«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι χάρτες που δείχνουν διαφορετικά τον κόσμο

maps000

Οι χάρτες που ακολουθούν, διαφέρουν από τους συνηθισμένους και μας κάνουν να βλέπουμε τον κόσμο με άλλο μάτι. Πρόκειται για χάρτες που μας δίνουν ενδιαφέροντα στατιστικά για τις χώρες και τους πολίτες αυτών και τους δημοσιεύει η βρετανική Telegraph.

Προσδόκιμο ζωής
maps1
Αυτός ο χάρτης δείχνει τον κόσμο σύμφωνα με το προσδόκιμο ζωής. Η Αφρική είναι η μόνη ήπειρος που το προσδόκιμο ζωής είναι κάτω από τα 60 έτη. Το χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής είναι στη Σιέρα Λεόνε, όπου είναι τα 46 έτη. Η Ιαπωνία στην αντίπερα όχθη έχει μέσο προσδόκιμο ζωής τα 84 έτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.
Ασφαλέστερες χώρες
maps2
Αυτός ο χάρτης δείχνει ποιες χώρες είναι πιο ασφαλείς για επίσκεψη και ποιες λιγότερο, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας. Η Ελλάδα είναι με πράσινο χρώμα κι άρα στις ασφαλείς επιλογές.
Πυκνότητα πληθυσμού
maps3
Οι περισσότερο και οι λιγότερο πυκνοκατοικημένες χώρες παρουσιάζονται σε αυτό το χάρτη με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία από το Τμήμα Πληθυσμού του ΟΗΕ. Η Ασία, αλλά και κάποιες χώρες της Ευρώπης, κρατούν τα «σκήπτρα» των χωρών με τη μεγαλύτερη πυκνότητα πληθυσμού.
Κατανάλωση αλκοόλ
maps4
Ο χάρτης αυτός απεικονίζει την κατανάλωση αλκοόλ κατά κεφαλήν. Η Λευκορωσία είναι στην κορυφή καθώς εκεί, σύμφωνα με έρευνες, ένας μέσος ενήλικας καταναλώνει 17,5 λίτρα καθαρής αλκοόλης το έτος. Ακολουθεί η Μολδαβία, η Λιθουανία, η Ρωσία, η Ρουμανία και η Ουκρανία.
Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς
maps5
Αυτός ο χάρτης παρουσιάζει ποιες χώρες έχουν τα περισσότερα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Ιταλία, Κίνα, Ισπανία και Γαλλία είναι στην κορυφή κατέχοντας 51, 48, 44 και 41 αντίστοιχα.
Συχνοί ταξιδιώτες
maps6
Σε αυτόν το διαφορετικό χάρτη βλέπουμε από ποιες εθνικότητες είναι οι πιο συχνοί ταξιδιώτες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν το 2014 από την Παγκόσμια Τράπεζα. Όπως ήταν αναμενόμενο, δεδομένου του μεγέθους και του πλούτου της χώρας, οι ΗΠΑ είναι μίλια μπροστά από κάθε άλλο έθνος, με 9.553.214 αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια. Επόμενη στη λίστα είναι η Κίνα με 3.356.756 αναχωρήσεις.
Τα πιο πράσινα μέρη του κόσμου
maps7
Αυτός ο χάρτης δείχνει τις χώρες με το υψηλότερο ποσοστό δασικών εκτάσεων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Η Λατινική Αμερική, χώρες της Αφρικής, αλλά και της βόρειας Ευρώπης βρίσκονται στην κορυφή. Υπάρχουν ωστόσο και χώρες με λιγότερο από 1% δασικής έκτασης.
Θανατηφόρα τροχαία
maps8
Κάθε χώρα σε αυτό το χάρτη έχει ένα χρώμα το οποίο αντικατοπτρίζει τον αριθμό των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων ανά 100.000 κατοίκους ετησίως που οφείλονται σε κακή οδηγική συμπεριφορά, αλλά και σε επικίνδυνους δρόμους. Λιβύη και Ιράκ είναι στο «κόκκινο», ενώ σχετικά επικίνδυνο οδικό δίκτυο μπορεί επίσης να βρεθεί στον Ισημερινό, το Βιετνάμ, τη Βραζιλία, την Παραγουάη και την Κένυα
http://www.makeleio.gr/
ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>