«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Focus, o Φoύλλης και o Ανδρούλλης

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Θαυμάστε καπάρτισμα και παρουσιαστικό των πιο κάτω ανθρωποειδών που θέλουν να παρουσιάζονται και να ονομάζονται πολιτικοί αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων της δύσμοιρης Κύπρου. Τους βλέπεις και σε πιάνει το γελόκλαμα

Ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε σήμερα στην δημοσιότητα το Πόρισμα του σε σχέση με τον χρηματισμό, που το πρώην αφεντικό της πτωχεύσασας Λαϊκής Τράπεζας Ανδρέας Βγενόπουλος, έκανε μέσω της Εταιρείας Focus στα κόμματα των δύο πιο πάνω πολιτικάντηδων. Ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα η κάτι το κολάσιμο στον αδιαμφισβήτητο χρηματισμό τους.

Με δηλώσεις τους τα πιο πάνω ανθρωπάκια αντί να απολογηθούν και να ζητήσουν συγνώμη από τον κυπριακό λαό, περηφανεύονται και από πάνω ότι δεν διέπραξαν κάποιο ποινικό αδίκημα, οχυρωμένοι πίσω από το Πόρισμα του Γενικού…Καταστροφέα της Κυπριακής Δικαιοσύνης. Κάνουν χαρά αυτά τα ρεμάλια γιατί όπως ανέφερε ο Γενικός Εισαγγελέας, τα ποσά των 600 και 881 χιλιάδων αντίστοιχα, με τα οποία η Εταιρεία Focus τους χρημάτισε, δεν μπήκαν κατ’ ευθείαν στα ταμεία των κομμάτων τους αλλά έμμεσα, αφού όπως είναι γνωστό πληρώθηκαν ταξιδιωτικά γραφεία για να μεταφέρουν οπαδούς τους από το εξωτερικό για να ψηφίσουν στις Προεδρικές εκλογές του 2008.
Το γεγονός ότι τους χρημάτισε ο Βγενόπουλος για να έχει τις δικές τους πλάτες και να καταστρέψουν από κοινού την οικονομία της Κύπρου, κατ’ αυτούς και τον Γενικό Εισαγγελέα δεν αποτελεί αδίκημα. Πόσο τυχαίο είναι νομίζετε που ο Βγενόπουλος δεν έχει διωχθεί ακόμη από την λεγόμενη Κυπριακή Δικαιοσύνη; Να είστε βέβαιοι ότι ο Βγενόπουλος δεν θα καταδικαστεί ποτέ γιατί τους έχει όλους στο χέρι και τους πολιτικούς και την Δικαιοσύνη.
Το γεγονός ότι, όπως δήλωσε ο πρώην Βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρίστος Πουργουρίδης από ραδιοφώνου, τα κόμμάτα τους ΔΗ.ΣΥ και ΑΚΕΛ δεν τα πήραν μόνο από την Focus αλλά χρηματίζονται και από τον υπόκοσμο και πάλιν δεν είναι κάτι το κολάσιμο.
Το γεγονός ότι η Ομάδα Κρατών του Συμβουλίου της Ευρώπης Κατά της Διαφθοράς (Greco), αποφάνθηκε ότι η εκάστοτε κυβέρνηση και τα κυπριακά κόμματα δέχονται εισφορές από εταιρείες και ιδιώτες του εξωτερικού και πάλιν δεν είναι κάτι το κολάσιμο.
Τα πιο πάνω ποσά η εταιρεία Focus τα δανείστηκε από την Λαϊκή τράπεζα με σκοπό να μην τα επιστρέψει ποτέ όπως και έγινε γιατί θα κατέληγαν στα πιο πάνω κόμματα. Η Λαϊκή Τράπεζα πτώχευσε και ο Διαχειριστής της δεν μπορεί να τα ανακτήσει άρα έμμεσα επιβαρύνουν το κύπριο φορολογούμενο και άρα λογικά θα πρέπει να αφαιρεθούν από την κρατική χορηγία των 10εκ. που θα παραχωρηθεί σύντομα σ’ όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα συμπεριλαμβανομένων και των πιο πάνω κομμάτων. Αν αυτό δεν το κάνετε βρε δοσίλογοι τότε ο κυπριακός λαός πρέπει να σας θεωρεί κοινούς εγκληματίας και απατεώνες και να σας φερθεί ανάλογα, η μήπως κάνω λάθος;
Και αφού δεν τα επιστρέφετε, και συνεχίζω από το τέλος της πιο πάνω παραγράφου, βρε κοινοί απατεώνες, πώς μπορεί να σας εμπιστευεί ο λαός που συνεργαζόμενοι θα τον καλέσετε σύντομα να υπογράψει την συνθήκη παράδοσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Τουρκία στην βάση της αντιδημοκρατικής και ρατσιστικής λύσης της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας; Δεν νομιμοποιούμε βρε προδότες της πατρίδας να μην έχω καμία πλέον αμφιβολία ότι μπορεί να τα παίρνετε και από την Τουρκία;
Για όσους θα βιαστούν πάλιν να με κρίνουν ότι χρησιμοποιώ βαριούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των πολιτικών έχω να τους πώ τούτο: Στην καθημερινή μου ζωή αυτό που με χαρακτηρίζει σαν άνθρωπο και σαν επαγγελματία Λογιστή – Ελεγκτή είναι ο επαγγελματισμός η ευγένεια η καλοσύνη και η αλληλεγγύη στο απλό άνθρωπο που έχει πέσει θύμα των πιο πάνω κοινών εγκληματιών. Προκαλώ όποιο δήποτε να μου πει πώς και με ποίον τρόπο τον έβλαψα η του φέρθηκα ποτέ άσχημα. Το μεγάλο μου πρόβλημα καθημερινά είναι όταν αντιμετωπίσω παράπονα φίλων και αναγνωστών μου που δεν έχω χρόνο να κάνω παρέα μαζί τους. Τους λείπει όπως οι ίδιοι μου λένε το πηγαίο μου χιούμορ που τους κάνει να ξεχνούν τα προβλήματα τους.
Τι νόμισαν κάποιοι ότι εγώ τρελάθηκα μια μέρα πριν από κάποια χρόνια και άρχισα να τα βάζω με το κατεστημένο χωρίς λόγο και αιτία; Εγώ θα συνεχίσω να τους απαξιώνω και να τους αποδομώ γιατί είναι απαξιώσιμοι και είναι το λιγότερο που πρέπει να τους κάνουμε. Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν ότι έχει και η Πατρίδα μας κάποια δικαιώματα και δεν ήρθαμε σε αυτήν για να τρώγομε και να τις χέζουμε μόνο.
Σήμερα βιώνουμε μια εμπόλεμη κατάσταση και ο εχθρός μας δεν είναι ούτε οι Τούρκοι, ούτε οι Εγγλέζοι, ούτε οι Αμερικάνοι αλλά βρίσκεται εντός των πυλών. Ο μεγαλύτερος μας εχθρός είναι οι πάνω κοινοί εγκληματίες και τα κόμματα τους που έχουν αποκτηνωθεί όχι μόνον εξ’ αιτίας της χειραγωγημένης και πουλημένης Κυπριακής Δικαιοσύνης, αλλά εξ’ αιτίας της δικής μας απάθειας. Θέλω επίσης να σας πω ότι, εμένα δεν με αρκεί που τους γρατζουνίζω καθημερινά με την γραφή μου. Εγώ θέλω να τους φερθώ όπως ένας γνήσιος έλληνας πατριώτης φέρεται στους εχθρούς της πατρίδας του την ώρά της μάχης γι’ αυτό ζητώ την δική σας έμπρακτη στήριξη και συμπόρευση. Όπως είπε και ο στοχαστής Χρήστος Γιανναράς ‘’Μας λείπει η Επαναστατική Ορμή’’ και όσο αυτή μας λείπει δεν πρόκειται να απαλλαγούμε από τους εσωτερικούς εχθρούς της Πατρίδας.
Όμηρος Αλεξάνδρου
Omiros Alexandrou oalexandrou@cytanet.com.cy

Σχόλιο:

Και λίγα τους είπαν ο Νίκος Λυγερός και ο Όμηρος Αλεξάνδρου

Συμφωνώ με τα όσα λέει ο φίλτατος Όμηρος στο πιο κάτω του άρθρο με τίτλο ”Η FOCUS, Ο ΦΟΥΛΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΟΥΛΛΗΣ” και τα προσυπογράφω. Και θα προσθέσω και τούτο: Την περασμένη βδομάδα παρακολουθήσαμε, όσοι το κάναμε, τις εκδηλώσεις της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο. Προσωπικά παρακολούθησα εκείνη της Λεμεσού, στην οποία μίλησαν ο φίλτατος Όμηρος, ο κ. Πάνος Ιωαννίδης και ο κ. Νίκος Λυγερός. Και ο μεν φίλτατος Όμηρος αναφέρθηκε στα οικονομικά της λύσης, ο κ. Π. Ιωαννίδης στις πολιτικές παραμέτρους και ο κ. Λυγερός αναφέρθηκε στην στρατηγική παράμετρο.

Ας με συγχωρήσουν οι δύο πρώτοι ομιλητές, επειδή θα σχολιάσω μόνο κάτι που είπε ο κ. Νίκος Λυγερός.

Την πρώτη φορά που άκουσα να γίνεται λόγος για τον κ. Λυγερό ήταν γύρω στο 2002, και η αναφορά σ’ αυτόν αφορούσε την εξαιρετική του ευφυΐα. Από τότε τον συνάντησα πολλές φορές προσωπικά και τον άκουσα να δίνει διαλέξεις ακόμα περισσότερες φορές. Συνεργάστηκα μαζί του το 2004 πριν το δημοψήφισμα, μέσα στα πλαίσια της μάχης που δίναμε εναντίον της συναπαρτζιάς Αναστασιάδη για απόρριψη του σχεδίου Κληρίδη/Χάνεϊ /Ανάν. Και τον εκτίμησα σαν ευφυή, λογικό και ήρεμο επιστήμονα.

Τι μου έκανε λοιπόν εντύπωση όταν τον άκουσα την Πέμπτη 21η Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο Ajax στην Λεμεσό; Το πόσες φορές χρησιμοποίησε τις λέξεις «βλάκες», «ηλίθιοι», «μαλ..κες» και άλλα, αναφερόμενος στους «πολιτικούς» που μας κυβερνούν!  Εγώ δεν τον άκουσα ΠΟΤΕ πριν να χρησιμοποιεί ανάλογα επίθετα!

Φανταστείτε λοιπόν πόσο κραυγαλέα βλάκες και ηλίθιοι είναι οι πλείστοι «πολιτικοί» που να οδηγούν ανθρώπους σοβαρούς και μετρημένους να χρησιμοποιούν τέτοια γλώσσα εναντίον τους. Και είμαι σίγουρος πως άνθρωποι σαν τον κ. Όμηρο Αλεξάνδρου και τον κ. Λυγερό Λυγερό θα ήθελαν να πουν πολύ περισσότερα αλλά τους συγκρατεί η παιδεία και το επίπεδο τους από του να επεκταθούν.

 

Εγώ όμως που το επίπεδο μου δεν είναι όπως των κυρίων που αναφέρω πιο πάνω, δεν νοιώθω να έχω οποιαδήποτε υποχρέωση να σιωπώ και δεν έχω καμιάν αναστολή να πω πως, για παράδειγμα, δεν υποψιάζομαι απλά πως άνθρωποι σαν τον Αβέρωφ Νεοφύτου ή τον Άντρο Κυπριανού ή τον Νίκο Αναστασιάδη ή τον Γ. Βασιλείου ή τον Δ. Χριστόφια τα πήραν χοντρά για να ξεπουλήσουν την Κύπρο. Γιατί; Απλά θα σας υπενθυμίσω τον αρχαίο μας Δημοσθένη και πάλι: «Κοιτάξετε τους πολιτικούς, «οίτινες πλούσιοι εκ πτωχών γεγόνασι» και των οποίων τα μέγαρα είναι περισσότερον πολυτελή από τα δημόσια κτήρια»…

 

Θυμηθείτε τον Αβέρωφ. Νεοφύτου που γέμισε την Κύπρο με αυτοκινητόδρομους τετραπλής κατεύθυνσης, και πεζόδρομους με τουβλάκια από συγκεκριμένο εργοστάσιο, ενόσω ήταν Υπουργός Συγκοινωνιών του Κληρίδη και δανειζόταν για λογαριασμό μας από κάποιο ταμείο του Κουβέιτ, κτλ, κτλ….Ή τον Σωκράτη Χάσικο και κάποια ελικόπτερα της Εθνικής Φρουράς. Τα οποία πρέπει να γνωρίζετε πως τα αγόρασε και μεταχειρισμένα και σε διπλάσια τιμή από όσο μας πρόσφερε τα ίδια ελικόπτερα, άλλη πηγή….

Η Focus μάλλον παρωνυχίδα μου φαίνεται…..

 

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>