«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Αυτά οι δημοσιογρα(φάρες ) δεν τα ξέρουν, δεν πουλάνε, απαγορεύετε να τα σκαλίζεις, ασχολούνται με το βρακί της κάθε πατσαβούρας!!!

Ο ρόλος της Βρετανίας στην ανθρωπιστική καταστροφή στην Υεμένη

13.1.16

Υεμένη

Dan Glazebrook
Τουλάχιστον 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την αρχή των βομβαρδισμών της Σαουδικής Αραβίας, τον Μάρτιο του 2015, συμπεριλαμβανομένων 630 παιδιών. Υπήρξε μια μαζική κλιμάκωση στις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων,
στο επίπεδο των 43 σκοτωμών την ημέρα, και έως και 10 παιδιών, σύμφωνα με τηνUNICEF. 73% των παιδιών που χάνονται έχουν ως αιτία τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, λένε τα Ηνωμένα Έθνη.

Μη στρατιωτικοί στόχοι κτυπιούνται ξανά και ξανά. Μέσα σε λίγες μέρες από την έναρξη των βομβαρδισμών, ένα στρατόπεδο προσφύγων βομβαρδίστηκε, σκοτώνοντας 40 και ακρωτηριάζοντας άνω των 200, και τον Οκτώβριο κτυπήθηκε ένα νοσοκομείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Σχολεία, αγορές, αποθήκες σίτου, λιμάνια και εργοστάσια κεραμικής έχουν όλα κτυπηθεί. Περιττό να πούμε ότι όλ’ αυτά είναι εγκλήματα πολέμου βάσει του διεθνούς δικαίου, όπως είναι και ολόκληρη η εκστρατεία βομβαρδισμών, που στερείται οποιασδήποτε εντολής του ΟΗΕ.
Πέρα και από τα άμεσα θύματα, οι αεροπορικές επιδρομές και ο αποκλεισμός που τις συνοδεύει είναι ένα ειδεχθές έγκλημα εναντίον του πληθυσμού που εισάγει το 90% των ειδών βασικής ανάγκης, προκαλώντας μια τραγωδία επικών διαστάσεων. Τον Αύγουστο του 2015, η Oxfam προειδοποίησε πως περίπου 13 εκατομμύρια άνθρωποι αγωνίζονται να βρουν τα απαραίτητα για να τραφούν, ο μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων που έχει καταγραφεί να λιμοκτονούν. «Η Υεμένη έπειτα από πέντε μήνες μοιάζει με τη Συρία έπειτα από πέντε χρόνια», σχολίαζε ο επικεφαλής του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού τον Οκτώβριο.
Τον επόμενο μήνα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι 14 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πλέον πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και το 80% της χώρας των 21 εκατομμυρίων εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια. «Εκτιμούμε ότι πάνω από 19 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό και σε δίκτυο αποχέτευσης∙ πάνω από 14 εκατομμύρια βρίσκονται σε επισιτιστική ανασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των 7,5 εκατομμυρίων που αντιμετωπίζουν σοβαρό επισιτιστικό πρόβλημα και περίπου 320 χιλιάδες παιδιά αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα υποσιτισμού» είπε τον Νοέμβριο ο συντονιστής του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια. Εκτιμά ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια έχουν γίνει πρόσφυγες λόγω του πολέμου. Τον Δεκέμβριο, ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η χώρα ήταν πλέον στα πρόθυμα του λιμού, με εκατομμύρια να κινδυνεύουν από λιμοκτονία.

Οι δηλώσεις από τους υπουργούς της βρετανικής κυβέρνησης είναι τέτοιες που δίνουν την εντύπωση της συμπάθειας για τα θύματα του πολέμου και την κατακραυγή για όσους έχουν την ευθύνη. «Θα έπρεπε να είναι καθαρό» είπε ο υπουργός εξωτερικών Philip Hammond, τον Σεπτέμβριο του 2014, ότι «η χρήση της βίας για την επίτευξη πολιτικών κερδών, και η άσκοπη απώλεια ζωών που συνεπάγεται, είναι εντελώς απαράδεκτη. Όχι μόνον η βία που εκδηλώνεται τινάζει στον αέρα τη διαδικασία πολιτικής μετάβασης της Υεμένης, αλλά θα μπορούσε να τροφοδοτήσει νέες εντάσεις και να ενισχύσει το παράρτημα της Αλ-Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο –απειλώντας την ασφάλεια όλων μας… Αυτοί οι οποίοι απειλούν την ειρήνη, την ασφάλεια ή τη σταθερότητα της Υεμένης, ή παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, πρέπει να πληρώσουν το τίμημα των πράξεών τους».
Πράγματι. Έτσι κάποιος μπορούσε ίσως να σκεφθεί ότι όταν οι Σαουδάραβες άρχισαν τη μαζική κλιμάκωση του πολέμου, έξι μήνες μετά τη δήλωση του Χάμοντ, η Βρετανική κυβέρνηση θα έπρεπε να εξοργιστεί.
Όχι ακριβώς! Μια ημέρα μετά την έναρξη της «Επιχείρησης Αποφασιστική Καταιγίδα» από τους Σαουδάραβες ο Νταίηβιντ Κάμεροντηλεφώνησε στον Σαουδάραβα βασιλιά προσωπικά για να του δηλώσει με έμφαση την «σταθερή πολιτική στήριξη της Μεγάλης Βρετανίας στην δράση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη…».
Κατά τους μήνες που ακολούθησαν η Βρετανία, ένας μόνιμος προμηθευτής όπλων της Σαουδικής Αραβίας, αύξησε τις πωλήσεις πολεμικού υλικού ώστε να αποκτήσει την αμφιβόλου αξίας τιμή να ξεπεράσει τις ΗΠΑ και να γίνει το νούμερα ένα προμηθευτής όπλων. Πάνω από εκατό νέες άδειες για εξαγωγή όπλων είχαν εκδοθεί από τη βρετανική κυβέρνηση από την έναρξη των βομβαρδισμών, και μόνον για τους πρώτους έξι μήνες του 2015 η Βρετανία πούλησε όπλα αξίας άνω των 1,7 δις. στερλινών στους Σαουδάραβες – υπερτριπλάσιος αριθμός από τον συνηθισμένο, ήδη ανήθικο, εξαμηνιαίο μέσο όρο του Κάμερον. Το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού αφορά σε πολεμικά αεροσκάφη και πυραύλους, συμπεριλαμβανομένων άνω των 1.000 βομβών και βρετανικών αεροσκαφών, που αποτελούν τώρα πάνω από το μισό του στόλου της πολεμικής αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας. Όπως σημείωσε ο Independent «Βρετανοί έδιναν τα αεροπλάνα και Βρετανοί έφτιαχναν τους πυραύλους που έχουν γίνει μέρος των καθημερινών επιδρομών στην Υεμένη από την συμμαχία των εννέα χωρών, υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας».
Φιλανθρωπικές οργανώσεις και ομάδες ενημέρωσης είναι ομόφωνες στην άποψή τους ως προς αυτό, χωρίς καμία σκιά αμφιβολίας: η βρετανική προστασία διευκόλυνε τη σφαγή στην Υεμένη. «Η [Βρετανική] κυβέρνηση τροφοδοτεί την σύγκρουση που προκαλεί ανυπόφορο ανθρώπινο πόνο. Είναι καιρός η κυβέρνηση να σταματήσει τον πόλεμο» είπε ο επικεφαλής της Oxfam GB, Mark Goldring. Η διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στην Μ. Βρετανία, Kate Allen, είπε: «Η Μ. Βρετανία έχει τροφοδοτήσει αυτή την φοβερή σύγκρουση μέσω των πωλήσεων όπλων που παραβιάζουν τους δικούς της νόμους και την συνθήκη για το παγκόσμιο εμπόριο όπλων, την οποία κάποτε υπερασπιζόταν… η νομιμότητα επιβεβαιώνει τη διαρκή θέση μας ότι οι συνεχιζόμενες πωλήσεις όπλων από την Μεγάλη Βρετανία στη Σαουδική Αραβία είναι παράνομες, ανήθικες και αδικαιολόγητες».
Για τον Edward Santiango, διευθυντή της οργάνωσης «Σώστε τα Παιδιά της χώρας» στην Υεμένη, η «απροθυμία της Βρετανίας να καταδικάσει δημόσια το ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης στην Υεμένη δίνει την εντύπωση ότι οι διπλωματικές σχέσεις και οι πωλήσεις όπλων πλεονεκτούν έναντι της ζωής των παιδιών της Υεμένης», ενώ ο AndrewSmith από την «Εκστρατεία ενάντια στο εμπόριο των όπλων», έχει γράψει ότι «τα βρετανικά μαχητικά και οι βρετανικές βόμβες έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στην ανθρωπιστική καταστροφή που έχει εξαπολυθεί ενάντια στον λαό της Υεμένης». Διακεκριμένοι νομικοί, μεταξύ αυτών και ο Philippe Sands, υποστήριξαν ότι η Βρετανία παραβιάζει ξεκάθαρα το διεθνές δίκαιο πουλώντας όπλα που γνωρίζει ότι χρησιμοποιούνται για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.
Πλέον έχει προκύψει ότι στον πόλεμο αυτό δεν χρησιμοποιούνται μόνον βρετανικά όπλα αλλά επίσης και Βρετανοί στρατιωτικοί. Σύμφωνα με τοSky News 6 Βρετανοί στρατιωτικοί σύμβουλοι έχουν ενταχθεί στο δυναμικό των σαουδαραβικής πολεμικής αεροπορίας για να βοηθήσουν στην επιτυχία των στοχεύσεων. Επιπροσθέτως, υπάρχουν και 94 μέλη των ενόπλων δυνάμεων της Βρετανίας που υπηρετούν στο εξωτερικό «εκτελώντας καθήκοντα για άγνωστες δυνάμεις, που πιστεύεται ότι είναι η συμμαχία που ηγείται η Σαουδική Αραβία», σύμφωνα με το The Week –αν και η κυβέρνηση αρνείται να δηλώσει που ακριβώς βρίσκονται.
Πράγματι, ακόμη και οι βρετανικοί βομβαρδισμοί στη Συρία μπορεί να έχουν ως κίνητρο εν μέρει και την επιθυμία της Βρετανία να στηρίξει την εξασθενημένη πολεμική προσπάθεια στην Υεμένη. Σε σχετική ερώτηση ο Χάμοντ αναγκάστηκε να παραδεχθεί μέσα στο κοινοβούλιο ότι υπάρχει «μια μείωση των αεροπορικών εξόδων των Αράβων συμμάχων» στη Συρία μετά την είσοδο της Βρετανίας στην αεροπορική εκστρατεία εξαιτίας των προκλήσεων στην σύγκρουση της Υεμένης.
Για τον Σκωτσέζο εθνικιστή βουλευτή Stephen Gethins αυτό δείχνει ότι εντατικοποιώντας τον βομβαρδισμό στη Συρία, οι δυτικές χώρες «χαλαρώνουν τα αραβικά κράτη εκεί ώστε να τους επιτρέψουν να επικεντρωθούν στην σύγκρουση της Υεμένης», ιδιαίτερα αναγκαία διότι η στήριξη στην εκστρατεία της Υεμένης έχει εξασθενήσει από κράτη όπως η Ιορδανία, το Μαρόκο και η Αίγυπτος. Είναι ιδιαίτερα ειρωνικό ότι η υποτιθέμενη δέσμευση των Βρετανών βουλευτών να καταστρέψουν το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία στην πραγματικότητα διευκολύνει έναν πόλεμο στην Υεμένη, στον οποίο το Ισλαμικό Κράτος είναι το άμεσα ωφελούμενο.
Αξίζει επίσης να εξετάσουμε τη βρετανική υποστήριξη προς τη Σαουδική Αραβία ώστε να γίνει μέλος του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ. Οι εκθέσεις του Συμβουλίου μπορεί να έχουν μεγάλη επιρροή. Ήταν αυτή η καταδικαστική έκθεση (τώρα το γνωρίζουμε, και δόλια) τουΚαντάφι που παρείχε την «ανθρωπιστική» πρόφαση του πολέμου του ΝΑΤΟ το 2011 εναντίον της Λιβυκής Τζαμαχιρία. Και η πρόσφατη εκδίωξη του απεσταλμένου των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ από την κυβέρνηση της Υεμένης δείχνει πόσο ευαίσθητοι είναι οι κατήγοροι του πολέμου της Υεμένης στην κριτική. Θα ήταν ως εκ τούτου, ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους έχουν εξαπολύσει αυτή την κόλαση στην Υεμένη να έχουν στο συμβούλιο του ΟΗΕ στοιβαγμένους τους υποστηρικτές τους ώστε να αμβλύνουν την όποια κριτική από αυτό το σημείο.
Η Βρετανία, λοιπόν, είναι η μεγάλη έξωθεν δύναμη που διευκολύνει το σαουδαραβικό πόλεμο εναντίον του λαού της Υεμένης. Η Βρετανία, όπως οι Σαουδάραβες, ενδιαφέρεται να απομονώσει το Ιράν και βλέπει την καταστροφή των Χούτι ως βασικό μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου. Την ίδια ώρα, η Βρετανία δείχνει απόλυτα ευτυχής να βλέπει την Αλ-Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος να νικούν του αντάρτες Χούτι, τους οποίους βομβαρδίζουν –θεωρώντας πιθανώς ότι η δημιουργία μιας νέας βάσης επιχειρήσεων τρομοκρατικής αποσταθεροποίησης θα είναι μια εξέλιξη που εξυπηρετεί τα βρετανικά συμφέροντα.

· Ο Dan Glazebrook αρθρογραφεί στα μέσα RT, Counterpunch, Z magazine, the Morning Star, the Guardian, the Independent και αλλού,ενώ έχει εκδώσει το βιβλίο «Divide and Ruin:: The West’ Imperial Strategy in an Age of Crisis», (2013).

Πηγή: https://www.rt.com/op-edge/328560-yemen-war-saudi-bombing-uk/
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/01/blog-post_549.html#more
http://www.analystsforchange.org/2016/01/blog-post_212.html

Μοιραστείτε το!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>