«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το BRETIX δεν ήταν καθόλου τυχαίο με το πραξικόπημα της Τουρκίας!

ΧΙΛΑΡΙ ΔΑυτή θα πατήσει το κουμπί!!!

Εν συνεννόηση και εν γνώση της Ευρωπαϊκής ένωσης έγινε, για να μπορεί ελεύθερα να αντιμετωπίσει την Ρωσία!

Για αυτό ο Πούτιν θύμωσε με την έξοδο από την Ευρωπαϊκή ένωση της Αγγλίας και να θυμάστε ότι η Κύπρος θα ειναι το μπαλάκι του Πινγκ Πονγκ,  μεταξύ Ρωσίας και Αγγλίας και Τουρκίας!

Αγαπητοί συμπολίτες ειναι πολύ ποιο κοντά ο Γ παγκόσμιος πόλεμος!

Και δυστυχώς θα παιχτεί μεταξύ Μεσογείου και Μαύρης Θάλασσας!

Όλοι παρακολουθούμε το γαϊτανάκι, του βγήκα, αλλά δεν βγήκα, αλλά δεν βιάζομε να βγω και να δίνουμε ηγετικές θέσεις σε Άγγλους, ενώ έχουν ουσιαστικά βγει από την ευρωπαϊκή ένωση…

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ!

Το παιχνίδι ειναι γεωπολιτικό, ανακατατάξεις στα φέουδα τους κάνουν οι μεγάλες δυνάμεις, οπότε ένας παγκόσμιος και μετά μερικές συμφωνίες και άντε πάλι από την αρχή!!!

Όλα αυτά όμως έχουν να κάνουν και με την νέα τάξη, για να επιβληθούν, πρέπει να φέρουν το χάος και τότε οι λαοί θα φωνάξουν όλοι μαζί, επιτέλους ας υπάρξει μια παγκόσμια κυβέρνηση να γλυτώσουμε!

Και στον Α παγκόσμιο τον ίδιο σκοπό είχαν και στον Β Παγκόσμιο λίγο ήθελαν να το καταφέρουν! Τώρα θα προσφέρουν μεγαλύτερη παγκόσμια φρίκη για να μην αποτύχουν!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε και την συνέχεια της επερχόμενης φρίκης!

Περι διζωνικής διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Περι διζωνικής διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας μια λύση τουρκο-βρετανική από το 1956 που επέβαλε το Λονδίνο ΚΑΙ στον Χένρυ Κίσσιγκερ το 1974. Αναμφισβήτητα ιστορικά  γεγονότα… Και δύο πρόσφατα σχετικά άρθρα της εφημερίδας Σημερινή. Φ.Α.

 

«Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΟΥΤΕ ΤΟΥ ΚΙΣΣΙΓΚΕΡ / ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ»

24/06/2015   Φανούλας Αργυρού

Δημοσιεύθηκε σε 3 σειρές στην εφημερίδα Ελευθερία Λονδίνου, και άλλες ιστοσελίδεδ.  Εκδόθηκε συμπληρωμένο και με άλλα στοιχεία  και σε βιβλιαράκι από το προσφυγικό Σωματείο ‘ Αδούλωτη Κερύνεια’.

24 Ιούλιος 2016, 12:03 | Του Κωστάκη Αντωνίου

Η διζωνική απειλή για ολόκληρη την περιοχή

ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΔΟΡΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Η ασφάλεια της Δύσης και των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου τίθεται σε άμεσο κίνδυνο από τη μετατροπή της Κύπρου σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο της Τουρκίας. Δημιουργείται νέος Φρανκενστάιν

ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: Η «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» θα προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή

Οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν γνώριζαν, ακόμη και πολύ προτού εκδηλωθεί το στρατιωτικό πραξικόπημα, πόσο ισλαμοφασιστικό κράτος είναι η Τουρκία; Και πόσο αδίστακτος δικτάτορας είναι ο Ταγίπ Ερντογάν; Ασφαλώς εγνώριζαν και είχαν πλήρη αντίληψη και για το τι κράτος είναι η Τουρκία και πόσο αδίστακτος σουλτάνος είναι ο Ερντογάν. Και όμως συνέχιζαν να συνεργάζονται μαζί του, να θωπεύουν την Τουρκία, να της προσφέρουν ό,τι ζητήσει και να της ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για να εισέλθει στην πολιτισμένη και δημοκρατική Ευρώπη.

Οι αρχές, οι αξίες, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη δεν είχαν καμία σημασία για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρυτάνευαν τα συμφέροντά τους και η κακώς νοούμενη ασφάλεια των δυτικών συμμαχιών. Τα συμφέροντα και η ασφάλεια της Δύσης ήταν οι παράγοντες, οι οποίοι οδηγούσαν τους Δυτικούς, εδώ και 50ετίες, μέχρι σήμερα, στον σφαγιασμό των δικαίων του Ελληνισμού και στη στήριξη της Τουρκίας σε κάθε επεκτατικό σχέδιό της να καταλάβει την Κύπρο και να επιχειρήσει άλωση του Αιγαίου και της Θράκης.

Σήμερα και μετά την πλήρη αποκάλυψη του ισλαμοφασιστικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους και του αδίστακτου προσώπου του Ερντογάν, οι ηγέτες της Δύσης παρουσιάζονται -φραστικά βεβαίως- να απευθύνονται με αυστηρότητα προς το αιμοσταγές καθεστώς της Τουρκίας και να προειδοποιούν με μέτρα. Εάν όντως αντελήφθησαν, έστω και εκ των υστέρων, έστω και πολύ αργά, το φίδι που θέρμαιναν στους κόλπους τους, έχει καλώς.

Αυτό θα αποδειχθεί στο μέλλον και θα επικυρωθεί μόνο με εφαρμογή σκληρών μέτρων κατά της Τουρκίας. Αλλά πολύ αμφιβάλλουμε. Όταν παρέλθουν οι πρώτοι συγκλονισμοί, θα προταχθεί και πάλιν το αφελές επιχείρημα της «ασφάλειας της Δύσης» και θα υπάρξει επιστροφή στη γνώριμη τακτική των θωπειών, των ανταλλαγμάτων και της στήριξης των επιδρομικών σχεδίων της Τουρκίας.

Το κλειδί της αποφασιστικής αντίδρασης της Δύσης ώστε να τιθασευθεί το θηρίο, το οποίο τρέφεται στους κόλπους της, βρίσκεται στην Κύπρο. Εάν η Δύση πράγματι θελήσει να τερματίσει την επεκτατικότητα της Τουρκίας, να συνεφέρει τους σουλτάνους που την κυβερνούν και να συμβάλει σε εξευρωπαϊσμό της χώρας, τότε η επιχείρηση τιθάσευσης ξεκινά από την Κύπρο.

Καλούνται οι Δυτικοί, μέσα από σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, να την υποχρεώσουν σε διαφοροποίηση της επεκτατικής πολιτικής της και σε αποδοχή δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στην οποία η Άγκυρα δεν θα έχει ούτε λόγο, ούτε έργο, ούτε ανάμιξη. Να υποχρεωθεί να αποσυρθεί στρατιωτικά από το νησί, να τερματίσει την ασφυκτική κηδεμονία επί των Τουρκοκυπρίων, να αφήσει ελεύθερους τους Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους να σχεδιάσουν το μέλλον τους στην κοινή πατρίδα.

Καμία λύση, ακόμη και η πλέον ορθή, δεν θα αποτελεί εγγύηση μακροβιότητας, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει, με δυτικές πλάτες, να παρεμβαίνει, να έχει λόγο και να αποτελεί κηδεμόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μόνο ο αποκλεισμός της από κάθε παρέμβαση και κάθε ρόλο στην Κύπρο θα διασώσει την Κύπρο, αλλά και θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Δύσης.

Nέος Φρανκενστάιν

Εάν, όμως, οι δυτικοί σύμμαχοι συνεχίσουν τη στήριξή τους στην τουρκική επεκτατική πολιτική και υποστηρίξουν λύση τουρκικών προδιαγραφών, δημιουργούν νέο Φρανκενστάιν στην περιοχή, όπως τόσους άλλους έχουν δημιουργήσει σε άλλες περιοχές. Δημιουργούν ένα συνεχή και εν δυνάμει κίνδυνο στην ίδια την ασφάλεια της Δύσης. Εάν επιτρέψουν λύση που θα νομιμοποιεί την εσαεί παρουσία της Τουρκίας εδώ, τότε ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για την περιοχή, αλλά και για την ίδια της ασφάλεια της Δύσης. Ουδείς πλέον θα είναι σε θέση να αποτρέψει την πλήρη επικράτηση ενός ισλαμοφασιστικού επιθετικού κράτους στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ας επιμετρήσουν με ρεαλισμό και λογική τις συνέπειες για τη δική τους ασφάλεια οι Δυτικοί. Έχουν τα μέσα και την ισχύ να επιβάλουν όσα τα πραγματικά συμφέροντα τούς διασφαλίζουν. Εάν συνεχίσουν με την ίδια μωρία, τότε θα δημιουργήσουν στην περιοχή άλλη μία εστία τρομοκρατίας, πολύ πιο επικίνδυνη από όσες άλλες δημιούργησαν. Μετά τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, την Αλ Κάιντα, τους Ταλιμπάν, το Ισλαμικό Κράτος και τόσους τρομοκράτες που έχουν κατασκευάσει, και σήμερα οι λαοί της Δύσης που πληρώνουν με αίμα τα τερατώδη δημιουργήματα των ηγετών τους, θα ακολουθήσει η ισλαμοφασιστική κρατική τρομοκρατία της Τουρκίας.

Οι σατανικοί στόχοι της Τουρκίας ήταν πάντοτε ολοφάνεροι και σήμερα γίνονται ακόμη πιο φανεροί και πιο άμεσοι. Τους συμπύκνωσε σε μερικές λέξεις ο Αχμέτ Νταβούτογλου. «Στο πλαίσιο μίας λύσης, το τουρκοκυπριακό ομόσπονδο κράτος θα καταστεί ο προστάτης των συμφερόντων της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», είχε πει. Ελάχιστοι πήραν τα μηνύματα.

Μέσα από μία λύση διζωνικής, το τουρκικό ομόσπονδο κράτος θα καταστεί μία μικρή Τουρκία, η οποία θα αποτελέσει το δόρυ της Τουρκίας, στην επεκτατική πολιτική της εναντίον κρατών και λαών στην περιοχή. Με τον πλήρη έλεγχο επί της Κύπρου, η οποία θα μετατραπεί σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο της Τουρκίας, η Ελλάδα και τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου θα τεθούν σε άμεσο κίνδυνο.

Η Τουρκία χρόνια πριν σχεδιάζει και σταδιακά υλοποιεί τα σχέδιά της. Η διζωνική αποτελεί άμεσο κίνδυνο, όχι μόνο για τον Ελληνισμό της Κύπρου, αλλά για όλη την περιοχή. Και καμία χώρα της περιοχής δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, σε περίπτωση κατά την οποία η Τουρκία, με τη λύση που συζητείται, καταστεί ο απόλυτος κυρίαρχος στην Κύπρο. Ούτε το Ισραήλ, ούτε η Αίγυπτος, θα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς με το τουρκικό μαχαίρι κάτω από το μαλακό υπογάστριό τους.

Η Κυβέρνηση έλαβε διαζύγιο από τη λογική

Αλλά για να αφυπνισθεί η Δύση, πρέπει προηγουμένως να εργασθεί για την αφύπνιση η κυπριακή ηγεσία. Να πείσει σε όλα τα επίπεδα, και Αμερικανούς και Ευρωπαίους, ότι η ασφάλεια της Δύσης περνά μέσα από τη λύση του Κυπριακού και μέσα από την ανάσχεση των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων στην περιοχή. Αλλά πού τέτοια διορατική πολιτική; Η αντίθετη προωθείται.

Αντί να απαριθμείται προς τους δυτικούς και τις κυβερνήσεις των γειτονικών κρατών τι σημαίνει η επέκταση της τουρκικής κυριαρχίας στην Κύπρο, υποβοηθούνται οι τουρκικοί στόχοι με προπαγάνδα τύπου η λύση είναι πολύ εγγύς, ότι η λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει μία ελπιδοφόρα προοπτική για την περιοχή και θα αποτελέσει το παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης μουσουλμανικού και χριστιανικού στοιχείου στην περιοχή. Η κυπριακή ηγεσία προσφέρει μία εικόνα πλαστή, ευρισκόμενη μόνο στη φαντασία της, και σύμφωνη με τις ψευδαισθήσεις της.

Πιστεύει πως έχει να κάμει και να λύσει προβλήματα με τους Τουρκοκυπρίους. Αφαιρεί την Τουρκία από τον χάρτη. Της αποδίδει αγαθές προθέσεις. Ονειρεύεται μία λύση χωρίς Τουρκία, όταν βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία. Και ενώ όλη η υφήλιος γνωρίζει πως ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας αδίστακτος δικτάτορας, στην Κύπρο εξυμνείται ως «σύγχρονος προοδευτικός ηγέτης».

Η σημερινή Κυβέρνηση βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Βρίσκεται σε άλλους κόσμους. Έχει λάβει διαζύγιο από τη λογική. Και αδυνατεί να αντιληφθεί πως η Τουρκία ήλθε εδώ, όχι μόνο για να κατακτήσει την Κύπρο, αλλά και για να τη χρησιμοποιήσει για την περαιτέρω προέλασή της προς ολόκληρη την περιοχή. Πώς μπορεί, συνεπώς, με αυτή την καταστροφική πολιτική και την επικίνδυνη ψύχωση που τη διακατέχει να αντιληφθεί τους κινδύνους και να πείσει τη Δύση και τα γειτονικά κράτη, ότι η διζωνική λύση συνιστά απειλή για την ασφάλειά τους;

http://www.eleftheria.co.uk/currentissue/ELEFTHERIA02072015.pdf   2.7.2015 σελ. 21

http://www.eleftheria.co.uk/currentissue/ELEFTHERIA09072015.pdf   9.7.2015  σελ. 24

http://www.eleftheria.co.uk/currentissue/ELEFTHERIA16072015.pdf   16.7.2015  σελ.

https://vimasaronikou.wordpress.com/2015/06/24/%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b6%cf%89%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b4%ce%b5%ce%bd-%ce%b5%ce%b9%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bd%ce%b1%cf%84%ce%bf-%ce%bf%cf%85%cf%84/   24.6.2015

http://filoksenos.blogspot.co.uk/2015/06/blog-post_507.html   24.6.2015

Διζωνική-Συμφωνίες-Διάλογος: Το τρίπτυχο του κακού…  

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/351763/dizonikisymfoniesdialogos-to-triptyxo-tou-kakou  Κύριο άρθρο Σημερινής 2 Αυγούστου 2016

Η διζωνική απειλή για ολόκληρη την περιοχή

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/349209/i-dizoniki-apeili-gia-olokliri-tin-perioxi  Σημερινή 24 Ιουλίου 2016

Φανούλας Αργυρού fanoulla@rgyrou.com;

http://www.arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>