Ενημέρωση των αναγνωστών. Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky
Ανακοίνωση Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.
Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.
Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας; «Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.
Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020 Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.
|
Καθημερινή προδοσία από την Καθημερινή, που για την ανεξαρτησία της χώρας τα λέει αγκάθια!!!
«Πέφτουν οι υπογραφές» για την πώληση του 67% του ΟΛΠ στην Cosco Group

Παρουσία του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να υπογραφεί την ερχόμενη Παρασκευή 8 Απριλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, η συμφωνία πώλησης του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ Α.Ε. στην Cosco Group (Hong Kong) Limited. Ωστόσο, ακόμα και τώρα, πολλά κρίσιμα θέματα παραμένουν ανοιχτά. Το σημαντικότερο; Η δημόσια αρχή λιμένα Πειραιά (ΔΑΛΠ), που προωθεί ο υπουργός Ναυτιλίας.
Τα γεγονότα όμως πιέζουν. Ηδη έχει «τσεκαριστεί» η παρουσία στην εκδήλωση του Xu Lirong, προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του μητρικού ομίλου China Cosco Shipping Group. Το νούμερο ένα δηλαδή του κινεζικού κολοσσού, που προέκυψε από τη συγχώνευση της Cosco και της China Shipping, ο οποίος παράλληλα κατέχει και υψηλή κομματική θέση. Αντισυμβαλλόμενο της Cosco είναι το ΤΑΙΠΕΔ, ενώ η παρουσία του Ελληνα πρωθυπουργού αλλά και του Κινέζου πρέσβη, τόσο στην υπογραφή στο Μαξίμου όσο και στην εκδήλωση που θα ακολουθήσει στο Ζάππειο, είναι ενδεικτικές της σημασίας που θέλουν να προσδώσουν οι δύο χώρες στο γεγονός.
Τα αγκάθια
Ακόμα και στο παρά 5, όμως, τα «αγκάθια» παραμένουν. Τα σημαντικότερα; Το ζήτημα που έχει εγείρει ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας για τη δημιουργία της ΔΑΛΠ και η ψήφιση της συμφωνίας και της σύμβασης παραχώρησης από την ελληνική Βουλή. Και αν και η ψήφιση από το Κοινοβούλιο θεωρείται δεδομένη, καθώς αναμένεται να υπερψηφιστεί και από κόμματα εκτός της κυβέρνησης, η δημόσια αρχή που δρομολογεί ο υπουργός προκαλεί, σύμφωνα με πληροφορίες, έντονο προβληματισμό τόσο στους επενδυτές, όσο και σε πλήθος παραγόντων της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Τουλάχιστον όπως σχεδιάζεται με βάση όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας.
Εκπεφρασμένη πρόθεση του υπουργού είναι η άσκηση δημόσιου έλεγχου στον ΟΛΠ. Για παράδειγμα, δημιουργεί απορίες η διατύπωση της παραγράφου 3 του άρθρου 2 στην οποία προβλέπεται πως «αναφορικά με τις αρμοδιότητες του παρόντος άρθρου, η ΔΑΛΠ λειτουργεί ως οιονεί καθολικός διάδοχος του ΟΛΠ Α.Ε. και υποκαθίσταται στο σύνολο των σχετικών εννόμων σχέσεων και των εκκρεμών δικών». Η ερμηνεία της διάταξης αυτής, όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι στην «Κ», είναι σημαντική γιατί εκτιμούν πως «αφενός αναιρεί προηγούμενη πρόβλεψη για εξειδίκευση των αρμοδιοτήτων με έκδοση υπουργικής απόφασης και αφετέρου προδίδει ενδεχομένως πρόθεση των συντακτών του σχεδίου νόμου να κρατικοποιήσουν τον ΟΛΠ Α.Ε., δημιουργώντας καθολική διαδοχή.
Διερωτώνται λοιπόν εάν «εν προκειμένω ο επενδυτής θα έχει μόνο την αρμοδιότητα να διαθέσει στον ΟΛΠ τα αναγκαία κεφάλαια και τους πελάτες του, χωρίς καμία άλλη αρμοδιότητα, καθώς το σύνολο των αρμοδιοτήτων και των εννόμων σχέσεων του ΟΛΠ Α.Ε. περιέρχονται στη ΔΑΛΠ ως οιονεί καθολικού διαδόχου της». Οι προσεγγίσεις αυτές είναι χαρακτηριστικές της έντασης που προκαλεί το εν λόγω σχέδιο νόμου.
Πάντως, άλλες πηγές εμφανίζονται καθησυχαστικές, εξηγώντας ότι τόσο το ΤΑΙΠΕΔ όσο και, κυρίως, η Κομισιόν «αναμένεται στις παρατηρήσεις τους να ζητήσουν και να εξασφαλίσουν την εξάλειψη τέτοιων διατυπώσεων». Να σημειωθεί πως το νομοσχέδιο φέρεται να έχει αποσταλεί για παρατηρήσεις τόσο στην Ε.Ε. όσο και στο ΤΑΙΠΕΔ. Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν πάντως πως μνημονιακή υποχρέωση είναι να γίνει πλήρως λειτουργική και ανεξάρτητη αρχή η υπάρχουσα Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων και όχι να φτιαχτεί μια νέα.
Σε κάθε περίπτωση, ο ΟΛΠ μετά και την προχθεσινή αλλαγή μελών του Δ.Σ. που δρομολόγησε το ΤΑΙΠΕΔ για να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς ιδιοκτησίας του, θα προχωρήσει στην προκήρυξη νέας έκτακτης γενικής συνέλευσης πιθανότατα εντός Απριλίου. Σε αυτήν θα εγκριθεί η σύμβαση παραχώρησης. Νωρίτερα, το νέο διοικητικό συμβούλιο αναμένεται να έχει αποφασίσει αλλαγές στο καταστατικό της εταιρείας.
ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ
http://www.kathimerini.gr/
|
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ενημερώνω τους φίλους αναγνώστες ότι κείμενα που είναι σε άλλη γλώσσα γραμμένα και δεν συνοδεύονται από την Ελληνική μετάφραση δεν θα ανακοινώνονται, Ευχαριστώ!
“greeklish”
Ο διαχειριστής τού παρόντος ιστολογίου παρακαλεί τούς σεβαστούς αναγνώστες όπως σε τυχόν σχόλιά τους να χρησιμοποιούν την Ελληνική γραφή.
Σχόλια που είναι γραμμένα σε "greeklish" θα διαγράφονται, όποιο και να είναι το περιεχόμενό τους.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του επώνυμα, όποια και να είναι αυτή. Δεν θα δημοσιεύονται ανώνυμα, συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται στο εξής.
Να μην τα ξαναλέμε, μόνο ΕΛΛΗΝΙΚΑ!
Τα χρήματά σας, ο ιδρώτας σας, και το μέλλον των παιδιών σας πρέπει να μένουν στην ΕΛΛΑΔΑ. Πάντα και παντού, όσο μπορούμε, να αναζητούμε τα Ελληνικά προϊόντα και τις πραγματικές Ελληνικές επιχειρήσεις για να δίνουμε τον οβολό μας. Κάθε Ευρώ που φεύγει εκτός, δεν επιστρέφει ποτέ. Δεν θα ενισχύσουμε εμείς την κερδοφορία εταιρειών που προτιμούν χώρες με τριτοκοσμικές εργασιακές σχέσεις για να παράγουν φθηνά. Ακριβώς αυτό που θέλουν να κάνουν στην Ελλάδα δηλαδή αποικία τους.
Οφείλω χάριτας στη Θεία Πρόνοια, διότι ευδόκησε να διδαχθώ τα αρχαία Ελληνικά
«Έλληνες, να είστε υπερήφανοι που μιλάτε την Ελληνική γλώσσα ζωντανή και μητέρα όλων των άλλων γλωσσών. Μη την παραμελείτε, αφού αυτή είναι ένα από τα λίγα αγαθά που μας έχουν απομείνει και ταυτόχρονα το διαβατήριό σας για τον παγκόσμιο πολιτισμό. Ζωντανέψτε τους αρχαίους σας συγγραφείς, κάνετε γνωστόν το συλλογισμό τους.».
Μην επιτρέπεται τον διαδικτυακό εκβιασμό Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
Τηλεφωνικά: 11188
Στέλνοντας e-mail στο:ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): FEELSAFE E-COMMERCE.
Μέσω twitter: @CyberAlertGR.
Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΩΡΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΙΣ Εάν σκέφτεστε την αυτοκτονία ή εάν ανησυχείτε για κάποιον δικό σας καλέστε στο 1018, τη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία.
ΣΟΣ ζήτα βοήθεια άμεσα από το 112 Μάθε πως να το κάνεις παρακάτω.
Πως γίνεται αυτή η ενημέρωση;
Όσοι έχουν smartphone θα λαμβάνουν γραπτό προειδοποιητικό μήνυμα (Cell Broadcast - CB), που θα εμφανίζεται στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου και θα συνοδεύεται από χαρακτηριστικό ήχο συναγερμού (διαφορετικού από κάθε άλλο ήχο ειδοποίησης της συσκευής). Αυτό που απαιτείται είναι οι χρήστες των κινητών να έχουν ενημερωμένο λογισμικό (firmware) από τον κατασκευαστή και παράλληλα στα τερματικά τους. Όσοι δεν έχουν smartphone, μπορούν να μπουν στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, όπου υπάρχει ειδική υπηρεσία για το 112, να εγγραφούν και να δηλώσουν τον τρόπο που θέλουν να λαμβάνουν ειδοποιήσεις.
Αυτό μπορεί να είναι, είτε μήνυμα σε κινητό, είτε φωνητικοί συναγερμοί σε σταθερό τηλέφωνο, είτε με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email), που θα μπορεί κανείς να διαβάζει σε κινητό τηλέφωνο, tablet, σταθερό ή φορητό υπολογιστή.
Το 112 συνδέει τον καλούντα, ανάλογα με το περιστατικό έκτακτης ανάγκης που αυτός αναφέρει, με την Αστυνομία, τo Πυροσβεστικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το Λιμενικό Σώμα, την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 και την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα εξαφανισμένα παιδιά 116000.
Στις τηλεφωνικές κλήσεις προς το 112 απαντούν αμέσως ειδικά εκπαιδευμένοι χειριστές στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά.
Επισημαίνεται ότι η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο (ακόμη και χωρίς κάρτα SIM).
Οι πολίτες μπορούν επίσης να ειδοποιήσουν στο 112 με εναλλακτικούς τρόπους, όπως με γραπτό μήνυμα, φαξ, ή email στη διεύθυνση contact@112.gov.gr.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ Η Γενική Γραμματεία υπογραμμίζει τη σημασία της διενέργειας έρευνας αγοράς από τους καταναλωτές πριν τις αγορές τους, ενώ υπενθυμίζει ότι μπορούν να καταγγέλλουν παραβάσεις της νομοθεσίας στην ιστοσελίδα της ΓΓ: www.1520.gov.gr/ypovoli-kataggelias.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Ενημερώνω άπαντες, ότι μηνύματα που είναι στα αγγλικά, ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα εκτός από τα Ελληνικά δεν ξέρω για να τα διαβάζω. Για αυτό αν δεν είναι στα Ελληνικά, δεν φέρω καμία ευθύνη για οτιδήποτε που θα είναι σε άλλη γλώσσα, όποιος θέλει να με ενημερώσει, να ρωτήσει, να καταγγείλει, ή οτιδήποτε άλλο, μόνο στα Ελληνικά. Ευχαριστώ.
Παρακαλώ ενημερωθείτε, προς αποφυγή παρεξηγήσεως! Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνη για την ακρίβεια των πληροφοριών στη σελίδα μου και δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνη για αξιώσεις ή απώλειες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια, τις απόψεις ή τις απόψεις των επισκεπτών του ιστότοπου και ότι ο ιστότοπος διατηρεί το δικαίωμα να αφαιρέσει προσβλητικά σχόλια ή εικόνες.
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν υποστηρίζει ΚΑΙ δεν αναλαμβάνει ευθύνη για οποιεσδήποτε πληροφορίες προσφέρονται από ιστότοπους τρίτων που συνδέονται μέσω της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ .
Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σεβόμενη τους αναγνώστες της, δηλώνει ότι αυτά που ανεβάζει τα δηπλοτσεκάρει για την γνησιότητά τους, όμως η τελική ευθύνη να διαπιστώσουν αν είναι αληθινά, μένει στους αναγνώστες και αυτό είναι μόνιμη παρότρυνση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΙΘΩΜΗΣ.
ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
|
Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ Σ.ΑΡΑΒΙΑΣ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΝΗΣΙ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ
ΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΛΙΟΥΝΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΠΟΙΚΟΥΣ
ΜΕ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ
ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ
ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ
ΟΥΤΕ ΚΟΚΚΟΣ ΑΜΜΟΥ
ΥΣ.
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΓΟΥΔΗ ΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ
…………………………………….
Bloomberg Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για το τέλος της εποχής του πετρελαίου –
Στρέφεται στην κτηματομεσιτική αγορά
02/04/2016
Εχει συσταθεί ένα Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο θα ελέγχει περισσότερα από 2 τρις δολάρια
Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για το τέλος της εποχής του πετρελαίου, που αποτελούσε την κινητήριο δύναμη της, δημιουργώντας το μεγαλύτερο sovereign wealth fund στον κόσμο για τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της.
Η χώρα προετοιμάζει ένα εθνικό σχέδιο επενδύσεων για τα επόμενα 20 χρόνια που θα οδηγησει τη Σαουδική Αραβία να μην εξαρτάται πλέον από το πετρελαιο καθώς η τιμή του βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, ο πρίγκιπας Mohammed bin Salman ανέλυσε σε συνέντευξη του στο Ριάντ, το νέο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η χώρα με τη σύσταση ενός Ταμείου Δημοσίων Επενδύσεων, το οποίο θα ελέγχει περισσότερα από 2 τρις δολάρια και θα βοηθήσει την οικονομία της χώρας να περάσει στην νέα εποχή.
Υπολογίζεται μάλιστα ότι τα περιουσιακά της στοιχεία θα είναι τέτοιου που θα μπορούσε να αγοράσει τις τέσσερις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο δηλαδή την Apple Inc , τη Google Inc, τη Microsoft Corp. και την Berkshire Hathaway Inc.
http://assets.bwbx.io/images/ibO_nu3hePvk/v2/488x-1.jpg
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής η Σαουδική Αραβία πρόκειται να πουλήσει μετοχές της μητρικής εταιρείας Aramco και να μετατρέψει το την εταιρεία από πετρελαϊκό κολοσσό σε βιομηχανικό.
Σε πρώτη φάση θα πωληθεί περίπου το 5% της εταιρείας μέσα στον επόμενο χρόνο και τα έσοδα θα μεταφερθούν στο Ταμείο Επενδύσεων που θα στραφεί πλέον σε άλλες επενδύσεις τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, κυρίως στον τομέα των ακινήτων και θα αποτελέσουν την κινητήριο δύναμη της οικονομίας στην επόμενη γενιά.
Έτσι, μέσα στα επόμενα 20 χρόνια η Σαουδική Αραβία θα είναι μια οικονομία ή κράτος που δεν θα εξαρτάται πλέον από το πετρέλαιο μετά από 80 και πλέον χρόνια που η χώρα βρισκόταν στην κορυφή των πετρελαιοπαραγωγών του πλανήτη.
http://assets.bwbx.io/images/iqHM5n3TyllU/v1/488x-1.png
Η πώληση της Aramco, ή ακόμη και της Saudi Arabian Oil Co. , έχει προγραμματιστεί για το 2018 αν και μπορεί να ολοκληρωθεί ακόμη και στο τέλος του 2017.
Έως το 2020 τα περιουσιακά στοιχεία του Ταμείου θα αυξηθούν κατά 50% σύμφωνα με γγ του νεοσύστατου ταμείου Yasir Alrumayyan.
Το πριγκιπάτο αναγκάστηκε να στραφεί σε αυτό το σχέδιο για να περιορίσει το έλλειμμα που παρουσίασε ο προϋπολογισμός τον περασμένο χρόνοι και υπερβαίνει το 15% του ΑΕΠ.
http://assets.bwbx.io/images/inhlaIdVCosA/v2/488x-1.jpg
Το ερώτημα ωστόσο είναι αν η αντίδραση αυτή για στροφή προς άλλες επενδύσεις πλην του πετρελαίου έρχεται στη σωστή χρονική στιγμή ή πολύ αργά με κίνδυνο η χώρα να μην προλάβει τη μετάβαση από το πετρέλαιο καθώς η πτώση της τιμής του είναι πολύ γρηγορότερη.
http://www.bankingnews.gr
http://www.bankingnews.gr/%CF%84%CE%B5%CF%87%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BB%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%BA%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/245428-bloomberg-%CE%B7-%CF%83%CE%B1%CE%BF%CF%85%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B1-%CE%B5%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%87%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%86%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%83%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC.html