«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ Α
Αναρωτιέμαι: Έχουμε καταλάβει το μέγεθος της καταστροφής;

Η ανθρωπιστική κρίση είναι εδώ.

Την ζούμε.

Και σαν να μην ήταν αρκετό που την ζούμε στους συγγενείς και φίλους μας άπορους και ανέργους, ξεσπιτωμένους, κατεστραμμένους, αυτόχειρες,την βλέπουμε και στους πρόσφυγες που κατακλύζουν τα νησιά μας και όλη την ελληνική επικράτεια,  με τάσεις εχθρικές και δολοφονικές, να μην μπορούμε να προστατευτούμε από αυτούς και να περνούν καλύτερα και προκλητικά από τον γηγενή πληθυσμό!

Σωτηρία στην Ελλάδα όμως φαίνεται να μην υπάρχει. Όχι τώρα κοντά!

Μετά από τον Σαμαρά, Σημίτη, Καραμανλή, Βενιζέλο, Παπανδρέου, Παπαδήμος, ο κύριος υπεύθυνος του σημερινού αδιεξόδου πρωθυπουργεύων Αλέξης Τσίπρας, ανέλαβε την προάσπιση του μονόδρομου της υποταγής και της ταπείνωσης, έχει ήδη καταστεί καταγέλαστος και δεν πείθει κανέναν, από το Σαμαρά και το Βενιζέλο, μέχρι τον ποταμίσιο Θεοδωράκη.
Το «σύστημα» παίζει τα ρέστα του.

Γνωρίζοντας ότι πλέον έχουν καεί και τα τελευταία χαρτιά του, επενδύει στον Τσίπρα, που πρόθυμα δέχτηκε το ρόλο να συνθλίψει κάθε κοινωνική αντίδραση.

Νέος και επικοινωνιακά χαρισματικός και έχοντας το (ηθικό) πλεονέκτημα της υποτιθέμενης αριστεράς, που πρώτη φορά κυβερνά και μιας 5 μηνης υποτίθεται σκληρής διαπραγμάτευσης, είναι ο ιδανικός «δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο!
Το κατοχικό καθεστώς γνωρίζει πολύ καλά ότι ο Τσίπρας δεν είναι λιγότερο αναλώσιμος, από τους προηγούμενους, εξ άλλου έτσι μόνο τον χρειάζεται.

Όμως με την έπαρση του νεοφώτιστου είναι έτοιμος για τα χειρότερα.

Κι αυτό ακριβώς το καθεστώς εκμεταλλεύεται, μέχρις ότου βρεθεί ο επόμενος πρόθυμος και τον στηρίζει με νύχια και με δόντια.
WikiLeaks – ΔΝΤ – «Διαρροές» και «κόντρες» μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών αποτελούν μέρος της σκηνοθεσίας του 4ου ισοπεδωτικού μνημονίου που έφεραν ως κόφτη, με ορίζοντα πέραν του 2025.

Τι αποδεικνύεται με τις διαρροές των WikiLeaks; Ότι η κρίση που βαθαίνει στον καπιταλισμό υποχρεώνει τον τελευταίο σε ένα ευρύτατο ξεκαθάρισμα.

Οι offshore αποτελούν εργαλείο άσκησης της παγκοσμιοποιημένης οικονομικής δραστηριότητας με όλα τα παραστατικά της νομιμότητας από κράτη και οικονομικούς οργανισμούς. Το ξεκαθάρισμα που επιχειρείται έχει στόχο να περιορίσει τη δυνατότητα και το εύρος της μεταξύ λιγότερων και ισχυρότερων οικονομικών κέντρων /παραγόντων.

Αποτελεί μέρος της καταστροφής κεφαλαίου που αποτελεί κανόνα στον καπιταλισμό και προηγείται πάντοτε ενός παγκόσμιου πολέμου εάν δεν γίνει εφικτή …
η αναδιανομή που επιχειρείται μέσα από τις επαναμβανόμενες κρίσεις και τις παγκόσμιες ανακατατάξεις που αυτές προοιωνίζονται.

Μέρος αυτού του ξεκαθαρίσματος αποτελεί και ο κόσμος της εργασίας που καλείται βίαια να επωμισθεί τη κρίση της καπιταλιστικής κερδοφορίας και να πληρώσει.

Που θα πληρώσει με το αίμα του.

Οι «διαρροές» των συνομιλιών του ΔΝΤ στοχεύουν στην παραπλάνηση και ενισχύουν αυτό που γνωρίζουν και οι πέτρες. Το ΔΝΤ είναι εδώ και θα παραμείνει.

Η «προστάτιδα» του κ. Τσίπρα, Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ, συνεργάζεται απόλυτα με το Διεθνές Νομισματικό ταμείο και από κοινού εγγυώνται τη συνέχιση της βαριάς λιτότητας στην Ε.Ε.

Ο Κ. Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι οδηγείται αναπότρεπτα με τις πολιτικές που υπηρετεί και τις συμμαχίες που επιδιώκει στο 4ο μνημόνιο, με σκληρότερα μέτρα, περισσότερη λιτότητα και φτώχεια που οδηγούν στην απόλυτη ισοπέδωση της Ελληνικής κοινωνίας.

Τώρα κάνει και ελιγμό με την δήθεν απλή αναλογική, που έρχεται σε στιγμές που μπορεί να ειναι και καταστροφική.

Το διευθυντήριο του παρέχει λύσεις για να τον κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο, για να ολοκληρωθεί η πλήρη υποταγή του Ελληνικού λαού!

Και ο λαός δεν έχει άλλον πολιτικό ηγέτη να αναδείξει, η μόνη λύσει ειναι η επαναστατική ρήξη με όλο το σάπιο πολιτικό σύστημα, προσπαθεί να οργανωθεί, αλλά δεν υπάρχουν μπροστάρηδες!

Η σκηνοθεσία των διευθυντηρίων με την αγαστή συμμετοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αποσκοπεί στην αναίμακτη εφαρμογή, όσο είναι δυνατόν, αυτής της πολιτικής καθόσον αστάθμητοι παράγοντες που ελλοχεύουν μπορούν να τινάξουν τους σχεδιασμούς στον αέρα με απρόβλεπτες συνέπειες συμπεριλαμβανομένου και απευκταίου γι’ αυτούς ενός ντόμινου στη συνέχεια σε όλη τη νότια Ευρώπη.

Το προσφυγικό είναι μια βόμβα που περιμένει να εκραγεί.

Η Τουρκία δεν πρόκειται να τηρήσει καμία συμφωνία προκειμένου να επιτευχθεί η «αποσυμφόρηση» που ελπίζει ο κ. Τσίπρας και αυτό που βλέπουμε ειναι προσωρινό, πριν την έκρηξη.

Τα μεταναστευτικά ρεύματα ουδέποτε ανακόπηκαν στην ιστορία και είναι αυτά που επέβαλλαν τις μεγάλες αλλαγές.

Οι φράχτες και οι απελάσεις αποτελούν μονάχα σημάδια έκφρασης πανικού από αυτούς που βλέπουν τη μεγάλη καταιγίδα να ξεσπάει και ψάχνουν ομπρέλα να προφυλαχθούν.

Μπροστά σε αυτό ο καπιταλισμός δείχνει τα δόντια του.

Η τρομοκρατία χρησιμοποιείται προκειμένου να ενισχύσει τους σχεδιασμούς, ο κοινοβουλευτισμός ξεσκεπάζεται, τα κράτη οργανώνονται και ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν τους εχθρούς λαούς.

Το δόγμα της ασφάλειας επιδιώκει να εξασφαλίσει τους έχοντες και κατέχοντες απέναντι στα εκατομμύρια των προσφύγων /μεταναστών /μη κατεχόντων και φτωχοποιημένων που θα αυξάνονται και θα πληθύνονται με απίστευτη ταχύτητα απειλώντας να καταστρέψουν όλους τους σχεδιασμούς, φέρνοντας στο προσκήνιο τους λαούς με την ακατάλυτη δύναμη των τελευταίων να στοιχειώνει όλους τους σχεδιασμούς του νέου ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής.

Οι μεγάλες αλλαγές θα προκύψουν όταν τα εκατομμύρια των εργαζομένων /ανέργων, προσφύγων και μεταναστών συνειδητοποιήσουν την απίστευτη δύναμη της παρουσίας τους και την επιβάλλουν αλλάζοντας πραγματικά την ιστορία.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.arxaiaithomi.gr

Μοιραστείτε το!

2 comments to ΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ

 • Σύμβαση Cooper

  Έτσι έδεσαν την Ελλάδα χειροπόδαρα οι ΗΠΑ

  10 Οκτωβρίου 2015 09:30

  Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας γίνεται υπό την εγκληματική σιωπή των κυβερνήσεων που αδύναμες να αντιδράσουν κρατούν στην αφάνεια την

  σύμβαση «cooper»

  http://www.newsbomb.gr/images/news/2015/10/09/FEK-27.02.1940-cooper.pdf

  /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

  Με την σύμβαση αυτήν που υπεγράφη το 1940 και έληξε το 2010, όλος ο υδάτινος αλλά και ο υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος της χώρας (όπως τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά», σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, αέριο κλπ), τέθηκαν υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών!

  Ο Δημήτρης Μπάτσης νομικός οικονομολόγος, στο βιβλίο του , το 1947 με τίτλο: “Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα”, αποκάλυψε την ύπαρξη της σύμβασης.

  Θεωρείται μάλιστα ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο εκτελέστηκε ο Μπάτσης. Ως γνωστόν, οι Αμερικανοί επέβαλαν την εκτέλεση του Μπελογιάννη και τριών ακόμη αγωνιστών που προασπίζονταν την πατρίδα τους και βέβαια ανάμεσά τους ήταν ο Μπάτσης.

  \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\

  http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2015/10/09/632257/main/oil-rig2.jpg

  Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας γίνεται υπό την εγκληματική σιωπή των κυβερνήσεων που αδύναμες να αντιδράσουν κρατούν στην αφάνεια την

  σύμβαση «cooper»,

  http://www.newsbomb.gr/images/news/2015/10/09/FEK-27.02.1940-cooper.pdf

  μία σύμβαση που κρύβει το μυστικό της πτώχευσης και της ελληνικής κατάντιας καθώς και την καθολική παράδοση του έθνους δημιουργώντας εδώ και χρόνια την εξάρτηση της χώρας μας από τις μεγάλες δυνάμεις και ιδιαίτερα από τις ΗΠΑ.

  Το Newsbomb.gr πρώτο αποκάλυψε το θολό ενδιαφέρον των ΗΠΑ, αλλά και του Βερολίνου για τα ενεργειακά αποθέματα της χώρας.

  Όπως είχαμε επισημάνει και σε σχετικά ρεπορτάζ δεν είναι τυχαίες οι προσκλήσεις των Αμερικανών προς τον Έλληνα πρωθυπουργό.

  Η ξαφνική συμπάθεια και το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

  Όλα έχουν το τίμημά τους και το θέμα που καίει την υπερδύναμη δεν είναι άλλο από το ζήτημα της εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων.

  Τα σχέδια των πολυεθνικών, των ΗΠΑ και συγκεκριμένα της οικογένειας Κλίντον για τα πετρέλαια της Ελλάδας μπήκαν σε εφαρμογή ουσιαστικά το 2011.

  Ήταν τότε που η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε την Ελλάδα επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου για να ασκήσει πιέσεις για την ενέργεια.

  Αναπάντητα παραμένουν ακόμα και σήμερα τα ερωτήματα:

  -Για ποιο λόγο άραγε οι κυβερνήσεις της Ελλάδας, επί σειρά ετών, δεν αποδέχονταν ότι υπάρχει υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος στην ελληνική επικράτεια;

  -Για ποιο λόγο πολιτικοί μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο αρνήθηκαν στο παρελθόν ότι η Ελλάδα έχει υποθαλάσσιο και υπεδάφιο θησαυρό;

  Απολύτως κανείς πολιτικός από το 1974 και μετά δεν τόλμησε να αποκαλύψει τον πλούτο τον οποίο έκρυβε και κρύβει η Ελληνική επικράτεια παρά τις κατά καιρούς αμφισβητήσεις της κυριαρχίας της από γείτονες.

  Για την εγκληματική τους σιωπή δεν φταίει ότι δεν ήξεραν, ούτε ότι δεν είχαν στοιχεία, αλλά η σύμβαση COOPER τους απαγόρευε να αναφερθούν στο θέμα του ορυκτού πλούτου και στους υδρογονάνθρακες.
  Πώς είναι δυνατόν μια χώρα σαν την Ελλάδα με τέτοιο ορυκτό πλούτο στο υπέδαφός της, να μην έχει αναπτυχθεί βιομηχανικά, από την στιγμή που ο ορυκτός μας πλούτος είναι τέτοιος που θα μας βοηθούσε να είχαμε το μονοπώλιο στην Ευρώπη.

  Τα ορυκτά αυτά άλλωστε, χρησιμοποιούνται ως προαπαιτούμενα στην κατασκευή μηχανημάτων , πολεμικού υλικού, διαστημικών εξαρτημάτων κλπ.

  Το δημόσιο χρέος της Ελλάδας μπροστά στο μέγεθος του ποσού των εσόδων που θα προέκυπταν από αντίστοιχη ανάπτυξη βιομηχανικής δραστηριότητας στην Ελλάδα είναι μηδαμινό.

  Όμως τα κυβερνητικά κλιμάκια των κυβερνήσεων από το 1940 και μετά σιωπούσαν αφού προέκυπταν ανάλογες συμβάσεις με αυτήν την λεγόμενης COOPER ή αλλιώς την σύμβαση εκπροσώπων του ελληνικού δημοσίου με τις ΗΠΑ και την Hugh Cooper & co.

  Η “Σύμβαση Cooper” επικυρώθηκε με τον Α.Ν. 2220/1940 (ΦΕΚ 65/Α’/17.02.1940), περί κυρώσεως συμβάσεως για την παραχώρηση υδραυλικής δυνάμεως Αχελώου ποταμού.

  http://cdn1.bbend.net/images/news/2015/10/09/cooper_1.JPG

  Με την σύμβαση αυτήν που υπεγράφη το 1940 και έληξε το 2010, όλος ο υδάτινος αλλά και ο υπόγειος και υποθαλάσσιος πλούτος της χώρας (όπως τα λεγόμενα «στρατηγικά ορυκτά», σίδηρος, χρώμιο, νικέλιο, αλουμίνιο, άλλα μεταλλεύματα, πετρέλαιο, αέριο κλπ), τέθηκαν υπό την αιγίδα ενός Αμερικάνικου consortium εταιρειών!

  Ο Δημήτρης Μπάτσης νομικός οικονομολόγος, στο βιβλίο του , το 1947 με τίτλο: “Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα”, αποκάλυψε την ύπαρξη της σύμβασης.

  Θεωρείται μάλιστα ότι αυτός ήταν ο λόγος για τον οποίο εκτελέστηκε ο Μπάτσης. Ως γνωστόν, οι Αμερικανοί επέβαλαν την εκτέλεση του Μπελογιάννη και τριών ακόμη αγωνιστών που προασπίζονταν την πατρίδα τους και

  βέβαια ανάμεσά τους ήταν ο Μπάτσης.

  Είναι επίσης ευρέως γνωστό πως όλα αυτά τα χρόνια όποιος μιλούσε για την σύμβαση αυτή, αμέσως χαρακτηριζόταν ως «γραφικός» και «συνομωσιολόγος».

  Το κόλπο με την επέκταση της σύμβασης

  Επειδή όμως η σύμβαση αυτή έληξε , έπρεπε με κάποιον τρόπο ο έλεγχος που ασκούταν με την σύμβαση αυτή, να ανανεωθεί.

  Ο τρόπος ήταν αυτός που ξεκίνησαν με τον ΓΑΠ όταν διακήρυττε ότι η χώρα χρειάζεται το μνημόνιο, οδηγώντας μας ,στην πτώχευση και βυθίζοντας τον Ελληνικό λαό στην εξαθλίωση.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

  http://cdn1.bbend.net/media/com_news/story/2015/10/01/629812/snapshot/RIG.jpg

  Όλη η αλήθεια για τα πετρέλαια στο Αιγαίο και το ρόλο των ΗΠΑ

  Η σύμβαση “cooper” δεν «αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην εκμετάλλευση της υδροηλεκτρικής ενέργειας που θα παραγόταν από τα νερά του Αχελώου.

  Θα πρέπει ιδιαίτερα να αναγνωσθεί το Β΄ Μέρος του Α.Ν. 2220/1940 γιατί εκεί βρίσκεται όλο το ξεπούλημα.

  Στην σύμβαση αυτή χρησιμοποίησαν την μέθοδο της αδόκητης ενσφήνωσης και παρείσφρησης διατάξεων. Διατάξεων μάλιστα που δεν έχουν σχέση με τον ίδιο τον νόμο.

  Το περιεχόμενο τους νομιμοποιείται από τον εν λόγω νόμο έτσι ώστε να διαλάθουν της προσοχής, αντί να κατατεθούν ως διατάξεις άλλου οικείου προς αυτές νόμου, ακριβώς επειδή η θέσπιση ενός τέτοιου νόμου αποτελεί πρόκληση.

  Η μέθοδος αυτή χρησιμοποιείται και από τους σύγχρονους νομοθετούντες.

  Στη σύμβαση αυτή βλέπουμε ότι εκτός από την κατασκευή και εκμετάλλευση από τον Ανάδοχο, για 70 χρόνια (άρθρο 30) των τριών φραγμάτων (Κρεμαστών, Πρεβέντζας και Κριεκουκιού) στον ποταμό Αχελώο προβλεπόταν και κατασκευή, ιδιοκτησία και εκμετάλλευση ηλεκτρικού δικτύου για την πώληση ή για ιδία χρήση «της παραχθησομένης ηλεκτρικής ενεργείας» σε εργοστάσια του Αναδόχου (άρθρο 52) για την επεξεργασία πρώτων υλών που το consortium θα ίδρυε όπου και όποτε ήθελε έχοντας μάλιστα και το δικαίωμα αποκλεισμού τρίτων (exclusion’s right).

  Στο άρθρο 56, παράγραφος 2 παρέχουν δικαίωμα στον Ανάδοχο να ιδρύσει παρόμοιες υδροηλεκτρικές εγκαταστάσεις και στους ποταμούς Αλιάκμονα, Μόρνο και Φείδαρι, παρά το ότι ο τίτλος της σύμβασης (και ο Α.Ν.) αναφέρεται μόνο στον Αχελώο.

  Το consortium δηλαδή είχε το δικαίωμα να στήσει σε όποιο σημείο της Ελληνικής Επικράτειας επιθυμούσε δικά του εργοστάσια κάθε είδους και μάλιστα επεξεργασίας πρώτων υλών.

  Άρα θα μπορούσε να εξορύξει από το υπέδαφος της χώρας, και να τα τροφοδοτεί με ηλεκτρικό ρεύμα περνώντας δίκτυο από όπου ήθελε.

  Μάλιστα οι αρχές ήταν υποχρεωμένες να του παράσχουν κάθε νομική και πρακτική βοήθεια με αστυνόμευση, απαλλοτριώσεις, απαγορεύσεις χρήσης από πρώην ιδιοκτήτες. Είχε μάλιστα το δικαίωμα να αποκλείσει οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο ανταγωνιστή από το να κάνει το ίδιο.

  Το σημαντικότερο και το πιο ύποπτο τώρα είναι ότι ενώ η σύμβαση αυτή αναφέρεται στην κατασκευή τριών υδροηλεκτρικών έργων στον ποταμό Αχελώο στην πραγματικότητα παρέχει το αποκλειστικό δικαίωμα στον ανάδοχο να κάνει όλα όσα προαναφέρθηκαν.

  Οι Αμερικανοί όμως έχοντας από το 1940 μέχρι και πρόσφατα άλλες πλουτοπαραγωγικές προτεραιότητες από άλλες πιο φτηνές και πρόσφορες πηγές από μεγάλο μέρος του πλανήτη, απλώς πάγωσαν για το μέλλον κάθε εξόρυξη πλούτου από την Ελλάδα.

  Σταμάτησαν και κάθε σχετική αναπτυξιακή προσπάθεια και όλοι οι έλληνες υπουργοί βιομηχανίας συμπεριλαμβανομένου και του κ. Ι. Ζίγδη κρατούσαν ανήμποροι στα συρτάρια τους τον σχετικό νόμο 2220/40 μη επιτρέποντας στην Ελλάδα να προχωρήσει προς το αναπτυξιακό της μέλλον.

  Όμως τώρα μετά την λήξη της Σύμβασης Cooper το 2010 παίζεται το καινούριο παιχνίδι, αφού η εξαθλίωση που φρόντισαν να απλωθεί με την βοήθεια Γ.Α. Παπανδρέου εξωθώντας τον Ελληνικό λαό και την χώρα στην ανέχεια, μας αναγκάζουν να υπογράψουμε νέες συμβάσεις και πάλι με επαχθείς όρους δημιουργώντας το καθεστώς της σύμβασης cooper από την αρχή.

  Η πτώχευση και τα μνημόνια είναι ο δούρειος ίππος για να καταφέρουν να κρατήσουν την Ελλάδα σε ομηρεία εφαρμόζοντας την τακτική COOPER ώστε να μην μπορεί η χώρα μας να διαπραγματευτεί καμία της κίνηση.

  (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ)

  Στο ΦΕΚ που ακολουθεί μπορεί να δει κανείς , ειδικά στα άρθρα που σας αναφέρουμε παραπάνω πόσο καλά δεμένους μας είχαν, τι εύκολα υπογράφηκαν νόμοι από τις ελληνικές κυβερνήσεις για την παράδοση του πλούτου της χώρας μας δημιουργώντας ένα κακό προηγούμενο που τώρα δεν αντιμετωπίζεται.

  Το αποτέλεσμα είναι οι πολιτικοί να σιωπούν και να προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά κοιτώντας ο καθένας το συμφέρον του δημιουργώντας ψευδαισθήσεις στον Έλληνα πολίτη.

  Δείτε εδώ όλη τη σύμβαση cooper

  FEK-27.02.1940- SYMBASH COOPER

  Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/632257/symvasi-cooper-etsi-edesan-tin-ellada-xeiropodara-oi-hpa#ixzz4CnxFYkHs

  http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/632257/symvasi-cooper-etsi-edesan-tin-ellada-xeiropodara-oi-hpa

  ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

  ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ

  COOPER

  ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

  ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

  • ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

   26.03.2016
   ΗΠΑ: Ο Tραμπ απειλεί με εμπάργκο τη Σ. Αραβία
   «Χωρίς εμάς η Σαουδική Αραβία δεν θα συνέχιζε να υπάρχει για μεγάλο διάστημα»

   11.10.2015
   Κυνική ομολογία Γερμανών: Κρατάμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη για τον ορυκτό της πλούτο
   Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσουν για άλλη μία φορά οι νέες αποκαλύψεις και μάλιστα από τους ίδιους τους Γερμανούς για το…

   10.10.2015
   Σύμβαση Cooper: Έτσι έδεσαν την Ελλάδα χειροπόδαρα οι ΗΠΑ
   Το μεγάλο ξεπούλημα της Ελλάδας γίνεται υπό την εγκληματική σιωπή των κυβερνήσεων που αδύναμες να αντιδράσουν κρατούν στην αφάνεια την…

   03.10.2015
   Ελληνικά πετρέλαια: Από το No Man στο Yes Man!
   Από το 1930 μέχρι σήμερα οι Αμερικανοί μένουν πιστοί στα πετρέλαια της Ελλάδας. Όσο για τους κυβερνώντες της χώρας ανέκαθεν…

   01.10.2015
   Όλη η αλήθεια για τα πετρέλαια στο Αιγαίο και το ρόλο των ΗΠΑ
   Η ξαφνική συμπάθεια και το ενδιαφέρον των Αμερικανών για το ζήτημα του ελληνικού χρέους δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Όλα…

   17.06.2015
   Βάζουν στο… μάτι τα πετρέλαια στο Ιόνιο οι Αλβανοί
   Την ώρα που η Ελλάδα βρίσκεται στο κρισιμότερο σημείο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές οι Αλβανοί θυμήθηκαν να ανοίξουν ζήτημα…

   22.10.2014
   ΕΛΠΕ: Σταθεροποίηση της αγοράς καυσίμων
   Η εγχώρια αγορά κατανάλωσης καυσίμων εμφανίζει σαφή σημάδια σταθεροποίησης ενώ καταγράφεται και σημαντική αύξηση του μεριδίου ντίζελ κίνησης στις μεταφορές.

   14.09.2014
   Πετρελαϊκός θησαυρός «κρυμμένος» στην Ελλάδα
   Το αυξημένο διεθνές ενδιαφέρον για τον ενεργειακό πλούτο της Ελλάδας επιβεβαιώνεται από την κίνηση της ελβετικής τράπεζας Mirabaud να προχωρήσει…

   11.03.2014
   Προκαλούν οι Τούρκοι στην Κυπριακή ΑΟΖ
   Έντονη κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην κυπριακή ΑΟΖ με τους Τούρκους να ασκούν σφοδρότατες πιέσεις με προκλητικότατες ενέργειες στην…

   06.03.2014
   Η «προίκα» στα παιδιά μας
   Μία είδηση που τα λέει όλα. Στην Ελλάδα κάθε παιδί γεννιέται με χρέη 34.000 ευρώ. Στη Νορβηγία κάθε παιδί γεννιέται…

   02.02.2014
   Ήξεραν και δεν έκαναν τίποτα για τα πετρέλαια
   Έπρεπε να έρθει η κρίση για να ψάξουμε για πετρέλαιο; Η μπλόφα της Τουρκίας και το «μάλιστα κύριε» της Ελλάδας.

   24.10.2013
   «Ξένες δυνάμεις εμπόδισαν την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου»
   Σε ξένη παρέμβαση αποδίδουν οι αναγνώστες του Newsbomb.gr τη μη αξιοποίηση μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο

   15.10.2013
   Πετρέλαια υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν
   Οι Αμερικανοί ήδη από το 1975 και προφανώς πολύ νωρίτερα, γνώριζαν την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου στο Αιγαίο και ήθελαν να…

   07.04.2013
   Ο Σημίτης «πάγωσε» την έρευνα για τα πετρέλαια!
   Η κα Γεωργοπούλου στέλνει στο σκαμνί τον άνθρωπο που πρόδωσε ένα ολόκληρο έθνος…

   03.03.2013
   Σαμαράς και Ερντογάν για ΑΟΖ, ιμάμηδες και «κουτσομπολιά»
   Κρίσιμες συνομιλίες θα έχει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στο πρώτο ταξίδι που πραγματοποιεί στη γείτονα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός πάντως…

   15.02.2013
   Η αλήθεια για τα πετρέλαια
   Τι βρήκαν οι Νορβηγοί που ψάχνουν για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης;

   20.01.2013
   Ηξεραν για το θησαυρό στο υπέδαφος μας και έκαναν τον… Κινέζο! VIDEO
   Πολύ πριν την έκθεση Deutsche Bank για φυσικό αέριο 430 δισ. ευρώ νότια της Κρήτης, είχαν στα χέρια τους απόρρητο…

   03.12.2012
   Δεν χρειαζόμαστε πετρέλαια …ηλιακούς θερμοσίφωνες χρειαζόμαστε!!!
   Η απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο είναι η απάντηση στην κρίση.

   30.07.2012
   Μία «προφητική» ομιλία για τα πετρέλαια στη Βουλή πριν 25 χρόνια
   Θυμάστε όλοι τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να δυσκολεύεται να πιστέψει αρχικά την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου στην χώρα μας…

   08.07.2012
   Το στοίχημα των πετρελαίων και η στρατηγική
   Σε χρόνους ρεκόρ η ολιγομελής ομάδα του πρώην υφυπουργού Γ. Μανιάτη κατάφερε να αναστήσει μόνη της το ενδιαφέρον για τα…

   06.07.2012
   Εισβολή της Shell στα πετρέλαια της Αρκτικής
   Άδειες για ερευνητικές γεωτρήσεις πετρελαίου στην Αρκτική, βόρεια της Αλάσκας, παραχώρησαν οι ΗΠΑ, καθώς με το λιώσιμο των πάγων λόγω…

   04.05.2012
   Κρατικοποιήθηκε η μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Αργεντινής
   Το Κογκρέσο της Αργεντινής αποφάσισε να κρατικοποιήσει τη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της χώρας, την YPF, δίνοντας έτσι το “πράσινο φως”…

   28.04.2012
   Ντοκουμέντο: Οι τουρκικοί χάρτες για έρευνα πετρελαίου σε Ρόδο-Κύπρο
   Η Άγκυρα προκαλεί λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στην Ελλάδα, αλλά και δύο μήνες προ της ανάληψης της προεδρίας…

   http://www.newsbomb.gr/tags/tag/30708/petrelaia

   ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

   ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ

   ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ

   COOPER

   ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

   ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

   ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

   ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>