«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Βλέπετε ποιους τιμούν και για ποιο λόγο;;;;;;;

Αλήθεια αυτοί οι κύριοι ΑΝΥΧΤΩΜΑΤΙΔΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ δεν είδαν, δεν άκουσαν, δεν κατάλαβαν, δεν ζουν στην Ελλάδα;;;

ΑΣΤΕΓΟΙ 3ΑΥΤΗ Η ΦΟΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΟΥΛΙΤΖΕΡ;;;

Μήπως σας χρηματοδοτεί η διεθνής αμνηστία, που δεν ξέρει τίποτα για το δράμα και την φρίκη που περνούν οι Έλληνες;;;

Δεν ξέρουν για την ελληνική δυστυχία, για τους χιλιάδες που αυτοκτόνησαν και αυτοκτονούν, δεν άκουσαν ότι παιδιά λιμοκτονούν και πέφτουν από ασιτία, ότι άνθρωποι τίμιοι με αξιοπρέπεια κάνουν καθημερινά βουτιές στους κάδους με τα σκουπίδια ρε… σκουπίδια, δεν έμαθαν πόσες οικογένειες καταστράφηκαν, δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι άνθρωποι στερούνται το φαγητό, τα φάρμακα, το σπίτι τους, δεν έχουν αντικρίσει πουθενά την φρίκη που ζουν σήμερα οι Έλληνες;;;

Όμως τους λαθροδολοφόνους τους είδαν που υποφέρουν!!!!!!!!!!

Από πια ΜΚΟ χρηματοδοτηθήκατε ελεεινοί;;;

Ποιοι ειναι οι μέντορες σας, που σας δίνουν ΠΟΛΙΤΖΕΡ;;;;;

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτοί είναι οι Ελληνες που πήραν βραβείο Πούλιτζερ
Εδειξαν στον κόσμο το δράμα του Προσφυγικού. Και ο κόσμος συγκλονίστηκε. Είναι οι Γιάννης Μπεχράκης, Αλκης Κωνσταντινίδης, Αλέξανδρος Αβραμίδης

Ο Γιάννης Μπεχράκης (αριστερά) με τον Άλκη Κωνσταντινίδη

Ηταν περίπου έντεκα το βράδυ της Δευτέρας, όταν ξαφνικά στα social media μεταδόθηκε σαν αστραπή η είδηση πως ο Γιάννης Μπεχράκης και οι συνεργάτες τους που είναι μέλη της ομάδας τους στο πρακτορείο Reuters κέρδισαν το βραβείο Πούλιτζερ για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης. Μαζί του βραβεύτηκαν και οι Αλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης, που χαϊδευτικά ο Μπεχράκης αποκαλεί «μαθητές» του.

2016-04-18T195248Z_1587261763_GF10000387290_RTRMADP_3_EUROPE-MIGRANTS-GREECE
H εμβληματική φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη, στις 11 Αυγούστου, του 2015. Στα ανοιχτά της Κω (Reuters)

Συγκεκριμένα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και η εφημερίδα New York Times τιμήθηκαν από κοινού με τα βραβεία Πούλιτζερ στην κατηγορία για φωτογραφία  «Breaking News» (Εκτακτης Επικαιρότητας), για τη φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή.

 

Αν και αρχικά οι αναφορές εστίαζαν στο όνομα του Γιάννη Μπεχράκη, ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook ξεκαθάρισε: «Το να παίρνεις ένα Πούλιτζερ από μόνο του είναι μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση της δουλειάς σου. Το να το μοιράζεσαι με δυο είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά μαθητές σου (Aλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης) έχει αξία πέρα από κάθε αναγνώριση. Μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου για την αφοσίωση και σκληρή δουλειά!»

Ακριβοδίκαιος, γενναιόδωρος, ακομπλεξάριστος, χορτάτος, νηφάλιος μέσα στην κάψα της επείγουσας συνθήκης αλλά και στον θρίαμβο της επιτυχίας. Αλλωστε, όπως έχει περιγράψει ο ίδιος, όταν πήγε στην κηδεία του Νέλσον Μαντέλα και πλησίασε τον χώρο της ταφής για να φωτογραφήσει, ένας στρατιώτης ύψωσε το όπλο του και τον ρώτησε τι κάνει εκεί. «Συλλέγω εμπειρίες» του απάντησε ήρεμος. «Και τι τις κάνεις;» ξαναρώτησε ο στρατιώτης. «Τις μοιράζομαι με τον κόσμο» ήταν η απάντηση…

2016-04-18T195226Z_709746118_GF10000387302_RTRMADP_3_EUROPE-MIGRANTS-GREECE
O Aλκης Κωνσταντινίδης αποτυπώνει την απόγνωση, την αγωνία, την κόπωση στα πρόσωπα σύρων προσφύγων στην Κω (Reuters)

Στην ανακοίνωση του Reuters για τη βράβευση περιλαμβάνεται η εξής δήλωση του Γιάννη Μπεχράκη: «Δείξαμε στον κόσμο τι συμβαίνει και ο κόσμος νοιάστηκε. Φάνηκε πως η ανθρωπισμός είναι ακόμα ζωντανός. Κάναμε τις φωνές αυτών των άτυχων ανθρώπων να ακουστούν. Τώρα, με το Πούλιτζερ, νιώθουμε πως η δουλειά μας αναγνωρίστηκε επαγγελματικά».

Οι φωτογραφίες του Μπεχράκη και των συνεργατών του έγιναν πρωτοσέλιδα, ταρακούνησαν συνειδήσεις, έβαλαν το θέμα στην κορυφή της ατζέντας όπως μόνες τους οι λέξεις δεν θα είχαν κατορθώσει ποτέ.  Μιλώντας στις 7 Απριλίου σε φοιτητές τού Indiana University Bloomington είπε «συχνά, όταν είσαι εκεί έξω και καταγράφεις τις ειδήσεις, κάποιοι σε βλέπουν σαν σωσίβιο. Σε βλέπουν σαν την μόνη τους ελπίδα, σαν κάποιονπου μπορεί να τους βοηθήσει, ελπίζοντας ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη». Απευθυνόμενος στους φοιτητές εστίασε στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί κανείς στον παγκόσμιο κοινό σημαντικές κρίσεις –είτε την προσφυγική, είτε την οικονομική στην Ελλάδα.

«Οταν καλύπτεις ένα θέμα, συχνά έχουν προηγηθεί από εσένα κάποιοι δημοσιογράφοι που κάλυψαν το θέμα με άσχημο τρόπο, με πραγματικά άσχημο τρόπο, ή με αδιαφορία» τους είπε. «Εγώ όταν δουλεύω, παίρνω τα πάντα προσωπικά. Θέλω να κάνω κάτι και θέλω να είμαι εκεί για να βοηθήσω. Θέλω να είμαι ο καλός της υπόθεσης. Πιστεύω ότι είμαι ο καλός της υπόθεσης».

2016-04-18T195227Z_878549619_GF10000387305_RTRMADP_3_EUROPE-MIGRANTS-GREECE
Σκοπιανοί στρατιώτες χτυπούν πρόσφυγες στα σύνορα. Φωτογραφία του Αλέξανδρου Αβραμίδη (Reuters)

Το βραβείο όμως δεν πάει μόνο στον επικεφαλής αλλά και στους συνεργάτες του. Ο Αλκης Κωνσταντινίδης έχει μότο «μια καλή φωτογραφία θα είναι πάντα η ραχοκοκκαλιά μιας καλής ιστορίας». Από το 2009 εργάζεται επαγγελματικά και μια από τις σημαντικότερες πρώτες αναθέσεις του ήταν το φωτορεπορτάζ για τη διέλευση των μεταναστών στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας. Αποφάσισε να γίνει φωτογράφος έχοντας έντονα χαραγμένη την μνήμη από εκείνη την ημέρα, όταν ήταν πέντε χρονών, που ξεφύλλιζε το οικογενειακό άλμπουμ με τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες που πήγαιναν μέχρι και εκατό χρόνια πίσω. «Ηθελα να γίνω φωτογράφος για να κάνω τους ανθρώπους να έχουν αυτή την αίσθηση που ένιωσα όταν ήμουν πέντε χρονών και προσπαθούσα να ανακαλύψω την ιστορία πίσω από μια φωτογραφία που κοιτούσα».

O έταιρος βραβευμένος, Αλέξανδρος Αβραμίδης, γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιός έγραψε στο Facebook μετά τη βράβευση: «Οταν τα ανέκδοτα γίνονται πραγματικότητα απλά δεν ξέρεις τι να πεις! Ευχαριστώ και συγχαρητήρια στους Yannis Behrakis, Alkis Konstantinidis, Stoyan Nenov και τους υπόλοιπους φωτογράφους της ομάδας του Reuters της οποίας έχω τη χαρά να είμαι μέρος για το Pulitzer Prize 2016 στην κατηγορία Breaking News Photography».

http://www.protagon.gr/epikairotita/oi-treis-ellines-pou-molis-piran-to-poulitzer-44341112893

Μοιραστείτε το!

2 comments to Βλέπετε ποιους τιμούν και για ποιο λόγο;;;;;;;

  • Ξέρεις τι σημαίνει να φιλοξενείς στρατιές (ξένων και δη ισλαμιστών)

    βετεράνων εθισμένων στο αίμα και στο φόνο;

    Δηλαδή, πόσο παράφρονας πρέπει να είσαι για να το επιτρέπεις;

    Πόσες μέρες μας χωρίζουν απ’ τον πόλεμο λες λόγω της ανοησίας σου;

    Τρίτη, 19 Απριλίου 2016

    https://4.bp.blogspot.com/-fK9GJlPq6p8/VxZsM4swbZI/AAAAAAAAmlo/4NOCj2Py32ossmxeP3n-lY7IMTLmWHHMACLcB/s640/%25CE%2599%25CF%2583%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25BC%25CE%25B9%25CE%25BA%25CE%25AE%2B%25CE%2595%25CE%25BB%25CE%25BB%25CE%25AC%25CE%25B4%25CE%25B1%2B%25CE%25BA%25CE%25BF%25CE%25BB%25CE%25B1%25CE%25B6.jpg

    Ο αρχέγονος άνθρωπος, ως απλά ένα ακόμη «κτήνος», είχε στη διάθεσή του ένα βασικό όπλο…

    Τον εσωτερικό του Μηχανισμό βιοχημικής (ορμονικής) υποκίνησης/ανταμοιβής…

    Είτε στον τομέα της αναζήτησης και κατανάλωσης τροφής είτε στον τομέα της αναπαραγωγής του είτε στον τομέα της άμυνας ο μηχανισμός ήταν ίδιος.

    Στρες (έλξη του ενδιαφέροντος μέσω του μηχανισμού του άγχους) – έκκριση κορτιζόλης – «αυτενεργοποίηση/αυτοϋποκίνηση» μέσω της έκκρισης αδρεναλίνης – υλοποίηση του στόχου (τροφή, σεξ, άμυνα) και τέλος η «επιβράβευση» (κατά την διάρκεια της επίτευξης του στόχου) μέσω της έκκρισης των «ορμονών της χαράς», της «ηδονής» (ντοπαμίνη, κλπ).

    Ως προς την δυναμική του «εθισμού» δείτε περισσότερα στο http://aegeanhawk.blogspot.gr/2016/01/24-24.html

    Στην περίπτωσή μας θα δούμε το τελευταίο….
    Η χρήση αυτού του μηχανισμού στην άμυνα….

    Χαρά κατά την διάρκεια του φαγητού, μπορεί να κατανοηθεί…

    Όπως και χαρά κατά την διάρκεια του σεξ…

    Αλλά, χαρά κατά την διάρκεια της «άμυνας»;

    Χαρά κατά την διάρκεια της σφαγής;

    Κατά τη διάρκεια του πόνου, της δυσωδίας της μάχης, των κραυγών μίσους και του αίματος;

    Χαράς την ώρα του θανάτου;

    Πως θα μπορούσε να αιτιολογηθεί λογικά κάτι τέτοιο;

    Και δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως μπορεί να πολεμήσει ο άνθρωπος χωρίς “πάθος και φλόγα”, έτσι;

    Για να μπεις σ’ αυτό εκεί το καμίνι, πρέπει εσύ ο ίδιος να είσαι ακόμη χειρότερη φωτιά, προκειμένου ν’ αντέξεις…

    Είναι μύθος και δη επικίνδυνος το “πολέμα ευγενικά, ήρεμα και πολιτισμένα…”

    Κοινώς, δεν υπάρχει κανένας πολιτισμένος τρόπος ν’ αφαιρέσεις την ζωή του άλλου την ώρα που τα πάντα γύρω σου είναι τυλιγμένα στη φωτιά και στα ουρλιαχτά πόνου και φόβου…

    Ο μόνος τρόπος ν’ αντέξεις και να επιβιώσεις είναι οι τεράστιες ποσότητες αδρεναλίνης…που με την σειρά τους σημαίνουν “φωτιά”…πολλή φωτιά…που θα κάψει τον άλλον απέναντι, αλλά συνάμα θα κάψει κι εσένα…είναι όμως η μόνη ασπίδα σου από την πρώτη στιγμή πριν εκατομμύρια χρόνια που περπάτησες σ’ αυτή τη γη…

    Άραγε λοιπόν, μιλάμε για την χαρά της επιβίωσης;

    Θα ήταν κατανοητό, ακόμη και δικαιολογημένο εάν συνέβαινε (να γεννηθεί η χαρά, η ηδονή) ΜΟΝΟ μετά την μάχη…

    Αλλά κατά την διάρκεια;
    Κι όμως…

    Ο παραπάνω ορμονικός μηχανισμός έχει έναν και μοναδικό δρόμο που ξεδιπλώνεται….

    Τον παραπάνω….

    Δεν μπορεί να λειτουργεί αλλιώς στο ένα κι αλλιώς στο άλλο…

    Αντιστοίχως και ο συνακόλουθος μηχανισμός εθισμού…

    Καθώς, σε οτιδήποτε προσφέρει ηδονή/χαρά στον άνθρωπο υπάρχει η τάση να εθίζεται…

    Να αναπτύσσει «φραγμούς» και να μην ανταποκρίνεται πια (ανταποδίδοντας «ευχαρίστηση»)…

    Να θέλει όλο και περισσότερο από την συγκεκριμένη ουσία ή συμπεριφορά/πράξη προκειμένου να νοιώσει ξανά και ξανά την χαρά της «ορμονικής επιβράβευσης»…

    Υπάρχει βλέπεις ο μηχανισμός «ανοχής» κατά τον οποίο ο άνθρωπος – ή καλύτερα ο εγκέφαλός του – συνηθίζει στην συγκεκριμένη δραστηριότητα και δεν απαντάει με επιβράβευση…

    Άρα, θέλει κάτι άλλο, κάποια διαφοροποίηση ή απλά μεγαλύτερες ποσότητες….

    Στην συγκεκριμένη περίπτωση, θέλει ακόμη πιο σκληρές μάχες, ακόμη πιο επικίνδυνες συγκρούσεις, ακόμη πιο πολύ αίμα, πόνο και κίνδυνο, ακόμη μεγαλύτερη ένταση, ακόμη μεγαλύτερη βία για να εκκρίνει τις πολύτιμες επιβραβευτικές ουσίες…

    Αυτό θα μπορούσε να ονομαστεί «εθισμός στο θάνατο, στη βία, στο έγκλημα, στο φόνο»…

    Η μάχη και η επιβίωση γεννάει άγρια χαρά την ίδια την ώρα της σφαγής (των άλλων)….είναι ή αυτοί ή εσύ….

    Το γλεντάει λοιπόν ο πολεμιστής, χάρη στο πανηγύρι που στήνουν οι ορμόνες του και οι νευροδιαβιβαστές του, οι εσωτερικοί βιοχημικοί συμπολεμιστές του, επιβραβεύοντάς τον όσο νικάει γιατί απλά «επιβιώνει»…είναι ή οι αντίπαλοι ή αυτός….

    Τόσο απλό…

    Και μετά τον πόλεμο;

    Μετά είναι τα «δύσκολα» για την κοινωνία που πρέπει να καταφέρει να θεραπεύσει και να αποκαταστήσει την βιοχημική ισορροπία των πρώην πολεμιστών της…

    Τότε είναι η εποχή που θεριεύει το «Σύνδρομο των Βετεράνων»…

    Ένα σύνδρομο θανατηφόρο…

    Ουσιαστικά δεν είναι τίποτα λιγότερο από στρατιές πολεμιστών βουτηγμένων στο αίμα, στην απώλεια, στον πόνο και στον θάνατο…

    Ανθρώπων που έμαθαν να ζούν και να επιβιώνουν μέσα στον πόλεμο και με τακτικές που ταιριάζουν στον πόλεμο…

    Επιβίωσε πάση θυσία…αυτό είναι ο μέγιστος κανόνας….Σκότωσε για να μην σκοτωθείς…

    Και ταυτόχρονα αναπτύσσεται ένας ύψιστος εθισμός στις ηδονές της επιβίωσης…

    Η βία και ο θάνατος του άλλου φαντάζουν ως ο απλούστερος και ο μόνος τρόπος επίλυσης διαφορών…

    Χώρια που η “πρακτική” αυτή (θα) συνοδεύεται από μια υπέρμετρη «δόση ντοπαμίνης»…

    Άλλη μια «επιβίωση»…(κι άλλο ένα δέλεαρ για “δράση” προκειμένου να “πάρει τη δόση του”)

    Η κοινωνία που βγαίνει από τον πόλεμο ξέρει πως θα το αντιμετωπίσει αυτό…και να μην ξέρει, είναι οι άνθρωποί της και είναι υποχρεωμένη να τους αγκαλιάσει, να τους «αντέξει», να τους «διαχειριστεί με υπομονή και φροντίδα», να τους «απορροφήσει», να τους «επανεντάξει» στους κόλπους της…

    (Όχι πως η Ελλάδα έχει καμία ιδιαίτερη έφεση σ’ αυτό, αλλά λέμε τώρα…φροντίζουν πάντα οι πολιτικοί να έρχονται λίγο πριν το τέλος του πολέμου, την κατάλληλη ώρα για να μοιραστούν την εξουσία και την “πίτα”, οπότε το πρώτο που φροντίζουν είναι να πετάξουν ΠΑΝΤΑ στα σκουπίδια τους βετεράνους που πολέμησαν γι’ αυτό τον τόπο την ώρα που αυτοί ήταν στην ησυχία των σαλονιών του Βορρά)

    Η Ελλάδα το αντιμετώπισε μετά την Μικρασιατική καταστροφή όπως και μετά τον 2ο παγκ. Πόλεμο, την Αντίσταση και τον Εμφύλιο…

    Κάθε μα κάθε κοινωνία στην ανθρώπινη ιστορία το αντιμετώπισε και συνεχίζει να το αντιμετωπίζει αυτό…

    Και είναι δίκαιο να το αντιμετωπίσει έτσι…

    Στην τελική, είναι οι άνθρωποί της, που πολέμησαν υπό τις διαταγές της στο μέτωπο, οπότε τους οφείλει αυτή την φροντίδα, ακόμη και την Πολιτειακή Υπομονή στις εκάστοτε συμπεριφορικές και ποινικές ατασθαλίες τους…

    (…βλέπεις, ο πολεμικός λύκος δεν γίνεται ξανά αρνάκι από τη μια μέρα στην άλλη…και λύκος έγινε για να υπερασπιστεί στον πόλεμο αυτή τη χώρα…άρα, του οφείλει η κοινωνία υπομονή ακόμη και στις “υπό όρους παρεκτροπές του”…αναφέρονται μάλιστα τέτοια περιστατικά “υπομονής των Αρχών και της Πολιτείας” ως προς τους βετεράνους του Μικρασιατικού Μετώπου)

    …Παρ’ όλα αυτά, η Πολιτεία συστηματικά/ιστορικά συνηθίζει να εγκαταλείπει ουσιαστικά τους βετεράνους της…

    …όπως έγινε πχ μετά το 1821, όπως και μετά την Κύπρο το ’74…

    Το πρόβλημα αρχίζει να γίνεται πραγματικός εφιάλτης όμως όταν μια χώρα αρχίζει να γίνεται αποδέκτης, τόπος φιλοξενίας υπερποσοτήτων τέτοιων «ψυχικά/βιοχημικά μεταλλαγμένων από τον πόλεμο θηρίων» από κάθε γωνιά της γης…

    Τότε, ναι, υπάρχει πρόβλημα….
    Σοβαρό, σοβαρότατο πρόβλημα…

    Και είναι παντελώς ανόητος αυτός που το αποδέχεται και ανοίγει τις πύλες της χώρας του σε τέτοιες και τόσο μεγάλες ορδές διψασμένων για αίμα ψυχωτικών του αίματος από κάθε πόλεμο της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής…

    Ανθρώπων αντικειμενικά εθισμένων στο αίμα…στην λύση της θανάσιμης βίας με την παραμικρή αφορμή…

    (Περί εθισμού στο φόνο δείτε κι εδώ http://aegeanhawk.blogspot.gr/2016/04/blog-post_17.html )

    Πόσω μάλλον όταν συνυπάρχει η υποκίνηση της πείνας και της φτώχειας…

    Η απορρόφηση, η θεραπεία, η αποκατάσταση και η επανένταξη μιας τέτοιας τεράστιας και μάλιστα εχθρικής και “μη-προσαρμόσιμης” (λόγω Ισλάμ) ομάδας ανθρώπων εγκυμονεί πάντα μεγάλα, κολοσσιαία ρίσκα για την κοινωνική συνοχή, την εδαφική ακεραιότητα κι εν τέλει για την ίδια την Εθνική Ανεξαρτησία…

    Ο κυριότερος κίνδυνος είναι να μετατραπεί η κοινωνία σε μια εκτεταμένη εμπόλεμη ζώνη…ενάντια σε κάθε δύναμη που επιχειρεί να εγκαταστήσει μια πλειοψηφική μη Ελληνική (ισλαμική) κοινωνία…με πολεμικές εμπλοκές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό…

    Και με τις ανοησίες των ηγετών και τμήματος βεβαίως της Πολιτείας και της Κοινωνίας μας, είμαστε ήδη στο Μάτι αυτού του Κυκλώνα…

    Ενός πολεμικού κυκλώνα που θα ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή…

    Όσο κι αν κάποιοι ανόητοι επιχειρούν να τον αποσοβήσουν δια της Κρατικής τρομοκρατίας και των ποινικών διώξεων όσων ανησυχούν με αυτό τον κίνδυνο και επιχειρούν με προσωπικές πρωτοβουλίες να ξυπνήσουν τα αμυντικά αντανακλαστικά της κοινωνίας μας…

    Το μόνο δε που πετυχαίνουν οι κύριοι του άθεου και αντεθνικού καθεστώτος με τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ αυτές ποινικές διώξεις και προσαγωγές σε ξεκάθαρα ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΚΕΣ είναι να ρίξουν λάδι στη φωτιά…

    Να φουντώσουν την οργή…

    Και να συνδαυλίζουν αποφάσεις Πολέμου…

    Αλλά θ’ ακολουθήσουν κι άλλες “λεπτομερέστερες” δημόσιες αναφορές περί αυτού του Νέου κυνηγιού Μαγισσών που ξεκίνησε με ποινικές διώξεις η Ελληνική Πολιτεία και δη η Κυβέρνηση κατά Πατριωτών που τολμάνε ν’ ανησυχούν με την παραπάνω κατάσταση…

    …στο νέο αυτό κύμα διώξεων κατά Πατριωτών είμαι κι εγώ…

    Αυτά τα λίγα όμως για την ώρα περί αυτού…

    Περισσότερα εντός των ημερών…

    Παράρτημα: Εάν σοκάρεται η κοινωνία μας από τις εικόνες αποκεφαλισμού των τζιχαντιστών, τότε ας διαβάσει την παρακάτω περιγραφή για το πως κόβει το λαιμό του αιχμαλώτου του κοιτώντας τον στα μάτια ένας 12άχρονος εκτελεστής!…ένας αφρικανός παιδί-στρατιώτης – και κατοπινός μετανάστης στο Βορρά…
    (από το “Επιστροφή στη ζωή”, του Ισμαήλ Μπεά, εκδ. Κέδρος, σ.180-182). http://aegeanhawk.blogspot.gr/2011/06/250210.html

    «…Μερικές φορές μας ζητούσαν να φύγουμε για τη μάχη στη μέση μιας (πολεμικής πάντα) ταινίας. Επιστρέφαμε, ύστερα από ώρες, έχοντας σκοτώσει πολλούς ανθρώπους και συνεχίζαμε την ταινία , σαν να είχαμε μόλις γυρίσει από το διάλειμμα.

    Άλλοτε βρισκόμασταν στην πρώτη γραμμή, άλλοτε βλέπαμε κάποια πολεμική ταινία ή παίρναμε ναρκωτικά. Δεν υπήρχε χρόνος για να μείνεις μόνος σου ή να σκεφτείς.

    Όταν κουβεντιάζαμε μεταξύ μας, μιλούσαμε μόνο για τις πολεμικές ταινίες και το πόσο μας είχε εντυπωσιάσει ο τρόπος που είχε σκοτώσει κάποιον ο υπολοχαγός, ο δεκανέας ή ένας από μας.

    Ήταν σαν να μην υπήρχε τίποτε άλλο πέρα από τη δική μας πραγματικότητα….

    …Το πρωί, μετά την ομιλία του υπολοχαγού, αρχίσαμε να σκοτώνουμε τους αιχμαλώτους με τον τρόπο που το είχε κάνει ο υπολοχαγός.

    Υπήρχαν πέντε αιχμάλωτοι και πολλοί πρόθυμοι υποψήφιοι εκτελεστές.

    Έτσι, γι’ αυτή τη δολοφονική επίδειξη ο δεκανέας διάλεξε μερικούς από μας – μαζί κι εμένα. Οι πέντε άνδρες ήταν παραταγμένοι στο πεδίο εκπαίδευσης, σε μια σειρά μπροστά μας, με τα χέρια δεμένα.

    Υποτίθεται ότι θα τους σκίζαμε το λαιμό με την ξιφολόγχη, όπως είχε κάνει νωρίτερα ο υπολοχαγός.

    Εκείνος του οποίου ο αιχμάλωτος πέθαινε πιο γρήγορα, κέρδιζε τους άλλους.

    Είχαμε βγάλει τις ξιφολόγχες μας και υποτίθεται ότι θα κοιτούσαμε τους αιχμαλώτους στο πρόσωπο, ενώ θα τους στέλναμε στον άλλο κόσμο.

    Είχα ήδη καρφώσει τα μάτια μου στον δικό μου κρατούμενο. Η φάτσα του είχε πρηστεί από το ξύλο που είχε φάει…

    Δεν είχα κανένα συναίσθημα απέναντί του, ούτε και πολυσκεφτόμουν τι έκανα. Περίμενα μόνο την εντολή του δεκανέα.

    Ο αιχμάλωτος δεν ήταν παρά άλλος ένας αντάρτης, που είχε ευθύνη για το θάνατο της οικογένειάς μου, όπως είχα καταλήξει να πιστεύω…

    …Ο δεκανέας έδωσε το σύνθημα με έναν πυροβολισμό.

    Άρπαξα το κεφάλι του τύπου και του έκοψα το λαιμό με μια αβίαστη κίνηση. Το καρύδι του μπήκε εμπόδιο στην πορεία του κοφτερού μαχαιριού μου. Του το έβγαλα με την οδοντωτή πλευρά της ξιφολόγχης.

    Τα μάτια του γύρισαν ανάποδα και με κοίταξαν κατάματα, πριν παγώσουν σε μια φοβισμένη έκφραση, σαν από έκπληξη.

    Ο κρατούμενος έριξε το βάρος του πάνω μου, ενώ άφηνε την τελευταία του πνοή.

    Τον έριξα στο χώμα και σκούπισα την ξιφολόγχη μου πάνω του….

    Αναφέρθηκα στο δεκανέα που κρατούσε χρονόμετρο. Τα κορμιά των υπόλοιπων αιχμαλώτων πάλευαν στα χέρια των άλλων αγοριών και μερικοί έτρεμαν για λίγο ακόμη στο έδαφος…

    Με ανακήρυξαν νικητή και μου έδωσαν το βαθμό του μικρού υπολοχαγού. Γιορτάσαμε τις επιτυχίες εκείνης της μέρας με περισσότερα ναρκωτικά και περισσότερες πολεμικές ταινίες….»

    Γιώργος Ανεστόπουλος

    http://aegeanhawk.blogspot.gr/2016/04/blog-post_19.html

    Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

  • ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ!!!

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΓΡΙΕΨΕΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΑΜΥΝΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ!

    20|04|2016

    http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2016/04/omades-740×431.jpg

    Όσοι παρακολουθούν αυτά τα τρελά και απίθανα πολιτικοκοινωνικά γεγονότα στην πατρίδα μας, παράλληλα με την επιχειρούμενη διάλυση των Χριστιανικών κρατών και όλα αυτά, ενώ φαίνονται καθαρά στον ορίζοντα να έρχονται γρήγορα και απειλητικά κατά πάνω μας, τα μαύρα σύννεφα της παγκόσμιας καταιγίδας, όσοι λοιπόν μπορούν να τα βλέπουν αυτά σήμερα, αυτοί ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ για να μπορέσουν να ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ από την καταιγίδα που έρχεται.
    Το σύστημα βέβαια και η “ενημέρωση” που παρέχει ο Χατζηνικολάου και οι υπόλοιποι “παπαγάλοι”, δεν προσπαθούν να ΑΦΥΠΝΙΣΟΥΝ , αλλά να κοιμίζουν τους Έλληνες και όσοι εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι μέσα στα δίχτυα του “συστήματος” και την καθημερινότητα τους να την απασχολούν οι τρύπιες υποσχέσεις από νέα “λεφτά υπάρχουν”, ή ποιόν θα βάλουν για καινούργια μαριονέτα της Δημοκρατίας, ή οι διαπραγματεύσεις με την Τρόϊκα, αυτοί δυστυχώς δεν θα επιβιώσουν από την καταιγίδα που έρχεται, γιατί αυτούς, θα τους βρεί απροετοίμαστους.
    Οι εχθροί μας, που ελέγχουν σήμερα τα πάντα στην Ελλάδα και πρώτα απ’ όλα τα μέσα μαζικής ύπνωσης, παρά και τις προειδοποιήσεις της ΕΥΠ, για την είσοδο στη χώρα γνωστών και ακραίων Τζιχαντιστών, που έρχονται με εντολές να συστήσουν και να οργανώσουν ομάδες δολοφονίας στην Ελλάδα, εφαρμόζουν ΕΝΑ πονηρό ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΜΟΥ της κοινής γνώμης, με το αιτιολογικό, “ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΟΜΑΖΟΥΜΕ και ΠΑΝΙΚΟΒΑΛΟΥΜΕ τον κόσμο”. Ενώ όλοι τους ξέρουν, πως αυτό ειναι μία ΒΟΜΒΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.
    Για να μην σας “πανικοβάλω” λοιπόν και ξυπνήσετε, θα σας το πω με “όμορφο” και “γλυκό” τρόπο. “Μας έστειλαν καμιά εκατοστή ωραίους Τζιχαντιστές, από αυτούς που αφαιρούσαν εκείνα τα κεφάλια που βλέπαμε στο internet, για να φτιάξουν και εδώ ομάδες “ποδοσφαίρου” και να παίζουν με τα κεφάλια των Ελλήνων. Αλλά να μην ανησυχείτε και να μην τους ΑΠΟΠΑΡΟΥΜΕ τους “ανθρώπους” και μας περάσουν για ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΟΥΣ”!!!!!! Και να φτιάξουμε και ΕΝΑ ΤΖΑΜΙ στους “ανθρώπους” για να μην μας πούνε και αφιλόξενους!!!! KATAΛΑΒΑΤΕ;
    Δεν μπορώ να μεταφέρω με λόγια αυτό που έρχεται, αλλά θα πω δύο φράσεις: “ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ” και “ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ”. Θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες στην επιβίωση, ακόμα και αυτοί που γνωρίζουν και είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι. Δεν πρόκειται να σώσουν κανέναν τα εκατομμύρια , οι βίλες και τα τζίπ. Οι Έλληνες θα σωθούν από λίγα χρήσιμα πράγματα και ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. Τα λίγα και χρήσιμα πράγματα θα σας τα αναφέρω. Την βοήθεια του Θεού θα την ζητήσετε εσείς.
    Τα σημεία που θα χτυπηθούν πολύ είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα με πρώτο την ΑΘΗΝΑ. Η Ελλάδα είναι Αθηνοκεντρικό κράτος. Τρία κτίρια στην Αθήνα ελέγχουν όλο το κράτος και το ένα είναι η Βουλή. Μία συντονισμένη ταυτόχρονη επίθεση σε αυτά και έρχεται το χάος. Η Αστυνομία και τα Ματ είναι μόνο για να αντιμετωπίζουν μπιστολάκια και άοπλους διαδηλωτές. Είναι ανύπαρκτοι απέναντι σε αποφασισμένες και πολεμικά οπλισμένες ομάδες των 50 και 100 ατόμων.Τώρα και μετά τον ΑΦΟΠΛΙΣΜΟ των Ελλήνων ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ, μόνο ο στρατός μπορεί να τους αντιμετωπίσει, αλλά καθόλου εύκολα εντός πόλεως.
    Είναι και κάτι ακόμα ίσως το πιο σημαντικό. Στην Κων/πολη είδατε πως σημαδεύουν τα σπίτια των Χριστιανών και το ίδιο κάνουν και στο Ιράκ. Όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτό δεν είναι για καλό. Έχουν όμως σημαδέψει και τα σπίτια όλων των Χριστιανών ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Και δεν εννοώ των χλιαρών, των υβριστών ή των αδιάφορων, αλλά ΤΩΝ ΘΕΡΜΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ και των πατριωτών. Όλοι αυτοί είναι περίπου 300.000 στην Ελλάδα και είναι σημαδεμένοι, ΟΧΙ ΜΕ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ, αλλά με ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο και email.
    <>
    Αυτά είναι αρκετά για να καταλάβετε αν είστε στόχος.
    Αν είστε, θα πρέπει εκτός των άλλων μέσων επιβίωσης που θα χρειαστείτε, να έχετε σκεφθεί και εναλλακτικό τόπο διαμονής για τουλάχιστον 3 μήνες, ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ, διότι το σπίτι σας θα δεχθεί “επίσκεψη” και ΌΧΙ ΦΙΛΙΚΗ. Φυσικά ΔΕΝ θα πάρετε μαζί σας τον σημαδεμένο υπολογιστή και το ίδιο κινητό τηλέφωνο. Καλό είναι να βρείτε από τώρα νέες συσκευές και νούμερα, που θα παραμείνουν όμως μέχρι τότε ανενεργά και κλειστά.
    Πρέπει να είμαστε έτοιμοι όχι μόνο να επιβιώσουμε από πείνα και δίψα, αλλά να υπερασπιστούμε και τη ζωή τη δική μας και των δικών μας. Θα μας πτωχεύσουν όπως έκαναν στην Αργεντινή, μόνο που εκεί δεν είχαν “εισάγει” εκατομμύρια ισλαμιστές λαθρομετανάστες . Στην Αργεντινή οι συμμορίες που λεηλατούσαν τα πάντα ήταν Αργεντίνοι και δεν σκότωναν τους ομοεθνείς τους. Οι δολοφονίες γίνονταν μεταξύ συμμοριών. Εδώ δεν είναι Αργεντινή. Εδώ έχουν φέρει, Τζιχαντιστές, Ισλαμιστές και μισθοφορικά αποβράσματα για να δολοφονήσουν τους Έλληνες. Λυπάμαι πραγματικά γιατί βλέπω τους Έλληνες γύρω μου, να μην έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει και από τι κινδυνεύουμε. Και από αυτούς που κινδυνεύουμε δεν είναι λίγοι.
    Είναι εκατομμύρια. Ας είμαστε έτοιμοι λοιπόν να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και όσοι κατέχουν νόμιμα κυνηγητικά όπλα, μαζί με τα φυσίγγια για τσίχλες, ας έχουν και αρκετά για αγριογούρουνα. Αχρείαστα να είναι, αλλά αν απειληθεί το σπίτι σου, και αναγκαστείς να ΑΜΥΝΘΕΙΣ, να μην τα ψάχνεις τότε. Συμπεριλάβετε λοιπόν και αυτά, στα είδη επιβίωσης.
    Σκόπευαν να έχουν αφοπλίσει μέχρι τώρα τους Έλληνες, αποσύροντας όλα τα νόμιμα κυνηγητικά όπλα και να μας παραδώσουν στους Τζιχαντιστές σαν τα πρόβατα για σφαγή. Ξεκίνησαν να δείχνουν τις προθέσεις τους το καλοκαίρι του 2011 με τον αφοπλισμό των Ελλήνων ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ της Μακεδονίας και μετά από αυτό, άρχισαν να δημιουργούν στην Μακεδονία κέντρα κράτησης Λαθρομεταναστών. Πόσο πιο ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ να μας δείξουν το ΜΙΣΟΣ τους και τα ΣΧΕΔΙΑ τους;
    ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.
    Αυτό το μεγάλο έγκλημα κατά της χώρας πέρασε στα ψιλά, ενώ σε άλλη χώρα, η αντιπολίτευση θα είχε ρίξει την κυβέρνηση, με τόσο φανερή προδοτική ενέργεια κατά του έθνους.
    ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ είναι η γραμμή άμυνας του ΕΘΝΟΥΣ, απέναντι σε εσωτερική ΕΠΙΘΕΣΗ από οπλισμένο εχθρό. ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ θα αντιμετώπιζαν τις οπλισμένες ομάδες των Ισλαμιστών, μέσα στις πόλεις.
    Ο ΣΤΡΑΤΟΣ είναι για να αντιμετωπίζει ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ και δεν έχει ευχέρεια πολεμικών ενεργειών μέσα στην πόλη.
    H ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει Ισλαμιστές με Καλάζνικωφ. Αυτό το “κενό” ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ το καλύπτουν ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ. Και την ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ της χώρας την διέλυσαν και την ΑΦΟΠΛΙΣΑΝ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, γιατί οι Κρητικοί αφού είναι όλοι οπλισμένοι μπορούν να ΑΜΥΝΘΟΥΝ απέναντι σε οποιαδήποτε επίθεση. Γι’ αυτό και πριν τους επιτεθούν θέλουν να τους αφοπλίσουν. Το είχε είπε ο Πάγκαλος, το είπε τώρα και ο Καρατζαφέρης. Όλοι οι προδότες τα ίδια λένε.
    Και ενώ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ο Χατζηνικολάου και οι άλλοι “παπαγάλοι” κοιμίζουν τον λαό. Και σιγά σιγά και μεθοδικά, φέρνουν ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ. Πραγματικά λυπάμαι τους Έλληνες που θα τους βρεί ο όλεθρος, ΞΑΦΝΙΚΑ και ΑΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΣ.
    Θεωρήστε λοιπόν και το “δεύτερο” τουφέκι, όπως λέει και ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, ένα είδος επιβίωσης. Γιατί η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνετε και αν τον Πατροκοσμά τον είχαν ακούσει οι Κρητικοί, ΌΤΑΝ ΤΟΥΣ ΑΦΟΠΛΙΣΑΝ το 1937, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΑΟΠΛΟΥΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ 41.
    ΠΡΩΤΑ ΜΑΣ ΑΦΟΠΛΙΖΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΙΘΟΝΤΑΙ.
    Στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και δεν θα υπάρχει καμία ασφάλεια στους δρόμους για τουλάχιστον ένα μήνα. Τόσος υπολογίζω πως θα είναι ο χρόνος που θα χρειαστεί για να αναπτυχθεί ο στρατός εντός των πόλεων, για να παρέχει μία σχετική ασφάλεια. Θα πρέπει λοιπόν ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για αυτόν τον χρόνο, να έχετε μιά υποδομή που θα σας επιτρέψει να μείνετε ασφαλισμένοι μέσα στο σπίτι σας, πριν σκεφθείτε οποιαδήποτε μετακίνηση εκτός πόλεως. Θα μπορούσαν να τολμήσουν μία έξοδο, όσοι έχουν σπίτι σε χωριό και έχουν ΑΜΕΣΗ πρόσβαση στις εξόδους της πόλης. Μην το τολμήσετε από άλλες περιοχές. Θα εγκλωβιστείτε στους δρόμους χωρίς καμία ασφάλεια.
    Τα είδη που θα χρειαστούν για την επιβίωσή σας είναι αυτά και θα υπολογίσετε εσείς τις ημερήσιες ανάγκες, ανάλογα τα άτομα και τις ηλικίες τους.
    Το ΝΕΡΟ θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα πρέπει να λύσετε. Φανταστείτε την Αθήνα με τις βρύσες στεγνές, όταν μία τετραμελής οικογένεια καταναλώνει σήμερα περίπου 400 κιλά την ημέρα ενώ πίνουν μόνο 10. Τα υπόλοιπα πηγαίνουν στην καθαριότητα. Θα πρέπει λοιπόν μία τετραμελής οικογένεια να έχει τουλάχιστον 800 λίτρα εμφιαλωμένο νερό για πόσιμο και άλλους δύο τόνους τουλάχιστον, αποθηκευμένο σε δεξαμενή ή σε βαρέλια για ανάγκες καθαριότητας που θα χρησιμοποιούνται με μεγάλη οικονομία. Η
    έλλειψη του νερού θα είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης, που θα φέρει και πολλές ασθένειες. Θα αποθηκεύσετε όσο περισσότερο μπορείτε, ακόμα και σε παιδικές πλαστικές πισίνες αν δεν έχετε τίποτα άλλο. Δεν θα είναι για πόσιμο και θα βάλετε μέσα σε κάθε βαρέλι ή σε κάθε δεξαμενή από ένα κομμάτι πετρώδη ασβέστη. Και αν έρχεται νερό στη βρύση θα συμπληρώνετε τα αποθέματα. Επειδή πιθανόν το νερό της βρύσης δεν θα είναι ασφαλές ούτε για να το ρίχνετε πάνω σας, πάρτε φίλτρα ενεργού άνθρακα, που αν γνωρίζετε το συνδέετε πρίν την παροχή, διαφορετικά με λάστιχο μετά.
    Αν δεν έχετε την δυνατότητα της εξόδου από την πόλη, θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί πολύ χλωρίνηπου να απολυμαίνει. Θα σφουγγαρίζετε και θα κάνετε τα παράθυρα κάθε μέρα με το ίδιο νερό και κάθε τρείς μέρες θα το αδειάζεται στην τουαλέτα. Θα χρειαστεί να έχετε απαραίτητα αρκετές πλάκες ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ και μπλέ ή αν δύναστε, αρκετό καθαρό οινόπνευμα.
    Επίσης ένα ακόμα πολύ καλό μικροβιοκτόνο αέρος, είναι οι ταμπλέτες κάμφορας. Προμηθευτείτε αρκετές και τοποθετήστε μία μέσα στο σπίτι και από μία έξω από πόρτες και παράθυρα. Όσοι μπορείτε, να αγοράσετε λεπτό φύλλο χαλκού, που πωλείται σε ρολό 60 εκ. και σε όσο μήκος θέλετε. Και να καλύψετε με αυτό επίπεδες επιφάνειες όπως τραπέζια και πάγκους. Ο χαλκός είναι μικροβιοκτόνος. Το νερό, η βασική υγιεινή και η απολύμανση θα συμβάλλουν στην επιβίωση, περισσότερο από την τροφή.
    Φάρμακα δεν θα συνιστούσα αν είστε υγιείς, γι’ αυτό και επικεντρώνομαι στο να μην ασθενήσετε. Διότι αν ασθενήσετε, δεν γνωρίζετε από τι θα ασθενήσετε ώστε να έχετε και το φάρμακο. Και δεν μπορείτε φυσικά να έχετε το φαρμακείο μαζί σας. Δεν πρέπει όμως, αν έχετε κάποια φάρμακα, να τα πάρετε για οποιαδήποτε ασθένεια, επειδή μόνο αυτά έχετε. Θα συνιστούσα λοιπόν να έχετε ποσότητες από καννέλα, ξερά φύλλα ελιάς, θυμάρι, και όσα βότανα , ροφήματα και μπαχαρικά μπορείτε να βρείτε, με έναν οδηγό που θα αναφέρει τις θεραπευτικές ιδιότητες του κάθε ενός. Επίσης αν μπορείτε καλό είναι να έχετε αντιοξειδωτικές βιταμίνες όπως η C που ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Αν όμως παίρνετε κάποια φάρμακα, φροντίστε να κρατάτε ένα απόθεμα τεσσάρων μηνών και να το ανακυκλώνετε. Αν έχετε αλλεργίες σε τσιμπήματα ή οτιδήποτε άλλο, προμηθευτείτε αρκετές ενέσεις κορτιζόνης. Και φυσικά ένα ενισχυμένο κουτί πρώτων βοηθειών.
    Τα απαραίτητα τρόφιμα είναι τα εξής και αγοράστε κατά τις δυνατότητες σας.
    εεεμμ στα πλαίσια της ανεξιθρησκείας τέτοια γίνονται! σε λίγο θα μας κυνηγάνε και οι σατανιστές εκτός απο τους Μουσουλμάνους! άντε να δούμε…
    •ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ για ΑΜΥΝΑ και επιβίωση.
    Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΣ. ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΕΙΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΧΕΙΜΩΝΑΣ.
    Αν έχετε γνωστούς των ειδικών δυνάμεων των ΟΥΚ και των ΜΥΚ ειδικά παλαιούς, ρωτήστε τους αν έχετε πιο εξειδικευμένες ερωτήσεις, αλλά και το email μου είναι στην διάθεσή σας.
    Τελευταία άφησα τα πιο σημαντικά.
    Να έχετε Αγιασμό σε μεγάλα μπουκάλια και λάδι από το Μέγα Ευχέλαιο και να σταυρώνεστε στο μέτωπο κάθε τρείς μέρες. Αν είστε σταυρωμένοι με το Μέγα Ευχέλαιο, θα περνάνε οι εχθροί δίπλα σας και δεν θα σας βλέπουν.
    Να ΕΤΟΙΜΑΖΕΣΤΕ γιατί αυτή είναι η πραγματικότητα και όχι τα παραμύθια που λένε για να μας ΚΟΙΜΙΖΟΥΝ, οι προδότες πολιτικοί και οι “παπαγάλοι” τους.

    Ενημερώστε με την σειρά σας άλλους Έλληνες και να το διαβάζετε συχνά, γιατί αν δεν το έχετε καταλάβει,

    ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΕΤΕ,

    ΞΕΧΝΑΤΕ ΕΥΚΟΛΑ.

    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ……..

    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ.

    Ιωάννης Λαμπρόπουλος

    http://www.makeleio.gr/?p=596971

    Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>