοντας πιστωτικό λογαριασμό (όψεως) στον πωλητή, με τον οποίο συναλλάσσονται.
Έτσι λοιπόν, η «δημιουργία» του νέου χρήματος είναι συνδεδεμένη με τη δημιουργία πιστώσεων,
ενώ η εξόφληση των πάσης φύσεως δανείων, ή η πώληση των στοιχείων του ενεργητικού από τις τράπεζες «καταστρέφει», περιορίζει δηλαδή, την υφιστάμενη ποσότητα χρημάτων.

Τα «άϋλα» χρήματα δε που «παρασκευάζονται» ή «καταστρέφονται» με αυτόν τον τρόπο, ονομάζονται, σε αντίθεση με αυτά που προέρχονται από τα ευγενή μέταλλα, «Fiat Money»
από το λατινικό «fiat», το οποίο μεταφράζεται ως «δημιουργία» (στην προκειμένη περίπτωση, χρήματα που δημιουργούνται από το τίποτα.
Τα χρήματα που δημιουργούνται με αυτή τη «μαγική» διαδικασία, αντιπροσωπεύουν πραγματικές αξίες (ΑΕΠ),
εφόσον δανείζονται έναντι υλικών αξιών (ακίνητα, αξιόγραφα, μετοχές κλπ), οι οποίες «δεσμεύονται» από τις τράπεζες σαν εγγυήσεις.
Όταν όμως οι υλικές αυτές αξίες είναι υπερτιμημένες, όπως στο παράδειγμα των Subprimes (Η.Π.Α., Ισπανία, Ιρλανδία κλπ),

όταν δηλαδή υπάρχουν «στρεβλώσεις» στις αγορές, τότε τα χρήματα που δημιουργούνται με το συγκεκριμένο αντίκρισμα είναι εντελώς αδικαιολόγητα
με αποτέλεσμα να «εκβάλλουν» στις γνωστές μας χρηματοπιστωτικές κρίσεις, όπου «καταστρέφονται» (διαγράφονται) στην πραγματικότητα οι υπερβάλλουσες ποσότητες.

Οι εμπορικές τράπεζες επιτρέπεται να δανείζουν στους καταναλωτές (επιχειρήσεις και ιδιώτες), ένα συγκεκριμένο πολλαπλάσιο ποσόν των συναλλαγματικών αποθεμάτων τους (καταθέσεων), στην εκάστοτε κεντρική τράπεζα.
Στην Ευρώπη (ΕΚΤ) είναι υποχρεωμένες να διαθέτουν ένα ελάχιστο απόθεμα καταθέσεων (ρεζέρβα) ύψους 2%
γεγονός που σημαίνει ότι μπορούν να δανείζουν το 50πλάσιο των καταθέσεων που διατηρούν στην κεντρική τράπεζα, με τη μορφή λογιστικών χρημάτων.
Φυσικά τηρούνται επίσης ορισμένοι άλλοι κανόνες, όπως το ύψος των καταθέσεων σε σχέση με την εκχώρηση δανείων, έτσι ώστε να υπάρχει κίνητρο για τις τράπεζες.
Εάν βέβαια οι εμπορικές τράπεζες ήταν υποχρεωμένες να διατηρούν αποθέματα (ρεζέρβες) στις κεντρικές ή μετρητά χρήματα,
ισόποσα με το 100% των δανειακών και λογιστικών χρημάτων,
τότε δεν θα είχαν το προνόμιο της δημιουργίας χρημάτων «από τον αέρα»,
οπότε δεν θα «διαστρεβλωνόταν» η επενδυτική διαδικασία
και δεν θα οδηγούμαστε στις συνεχείς χρηματοπιστωτικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών
παράλληλα όμως, δεν θα είχαμε τη σημερινή ανάπτυξη (η ποσότητα χρήματος M3 στην Ευρωζώνη αυξήθηκε από 4,4 τρις € στις αρχές του 1999, στα 9,5 τρις € στα τέλη Απριλίου του 2009).
Ο κίνδυνος τώρα των μαζικών αναλήψεων των καταθετών από τις τράπεζες (Bankrun)
οφείλεται στο ότι, οι τράπεζεςδιαθέτουν μόνο ένα ελάχιστο ποσοστό των καταθέσεων τους σε μετρητά,
της τάξης του 3% (η έκδοση των μετρητών χρημάτων είναι αποκλειστικό προνόμιο των κεντρικών τραπεζών).
Εάν λοιπόν ένας μεγαλύτερος αριθμός καταθετών θελήσει να αποσύρει τα χρήματα του, οι τράπεζες αδυνατούν να τα διαθέσουν.
Έτσι συνέβη σε γενικές γραμμές στην κρίση του 1930
 κάτι που τελικά επιλύθηκε αργότερα, ως ένα βαθμό, με τη βοήθεια της ίδρυσης των κεντρικών τραπεζών, οι οποίες καλύπτουν (εν μέρει φυσικά), τέτοιου είδους ενδεχόμενα (Bankrun).
Αυτό που επίσης συνέβη στην ίδια κρίση (1930), ήταν η «μανία αποχρέωσης» των νοικοκυριών (επιστροφή παλαιών δανείων, κανένας νέος δανεισμός)
γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα, αφενός μεν την «καταστροφή» μεγάλων ποσοτήτων χρήματος, αφετέρου το μηδενισμό της δημιουργίας νέων.»
Αν καταλάβατε καλά από τα παραπάνω οι τράπεζες παράγουν λεφτά από το μηδέν και από τις καταθέσεις σας,
και από τις αγοραπωλησίες σας, ακόμα και από τα δάνεια που οι ίδιες σας δίνουν!
Με απλά Ελληνικά όσο και αν δουλέψουμε όσο χρήμα και αν παράξουμε,
ας πούμε ψ χρήματα, οι κύριοι αυτοί που κατευθύνουν τον πλανήτη κλείνονται σε ένα δωμάτιο και με το πάτημα ενός κουμπιού παράγουν 10ψ,20ψ,30ψ,… όσα γουστάρουν
και τη συνέχεια την ξέρετε βάζουν όλους τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς στον πλανήτη να σας κυνηγούν για ..φοροδιαφυγή,
και για το που βρήκατε χρήματα να πάτε στο σούπερ μάρκετ.
Και φυσικά το ίδιο ισχύει και στην κλίμακα των εθνών,
όπως έλεγε ο Ερμής ο Τρισμέγιστος χιλιάδες χρόνια πριν «όπως επάνω, έτσι και κάτω».
Κλείνοντας θα θυμίσουμε τη ρήση του 28ου Προέδρου των Η.Π.Α. W.Wilson, αναφορικά με το τραπεζικό σύστημα:
«Υπάρχει μία (σκοτεινή) δύναμη τόσο οργανωμένη, τόσο λεπτή,
τόσο προσεκτική, τόσο διασφαλισμένη,
τόσο πλήρης και τόσο κυρίαρχη,
που καλά θα κάνουν να προσέχουν όσοι και όταν μιλούν εναντίον της».
Το Novus Ordo Seclorum γραμμένο πάνω στο δολάριο άλλωστε, τα εξηγεί όλα.

ΠΗΓΗ
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/01/blog-post_349.html#ixzz4RtCEBNbK

ΠΑΛΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

http://arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

3 comments to Οι Ιταλοί, οι Άγγλοι, και ο λαός τους, έδειξαν ότι πρώτα έρχεται η πατρίδα τους!!! Εμείς κολυμπάμε σε προδοτες και δεν ανοίγει μύτη!!!

  • =======================
    ===================================
    .
    KOITA ΕΔΩ , ΕΛΛΗΝΑ ΕΔΩ .
    .
    ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ – ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ……………
    .
    ΟΧΙ ΟΤΙ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ………………..
    .
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΑΠΟΣΠΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ,
    .
    ΤΙΠΟΤΑ …………………. !
    .
    .
    BINTEO
    .
    .
    ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ (ΤΑΙΝΙΑ)
    .
    .
    https://www.youtube.com/watch?v=yuIjm2AQeFI
    .
    .
    ===============================
    .
    Δημοσιεύτηκε στις 11 Μαρ 2012
    .
    Υπόθεση της ταινίας http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%C
    .
    ==============================================
    .
    ΒΙΝΤΕΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ !
    .
    ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ! ΑΔΕΛΦΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ !
    .
    Ο αγώνας και το ηρωικό τέλος του Γρηγορίου Δικαίου Φλέσσα,
    .
    στο Μανιάκι,
    .
    κατά τη σύγκρουση με τα στρατεύματα του Ιμπραήμ.
    .
    Ο αγωνιστής έμεινε στην Ιστορία ως Παπαφλέσσας,
    .
    ο μπουρλοτιέρης των ψυχών.
    .
    ΒΑΛΤΕ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ,
    .
    .
    ΧΩΡΙΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ – Τ. Ι. Π. Ο. Τ. Α…………………….
    .
    ,
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    .
    ..

  • ========================================
    ===================================================
    =
    .
    .
    Ξυπνήστε! Αγοράζουν χώρες και πουλάνε λαούς!
    .
    .
    .
    https://filologos10.files.wordpress.com/2014/10/fa381-burke.jpg?w=640
    .
    .
    .
    Η κρίση σε όλες της τις μορφές έχει ένα κοινό παρονομαστή.
    .
    Σήμερα, αυτός ο κοινός παρονομαστής είναι η υπερσυγκέντρωση του πλούτου, κληρονομικού και παραγόμενου.
    .
    Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν παραγόταν τόσος πλούτος και ποτέ δεν συσσωρευόταν τόσος πλούτος.
    .
    Τώρα, αυτός ο υπερπλούτος συγκεντρώνεται σε όλο και λιγότερα «πορτοφόλια».
    .
    Και υπερίπταται, καθώς τίθεται υπό τον έλεγχο όλο και λιγότερων ανθρώπων, πάνω από τα κράτη και πάνω από τις κοινωνίες.
    .
    Ο καπιταλισμός έχει περάσει σε νέα φάση εξαιρετικά ανησυχητική.

    .
    Μια υπερεξουσία συγκεντρώνει τεράστιο πλούτο απειλώντας να καταβροχθίσει όχι μόνο τον πλούτο των λαών, αλλά και τις χώρες τους ολόκληρες!
    .
    Και, μάλιστα, όχι μόνο τις φτωχές, αλλά και τις πλούσιες!
    .
    Να τις καταβροχθίσει, ενώ ταυτόχρονα τις χρησιμοποιεί σαν βάση και σαν εργαλείο του.
    .
    Ξεκινώντας από τις ΗΠΑ, που ελέγχονται όλο και πιο ασφυκτικά από το 1%, και για ορισμένους το 0,1%, του πληθυσμού τους και οι οποίες αποτελούν το προπύργιο, αλλά και το αεροπλανοφόρο αυτής της ολιγαρχίας που επιχειρεί να εξουσιάσει την ανθρωπότητα ολόκληρη.
    .
    Ό,τι κυκλοφορούσε χρόνια τώρα ως αποκύημα των φαντασιόπληκτων και σενάριο των συνομωσιολόγων, αποδεικνύεται ως πραγματικότητα, με στοιχεία που καταγράφονται και δημοσιοποιούνται από οργανισμούς, μελετητές, οικονομολόγους και πολιτειολόγους, αλλά και από τα ίδια τα κράτη και τις στατιστικές τους υπηρεσίες.
    .
    Υπερσυγκέντρωση πλούτου
    .

    Όλο το κράτος και ό,τι το αποτελεί και συνδέεται με αυτό, τίθεται σταδιακά υπό την σχεδόν απόλυτη εξουσία μιας ολιγαρχίας που ελέγχει τα παγκοσμιοποιημένα κεφάλαια.
    .
    Ολιγαρχίας που διαλύει ολόκληρες χώρες για να διασφαλίσει και να επεκτείνει την ισχύ της και να κερδοσκοπήσει, που χρησιμοποιεί το κράτος για την επίτευξη των επιδιώξεών της φτάνοντας –κατά περίπτωση- ακόμα και στην καταστροφή του.
    .
    Στην Αμερική, όλος ο μηχανισμός του κράτους και οτιδήποτε είναι διαπλεκόμενο, εξαρτημένο ή συνεργαζόμενο με το κράτος, ενεργεί σύμφωνα με το συμφέρον αυτής της μικρής ολιγαρχίας.
    .
    Αυτή η ολιγαρχία έχει υπό τον έλεγχό της τεράστια κεφάλαια με τα οποία πλέον δεν επιδιώκει μόνο να αποκτήσει τον δημόσιο και ιδιωτικό πλούτο των χωρών, αλλά και να καταστεί ιδιοκτήτης των ίδιων των χωρών.
    .
    Αυτή είναι μία ποιοτική διαφορά από το παρελθόν που το κράτος κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά διατηρούσε σχετική αυτονομία έναντι των ιδιωτικών κεφαλαίων.
    .
    Και η ποιότητα αυτή συνδέεται με το επίπεδο στο οποίο έχει φτάσει ο καπιταλισμός στην τρέχουσα επιθετική μορφή του.
    .
    Αυτές οι μικρές ανά χώρα ελίτ που συμμετέχουν σ’ αυτή την υπερσυσσώρευση και υπερσυγκέντρωση, χρησιμοποιούν και κεφάλαια που δεν τους ανήκουν, αλλά αποκτούν τον έλεγχό τους μέσα από τους κρατικούς φορείς τους οποίους ελέγχουν πολιτικά και μέσα από τους οικονομικούς μηχανισμούς που έχουν δημιουργήσει και επιβάλλει, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ,
    .
    αλλά και οι μεγάλες τράπεζες, τα χρηματιστήρια, οι επενδυτικές εταιρίες και οι φορολογικοί παράδεισοι σε κράτη «ειδικής αποστολής», κράτη-μαϊμούδες, όπου εγκαθίστανται τα κερδοσκοπικά κεφάλαια για να εξορμούν με χαμηλό κόστος και χωρίς περιορισμούς για τις ληστρικές επιδρομές τους ανά τον κόσμο.
    .
    Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την πολιτική εξουσία την οποία ελέγχουν, με νόμους, δικαστικές αποφάσεις και άλλα μέσα, θέτουν υπό τη διαχειριστική εξουσία τους τα κεφάλαια των ασφαλιστικών Ταμείων τα οποία προέρχονται από εισφορές των εργαζομένων.
    .
    Εν συνεχεία, τα διοχετεύουν και εκμεταλλεύονται σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, συχνά καταληστεύοντας τα Ταμεία και τους ασφαλισμένους.
    .
    Στην Ελλάδα, τα κεφάλαια των ασφαλιστικών Ταμείων ετέθησαν με νόμο υπό τη ρυθμιστική εξουσία της Τράπεζας της Ελλάδας, η οποία ελέγχεται από τους ξένους μετόχους της, και χρησιμοποιήθηκαν άτοκα για «αναπτυξιακούς σκοπούς».
    .
    Έτσι τα αποθεματικά όχι μόνο δεν απέφεραν τα αναλογούντα κέρδη από την αξιοποίησή τους, αλλά μειώνονταν κιόλας αφού οι αποδόσεις τους ήταν μικρότερες από τον ετήσιο πληθωρισμό, με αποτέλεσμα χρόνο με το χρόνο να χάνουν την αξία τους.
    .
    Έτσι, κάποιοι πλούτισαν ανέξοδα.
    .
    Με την ίδια μέθοδο, τα κεφάλαια των Ταμείων «παίχτηκαν» από τις κυβερνήσεις στο Χρηματιστήριο με τεράστιες απώλειες αφού μεταφέρθηκαν αυτούσια στους κερδισμένους επενδυτές. Και πιο πρόσφατα «κουρεύτηκαν»!
    .
    Ενώ στην κυριολεξία λεηλατήθηκαν ασύστολα, στο πλαίσιο της εφαρμογής των Μνημονίων, σερβιρίστηκαν μ’ αυτή τη λέξη που παραπέμπει σε κομμώτριες και μπαρμπέρηδες, σε βούρτσες και κολόνιες!
    .
    Τα λεφτά έφυγαν έξω και αύξησαν τον πλούτο των αρπαχτικών-επενδυτών, αλλά και των ημετέρων που βρίσκονται στις δεκάδες λίστες τύπου Λαγκάρντ, στις τράπεζες του Λουξεμβούργου, του Λονδίνου ή των νησιών Φίτζι.
    .
    Ούτε λίγο ούτε πολύ, όλο και περισσότερα, όλο και μεγαλύτερα κεφάλαια, ελέγχονται από όλο και λιγότερους ιδιοκτήτες διαχειριστές. Ξένους βασικά, που το επιτυγχάνουν δίνοντας μερίδιο στους εντόπιους «συνεργάτες» τους.
    .
    Τελικός τους στόχος να γίνουν ιδιοκτήτες του παγκόσμιου πλούτου, ιδιοκτήτες του κόσμου.
    .
    Το οποίο συνεπάγεται ότι και οι πολίτες του κόσμου θα είναι υποτελείς σε μικρές ελίτ, τις ολιγαρχίες του πλούτου, που θα χρησιμοποιούν τα κράτη μόνο σαν μέσο καταστολής και επιβολής της δικής τους εξουσίας και διοχέτευσης του παγκόσμιου πλούτου στα δικά τους θησαυροφυλάκια.
    .
    Υπεράνω εξουσίας
    .
    Αυτή η τροπή δεν συνδέεται μόνο με την μονοπώληση του παγκόσμιου πλούτου.
    .
    Συνδέεται και με το είδος του καθεστώτος που της αντιστοιχεί, και το οποίο, αν συνεχιστεί αυτή η εξέλιξη, θα είναι όλο και λιγότερο δημοκρατικό, όλο και περισσότερο ολιγαρχικό, απολυταρχικό.
    .
    Πολλοί σκέφτονται ότι τα ισχυρότερα και πλουσιότερα κράτη θα αγοράζουν και θα ελέγχουν τους μικρότερους και πιο αδύνατους.
    .
    Όχι!
    .
    Ακόμα και τα μεγάλα κράτη κινδυνεύουν να αγοραστούν από τους ολιγάρχες των οποίων τα συσσωρευμένα κεφάλαια είναι πιο μεγάλα από τα εθνικά αποθέματα των μεγάλων χωρών.
    .
    Κεφάλαια υπερεθνικά, στηριγμένα από κράτη επεκτατικά ή μορφώματα κρατικά, τα οποία μετακινούνται ελεύθερα και χρησιμοποιούνται κατά τη βούληση και τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου, που έχει έδρα, αλλά δεν έχει πατρίδα.
    .
    «Η απειλή μιας διεθνούς εκτροπής που θα οφείλεται στη σταδιακή απόκτηση των πλούσιων χωρών από την Κίνα (ή από τα ανεξάρτητα επενδυτικά κεφάλαια των εξαγωγέων πετρελαίου) φαίνεται λιγότερο αξιόπιστη και επικίνδυνη από μία ολιγαρχικού τύπου εκτροπή,
    .
    που σημαίνει, μια διαδικασία στην οποία οι πλούσιες χώρες θα αποτελούν ιδιοκτησίες των δισεκατομμυριούχων τους ή, γενικότερα, στην οποία όλες οι χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας και των εξαγωγέων πετρελαίου, θα γίνονται όλο και περισσότερο ιδιοκτησίες των δισεκατομμυριούχων και πολυεκατομμυριούχων του πλανήτη.
    .
    Όπως έχει επισημανθεί, αυτή η διαδικασία βρίσκεται ήδη για τα καλά σε εξέλιξη.» (Τομά Πικετί «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα»).
    .
    Με αυτό το όχι φανταστικό σενάριο κατά νου, η Ελλάδα μπορεί να μην είναι το «πειραματόζωο», όπως την αποκαλούν, αλλά η πιο προχωρημένη εφαρμογή αυτού του νέου μοντέλου του 21ου αιώνα, της χώρας που δεν είναι απλώς αποικία κάποιας άλλης,
    .
    αλλά ιδιοκτησία των «υπερφυσικών» κεφαλαίων που συσσωρεύονται πάνω από τον πλανήτη και αλλάζουν βίαια και μεταμφιεσμένα τον χαρακτήρα των εθνών-κρατών,
    .
    μετατρέποντάς τα σε παραρτήματα των απρόσωπων ιδιοκτητών τους, με καθεστώτα υποτελή και υπηκόους νέου τύπου δουλοπάροικους.
    .
    «Η κύρια αιτία για το αίσθημα της έξωσης που σφίγγει τις πλούσιες χώρες σήμερα είναι αυτή η απώλεια της κυριαρχίας.
    .
    Αυτό είναι αληθές ιδιαίτερα στην Ευρώπη, της οποίας η επικράτεια είναι κομμένη σε μικρά κράτη τα οποία ανταγωνίζονται μεταξύ τους για κεφάλαια, γεγονός που χειροτερεύει την όλη διαδικασία. …
    .
    και συμβάλλει στην αίσθηση της ανημπόριας…
    .
    Για να είναι πιο ξεκάθαρο, η ολιγαρχική εκτροπή δεν είναι μόνο πιο πιθανή από τη διεθνή εκτροπή, είναι επίσης πιο δύσκολο να καταπολεμηθεί, επειδή απαιτεί ένα υψηλό βαθμό διεθνούς συνεργασίας ανάμεσα σε χώρες που κανονικά βρίσκονται σε ανταγωνισμό μεταξύ τους.
    .
    Η απόσχιση του πλούτου έχει επιπλέον την τάση να επισκιάζει την ίδια την ιδέα της εθνικότητας, εφόσον τα πιο πλούσια άτομα μπορούν σε κάποια έκταση να παίρνουν τα λεφτά τους και να αλλάζουν την εθνικότητά τους,
    .
    αποκόβοντας όλους τους δεσμούς τους με την αρχική τους κοινότητα.
    .
    Μόνο μια συντονισμένη αντίδραση σε ένα σχετικό ευρύ περιφερειακό πεδίο μπορεί να ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία.»
    .
    Φορολογικοί παράδεισοι

    .
    «Ένα άλλο σημείο στο οποίο πρέπει να δοθεί έμφαση είναι ότι ένα σημαντικό μέρος των παγκόσμιων χρηματικών περιουσιακών στοιχείων είναι ήδη κρυμμένα σε διάφορους φορολογικούς παράδεισους, περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητά μας να αναλύσουμε τη γεωγραφική κατανομή του παγκόσμιου πλούτου.
    .
    Κρίνοντας μόνο με βάση τις επίσημες στατιστικές (βασισμένες σε εθνικά στοιχεία που συγκεντρώνονται από διεθνείς οργανισμούς σαν το ΔΝΤ), θα φαινόταν ότι η καθαρή περιουσιακή θέση των πλούσιων χωρών απέναντι στον υπόλοιπο κόσμο είναι αρνητική…» (Τομά Πικετί)
    .
    Αυτό θεωρητικά θα σήμαινε ότι οι φτωχές χώρες έχουν περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από τις πλούσιες χώρες!
    .
    Παράδοξο και, βέβαια, δεν είναι έτσι. Γιατί και οι φτωχές χώρες έχουν αρνητικά περιουσιακά στοιχεία.
    .
    Με λίγα λόγια, όλος ο κόσμος έχει αρνητικά περιουσιακά στοιχεία.
    .
    Όλοι χρωστάνε, δηλαδή, αλλά σε ποιον, αφού όλοι είναι στο κόκκινο.
    .
    Όπως γράφει ο Πικετί «ιδιοκτήτης της γης πρέπει να είναι ο πλανήτης Άρης».
    .
    «Συγκρίνοντας όλες τις διαθέσιμες πηγές και αξιοποιώντας στοιχεία από ελβετικές τράπεζες που μέχρι σήμερα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί,
    .
    ο Gabriel Zucman μπόρεσε να δείξει ότι η πιο αληθοφανής αιτία για την ανακολουθία είναι ότι μεγάλα ποσά μη δηλωθέντων περιουσιακών στοιχείων φυλάσσονται σε φορολογικούς παράδεισους.
    .
    Με την προσεκτική του εκτίμηση, αυτό το ποσό αντιστοιχεί στο 10% περίπου του παγκόσμιου ΑΕΠ.
    .
    Μερικές μη κυβερνητικές οργανώσεις έχουν προτείνει ακόμα μεγαλύτερες εκτιμήσεις (έως και δύο και τρεις φορές μεγαλύτερες).
    .
    Με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση των διαθέσιμων πηγών, πιστεύω ότι η εκτίμηση του Zucman είναι ελαφρώς πιο ρεαλιστική, αλλά τέτοιες εκτιμήσεις είναι από τη φύση τους επισφαλείς, και είναι πιθανό ότι η εκτίμηση του Zucman είναι στο κατώτερο όριο.
    .
    Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικό γεγονός είναι ότι ακόμα κι αυτό το χαμηλότερο όριο είναι έτσι κι αλλιώς εξαιρετικά υψηλό.» (Τομά Πικετί)
    .
    Ανεξέλεγκτα κεφάλαια

    .
    Καθώς το παγκόσμιο ΑΕΠ, δηλαδή όλων των χωρών, υπολογίζεται αθροιστικά στα 75 τρισ. δολάρια,
    .
    τα μη δηλωθέντα ποσά που βρίσκονται εκτός εμβέλειας και ελέγχου των κυβερνήσεων ανέρχονται από 7,5 τρισ. έως πάνω από 20 τρισ. δολάρια!
    .
    Με δεδομένο, επίσης, ότι καμία χώρα, μικρή ή μεγάλη, δεν έχει διαθέσιμα τόσο μεγάλα κεφάλαια για εξαγορές, επενδύσεις κ.λπ., αλλά και το γεγονός ότι υπάρχουν 176 χώρες που το ΑΕΠ τους δεν ξεπερνάει το 1 τρισ. δολάρια (απ’ αυτές οι 130 έχουν ΑΕΠ μικρότερο από 100 δισ.),
    .
    αντιλαμβάνεται κανείς πόσο ευάλωτες είναι οι περισσότερες χώρες στον κόσμο στις επιθέσεις των αρπακτικών επενδυτών και των τοκογλύφων που διαθέτουν πολλαπλάσια κεφάλαια και τα χρησιμοποιούν με όλο και λιγότερους περιορισμούς,
    .
    με όλο και μεγαλύτερη ασυδοσία.
    .
    Γι’ αυτό, οι ελίτ και οι διαχειριστές αυτών των κεφαλαίων, με τη συνδρομή των ισχυρών κρατών που ελέγχονται από τις μειοψηφικές ολιγαρχίες, επιδιώκουν με κάθε μέσο όχι μόνο την ελεύθερη διακίνηση αυτών των κεφαλαίων, αλλά και την κατάργηση σε διεθνές και τοπικό επίπεδο κάθε αμυντικής γραμμής των κρατών και των λαών.
    .
    Η προωθούμενη με αδιαφανείς διαπραγματεύσεις από την αμερικάνικη και ευρωπαϊκή ελίτ «Διατλαντική Ζώνη Ελευθέρων Συναλλαγών» (TTIP) αποσκοπεί ακριβώς σ’ αυτό. Να αχρηστεύσει εντελώς κάθε νόμο, θεσμό, κανόνα και ρύθμιση ώστε να μπορούν οι ισχυροί να κυριαρχούν και να λεηλατούν ανεμπόδιστα.
    .
    «Βασικός στόχος είναι η απορρύθμιση των προδιαγραφών που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και η εναρμόνισή τους στον χαμηλότερο κοινό παρανομαστή σε όφελος των πολυεθνικών εταιριών…
    .
    Με την ΤΤΙΡ προωθείται η απορρύθμιση των κανόνων ασφάλειας τροφίμων.
    .
    Οι ευρωπαϊκές αγορές θα κατακλυστούν από ακατάλληλα «εν πολλοίς» τρόφιμα από τις ΗΠΑ (κρέατα με ορμόνες, χλωριωμένα πουλερικά κ.ά.), ενώ θα ανοίξουν πλήρως οι πόρτες στην παραγωγή και εμπορία «γενετικά τροποποιημένων προϊόντων» (μεταλλαγμένων), σε βάρος της διατροφικής ασφάλειας λαών, παραγωγών και καταναλωτών…
    .
    Οι πολυεθνικές εταιρίες θα μπορούν να σέρνουν στα διεθνή δικαστήρια τις εθνικές κυβερνήσεις,
    .
    ζητώντας αποζημιώσεις για διαφυγόντα κέρδη,
    .
    από πράξεις και ενέργειες δημοσίων αρχών ή κοινωνικών οργανώσεων,
    .
    ακόμα και σε περιπτώσεις που επιδιώκονται κοινωνικοί, περιβαλλοντικοί ή αναπτυξιακοί στόχοι…» (Γιάννης Τόλιος, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ)
    .
    .
    Για να επισπεύσουν την άλωση μιας χώρας από τους «επενδυτές», μεταβάλλουν το νομικό πλαίσιο σε χοντρό κόσκινο ώστε όλα τα «σκουπίδια» να περνούν εύκολα.
    .
    .
    Κάθε δικλείδα ασφαλείας καταργείται υπέρ των «επενδυτών».
    .
    .
    Τα εργασιακά δικαιώματα (αμοιβές, ωράριο, αποζημιώσεις, άδειες, ασφαλιστική κάλυψη, συνδικαλιστικές ελευθερίες κ.ά.),
    .
    η προστασία του περιβάλλοντος (θάλασσες, παραλίες, δάση, λίμνες, υδροβιότοποι, ατμόσφαιρα κ.λπ.),
    .
    η ιδιωτική περιουσία (σπίτια, επιχειρήσεις, καταθέσεις κ.ά.), ο δημόσιος πλούτος (υπηρεσίες κοινής ωφέλειας, περιοχές φυσικού κάλλους, ορυκτά κ.λπ.)
    .
    και οι νευραλγικοί από οικονομική και εθνική άποψη τομείς, των οποίων η αξία δεν μπορεί να αποτιμηθεί μόνο με χρήματα (εκπαίδευση, ενέργεια, διατροφή, επικοινωνίες, μεταφορές, υγεία, τράπεζες, νησιά, λιμάνια, αεροδρόμια κ.λπ.),
    .
    απογυμνώνονται από κάθε προστασία και παραδίδονται έναντι χρηματικού ανταλλάγματος,
    .
    μικρού ή μεγάλου δεν έχει σημασία,
    .
    σε ξένους, οι οποίοι δεν αντιμετωπίζουν τη χώρα σαν μια ανεξάρτητη ιστορική, πολιτισμική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική οντότητα,
    .
    αλλά σαν ένα ευπώλητο και αναλώσιμο προϊόν,
    .
    το οποίο μπορούν να αγοράσουν, πουλήσουν, απαξιώσουν ή καταστρέψουν ανάλογα με τα συμφέροντά τους.
    .
    .
    Και, επιστέγασμα αυτής της άνευ όρων παράδοσης, είναι η παραπομπή της εκδίκασης όλων των διαφορών ή των αντιδράσεων που προκύπτουν απ’ αυτές τις «επενδύσεις» σε ξένα δικαστήρια
    .
    .
    που συνδέονται με τους «επενδυτές», ελέγχονται απ’ αυτούς ή τους ανήκουν.
    .
    Η περίπτωση της Αργεντινής είναι ομιλούσα.
    .
    Ένας Αμερικάνος δικαστής έβγαλε απόφαση υπέρ της μειοψηφίας των δανειστών της χώρας, σε αντίθεση με τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί μεταξύ του κράτους και του 94% των δανειστών,
    .
    θέτοντας σε κίνδυνο χρεοκοπίας ολόκληρη την Αργεντινή των 40 εκατομμυρίων ανθρώπων.
    .
    Παρόμοιες συμφωνίες έχουν υπογράψει οι κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ.
    .
    .
    Συμφωνίες που υποσκάπτουν τα θεμέλια της εθνικής μας ύπαρξης.
    .
    .
    Ιδιοκτησία και πολιτική

    .
    Όταν, λοιπόν, τα περιουσιακά στοιχεία μιας χώρας γίνονται ιδιοκτησία ξένων,
    .
    αναπόφευκτα αλλάζει και η πολιτική σύσταση της χώρας.
    .
    Γιατί, θα ήταν αφύσικο και ανισόρροπο, ο ιδιοκτήτης μιας περιουσίας να μην έχει δικαιώματα στον τρόπο διαχείρισης και απόδοσης της περιουσίας του, αλλά και σε οτιδήποτε επηρεάζει την περιουσία του.
    .
    .
    Εάν ένας έμπορος που βγάζει φράουλες στη Μανωλάδα καθορίζει τους όρους εφαρμογής των εργασιακών νόμων και των νόμων που ισχύουν για τους μετανάστες, η επιβολή των διεθνών κεφαλαίων είναι ασυγκρίτως μεγαλύτερη.
    .
    .
    Η Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική καθορίζει τους όρους προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.
    .
    .
    Η COSCO στον Πειραιά καθορίζει τον τρόπο διακίνησης του μεγαλύτερου όγκου εμπορευμάτων στη χώρα.
    .
    .
    Οι ιδιοκτήτες και τα διοικητικά συμβούλια των οργανισμών (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ κ.λπ.) είναι ξένοι.
    .
    .
    Με το ίδιο καθεστώς, οι τηλεφωνικές εταιρίες ελέγχουν όλες τις πληροφορίες που διακινούνται μεταξύ των πολιτών.
    .
    .
    Καταγράφουν ακόμα και τις συνομιλίες των πολιτικών, αστυνομικών, δικαστικών και άλλων αρχών.
    .
    .
    Όλες αυτές οι εξουσίες αποσπώνται από το κράτος.
    .
    .
    Εάν πουληθούν όλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και οι κρατικές εταιρίες κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.), παραδοθεί και η ασφάλιση στους διεθνείς επενδυτικούς κολοσσούς, όπως το μεθοδεύουν χρεοκοπώντας τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τι θα μείνει από το ελληνικό κράτος;
    .
    .
    Τίποτα, ή σχεδόν τίποτα.
    .
    .
    Θα μείνει η αστυνομία και ο στρατός, που εμείς θα πληρώνουμε για να προστατεύουν τα συμφέροντα των ξένων ιδιοκτητών και να καταπνίγουν την αντίστασή μας στο ξεπούλημα, την πτώχευση και την υποτέλεια.
    .
    .
    Όταν, κατά συνέπεια, όλες οι βασικές επιχειρήσεις μιας χώρας, και δη οι πιο νευραλγικές και στρατηγικές, όπως οι: επικοινωνίες, ενέργεια, ηλεκτρισμός, ύδρευση, λιμάνια, αεροδρόμια, νοσοκομεία, δρόμοι και τράπεζες, περνούν σε ξένη ιδιοκτησία,
    .
    .
    μπορεί κανείς σοβαρά να υποθέσει ότι όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν τεράστια κεφάλαια και τεράστια υποστήριξη από τις μητροπόλεις, θα αφήσουν το πολιτικό σύστημα στην τύχη του;
    .
    .
    Θα αφήσουν την πολιτική εξουσία στους πολίτες της χώρας, να αποφασίζουν δημοκρατικά για τους όρους λειτουργίας και κερδοφορίας των επιχειρήσεών τους;
    .
    .
    Εννοείται πως όχι. Όπως κάνουν εδώ και χρόνια στην Αφρική και την Ασία.
    .
    .
    Δεν θα διορίσουν ξένο βασιλιά, όπως έκαναν στο παρελθόν, αλλά έχουν ετοιμάσει τους υπαλλήλους τους, είτε αυτοί λέγονται Παπαδήμος και Προβόπουλος είτε λέγονται Παπανδρέου και Σαμαράς, όπως Μπαρόζο, Μόντι, Τουσκ κ.ά.
    .
    Μεθοδικά, ξεχώρισαν και εκπαίδευσαν τους υπηρέτες τους, οι οποίοι αμείβονται με ένα μερίδιο από το ξεπούλημα και την άλωση της Ελλάδας από τους αγιογδύτες επενδυτές.
    .
    Αυτοί δε είναι τόσο δουλικοί που εκπλήττουν ακόμα και τους εντολείς τους.
    .
    Ο λόγος που οι δανειστές και οι επενδυτές της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου, της Φραγκφούρτης και των Παρισίων, μισούν τα καθεστώτα ορισμένων χωρών δεν είναι επειδή αυτά είναι κομμουνιστικά.
    .
    Ο λόγος είναι ότι μερικές χώρες αντιστέκονται στην εξάρτησή τους, μεταξύ των οποίων μερικές μεγάλες, όπως η Κίνα, η Ρωσία, η Ινδία και η Βραζιλία, αλλά και αρκετές μικρότερες όπως η Βενεζουέλα, το Ιράν, η Κούβα, η Αργεντινή και η Νότια Αφρική, όπως ήταν η Λιβύη και το Ιράκ, και γι’ αυτό τις κατέστρεψαν ολοσχερώς.
    .
    Στην Κίνα χρωστάνε, κι αυτό δεν τους αρέσει καθόλου. Και η Ρωσία έχει χαμηλό εξωτερικό χρέος της τάξης του 23% του ΑΕΠ, όπως και η Βενεζουέλα 19%, η Ινδία 20%, το Ιράν μόνο 4% και η Συρία 13%, γι’ αυτό και βάλθηκαν να την κάνουν «καλοκαιρινή».
    .
    .
    Αντιθέτως, οι χώρες που υποτάσσονται, βυθίζονται βαθιά στην εξάρτηση, με τεράστια χρέη, όπως η Κύπρος στο 129% και η Ελλάδα στους πρωταθλητές του χρέους με 174%.
    .
    .
    Και βέβαια, οι πρώην ανατολικές χώρες, όπως η Βουλγαρία με 90%, η Λετονία με 146%, η Λιθουανία με 80%, η Εσθονία με 87%, η Ουγγαρία με 115%, η Ουκρανία, η Μολδαβία κ.λπ.
    .
    .
    Χώρες που δεν χρωστούσαν βρίσκονται υπό διαρκή πτώχευση, χωρίς εθνική βούληση και με εικονική δημοκρατία.
    .
    .
    Μα θα πει κανείς, η Αμερική χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής της, 17 τρισ. δολάρια, το 33% του παγκόσμιου χρέους!
    .
    Όλες οι μητροπόλεις της Δύσης χρωστάνε, και η Γερμανία, και η Αγγλία, και η Γαλλία, και η Ιαπωνία, αλλά οι ίδιες είναι και δανειστές.

    .
    Κι αυτές καθορίζουν κατ’ αποκλειστικότητα, τουλάχιστον μέχρι τώρα, τους όρους των δανείων, εννοείται πάντα σε βάρος των άλλων.
    .
    Η Αμερική έπρεπε να είναι προ πολλού χρεοκοπημένη, αλλά ποιος τολμάει να ζητήσει τα δανεικά χωρίς να πέσουν πάνω του όλες οι συμφορές της Βίβλου;!
    .
    Γι’ αυτό διατηρεί αυτή την τεράστια πολεμική μηχανή!
    .
    Με τον τσαμπουκά της ζει και κυριαρχεί, αλλιώς θα είχε ήδη καταρρεύσει
    .
    Κάτι κινείται κόντρα…

    .
    Είναι πάμπολλες οι χώρες που δεινοπαθούν από τους «επενδυτές» και τα κράτη που τους στηρίζουν.
    .
    Αλλά είναι πολύ δύσκολη η αντίσταση, γιατί υπάρχει κατακερματισμός.
    .
    Παρ’ όλ’ αυτά, εκδηλώνονται σημαντικές συσπειρώσεις και αντιδράσεις, όπως είναι οι BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική) και άλλοι σχηματισμοί (Σύμφωνο της Σαγκάης, Κοινοπραξία Ρωσίας, Καζαχστάν και Λευκορωσίας, MERCOSUR στη Λατινική Αμερική κ.ά.).
    .
    Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη απόφαση 124 κρατών-μελών του ΟΗΕ που αντιτίθενται στην εκχώρηση των κυριαρχικών τους δικαιωμάτων σε αρχές και δικαστήρια άλλων κρατών και θεωρούν ότι «η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα ενός κράτους». (Ψήφισμα 68/304 Γ. Σ. ΟΗΕ)
    .
    .
    Είναι θλιβερή η κατάντια της ελληνικής κυβέρνησης που συντάχθηκε με τους 40 που απείχαν από την ψηφοφορία,
    .
    .
    ενώ είναι κατανοητή η καταψήφισή της από τις ΗΠΑ και άλλους 10 ακολουθητές. Πάντως, η απόφαση αυτή, που δεν είναι εύκολο να εφαρμοστεί μονομερώς από τις μικρές χώρες, αλλά υποστηρίζεται από κολοσσούς όπως η Ινδία και η Κίνα, αποτελεί μία σαφή ένδειξη της αναδυόμενης νέας παγκόσμιας πραγματικότητας, την οποία οι Αμερικάνοι και αρκετοί από τους δυτικούς συμμάχους τους προσπαθούν να αποτρέψουν με όλα τα μέσα.
    .
    Ο αγώνας για τη διάσωση του εθνικού πλούτου είναι βασικά αγώνας για την εθνική ανεξαρτησία και ταυτόχρονα αγώνας για τη δημοκρατία.
    .
    .
    Αλληλένδετα και αδιαχώριστα.
    .
    .
    Αγωνιζόμαστε για τους μισθούς και τις συντάξεις, αγωνιζόμαστε για τα σπίτια μας και τις επιχειρήσεις μας, αγωνιζόμαστε για τα δάση και τις παραλίες μας, για τον ορυκτό μας πλούτο και τις δημόσιες εταιρίες κοινής ωφέλειας,
    .
    .
    αγωνιζόμαστε για δωρεάν υγεία και παιδεία, αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
    .
    .
    Δεν χάνουμε, λοιπόν, μόνο την εθνική μας περιουσία, δημόσια και ιδιωτική.
    .
    .
    Χάνουμε και την όποια ελευθερία αποκτήσαμε με μεγάλους αγώνες και θυσίες, χάνουμε και την όποια δημοκρατικότητα έχει το αστικό καθεστώς
    .
    μέσα στο οποίο μεγαλώσαμε και το θεωρούσαμε μια μίνιμουμ κατάκτηση της ανθρωπότητας, από τον Μεσαίωνα μέχρι σήμερα.
    .
    Γι’ αυτό κάθε συζήτηση που δείχνει μόνο το δέντρο και χάνει το δάσος, υπονομεύει το μεγάλο μας αγώνα και στέλνει λάθος μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.
    .
    11 Ὀκτωβρίου 2014
    .
    Του Στέλιου Ελληνιάδη
    logiosermis.net
    .
    https://aienaristeyein.com/2014/10/11/%ce%be%cf%85%cf%80%ce%bd%ce%ae%cf%83%cf%84%ce%b5-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b5/
    .
    .
    .ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ
    .
    .

  • .
    https://filologos10.files.wordpress.com/2014/10/fa381-burke.jpg?w=640
    .
    «Το μόνο που χρειάζεται το κακό για να θριαμβεύσει, είναι να μην κάνουν τίποτα οι καλοί» (Edmund Burke)
    .

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>