«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΛΛΗΝΕΣ πατριώτες, πια ειναι η λέξη που πρέπει να πω, πια ειναι η φωνή που πρέπει να βγάλω για να καταφέρω να σηκώσω τα ναρκωμένα κορμιά σας από τον καναπέ, από το όποιο που μας έχουν ποτίσει;;;

ΕΠΑΝΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ Ε

Πατριώτες μιλάμε για πολιτισμό, ο πολιτισμός για να υπάρχει χρειάζεται συνεχείς θυσίες, μιλάμε για πατριωτισμό, ο πατριωτισμός χρειάζεται κάθε ήμερα να του παρέχουμε θυσίες, οξυγόνο, για να αναπνέει, μιλάμε για πατρίδα, η πατρίδα για να επιβιώνει θέλει θυσίες, που θα παραδειγματίζει τις επόμενες γενιές!

Και σήμερα οι μόνες θυσίες που κάνουμε ειναι ποδοσφαιρικές αποβλακωμένοι σε ένα καναπέ ή σε κάποια καφετέρια να παρακολουθούμε μοιρολατρικά τον θάνατό μας!!!

Γιατί;;; Γιατί;;; Γιατί;;;

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

*****************************************************************

ΠΟΙΟΣ ΕΙΜΑΙ; ΕΛΛΗΝΑΣ; Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ;

Γεννήθηκα Έλληνας σε μια χώρα με πολύ μεγάλη ιστορία από τις αρχαιότερες στον πλανήτη

ίσως να είναι και η κοιτίδα του ανθρώπινου γένους.

Για κάποιον λόγο χάθηκε η αληθινή ιστορία των προγόνων μου, και ότι απέμεινε από αυτήν είναι τα αρχαία ιερά κτίσματα τέλεια αριστουργήματα μεγάλης αριθμητικής και γεωμετρικής ακρίβειας, και ένας τεράστιος πλούτος παρόμοιων κτισμάτων που βρίσκεται θαμμένος κάτω από αυτά τα ιερά χώματα που αναδεικνύουν την τεράστια ιστορία σε βάθος χιλιετιών πατρίδα μας.

Βρέθηκε ακόμη ένας τεράστιος πλούτος γνώσης και πολιτισμού σε αρχαία Ελληνικά κείμενα, όπου μας μιλούν για όλα όσα μπορεί να διανοηθεί ένας ανθρώπινος νους και όχι μόνον, αφού οι γνώσεις αυτές είναι συμπαντικές προερχόμενες από την εξώσφαιρα του πλανήτη μας, και αναρωτιέμαι ποιοι είναι αυτοί που κατέκαψαν όλη αυτή την γνώση και μας άφησαν στο σκοτάδι με παρακαταθήκη μόνον το 2% αυτών των κειμένων, και μάλιστα που είναι γραμμένα σε μορφή μυθιστορήματος, ποιήματος, αλλά και γραμμένα σε κώδικα, σαν να ήθελαν αυτή η γνώση να περάσει σε λίγους που θα κατανοήσουν το νόημα τους, χωρίς κάποιοι να το αντιληφθούν και τα καταστρέψουν.

Από την στιγμή που επήλθε η Ρωμαϊκή κατοχή ο πολιτισμός της Ελλάδας διατηρήθηκε, όπως και η Ελληνική γλώσσα σε ολόκληρη την Μεσόγειο, αφού δεν υπήρχε άλλη γλώσσα εκτός την Ελληνική, και με αποτέλεσμα να αφομοιώσει τους Ρωμαίους η Ελληνική γραμματεία και ο πολιτισμός της Ελλάδας.

Ώς που κάποια στιγμή η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία κατέρρεε γύρω στον 4ο μ.Χ. όταν διαχωρίστηκε στην δυτική και ανατολική αυτοκρατορία.
Η μεν δυτική διατήρησε τα έθιμα της και τον Ελληνικό πολιτισμό, ενώ η ανατολική που είχε στην επικράτεια της όλη την Ελλάδα, δημιούργησε με την βία μία θεοκρατική αυτοκρατορία, μια δικτατορία, όπου όποιος έφερνε αντίσταση υπήρχε η ποινή του θανάτου γι’αυτόν.
Με αυτόν τον τρόπο επέβαλλαν τον Χριστιανισμό, και έγραψαν στο 381 μ.Χ. όλα τα ιερά ευαγγέλια τα οποία είχαν στηριχθεί πάνω στα Αραμαϊκά κείμενα που μετονόμασαν σε «Παλαιά Διαθήκη» των Εσκεναζί – Χαζάρων, που μόλις τον 1ο αιώνα μ.Χ. μετονομάστηκαν σε Εβραίους για να καλύψουν με σκοτάδι την αληθινή καταγωγή τους από τον Καύκασο εκεί στα βουνά της Κίνας στην Μογγολία.
Πιο πριν δεν υπήρχε εβραϊκή φυλή, εβραϊκό κράτος μα ούτε και εβραϊκή γλώσσα.

Έτσι κατάφερε με την βία η νέα αυτοκρατορία η Νέα παγκόσμια τάξη της εποχής, να καταστρέψει όλα τα Ελληνικά μνημεία και στην θέση τους να κτίσουν τα δικά τους κτίσματα-ναούς, όπως επίσης και να αλλοιώσει τα ήθη και τα έθιμα ενός ολόκληρου λαού, μα και να τον αλλαξοπιστήσει και από ελεύθερο σκεπτόμενο άνθρωπο, να τον κάνει δούλο μιας σκοταδιστικής θρησκείας, όπου όποιος έφερνε αντίσταση δολοφονούνταν.

Και μέσα σε χίλια χρόνια ένας ολόκληρος λαός ξέχασε την ιστορία του, και μίσησε ότι Ελληνικό, αφού τον έμαθαν να μισεί ως διαβολεμένο οτιδήποτε θυμίζει την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ.

Από τότε έως σήμερα δεν άλλαξε κάτι, αφού πάντα μα πάντα είμαστε ως Ελληνες και Ελλάδα υποδουλωμένοι ως προτεκτοράτο των εκάστοτε μεγάλων δυνάμεων που εκπροσωπούν την παγκόσμια τάξη στην κάθε εποχή.
Και πέραν αυτού απολύτως τίποτα, παρά μόνον ότι καταφέραμε στην επανάσταση το 1821 να ξαναγίνουμε από ρωμιοί και γραικοί Έλληνες και Ελλάς, αλλά παραμείναμε Χριστιανοί δίχως τον Ελληνικό πολιτισμό.

Και σήμερα δεν άλλαξε κάτι, πέραν λίγων αφυπνισμένων Ελλήνων οι οποίοι κατανοούν το μεγάλο ψέμα που οδηγεί ένα αρχέγονο πρώην φωτισμένο γένος, αυτό των Ελλήνων.

morfeas sky

http://oneirosky.blogspot.gr/2016/02/blog-post_29.html

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΙΣ ΕΠΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΟΥΤΕ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ .

ΑΠΛΑ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΕΝΑ ΣΥΜΒΑΝ .

ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΕΣ

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ .

ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΟΧΘΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΕΡΑ – ΔΩΘΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΔΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ

ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ .

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΟ ,

ΕΙΔΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΤΡΥΠΑ

ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ .

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΩΡΑ ΑΠΟΡΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ

ΚΑΙ ΡΩΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ :

ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ;

ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ :

ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ

ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΜΜΟ ! ! !

ΞΑΦΝΙΑΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΩΡΕΣΕΙ

Η ΘΑΛΑΣΣΑ Σ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΙΚΡΗ ΤΡΥΠΑ ! ! !

ΑΚΡΙΒΩΣ !

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΜΕΣΑ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ ΤΟ :

* * * ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ …………

*ΑΔΕΛΦΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ

ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΗ !

ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ο ΤΥΦΛΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ,

*ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ !

ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ :

* * * ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΟΣ : : :

ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ

*ΕΚΕΙΝΟΣ !

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΕΝΑΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ :

***************************************************

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ,

ΑΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΕΝΗ !

ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟ Ή ΑΝΑΞΙΟ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ,

ΠΩΛ ΜΠΡΑΝΤΟΝ .

****************************************************

ΜΙΑ ΦΩΤΙΣΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΕΙΠΕ :

*ΟΛΗ ΣΟΥ ΤΗΝ ΖΩΗ ΝΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΩΣΗ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

*****************************************************

ΥΣ.

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ

ΓΙΑ ΤΟ

ΦΩΣ

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΙ

ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

http://www.arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

3 comments to ΕΛΛΗΝΕΣ πατριώτες, πια ειναι η λέξη που πρέπει να πω, πια ειναι η φωνή που πρέπει να βγάλω για να καταφέρω να σηκώσω τα ναρκωμένα κορμιά σας από τον καναπέ, από το όποιο που μας έχουν ποτίσει;;;

 • ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ

  Ο

  ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

  ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ

  ΝΑ ΧΤΙΖΕΙ

  ΕΛΛΑΔΑ

  ΕΙΘΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ

  Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ

  ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ

 • Εἶναι μονόδρομος ἡ Νίκη!

  19 Ἀπριλίου 2014

  http://filonoi.gr/wp-content/uploads/2014/04/ceb5e1bcb6cebdceb1ceb9-cebccebfcebdcf8cceb4cf81cebfcebccebfcf82-e1bca1-cebdceafcebaceb7.jpg

  Ὅταν ξεκινᾶς γιὰ τὴν ἀπελευθέρωσίν σου δὲν κυττᾶς τὸ μέγεθος τῶν ἐμποδίων ἀλλὰ τὸ μέγεθος τῆς θελήσεῶς σου.

  Ὅταν λοιπὸν ξεκινᾷς γιὰ τὸν πόλεμο, διότι γιὰ πόλεμο συζητᾶμε τώρα πιά, αὐτὸ ποὺ πρέπει νὰ γνωρίζῃς εἶναι πὼς ἤ θὰ νικήσῃς ἤ θὰ πεθάνῃς… Ἡ ἧττα εἶναι κι αὐτὴ μία μορφὴ θανάτου…

  Ἐὰν λοιπὸν εἶναι νὰ ἡττηθῶ προτιμῶ νὰ πεθάνω… Θὰ εἶναι καλλίτερα γιὰ ὅλους μας…

  Σὲ κάθε μάχη ὑπάρχουν καὶ νεκροὶ καὶ νικητὲς καὶ ἡττημένοι…

  Ἐμεῖς ἀποφασίζουμε γιὰ τὸ ποιὰ θὰ εἶναι ἡ αὐριανή μας κατάστασις.

  Μέ ποιάν πλευρά θά εἴμαστε; Μέ τήν πλευρά τῶν νικητῶν ἤ τῶν ἡττημένων;

  Μέ τήν πλευρά τῶν ζωντανῶν ἤ μέ τήν πλευρά τῶν νεκρῶν;

  Εἶναι δεδομένον πὼς οἱ ἀπώλειες, ὡς πιθανότητες, θὰ εἶναι μεγάλες.

  Κι ἀπὸ τὶς δύο πλευρές…

  Εἴμαστε λοιπόν ἕτοιμοι νά θυσιαστοῦμε γιά αὐτό πού ὀνειρευόμαστε;

  Διότι ἐὰν θέλουμε νὰ διεκδικήσουμε τὴν Ἐλευθερία μας πρέπει πρῶτοι ἐμεῖς νὰ παραμένουμε συνειδητοποιημένοι.

  Οἱ νίκες δὲν χαρίζονται. Οἱ νίκες, γιὰ νὰ κατακτηθοῦν, ἀπαιτοῦν αἷμα!!!

  Πολὺ αἷμα.

  Εἴμαστε λοιπόν ἕτοιμοι νά θυσιάσουμε ἑαυτούς γιά νά μπορέσουν οἱ ὑπόλοιποι νά φθάσουν στήν νίκη καί νά

  ἀπολαύσουν τοὐλάχιστον τά παιδιά μας τήν ἐλευθερία πού ἐμεῖς δέν γευθήκαμε;

  Ὁ πρῶτος νεκρὸς θὰ εἶμαι ἐγώ.

  Τὸ ἔχω δηλώσει ἀρκετὲς φορές.

  Ἐὰν ξεκινήσω μὲ τὴν λογικὴ τῆς δικῆς μου διασώσεως, τότε τὸ μόνον ποὺ θὰ ἐπιτύχω θὰ εἶναι ἡ ἐπέκτασις καὶ

  ἡ μεγιστοποίησις τῆς δικῆς μου σκλαβιᾶς.

  Ἐὰν ὅμως ξεκινήσω μὲ τὴν λογικῆ τῆς θυσίας, τότε ναί,

  ἔχω μεγάλες πιθανότητες νὰ προσφέρω τμῆμα τῆς Νίκης στοὺς Ἕλληνες.

  Ὅσο μεγαλύτερη ἡ ἑτοιμότης ἑνὸς στρατιώτου, νὰ ἀντιμετωπίσῃ τοὺς κινδύνους,

  τόσο περισσότερο αὐξάνουν οἱ πιθανότητες τῆς Νίκης γιὰ τὴν παράταξίν του.

  Ἡ θέλησις, ἡ ἀποφασιστικότης, ἡ δέσμευσις εἶναι αὐτὲς ποὺ αὐξάνουν τὶς πιθανότητες τῆς ἐπιτυχίας.

  Καὶ φυσικὰ πάντα ἡ ἀλήθεια πρέπει νὰ διαπερνᾶ κάθε μας πράξιν, σκέψιν, ὄνειρο…

  Κάθε ψέμμα καὶ μία σκιά… Κάθε ἀποφυγὴ εὐθύνης καὶ μία πληγή…

  Κάθε ἄρνησις τῆς δεσμεύσεως καὶ μία ἀναβολή…

  Ἐὰν ὅμως παραμείνουμε συνεπεῖς μεταξὺ λόγων κι ἔργων,

  τότε εἶναι ἀδύνατον νὰ πέσουμε θύματα τῶν περιστάσεων.

  Ἀκόμη κι ἐὰν μᾶς ξεγελάσουν, εἶναι βεβαιωμένον πὼς τελικῶς τὴν ἧττα θὰ τὴν ἀπολαύσουν

  αὐτοὶ ποὺ ἔστησαν τὴν ὅποια πλεκτάνη.

  Διότι νίκη ποὺ δὲν εἶναι καθαρὴ εἶναι μισή… Εἶναι ἀνύπαρκτος… Εἶναι πρόσκαιρη…

  Κι ἄς πασχίζουν νὰ μᾶς πείσουν γιὰ τὸ ἀντίθετον.

  Ὁ νικητής, αὐτὸς δῆλα δὴ ποὺ θὰ πῆ τὴν τελευταία κουβέντα, δὲν εἶναι αὐτὸς ποὺ κρατᾶ τὴν χατζάρα καὶ

  ἀπειλεῖ, γιὰ νὰ σκεπαστοῦν τὰ ψεύδη του καὶ τὰ αἵματα ποὺ σκόρπισε στὴν πορεία του…

  Ὁ νικητὴς εἶναι ἀλλοῦ, κρυμμένος καὶ παραμονεύει…

  Καὶ θὰ μιλήση ΜΟΝΟΝ ὅταν πρέπει γιὰ νὰ πῇ αὐτὰ ποὺ πρέπει σὲ αὐτοὺς ποὺ πρέπει…

  Ἡ δική μας διαδρομὴ τώρα ξεκινᾶ…

  Ἡ πορεία δύσκολη, μὰ στὸ τέλος μᾶς περιμένει αὐτὸ ποὺ γιὰ κάποιαν στιγμὴ φοβηθήκαμε πὼς χάσαμε…

  Μᾶς περιμένει ἡ Ἐλευθερία… Καὶ μέσα μας τὸ γνωρίζουμε…

  Γιὰ αὐτὴν καὶ μόνον ἀξίζει κάθε θυσία!!!

  Φιλονόη.

  http://filonoi.gr/2014/04/19/f-einai-monodromos-h-nikh/

  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

  • “Ένα γραμμάριο πράξης αξίζει περισσότερο από τόνους διδασκαλίας”

   Μαχάτμα Γκάντι (1869-1948 , Ινδός ηγέτης)

   BINTEO

   Εἶσ’ Ἕλληνας; ….Τί προσκυνᾶς;…… Σηκώσου ἀπάνω!

   https://www.youtube.com/watch?v=yONdr_yngFg

   …………

   Ανέβηκε στις 13 Οκτ 2010

   Εἶσ’ Ἕλληνας;

   Τί προσκυνᾶς;

   Σηκώσου ἀπάνω!

   Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..

   ….

   ΥΣ.

   Μην περιμένεις

   να βρείς τον

   αρχηγό …………..

   ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ Ο

   ΑΡΧΗΓΟΣ ! ! !

   …….

   * Ν’ αγαπάς την ευθύνη.

   Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω την πατρίδα. Αν δε σωθεί,

   εγώ φταίω.

   * Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: “Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;” Πολέμα!

   * Δε ζυγιάζω, δε μετρώ, δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι.

   * Η ανώτατη αρετή δεν είναι νά’ σαι ελεύτερος, παρά να μάχεσαι για ελευτερία.

   * Τι θα πει λεύτερος; Αυτός που δεν φοβάται το θάνατο.

   * Δεν υπάρχουν ιδέες

   υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες

   κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τίς κουβαλάει.

   Νίκος Καζαντζάκης

   ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>