«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΕΔΙΩΞΑΝ   500.000 ΕΥΦΥΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ   ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ  ΚΑΙ  ΑΥΤΟΥΣ  ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ.

ΟΡΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ο ελληνικός όρος γενοκτονία είναι ταυτόσημος με τον διεθνώς χρησιμοποιούμενο όρο genocide που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις γένος και κτείνω (=φονεύω).

Με αυτόν τον όρο αποδίδεται κυριολεκτικά η από τους αρχαιότατους χρόνους υφιστάμενη έννοια και ακριβέστερα ένα από τα αρχαιότερα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.

Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής. Στα βίαια δε μέσα αυτά περιλαμβάνονται και σειρά απαγορευτικών μέτρων επί εθνικών, θρησκευτικών, γλωσσικών, ηθικών, ιστορικών ή άλλων παραδόσεων προκειμένου να επέλθει διαφοροποίηση ή αλλοίωση της καταδιωκόμενης φυλής με βέβαιη την συν τω χρόνω απώλεια του εθνικού και φυλετικού γνωρίσματος της. Σύμφωνα με το άρθρο 2 της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταστολή Εγκλημάτων Γενοκτονίας, η Γενοκτονία ορίζεται ως

” …οποιαδήποτε από τις παρακάτω πράξεις με στόχο τον μερικό ή ολικό αφανισμό μιας φυλετικής, εθνικής ή θρησκευτικής ομάδας, όπως:

 1. Θανάτωση των μελών της ομάδας

 1. Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης σε μέλη της ομάδας

 1. Σκόπιμη επιβολή συνθηκών ζωής με στόχο το φυσικό αφανισμό, ολικό ή μερικό, μελών της ομάδας

 1. Επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση γεννήσεων εντός της ομάδας

 1. Δια της βίας μεταφορά ανήλικων μελών της ομάδας σε κάποια άλλη.”

ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΘΑ ΚΑΘΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.

ΕΝΑΣ  ΕΝΟΧΟΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ

Ο «ΚΑΚΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ» ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΩΝ «ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ»

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΟΣΟ ΚΑΙ Ο ΚΕΜΑΛ….ΤΟΥΡΚΟΣ.

ΟΜΙΛΙΑ  “ΓΕΡΜΑΝΟΥ”  ΣΤΟΥΣ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ

«Δεν θα ησυχάσουμε εάν το ύψος κάθε Έλληνα δεν κοντύνει κατά δύο πιθαμές». 

Αυτό το τρομερό μίσος κατά των Ελλήνων, δεν θα το συναντήσουμε ξανά, παρά μόνο στο βιβλίο των Μακκαβαίων στην «Παλαιά Διαθήκη».

“Αδειάστε την Μικρά Ασία από τα ιθαγενή στοιχεία που σας στέκονται εμπόδιο”. Ο τότε “Γερμανός”  (σημερινός  Σόϊμπλε) στους “Τούρκους”Ταλαάτ και Εμβέρ.

“Είσαστε δάσκαλοι στην τέχνη της εκκένωσης. Και εμείς θα αντικαταστήσουμε τους σκύλους τους Έλληνες, τους ταραχοποιούς και άχρηστους με καλούς και τίμιους Γερμανούς, υποταγμένους και υπάκουους, οι οποίοι θα σας αποδώσουν στο εκατονταπλάσιο αυτό που η εξαφάνιση των Ελλήνων θα σας έχει στερήσει. Και τα οφέλη από την επιχείρηση θα είναι για σας σημαντικότερα απ΄ ότι όλοι οι θησαυροί του χαλίφη».

Από το βιβλίο «Berlin – Bagdad» του GerhardAlbertRitter (1929 – 2015) όπως αποδίδεται στο βιβλίο «Τουρκία και Ανατολικά ζητήματα» του Θεόδωρου Μπατρακούλη, εκδόσεις Ινφογνώμων, σελίδα 321.

Αληθινοί Έλληνες  πρόσφυγες, που διώχτηκαν από την ελληνική Μ.Ασία.

Δεν ήταν “προσφυγόπουλα απο το

Πακιστάν” για να στενοχωριούνται

οι ντόπιοι εβραιοκομμουνιστές  του 

Τσίπρα,  του  Φίλη,  του  Μουζάλα. 

Είναι ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.gr/2016/07/blog-post_7.html?m=1

Νικηφόρος Λαμπίρης

Μοιραστείτε το!

2 comments to ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

 • Καταρρίπτοντας τους μύθους για την ελληνική χρεωκοπία
  Τρίτη, 08 Νοέμβριος 2016 11:51 Ελλάς – Ληστές της Ελλάδος
  2064

  http://www.schizas.com/site3/images/users/63/2016/11/unnamed.jpg

  Ο Ζόλταν Πογκάτσα (Zoltán Pogátsa) είναι ένας Ούγγρος λέκτορας Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο της Δυτικής Ουγγαρίας.
  Ο εν λόγω καθηγητής, αφού μελέτησε επί τουλάχιστον έναν χρόνο την ελληνική κρίση, εξέδωσε ένα σχετικό βιβλίο το 2014, όπου διαλύει όλους τους πολιτισμικούς και οικονομικούς μύθους που έχουν καλλιεργηθεί στην Δύση σχετικά με τα αίτιά της αλλά και για τους ίδιους τους Έλληνες ως λαό.
  Το βιβλίο του είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα, όπως και ο ίδιος, και καμμία αναφορά σ’ αυτόν και το έργο του δεν γίνεται επί δύο χρόνια, τόσο από το ακαδημαϊκό όσο και από το δημοσιογραφικό κατεστημένο του μνημονιακού Ελλαδιστάν.
  Πέραν κάποιων ειδικών που ασχολούνται βαθύτερα και γνωρίζουν, κανείς άλλος δεν έχει ακούσει το όνομά του ούτε τον έχουν προσκαλέσει να αναπτύξει το πώς και το γιατί της φιλελληνικής του έρευνας σε κανένα κανάλι της χώρας μας
  Η περίπτωση του Πογκάτσα και του βιβλίου τουThe Political Economy of the Greek Crisis (Η Πολιτική Οικονομία της Ελληνικής Κρίσης) είναι χαρακτηριστική τού τι συμβαίνει στην χώρα μας από το 2010 έως σήμερα, το πώς λειτουργεί η παραπληροφόρηση, και πώς στήθηκε η τεράστια κομπίνα που λέγεται “ελληνικό χρέος” για να λεηλατηθεί ο δημόσιος και ιδιωτικός πλούτος της Ελλάδας. Γι’ αυτό, άλλωστε, πρέπει να βρίσκεται στα σκοτάδια ο ελληνικός λαός.
  Ο Ζόλταν Πογκάτσα, εξετάζοντας πιο ολοκληρωμένα και σε βάθος χρόνου τις ρίζες των όσων συμβαίνουν σήμερα, καταρρίπτει τα στερεότυπα τής εκ των άνωθεν προπαγάνδας, που συνοδεύει τα ελληνικά μνημόνια και την καταστροφή που έφεραν.
  Στο βιβλίο του θέτει στο στόχαστρο την πιο κοινή άποψη που αναπαράγουν τα γερμανικά, κυρίως, μέσα ενημέρωσης, ότι οι Έλληνες φταίνε γιατί είναι εξαιρετικά “τεμπέληδες” και μη παραγωγικοί.
  Η ματιά του συγγραφέα πάει σε βάθος χρόνου και θυμίζει ότι στον μεταπολεμικό κόσμο η Ελλάδα ήταν η σουπερστάρ αναπτυσσόμενη οικονομία, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς, με σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης 7-9% ετησίως επί τρεις συνεχόμενες δεκαετίες (1950-1980), με σχεδόν μηδενικό χρέος.
  Όπως αποδεικνύει ο Πογκάτσα, “σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργαζόταν 2.120 ώρες το έτος 2008, που άρχισε η παγκόσμια κρίση. Αυτό σημαίνει 690 ώρες περισσότερο από ό,τι ο μέσος Γερμανός, 467 ώρες περισσότερο απ’ ό,τι ο μέσος Βρετανός και 356 ώρες πιο πολύ από τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ”.
  Οι Έλληνες, επίσης, έχουν κατά μέσον όρο λιγότερες ημέρες για διακοπές κατ’ έτος και συνταξιοδοτούνται αργότερα απ’ ό,τι οι Γερμανοί και οι Βρετανοί.
  Επίσης, διαψεύδει την ιδέα ότι οι Έλληνες είναι εγγενώς πιο σπάταλοι από τους σφιχτοχέρηδες Βορειοευρωπαίους. Στοιχεία της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) της περιόδου 2007-2009 αποδεικνύουν ότι Έλληνες είχαν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα ιδιωτικών χρεών από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Τα γερμανικά νοικοκυριά βρέθηκαν να είναι χρεωμένα κατά 10% περισσότερο από τα ελληνικά.
  Ο συγγραφέας αναζητεί τις ρίζες της ελληνικής κρίσης χρέους στην εποχή που αποφάσισε η Ελλάδα να μπει στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ). Το 1981, οι ρυθμοί ανάπτυξης αυτομάτως κατρακύλησαν, σημειώνει ο συγγραφέας. Η χώρα υποχρεώθηκε σε αποβιομηχανοποίηση, σύμφωνα με τις επιταγές των ανταγωνιστικών βόρειων ευρωπαϊκών χωρών της Κοινότητας.
  http://www.schizas.com/site3/images/users/63/2016/11/1464749926_copy.jpg
  Το εξώφυλλο του βιβλίου του Ζόλταν Πογκάτσα The Political Economy of the Greek Crisis (Η πολιτική Οικονομία της Ελληνικής Κρίσης), στο οποίο καταρρίπτονται όλοι οι πολιτισμικοί και οικονομικοί μύθοι για τα αίτια της χρεοκρατίας που επιβλήθηκε στην χώρα μας.

  Το βιβλίο, στην συνέχεια, περιγράφει πώς η διεφθαρμένη φιλο-ευρωπαϊκή πολιτική ελίτ επέτρεψε σε συγκεκριμένα συμφέροντα να αλώσουν το ελληνικό κράτος, σε αντίθεση με τις προσδοκίες των απληροφόρητων ψηφοφόρων, και έκρυψε από μια ολόκληρη γενιά Ελλήνων το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία είχε σοβαρές δομικές αδυναμίες μέσα στο νέο ευρωπαϊκό και παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.
  Ο Πογκάτσα επισημαίνει ότι τα προγράμματα λιτότητας, που προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα με την αποδυνάμωση της εργασίας και τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών, ήταν εντελώς αποτυχημένα. Αποδεικνύει την εγγενή αδυναμία των εσωτερικών δομών της Ευρωζώνης, η οποία δεν λειτουργεί ευνοϊκά για όλους τους λαούς ως κοινή νομισματική περιοχή.
  Με τον Πογκάτσα συμφωνεί και ένας άλλος οικονομολόγος, ο Άλντο Μαρτίνεζ, καθηγητής στο πανεπιστήμιοSt. Peter της Νέας Υόρκης, ο οποίος ισχυρίζεται πως η ελληνική οικονομία έχασε την εθνική της αυτονομία και έγινε παίγνιο των κατευθύνσεων που επέβαλαν οι διεθνείς οικονομικές δυνάμεις και το νεοφιλελεύθερο οικονομικό δόγμα.
  Η σημερινή κρίση είναι η απτή συνέπεια μιας χρεωκοπημένης συνταγής που εφαρμόζεται με τέτοιον τρόπο που είναι μοιραίος για τον ασθενή. Η ελληνική κρίση αντιπροσωπεύει με πολύ βαθύ τρόπο την χρεωκοπία ενός συγκεκριμένου μοντέλου, του νεο-φιλελευθερισμού που ακολούθησε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.
  Κύρια χαρακτηριστικά αυτής της περιόδους είναι: α) η γρήγορη παγκοσμιοποίηση, β) η επιβολή της Νέας Παγκόσμιας Τάξης (NWO), γ) η παγκόσμια ανάπτυξη του διαδικτύου, και δ) το διαζύγιο των διεθνών αγορών από την πραγματική οικονομία.
  Όπως λέει ο Πογκάτσα: “Αν συντάξεις μια λίστα με τους λόγους που η Ελλάδα ζει δύσκολα, αυτοί ταυτίζονται απόλυτα με τις απόψεις της παγκοσμιοποίησης και του νεο-φιλελευθερισμού από την δεκαετία του ’70 και μετά… Πολλές από τις διαστάσεις της ελληνικής τραγωδίας από τα τέλη του ’70 καθορίστηκαν από τις διεθνείς πολιτικές της παγκοσμιοποίησης, που κατέστησαν αδύνατο για την Ελλάδα να συνεχίσει την ανάπτυξή της και να γίνει μια ολοκληρωμένη χώρα του πρώτου κόσμου”.
  Ενάντια στην επικρατούσα κατεύθυνση της Τρόϊκας και των Ελλήνων συνεργατών της, ο καθηγητής Πογκάτσα επιμένει ότι τα προβλήματα της Ελλάδας δεν οφείλονται στον μεγάλο δημόσιο τομέα. “Αυτό είναι ένας μύθος”, λέει, “και μπορεί εύκολα να αποδειχθεί με ντοκουμέντα”.
  Ο Πογκάτσα αποδεικνύει με πίνακες στο βιβλίο του ότι τα έξοδα του ελληνικού κράτους σε σχέση με το ΑΕΠ ήταν στην πράξη χαμηλότερα παρά υψηλότερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης πριν την κρίση (σήμερα, βέβαια, έχει συρρικνωθεί) και σημαντικά μικρότερα από αυτά της Γερμανίας του κυρίου Σόϊμπλε.
  Αντίθετα, επίσης, με την ανθελληνική προπαγάνδα, οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι δεν είχαν σοβαρή διαφορά στα επίπεδα των συντάξεων με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Όσο για τις κοινωνικές δαπάνες στην Ελλάδα, ήταν πολύ χαμηλότερες από την υπόλοιπη Ευρωζώνη.
  Παρ’ όλα αυτά, όμως, οι δανειστές και οι “θεσμοί” εξακολουθούν να ζητούν περισσότερη λιτότητα και οριζόντιες περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες.
  Το μέγεθος της απάτης, θύμα της οποίας έχει πέσει η χώρα μας, φαίνεται στο παρακάτω εδάφιο από το βιβλίο του Πογκάτσα:
  “Η πραγματική ειρωνεία είναι ότι, αν κοιτάξει κανείς τον εκ των υστέρων απολογισμό του ΔΝΤ για το πρώτο μνημόνιο, θα δει όλα αυτά τα στοιχεία στο κείμενο. Υπάρχει ένα γράφημα που δείχνει ότι δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των δαπανών για τους δημόσιους υπαλλήλους.
  Υπάρχει ένα άλλο γράφημα που δείχνει ότι οι κοινωνικές δαπάνες είναι πολύ χαμηλότερες. Και δίπλα στο γράφημα υπάρχει κείμενο με τα μέτρα που λέει το αντίθετο από αυτό που δείχνει το γράφημα”…
  Με αυτή την ανάλυση των αιτιών της ελληνικής κρίσης, ο Πογκάτσα πιστεύει ότι τα μνημόνια και η επιβαλλόμενη λιτότητα δεν θα αποφέρουν τίποτα, ενώ θυσιάζουν με ωμό τρόπο τις κοινωνικές δαπάνες, που είναι κρίσιμες για την μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη, ειδικά σε ευαίσθητους τομείς όπως η παιδεία και η υγεία.
  Ο Πογκάτσα ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα μόνη της, όσο είναι στην Ε.Ε., δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτούς τους “ελέφαντες”, δεδομένου ότι τα προβλήματα που οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση είναι συστημικά προβλήματα της ίδιας της Ευρωένωσης. Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές της γερμανικής λιτότητας, λέει, είναι καταδικασμένες να αποτύχουν και μόνο πόνο προκαλούν, όχι αποτελέσματα.
  Το ελληνικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την συνεχιζόμενη αυτήν καταστροφή της ελληνικής οικονομίας και για τα όσα υποφέρει ο ελληνικός λαός.
  Αυτά λέει ο Πογκάτσα, γι’ αυτό και το όνομά του είναι στο index (στην μαύρη λίστα) της σύγχρονης ευρω-νεοφιλελεύθερης ιεράς εξέτασης που διαφεντεύει την πατρίδα μας.
  Και δεν είναι μόνον ο Ούγγρος Ζόλταν Πογκάτσα που έχει ασχοληθεί με την ελληνική κρίση, είναι και άλλοι όπως ο Garry Jacobs, CEO της World Academy of Arts and Science (Παγκόσμιας Ακαδημίας Τεχνών και Επιστήμης), και ο Mark Swilling,καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νοτίου Αφρικής, που έχουν κάνει μια μελέτη για μια win-win λύση του ελληνικού προβλήματος.
  Και όχι μόνο γι’ αυτούς, αλλά για την πλειονότητα εκείνων των οικονομολόγων που παρουσιάζουν μια εναλλακτική προσέγγιση του ελληνικού προβλήματος υπάρχει πλήρης απαγόρευση αναφοράς και μόνον του ονόματός τους. Ο λόγος είναι ότι η ελληνική κρίση χρέους είναι κάτι πολύ ευρύτερο από τις προηγούμενες εθνικές οικονομικές κρίσεις και τις χρεωκοπίες που προκάλεσε το ΔΝΤ στην Λατινική Αμερική, την Ασία, την Αφρική και αλλού.
  Η σημερινή ελληνική χρεοκρατία είναι το σύμβολο της αποτυχίας μιας ολόκληρης κοσμοθεωρίας και πρακτικής που έχει μολύνει τον δυτικό κόσμο από τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αιώνα. Συμβολίζει συγχρόνως το τέλος της δυτικής δημοκρατίας -όπως την γνωρίζαμε- και την άνοδο του οικονομικού κΙ πολεμικού τυχοδιωκτισμού με καταστροφικές συνέπειες για την πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού.
  Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
  *Δημοσιεύθηκε στο Hellenic Nexus τ.111, Οκτώβριος 2016

  Περισσότερα: http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=57743%3Akatarriptontas-toys-mythoys-gia-tin-elliniki-xreokopia&catid=16%3Alistes-tis-ellados&Itemid=195&lang=el#ixzz4QklEp0BF

  http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=57743%3Akatarriptontas-toys-mythoys-gia-tin-elliniki-xreokopia&catid=16%3Alistes-tis-ellados&Itemid=195&lang=el
  .
  .

 • 7+1 αλήθειες, και μια χώρα στις φλόγες!
  Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016
  https://1.bp.blogspot.com/-cJOPdiCy-kk/WDWYNs1CeXI/AAAAAAAAbj8/7jgkxevGiv86mOn_TKexKgQazBfmdJOygCLcB/s400/2016-11-23_152035.png

  Του Θανάση Κ.

  Όσο δεν λέμε ανοικτά την αλήθεια για όσα συμβαίνουν γύρω μας, για όσα αφορούν άμεσα εμάς και τα παιδιά μας, όσο δεν τολμάμε να πούμε αυτό που βλέπουν τα μάτια μας, αυτό που στριφογυρίζει στο μυαλό μας, αυτό που το ένστικτο, η διαίσθηση αλλά και η κοινή λογική, μας λένε ότι συμβαίνει και μας φωνάζουν ότι έρχεται, τόσο θα βουλιάζουμε! Όχι στο βούρκο που τώρα ζούμε, αλλά στο χάος που πλησιάζει καλπάζοντας.

  Στο εκρηκτικό χάος που ήδη είναι εδώ…

  Στα νησιά μας, που όχι μόνο βούλιαξαν από τα κύματα λαθρομεταναστών και προσφύγων, αλλά ήδη φλέγονται. Στα χωριά μας που ήδη διχάζονται για το αν θέλουν να γίνουν, κι αυτά, hot spots λαθρομεταναστών.

  Και στα κέντρα των πόλεών μας που έχουν καταληφθεί από «μπαχαλάκηδες» που καίνε κατά βούλησιν την Ελληνική σημαία μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών, και βανδαλίζουν τα ιστορικά μας μνημεία.

  Όσο δεν λέμε και δεν τολμάμε να αντιμετωπίσουμε την αλήθεια, τόσο πλησιάζει η κοινωνική έκρηξη που θα διαλύσει την κοινωνία μας, θα σαρώσει τη δημοκρατία μας και θα καταστρέψει ολοκληρωτικά της χώρα μας.

  Τόσο απλά…

  Αλήθεια πρώτη:

  Η Ελλάδα έχει υποστεί άοπλη εισβολή!

  Όχι τώρα! Εδώ και χρόνια…

  Αλλά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, χάθηκε ο έλεγχος.

  Κυριολεκτικά…

  Κι όμως, αυτό το τελευταίο ΔΕΝ ήταν αναπόφευκτο! Κι εξακολουθεί να είναι αναστρέψιμο…

  Αλήθεια δεύτερη:

  Την ανεξέλεγκτη κρίση, ΔΕΝ το προκάλεσαν μόνον οι διεθνείς συνθήκες: ο εμφύλιος στη Συρία (που ξεκίνησε μετά τα μέσα του 2011) και η προσφυγική κρίση που ακολούθησε…

  Όχι! Σε μεγάλο βαθμό, εμείς το προκαλέσαμε στον εαυτό μας…

  Ανοίγοντας τα σύνορα μετά το Φλεβάρη του 2015, επί ΣΥΡΙΖΑ και εξ αιτίας της πολιτικής του…

  Αλήθεια τρίτη:

  Σε όλα τα υπόλοιπα, ο ΣΥΡΙΖΑ κορόιδεψε τον Ελληνικό λαό.

  Στο μεταναστευτικό, όμως, ΔΕΝ κορόιδεψε κανένα! Το είχε πει καθαρά προεκλογικά ότι θα ανοίξει τα σύνορα. Κι αυτό έκανε…

  Κι από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά, προειδοποιούσε ότι αυτό ακριβώς που επρόκειτο να συμβεί. Και πολλοί έλεγαν τότε (τον Γενάρη του 2015, προεκλογικά) ότι, τάχα, “κινδυνολογούσε”…

  Κι όμως, αυτό ακριβώς έγινε!

  Οι πληθυσμοί στα ακριτικά νησιά μας ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ το Γενάρη του 2015.

  Αυτή είναι η «άβολη» αλήθεια, που δεν λέμε, εν προκείμένω…

  Και ξαναψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, το Σεπτέμβρη του 2015, όταν είχε αρχίσει το κακό…

  Και τώρα φλέγονται από τη συμφορά που οι ίδιοι προκάλεσαν στον εαυτό τους…

  Παρά τις σαφείς και έγκαιρες προειδοποιήσεις που είχαν…

  Αλήθεια τέταρτη:

  Όσοι έρχονται πλέον είναι -θεωρητικά– σχεδόν «μισοί-μισοί»: 45% λαθρομετανάστες και 55% πρόσφυγες.

  Αυτή είναι η επίσημη καταμέτρηση. Αλλά παραμένει μόνον η “μισή αλήθεια”…

  Η άλλη μισή είναι πως από τους “πρόσφυγες”, τα δύο τρίτα περίπου, έχουν πλαστά “συριακά” διαβατήρια.

  Δηλαδή, από το 55% όσων εμφανίζονται ως “πρόσφυγες” από τη Συρία, τα δύο τρίτα (το 37%) είναι από αλλού: από Αφγανιστάν, Πακιστάν, Μαρόκο…

  ΔΕΝ έχουν στάτους “προσφύγων” και ΔΕΝ δικαιούνται ασύλου!

  Μόνο το υπόλοιπο (55-37) =18% του συνόλου είναι αληθινοί πρόσφυγες εκ Συρίας.

  Όπως το διαβάζετε: 18% του συνόλου…

  Δηλαδή πρόσφυγες είναι λιγότεροι από ένας στους πέντε! Οι υπόλοιποι τέσσερις στους πέντε είναι λαθρομετανάστες!

  Και δεν έρχονται για να «σώσουν τη ζωή τους», έρχονται διακινώντας ουσίες, ναρκωτικά, γυναίκες, παιδιά, “τζιχάντ”!

  Δεν είναι “πρόσφυγες” είναι διακινητές, ναρκέμποροι, δουλέμποροι και τζιχαντιστές! Αυτοί κατά πλειοψηφίαν έχουν κατακλύσει τα νησιά μας, τις πόλεις μας και τα χωριά μας.

  Γι’ αυτό και μας έκλεισαν τα σύνορα οι εταίροι μας.

  Γι’ αυτό και μας απειλούν να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα, όσου παρανόμως πέρασαν από την Ελλάδα και πρόλαβαν να μπουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

  Δεν τους θέλουν οι Ευρωπαίοι. Δεν τους θεωρούν πρόσφυγες! Μας τους γυρίζουν πίσω, επειδή ΔΕΝ είναι “πρόσφυγες”…

  Κι αυτή τη στάση δεν την υιοθετούν μόνον χώρες με «δεξιές» ή «ακροδεξιές» κυβερνήσεις, όπως η Ουγγαρία. Αλλά και χώρες όπως η “σοσιαλιστική” Γαλλία, η Δανία, η Αυστρία, ο Ολλανδία και η Σουηδία. Αυτή είναι η αλήθεια που δεν λέμε στον κόσμο μας…

  Αλήθεια πέμπτη:

  Το κακό με τους λαθρομετανάστες από τη Βόρειο Αφρική και την Ασία είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα.

  Από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, τουλάχιστον, ο αριθμός τους αύξανε σιγά-σιγά… Μετά την έκρηξη της Αραβικής άνοιξης (τέλη του 2010) και ιδιαίτερα μετά την επανάσταση στη Λιβύη και το ξέσπασμα του εμφυλίου στη Συρία, δηλαδή το καλοκαίρι-φθινόπωρο του 2011, ο αριθμός των προσφύγων διογκώθηκε απότομα.

  Το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ «έπαιξε» για λίγο τότε με το «άνοιγμα των συνόρων».

  Ήταν η εποχή, Άνοιξη του 2011, (μόλις άρχιζαν οι ταραχές στην Αίγυπτο) που 300 μετανάστες μεταφέρθηκαν ξαφνικά από την κυβέρνηση ΓΑΠ στην Αθήνα από την Κρήτη…

  Έκαναν κατάληψη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στην αρχή και μεταφέρθηκαν μετά στη «βίλα Υπατία». Τότε η κυβέρνηση ΓΑΠ φοβήθηκε ότι ετοιμάζονταν επεισόδια με λαθρομετανάστες σε 10 πόλεις της Ελλάδας (μπροστά στα οποία «θα ωχριούσαν τα Δεκεμβριανά του 2008» -κατά την αρθρογραφία του ΒΗΜΑτος εκείνης της εποχής!) Οπότε η κυβέρνηση ΓΑΠ «ανέκρουσε πρύμναν».

  Έπαψε να παίζει με τους «αλληλέγγυους» «πάγωσε» το νόμο για την ιθαγένεια του τότε υπουργού Ραγκούση κι άρχισε, λίγο αργότερα, να χτίζει το «φράκτη» στον Έβρο, απ’ όπου πέρναγαν ως τότε οι λαθρομετανάστες εκ Τουρκίας.

  Το περιστατικό με την «βίλα Υπατία» και ο νόμος Ραγκούση -που κατήγγειλε τότε η ΝΔ του Σαμαρά από την αντιπολίτευση και κατέρρευσε ένα χρόνο αργότερα από το ΣτΕ- απλά θυμίζουν ότι το πρόβλημα προϋπήρχε, αλλά δεν το άφησαν τότε να γίνει ανεξέλεγκτο.

  Θυμίζω επίσης, πως ο Σαμαράς κατήγγελλε τότε πως ο νόμος Ραγκούση αποτελούσε «πρόσκληση» για εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Και καθιστούσε την Ελλάδα «μαγνήτη» για πολύ περισσότερους απ’ όσους είχαν ήδη περάσει ως τότε. (Σημειωτέον: Ο εμφύλιος στη Συρία ΔΕΝ είχε αρχίσει ακόμα…)

  Συμπέρασμα: Με τους «αλληλέγγυους» κι άλλοι πήγαν να «παίξουν», πριν το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά το κατάλαβαν κι έκαναν πίσω…

  Αλήθεια έκτη:

  Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς τη διακυβέρνηση, υπήρχαν ήδη στην Ελλάδα, «ανεπισήμως» καταγεγραμμένοι περί το 1 εκατομμύριο 130 χιλιάδες λαθρομετανάστες! Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε εσπευσμένα ό φράκτης στον Έβρο (που πραγματοποιήθηκε κυρίως από το στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη τότε) ανακόπηκε η ροή από τα χερσαία σύνορα της Δ. Θράκης κι άρχισε η πολιτική «αποτροπής» στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

  Η «αποτροπή» περιλάμβανε το διαχωρισμό προσφύγων (που δικαιούνταν) άσυλο, από λαθρομετανάστες (που ΔΕΝ δικαιούνταν άσυλο) και τον εγκλεισμό των λαθρομεταναστών στο πρώτο «προαναχωρησιακό» κέντρο της Αμυγδαλέζας. Το οποίο ήταν «κλειστό», δηλαδή φρουρούμενο!

  Κι από εκεί έφευγαν πίσω για τις πατρίδες τους, κατά κύματα. Τους κρατούσαν σε πολύ καλύτερες και ελεγχόμενες συνθήκες απ’ ότι τα τωρινά hot spots. Κι έφευγαν μόνοι τους, μαζικά, πίσω για τις πατρίδες τους.

  Έτσι ανακόπηκε η ροή και ελέγχθηκαν τα μεταναστευτικά ρεύματα προς την Ευρώπη. Από την πολιτική «αποτροπής που εγκαινίασε ο Σαμαράς και που την «πέρασε» στην υπόλοιπη Ευρώπη (επί Ελληνικής Προεδρίας, το πρώτο μισό του 2013).

  Αποτέλεσμα: Στα δυόμιση χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά 75 χιλιάδες πέρασαν από τα νησιά και άλλοι τόσοι έφυγαν. Και μαζί έφυγαν κι άλλες 260 χιλιάδες λαθρομετανάστες που βρίσκονταν ήδη στην Ελλάδα από πριν. Επαναπατρίστηκαν στο Μαρόκο, στην Τυνησία, στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν.

  Όταν ανέλαβε ο Σαμαράς, στην Τουρκία υπήρχαν ήδη από τότε πάνω από 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες! Αλλά ΔΕΝ τους έστελναν σε μας οι διακινητές, διότι λειτουργούσε τότε η «αποτροπή» (και το Λιμενικό έκανε push back)! Και διότι τους πρόσφυγες του μεταχειρίστηκαν οι διακινητές ως «πρόσχημα»!

  Ως βιτρίνα: Τους έβαζαν «μπροστά» για να περάσουν μαζί τους πολλοί περισσότεροι λαθρομετανάστες. Γιατί οι λαθρομετανάστες άφηναν χρήματα στους διακινητές. Όσο η Ελλάδα «έπιανε» και επαναπάτριζε τους λαθρομετανάστες δεν μας έστελνα ούτε πρόσφυγες!

  Τους έστελναν από τη Λιβύη, απέναντι στη Μάλτα κι εκείθεν στην Ιταλία. Κι έτσι τότε δεν είχαμε μαζικούς πνιγμούς στο Αιγαίο… Τους είχαμε στη Λαμπεντούζα της Ιταλίας.

  Γιατί τους πρόσφυγες οι διακινητές τους πνίγουν, για να ανοίξουν οι Ευρωπαίοι τα σύνορα στους λαθρομετανάστες. Που πληρώνουν αδρά γιατί μεταφέρουν «άσπρες σκόνες» συσκευασμένες σε σακουλάκια, και διακινούν ναρκοδολάρια.

  Έτσι εξηγούνται τα χρήματα που κουβαλάνε νεαρά άτομα από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, τα ακριβά κινητά που έχουν μαζί τους και το τέλειο σύστημα οργάνωσής τους καθ’ οδόν.

  Με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν πανάκριβα ρεπορτάζ «ανθρωπιστικού περιεχομένου» με τα οποία βομβάρδιζαν τα δυτικά ΜΜΕ. Μέχρι που όλοι κατάλαβαν τι παιγνίδι παιζόταν. Κι έπαψαν να τα προβάλουν.

  Μόνο που σε μία χώρα ΔΕΝ το έχουν καταλάβει ακόμα. Στην Ελλάδα! Που την μετατρέπουν ήδη σε τεράστιο hot spot. Κατά το «Αυστραλιανό μοντέλο», όπως μας λένε σήμερα…

  Ο Σαμαράς υπήρξε ο μόνος Πρωθυπουργός που κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του ελέγχθηκαν οι ροές και μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των λαθρομεταναστών: Μειώθηκε κατά 260 χιλιάδες ήτοι κατά 23% σε δυόμιση χρόνια! Με τον ίδιο ρυθμό σήμερα θα είχε πέσει κάτω από τους μισούς! (Θα είχαν φύγε πάνω από 550 χιλιάδες)…

  Αλλά με το άνοιγμα των συνόρων και την «κατάργηση της Αμυγδαλέζας» που ακολούθησε ο Τσίπρας πέρασαν στην Ελλάδα πάνω από 1 εκατομμύριο μέσα σε ένα χρόνο! Κι από αυτούς οι 70 χιλιάδες περίπου έχουν παγιδευτεί μέσα στη χώρα. Και στο μεταξύ, οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες μας έκλεισαν και τα σύνορα! Αυτή είναι η αλήθεια σε στοιχεία, περιστατικά και αριθμούς…

  Αλήθεια έβδομη:

  Και τώρα μπορούμε να επιστρέψουμε στην πολιτική Σαμαρά. Κι αυτό ακριβώς ζητούν σήμερα οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι (που επί Σαμαρά αρχικά γκρίνιαζαν, αλλά μετά κατάλαβαν…)

  Αυτό ακριβώς προτείνει τώρα και η ΝΔ του Κυριάκου: Διαχωρισμό προσφύγων (που είναι οι πολύ λιγότεροι) από τους λαθρομετανάστες (που είναι πολύ περισσότεροι), εγκλεισμός των λαθρομεταναστών σε κλειστά, δηλαδή φρουρούμενα, «προαναχωρησιακά κέντρα» («Αμυγδαλέζες») και επαναφορά της «αποτροπής» από το Λιμενικό. Μόνο έτσι έχουμε ελπίδες να αντέξουμε στην πίεση του Ερντογάν από απέναντι.

  Αλλά για να έχει πιθανότητες επιτυχίας μια τέτοια πολιτική, πρέπει να διώξουμε όλους αυτούς που εγκατέστησε ο ΣΥΡΙΖΑ στα hot spots και δίνουν «αβέρτα» στάτους πρόσφυγα στους πάντες. Αυτό καταγγέλλουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας σήμερα.

  Ουσιαστικά ο ΣΥΡΙΖΑ εκχώρησε τον έλεγχο των ροών στους διακινητές!

  Κι έβαλε τις ποικιλώνυμες ΜΚΟ των «αλληλέγγυων» -δηλαδή τους ανθρώπους των διακινητών- να λειτουργούν ως «κράτος εν κράτει» μέσα στην Ελληνική επικράτεια! Σπρώχνοντας τους κατοίκους ακριτικών νησιών -και όχι μόνο– στα όρια της απόγνωσης.

  Με υπουργούς, ανθρώπους που προέρχονται από τις ΜΚΟ (και που τελικά τσακώθηκαν στη μοιρασιά και καταγγέλλουν ο ένας τον άλλο!)

  Μόνο αν ξεριζωθεί το «καρκίνωμα» των ΜΚΟ και επανέλθει ο έλεγχος στην Ελληνική Πολιτεία, από μια κυβέρνηση που είναι πρόθυμη να περιφρουρήσει την ασφάλεια των πολιτών της και να ελέγξει τις «ροές», μπορεί να συγκρατηθεί το πρόβλημα. Και να αρχίσει να λύνεται στη συνέχεια.

  Δηλαδή να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ!

  Διότι οι σχέσεις του με το παρακράτος των διακινητών είναι τόσο βαθιές και τόσο δυνατές που δεν γίνεται αλλιώς. Τον «κρατάνε» καλά και τον κρατάνε από παλιά! Και «είναι πολλά τα λεφτά, Άρη»…

  Αλήθεια όγδοη:

  Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «αλληλέγγυοι», μαζί με τους «μπαχαλήκηδες» έχουν δημιουργήσει αληθινό παρακράτος. Το κατήγγειλε πριν ένα χρόνο και ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Πανούσης (όταν τον «παραίτησαν», κακήν κακώς). Το δείχνουν και τα εφιαλτικά προχθεσινά γεγονότα στο Πολυτεχνείο. Οι σχέσεις μεταξύ τους είναι βαθιές και πολύπλοκες. Ήδη από την εποχή της Υπατίας η κυβέρνηση ΓΑΠ είχε επιτρέψει τη μετακίνηση των λαθρομεταναστών τότε, αλλά οι «αλληλέγγυοι» του ΣΥΡΙΖΑ ήταν – και τότε – από πίσω. Αλλά σήμερα δεν έχουν μόνο την «ανοχή»…

  Έχουν τον έλεγχο και την κάλυψη του κράτους!

  Γι’ αυτό και δεν λύνεται το πρόβλημα, αν δεν σπάσει το απόστημα! Δεν λύνεται το πρόβλημα, αν δεν φύγουν από την κυβέρνηση.

  Επί Σαμαρά είχαν λουφάξει.

  Τώρα έχουν ξεσαλώσει.

  Επί Σαμαρά είχε καταργηθεί το «πανεπιστημιακό άσυλο» παρανομίας που δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Για την ακρίβεια το άσυλο καταργήθηκε επί ΓΑΠ και υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου με την πίεση τότε του Σαμαρά από την αντιπολίτευση. Και με μια από τις μεγαλύτερες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες – 252 βουλευτών – που έχει ψηφιστεί ποτέ τέτοιο νομοσχέδιο στην Ελληνική Βουλή. Στη συνέχεια επί κυβέρνησης Σαμαρά είχαν αρχίσει να «καθαρίζουν» τα πανεπιστήμια και οικήματα «κατειλλημένα επί δεκαετίες» όπου βρέθηκαν αληθινά οπλοστάσια αναρχικών.

  Τώρα το άσυλο ανομίας επανήλθε στους πανεπιστημιακούς χώρους, οι καταλήψεις κτιρίων και τα «άβατα» γενικεύθηκαν και το κέντρο της πόλης φλέγεται κάθε τόσο, με τις ελληνικές σημαίες να σχίζονται και να πυρπολούνται σε δημόσια θέα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διακηρύσσουν με κυνισμό πως… «δεν χάθηκε και ο κόσμος, η σημαία είναι ένα κομμάτι πανί»!

  Φυσικά τα δικά τους σύμβολα, τις σημαίες και τα λάβαρα της Αριστεράς δεν πάνε να τα κάψουν! Αυτά δεν είναι ένα «κομμάτια πανί», είναι… «όσια και «ιερά»! Προφανώς δεν έχουν καμία σχέση με τα όσια και τα ιερά της Ελληνικής Πατρίδας.

  Όμως, μια κοινωνία δεν μπορεί να σταθεί, χωρίς τα σύμβολά της ιδιοπροσωπίας της και της πολιτιστικής της ταυτότητας. Αυτά προσβάλουν. Αυτά σκυλεύουν. Αυτά θέλουν να διαλύσουν. Κι όσο τους ανεχόμαστε, γινόμαστε συνένοχοι στο έγκλημα που διαπράττουν σε βάρος μας.

  Αυτή είναι η τελευταία και πιο οδυνηρή αλήθεια.

  Που οφείλουμε να την αντιληφθούμε και να την πούμε.

  Για να λυτρωθούμε.

  Γιατί χωρίς αλήθεια, δεν υπάρχει λύτρωση.

  Κι αν δεν τολμήσουμε να δούμε όλες αυτές τις αλήθειες κατάματα.

  Σε λίγο θα δούμε να φλέγεται όχι μόνον η σημαία μας, αλλά η ίδια η χώρα μας.

  Θανάσης Κ.

  orthografos.blogspot.gr

  Το διαβάσαμε από το: 7+1 αλήθειες, και μια χώρα στις φλόγες! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2016/11/71.html#ixzz4QsOj1ha2

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>