«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Οι άνθρωποι που κρατούν τον παγκόσμιο πλούτο στα χέρια τους

Οι πλουσιότεροι άνθρωποι του κόσμου και οι αμύθητες περιουσίες τους. Από πού προέρχονται τα έσοδα τους;

Ιανουάριος 30 2016 08:18Adtech AdΟι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου ελέγχουν ένα εντυπωσιακό τμήμα της οικονομίας: 1,46 τρισ. δολάρια. Πρόκειται για έναν αριθμό που ισούται με το ετήσιο ΑΕΠ της Αυστραλίας, της Ισπανίας και του Μεξικού μαζί.

Παρακάτω σας παραθέτουμε τους δέκα πιο εύπορους ανθρώπους παγκοσμίως, την καθαρή τους περιουσία, την πηγή εσόδων τους, καθώς και την επιχείρηση που διαχειρίζονται:

 

10. INGVAR KAMPRAD

Καθαρή περιουσία: 39,3 δισ. δολάρια

Ηλικία: 89 ετών

Χώρα: Σουηδία

Βιομηχανία: λιανεμπόριο

Πηγή πλούτου: Αυτοδημιούργητος/ ΙΚΕΑ

Σε ηλικία 17 ετών, ο Ingvar Kamprad ίδρυσε την ΙΚΕΑ. Σήμερα είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις λιανικής πώλησης επίπλων, με ετήσιες πωλήσεις που ξεπερνούν τα 33 δισ. δολάρια.

Πλέον ο ίδιος παρευρίσκεται σε συνεδριάσεις της εταιρείας ως ανώτερος σύμβουλος, ωστόσο δεν λαμβάνει αποφάσεις για τη λειτουργία της.

9. MICHAEL BLOOMBERG

Καθαρή περιουσία: 42,1 δισ. δολάρια

Ηλικία: 73 ετών

Χώρα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες

Πηγή πλούτου: Αυτοδημιούργητος/Bloomberg LP

Ο Michael Bloomberg ίδρυσε τη χρηματοπιστωτική του εταιρεία το 1981 μετά την προσοδοφόρα καριέρα του στην επενδυτική τράπεζα Salomon Brothers, στην οποία εντάχθηκε μετά την απόκτηση του MBA από το Harvard Business School. Στην πορεία προσέθεσε στην εταιρεία του τις ειδήσεις και τα μέσα ενημέρωσης το 1990. 

Το 2002 εγκατέλειψε τον επιχειρηματικό κόσμο προκειμένου να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Μετά τη λήξη της θητείας του, ο ίδιος επέστρεψε στη Bloomberg LP για να αναμορφώσει το newsroom, αλλά και να κατευθύνει την επιχείρηση σε μια νέα κατεύθυνση.

8. MARK ZUCKERBERG

Καθαρή περιουσία: 42,8 δισ. δολάρια

Ηλικία: 31 ετών

Χώρα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: Τεχνολογία

Πηγή πλούτου: Αυτοδημιούργητος/ Facebook 

To 2004, o Mark Zuckerberg σε ηλικία 19 ετών και δευτεροετής φοιτητής του Harvard, ίδρυσε το TheFacebook.com, ένα από τα πιο διάσημα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του κόσμου. Σήμερα το Facebook έχει καθαρή αξία πάνω από 275 δισ. δολάρια και ο ίδιος είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο σε ηλικία μόλις 31 ετών.

7. LARRY ELLISON

Καθαρή περιουσία: 45,3 δισ. δολάρια

Ηλικία: 71 ετών

Χώρα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: Τεχνολογία

Πηγή πλούτου: Αυτοδημιούργητος/Oracle

To 1977, o Larry Ellison ίδρυσε με δυο φίλους του μια εταιρεία προγραμματισμού. Στην πορεία η επιχείρηση έκλεισε ένα συμβόλαιο με τη CIA προκειμένου να της δημιουργήσει ένα πρόγραμμα διαχείρισης δεδομένων. Έτσι ξεκίνησε να χτίζεται η μεγάλη εταιρεία Oracle Corp., η οποία σήμερα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη επιχείρηση λογισμικού παγκοσμίως μετά τη Microsoft.

Στην περιουσία του Ellison συμπεριλαμβάνεται ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ακινήτων, ένα νησί στη Χαβάη και μια αεροπορική εταιρεία την οποία, φημολογείται, σκέπτεται να την πωλήσει. 

6. CHARLES KOCH

Καθαρή περιουσία: 46,8 δισ. δολάρια

Ηλικία: 80 ετών

Χώρα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: Επενδύσεις

Πηγή πλούτου: Kληρονομιά/Αυτοδημιούργητος, Koch Industries

O Charles Koch είναι ιδρυτής και CEO του ομίλου Koch Industries, της δεύτερης μεγαλύτερης ιδιωτικής εταιρείας στην Αμερική. Η επιχείρηση απασχολεί 100.000 άτομα και αγγίζει τα 115 δισ. δολάρια σε πωλήσεις. Μαζί με τον αδερφό του, ο οποίος είναι Αντιπρόεδρος της Koch Industries έχουν περιουσία 94,2 δισ. δολάρια.

5. DAVID KOCH

Καθαρή περιουσία: 47,4 δισ. δολάρια

Ηλικία: 75 ετών

Χώρα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: Επενδύσεις

Πηγή πλούτου: Kληρονομιά/Αυτοδημιούργητος, Koch Industries

Μαζί με τον αδελφό του Charles, ο David Koch είναι Αντιπρόεδρος της Koch Industries. Εντυπωσιακά συντηρητικοί, οι δυο τους έχουν μεγάλη πολιτική επιρροή, ενώ έχουν δεσμευτεί να δαπανήσουν 750 εκατ. δολάρια σε εκστρατείες. 

4. JEFF BEZOS

Καθαρή περιουσία: 56,6 δισ. δολάρια

Ηλικία: 51 ετών

Χώρα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: Τεχνολογία

Πηγή πλούτου:  Αυτοδημιούργητος/Amazon.com

Ο Jeff Bezos απέκτησε την αμύθητη περιουσία του με την εισαγωγή του ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο. Πιο αναλυτικά, ο ίδιος ίδρυσε την Amazon.com στο γκαράζ του σπιτιού του στο Σιάτλ το 1994, λειτουργώντας στην αρχή ως ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης βιβλίων. Η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο έπειτα από τρία χρόνια και έκτοτε έχει συμπεριλάβει στο «κατάστημα» προϊόντα όλων των ειδών.

Δείτε ακόμη: Ο Τζεφ Μπέζος της Amazon μόλις έχασε 6 δισ. δολάρια!

3. WARREN BUFFETT

Καθαρή περιουσία: 60,7 δισ. δολάρια

Ηλικία: 85 ετών

Χώρα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: επενδύσεις

Πηγή πλούτου: Αυτοδημιούργητος/ Berkshire Hathaway

Ο Warren Buffett CEO της Berkshire Hathaway ξεκίνησε να επενδύει στην καριέρα του από μικρή ηλικία. Στην εφηβεία του ξεκίνησε να δουλεύει ως πωλητής εφημερίδων και στην πορεία σπούδασε στο Columbia Business School. Έπειτα εργάστηκε ως αναλυτής τίτλων (Securities Analyst) και στην πορεία ίδρυσε τη δική του επενδυτική εταιρεία.

Ο ίδιος είναι φίλος με τον ιδρυτή της Microsoft Bill Gates και μαζί δημιούργησαν το Giving Pledge, ένα ίδρυμα για δισεκατομμυριούχους που θέλουν να δωρίσουν σχεδόν το ήμισυ της περιουσίας τους για φιλανθρωπικούς σκοπούς.  

2. AMANCIO ORTEGA

Καθαρή περιουσία: 66,8 δισ. δολάρια

Ηλικία: 79 ετών

Χώρα: Ισπανία

Βιομηχανία: Λιανεμπόριο

Πηγή πλούτου: Αυτοδημιούργητος/Inditex

Mε περιουσία άνω των 66,8 δισ. δολαρίων, οAmancio Ortega είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, χάρη στην ισπανική εταιρεία-  μεγαθήριο της μόδας Inditex, στην οποία εργαζόταν από την ηλικία των 14 ετών, όταν η επιχείρηση ακόμα ήταν ένα τοπικό κατάστημα ρούχων. ‘Ενα μεγάλο μέρος του κέρδους αποδίδεται στην αλυσίδα καταστημάτων Zara, η οποία αποτελεί και το μεγαλύτερο εμπορικό σήμα της εταιρείας.

1. BILL GATES

Καθαρή περιουσία: 87,4 δισ. δολάρια

Ηλικία: 60 ετών

Χώρα: ΗΠΑ

Βιομηχανία: Τεχνολογία

Πηγή πλούτου: Αυτοδημιούργητος/Microsoft

Σε ηλικία 20 ετών, ο Bill Gates ίδρυσε τη Microsoft μαζί με τον παιδικό του φίλο Paul Allen. Λίγους μήνες πριν γιορτάσει τα 31α του γενέθλια η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο κάνοντας τον Gates δισεκατομμυριούχο. 

Ωστόσο, ο ίδιος φημίζεται και για τη γενναιοδωρία του, καθώς μαζί με τη γυναίκα του ίδρυσαν ένα από τα πιο ισχυρά φιλανθρωπικά ιδρύματα του κόσμου, το Bill & Melinda Gates Foundation. Το εν λόγω ίδρυμα έχει στόχο να βοηθήσει τους φτωχούς ανθρώπους, να καταπολεμήσει την ελονοσία και τον ιό του HIV, καθώς και άλλες μολυσματικές ασθένειες. 

Ακόμη, ο Gates επένδυσε πρόσφατα μαζί με τον Jeff Bezos σε μια εταιρεία για τη δημιουργία ενός τεστ αίματος που θα ανιχνεύει κάθε μορφή του καρκίνου.

news247

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>