«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Brexit ή σιωνιστικό Πουστίκ, φεύγουμε αλλά μένουμε με ιδικό καθεστώς, για να κοροϊδέψουμε τα πρόβατα τους Ευρωπαϊκούς λαούς!

ΦΕΥΓΟΥΜΕ

Για όσους έχουν λίγο μυαλό, θα κατάλαβαν ότι όλο αυτό το θέατρο ήταν και είναι καλά στημένο!
Τα ρεμάλια έταξαν στην Τουρκία απελευθέρωση τη Βύζας, δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο, όχι γιατί τους νοιάζει για τους ευρωπαϊκούς λαούς, αλλά διότι θα υποστούν οι ίδιοι την ζημιά.
1) πως θα ακύρωναν την συμφωνία;
2) πως θα μεθόδευαν να κάνουν τις παραχωρήσεις στην Αγγλία χωρίς να αντιδράσουν τα άλλα ευρωπαϊκά μέλη και εδώ είναι το ποιο βρόμικο παιχνίδι σε βάρος των υπολοίπων μελών, αφού δέκα ιδρυτικά μέλη που σχεδίασαν όλο αυτό το παιχνίδι δεν θα έχουν καμία επίπτωση, και θα τα φορτώσουν στα αδύνατα μέλη, να παρακολουθήσετε τώρα το γαϊτανάκι δηλώσεων, που θα αναγκάσουν τα υπόλοιπα μέλη να εκδηλωθούν και θα τους έχουν στην μαύρη λίστα!
Καλά μόνο ηλίθιοι θα φάνε αυτό το παραμύθι, είναι δυνατόν να θέλει να βγει η Αγγλία που είχε ιδικό καθεστώς μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση, αφού έχει το νόμισμά της;;;
Οι χαρούλες του Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι τυχαίες, ούτε η οργισμένη αντίδραση του Πούτιν, να παρακολουθήσετε το σχέδιο ώρα με την ώρα, ημέρα με την ημέρα, η Αγγλία έχασε τον έλεγχο με τους λαθρομετανάστες και μέσα από την Ευρωπαϊκή ένωση δεν μπορούσε να το χειριστή, διότι θα είχαμε ντόμινο από τα πρόβατα, τους λαούς των Ευρωπαϊκών κρατών, εδώ και οι κατά καιρούς δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ για του μετανάστες δεν ήταν τυχαίες!

Η Αγγλία βγαίνει για να μην βγει και θα δείτε πως θα το μεθοδεύσουν, αφού δεν υπάρχει πατριώτης ηγέτης στην Ευρώπη να τους αντισταθεί, θα το κάνουν για τα προσχήματα να μην ξεσηκώσουν ακόμα τους ευρωπαϊκούς λαούς, να τους δέσουν χειροπόδαρα και μετά η ολοκλήρωση της φρίκης!
Φυσικά το σχέδιο δεν είναι έτσι απλό για να το εξηγήσω σε λίγες γραμμές, έχει να κάνει με το δέσιμο των ευρωπαϊκών κρατών που θέλουν να κρατήσουν την ανεξαρτησία τους μέσα στην διαστρεβλωμένη ενοποίηση της Ευρώπης!
Έχει να κάνει με τις αντιδράσεις στον Αμερικανικό νόμο για το Εμπόριο.

Ο δούρειο ίππος θα είναι η Αγγλία που θα είναι έξω και δεν θα δίνει λογαριασμό σε κανένα, αλλά θα είναι μέσα με ιδικό καθεστώς ώστε να δηλητηριάζει τα πρόβατα και να έχει τον έλεγχο, έχει να κάνει και με το ΝΑΤΟ, θα το δείτε τις επόμενες ημέρες!

(Μια παρένθεση. Μόλις το διάβασα, δείτε πόσο δίκιο έχω!

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως βρίσκεται στο “pause”, ωστόσο είναι απίθανο να υπάρξουν «κατακλυσμιαίες» αλλαγές, σημείωσε σε συνέντευξή του ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα. Την ίδια στιγμή έκανε λόγο για για υστερικές αντιδράσεις μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Υπήρξε κάποια υστερία μετά την ψήφο για το Brexit, λες και με κάποιον τρόπο το ΝΑΤΟ εξαφανίστηκε, η διατλαντική συμμαχία καταρρέει και κάθε χώρα τρέχει στη γωνιά της. Δεν συμβαίνει αυτό», είπε ο κ. Ομπάμα.

Όπως πρόσθεσε πάντως, η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως βρίσκεται στο “pause”, ωστόσο είναι απίθανο να υπάρξουν «κατακλυσμιαίες» αλλαγές.)
Έχει να κάνει με την μυστική απαίτηση της Αμερικής ( ΝΕΑ ΤΑΞΗ ) στις μαριονέτες της για την διάλυση της ευρωπαϊκής ένωσης, όπως την είχαν οραματιστεί οι αρχικοί εμπνευστές της, με γνώμονα τον αρχικό σχεδιασμό και την διακήρυξη για μια δημοκρατική ενωμένη Ευρώπη!
Η Αμερική και η Αγγλία είναι το ίδιο νόμισμα, βγαίνω αλλά δεν βγαίνω, θα έχω ιδικό καθεστώς και θα κάνετε ότι θέλουμε χωρίς να υποστούμε εμείς την ζημιά. Περιδένεται να δείτε τι θα κάνει η Αγγλία με τους λαθρομετανάστες, που δεν θα ισχύει για τα άλλα ευρωπαϊκά ζώα δούλους!
Το πολύ βρόμικο σχέδιο της Αμερικής μέσω της αδελφής της Αγγλίας είναι να γίνει ενωμένες πολιτείες Ευρώπης στο αμερικανικό στιλ, Βόρειοι και νότιοι, βόρειοι που θα ρουφάνε σαν βδέλλες το αίμα των νοτίων παραγωγών κόπου και πλούτου!
Φυσικά υπό τον απόλυτο έλεγχο της Αμερικής, αφού η νέα τάξη έχει φροντίσει για αυτό, να έχει τοποθετήσει σε όλα τα ευρωπαϊκά έθνη ηγέτες προδότες, πουλημένους, εγκάθετους!
Ο Φάρατζ, θα πρέπει να έχει κάποια συμπάθια στους Έλληνες, αφού τακτικά μας έλεγε να φύγουμε από την Ευρωπαϊκή ένωση, διότι ήταν γνώστης και μέρος του σχεδίου για την διάλυση της Ευρώπης όπως την ονειρεύονται ακόμα οι δημοκράτες πολίτες:
Σε ότι μας αφορά εμάς τους Έλληνες, δεν υπάρχει δυνατότητα να αντιδράσουμε, ή να διαπραγματευτούμε την ύπαρξή μας μέσα σε αυτόν τον σημερινό βούρκο, που λέγεται ευρωπαϊκή ένωση!
Κάθε ώρα, ημέρα, εβδομάδα, μήνες, που συνεχίζουμε μέσα σε αυτόν τον βούρκο, το μόνο που θα επιτύχουμε είναι έναν αργό και φρικιαστικό θάνατο, όχι μόνο τον δικό μας, αλλά και των παιδιών μας, αλλά ακόμα το χειρότερο τον αφανισμό του Ελληνισμού και όλο αυτό το σχέδιο στο μεγαλύτερο κομμάτι του είναι για τον διαμελισμό, αλλοίωση, ξεπούλημα, όλης της ελληνικής κληρονομιάς και περιουσίας!
Για αυτό πλέον δεν έχουμε επιλογές ειρηνικές, πολιτισμένες, βρισκόμαστε στο σημείο που τα πρόβατα έχουν να διαλέξουν μια από τις δυο επιλογές,
Έχουμε τα πρόβατα στο μαντρί και όσα δεν θέλουν να πάνε ειρηνικά στο σφαγείο και βελάζουν, οι τσοπάνηδες πάνε και τους λένε, μην φοβόσαστε, δεν θα σφάξουμε εσάς, αλλά τα άλλα πρόβατα και μετά πάνε στα άλλα πρόβατα και λένε το ίδιο, με αποτέλεσμα να περιμένουν τα πρόβατα διχασμένα, ότι δεν είναι για αυτά, αλλά για τα άλλα πρόβατα, ενώ ταυτόχρονα, τους λένε και για τους λύκους που παραμονεύουν έξω από το μαντρί!
Αφού θα μας σφάξουν οπωσδήποτε, γιατί να μην βγούμε έξω από το μαντρί, σίγουρα κάποιοι θα γλυτώσουν να συνεχίσουν, ενώ από το μαντρί, δεν θα γλυτώσει κανένας!

ΓΡΕΤΙΧ Α
Αυτό όμως προϋποθέτει ότι δεν ακούμε τα πουλημένα ΜΜΕ, αποποιούμαστε τα κόμματα και όλους τους πολιτικούς με αποκοπή από αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα. Κουβεντιάζουμε πως θα ενωθούμε κάτω από το όνομα πατρίδα, ελευθερία, ανεξαρτησία, χωρίς ιδεολογίες, συνδικαλιστές, κομματάρχες, θρησκευτικούς, ΜΚΟ, ανθρωπιστικές οργανώσεις, εκλεγμένες οργανώσεις γονέων και κηδεμόνων και άλλες πούστικες ίντριγκες!
Αυτά τα κάνουμε αδελφικά, πατριωτικά, φανερά, νόμιμα στον χώρο εργασίας, στην βόλτα, στην διασκέδαση, στον καφέ, στις αγορές μας σαν να είμαστε στο οικογενειακό τραπέζι!
Μόνο μια γροθιά με άλλα τα δάχτυλα ενωμένα θα τους συντρίψουμε, ναι λαϊκή Επανάσταση, τουλάχιστον όσοι πεθάνουν, θα πεθάνουν όρθιοι και υπερήφανοι και όσοι μείνουν θα προστατέψουν τις θυσίες τους!
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

2 comments to Brexit ή σιωνιστικό Πουστίκ, φεύγουμε αλλά μένουμε με ιδικό καθεστώς, για να κοροϊδέψουμε τα πρόβατα τους Ευρωπαϊκούς λαούς!

 • Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

  Μπήκε πωλητήριο στην Κρήτη…Οι Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν γη στο νησί!

  Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011

  http://2.bp.blogspot.com/-UQCON0Z5TZk/TetK7i8zI_I/AAAAAAAAA6k/qhWKz7D01ho/s320/%25CE%259C%25CF%2580%25CE%25AE%25CE%25BA%25CE%25B5+%25CF%2580%25CF%2589%25CE%25BB%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25AE%25CF%2581%25CE%25B9%25CE%25BF+%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B7%25CE%25BD+%25CE%259A%25CF%2581%25CE%25AE%25CF%2584%25CE%25B7…%25CE%259F%25CE%25B9+%25CE%25A4%25CE%25BF%25CF%258D%25CF%2581%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25B9+%25CE%25B8%25CE%25AD%25CE%25BB%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BD+%25CE%25BD%25CE%25B1+%25CE%25B1%25CE%25B3%25CE%25BF%25CF%2581%25CE%25AC%25CF%2583%25CE%25BF%25CF%2585%25CE%25BD+%25CE%25B3%25CE%25B7+%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF+%25CE%25BD%25CE%25B7%25CF%2583%25CE%25AF.jpg

  Και δεν ειναι μονο αυτοι…..Άνοιξε πλέον διάπλατα ο δρόμος σε όποιους ξένους θέλουν, των Τούρκων μη εξαιρουμένων, να αγοράζουν γη στην Κρήτη και σε άλλα ελληνικά νησιά, όσα έπαψαν να θεωρούνται πλέον “παραμεθόριες περιοχές”.
  Όπως μάλιστα εμφανίζονται τα πράγματα, δίδεται η εντύπωση ότι η Ελλάδα… παρακαλεί τους ξένους να αγοράσουν κομμάτια από τη γη της….

  και η κυβέρνηση… ανησυχεί μήπως κατά τη διαδικασία πώλησης προκύψουν γραφειοκρατικά ή άλλα εμπόδια!

  Συγκεκριμένα, μετά την πρόσφατη άρση της απαγόρευσης απόκτησης ακίνητης περιουσίας από πολίτες εκτός Ε.Ε., θα είναι πλέον εφικτή για τους Τούρκους πολίτες και επιχειρηματίες η αγορά ακίνητης περιουσίας σε ελληνικά νησιά

  Μια “καυτή” είδηση που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα της τουρκικής “Hurriyet Daily News” με τίτλο “Real estate on Greek islands to be available to Turkish buyers” (“ακίνητα σε ελληνικά νησιά θα είναι διαθέσιμα σε Τούρκους αγοραστές”).

  Η είδηση αναφέρει επίσης ότι «τοπικές αντιπροσωπίες θα συγκροτηθούν προκειμένου να δοθούν οι σχετικές άδειες για πωλήσεις ακινήτων στην παραμεθόριο περιοχή».

  Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία περί ακινήτων, όλα τα νησιά του Αιγαίου έναντι της τουρκικής ακτογραμμής ορίζονται ως «παραμεθόριος περιοχή».

  Στα νησιά αυτά περιλαμβάνονται «τα Δωδεκάνησα, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος και η Κρήτη», αναφέρει το δημοσίευμα.

  Έτσι, οι Τούρκοι πολίτες αλλά και άλλοι υπήκοοι εκτός Ε.Ε. θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν ακίνητη περιουσία στην Κρήτη, στα άλλα αναφερόμενα ελληνικά νησιά και τη Θεσσαλονίκη…

  Αναφέρει επίσης το δημοσίευμα της “Hurriyet Daily News” ότι «το ΔΝΤ και η Ε.Ε. υποχρέωσαν την Ελλάδα
  να προβεί άμεσα στην πώληση ακίνητης περιουσίας και να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων με αντάλλαγμα την καταβολή επιπλέον 60 δισ. ευρώ».

  Διευκολύνεται πλέον η πώληση γης

  Η διευκόλυνση πώλησης γης στις περιοχές που μέχρι τώρα ορίζονταν ως παραµεθόριες για να ισχύουν περιορισμοί εθνικής ασφάλειας όσον αφορά τις αγορές και τις μισθώσεις ακινήτων, αλλά και η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών αδειοδότησης προβλέπονται σε άρθρο νόμου που ψηφίστηκε στις αρχές της εβδομάδας. Στόχος, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Άμυνας, που είχε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, είναι «η άρση χρονοβόρων αντικινήτρων και η ενίσχυση του κλίματος επενδύσεων από το εξωτερικό».

  Στις καταργούμενες ως παραμεθόριες περιοχές οι υποψήφιοι αγοραστές ή μισθωτές ακινήτων, που μπορεί να είναι πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης – όπως και εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών – περνούσαν από έλεγχο που διαρκούσε πολλές φορές μέχρι και οκτώ μήνες «θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ολοκλήρωση της συναλλαγής»…

  Με το νέο νόμο που υποστήριξαν στη Βουλή οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Πάνος Μπεγλίτης παύουν να θεωρούνται παραμεθόριες περιοχές ως προς τις δικαιοπραξίες ακινήτων οι νομοί Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, οι τέσσερις της Κρήτης, Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Γρεβενών, Κοζάνης, Ημαθίας, Πιερίας και Καβάλας.

  Οι περισσότερες από αυτές τις περιοχές είχαν ενταχθεί σε αυτό το καθεστώς µε νομοθετική διάταξη του 1927.

  Παραμένουν ως παραμεθόριες περιοχές, όπου απαγορεύονται καταρχήν οι δικαιοπραξίες ακινήτων για κατοίκους χωρών πέραν της Ε.Ε., οι νομοί Δωδεκανήσου, Έβρου, Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Κιλκίς, Λέσβου, Ξάνθης, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σάμου, Φλώρινας και Χίου, οι επαρχίες Νευροκοπίου του τ. νομού Δράµας, Πωγωνίου και Κόνιτσας του τ. νομού Ιωαννίνων, Αλµωπίας και Έδεσσας του τ. νομού Πέλλης, και Σιντικής του τ. νομού Σερρών καθώς και τα νησιά Σκύρος και Σαντορίνη.

  Σε αυτές τις περιοχές χρειάζεται ειδική άδεια για δικαιοπραξία.

  Αλλαγές υπάρχουν και στις διαδικασίες αδειοδότησης µε τις οποίες αναμένεται να μειωθεί η έγκριση μιας αγοραπωλησίας ακινήτου: στις παραμεθόριες περιοχές οι κάτοικοι χωρών εκτός Ε.Ε. απαγορεύεται, όπως προαναφέρθηκε, να κάνουν δικαιοπραξίες ακινήτων, όπως και πριν.

  Πλην όμως, για την άρση της απαγόρευσης αυτής, ενώ πρώτα έπρεπε να απευθυνθούν µε αίτηση στον υπουργό Άμυνας και εκείνος σε άλλες υπηρεσίες όπως ΕΛ.ΑΣ., ΕΥΠ κ.λπ.,
  µε το νέο νόμο η αρμοδιότητα αυτή περνά στην υπερπεριφέρεια και συγκεκριμένα σε επιτροπή υπό το γενικό γραμματέα της και µέλη εκπροσώπους από τα υπουργεία Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης.

  http://wwwtrito-mati.blogspot.com/
  http://katohika.blogspot.com/

  Το διαβάσαμε από το: Μπήκε πωλητήριο στην Κρήτη…Οι Τούρκοι θέλουν να αγοράσουν γη στο νησί! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/06/blog-post_104.html#ixzz4CuIY7NR1

  ***********************************************************************************************

  ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

  ΤΗΣ

  ΕΛΛΑΔΑΣ

 • Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  8 Ιουνίου 2016

  Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς

  https://4.bp.blogspot.com/-FzxdDudQoJw/V1fnCSiK_hI/AAAAAAAAFiA/n3lbbxMgD6Uv7bfTxE1HsSMjX7ZDc2JzwCLcB/s320/ROBERTS-PAUL-CRAIG.jpg

  Ιδιαίτερης –ενημερωτικής, επεξηγηματικής και διδακτικής- αξίας για τον ΄Ελληνα αναγνώστη, το κατωτέρω άρθρο του γνωστού μας Αμερικανού Οικονομολόγου, καθηγητή, συγγραφέα, πολιτικού διανοητή, πρώην υπουργού κυβέρνησης Ρέϊγκαν (!), παρουσιάζει με εκτυφλωτική διαύγεια τη συνταγή θεραπείας-θανάτου που έχει συντάξει για την Ελλάδα ο Σόϊμπλε -της οποίας το πρώτο στάδιο ακόμη διανύουμε. Αναλύει επίσης και παρουσιάζει τη μηχανή εξαπάτησης περί το Χρέος, που αφ’ ενός παρέχει στο ΔΝΤ το άλλοθι παραμονής ως αιματοστίφτη της χώρας και παράλληλα φουσκώνει τον σάκο αισιόδοξης αερολογίας του Τσίπρα, για την παράταση των χρήσιμων υπηρεσιών του. Ιδού το επιμορφωτικό κείμενο:
  Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού

  «΄Εχοντας χρησιμοποιήσει επιτυχώς την ΕΕ για να υποδουλώσει τον ελληνικό λαό, με την μετατροπή της «αριστερής» κυβέρνησης σε πιόνι των γερμανικών τραπεζών, η Γερμανία βρίσκει τώρα εμπόδιο το ΔΝΤ στο σχέδιό της να λεηλατήσει την Ελλάδα μέχρι εξαφάνισής της και από την μνήμη.
  Οι κανόνες του ΔΝΤ εμποδίζουν τον οργανισμό να δανείζει χώρες που αδυνατούν να εξοφλήσουν το χρέος. Το ΔΝΤ, βάσει δεδομένων και αναλύσεων, κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ελλάδα δεν μπορεί να ξεπληρώσει. Κατά συνέπεια το ΔΝΤ δεν είναι διατεθειμένο να δανείσει στην Ελλάδα τα ποσά με τα οποία θα εξοφλήσει τις ιδιωτικές τράπεζες.
  Το ΔΝΤ λέει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας –πολλοί των οποίων δεν την εδάνεισαν χρήματα αλλ’ απλώς αγόρασαν ελληνικό χρέος με σκοπό να κερδοσκοπήσουν- θα πρέπει να διαγράψουν μέρος του χρέους, ώστε να το χαμηλώσουν στο επίπεδο που η ελληνική οικονομία θα μπορεί να εξυπηρετήσει.
  Οι Τράπεζες δεν θέλουν να είναι η Ελλάδα σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της, επειδή οι τράπεζες επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν την ελληνική αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους προκειμένου να ληστέψουν την Ελλάδα από τα σταθερά της κεφάλαια και τις πλουτοπαραγωγικές της πηγές και επίσης για να καταλύσουν το σύστημα κοινωνικής προστασίας που δημιουργήθηκε στον 20ο Αιώνα. Ο Νεοφιλελευθερισμός προτίθεται να εγκαθιδρύσει καθεστώς φεουδαρχίας –λίγοι ληστοβαρώνοι (μπέηδες, παρ ημίν) και πολλοί κολλήγοι: Το ένα τοις εκατό των εχόντων και το 99% των ακλήρων.
  Κατά την άποψη της Γερμανίας, το ΔΝΤ πρέπει να της δανείσει τα λεφτά με τα οποία η Ελλάδα θα πληρώσει τις γερμανικές τράπεζες. Μετά το ΔΝΤ θα τα επανεισπράξει, εξαναγκάζοντας την Ελλάδα να περικόψει η να καταργήσει συντάξεις γήρατος, να μειώσει τις δημόσιες υπηρεσίες και την απασχόληση και να χρησιμοποιήσει τα ποσά που εξοικονόμησε για την αποπληρωμή του ΔΝΤ.
  Και καθώς αυτά τα ποσά θα είναι ανεπαρκή, νέα μέτρα λιτότητας θα επιβληθούν και η Ελλάδα θα υποχρεούται να ξεπουλά τα εθνικά της κεφάλαια όπως εταιρείες ύδρευσης, λιμάνια, και προστατευόμενα νησιά σε ξένους επενδυτές, κυρίως στις ίδιες τις τράπεζες ή στους μεγαλύτερους πελάτες τους.
  Μέχρι τώρα οι λεγόμενοι «πιστωτές» απλώς υποσχέθηκαν κάποια μορφή ελάφρυνσης χρέους, άγνωστης ακόμη μορφής, μετά παρέλευση διετίας. Μέχρι τότε το νεώτερο τμήμα του Ελληνικού πληθυσμού θα έχει εκπατρισθεί και θα έχει αντικατασταθεί από -εκπατρισμένους από τους πολέμους της Ουάσιγκτων στη Μέση Ανατολή και την Αφρική- μετανάστες, οι οποίοι θα επιβαρύνουν περισσότερο τις δυνατότητες κοινωνικής περίθαλψης της Ελλάδας.
  Με άλλα λόγια η Ελλάδα καταστρέφεται από την ΕΕ, στην οποία τόσο ανόητα εντάχθηκε και εμπιστεύτηκε. Το ίδιο συμβαίνει και στην Πορτογαλία και εξελίσσεται στην Ισπανία και Ιταλία. Η λεηλασία κατασπάραξε την Ιρλανδία και την Λεττονία ( και πολλές χώρες της Λατινικής Αμερικής) και προχωρεί στην Ουκρανία.
  Ψεύδονται οι τίτλοι των εφημερίδων που αναφέρουν πως επιτυγχάνεται συμφωνία Γερμανίας και ΔΝΤ για την μείωση του ελληνικού χρέους στο επίπεδο όπου μπορεί να εξυπηρετηθεί. Κανένας «πιστωτής» δεν συμφώνησε μέχρι τώρα να διαγράψει και δεκάρα του χρέους. Το μόνο που δόθηκε στο ΔΝΤ από τους λεγόμενους «πιστωτές» είναι αόριστες «υποσχέσεις», για απροσδιόριστο ποσοστό χρέους, προς απομείωση μετά διετία.
  Οι τίτλοι των εφημερίδων είναι αερολογίες ,προορισμένες να δώσουν άλλοθι στο ΔΝΤ να υποκύψει στην πίεση να παραβιάσει τους κανόνες λειτουργίας του. Το πρόσχημα επιτρέπει στο ΔΝΤ να ισχυρίζεται ότι μια μελλοντική (απροσδιόριστη) απομείωση του χρέους θα επιτρέψει στην Ελλάδα να εξυπηρετήσει το χρέος της και επομένως μπορεί το ΔΝΤ να δανείσει την Ελλάδα για να πληρώσει τιε ιδιωτικές τράπεζες.
  Τα ΜΜΕ επιμένουν να αποκαλούν την λεηλασία της Ελλάδος «διάσωση».
  Το να αποκαλείς την λεηλασία μιας χώρας διάσωση είναι να χρησιμοποιείς τη γλώσσα του ΄Οργουελ (της αντιστροφής των εννοιών). Η πλύση εγκεφάλων είναι τόσο ενδελεχής ώστε ακόμη και τα ΜΜΕ και οι πολιτικοί της λεηλατούμενης Ελλάδος αποκαλούν «διάσωση» τον χρηματοπιστωτικό καπιταλισμό που σταυρώνει την Ελλάδα.
  Παντού στον Δυτικό κόσμο ποικιλία μέτρων, τόσο επιχειρηματικών συγκροτημάτων όσο και κυβερνήσεων , προκάλεσαν καθήλωση της εισοδηματικής ανάπτυξης. Για να συνεχίσουν να αναφέρουν κέρδη (στους μετόχους τους), μεγαλοτράπεζες και πολυεθνικά συγκροτήματα στράφηκαν στην λεηλασία. Τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης και οι δημόσιες υπηρεσίες στοχοποιήθηκαν για ιδιωτικοποίηση, και η παγίδευση σε χρέος, που τόσο παραστατικά περιγράφεται από τον Τζων Πέρκινς, στο βιβλίο του « Εξομολογήσεις Ενός Οικονομικού Δολοφόνου», χρησιμοποιείται για την λεηλασία ολόκληρων χωρών.
  Εισήλθαμε στη ληστρική φάση του καπιταλισμού. Η ερήμωση θα είναι το αποτέλεσμα.

  ΠΗΓΗ:http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/06/blog-post_19.html?m=1#more

  http://olixnos.blogspot.gr/2016/06/blog-post.html

  ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

  ΤΗΣ

  ΕΛΛΑΔΑΣ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>