«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ρε γενίτσαροι, σε αυτή την ευρώπη θέλετε να ανήκουμε;;; Ρε… προδότες πόσο ακόμα θα προδίδετε των Ελληνικό λαό;;; Εδώ έχουμε δυο στρατιές εχθρού, μια τους λαθροδολοφόνους και μια τους αιμοσταγείς Ευρωπαίους και οι δυο ειναι έξω από το σπίτι μας με τα όπλα στο χέρι!!!

Ενώ η χώρα μετατρέπεται σε ένα απέραντο hotspot
Στη Βιέννη «παίζεται» το κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας

Αντίγραφο από Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΧΑΙΡΩΜΕΝΗ

Η Διάσκεψη αναμένεται να «επικυρώσει» την καταστρατήγηση της απόφασης της τελευταίας συνόδου κορυφής – Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Σερβία και Σλοβενία, υπό την Αυστρία, κάνουν την Ελλάδα «αποθήκη ψυχών» καθώς κλείνουν τα σύνορά τους εγκλωβίζοντας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες στην χώρα μας.

Σε κατάσταση ασφυξίας βρίσκεται η χώρα, καθώς οι χιλιάδες πρόσφυγες που εισρέουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά και φθάνουν με πλοία στον Πειραιά, αδυνατούν να συνεχίσουν τον δρόμο τους από την στιγμή που η ΠΓΔΜ έχει κλείσει τα σύνορα. Σήμερα συνεδριάζουν στην Βιέννη οι βαλκανικές χώρες, κατά την Διάσκεψη των Δυτικών Βαλκανίων υπό την Αυστρία, όπου αναμένεται να «επισφραγίσουν» το κλείσιμο των συνόρων της Ελλάδας, εγκλωβίζοντας έτσι στη χώρα μας δεκάδες χιλιάδες μετανάστες.

Την ίδια ώρα βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που προφανώς αρνούνται να αντιληφθούν την κατάσταση ζητούν να ανοίξουν τα αθλητικά κέντρα σε διάφορες περιοχές της χώρας κάτι που πολλές φορές προκαλεί τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Τα Σκόπια επιτρέπουν την διέλευση με το σταγονόμετρο καθώς δεν επιτρέπεται στους Αφγανούς να συνεχίσουν, ενώ από τους πρόσφυγες από το Ιράκ και την Συρία ζητείται διαβατήριο ή ταυτότητα μαζί με το υπηρεσιακό σημείωμα που έχουν λάβει στα hot spots. Οι πρόσφυγες από το Αφγανιστάν διαμαρτύρονται έντονα για τον αποκλεισμό τους στην Ελλάδα, τις προηγούμενες ημέρες προσπάθησαν να ρίξουν τον φράχτη στα Σκόπια και έκαναν κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής προκαλώντας έτσι χθες το πρωί την επέμβαση της αστυνομίας για να τους απομακρύνει.

Η Διάσκεψη της Βιέννης «σφραγίζει» τα σύνορα
Μετά από πρόσκληση των Αυστριακών υπουργών Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ, που προέρχονται από το Λαϊκό Κόμμα, που συγκυβερνά με τους σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Φάινμαν, Αλβανία, Βοσνία, Βουλγαρία, Κόσοβο, Κροατία, Μαυροβούνιο, ΠΓΔΜ, Σερβία και Σλοβενία συνεδριάζουν σήμερα, προκειμένου «να καθορίσουν κοινή στάση», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, εν όψει του αυριανού συμβουλίου των υπουργών εσωτερικών και μετανάστευσης της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Οι υπουργοί Εξωτερικών και Εσωτερικών της Αυστρίας είναι από εκείνους που κατηγορούν εδώ και πολύ καιρό την Ελλάδα για μη τήρηση των δεσμεύσεών της και απειλούν με αποπομπή της από τη Ζώνη Σένγκεν και για μετατόπιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Τάσσονται, επίσης, υπέρ ακόμη χαμηλότερων ημερήσιων ορίων τόσο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο στην Αυστρία όσο και στον αριθμό των διερχόμενων προσφύγων, που από την περασμένη Παρασκευή είναι στους 80 και 3.200 αντίστοιχα. Παράλληλα, υποστηρίζουν κλείσιμο των συνόρων κατά μήκος της αποκαλούμενης Διαδρομής των Βαλκανίων, κάτι για το οποίο υπάρχουν προειδοποιήσεις από πολλές πλευρές ότι θα προκαλούσε πρωτοφανή ανθρωπιστική καταστροφή και κατάσταση έκτακτης κοινωνικής ανάγκης στην Ελλάδα.

«Θα γίνει ένας απολογισμός αυτής της συνάντησης κατά τη σύνοδο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης την Πέμπτη στις Βρυξέλλες» διευκρίνισε το αυστριακό υπουργείο Εσωτερικών και επιβεβαίωσε πως αυτού του τύπου η περιφερειακή σύνοδος με τις χώρες των Βαλκανίων είναι ένα σταθερό σχήμα και δεν γίνεται για πρώτη φορά.

Διπλωματικές αντιδράσεις
H Αθήνα παρακολουθεί αμήχανη την κατάσταση και επιδίδεται σε ασκήσεις διπλωματίας, ενώ κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα ζυμώνονται μεταξύ τους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ολλανδό ομόλογό του Ρούτε που ασκεί την προεδρία της ΕΕ εξέφρασε την δυσαρέσκειά του για την αδυναμία της ΕΕ να διασφαλίσει την τήρηση ομόφωνων αποφάσεων σε σχέση με το προσφυγικό, που ελήφθησαν στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής. Αναφερόμενος στην συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αυστρίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη, οι αποφάσεις που αφορούν στη διαχείριση των προσφυγικών ροών να λαμβάνονται συλλογικά και χωρίς αποκλεισμούς.

Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε διάβημα προς την Αυστρία για την πρωτοβουλία διοργάνωσης στη Βιέννη Διάσκεψης των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: «Κατόπιν οδηγιών του υπουργού Εξωτερικών, κ. Νίκου Κοτζιά, ο κ. Μαυροειδής τόνισε, μεταξύ άλλων, στην πρέσβη της Αυστρίας ότι, με τη μονομερή και καθόλου φιλική προς τη χώρα μας ενέργεια αυτή επιχειρείται να ληφθούν, εν τη απουσία της Ελλάδας, αποφάσεις που αφορούν άμεσα την Ελλάδα και τα ελληνικά σύνορα». Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς χαρακτηρίζει την συνάντηση των Αυστρία «εξωθεσμική πρωτοβουλία που παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα των Συνθηκών της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες». Επισημαίνει δε πως η μη πρόσκληση της χώρας μας σ’ αυτήν τη συνάντηση εκλαμβάνεται ως μη φιλική ενέργεια «καθώς δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι ερήμην μας επιθυμούν να δρομολογήσουν αποφάσεις που μας αφορούν άμεσα».

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας προειδοποίησε ότι «θα σκληρύνουμε τη στάση μας προς τις γειτονικές χώρες που δεν δέχονται τους πρόσφυγες», και ότι η Ελλάδα θα αυξήσει τις διπλωματικές της πιέσεις.

Πρόβλημα όμως υπάρχει και στο ΝΑΤΟ λόγω της άρνησης της Τουρκίας να δεχθεί την απόφαση για εμπλοκή των νατοϊκών δυνάμεων στην ανάσχεση των προσφύγων στο Αιγαίο και την επαναπροώθησή τους στην Τουρκία.

Η στάση της Τουρκίας προκάλεσε την αντίδραση του Πάνου Καμμένου ο οποίος κάλεσε το ΝΑΤΟ να υλοποιήσει το σχέδιο ανάπτυξης task force στο Αιγαίο και κατηγόρησε την Τουρκία ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τη συμφωνία. “Εστειλα επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ζητώντας του να υλοποιήσει την ομόφωνη συμφωνία. Στην επιστολή, ζητώ από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να κινηθούν ανατολικά των ελληνικών νησιών”, δήλωσε ο κ. Καμμένος σε δημοσιογράφους. Ο υπουργός ανέφερε ότι η Τουρκία έχει εγείρει νέες απαιτήσεις για να αναπτυχθεί η task force και συμπέρανε ότι “Η Τουρκία προσπαθεί να τινάξει τη συμφωνία στον αέρα”.

Εσωτερικές ζυμώσεις
Στο εσωτερικό της χώρας η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τον πρωθυπουργό να συγκαλέσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάτι που ο κ. Τσίπρα δέχθηκε. Συναινετική στάση τηρεί και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης που θεωρεί εθνικό θέμα το προσφυγικό. Η συναίνεση όμως των πολιτικών αρχηγών δεν βοηθά από την στιγμή που η Ευρώπη έχει πάρει τις αποφάσεις της. Όπως είπε ξέκαθαρα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών χωρίς να ανακαλέσει, εάν μέχρι την Σύνοδο Κορυφής της 6ης Μαρτίου τα μέτρα δεν αποδώσουν τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στήσει σε άλλα σύνορα την προστασία της Σένγκεν. Ενώ και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε δηλώσει ότι η ΕΕ είναι σε συνεργασία με την Αθήνα για την αποτροπή ανθρωπιστικής κρίσης από την στιγμή που θα σταματήσει η χαοτική μετακίνηση των προσφύγων προς την Ευρώπη.

Παρά τις αντιδράσεις της Αθήνας και τις υποκριτικές δηλώσεις των Ευρωπαίων, η Σλοβακία όπως και η Ουγγαρία παίρνουν πιο αυστηρά μέτρα στα σύνορά τους μετά το σήμα που έδωσε η Αυστρία για την οποία η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι κινείται κατόπιν παρασκηνιακής συνεννόησης με την Γερμανία η οποία δεν δέχεται άλλους πρόσφυγες. Ενδεικτική των προθέσεων των Ευρωπαίων είναι ότι το Βέλφιο ανακοίνωσε την προσωρινή επαναφορά των συνοριακών ελέγχων στη μεθόριο με τη Γαλλία προκειμένου να ανακόψει τις αφίξεις μεταναστών από το στρατόπεδο του Καλαί. Κίνηση που όπως σχολιάζει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, αποτελεί νέο πλήγμα για την περιοχή Σένγκεν.

Μέσα σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο διαμορφώνονται οι συνθήκες ώστε στις 6 Μαρτίου στην Σύνοδο Κορφής να συζητείται όχι η ανάσχεση της μεταναστευτικής ροής αλλά τρόποι για να βοηθηθεί η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση από τους δεκάδες χιλιάδες που θα είναι εγκλωβισμένοι στην χώρα. Η ΕΕ ήθελε να στείλει το μήνυμα στις χώρες προέλευσης των μεταναστών ότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι και το έκανε κλείνοντας τα σύνορά της και παγιδεύοντάς τους στην χώρα μας.

http://www.protothema.gr/politics/article/555899/amihani-i-kuvernisi-brosta-stin-katastasi-asfuxia-apo-to-prosfugiko/

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>