«Εάν δεν είσαι ικανός να εκνευρίζεις κανέναν με τα γραπτά σου, τότε να εγκαταλείψεις το επάγγελμα»

ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Επικοινωνία εδώ

Για σχόλια, καταγγελίες και επικοινωνία στο

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ενημέρωση των αναγνωστών.

Προσοχή στις απάτες, η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ και ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιαδήποτε συναλλαγή με κάρτες η άλλον τρόπω και άλλα στον όνομά της, Ή στο όνομα του κυρίου Γ. Θ, Χατζηθεοδωρου. Δεν έχουμε καμία χρηματική απαίτηση από τους αναγνώστες με οποιοδήποτε τρόπο.
Αγαπητοί αναγνώστες η ανθελληνική και βρόμικη google στην κορυφή της ιστοσελίδας όταν μπείτε, αναφέρει μη ασφαλής την ιστοσελίδα, ξέρετε γιατί;;; Διότι δεν της πληρώνω νταβατζιλίκι, κάθε φορά ανακαλύπτει νέα κόλπα να απειλή. Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ σας εγγυάται, ότι δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο, διότι πληρώνω με στερήσεις το ισχυρότερο αντιβάριους της Eugene Kaspersky, όπως δηλώνει και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kaspersky Lab "Πιστεύουμε ότι όλοι μας δικαιούμαστε να είμαστε ασφαλείς στο διαδίκτυο. Eugene Kaspersky

Ανακοίνωση

Τη λειτουργία μίας νέας γραμμής που αφορά τον κορωνοϊό ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοινώνει, ότι από σήμερα 07.03.2020 λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 1135, η οποία επί 24ώρου βάσεως θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον νέο κοροναϊό.

Πού μπορεί να απευθυνθεί μια γυναίκα που πέφτει θύμα ενδοοικογενειακής βίας;

«Μένουμε σπίτι θα πρέπει να σημαίνει πως μένουμε ασφαλείς και προστατευμένες. Για πολλές γυναίκες, όμως, σημαίνει το ακριβώς αντίθετο. Εάν υφίστασαι βία στο σπίτι, δεν είσαι μόνη. Είμαστε εδώ για σένα. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει ότι υπομένουμε τη βία. Μένουμε σπίτι δεν σημαίνει μένουμε σιωπηλές. Τηλεφώνησε στη γραμμή SOS 15900. Οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί της γραμμής θα είναι εκεί για σε ακούσουν και να σε συμβουλέψουν. Δεν μπορείς να μιλήσεις; Στείλε email στο sos15900@isotita.gr ή σε οποιοδήποτε από τα Συμβουλευτικά Κέντρα ” λέει σε ένα βίντεο που ανέβασε στο Instagram της η Ελεονώρα Μελέτη.

Προς ενημέρωση στους αναγνώστες. 4/8/2020

Η ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ δεν ανάγκασε ποτέ κανένα να κάνει κάτι με παραπλανητικές μεθόδους, αλλά ούτε με οποιοδήποτε τρόπο. Ο γράφων είμαι ένας ανήσυχος ερευνητής της αλήθειας. Και αυτό το κάνω με νόμιμο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό; ότι έχω μαζέψει πληροφορίες επιστημονικές και τις παρουσιάζω, ή αυτούσιες, ή σε άρθρο μου που έχει σχέση με αυτές τις πληροφορίες! Ποτέ δεν θεώρησα τους αναγνώστες μου ηλίθιους ή βλάκες και ότι μπορώ να τους επιβάλω την γνώμη μου. Αυτοί που λένε ότι κάποια ιστολόγια παρασέρνουν τον κόσμο να μην πειθαρχεί… Για ποιο κόσμο εννοούν;;; Δηλαδή εκ προοιμίου θεωρούν τον κόσμο βλάκα, ηλίθιο και θέλουν να τον προστατέψουν;;; Ο νόμος αυτό το λέει για τους ανώριμους ανήλικους. Για τους ενήλικους λέει ότι είναι υπεύθυνοι για ότι πράττουν. Στον ανήλικο χρειάζεται ένας διπλωματούχος ιδικός για να τον δασκαλέψει, καθηγητής, δάσκαλος. Στους ενήλικες δεν υπάρχει περιορισμός. Ποιος λέει και ποιος ακούει, διότι ο καθένας ενήλικος είναι υπεύθυνος και προς τους άλλους και προς τον εαυτό του.

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η ελονοσία μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο; Ελπίδες από μια τυχαία ανακάλυψη

Αγαπητοί αναγνώστες, δίνω ιδιαίτερη σημασία στην υγεία και ιδιαίτερα σε πληροφορίες για τον καρκίνο παρότι είμαι πολιτικό σαιτ, διότι έχασα τη μητέρα μου με φοβερό τρόπω και πόνο, χωρίς να μπορώ να την βοηθήσω. Στο τέλος έχω μερικούς συνδέσμους για περισσότερες πληροφορίες. Αλλά θα ξανά τονίσω ότι εγώ μεταφέρω πληροφορίες να βοηθήσω, εσείς οφείλετε να τις εξετάσετε, να τις ψάξετε και το κυριότερο να συνεργαστείτε με τον γιατρό σας. Εγώ ούτε γιατρός είμαι, ούτε τίποτα άλλο, η ευθύνη είναι μόνο δική σας.

ΠΛΑΤΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

Μπροστά σε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη για την θεραπεία του καρκίνου πιθανόν να βρίσκονται οι επιστήμονες, όταν ανακάλυψαν κατά τύχη ότι μια πρωτεΐνη της ελονοσία (ή μαλάρια) είναι ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο κατά της ασθένειας.

 

 

 

Δανοί ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης έψαχναν έναν τρόπο για να προστατεύουν έγκυες από την ελονοσία, που μπορεί να δημιουργήσει πολύ σοβαρά προβλήματα επειδή «επιτίθεται» στον πλακούντα. Όμως ταυτόχρονα βρήκαν ότι πρωτεΐνες της ελονοσίας μπορούν να επιτεθούν στον καρκίνο – μια ανακάλυψη που θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στη θεραπεία της επάρατης νόσου.

Οι επιστήμονες συνδύασαν το κομμάτι της πρωτεΐνης που χρησιμοποιείται στο εμβόλιο κατά της ελονοσίας, με μια αντικαρκινική τοξίνη – η οποία στη συνέχεια εισήχθη στα καρκινικά κύτταρα, σκοτώνοντας τα.

Τα τεστ που έγιναν δείχνουν ότι η μέθοδος αυτπή κατάφερε να συρρικνώσει δραστικά τρεις διαφορετικούς τύπους ανθρώπινων καρκίνων σε ποντίκια (καρκίνο του προστάτη, του μαστού και λέμφωμα).

Συγκεκριμένα, μελετώντας πώς το παράσιτο Plasmodium falciparum, που προκαλεί ελονοσία σε εγκύους, «κολλάει» πάνω στα κύτταρα του πλακούντα, διαπίστωσε ότι αυτά διαθέτουν έναν συγκεκριμένο υδρογονάνθρακα (chondroitin sulphate A), που παρουσιάζεται και στα καρκινικά κύτταρα.

Μια πρωτεΐνη (VAR2CSA) που διαθέτει το παράσιτο της ελονοσίας αναζητά αυτόν τον υδρογονάνθρακα και τον χρησιμοποιεί για να προσδεθεί στα πλακουντιακά κύτταρα, κάτι που κάνει και στην περίπτωση των καρκινικών κυττάρων.

Με την απομόνωση της πρωτεΐνης VAR2CSA και την ένωσή της με την αντικαρκινική τοξίνη της διφθερίτιδας, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορούν να σκοτώσουν τα περισσότερα καρκινικά κύτταρα αφήνοντας τα υπόλοιπα ανέπαφα.

Μέχρι στιγμής έχει δοκιμαστεί μόνο σε πειραματόζωα, ενώ το επόμενο στάδιο θα είναι οι κλινικές δοκιμές μέσα στα επόμενα 4 χρόνια.

Ο επικεφαλής της έρευνας, ερευνητής ελονοσίας, Αλι Σαλάντι, από το πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, εξήγησε ότι για δεκαετίες οι επιστήμονες προσπαθούσαν να βρουν της ομοιότητες μεταξύ της ανάπτυξης του πλακούντα και ενός όγκου.

«Ο πλακούντας είναι ένα όργανο, το οποίο μέσα σε λίγους μήνες, από λίγα μόνο κύτταρα αναπτύσσεται σε ένα όργανο περίπου δύο κιλών και παρέχει στο έμβρυο το απαραίτητο οξυγόνο και την τροφή σε ένα ξένο περιβάλλον. Υπό μια έννοια, οι όγκοι κάνουν λίγο πολύ το ίδιο πράγμα, μεγαλώνουν επιθετικά σε ένα σχετικά ξένο περιβάλλον», εξηγεί.

Τα ευρήματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στην επιθεώρηση Cancer Cell. Το μεγαλύτερο ερώτημα πλέον είναι εάν θα έχει αποτέλεσμα και στο ανθρώπινο σώμα και εάν ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αντέξει τις αναγκαίες δόσεις χωρίς παρενέργειες, είπε ο Σαλάντι. Αλλά είμαστε αισιόδοξοι γιατί η συγκεκριμένη πρωτεΐνη φαίνεται ότι προσκολλάται μόνο στον υδρογονάνθρακα που βρίσκεται στον πλακούντα και στους καρκινικούς όγκους των ανθρώπων».

Πηγή: Independent

http://www.huffingtonpost.gr/2015/10/14/ygeia-karkinos_n_8293250.html

https://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%83%CE%AF%CE%B1-%C2%AB%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF%C2%BB-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%BA%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64239406

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/363607

Μοιραστείτε το!

2 comments to Η ελονοσία μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο; Ελπίδες από μια τυχαία ανακάλυψη

  • Αννα

    η μητερα μουελεγε πως οσοι εχουν περασει ελονοσια δεν παθαινουν καρκινο.τωρα παλι εγω δεν μπορεσα ποτε να το διασταυρωσω αλλα να που το διαβαζω σημερα

    • Αγαπητή αναγνώστρια Αννα! είναι αλήθεια ότι εγώ δεν το είχα ξανά ακούσει, ένα είναι γεγονός ότι ξέρουμε το ένα τέταρτο από αυτά που υπάρχουν και σε φάρμακα και σε θεραπείες όλων των μορφών. Σκέψου τι θα γινότανε σε μια κοινωνία τόσο φιλοχρήματη που είναι, όλα στο βωμό του χρήματος, να μην είχαν ασθενείς οι γιατροί, τα νοσοκομεία, τα φαρμακεία, οι εταιρίες και όλο το κακό συναπάντημα σε κυκλώματα. Θυμάμαι όταν εδώ στην Ελλάδα πεθαίνανε από τον διαβήτη, η ελίτ παράγγελνε έξω και έπαιρνε τα φάρμακά της για τους δικούς τους! Και ο λαός πέθαινε κατά χιλιάδες.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>