«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Για τα τραγικά γεγονότα του 1974 πρωτίστως υπεύθυνοι ήσαν και παραμένουν οι Βρετανοί, και αυτό το επιβεβαιώνουν τα ίδια τα επίσημα υπηρεσιακά τους αρχεία

Συνήγοροι στο έγκλημα εις βάρος της Κύπρου

 ΚΥΠΡΟΣ 1Α

05 Αύγουστος 2016,   ΤΗΣ ΦΑΝΟΥΛΑΣ ΑΡΓΥΡΟΥ

Με τους Βρετανούς ήταν προσυμφωνημένο το σχέδιο της Τουρκίας και όχι με τον Κίσινγκερ
Για τα τραγικά γεγονότα του 1974 πρωτίστως υπεύθυνοι ήσαν και παραμένουν οι Βρετανοί, και αυτό το επιβεβαιώνουν τα ίδια τα επίσημα υπηρεσιακά τους αρχεία

Αναφέρομαι στο επετειακό άρθρο του αγαπητού Μάριου Αδάμου στη «Σημερινή», 20.7.2016, «Καρτερούμεν μέραν νύχταν…» και συγκεκριμένα στην αναφορά του ότι «Η Τουρκία ενήργησε με βάση το προσυμφωνημένο σχέδιό της με τις ΗΠΑ, όπως φαίνεται από χάρτη που έχει αποδεσμευτεί από τα αρχεία του Κίσινγκερ».

Να μου επιτραπεί από τον συνάδελφο να διαφωνήσω, απλώς γιατί τα ιστορικά γεγονότα μέσα από τα επίσημα βρετανικά αρχεία φανερώνουν εντελώς διαφορετικά τα πράγματα, και μάλιστα με στοιχεία που δεν αμφισβητούνται.

Είναι βέβαια γεγονός ότι για 42 χρόνια ο λαός αφέθηκε να πιστεύει ότι για όλα έφταιγαν οι Αμερικανοί και ενόσω τα επιρρίπτουμε όλα πάνω σ’ αυτούς είμαστε in. Και αυτή η θεωρία προωθήθηκε πρωτίστως από αθηναϊκούς κύκλους μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή και η οποία ειρωνικά δούλεψε υπέρ των πραγματικών υπευθύνων/κηδεμόνων της τραγωδίας μας.

Παρεμπιπτόντως, εξ ου και το πλαστό (από Αθήνας πλευρά) έγγραφο τάχατες του… ΝΑΤΟ, που αδίστακτα και δίχως επιβεβαίωση χρησιμοποίησε και η Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου της Κυπριακής Βουλής, και το οποίο αποκαλύψαμε στη «Σημερινή» με επιστολή από το Αρχείο του ΝΑΤΟ, ότι είναι πλαστό! («Σημερινή», 26 Αυγούστου 2014, «Αρχείο ΝΑΤΟ: Το έγγραφο δεν είναι γνήσιο»).

Πρωταίτιοι οι Βρετανοί
Για τα τραγικά γεγονότα του 1974 πρωτίστως υπεύθυνοι ήσαν και παραμένουν οι Βρετανοί, και αυτό το επιβεβαιώνουν τα ίδια τα επίσημα υπηρεσιακά τους αρχεία.

Ας πάμε όμως στον εν λόγω χάρτη από τα αρχεία του Κίσινγκερ. (Στο θέμα αυτό αναφέρθηκα και σε ομιλία μου στις 11 Οκτωβρίου 2013, που διοργάνωσαν η Δεξαμενή Σκέψης Άγιος Νικόλαος και το Κυπριακό Κέντρο Μελετών [ΚΥΚΕΜ] και ολόκληρη η ομιλία βρίσκεται τόσο στο youtube όσο και δημοσιευμένη στην ιστοσελίδα “Ινφογνώμων”, με τίτλο «1974: Τροχοδρόμηση διχοτομικών σχεδίων, τουρκικές εισβολές – αποτυχίες και ευθύνες ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος…»).

Εδώ παραθέτω τρεις χάρτες. Ο πρώτος δημοσιεύθηκε στο Λονδίνο σε βιβλίο του αριστερού Δώρου Άλαστου (Εύδωρα Ιωαννίδη) το 1964, με τίτλο « Cyprus what now?». Ο συγγραφέας αναφέρει πως η διχοτόμηση και η ομοσπονδία με δύο χωριστά κράτη, με το 38% του κυπριακού εδάφους να δοθεί στους Τούρκους, συζητείτο έντονα για οκτώ χρόνια στο Λονδίνο (Φόρεϊν Όφις) 1956-1964.

Την ομοσπονδία την αποκαλεί συγκαλυμμένη διχοτόμηση. Και γνωρίζουμε ότι το 1964 οι Τούρκοι ήθελαν ακριβώς τη διάλυση της Κ.Δ. και αντικατάσταση με δύο ομόσπονδα κράτη που επεδίωξαν με σύμμαχους τους Βρετανούς, αλλά απέτυχαν, για να ξαναδοκιμάσουν το 1974. Στις δε 3 Ιανουαρίου του 1964 το Φόρεϊν Όφις, όπως ακριβώς έγραψε τότε ο Άλαστος, άρχισε να ετοιμάζει σχέδια (τα οποία βρήκα στα αρχεία δεκαετίες αργότερα) για δύο ομόσπονδα κράτη, τα οποία ονόμαζε constituent states (λέξεις που εμφανίστηκαν επίσημα το 2004 με το βρετανικό έκτρωμα ονόματι ‘Σχέδιο Ανάν’), ένα ελληνικό και ένα τουρκικό, όπως απαιτούσαν οι Τούρκοι…

Ο δεύτερος είναι ο χάρτης από το αρχείο Κίσινγκερ και ο τρίτος ο χάρτης για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία που συνόδευε το σχέδιο Ραούφ Ντενκτάς, που παρέδωσε στον Βρετανό Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Τζέιμς Κάλαχαν στη Γενεύη στις 12 Αυγούστου 1974. Ο χάρτης «Κίσινγκερ» διατυπώθηκε μια μέρα αργότερα.

Στο πάνω μέρος του χάρτη γράφει: «9. Map done by the Bureau of Intelligence and Research Projecting Turkish moves on Cyprus, August 13, 1974».

Διζωνικός χάρτης Ντενκτάς
Η διχοτομική γραμμή του χάρτη Δώρου Άλαστου 1964, ελάχιστα -αν όχι καθόλου- διαφέρει από τον χάρτη που βρήκε ο συνάδελφος Μ. Ιγνατίου στα αρχεία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ημερ. 13 Αυγούστου 1974, με την τελική γραμμή Αττίλα. Η εξήγηση εδώ για τον χάρτη «Κίσινγκερ», απλή και ξεκάθαρη -υπάρχουν και άλλοι παρόμοιοι χάρτες στα αρχεία των Βρετανών- είναι ότι ο χάρτης αυτός ήταν προϊόν των υπηρεσιών πληροφοριών (Αμερικανών και Βρετανών) που κατέγραφαν μέρα παρά μέρα τις τουρκικές κινήσεις/προελάσεις επί εδάφους.

Η λεζάντα πάνω από τον χάρτη «Κίσινγκερ» είναι ξεκάθαρη. «9. Map done by the Bureau of Intelligence and Research Projecting Turkish moves on Cyprus, August 13, 1974». (9. Χάρτης σχεδιάστηκε από το Γραφείο Μυστικών Υπηρεσιών και Έρευνας προβάλλοντας τις τουρκικές κινήσεις στην Κύπρο, Αύγουστος 13, 1974).
ΚΥΠΡΟΣ 2Β
Ο χάρτης δεν ήταν προσχεδιασμένος, αλλά ένας από εκείνους που πρόβαλλαν, μέρα παρά μέρα, οι υπηρεσίες ξένων χωρών, στη συγκεκριμένη περίπτωση των Αμερικανών, για τις προελάσεις των Τούρκων. Επίσης στη Γενεύη υπήρχαν Αμερικανοί αξιωματούχοι που παρακολουθούσαν τις διαπραγματεύσεις, επικεφαλής των οποίων ήταν ο συνένοχος για την εισβολή, αν όχι και το πραξικόπημα, Βρετανός ΥΠΕΞ Τζέιμς Κάλαχαν.

Στο πάνω μέρος του χάρτη γράφει:  “9. Map done by the Bureau of Intelligence and Research Projecting Turkish moves on Cyprus, August 13, 1974.”

ΚΥΠΡΟΣ 3Γ

Διζωνικός χάρτης Ντενκτάς 12 Αυγούστου 1974 Γενεύη

Γνώριζαν για τη δεύτερη εισβολή
Γνώριζαν, δε, οι Αμερικανοί τις τουρκικές προθέσεις, καθώς ήσαν λεπτό προς λεπτό ενημερωμένοι από τους Βρετανούς (και τις θέσεις των Άγγλων που θα τους σταματούσαν σε μια ορισμένη γραμμή), οι οποίοι γνώριζαν πλέον στις 13 Αυγούστου ότι εκεί θα σταματούσαν οι Τούρκοι. Οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες και στρατιωτικοί είχαν ήδη ενημερώσει τον Κάλαχαν στη Γενεύη για την επικείμενη δεύτερη εισβολή και μέχρι πού θα έφτανε…

Γι’ αυτό και ο χάρτης αυτός ήταν ο υπ. 9 (προφανώς όλοι οι προηγούμενοι πρόβαλλαν τις τουρκικές θέσεις, καθώς εξελίσσονταν τα πράγματα) και ο μόνος που βρίσκεται στα αρχεία, οι άλλοι 8 δεν υπάρχουν, όπως μας ενημέρωσαν οι ερευνητές, και εγώ λέω και ο τελευταίος, ίσως γι’ αυτό κρατήθηκε αυτός στον φάκελο και όχι οι υπόλοιποι.

Στις 17 Ιουλίου 1974, όταν ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετσεβίτ ήλθε στο Λονδίνο με την στρατιωτική και πολιτική του κουστωδία να συνεννοηθεί με τη βρετανική κυβέρνηση για την εισβολή και τους ζήτησε να εισβάλουν μαζί και οι τελευταίοι αρνήθηκαν, λόγω βάσεων, αλλά του έδωσαν το πράσινο φως να πάει μόνος του, φτάνει να μην ενοχλούσε τις βρετανικές βάσεις, ο Ετσεβίτ τούς είχε υποδείξει μέχρι πού θα έφτανε το μαχαίρι της εισβολής του…

Διαφώνησε ο Κίσινγκερ
Στις 19 Ιουλίου 1974 ο Κίσινγκερ διαφώνησε με τη βρετανική απόφαση να προχωρούσε η τουρκική εισβολή, αλλά η βρετανική κυβέρνηση ήταν ανένδοτη. (Βλέπε βιβλίο της γράφουσας «Διζωνική Εκτέλεση της Κ.Δ 1955-2011»). Στις δε 27 Αυγούστου 1974, κλιμάκιο του Φόρε ϊν Όφις εστάλη από τον Κάλαχαν στην Ουάσινγκτον για να ζητήσει την υποστήριξη του Κίσινγκερ στη λύση διζωνικής που ΕΙΧΕ αποφασίσει το Φόρεϊν Όφις στις 16 Αυγούστου 1974…

Ο Κίσινγκερ τούς έδωσε την υπόσχεση, αλλά μέχρι τον Δεκέμβριο του 1974 ο Κάλαχαν ανησυχούσε για την πραγματική υποστήριξη του Κίσινγκερ προς τη Διζωνική και τον πίεζε τόσο μέσω του πρέσβη του στην Ουάσινγκτον όσο και με επιστολές, για να κάνει σίγουρη τη δέσμευσή του…

1976 – Ομολογία Κάλαχαν
Δύο χρόνια αργότερα ο Τζέιμς Κάλαχαν παραδέχθηκε το έγκλημά του στη Μικτή Επιτροπή για το Κυπριακό του Βρετανικού Κοινοβουλίου, και ότι άφησαν την εισβολή να εκτελεστεί προσβλέποντας στην αλλαγή του στάτους κβο, δηλαδή την ανατροπή της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντικατάστασή της με κάτι άλλο…

Δημοσιεύσαμε σχετικά στη «Σημερινή» στις 10 Σεπτεμβρίου 2015, με τίτλο «Οι πραγματικές προθέσεις του Λονδίνου – Τι αποκαλύπτεται μετά από 41 χρόνια, για τον Ιούλιο του 1974 – Οι Βρετανοί επεδίωκαν κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και νέα συνταγματική τάξη γεωγραφικού διαμελισμού, όπως η Τουρκία».

Στις 18 Ιουλίου 1974 ο Ετσεβίτ στο Λονδίνο ενημέρωσε σχετικά και τον Αμερικανό απεσταλμένο του Κίσινγκερ, Τζόφεφ Σίσκο, που είχε φθάσει την ίδια μέρα από την Αμερική για τους πραγματικούς του στόχους. Για τους οποίους είχε ήδη την προηγούμενη πάρει το πράσινο φως από τη βρετανική κυβέρνηση, σε συνάντηση που είχε μετά δείπνου στο 10 Downing Street. Η βρετανική πολιτική δεν άλλαξε ποσώς μέχρι σήμερα.

Σωστά έγραψε ο συνάδελφος Μάριος Αδάμου ότι «η Αγγλία, η τρίτη εγγυήτρια χώρα, συνεχίζει να αναγνωρίζει φραστικά την Κυπριακή Δημοκρατία… Δεν έχει όμως επέμβει μέχρι σήμερα για να διαφυλάξει την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κ.Δ.».

Να λογοδοτήσει το Φόρεϊν Όφις
Δεν έκανε τίποτα, γιατί πρώτη υπεύθυνη για την τραγωδία μας είναι η ίδια. Ο Κάλαχαν ήταν ένας ψεύτης και απατεώνας ΥΠΕΞ που ηγήθηκε ενός Υπουργείου, που πρέπει να λογοδοτήσει για τη διαχρονική πολιτική του έναντι αυτού του νησιού.
Για τον ρόλο της βρετανικής κυβέρνησης το 1974, τουλάχιστον έπρεπε να είχε ζητηθεί επίσημα τόσο από διαδοχικές κυπριακές κυβερνήσεις όσο και από τη λεγόμενη ηγεσία της ομογένειας Βρετανίας μια έρευνα τύπου «Τσίλκοτ».

Για τις παραβιάσεις διεθνών συμβάσεων, για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν, για τις ευθύνες Λονδίνου και Άγκυρας, αλλά τουναντίον! Αμφότερες αυτές οι πλευρές γονάτισαν εδώ και χρόνια, υποταγμένες δουλοπρεπώς και αναξιοπρεπώς στις τουρκικές και βρετανικές υποδείξεις και απαιτήσεις για διάλυση της πατρίδας μας, υποστηρίζοντας την τουρκική ρατσιστική δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία… Όσο για τις ασήκωτες ευθύνες τού τότε, Ναζί Γ.Γ. του ΟΗΕ Κουρτ Βάλντχαϊμ, άλλο κεφάλαιο αυτό…

ΦΑΝΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥ
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος
(Πρώτη δημοσίευση «Τα Νέα Λονδίνου», 27.7.2016).

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/352690/synigoroi-sto-egklima-eis-varos-tis-kyprou

http://www.arxaiaithomi.gr/

ΣΧΟΛΙΟ:

Τον εχθρικό ρόλο της Αγγλίας τον γνωρίζουμε, δυστυχώς όμως Οι Κύπριοι ξεχνούν ακόμα και τα πρόσφατα, τι τους έκαναν στην Αίγυπτο  το 1945 και πόσο εξευτελιστικά τους φέρθηκαν!

Αλλά και μετά από την εισβολή στην Κύπρο, η ελίτ της Κύπρου έλεγε με θράσος, τι λέτε ρε… που θα ενωθούμε με την Ψωροκώσταινα Ελλάδα, με την Αγγλία τα έχουμε όλα αφορολόγητα!!!

Προσωπικά τον ΑΠΟΕΛ με την κουστωδία στο ξενοδοχείο στο Καστρί στην Αθήνα έχασα την δουλειά μου, διότι τους Έχεσα τον Πατέρα και ειδικά του Λεωνίδα παίχτη του ΑΠΟΕΛ, μιλούσαν προσβλητικά για την Ελλάδα και ας τους πληρώναμε με χαράτσι ο Ελληνικός λαός και δαρμένος και συκοφαντημένος και σηκώθηκα και έφυγα και πολλά άλλα προδοτικά!

Όταν γλείφεις των δυνάστη και εχθρό σου, δεν είσαι καλύτερος!

Όσο για τον ρόλο των Αμερικανών μην γλείφετε δήθεν να αποδείξετε την αθωότητα τους, τίποτα δεν έκανε η Αγγλία χωρίς την έγκριση της Αμερικής και τούμπαλιν, ειναι ένα νόμισμα με δυο όψεις! Όταν λες Αγγλία εννοείς Αμερική και όταν λες Αμερική εννοείς Αγγλία!! Τα άλλα ειναι για τους ηλίθιους!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>