«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΜΟΝΗ ΒΛΑΤΑΔΩΝ πρόδωσε στους Τούρκους την Θεσσαλονίκη το 1430 !!!

Η Ιστορία διδάσκει ότι οι Τούρκοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν την Συμβασιλεύουσα.

Το κατάφεραν μόνο με την προδοσία από τους καλoγήρους του μέχρι σήμερα αποκαλουμένου Τσαούς Μοναστήρ, δηλαδή της Μονής Βλατάδων, στον Μουράτ Β’, πατέρα του Μεχμέτ (Μωάμεθ) του Πορθητή.
Γράφει λοιπόν ο έγκυρος ιστορικός της Μακεδονίας Απ. Βακαλόπουλος στον μνημειώδη τόμο του “Ιστορία της Μακεδονίας”. σελ. 92.
“Στην Ελληνική παράδοση διεσώθη μέχρι τα χρόνια μας ότι η Θεσσαλονίκη έπεσε στα χέρια των Τούρκων στα 1430 με προδοσία της Μονής Βλατάδων, και αυτό σ’ ανταπόδοση, ότι δεν θα θίξει τα μοναστηριακά κτήματα της Μονής”.

Και έτερο ντοκουμέντο (βλ.Ν.Β.Κοσμά): Ο ανέκδοτος Κώδικας 161 της Χίου για τη σύνοδο της Φλωρεντίας, την άλωση από προδοσία της Θεσσαλονίκης το 1430, και τη μάχη της Βάρνας, Αθήνα 1975, σελ.21.
“Αμή να ακούσετε πώς την επήρε (τη Θεσσαλονίκη) να θρηνήσετε μεγάλως. Το μέρος όπου έπινεν ο λαός της συμπρωτεύουσας, έρχετον απ’ έξω από τόπον όπου λέγεται του Χορτιάτη με σωληνάρια-αγωγούς και έμπαινεν από κάτω από την γην μέσα εις την Θεσσαλονίκην.

Και ωσάν ήρθε αυτός ο Σουλτάνος και την επολέμα ήτον εις αδημονίαν μεγάλην, όπου δε ημπορούσε να την επάρη και έταζε χαρίσματα μεγάλα και δωρεάς, όποιος του δείξει να την επάρη.

Και ως έμαθον τούτο οι καλόγεροι του μοναστηρίου των Βλαταίων, όπου είναι το μοναστήρι τους εις την καρδίαν της Θεσσαλονίκης, έγραψαν γράμμα μια νύχτα και το έριξαν από το μοναστήρι έξω εις τον Σουλτάνον Μουράτ Β’ γράφοντας και λέγοντας έτζι:

Ημείς οι δούλοι σου από το μοναστήρι των Βλαταίων προσκυνούμεν την αυθεντίαν Σου και δεόμεθα του Θεού να σε βοηθήσεις να επάρης τούτο το κάστρον το περίφημον και άλλα πολλά και να σε ιδούμεν και βασιλέα στην Πόλη.

‘Ομως δίδωμεν Σου είδησιν ότι αν θέλεις να επάρης το κάστρον τούτο της Θεσσαλονίκης στείλε από το φουσάτον Σου ανθρώπους εις του Χορτιάτη την περιοχήν όπου έρχεται απ’ εκεί το νερό εδώ μέσα στην πόλη μας ΚΑΙ ΚΟΨΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΤΑΝΙΚΩΣ ΘΕΛΟΥΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ”.

Την ίδια αιτία, ως αιτία κατάληψης της Θεσσαλονίκης, αναφέρει και το χρονικό του Ιέρακος.
“Αφ’ ου δε παρεγένετο ο Σουλτάνος προς εκείνην την πόλιν της Θεσσαλονίκης ουδόλως γαρ ηδύνατο ελείν και εκπορθήσαι ηθύμει δε και ήσχαλε μεγάλως.

Τότε τινές των μοναχών εκ της Βλατέων μονής έγραψαν τω Σουλτάνω. Κύριε, Εαν βούλεσαι άρξαι και καταλαβείν την Θεσσαλονίκην, λαβείν δε και ημάς υπό την κραταιάν υμών προστασίαν, πάντας τους υδροφόρους έκκοψον σωλήνας του όρους Χορτιάτου. Πάντων δε υπό δίψης πιεζομένων και απελπισία καταλαμβανομένων Συ ΘΑ ΕΚΠΟΡΘΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΝ”.
Τα κάστρα αλώνονται από μέσα, διότι πάντα υπήρχαν και πάντα θα υπάρχουν προδότες.

Και σήμερα οι “ταγοί” αγωνίζονται ποιός θα προδώση πιό γρήγορα από τους άλλους για να εξασφαλίση την εύνοια των εξουσιαστών….

Πηγή: http://www.tetraktys.org/greg/mid%20monivlatadon11.htm

http://www.greatlie.com/

http://www.arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Η ΜΟΝΗ ΒΛΑΤΑΔΩΝ πρόδωσε στους Τούρκους την Θεσσαλονίκη το 1430 !!!

 • Η Μονη “Βλαταδων” Θεσσαλονικηs, ειναι κτισμενη, απο τον 11ον μ.Χ. αιωνα, πανω απο τα θεμελια του γκρεμισθεντοs απο τουs Χριστιανουs τεμενουs του Πυθιου Απολλωνοs.
  Κατα το αρθρο 18 παρ. 8 του συνταγματοs του κρατιδιου τηs Ρωμιωοσυνηs δεν επιτρεπεται να απαλλοτριωθη μεταξυ αλλων και η αγροτικη ιδιοκτησια τηs Μονηs “Βλαταδων” Θεσσαλονικηs, δηλαδη του αντρου των ανθελληνικων συνωμοσιων (ολα τα δαση περιξ τηs Θεσσαλονικηs ανηκουν ακομη στο αντρο αυτο!). Μονο το γεγονοs αυτο δειχνει την αθλιοτητα του κρατιδιου αραλουμπα τηs Ρωμιοσυνηs, που ουσιαστικα κυβερναται απο το παρακρατοs τηs ορθοδοξου χριστιανικηs θεοκρατιαs. Φαινεται οτι η Θεσσαλονικη, χεδον εξι αιωνεs μετα το τελοs τηs ανθελληνικηs μεσαιωνικηs αυτοκρατοριαs και 104 χρονια μετα την ενσωματωση τηs στο κρατιδιο τησ Ρωμιοσυνηs, εξακολουθει να ζη υπο την ζοφερη σκια αυτηs. Η περιοχη τηs Θεσσαλονικηs που κατοικουνταν απο προ’ι’στορικουs ακομη χρονουs (το ονομα τηs οφειλεtaι στον βασιλια Κασσανδρο, 315 π.Χ.) κρυβει στο υπεδαφοs τηs τα θαμενα ακομη θεμελια των τεμενων:

  * τηs Καβειρου Δημητραs
  Το τεμενοs αυτο γκρεμισθηκε απο τουs Χριστιανουs για να κτισθη πανω απο τα θεμελια του τον
  5ον μ.Χ. αιωνα ο ναοs του Αγιου Δημητριου, του επονομαζομενου “Μυροβλητη”. Η ανακηρυξη
  αυτου απο τουs χριστιανορθοδοξουs Ρωμιουs σε πολιουχου τηs Θεσσαλονικηs αποτελει μια
  φαρσακομωδια…

  * του Διονυσου
  Πανω απο τα θεμελια του γκρεμισθεντοs απο τουs Χριστιανουs τεμενουs κτισθηκε τον 5ον μ.Χ.
  αιωνα ο ναοs τηs Αχειροποιητου Παναγιαs.

  * του Πανθεου
  Γκρεμισθηκε απο τουs Χριστιανουs για να κτισθη πανω απο τα θεμελια του προs το τελοs του 4ου
  μ.Χ. αιωνα η σημερινη Ροτοντα (ναοs Αγιου Γεωργιου)

  * των Καβειρων
  Γκρεμισθηκε απο τουs Χριστιανουs για να κτισουν οι Οθωμανοι πανω απο τα θεμελια του τα
  λουτρα τουs.

  * τηs θεαs Αθναs
  Γκρεμισθηκε απο τουs Χριστιανουs και πανω στα θεμελια του κτισθηκε τον 8ον μ.Χ. αιωνα ο ναοs
  τησ θεου Σοφιαs…Στην πηγηι που υπηρχε διπλα στο τεμενοs αυτο οι Χριστιανοι εκτισαν τον ναο
  του Αγιου Ιωαννου του Προδρομου.

  * των Διοσλουρων Κασορα και Πολυδευκη
  Γκρεμισθηκε απο τουs Χριστιανουs και πανω στα θεμελια του κτισθηκε ο ναοs των Αγιων
  Αναργυρων (Επταπυργιο).

  Μονο λιγα χιλιομετρα μακρυα απο την Θεσσαλονικη, το “αγιο Οροs” υπηρξε στην ελληνικη αρχαιοτητα ο “κηποs τηs θεαs Αρτεμιs” και ειναι γεματο απο αρχαιοελληνικεs πολειs που καταστραφηκαν απο τουs χριστιανορθοδοξουs καλογερουs για να κτισουν αυτοι, με την χρηση του υλικου αυτων, τα μοναστηρια τουs. Τουs καλογερουs αυτουs περιγραφει ο ρητοραs Λιβανιοs (Υπερ των Ελληνων Ιερων) τον 4ον μ.Χ. αιωνα ωs εξηs: “…εκεινα τα μαυροφορεμενα υποκειμενα, που τρωνε περισσοτερο κι απο τουs ελεφαντεs κατεβαζονταs αμετρητα ποτηρια, παρενοχλουν τουs αλλουs που συνοδευουν το πιοτο τουs με τραγουδια, αυτοι που συγκαλυπτουν τιs επιδοσειs τουs στο φαγοποτι με τεχνητη χλωμαδα του προσωπου τουs, ωs σκωληξ εισδυουν ειs σωμα ζωντα και βιβρωσκουν αυτο εωs του καταστρεψει τα κυρια αυτου οργανα, ουτω και οι Φαναριωται δια τηs δεσποδικηs αυτηs πιεσεωs και των εκ τουτων επιβληθεντων νομων, δια τηs εισαγωγηs διεφθαρμενων καλογηρων και επι τελουs δια τηs ιδιαs αυτων διαφθοραs, διεφθειραν και εξευτελισαν τον λαον τουτον”.

  Γ. Θ. Χατζηθεοδωρου

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>