«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

25/01/2016 21:32

Είμαστε σε εποχές που όλα είναι βάση ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΕΩΝ
ΌΛΑ είναι σε ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
που ορίζουν οι νομοί κάθε κράτους και Διεθνών Συμβάσεων
ακόμα και την Φέτα
τον Καραγκιόζη που πήραν οι τουρκοι
την γλωσσά που έδωσαν σαν νόμιμη στους σκοπιανούς σαν Μακεδονική
ΟΛΑ αυτά τα κοιτούν, τα ζούν, τα διαπραγματεύονται.

χωρίς ί χ ν ο ς ν τ ρ ο π ή ς

πολιτικοί, στρατιωτικοί,
Δ Ι Κ Η Γ Ο Ρ Ο Ι
επιφανείς διανοούμενοι, πανεπιστημιακοί, και γενικά όλοι όσοι πληρώνονται
Α Δ Ρ Α από την ΕΛΛΑΔΑ μας και τον πολύπαθο εδώ και χιλιετίες Γηγενή Ελληνικό Λαό μας
( που μόνο όταν είναι για να ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ τον θ υ μ ο ύ ν τ α ι)
το ότι ολόκληρος ο Πλανήτης
Ζει και Ευημερεί εις βάρος των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ
των ΝΟΜΙΜΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ που είναι η ΕΛΛΑΔΑ και οι ΓΗΓΕΝΕΙΣ ΈΛΛΗΝΕΣ
δεν κάνει κανείς καμία ΑΝΑΦΟΡΑ π ο υ θ ε ν ά Π Ο Τ Ε ! ! !

και σε Κ Α Ν Ε Ν Α Ν ………………….
ατελείωτα χρόνια ολόκληρη
η Α Ν Θ Ρ Ω Π Ο Τ Η Τ Α
στα πανεπιστήμια,
στα σχολεία,
στα ιατρικά εργαστήρια,
στις πολεμικές εκπαιδεύσεις,
στις πολεμικές στρατηγικές,
στο Ολυμπιακό Ιδεώδες,
στην αστρονομία,
στα μαθηματικά,
στην τέχνη,
στο θέατρο,
τα κέρδη τους είναι Μ Υ Θ Ι Κ Α
από τα βιβλία που γράφουν για όλα Α Υ Τ Α
( και που από τον ΕΘΝΙΚΟ μας ΥΜΝΟ ! ! !
απαιτησαν π ν ε υ μ α τ ι κ α δ ι κ α ι ω μ α τ α οι ξενοι ! ! ! )
και όμως Ο Υ Δ Ε Π Ο Τ Ε
κάποιος Δ Ι Ε Κ Δ Ι Κ Η Σ Ε
Π Ν Ε Υ Μ Α Τ Ι Κ Α Δ Ι Κ Α Ι Ω Μ Α Τ Α
τόσο ξευτιλισμένους εκπροσώπους
σαν τους Ελληνες Κρατούντες
δεν έχει να υποδείξει καμία άλλη χώρα
η Ε Ξ Ε Υ Τ ΕΛ Ι Σ Τ Ι Κ Η τους
Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ι Κ Η Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ι Κ Η Σ Υ Ν Α Λ Λ Α Γ Η
στην τόσο Ε Υ Τ Ε Λ Ι Σ Μ Ε Ν Η
Π Α Τ Ρ Ι Δ Ο Κ Α Π Η Λ Ι Α τους
με αφήνει απερίγραπτα αγανακτισμένη.

Η Ελληνίδα γιαγιά .

Μοιραστείτε το!

2 comments to Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ

 • ΤΑ ΟΚΤΩ ΣΗΜΕΙΑ

  Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ
  ΤΑ ΟΚΤΩ ΣΗΜΕΙΑ
  ΒΑΣΙΚΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΡΡΩΣΤΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΜΟΝΟ Ε Λ Λ Α Δ Α ΑΛΛΑ
  ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΑ OKTΩ ΣΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ
  ΔΗΛΑΔΗ

  ΠΡΩΤΟΝ
  ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

  ΔΕΥΤΕΡΟΝ
  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ

  ΤΡΙΤΟΝ
  ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ

  ΤΕΤΑΡΤΟΝ
  ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ

  ΠΕΜΠΤΟΝ
  ΤΙΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

  ΕΚΤΟΝ
  ΞΑΝΑ Η ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

  ΕΒΔΟΜΟΝ
  ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

  ΚΑΙ ΟΓΔΟΟΝ
  ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΒΓΑΖΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

  ΑΥΤΑ .

  ΤΩΡΑ ΓΕΛΑ ΟΣΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΓΩ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ

  Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΓΙΑΓΙΑ

 • 360 τρις ευρώ έχει κερδίσει η Ευρώπη από την Ελλάδα … ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΑΡΑΞΕΙ ΤΟ ΠΑΝΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ …

  Αθήνα 22/12/2013

  samothraki

  Toυ Περικλή Αθανασόπουλου

  ΓΙΑΤΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  Τα δύο Ελληνικά εκθέματα που θα αναφέρουμε παρακάτω ανεβάζουν στο ζενίθ την επισκεψημότητα στο Μουσείο του Λούβρου αποφέροντας ιλιγιώδη ποσά στη Γαλλία προσφέροντας χιλιάδες θέσεις εργασίας χωρίς ποτέ όχι μόνο να φθείρεται η αξία τους αλλα να αποκτούν υπεραξία διαχρονικά…
  Αυτό κατ, αναλογία γίνεται και στο Βρετανικό και σε άλλα μουσεία της Ευρώπης…

  Αφροδίτη της Μήλου

  Αφροδίτη της Μήλου

  ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΕΡΓΑ..

  1) Η αίθουσα με την Αφροδίτη της Mήλου, δηλαδή το άγαλμα (3ος αι. π.Χ.) της γυναικείας θεότητας που βρέθηκε το 1820 στο νησί της Μήλου.

  Ο αξιωματικός Jules-Sébastien-César Dumont d’Urville, που έπεισε τους Γάλλους να βιαστούν να αγοράσουν την Αφροδίτη της Μήλου και που αργότερα εξελίχθηκε σε σημαντικό εξερευνητή της Ανταρκτικής

  Το έργο βρέθηκε σε πολλά κομμάτια (πιθανόν έξι, από τα οποία τα χέρια και το όνομα του γλύπτη πλέον λείπουν), με δύο βασικά, τον κορμό και τα πόδια. Όλα αυτά τα κομμάτια και οι Ερμές έγιναν αμέσως αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

  Ο Βουτιέ ενημέρωσε με μιας τον Γάλλο υποπρόξενο στην Μήλο, τον Λουϊ Μπρεστ (Louis Brest) και αυτός παρουσιάστηκε και άρχισε να παζαρεύει λέγοντας πως «δεν είναι βέβαιο ότι το άγαλμα αξίζει 1.000 γρόσια».

  Ειδοποίησε όμως αμέσως τον ντε Ριβιέρ (Charles-François de Riffardeau, μαρκήσιος και αργότερα δούκας de Rivière), πρόξενο των Γάλλων στην Υψηλή Πύλη.

  Στη διαπραγμάτευση αναμίχθηκε ενεργά και ένας άλλος Γάλλος αξιωματικός που είχε πάθος με τις αρχαιότητες, ο Ντιμόν ντ’ Ουρβίλ (Dumont d’Urville) που σημειωτέον ήταν βέβαιος πως επρόκειτο ή για την Αφροδίτη που κρατούσε το μήλο του Πάρι.

  Οι Γάλλοι αποφάσισαν να πάρουν οπωσδήποτε όλα τα ευρήματα στην κατοχή τους.

  Το παζάρι καθυστερούσε όμως, όπως και το πλοίο που θα μετέφερε με ασφάλεια το άγαλμα στη Γαλλία.

  Ο Κεντρωτάς ή και οι δημογέροντες (καθώς πλέον στα παζάρια είχε αναμιχθεί όλο το νησί) αδημονούσαν και αποφάσισαν να δώσουν ή να πουλήσουν το άγαλμα σε άλλους ενδιαφερόμενους. Ίσως εξάλλου υφίσταντο και πολιτικές πιέσεις -η Υψηλή Πύλη περνούσε σοβαρή κρίση στις εξωτερικές της σχέσεις και η παραχώρηση αρχαιοτήτων από πλευράς της συνιστούσε ουσιαστικά άσκηση εξωτερικής πολιτικής.

  Ο νόμος όριζε όλες οι αρχαιότητες να καταλήγουν στην Κωνσταντινούπολη και να αποφασίζεται κεντρικά η διάθεσή τους ώστε ο σουλτάνος να κολακεύει τα έθνη που τον συνέφερε.

  Μέσα σε όλα, παρουσιάστηκε και ο Νικόλαος Μουρούζης, μέγας δραγουμάνος του οθωμανικού στόλου, και έπεισε τους Μηλίους να πουλήσουν το εύρημα σε εκείνον (ο Μουρούζης εκτελέστηκε με απαγχονισμό ένα χρόνο αργότερα μαζί με άλλους Φαναριώτες με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην ελληνική επανάσταση).

  Ο εκπρόσωπος των Γάλλων που βρέθηκε τότε εκεί ήταν ο υποκόμης ντε Μαρκέλους (Vicomte de Marcellus) που έπεισε τους ντόπιους να μη φορτωθεί τελικά η Αφροδίτη στο πλοίο του Μουρούζη για να πάει στην Πόλη, αλλά στο πλοίο των Γάλλων για να πάει στο Λούβρο.

  Το γλυπτό όντως ταλαιπωρήθηκε και φορτώθηκε μετ’ εμποδίων στο γαλλικό καράβι, γιατί οι κάτοικοι της Μήλου είχαν διχαστεί (και διαπληκτίζονταν) και τραβολογούσαν τους Γάλλους μεταφορείς -πολλοί ντόπιοι φοβούνταν ότι αν το γλυπτό έφευγε για τη Γαλλία θα είχαν συνέπειες από τους Οθωμανούς ενώ άλλοι πίστευαν ότι έπρεπε να πάει στη Γαλλία αλλά να δοθούν περισσότερα χρήματα.

  2) Η Νίκη της Σαμοθράκης (200 π.Χ.), το πιο αξιοθαύμαστο ίσως καλλιτέχνημα της

  αρχαίας ελληνικής γλυπτικής τέχνης, που παριστάνει τη φτερωτή θεά της νίκης.

  Δυστυχώς, από το άγαλμα λείπει το κεφάλι της. Ανακαλύφθηκε το 1863 από τον

  Γάλλο πρόξενο Σαμπουαζώ2. Το άγαλμα έφτασε στο Λούβρο στις 11 Μαϊου του 1864 και δύο χρόνια μετά εκτέθηκε για πρώτη φορά μετά τις απαραίτητες εργασίες – χωρίς όμως ακόμα να μπορούν να εκθέσουν το επάνω μέρος τους κορμού και τα φτερά.

  Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΛΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ

  Με αναλογιστική μελέτη αποδεικνύεται ότι οι εισπράξεις των τελευταίων 98 ετών στο μουσείο του Λούβρου μόνο από τα Ελληνικά εκθέματα αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 359 τρις ευρώ…!!!

  302 Δίς ευρώ έχει εισπράξει αναλογικά η Γαλλία από τα Ελληνικά εκθέματα τα τελευταία 50 χρόνια…!!!

  Μήπως τελικά μέσα στο παιγνίδι που παίζεται τον τελευταίο καιρό κρύβεται στην ουσία η εξαγορά του πολιτισμού της Ελλάδας που η απόδοση σε κέρδη δεν τελειώνει ποτέ και είναι πάνω από πετρέλαια, θάλασσες, κλίματα και διάφορα άλλα…!!!

  Θυμάμαι την αείμνηστη ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ που μου είχε πει « μα αγόρι μου στην Ελλάδα μας όπου και να σκάψεις θα βρεις θησαυρούς»…!!!

  νικη σαμοθρακης

  νικη σαμοθρακης

  http://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2015/02/2015-02-05_233618.png

  image

  Προβολή στη διεύθυνση http://www.tr...

  Προεπισκόπηση από Yahoo

  http://www.triklopodia.gr/wp-content/uploads/2015/02/2015-02-05_233658.png

  image

  Προβολή στη διεύθυνση http://www.tr...

  Προεπισκόπηση από Yahoo

  5 Φεβρουαρίου 2015

  http://www.triklopodia.gr/360-tris-evro-echi-kerdisi-evropi-apo-tin-ellada-tha-prepi-na-sintaraxi-pannellinio-ke-na/

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>