Ενημέρωση των αναγνωστών. Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky
Ανακοίνωση Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; «Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.
Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020 Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
|
Πατριώτες και Πατριώτισσες, μην παραμελείτε την Ελληνική αρχαία ιστορία των προγόνων μας και των Ηρώων μας!
Να πω ένα ευχαριστώ στους αναγνώστες, σήμερα η ιστοσελίδα έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ! Ευχαριστώ διότι ο κόπος μας πιάνει τόπο για την πατρίδα μας!

Τα άγνωστα ντοκουμέντα της ναζιστικής θηριωδίας
08/05/2016
Ενα χαμένο φωτογραφικό αρχείο που καταγράφει τις ωμότητες των Γερμανών ναζί στην Κρήτη εντοπίστηκε και αναδεικνύεται ξανά από τον Δήμο Μαλεβιζίου Κρήτης.
Πρόκειται για το αρχείο του φωτογράφου Κωνσταντίνου Κουτουλάκη που συμμετείχε στην Κεντρική Επιτροπή Διαπιστώσεως Ωμοτήτων εν Κρήτη, η οποία αποτελείτο από τον Νίκο Καζαντζάκη και τους διακεκριμένους καθηγητές του Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννη Καλλιτσουνάκη και Ιωάννη Κακριδή.
Ο Κωνσταντίνος Κουτουλάκης συμμετείχε ως «βοηθητικό», όπως χαρακτηρίστηκε, μέλος, προκειμένου να απαθανατίσει με τον φακό του όσα θα αντίκριζε η Επιτροπή σε μια πρώτη προσπάθεια επίσημης αλλά και συνολικής καταγραφής των τραγικών επιπτώσεων της τετραετούς βαρβαρικής υποδούλωσης στην Κρήτη.
2016050600922_123992499_type13145
Η περιοδεία της Επιτροπής διήρκεσε από τις 29 Ιουνίου έως τις 6 Αυγούστου 1945 και τα μέλη της επισκέφτηκαν όσο το δυνατόν περισσότερους τόπους της μαρτυρικής Μεγαλονήσου.
Η συνταχθείσα Εκθεση παραδόθηκε τότε στο αρμόδιο υπουργείο, το οποίο όμως δεν προέβη σε κανενός είδους αξιοποίησή της, για λόγους που ποτέ δεν αποσαφηνίστηκαν. Για πολλές δεκαετίες το αποτέλεσμα της πολυήμερης εργασίας των επιφανών μελών της Επιτροπής Διαπιστώσεως Ωμοτήτων ήταν εντελώς άγνωστο, αφού η έκθεσή τους παρέμενε κυριολεκτικά εξαφανισμένη.
Πολύτιμο χειρόγραφο
«Από μια καλή συγκυρία, το μοναδικό γνωστό σωζόμενο χειρόγραφο της Εκθεσης της Επιτροπής Διαπιστώσεως Ωμοτήτων παραδόθηκε στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης από τον γνωστό Κρητικό λογοτέχνη και λόγιο Παντελή Πρεβελάκη, αδελφικό φίλο του Καζαντζάκη. Επρόκειτο για αντίγραφο της Εκθεσης που δόθηκε από τον ίδιο τον Καζαντζάκη στον Πρεβελάκη, προφανώς για την έκφραση τυχόν παρατηρήσεων, πριν από την τελική της παράδοση», αναφέρει στο «Εθνος» ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Δημήτρης Ξενάκης.
«Ο Δήμος Ηρακλείου στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ανέλαβε την πρώτη και μοναδική έως σήμερα έκδοση του σπάνιου αυτού χειρογράφου με την Εκθεση της Επιτροπής σε έναν λιτό τόμο που κυκλοφόρησε το 1983, 38 ολόκληρα χρόνια μετά τη σύνταξή της. Η έκδοση αυτή προλογίστηκε από τον τότε δήμαρχο Μανόλη Καρέλλη, ο οποίος φαίνεται ότι είχε και την πρωτοβουλία για την αναζήτηση του κειμένου της Εκθεσης Ωμοτήτων και την τελική έκδοσή της», συμπληρώνει ο αναπληρωτής καθηγητής, ο οποίος μίλησε για την έκθεση σε εκδήλωση που διοργάνωσε στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή τα 75 χρόνια από την ιστορική Μάχη της Κρήτης.
ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ οι φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Κουτουλάκη που απεικονίζουν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την οδύνη των κατοίκων της Κρήτης για τις βαρβαρότητες των ναζί κατακτητών ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ οι φωτογραφίες του Κωνσταντίνου Κουτουλάκη που απεικονίζουν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο την οδύνη των κατοίκων της Κρήτης για τις βαρβαρότητες των ναζί κατακτητών
Δύο ιστορικοί, οι Μανώλης Δρακάκης και Γιώργος Τζωράκης μελετούν το αρχείο για να ταυτοποιήσουν τις άγνωστες φωτογραφίες και να τις συνδέσουν με την έκθεση ωμοτήτων.
Η έκδοση από τον Δήμο Ηρακλείου της Εκθεσης Ωμοτήτων συμπεριέλαβε ελάχιστες από τις αντίστοιχες φωτογραφίες του Κουτουλάκη, οι οποίες την εποχή εκείνη πρέπει να θεωρούνταν γενικά χαμένες. Μέχρι τότε, το 1983, η εργασία της Επιτροπής Καζαντζάκη – Καλιτσουνάκη – Κακριδή αγνοούνταν στο σύνολό της και επιβίωνε μόνο στις μνήμες των κατοίκων της Κρήτης, οι οποίοι θυμούνταν, βέβαια, τη βαρυσήμαντη αυτή επίσκεψη της Επιτροπής στα χωριά και τις πόλεις τους.
Αρκετά χρόνια νωρίτερα, το 1966, είχε προηγηθεί μια σημαντική καταγραφή στοιχείων από την προετοιμασία και τη δράση της Επιτροπής. Η καταγραφή αυτή φαίνεται όμως πως πέρασε σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη, επειδή φιλοξενήθηκε όχι στο πεδίο της ιστοριογραφίας, αλλά σε εκείνο της λογοτεχνίας. Πρόκειται για μια σύντομη αλλά αρκετά περιεκτική περιγραφή των γεγονότων, με τη μορφή μαρτυρίας του ίδιου του φωτογράφου της, του Κωνσταντίνου Κουτουλάκη, η οποία διασώθηκε στο βιογραφικό για τον Καζαντζάκη βιβλίο της Ελλης Αλεξίου «Για να γίνεις μεγάλος».
Τα αυθεντικά αρνητικά
Παρά τις πρώιμες αυτές καταγραφές για τη δράση της Επιτροπής, οι φωτογραφίες του Κ. Κουτουλάκη παρέμεναν στο μεγαλύτερο μέρος τους ανέκδοτες και, το κυριότερο, δεν γνώριζε κανείς εάν σώζονταν ή εάν είχαν χαθεί. «Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 ο γνωστός δημοσιογράφος και ιστορικός Μανόλης Δουλγεράκης κυκλοφόρησε ένα μεγάλο λεύκωμα με τίτλο «50 Χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης», το οποίο περιείχε εκατοντάδες ιστορικές φωτογραφίες από τη Μάχη της Κρήτης, την Κατοχή και την Αντίσταση. Μεταξύ αυτών περιέχονταν 22 φωτογραφίες, τις οποίες ο εκδότης του λευκώματος αναφέρει ως προερχόμενες από τον φακό του Κ. Κουτουλάκη κατά τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Διαπιστώσεως Ωμοτήτων. Μετά τον αδόκητο θάνατο του Μ. Δουλγεράκη, το 2005, εντοπίστηκαν στα κατάλοιπά του, μεταξύ άλλων, φωτοθήκες με σειρά αρνητικών υπό τον τίτλο «Αρχείο Κουτουλάκη», τα οποία μαζί με την πλούσια βιβλιοθήκη του εκλιπόντος δωρήθηκαν το 2014 στον Δήμο Μαλεβιζίου.
Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ στον πάσσαλο μαρτυρίου των ηρωικών Κρητών. Δύο ιστορικοί, οι Μανώλης Δρακάκης και Γιώργος Τζωράκης μελετούν το αρχείο για να ταυτοποιήσουν τις άγνωστες φωτογραφίες και να τις συνδέσουν με την έκθεση ωμοτήτων. Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ στον πάσσαλο μαρτυρίου των ηρωικών Κρητών. Δύο ιστορικοί, οι Μανώλης Δρακάκης και Γιώργος Τζωράκης μελετούν το αρχείο για να ταυτοποιήσουν τις άγνωστες φωτογραφίες και να τις συνδέσουν με την έκθεση ωμοτήτων.
Οταν τα αρνητικά εκτυπώθηκαν δεν υπήρχε αμφιβολία ότι αποτελούν μέρος των λήψεων που πραγματοποίησε ο Κωνσταντίνος Κουτουλάκης σε διάφορους οικισμούς της Κρήτης κατά τη διάρκεια της περιοδείας της Επιτροπής Διαπιστώσεως Ωμοτήτων», διηγείται ο Δ. Ξενάκης.
Η συγκρότηση της Επιτροπής Διαπιστώσεως Ωμοτήτων πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιουνίου 1945 με την υπ’ αριθμόν 11159 ειδική διαταγή του Προέδρου της Κυβέρνησης Πέτρου Βούλγαρη, σύμφωνα με τον σύντομο πρόλογο της Εκθεσης πεπραγμένων των μελών της. Αποστολή της Επιτροπής, κατά την επίσημη γλώσσα της κυβερνητικής εντολής, ήταν «η διαπίστωσις των υπό των Γερμανών και Ιταλών κατά την διάρκειαν της Κατοχής διαπραχθεισών ωμοτήτων εν Κρήτη».
Σύμφωνα με την Ελλη Αλεξίου, τα τέσσερα μέλη της Επιτροπής αντιπροσώπευαν συμβολικά τους τέσσερις νομούς της Κρήτης, αφού από συγκυρία ή σκόπιμα το καθένα από αυτά προερχόταν από διαφορετικό νομό της Κρήτης. Οι ντόπιοι αποκαλούσαν την Επιτροπή, σύμφωνα με την ίδια, «τα τέσσερα κάπα», λόγω της σύμπτωσης του αρχικού γράμματος των τεσσάρων επωνύμων.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ – Ο «αόρατος» φωτογράφος
«Τα κύρια μέλη της Επιτροπής Διαπιστώσεως Ωμοτήτων προφανώς δεν χρειάζονται συστάσεις. Ούτε ο αναγνωρισμένος διεθνώς από τότε Ηρακλειώτης συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης, ούτε ο σεβάσμιος, 67 χρόνων ήδη τότε, Χανιώτης καθηγητής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Ιωάννης Καλιτσουνάκης, ούτε βέβαια ο κατά πολύ νεότερος αλλά ήδη καταξιωμένος, προοδευτικός καθηγητής, από το Ρέθυμνο Ιωάννης Κακριδής. Για τον Κουτουλάκη όμως, τον φωτογράφο της Επιτροπής, δεν γνωρίζαμε ουσιαστικά σχεδόν τίποτα. Από τη δύσκολη θέση μας έβγαλε η έρευνα του λόγιου αρχιτέκτονα και καλού φίλου Οδυσσέα Σγουρού, μοναδική σχετική έρευνα απ’ όσο γνωρίζουμε για τον Κουτουλάκη. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Σγουρό, ο Κωνσταντίνος Κουτουλάκης γεννήθηκε στην Κριτσά στις 10 Ιανουαρίου 1897. Ηταν ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας και είχε δύο αδελφές (Παπαδιά και Ζαμβία) και ένα μικρότερο αδελφό, το Γεώργιο. Το πατρικό σπίτι του σώζεται ακόμη στην παραδοσιακή συνοικία του Αφέντη Χριστού, στο όμορφο κεφαλοχώρι του Μεραμπέλου».
Πλούσιο έργο
2016050600932_123992500_type13145
Ο Κουτουλάκης έλαβε μέρος ως στρατιώτης-χωροφύλακας στη Μικρασιατική εκστρατεία και μετά την κατάρρευση του μετώπου και τα τραγικά επακόλουθα, σε ηλικία 25 ετών εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Αθήνα όπου βρήκε εργασία ως τραπεζικός υπάλληλος. Τα χρόνια εκείνα φαίνεται πως ξεκίνησε η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία, ερασιτεχνική αρχικά, που οδήγησε όμως γρήγορα στην απόκτηση δικού του εργαστηρίου. Η δράση του ως φωτογράφου τοποθετείται κυρίως στο διάστημα 1930-1960. Το 1952 ήταν μεταξύ των 75 εξεχόντων φωτογράφων της χώρας που ίδρυσαν την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία.
Τη δεκαετία του 1950 συνεργάστηκε με τον ΕΟΤ για την τουριστική προβολή της χώρας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1960 η Ελλη Αλεξίου τον συνάντησε στην Αθήνα για τη συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στο βιβλίο της για τον Καζαντζάκη.
«Πριν από την Κατοχή ο Κουτουλάκης φαίνεται ότι αποτελούσε αναγνωρίσιμο καλλιτέχνη-φωτογράφο, αν κρίνουμε από τη συμμετοχή του στη Διεθνή Εκθεση της Νέας Υόρκης το 1939 στη φωτογραφική ομάδα της Νέλλης Σουλγιουτζόγλου, τη γνωστή διεθνώς Nelly’s, που κλήθηκε να προβάλει και να αναδείξει καλλιτεχνικά την ελληνική ταυτότητα και ιδεολογία», επισημαίνει ο αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Δημήτρης Ξενάκης. «Η ανάδειξή του μεταξύ των επιφανών φωτογράφων του τόπου καθόρισε πιθανότατα τη συμμετοχή του στην Επιτροπή Διαπίστωσης Ωμοτήτων, που αποτέλεσε, όπως φαίνεται, το σημαντικότερο επεισόδιο της ζωής του, η οποία θα τερματιστεί ήσυχα στην Αθήνα το 1975».
Συνολικά, το αρχείο Κουτουλάκη αποτελείται από 76 αρνητικά παλαιού τύπου, διαστάσεων 10 επί 12 εκατοστών, καθώς και κάποιες ακόμη μεταγενέστερες αναπαραγωγές τους σε σύγχρονο φιλμ. Η εκτύπωσή τους επιβεβαίωσε ότι πρόκειται πράγματι για τις φωτογραφίες του Κουτουλάκη ως φωτογράφου της Επιτροπής Διαπιστώσεως Ωμοτήτων. Συνολικά, πρόκειται για 70 μοναδικές φωτογραφίες του. Σημαντικό μέρος των φωτογραφιών φέρει αναλυτικές επεξηγηματικές λεζάντες, συχνά με υπογραφή του ίδιου του φωτογράφου, ή κάποιου άλλου προσώπου, που υπογράφει με τα αρχικά Ζ.Α.Κ.
ΜΑΡΙΑ ΨΑΡΑ – ethnos.gr
Έθνος–5 Μαΐ 2016
Η περιοδεία της Επιτροπής διήρκεσε από τις 29 Ιουνίου έως τις 6 Αυγούστου 1945 και τα μέλη της επισκέφτηκαν όσο το δυνατόν περισσότερους τόπους της …
Αγώνας της Κρήτης–31 Αυγ 2015
Το ναζιστικό θηρίο εγκλωβισμένο το 1944, στη φλεγόμενη φυλακή του, που τα αόρατα κάγκελά της σφυρηλατούσαν νύκτα και μέρα οι δυνάμεις της ελευθερίας, …
Αγώνας της Κρήτης–6 Σεπ 2015
Με την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, και παρά τις … να μην εγκαταλειφθεί το ΟΧΙ στη ναζιστική ακροδεξιά, αλλά αντίθετα, …
|
ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
Η ιστοσελίδα είναι σε διαδικασία αναβάθμισης. Παρακαλώ για την υπομονή σας μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Θα χρειαστούν μερικές ημέρες για την ολοκλήρωση.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες ότι κείμενα που είναι σε άλλη γλώσσα γραμμένα και δεν συνοδεύονται από την Ελληνική μετάφραση δεν θα ανακοινώνονται, Ευχαριστώ!
“greeklish”
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή.
Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του επώνυμα, όποια και να είναι αυτή. Δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται στο εξής.
Να μην τα ξαναλέμε, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Τα χρήματά σας, ο ιδρώτας σας, και το μέλλον των παιδιών σας πρέπει να μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ. Πάντα και παντού, όσο μπορούμε, να αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή αποικία τους.
Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους.».
Μην επιτρέπεται τον διαδικτυακό εκβιασμό Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
ΣΟΣ ζήτα βοήθεια άμεσα από το 112 Μάθε πως να το κάνεις παρακάτω.
Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;
Όσοι έχουν smartphone θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους. Όσοι δεν έχουν smartphone, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.
Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει τη σημασία της διενέργειας έρευνας αγοράς από τους καταναλωτές πριν τις αγορές τους, ενώ υπενθυμίζει ότι μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα της ΓΓ: www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνω άπαντες, ότι μηνύματα που είναι στα αγγλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά δεν ξέρω για να τα διαβάζω. Για αυτό αν δεν είναι στα Ελληνικά, δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε που θα είναι σε άλλη γλώσσα, όποιος θέλει να με ενημερώσει, να ρωτήσει, να καταγγείλει, ή οτιδήποτε άλλο, μόνο στα Ελληνικά. Ευχαριστώ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως! Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια των πληροφοριών στη σελίδα μου και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αξιώσεις ή απώλειες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια, τις απόψεις ή τις απόψεις των επισκεπτών του ιστότοπου και ότι ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει προσβλητικά σχόλια ή εικόνες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υποστηρίζει ΚΑΙ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες προσφέρονται από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται μέσω της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ .
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σεβόμενη τους αναγνώστες της, δηλώνει ότι αυτά που ανεβάζει τα δηπλοτσεκάρει για την γνησιότητά τους, όμως η τελική ευθύνη να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά, μένει στους αναγνώστες και αυτό είναι μόνιμη παρότρυνση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
Leave a Reply