«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Όποια βρόμικη πέτρα της ιστορίας και αν σηκώσεις από κάτω θα βρεις πρώτο το επαίσχυντο αυτό έθνος δολοφονικού επεκτατισμού, με οποιοδήποτε ανθρώπινο κόστος!!!

Brexit

Ο κόμπος του Brexit έφτασε στο χτένι της ΕΕ?????????

Το μεγάλο παραμύθι! Στημένο από τα παγκόσμια τραπεζικά  κέντρα εκβιασμού της Ευρώπης!

Κάπως έτσι πληρώσαμε εμείς, αλλά και όλα τα ευρωπαϊκά κράτη την μεγαλοψυχία  με την ένωση του τοίχους  του δήθεν αίσχους της Γερμανίας!

Για τόσο μαλάκες μας περάσαν, αλλά τα πρόστυχα Διεθνή ΜΜΕ, δεν αφήνουν τους λαούς να λειτουργήσουν με καμία λογική σκέψη!

Ποιος ηλίθιος θα πιστέψει, ότι η μαμά του ελέγχου του παγκόσμιου τραπεζικού συστήματος θα φύγει από την Ευρώπη;;; Και αν ακόμη φύγει θα υπάρχει ιδικό σχέδιο, για να διαλύσουν τα αδύνατα ευρωπαϊκά κράτη του νότου που ξυπνάνε από τον βασανιστικό σαδισμό της νέας τάξης, με τα δήθεν μέτρα που θα επιβληθούν για να σωθεί η ευρωπαϊκή οικονομία!!!

Στο ένα μίλι του Λονδίνου ειναι ο παγκόσμιος τραπεζικός έλεγχος και όλα τα υπόλοιπα τραπεζικά συστήματα ειναι μαριονέτες του!

Το βρομερός Χιτλερικός ανάπηρος, Σόιμπλε το είπε, είμαστε έτοιμη να πάρουμε μέτρα;;;;; Τι μέτρα και για ποιους θα κτυπάει η καμπάνα;;; Φυσικά αυτούς που οι λαοί τους ειναι έτοιμοι να τα τινάξουν στον αέρα με την δικτατορική ευρώπη των λαών????????

Όποιος φύγει πρώτος, θα σωθεί με τραύματα,  αλλά που επουλώνονται, τους άλλους θα τους περιμένει ο αργός θάνατος, διαμελισμός, αφανισμός!

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

…………………………………………..

Εντονη ανασφάλεια στους επενδυτές και στις αγορές προκαλούν ο «πυρετός» του Brexit και τα σενάρια για την επόμενη μέρα, λίγα μόλις 24ωρα πριν από το κρίσιμο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου που θα καθορίσει την παραμονή ή την αποχώρηση της Μεγάλης Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το διακύβευμα είναι αναμφίβολα μεγάλο: μία επικράτηση του «ναι» θα σημαίνει διατήρηση του status quo, ενώ το «όχι» θα σηματοδοτήσει ένα… άλμα προς το άγνωστο.

Σύμφωνα με αναλυτές μεγάλων επενδυτικών οίκων, ο αντίκτυπος ενός ενδεχόμενου Brexit έχει να κάνει κυρίως με δύο ερωτήματα. Πρώτον, κατά πόσον οι διαπραγματεύσεις την επόμενη ημέρα μεταξύ της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασίλειου θα προχωρήσουν με έναν φιλικό ή με έναν συγκρουσιακό τρόπο και, δεύτερον, με ποιον τρόπο θα εξελιχθεί η ίδια η ΕΕ, αν θα κινηθεί δηλαδή προς την κατεύθυνση μιας ταχύτερης ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης ή προς την κατεύθυνση μιας μεσοπρόθεσμης αποσύνθεσης.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι στην περίπτωση που οι Βρετανοί πουν τελικά «αντίο» στην Ευρώπη, η στερλίνα θα καταποντιστεί 20% από τα σημερινά επίπεδα, οι μετοχές θα καταρρεύσουν, η ανεργία θα εκτιναχθεί, οι τιμές θα κατρακυλήσουν και εν γένει η οικονομία θα διολισθήσει σε βαθιά ύφεση. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών, κάθε βρετανικό νοικοκυριό θα χάνει ετησίως 5.420 ευρώ, ενώ το βρετανικό ΑΕΠ θα μειωθεί από 3,8% ως 7,5% σε διάστημα 15 ετών και τα φορολογικά έσοδα της χώρας θα μειωθούν κατά 45,4 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με έρευνα της Pricewater­house­Coopers, η βρετανική οικονομία θα χάσει ως 127 δισ. ευρώ και 950.000 θέσεις εργασίας ως το 2020 σε περίπτωση Brexit.

βρετιχ α

Οι ευρωσκεπτικιστές
Ο κόμπος του Brexit έφτασε στο χτένι της ΕΕ
Οι υποστηρικτές, από την άλλη, λένε ότι σε αντίθεση με την ΕΕ που θα υποστεί σοβαρές αναταράξεις, μια έξοδος της Βρετανίας θα έχει σε βάθος χρόνου θετικό αντίκτυπο. Εστιάζουν δε στο γεγονός ότι η χώρα θα σταματήσει να συνεισφέρει στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό εξοικονομώντας περί τα 10,7 δισ. ευρώ, ποσό ίσο με τις ετήσιες δαπάνες για το εθνικό σύστημα Υγείας. Οι ευρωσκεπτικιστές θεωρούν ακόμη ότι η πλήρης ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας θα απελευθερώσει οικονομικούς πόρους, οι οποίοι θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στοχευμένα στην έρευνα και την ανάπτυξη, αλλά και σε νέους κλάδους της οικονομίας. Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει προειδοποιήσει για «μια χαμένη δεκαετία» στην περίπτωση αποχώρησης της Βρετανίας, καθώς θα πληγούν σημαντικά η ανάπτυξη, οι επενδύσεις, οι δαπάνες της κοινωνικής πρόνοιας.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ έχει υπολογίσει ότι θα χρειαστούν περίπου επτά χρόνια για να οριστικοποιηθεί το «διαζύγιο» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, εφόσον οι Βρετανοί ψηφίσουν υπέρ της αποχώρησης της χώρας τους από την Ενωση στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου. Τόνισε δε ότι αν το Brexit υλοποιηθεί, αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για την Ενωση των 28 κρατών-μελών και για τον δυτικό πολιτικό πολιτισμό γενικότερα.

Πρόσφατη ανάλυση του Global Counsel ανέφερε ότι οι επιπτώσεις σε περίπτωση Brexit θα εξαρτηθούν από τη μορφή που θα πάρει η νέα σχέση μεταξύ της ΕΕ και της Βρετανίας. Βάσει της ανάλυσης, το νορβηγικό μοντέλο, που περιλαμβάνει συμμετοχή στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δεν θα έδινε στη Βρετανία την πολιτική ευελιξία που χρειάζεται για να δικαιολογηθεί ένα Brexit.

Εν αντιθέσει, ένα πολύ πιο χαλαρό μοντέλο, στο οποίο το Ηνωμένο Βασίλειο κάνει εμπόριο με την ΕΕ υπό ευνοϊκό καθεστώς, θα προσέθετε ευελιξία, αλλά θα έθετε σε κίνδυνο το εμπόριο και τις επενδύσεις. Ως εκ τούτου τα πιο πιθανά μοντέλα είναι είτε μια ελβετικού τύπου σειρά διμερών συμφωνιών που θα ρυθμίζουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένους τομείς της ενιαίας αγοράς, ή μια λεπτομερής συμφωνία ελευθέρου εμπορίου. Και οι δύο θα απαιτούσαν ωστόσο μακρές διαπραγματεύσεις, με συμβιβασμούς και μεγάλα κόστη.

Η Ολλανδία
Οσον αφορά στις ευρωπαϊκές επιπτώσεις ενός Brexit, εκτιμάται ότι η ΕΕ θα έχανε ένα ισχυρό από άποψης επιρροής μέλος, αλλάζοντας την ισορροπία ισχύος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οι χώρες που θα πληγούν περισσότερο αναμένεται να είναι η Ολλανδία, η Ιρλανδία και η Κύπρος, λόγω στενών οικονομικών δεσμών. Η ολλανδική μάλιστα κυβέρνηση εκτιμά ότι το οικονομικό κόστος για τη χώρα της τουλίπας μπορεί να φτάσει σε ποσοστό 1,2% επί του ΑΕΠ ή 10 δισ. ευρώ, μέχρι το 2030.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου θεωρείται μάλλον απίθανο να χάσει τον τίτλο του κορυφαίου χρηματοπιστωτικού κέντρου της Ευρώπης. Εντούτοις, τα ισχύοντα πλαίσια κανονισμών θα έκαναν δυσκολότερο το Λονδίνο να εξυπηρετεί τις ευρωπαϊκές αγορές – και κάποιες επιχειρήσεις είναι πιθανό να επιλέξουν να μεταφερθούν σε χρηματοπιστωτικά κέντρα της Ευρωζώνης. Σημειώνεται ότι περίπου το ήμισυ από τα 8,6 τρισ. ευρώ σε τραπεζικά περιουσιακά στοιχεία του Σίτι ανήκουν σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς που δεν εκπροσωπούν βρετανικά συμφέροντα.

Διαβλέποντας τις ραγδαίες εξελίξεις πολλά διοικητικά συμβούλια τραπεζών και επενδυτικών οίκων έχουν προγραμματίσει για το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης έκτακτες συνεδριάσεις προκειμένου να εξετάσουν τα δεδομένα της επόμενης μέρας.

Σε επιφυλακή είναι και η ΕΚΤ, που αναμένεται να προχωρήσει στη δέσμευση ότι σε περίπτωση Brexit θα στηρίξει τις αγορές σε συνεργασία με την Τράπεζα της Αγγλίας. Σύμφωνα με το Reuters, η ανακοίνωση θα γίνει στις 24 Ιουνίου, πριν ανοίξουν οι χρηματιστηριακές αγορές. Με βάση το δημοσίευμα, θα επιτρέπεται η ανταλλαγή ευρώ και λιρών και η απεριόριστη χρηματοδότηση των τραπεζών και στα δύο νομίσματα. Οι «ζυμώσεις» πάντως τραπεζιτών θα συνεχιστούν και την επόμενη εβδομάδα μέχρι τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ενώ η στερλίνα χάνει σημαντικό έδαφος σε περίπτωση Brexit εκτιμάται ότι θα κινηθούν ανοδικά γεν, ελβετικό φράγκο, δολάριο και χρυσός. Το ευρώ θα δεχτεί πιέσεις, οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα αυξηθούν και η μεταβλητότητα στα χρηματιστήρια της γηραιάς ηπείρου θα κορυφωθεί, καθώς θα ενισχυθούν οι αμφιβολίες γύρω από την ύπαρξη και την αποτελεσματικότητα της ίδιας της Ευρώπης.

Κατερίνα Κοσμά
kosma@pegasus.gr
http://www.ethnos.gr/

http://www.arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>