«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Αθηναϊκό κράτος-Έθνος επιβάλλεται να μετατραπεί σε Ελληνικό Έθνος-κράτος

ΑΝΑΨΕ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

Βλέποντας τις ανακοινώσεις του Υπουργού Παιδείας  της Ελλάδας αλλά και του πρωθυπουργού για την 25η Μαρτίου παραδεχόμαστε πως η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

 Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε μεγάλες προσδοκίες ή ψευδαισθήσεις για τις δυνατότητες του σημερινού Αθηναϊκού κράτους-έθνους. Εντούτοις, με τις τελευταίες εξελίξεις δώσαμε νέα υπόσταση στον ιδεολογικό πάτο και είναι καιρός να αναστηθούμε.

Το Αθηναϊκό κράτος έχει πλέον χρεοκοπήσει για τα καλά και δεν εννοούμε μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά κυρίως στον πολιτισμικό, όπως και σε επίπεδο ηθικής, αξιών αλλά, κυρίως, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ. Στον τίτλο του άρθρου αναφερόμαστε σε κράτος-έθνος και όχι σε έθνος-κράτος επί σκοπού, καθώς αυτή η ψευδοπροοδευτική κουλτούρα που έχει καταλάβει την πολιτική ηγεσία της Ελλάδος ήρθε για να ισοπεδώσει τα ερείπια των προηγούμενων κυβερνήσεων. Υποσυνείδητα εννοούν πως το Ελληνικό έθνος υπάρχει μόνο όταν υπάρχει κράτος. Ενώ ιστορικά είναι αδιαμφισβήτητο πως το Ελληνικό έθνος μετρά χιλιετίες και απλά το κράτος ήρθε ως μια φυσική συνέχεια.

Αυτή η σχολή σκέψης με επικεφαλής το κ. Αντώνη Λιάκο και τους πνευματικούς ακόλουθούς του (βλ. Μ. Ρεπούση, Σία Αναγνωστοπούλου, Ν. Φίλη) πιστεύει πως το Ελληνικό έθνος είναι ένα νέο κατασκεύασμα το οποίο προήλθε μέσα από το Διαφωτισμό. Ο κ. Λιάκος υποστηρίζει πως η ιστορία είναι αυτή που γράφουν οι ιστορικοί τελεολογικά και αδιαφορεί πλήρως για την οντολογία της. Δηλαδή η ιστορία δεν υπάρχει σαν οντότητα αλλά είναι μόνο αυτό που γράφουν οι ιστορικοί από οποιαδήποτε οπτική γωνιά την εξετάζουν.

Με αυτό τον τρόπο προσπαθούν να διαλύσουν τις ρίζες του Ελληνισμού με το παρελθόν του στα πλαίσια ης παγκοσμιοποίησης που προσπαθούν να επιβάλουν διάφορες «ΜΚΟ», πρεσβείες και δωρητές (Τ. Σόρος). Ένας ιστορικός είναι θεμιτό να έχει ιστορική άποψη πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό είναι όταν αυτός κατέχει θεσμικές αρμοδιότητες στην Ελληνική πολιτεία να εκφράζει αυθαίρετες και τουτέστιν επικίνδυνες θέσεις.

Ο Ηρόδοτος έγραψε «το ελληνικόν εόν όμαιμόν τε και ομόγλωσσον και θεών ιδρύματα κοινά και θυσίαι ήθεά τε ομότροπα». Όσο για τους αρνητές του όμαιμου, έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης δείχνει τις διάφορες προσμίξεις του Ελληνικού έθνους οι οποίες συμβαδίζουν με τα γεγονότα της ιστορικής πραγματικότητας ως συνέχεια του ελληνικού γένους. Ο Ισοκράτης έλεγε πως «Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας», δηλαδή Έλληνας είναι όποιος μετέχει στην ελληνική παιδεία. Ακόμα κι αν παραβλέψουμε ιστορικά κι επιστημονικά στοιχεία, είναι ζήτημα ρεαλισμού και σεβασμού στον ελληνικό λαό να τον προστατεύει η κυβέρνησή του από τις επεκτατικές ιμπεριαλιστικές βλέψεις των γύρω, ειδικά σε αυτό το περιβάλλον που ζούμε.

Με άλλα λόγια, ο εθνικά ορμώμενος διαχρονικός επεκτατισμός του Τουρκικού ΕΘΝΟΥΣ σε συνδυασμό με τον τρέχων εθνομηδενισμό της σημερινής Ελληνικής κυβέρνησης θέτει σε κίνδυνο την επιβίωση, και πόσο μάλλον την πρόοδο, του ελληνικού έθνους και, κατά συνέπεια, λαού. Σύμφωνα με τον αριστερό διανοητή κ. Καραμπελιά, «ο ελληνισμός πάντα συρρικνωνόταν εδαφικά και πληθυσμιακά εξ ανατολών» και συγκεκριμένα από το Τουρκικό ΕΘΝΟΣ. Κατ’ επέκταση, η κυβέρνηση πρέπει να εγκαταλείψει αυτό το κρεσέντο ιδεοληψίας και να σταματήσει αυτή τη συρρίκνωση του ελληνικού έθνους από το 1071 μ.Χ. και εντεύθεν.

Η στάση της Ελληνικής κυβέρνησης είναι επικίνδυνη λόγω ανευθυνότητας. Ιδεολογικές αγκυλώσεις τους αποτρέπουν να παραδεχθούν τη διαχρονική ιστορική υπόσταση του Ελληνικού Έθνους και, κατά συνέπεια, να τηρήσουν ρεαλιστική στάση απέναντι στους διεθνείς κινδύνους. Πολλώ δε μάλλον ανεπίτρεπτο είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός παιδείας της χώρας να ασπάζονται αυτές τις θέσεις όταν οφείλουν να είναι οι θεματοφύλακες της εθνικής ταυτότητας ενός λαού. Δεν επιτρέπεται στις ανακοινώσεις τους για την 25η Μαρτίου να γράφουν γενικότητες και αοριστολογίες και να αποφεύγουν εσκεμμένα και επιμελώς τον ιστορικό όρο ΕΘΝΟΣ.

Ο Ελληνισμός πρέπει να στραφεί στις ρίζες του ώστε να αντλήσει δύναμη για να δημιουργήσει ένα ελληνικό έθνος-κράτος όπως είναι στην πραγματικότητα. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε και να προοδεύσουμε μέσα από τη σημερινή ιστορική πραγματικότητα και τις στάσεις και δράσεις που αυτή επιτάσσει.

Γραφείο Τύπου

Μέτωπο Κυπρίων Φοιτητών Ην. Βασιλείου

http://www.arxaiaithomi.gr/

Μοιραστείτε το!

1 comment to Το Αθηναϊκό κράτος-Έθνος επιβάλλεται να μετατραπεί σε Ελληνικό Έθνος-κράτος

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>