«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Θα είναι ή όχι το «μουσουλμανικό συνιστών κράτος» μέλος του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας;

1

Published on 19/04/201619/04/2016 by taneadiaspora

Απαντήστε κυρία Βικτόρια Νούλαντ, Φόρειν Όφις και λοιποί  υποστηρικτές της ρατσιστικής Δι-κοινοτικής Δι-ζωνικής εκτέλεσης

Η Αμερικανίδα υφυπουργός για ευρωπαϊκές υποθέσεις Βικτόρια Νούλαντ βρίσκεται σήμερα και αύριο στην Κύπρο (19-20.4.2016). Η Αμερικανική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της υποστήριξε πως ‘ως μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, η Κύπρος θα είναι ένα φάρος σταθερότητας και ένα μοντέλο συμφιλίωσης σε αυτή την ασταθή περιοχή». 

Διαβάσαμε το τελικό ανακοινωθέν  του πρόσφατου 13ου  Ισλαμικού Συνεδρίου της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας που έλαβε χώρα στην  Κωνσταντινούπολη  με προεδρεύων τον Τούρκο πρόεδρο Ερτογάν και εκείνο που εξέδωσε το κατοχικό καθεστώς. Στη παράγραφο 27 του ανακοινωθέντος της Οργάνωσης γίνονται διάφορες αναφορές σε «Τουρκοκύπριους Μουσουλμάνους», έχει βέβαια προηγηθεί  δήλωση του προέδρου της κατοχικής Τουρκίας Ερτογάν τον Αύγουστο του 2014 ο οποίος σε συνάντηση με Τουρκοκύπριους δημοσιογράφος δήλωσε  πως « Η Βόρεια Κύπρος είναι Μουσουλμανική». Η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας ουσιαστικά μας έδωσε ακόμα μια μαρτυρία, ότι η προτεινόμενη τουρκοβρετανική και κηδεμευόμενη από τις διάφορες σημερινές και αυριανές Βικτόριες Νούλαντ του Αμερικανικού Στέιτ Ντεπάρτμεντ ‘δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία θα είναι μια λεγόμενη ομοσπονδία δύο θρησκειών με την επίσημη ισλαμοποίηση της βόρειας πλευράς του νησιού. Ένα διαχωρισμό  ισλαμικού απαρτχάιντ, που ο σημερινός Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον προσπαθεί τώρα με δόντια να σταματήσει στην ίδια την Βρετανία,  βάζοντας μπροστά ως πολιτική  την ενσωμάτωση της κοινωνίας και όχι την διαίρεσή της με θρησκευτικό κριτήριο όπως είχαν προωθήσει παλαιότερες Εργατικές κυβερνήσεις. (Integration instead of segregation).

Γράφει, λοιπόν,  επιγραμματικά η παράγραφος 27. «Το Συνέδριο επαναβεβαίωσε όλα τα προηγούμενα υποστηρικτικά ψηφίσματα της Ισλαμικής Διάσκεψης στο θέμα της Κύπρου, εκφράζοντας δυνατή υποστήριξη στο δίκαιο σκοπό των Τουρκοκυπρίων Μουσουλμάνων και την αλληλεγγύη του προς το συνιστών Τουρκοκυπριακό κράτος.  Επίσης εκφράσει την υποστήριξή του στις διαπραγματεύσεις των Ηνωμένων Εθνών για συνολική διευθέτηση στην Κύπρο που ξεκίνησαν από τις 11 Φεβρουαρίου 2014 με την Κοινή Διακήρυξη των δύο ηγετών που προσβλέπει σε μια ομοσπονδία απαρτιζόμενη από δύο συνιστώντα κράτη ίσου καθεστώτος»…  Και κλείνει η παράγραφος εκφράζοντας περαιτέρω  αλληλεγγύη προς το ‘συνιστών Τουρκοκυπριακό κράτος’, για ‘μια δίκαιη και κοινά αποδεκτή λύση’,  καλώντας ‘όλα τα κράτη μέλη να ενισχύσουν τις προσπάθειες τους προς του Μουσουλμάνους Τουρκοκύπριους με σκοπό να τους βοηθήσουν έμπρακτα και πολιτικά να ξεπεράσουν την απάνθρωπη απομόνωση που τους επιβλήθηκε και να αυξήσουν και να επεκτείνουν τις σχέσεις σε όλους τους τομείς’.

Στην δε ανακοίνωση του κατοχικού καθεστώτος, ημερ. 15 Απριλίου 2016, με φωτογραφία του Μουσταφά Ακκιντζί μιλώντας στο συνέδριο, γράφει ότι ο πρόεδρος Μουσταφά Ακκιντζί δήλωσε ότι η Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας πρέπει να κάνει διαβήματα για τον τερματισμό των συνθηκών που περιορίζουν την Τουρκοκυπριακή πλευρά από το να συναλλάσσεται με τον κόσμο και υπογράμμισε την σημασία της αλληλεγγύης και ότι θέλουν λύση στο νησί το 2016 που θα φέρει ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, τώρα που αμφότεροι οι ηγέτες έρχονται από την ίδια γενεά, και ότι αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για επανένωση.

Τα ερωτήματα που κανείς δεν υποβάλει και κανείς δεν ενδιαφέρεται να απαντήσει

Σ΄αυτές τις μυστικές διαπραγματεύσεις των ‘δύο ηγετών’ στη Λευκωσία, που συνεχίζουν με πλήρη αδιαφάνεια, υποβόσκουν κάποια καυτά ερωτήματα που κανένας από τους υποστηρικτές της απαρτχάιντ  δι-κοινοτικής, δι-ζωνικής ομοσπονδίας δεν τολμά να υποβάλει και κανένας δεν ενδιαφέρεται να απαντήσει Και είναι τούτα :

Θα ανήκει ναι ή όχι το προτεινόμενο ‘Τουρκοκυπριακό Μουσουλμανικό συνιστών κράτος’ ή προτεινόμενο ομόσπονδο,  στην Οργάνωση Ισλαμικής Συνεργασίας;

και αν ναι (που είναι περισσότερο από βέβαιο)

Θα υιοθετήσουν  είτε αυτό είτε αμφότερα τα συνιστώντα κράτη, δηλαδή μαζί και το λεγόμενο ‘Ελληνοκυπριακό’ τέτοιο,  στους νόμους των την Διακήρυξη του Καίρου του 1990,  της Ισλαμικής Οργάνωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα;  Γιατί η διπλή ερώτηση;

 

Απαντήστε, λοιπόν κυρία Βικτώρια Νούλαντ,  Φόρειν Όφις και λοιποί  υποστηρικτές της ρατσιστικής Δι-κοινοτικής Δι-ζωνικής εκτέλεσης και τοποθετηθείτε ευθαρσώς αν έχετε την πολιτική ευαισθησία.

Ακριβώς επειδή  στα άρθρα 24 κι 25 η Διακήρυξη αυτή που υποτίθεται προωθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα, βασίζεται στους νόμους της ισλαμικής σαρίας! Γράφει στο άρθρο 24: «Όλα τα δικαιώματα και ελευθερίας που αναφέρονται στην Διακήρυξη είναι σύμφωνα με την Ισλαμική σαρία» και στο άρθρο 25 εξηγεί ακόμα περισσότερο λέγοντας: «Η Ισλαμική σαρία είναι η μόνη πηγή αναφοράς για τις εξηγήσεις όλων των άρθρων της Διακήρυξης».

2

Για τι είδους μοντέλου συμφιλίωσης, λοιπόν,  κύριοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ;  Με το ασυμβίβαστο της Ισλαμικής σαρίας ;

LINK: http://mfa.gov.ct.tr/akinci-oic-remove-conditions-limit-interaction-turkish-cypriot-side-world/

ΕΔΑΔ: Η σαρία ασυμβίβαστη με θεμελιώδη αρχές δημοκρατίας 

Οι ερωτήσεις αυτές που δεν ενδιαφέρουν την  κάθε κυρία Βικτώρια Νούλαντ, το Φόρειν ΄Οφις, την  ίδια η περιβόητη καταρρέουσα Ευρωπαϊκή Ένωση και δικούς μας κομπάρσους υποστηρικτές της δι-ζωνικής λύσης, που δεν  τολμούν να απαντήσουν και που είναι τεραστίας θεμελιώδους σημασίας, τις απάντησε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε απόφασή του το 2013, όταν επανέλαβε την θέση ότι « ένα καθεστώς βασισμένο στη σαρία είναι ασυμβίβαστο με τις  θεμελιώδη αρχές της δημοκρατίας, ειδικά σε σχέση με το ποινικό δίκαιο και ποινικές διαδικασίες, τον τρόπο που χρησιμοποιεί για το νομικό καθεστώς  των γυναικών και τον τρόπο που επεμβαίνει σε όλες τις σφαίρες της ιδιωτικής και δημόσιας ζωής σύμφωνα με θρησκευτικές παραινέσεις… Δεν μπορεί να ανταποκρίνεται σε δημοκρατικά ιδεώδη».

(Υπόθεση Kasymakhunov and Saybatalov v. Russia (2013)).

Αυτά τα θέματα που καλύπτονται με πέπλο μυστικότητας, σιωπής  και αδιαφάνειας στην Λευκωσία, οι τοίχοι αυτοί της σιωπής και μυστικότητας βοηθούν την Τουρκία και τους υποστηρικτές της ΔΔΟ , αλλά όχι την Κύπρο. ΄Όχι την Κυπριακή Δημοκρατία, τον Ελληνισμό της νήσου και  σίγουρα είναι ασυμβίβαστοι με την δημοκρατία και το κράτος δικαίου.

Φανούλα Αργυρού

Ερευνήτρια/δημοσιογράφος/συγγραφέας

Λονδίνο 19.4.2016

Η δήλωση Ερτογάν  – «Η Βόρεια Κύπρος είναι Μουσουλμανική»

3

https://www.opendemocracy.net/can-europe-make-it/sezen-yara%C5%9F/turkish-paternalism-in-northern-cyprus

[Sezen Yaraş 1 September 2014

THE CAIRO DECLARATION ON HUMAN RIGHTS IN ISLAM
The Nineteenth Islamic Conference of Foreign Ministers (Session of Peace, Interdependence and Development), held in Cairo, Arab Republic of Egypt, from 9-14 Muharram 1411H (31 July to 5 August 1990),
Keenly aware of the place of mankind in Islam as vicegerent of Allah on Earth;
Recognizing the importance of issuing a Document on Human Rights in Islam that will serve as a guide for Member States in all aspects of life:…

ARTICLE 24:

All the rights and freedoms stipulated in this Declaration are subject to the Islamic Shari’ah.

ARTICLE 25:

The Islamic Shari’ah is the only source of reference for the explanation or clarification of any of the articles of this Declaration.
http://www.oic-oci.org/english/article/human.htm

Νίκος Καραβαζάκης

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>